Tittel: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. november 2003, 18:27 Piri piri grillsaus til kylling
2,5 dl olivenolje 2,5 dl fisk, renset chilipepper 4-5 blader laurbærblad revet sitronskall fra 3 sitroner 4fedd hvitløk Legg alt på rene glass. La glasset stå å trekke i kokende vannbad i 10 minutter. Sett på tett lokk. Denne sausen oppbevares og brukes til å pensle på kylling som skal grilles Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. november 2003, 18:28 Gambas al pill pill
4-5 ss olivenolje 4 hvitløkbåter, finhakket 1 ts tørket rød chili, i flak 1 ts paprikapulver 500 g middels store, rensede rå scampi 1-2 ss nypresset sitronsaft 1-2 ss tørr sherry salt og nymalt pepper 2 ss bladpersille, hakket Fremgangsmåte: Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløkskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne. Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. november 2003, 18:30 Yolanda´s Mole med kylling
Ingredienser: 1 kylling ca 2 l vann 2 hønsebuljongterninger 2 løk 5 fedd hvitløk 1 stilk stangselleri 3 tomater 1-2 ss frisk finhakket koriander 1 ss salt 1 ts grovmalt pepper 1 fl mole krydderpasta (kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger) 1/2 dl olje 1/2 kopp sesamfrø Beskrivelse Del kyllingen i 4-6 biter og legg i en gryte. Tilsett vann til det dekker. Tilsett hønsebuljongterning, 1 løk delt i litt store båter, hvitløkfedd, finhakket stilkselleri, finhakkede tomater, finhakket koriander, salt og pepper. Kok opp og la trekke i ca 45 min eller til kyllingen er mør. Ta opp kyllingbitene. Kok opp kraften og rør krydderpasta inn i kraften. Kok og rør til en jevn saus. Varm olje i en stekepanne og tilsett løk i båter og la steke til løken er gyllen. Bland sammen molesausen og løk og kok uten lokk i ca 20 min , under omrøring. Legg i kyllingbitene og kok opp og la trekke til alt er gjennomvarmt. Server mole med et dryss av sesamfrø og ris som tilbehør. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. november 2003, 18:31 Kyllingbouillabaisse
· 4 ss olivenolje · 1 purre · 2 fedd hvitløk · 4 kyllinglår · 6 stilker selleri · 1 boks hermetiske tomater · ¾ dl Pernod (kan sløyfes) · 1 krm safran · 1 ss hakket frisk timian evt. 1 ts tørket · 2 ss finhakket dill · ca. 7 ½ dl kylling- eller hønsekraft · tabasco-saus · salt og pepper Rens og del purre og selleri i skiver, finhakk hvitløken. Bland olje, purre, hvitløk, selleri, tomater, Pernod og krydder i en stor skål eller i en plastpose. Legg kyllinglårene i og se til at marinaden dekker godt. La kyllinglårene ligge i marinaden over natten. Ha kylling og marinade i en stor kjele og kok opp. Legg over lokk og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og la det koke ytterligere 10 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med tabasco, salt og pepper. Server med ris eller godt brød. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. november 2003, 18:31 Kylling på grønnsaksgrateng
· 2 ferske kyllinglår (eller bryst) · smør · salt og pepper · 2 gulrøtter · 2 skiver kålrot · ½ sellerirot · 1 liten purre · 200 g cottage cheese · 3 egg · 1 dl revet ost · ¾ ts salt · 1 ts timian · ¼ ts pepper Rens og del grønnsakene i terninger og legg dem i en ildfast form. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i eggeblandingen. Hell blandingen over grønnsakene. Legg over kyllinglårene, pensle evt. med litt smeltet smør og dryss med salt og pepper. Sett formen i stekovnen og stek ved 175 °C i 40-45 min, til kyllinglårene og grønnsakene er stekt. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. november 2003, 19:10 Fisk - og purrepizza
Ingredienser 1 ferdigkjøpt eller hjemmebakt pizzabunn (minst 24 cm) 1,2 dl melk 1/2 ss smør/margarin 3/4 ss hvetemel 2-3 ss eplesaft 50 g revet Cheddar eller Jarlsbergost pepper 1 purre 300 g røkt fisk litt rosmarin Fremgangsmåte I STEKEOVN: Ca. 20 minutter ved 200 gr. varme. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melken og la det koke opp. La koke i minst 5 minutter til melsmaken forsvinner. Tilsett eplemost og smak til med pepper. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Settes til avkjøling. Vask og strimle purren og forvell den raskt i kokende vann, la renne av. Fordel fisken i biter utover pizzabunnen. Ha purren over og dekk til med den lunkne sausen (ikke helt ut i kantene). Dryss på rosmarin. Sett pizzaen på papirkledd bakeplate og stek den som angitt. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. november 2003, 19:12 Wok med kylling
Ingredienser 400-500 g strimlet kyllingfilet. saft av 1/2 sitron. olje. 1/2 purre i ringer. 2 gulrøtter i strimler. 1 liten boks ananas i biter. 1 boks wokmix. 1 ss soyasaus, salt og pepper. Fremgangsmåte Dynk kyllingbitene med sitronsaften. Stek dem raskt i olje. Ta dem opp. Stek purre og gulrøtter raskt og legg kyllingbitene tilbake. Hell på ananassaft og soyasaus og la alt koke noen minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i ananas og wokmix og la alt bli gjennomvarmt. Blir sausen tynn, kan 1/2 ss maisennamel røres i. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Morten på 12. november 2003, 20:18 Honør for denne posten., Og for tunfisk pizzaen!! Takk..
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Sebastian på 12. november 2003, 23:40 Mange gode tips. Takk.
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 13. november 2003, 00:17 TACOOMELETT
1 porsjon 2 egg 2 tacoskjell 1 ss tomatpesto 2 ts mager kesam 2 salatblader salt Bland egg og pesto og stek som vanlig omelett i liten panne. Del omeletten i to og legg den i tacoskjell. Pynt med salatblader og kesam. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 13. november 2003, 00:21 MEKSIKANSK LØRDAGSKOS
4 porsjoner 4 stk Kyllingbryst Guacamole: 2 avokadoer saften av 2 limefrukter eller 2 ss sitronsaft 1 ss finhakket løk 1 båt hvitløk salt og pepper Salsa: 3 modne tomater 3-5 røde chilipepper 1/4 løk 1 båt hvitløk 1 kvist koriander saften av 1 lime eller 1 ss sitronsaft salt Dryss på salt, pepper og evt. koriander (urtekrydder). Stek kyllingbrystene i middels varm panne i ca. 5 minutter på hver side. Stikk en spiss kniv inn ved vingebenet. Hvis det siver ut klar kjøttsaft, er lårene ferdigstekt. Server kyllingbrystene med guacamole, salsa, rømme og meksikanske chips. Guacamole lages av most avokado tilsatt hakket løk og hvitløk, smakt til med salt og pepper. Salsa lages slik: Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, slik at skinnet løsner. Fjern skinn og stilk. Fjern frøranden på chilipepperen. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og mos til passe konsistens. Smak til med salt. Salsa kan man også få kjøpt ferdig på glass Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Tessa på 13. november 2003, 19:34 http://thereses.net/middag.shtml (http://www.thereses.net/emoticons/1sulten.gif)
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Iceberg på 18. november 2003, 11:37 Supre oppskrifter!!
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: satanhimself på 24. november 2003, 21:37 Satan's favoritt ;
- 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt. - Grønnsaksblanding etter egen smak - Poteter / Ris - Bearnesaus Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Morten på 25. november 2003, 00:00 Satan's favoritt ; - 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt. - Grønnsaksblanding etter egen smak - Poteter / Ris - Bearnesaus Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller. Men var ikke poenget å få frem sunn mat? Pommfri og hamburger er også godt.. men.. altså :) Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 27. november 2003, 19:53 Tortillaruller med kesamrøre
Egner kanskje best som lunsj, kveldskos e.l. 1 beger mager kesam 2 egg, hardkokte 3-4 skiver kokt skinke litt slangeagurk, hakket salt pepper - kok eggene og hakk dem - skjær skinke i strimler og agurk i terninger - bland alt sammen og smak til med salt og pepper Fylles i tortilla, lompe, pitabrød e.l., gjerne med tomat til. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Baahh på 30. november 2003, 17:03 Satan's favoritt ; - 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt. - Grønnsaksblanding etter egen smak - Poteter / Ris - Bearnesaus Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller. Men var ikke poenget å få frem sunn mat? Pommfri og hamburger er også godt.. men.. altså :) jo, eh, hva er pointet ditt? kylling poteter og ris er jo megasunt :-\ Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: satanhimself på 30. november 2003, 18:26 Kylling, grønnsaker, poteter/ris = sunt
Bearnesaus = mindre sunt Men herregud, hva trur du bearnesaus til og fra kommer til å gjøre? "skade deg?" så lenge bearnesausen setter opp smaken med 80% så spiser jeg det akkurat når jeg føler for det. Har spist dette i mange år nå, er ikke lei enda, har ikke sett at bearnesausen har gjort noe skade gitt. Men for å gjøre måltidet 100% sunt så dropper man bare bearnesausen. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Morten på 30. november 2003, 23:46 Jeg tenkte på sausen ja.. Har bare hørt at det er flytende fett.. Resten er jo sundt! Men liker sausen godt jeg og kan spise det selv.. Men det er vel ikke sundt? Og hva med kyllingen, er ikke vanlig kylling usundt? Har hørt at en vanlig kylling, sånn grilla som du kjøper på f.eks mega ikke er så sundt. Men man hører jo veldig mye..
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: satanhimself på 02. desember 2003, 19:40 Jeg tviler, men der ga du meg noe å tenke på. Dette skal jeg sjekke opp. Uansett så går det for det meste på kyllingfilet, men det går som regel en del grillet kylling å.
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Morten på 02. desember 2003, 23:13 Flott du sjekker opp. Gi meg litt tilbakemelding da. Så får jeg også vit på dette. og litt om hvor du finner det.
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: DarkHitom på 11. desember 2003, 01:23 Det jeg har hørt er at vanlig kylling er ganske sunt bare du fjerner skinnet.
Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 12. desember 2003, 17:00 Tortillaruller med kesamrøre Egner kanskje best som lunsj, kveldskos e.l. 1 beger mager kesam 2 egg, hardkokte 3-4 skiver kokt skinke litt slangeagurk, hakket salt pepper - kok eggene og hakk dem - skjær skinke i strimler og agurk i terninger - bland alt sammen og smak til med salt og pepper Fylles i tortilla, lompe, pitabrød e.l., gjerne med tomat til. Dagens middag, men forandret oppskrifta litt da jeg trengte større mengde. 2 bokser mager kesam 4 egg 1/2 agurk 1 boks bogskinke salt og pepper Legges i tortilla-wraps sammen med litt tomat Dette smakte fortreffelig, skal prøve å ha oppi litt avocado neste gang, det er bare nødt til å smake godt :) Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 20. desember 2003, 13:40 Fant noen oppskrifter jeg fikk lyst til dele med resten av folket. Håper det faller i smak:chef: :Food: :spise: Oppskrifter - Lasagne ;D - Fisk i form - Kylling med pasta og pesto ;D - Gratinerte lammekoteletter - Torsk på grønnsakseng - Kyllingefricassé - Kyllinggryte ;D - Fisk i form - Skjell m/fiskepudding - Mettende omelett - Kina kalkun - Risengrynsgrøt - Power omelett - Protein pasta - Protein pannekaker - Marinert kylling - Kylling suppe ;D - Orientalsk svinegryte Lasagne (4-6 personer) ca 10 lasagneplater 500g karbonadedeig 1 løk 1 gulrot, revet 100 g sellerirot, revet 2 ss tomatpure` 1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakkede salt pepper 1 ss smør til steking 1 beger (300 g) cottage cheese 50 g lettere hvitost, revet I ovn ved 200` i ca 30 minutter Stek karbonaden med hakket løk. Tilsett revet gulrot og sellerirot og la det hele surre i noen minutter. Tilsett tomatpure` og hermetiske tomater. Smak sausen til med krydder. Legg sausen lagvis med lasagneplater og cottage cheese i en ildfast form. Stek lasagnen. Server gjerne sprø salat og nystekte bagetter til. Fisk i form ( en sprek fisk ! ) Innsendt av Tone Bruland (3-4 personer) ca 1 kg fisk sei/torsk ol.(kommer an på hvor mange personer det er til, for flere en 4 pers. så øk med 400g.per pers) helst frosen! 4 gullrøtter renset og i fingertykke skiver 3 -4 små løk renset og delt i 4 båter. liten purre i biter. 1/2 fenikkel i små biter 1 tomat i båter saften av en sitron klemmes over salt og pepper Alt has samlet i en ildfast form med lokk. settes i mikro i 30-40 min på 650 eller i ovenen på 200 grader i 40 -45 min. serveres med naturris og 1 sp rømme over + persille Kylling med pasta og pesto (4 personer) 8 kyllingfileter salt pepper 400 g fersk eller tørket pasta 1 glass pesto Salat: Frisse-salat gode søte tomater sukkererter Dressing: 1 ss Balsamico eddik 1 ss Dijon sennep 2 dl olivenolje salt nykvernet pepper Stek kyllingfiletene i pannen på middels sterk varme til de er gjennomstekt. Kok opp 3 l vann tilsatt 2 ss salt. Ha pastaen i og rør godt. Tørket pasta skal koke 10-12 minutter, fersk pasta kokes bare 1-2 minutter. Sil av vannet. Gi pastaen en rask dusj med kaldt vann i silen, for å stoppe kokeprosessen. Bland den så med pesto etter smak. Bland salatingrediensene i en bolle (sukkerertene kan godt forvelles først). Ha dressingen over og server. Gratinerte lammekoteletter (4 porsjoner) 1 kg lammekoteletter smør olivenolje salt og pepper 4 tomater 4 store poteter 600 g frisk sopp (sjampinjong, kantareller e.l.) 1 liten bunt persille salt og pepper Ostekrem: 100 g Snøfrisk med eller uten enebær 1 dl revet hvit ost 50 g smør 2 eggeplommer Vask potetene godt og del dem i to på langs. Pensle dem med smeltet smør, krydre med salt og pepper. Stek dem ved 220°C i 30 minutter. Brun kotelettene godt på hver side i varm panne med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Rør sammen ostekremen og bre den over kotelettene. Del tomatene i to, krydre med litt salt og pepper og legg dem i den ildfaste formen sammen med kotelettene. Gratinér i ovn ved 250°C i ca 5 minutter. Stek raskt soppen i pannen rett før servering og vend inn litt finhakket persille. Torsk på grønnsakseng (2 personer) 1 liten aubergine i skiver 2 tomater i skiver 1 squash i skiver olje, salt og pepper ca. 400 g renskåret torskefilet 2 ss smør ¾ dl fiskekraft gressløk eller persille Legg aubergine-, tomat- og squashskiver på bakepapir på stekeovnsplate. Pensle med olje og strø på salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen ved 200°C ca. 5 minutter. Legg på fisken. Pensle den med olje, strø på salt og bak alt videre i ca. 5 minutter til fisken er kokt. Smelt smøret, bland i fiskekraften og ha i rikelig finklippet gressløk eller persille. Server alt på varme tallerkener med nykokte poteter til. Tomatsalat (4 personer) 4-6 tomater i skiver 1 løk i tynne skiver spiremiks eller andre spirer salatblad og basilikum Dressing: 4 ss olivenolje 1 ss vineddik 1 ss sitronsaft 1 ts sennep salt og pepper Kyllingefricassé med nye urter og hvite asparges ( 6 personer ) 1 stor god kylling, f.eks en økologisk kylling 1/2 l. vann eller hønsekraft 1 dl. hvitvin 9 tykke hvite asparges 6-12 gullerøtter med topp 500 gr. små nye poteter 1 ss. rapsolje 1 ss. olivenolje Evt 10 gr. smør 1 sitron 2 ss. hakket bredbladet persille Salt og pepper Fremgangsmåte: Kyllingen deles i 8 stykker med ben og brunes i en stor gryte i smør og 1 ss. rapsolje. Gryten avkokes med vin og tilsettes hønsekraft eller vann. Kyllingstykkene kokes under lokk i 15 minutter, etterpå tilsettes de skrelte potetene. Når potetene er nesten kokt, tilsettes gullerøttene og hodene av de skrelte hvite aspargesene. Resten av aspargesene strimles med en potetskreller og blandes med 1 ss. olivenolje og litt sitronsaft. Fricasséen tilsmakes med salt, pepper, hakket persille og sitronsaft og serveres med de strimlete hvite aspargesene og litt av skyen fra braisseringen. Fettprosenten kan nedsettes betydelig, hvis man fjerner skinnet fra kyllingen, sper ut skyen og ikke bruker olivenoljen. De hvite aspargesene kan erstattes med grønne. Kyllinggryte ( 3-4 personer ) 460 gram kyllingfilet 200 gram grovhakket skogsopp 1 rød paprika, strimles 1 gul paprika, strimles ½ dl soyasaus ½ dl olivenolje 1 ts cayennepepper (spansk pepper) 3 fedd hvitløk 2 beger creme fraiche. Fremgangsmåte: Kyllingen skjæres i biter. Olje og soyasaus blandes i en skål med knusthvitløk og cayennepepper. Tilsett kyllingen og bland godt. Settes til marinering i kjøleskap i 3 timer. Gjerne lenger om kraftigere smak ønskes.Bruk en stor panne og stek kyllingen på middels varme med marinaden i ca. 6minutter. Tilsett soppen og fortsett stekingen til soppen blir mør. TilsettCreme Fraiche og rør det lett inn og la blandingen småkoke i ytterligere 2 minutter. Tilsett paprika rett før servering, for å beholde sprøheten. Serveres gjerne med: Ovnstekte poteter Loff Salat Øl eller rødvin Fisk i form 1 pakke frossen fisk i blokk 1/2 pakke frossen grønnsakblanding (f.eks. mais/erter/gulrøtter) 1 boks Cambell tomat eller champignonsuppe 1 1/2 - 2 dl. melk eller fløte revet ost urtekrydder (provence mix, eller oregano,basilikum, persille, estragon) salt & pepper 180 grader, midterste rille i ovnen, Ca. 1 time Smør en ildfast form med olivenolje eller smør. Legg i fiskeblokken, strøgrønnsakblandingen rundt, eller ta ferske grønnsaker i passende biter. Broccoli, sopp, squash, paprika, erter, gulrøtter osv er godt. Bland melken i suppen og hell dette over det hele. Krydre med urter. har du ikke provence mix tar du masse persille, eller oregano, eller pizza urter f.eks. Strø revet ost på toppen (sånn ferdigrevet av tre forskjellige oster er litt dyrt, men ganske godt) Settes i ovnen og stekes til osten er gyldent smeltet. serveres med kokt ris og / eller brød til. Bruk fantasien til å variere ! Lettvint og kjempegodt ! Skjell m/fiskepudding terteskjell fiskepudding asparges (på boks) erter/gulrøtter (frossen økonomipose fra frionor/findus) reker (billige frosne på tilbud) evt. crabsticks mel smør/margarin melk krydder (salt, pepper, persille, urtekrydder) Fremgangsmåte Lag hvit saus ved å smelte smør og blande litt hvetemel ad gangen til 'tørr' konsistens. NB ! lav varme på platen. Bruk en kasserolle. Legg så til litt melk mens du visper. Ca. 2-3 dl. til 1-2 ss smør. Hell oppi pillede reker, asparges (liten boks med vannet), ca- 1 dl erter/gulrøtter evt. crabsticks. La surre til alt er varmt. Krydre med salt/pepper, fersk persille og urter (provence blanding er godt). Evt. kan du legge til noen klatter rømme og en dash hvitvin hvis du er heldig å ha rester av det. Terteskjellene varmes i ovnen etter anvisning. Kok gjerne poteter til. Mettende Omelett Sendt inn av Cathrine ( Pr. person ) 2 egg 2 ss vann 1 ts salt Litt kokt skinke (eller andre kjøttrester) i strimler 1-2 kokte poteter i treninger 1/4 hakket løk Litt purre i tynne ringer Pepper Litt mager gul-ost Tomater i skiver Salat Brød Visp sammen egg, vann og salt/pepper. Hell blandingen i middels varm panne. Ha i skinke, poteter, løk og purre. La dette stå til omletten er stiv nesten igjennom. Strø på ost og vent til den smelter. (Hvis man lager store porsjoner kan panna settes under grill i ovnen noen minutter.) Legg på tomatskiver og/eller server med salat og grovt brød. Brytebrød ( ca. 4 personer ) Godt tilbehør til suppe. 100 g gjær (2 pakker) 5 1/2 dl lunken melk 1 ss salt 1 ss linfrø 3 ss olje 2 egg 8 dl rugmel 2 dl knuste helkorn 7-8 dl hvetemel Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp med litt av den lunkne melken. Hell i resten. Tilsett salt, linfrø, olje og egg. Bland inn helkorn, så rugmel og til slutt det meste av hvetemelet (litt etter litt). Elt deigen smidig. Del den i fire deler og trill dem ut til pølser. Del hver pølse i seks biter. Rull dem til boller. Legg dem tett sammen på en bakeplate eller i en langpanne (smurt eller papirkledd). Klipp gjerne et par ganger i hver bolle. Legg over et linhåndkle og la bollene heve en times tid (til dobbelt størrelse). Pensle med lunkent vann og dryss på linfrø og helkorn. Stekes 20 - 30 minutter ved 200 gr. varme (evnt. med ventilen åpen), ganske midt i ovnen. Kina kalkun (8 porsjoner). 800 g kokt kalkunkjøtt 350 g vannkastanjer 25 g maizena mel 20 g. Minimerbuljong 500 g kinakål Kinakål finstrimles, kalkunkjøttet deles i småbiter, vannkastanjene deles, og alt koker i en kraft av minimer til kinakålen er mør. Krydre etter smak.(sur/søt?) Servers med ris. Risengrynsgrøt Bruk en pose risgrøt med koketid 5 minutter. Kok etter oppskrift, med 1 liter skummet melk. og sett til 40 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral, eller vanilje smak) mikset med 2 dl vann, til slutt. Tilsett 1/2 ts vaniljesukker og 1/2 ts seltin. Rislapper. Ta 1/3 av grøtporsjonen, bland den med 1 egg, og 30 g hvetemel. Litt ekstra dråpesuketter og litt vaniljesukker er godt. Stek lappene i teflonpanne. Power omelett 300 g Lapskausblanding, med poteter, purre etc, fra frysedisken, er kjempelettvint grunnlag for rask matlagning. Bland i panne, med 2 egg. litt melk og 30 g valgfriproteinpulver (helst nøytral smak), og ca 100 g kokt skinke i biter. Tin lapskausblandingen, bland i det andre, og la det stivne ved svak vanne. 1 stk kraft rudstykkemed skinke og magerost ved siden av. Protein pasta Spagetti er alltid godt, og med en god tomat/karbonadesaus kommer du rimelig enkelt og balansert ut av det. Men enda raskere redder du middagen med en ostesaus med proteinoulver. Bruk en pose Toro Carbonara pastasaus, og tilbered den etter oppskrift, bruk skummet melk, men lag den uten bacon. Tilsett 30 g valgfri proteinpulver(helst nøytral smak), mikset med 2 dl vann. Server pasta. eller makaroni,( 64g ukokt), samt en salat ved siden av!(Makaroni kan du koke på 5 min. i mikroen mens du lager sausen!) 4 dl ostesaus Spagetti/makaroni 200 g. grønnsakblanding eller I salat til maten, og et lite eple til dessert. Du kan legge til 100 g skinkebiter om du vil. Protein - pannekaker 150 g. havregryn 3 dl. Skummetmelk ½ tsk. Salt 3 bananer 5 eggehviter 30-50gr valgfritt proteinpulver ½ dl. Mel 1. Mos bananene med en gaffel 2. Bland alle ingrediensene i en skål. Stek pannekakene på en teflonpanne olivenolje Marinert Kylling 200 g. kyllingbryst 100 g. grønne bønner 100 g. gulrot 50 g. ris (rå vekt) Lag marinade av: ½ ss. sitronsaft 1½ ss. Soyasaus ½ tsk. Chilisaus 1 tsk. Olivenolje 1 fed finhakket hvitløk 1 finhakket løk evt. litt revet ingefær 1. Lag marinaden 3-4 timer før du skal spise. Riss kyllingbrystet 3-4 steder, ½ cm dype riss. Legg brystene i marinaden. 2. Ta kyllingfilettene opp av marinaden, og stek de på en teflonpanne. 3. Kok risen 4. Kok bønner og gulrøttene (i skiver) ett par min. i vann. 5. Held resten av marinaden på pannen når du har ferdigstekt kyllingfilettene, varm så grønsakene i marinaden. Kyllingsuppe med rundstykker 1 pose kyllingsuppe 8 dl vann 2 dl skummet melk. 40 g. Valgfri proteinpulver (nøytral smak) Lag 1liter kyllingsuppe etter oppskrift, men bland 40 g proteinpulver i melken før du tilsetter det i suppen. Deler du opp, kan resten porsjonsfryses. Du kan også dele det tørre i posen i 2 eller 4 porsjoner, og lage bare det du trenger for dagen. Server 5 dl suppe med 2 Kraftrundstykker med magerost, og I dl frossen grønnsakblanding. Orientalsk svinegryte (8 porsjoner). 1000 g Svinefilet l løk 1 purre, 1/2 liter buljong 20 g minimer 250 g stangselleri 350 g knust tomat 25 g maizena mel Finstrimlet svinefilet kokes i minimerbuljong. Finsnittet løk, stangselleri og purre tilsettes. Så kommer knust tomat og maizenajevning i tilslutt. Frys ned i passe porsjoner. Tittel: Re:Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 29. desember 2003, 09:42 Denne oppskriften er en av mine favoritter. Jeg steiker kyllingbryst i ovnen for å unngå olje som man må bruke i en steikepanne. Jeg koker opp brun ris in en kasserolle. Når kyllingbrystet er gjennomstekt deler jeg det opp i små biter og putter det oppi gryta med kokt brun ris. Deretter tilsetter jeg to gode skjeer med saus. Personlig liker jeg indisk tandori saus. Man kan finne typer med lite fett og lite sukker. Tilsetter pepper og chilli pulver for ekstra smak. Rør rundt og la sausen trekke inn i kjøttet. Det er digg! Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 04. januar 2004, 18:10 Lånt fra http://www.cool.no/julesiden/oppskrifter/kalkun.htm Kalkun 1 kalkun, ca. 5 kg 2 sitroner ca. 100 g smør 1 hel hvitløk 1-2 ss olje rosmarinkvister oppskårne grønnsaker (gulerøtter, løk, stangselleri, purre, persille og sjalottløk) ca. 5 dl kyllingkraft stor stekepose La den dypfryste kalkunen på ca. 5 kg tine 3 døgn i kjøleskapet. Vask fuglen og tørk den godt. Del sitronene i to og gni kalkunen med sitron over det hele. Legg restene av sitronene inni. Gni så kalkunen inn med smør og rikelig hakket hvitløk blandet med olje. Løsne skinnet forsiktig på brystsiden av kalkunen. Gni med hvitløk og smør, og stikk inn en rosmarinkvast på hver brystfilet. Trekk skinnet over igjen. La de oppskårne grønnsakene surre noen minutter i smør. Legg kalkunen i stekeposen, fyll grønnsakene og kraften i, og fest med klips eller hyssing. Plasser posen i en langpanne. Kalkunen skal ligge med brystet ned. La pannen stå på nederste rille i ovnen i 2 timer ved 180°C. Ta kalkunen ut. Sil kraften. Bruk litt av kraften i stuffingen. Brun kalkunen i ovnen (med brystet opp) ved 180°C i ca. 30 minutter før servering. Anretning: Skjær først fra lårene. Skjær så brystfiletene fra skroget. Legg en seng av ferdigstekt stuffing på fatet. Del brystfiletene i tynne skiver og anrett oppå stuffingen. Skjær lår og legger i skiver, og legg på ett fat. Øs litt av den rykende varme kraften over før servering. Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 04. januar 2004, 18:13 APPELSINGLASERTE KALKUNLÅR MED APPELSINSAUS (kilde: Prior)
2 porsjoner Vanskelighetsgrad: middels vanskelig Krydderstyrke: ikke sterk Tilbredningstid: 1t 30min. 1 stk "Kalkun 2,5-3,9 kg" 2 rå kalkunlår 2 ss smør 2 ts soyasaus 1 ss honning 2 ss appelsinsaft eller appelsinjus 1 ts salt 1/2 ts ingefær Appelsinsaus: 4 dl kraft saft og skall av 1 appelsin saft og skall av 1 sitron 1 ss maisenna evt. 1 ss smør salt og pepper etter smak Smelt smør og tilsett soya, honning, appelsinsaft, salt og ingefær. Pensle kalkunlårene med blandingen og legg dem i et ildfast fat. Stek dem midt i ovnen i ca. 1 time. Du kan kontrollere at lårene er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Dersom det kommer ut rødlig kjøttsaft kan de stekes litt til. Pensle flere ganger med appelsinsjyen under steking. Hell av stekesjyen som dannes, mål opp og bruk den som en del av kraften til appelsinsaus. Bland alle ingrediensene til sausen og la den få et oppkok. Avrund sausen med smør og smak til med salt og pepper. Server kalkunlårene med appelsinsaus, salat og ris. Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 04. januar 2004, 18:15 Piri piri grillsaus til kylling
2,5 dl olivenolje 2,5 dl fisk, renset chilipepper 4-5 blader laurbærblad revet sitronskall fra 3 sitroner 4fedd hvitløk Legg alt på rene glass. La glasset stå å trekke i kokende vannbad i 10 minutter. Sett på tett lokk. Denne sausen oppbevares og brukes til å pensle på kylling som skal grilles Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 04. januar 2004, 18:16 Helstekt kylling med løkstuffing
(3-4 porsjoner) 1 rå kylling ca.1000 g 3 løk smeltet smør salt, pepper, paprika Tin frossen kylling, skyll under rennende kaldt vann, tørk med kjøkkenpapir og legg kyllingen i en ildfast form. Rens løk og skjær i båter. Fyll noe av løken inn i hulrommet i kylling og legg resten i den ildfaste formen. Bind sammen kyllinglårene med hyssing. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og paprika. Stek kylling i stekeovn ved 160 C i ca. 1 1/2 time. Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Hvis kjøttsaften som kommer ut er klar er kyllingen ferdig stekt. La kyllingen hvile 15-20 min før den skjæres opp. Server med kokte, bakte eller stekte poteter, en grønn salat og rømmedressing. Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Morten på 23. januar 2004, 01:15 Litt simpelt men ganske digg.
1 halv pakke med frossen torsk ris til 1-2 personer kok opp bland sammen og hell over litt soyasaus. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: SuperMosjonist på 16. april 2004, 21:47 Vet ikke om det er det beste med tanke på proteiner, karbohydrater og fett, men godt og lettvindt er det:
Bolognesegryte med karbonadedeig 1 pose ferdig Bolognesegryte Pr. 100g tilbredt vare utten kjøtt. 2,5g Proteiner 13g Karbohydrater 0,5g fett Tilsett 500g ren karbonadedeig Kjør på med litt grønnsaker etter ønsker eller en salat. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Eskimo på 21. april 2004, 08:59 Hei,
Her har du oppskriften på en sinnsykt god og saftig burger. Oppskriften er hentet fra Trond Moi, og hvis du ønsker å serieprodusere denne badboy'en så garanterer jeg at du vil konke ut både Mc Don***s og Burger K**g :) TRX-Burger Ingredienser: 1 pakke kyllingkjøttdeig 2 egg 1/2 - 1 ts paprikapulver 1 liten løk (finhakket) 1 ts oregano (den i pose funker bra) Salt og pepper (etter eget ønske) Isbergsalat 1 rødløk 1 tomat En dæsj god og sunn olje Hamburgerbrød (Lag dine egne dersom du er engstelig for næringsinnholdet i disse) Bland kyllingkjøttdeigen, eggene, paprikapulver, løken, oregano og salt og pepper sammen. Form burgere og stek disse et par minutter på hver side. La dem hvile et par minutter etter steking. Sleng rødløk, tomat, isbergsalat og litt olje på brødet, og voila - du har en burger på en- to-tre som er så sinnsykt saftig at du ikke behøver noen form for dressing. Fettinnholdet ligger på ca 6%. God appetitt ::kokk:: ::kokk:: ::kokk:: ::kokk:: Tittel: veldig god suppe Skrevet av: fleur på 06. mai 2004, 21:10 Her er oppskriften på en skikkelig god suppe med kjøtt i. Den er vel best som mellommåltid, men kan også spises som middag. Sunn er den og!
4 personer: 4-5 poteter 300 g kjøttdeig soyaolje 150 g tomater, hermetiske salt pepper 0,5 ts timian, tørket 1 l grønnsaksbuljong 2 gulrøtter purre 1 løk Stek kjøttdeigen og ha i en gryte. Ha i alle de andre ingrediensene og kok til grønnsakene er møre Velbekomme! Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: supah på 16. september 2004, 12:15 Rock'n Roll Kylling
4 porsjoner Tid: 15 min!! ingredienser • 4 kyllingfileter , urtemarinerte • 1 pakke babysquash • 7-8 sjampinjong • 20 scampi , kokte • 6 poteter , gjerne Partypoteter • 2 ss olivenolje • 1 hvitløkbåt , finhakket Saus: • 2 rødløk • 2 hvitløk , gjerne kinesisk • 2 dl Meierienes Juice Appelsin • 3 ss honning • 5 ss chilisaus , hot, gjerne Sweet chilisaus Stek kyllingen lett på begge sider slik at den får en fin bruning, la den ligge å hvile 5-10 minutter. Del babysquash og sjampinjong på langs og stek disse. Mariner scampiene i litt honning og hotsweet chilisaus. Stek disse lett i panne. Skjær potetene i båter, ha hvitløk ( eller hvitløkkrydder) og litt olivenolje over og bak disse i ovnen i 15 minutter. Sett samtidig kyllingfiletene i ovnen og bak disse i 7-10 minutter. Saus: Skjær rødløk og hvitløk i båter, stekes lett i TineSmør i panne, tilsett appelsinjuice, honning og Hot sweet chilisaus og la det stå å kose seg på svak varme i 7-10 minutter. Mmmmm, får vann i munnen! Oppskriften er hentet fra Tine.no Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Tex på 03. november 2004, 15:07 Denne oppskriften har jeg funnet i Oxygen for noen år siden - stadig en favoritt:
Kalkun- og chiligryte 1 ss olivenolje 1 cup (ca. 2,5 dl) hakket gul løk 1 cup rød paprika i terninger 1 cup grønn paprike i terninger 1/2 cup gulrøtter i tynne skiver 1 fedd hvitløk, finhakket 2 ss chilipulver (dette blir spicy saker!) 3 ts malt spisskum 1/2 kg kalkunkjøtt, grovmalt eller skåret i små biter 1 stort glass salsa (ca. 1/2 kg) 3 cups kyllingbuljong (jeg bruker 7,5 dl vann + 2 terninger hønsebuljong) 2 bokser sorte bønner (sil av sausen) 1 ss tomatpure Dette er en ganske stor oppskrift, jeg bruker en 7 liters gryte og det holder akkurat. Varm olivenolje i en stor gryte og stek løk, paprika, gulrøtter og hvitløk til de er møre og løken er gylden. Rør inn chili og spisskum og stek noen minutter til. Tilsett kjøttet og stek til det er brunt. Tilsett salsa, buljong, bønner og tomatpure. Kok opp og la det surre over medium varme til væsken er redusert og sausen tykner litt, ca. 1 times tid. Sjekk smak og tilsett evt. mer krydder. Serveres med lettrømme, kesam eller/og litt hakket fersk koriander over. Kan også serveres med ris, men klarer seg fint alene. Jeg lager en stor utgave av denne gryten et par ganger i året (slenger oppi litt ekstra av alle ingrediensene) - og fryser det ned i porsjoner. Så har jeg hjemmelaget health food for hånden til enhver tid. Har du rester av grønnsaker liggende er det bare å slenge oppi - tomater, squash, mais - alt går. :spise: Tittel: SV: Sticky: Good chilligryte!!!!! Skrevet av: metteflette på 20. mai 2005, 15:14 Good chilli!!!
du trenger: 3 store løk 6 paprika- 2 gule- 2 røde- 2 grønne 8 røde chillipepper 1 hel hvitløk 5 bokser hakkete tomater 4 bokser røde bønner 3 bokser brune bønner 2 bokser tomatpure 1 glass chunky salsa ( rema sin) (2-3 pakker kjøttdeig el karbonadedeig) salt, peper og urtekrydder hakk opp løk, paprika, chilli og hvitløk. Fres i olje. sil av væsken på bønnene og hell all hermetikken oppi gryta og krydderet. La alt stå og småputre i MANGE timer. Den blir best dagen etterpå. Serveres med nachochips, revet ost, rømme og grønn salat ( salat, vårløk med oljedressing) Dette har jeg laget når jeg skal ha 5 personer eller mer på besøk. Veldig godt med øl eller rødvin til. Ypperlig til frysing!! Bon apetit!!! :spise: Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zerox på 30. mai 2005, 01:21 Men var ikke poenget å få frem sunn mat? Pommfri og hamburger er også godt.. men.. altså :) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 30. mai 2005, 01:28 ummm hva er gale med Kylling å ris ? Trodde det var sundt jeg ? Les litt videre i tråden så kanskje du forstår hva som var grunnen til den kommentaren. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: HotWheels på 12. juni 2005, 19:49 Kok 50-100 g ris, stek strimlet kyllingfilet/oppdelt vanlig kylling(ca 200 g), stek 2 vispede egg. bland alt dette i panna sammen med litt olje, å krydre med svart pepper, salt, evt cayennepepper/tørket chili for dem som vil ha rennende øyne, nese og svette masse utover dagen/kvelden! Min favoritt!
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: lillekristian på 15. juli 2005, 15:15 Et bittelite tips.. ikke et buljong/buljongterninger. De er laga med herda/trans-fett. (Farlig for hjerte/kar-system og trolig andre ting også.)
Hvis du er rik og lat (som meg) går du til slaktern og kjøper ekte kraft. Hvis du vil lage din egen, fryser du ned rester av kjøtt, høns og fisk fortløpende. En søndag når du har litt tid til overs koker du kraft på alt sammen (se suppeartikkelen på treningsforum.no for framgangsmåte). Så fryser du den ferdige kraften ned i passe porsjoner, alt etter hvor mange du plerier å lage mat til :D Jeg lover deg, smaker 40 ganger bedre enn kjøpebuljong og er som sakt mye sunnere! Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 17. oktober 2005, 02:18 Oppskrift hentet fra tine.no:
POTETSALAT: 15 min lett Kalorisnill potetsalat med Sans Kesam. 4 porsjoner ingredienser • 6 poteter kokte • 2 epler • 1 dl purre finstrimlet Saus: • 3 dl 1 beger Sans Kesam Mager • ½ dl TineMelk Lett • 2 ss sennep • ½ ts salt • 1 ts sukker • 0.8 ts sort pepper nykvernet Slik gjør du Skjær de kokte potetene i terninger. Skrell eplet og del i biter. Bland Kesam, melk, sennep, salt, sukker og pepper i en bolle. Bland poteter, eple og purre med sausen og la stå kaldt en stund før servering. Denne potetsalaten passer godt til spekemat og andre kalde retter som røkt eller gravet laks. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 17. oktober 2005, 02:19 oppskrift hentet fra tine.no
AVOCADOSUPPE: 40 min lett Denne fyldige suppen serveres gjerne kald, og smaker godt med Frukt- og nøttebrød til. Se egen oppskrift. 4 porsjoner ingredienser • 3 dl vann • 3 avocado modne, middels store • 1 lime eller sitron • 3 dl (et beger) Sans Kesam Mager • 1 ts salt • 1 ts kajennepepper • 1 dl TineMelk • 2 båter avocado til pynt Slik gjør du Varm vannet og løs opp buljongterningen i dette. Sett buljongen til avkjøling. Del avocadoene i to. Finmos fruktkjøttet i foodprosessor eller hurtigmikser. Tilsett presset saft fra lime eller sitron. Bland inn buljong, TINE Kesam, salt og kajennepepper. La suppen stå kjølig i minst 1/2 time. Ønsket konsistens kan reguleres med litt TineMelk. Pynt med et par avocadobåter og servér. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Advocatus Diaboli på 29. november 2005, 00:40 Jeg skal gifte meg med Zoria! *danse rundt* MAT!
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: LilleLinda på 29. november 2005, 10:32 Fiskpakke
600g torsk (150-200 g per porsjon, annen fisk kan også brukes) 1 purre 2 squash 1 rød paprika 2 gulrøtter i strimler 8 ferske asparges 1 boks sherrytomater 1 sitron sur-søt chilisaus pesto salt pepper Vask og tørk fisken, hvis fileter er de klare til bruk Del grønnsakene i passende biter. Legg fiskestykke sammen med grønnsakene på et stykke matpapir. Salt forsiktig og gi ett dryss med nykvernet pepper Legg en måleskje pesto, 1 ss chilisaus og skvis litt sitron på toppen før du pakker papiret godt rundt fisken. Brett kanten stramt slik at pakken holder seg som en pakning når fisken stekes. Stekes på 200° i ca. 20 minutter. Denne pakken passer også godt på grillen, men da må du bruke steke folie isteden for matpapir. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 30. november 2005, 00:36 Jeg skal gifte meg med Zoria! *danse rundt* MAT! Hehe, så du skal det du ja..... Kjekt å vite! :) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 30. november 2005, 00:38 Lagte digg lasagne igår jeg! 200 g kylling kjøttdeig 1 glass ferdig tomatsaus eller mekk en selv 1 beger cottage cheese pastaplater og ost Legg lagvis kjøttsaus, pasta, cottage, pasta, kjøtt og avslutt med ost. Stek i ovnen på en 200 grader til osten bobler. La den stå å hvile en 5 minutt før servering. God med hvitløksbaguetter og salat til ::food:: Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Advocatus Diaboli på 30. november 2005, 00:43 Hehe, så du skal det du ja..... Kjekt å vite! :) jeg informerer jo på forhånd da! snill er jeg.. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Princilla på 30. november 2005, 16:29 Her kommer mitt bidrag! :)
Denne er vel egentlig basert på middagsrester.. Litt ferdigkokt ris Litt grønnsaksblanding (jeg liker best sånn med erter, gulrot og mais) Ett eller to egg Skinke Melk eller vann Rører eggene sammen med litt vann eller melk så det blir eggerøre, putter det andre oppi steikepanna etter hvert og oppå fatet med det. Tar kanskje litt soya eller krydder oppå. Nam!! :) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Advocatus Diaboli på 01. desember 2005, 00:19 dagens:
2 kyllingfileter 1 tomat 1/2 rødløk 1krm kyllingkrydder 2ss rømme/lettrømme/kesam/mager kesam en porsjon ris. kok risen, brun kylling, bland med finhakket tomat og løk, surr i rømme, spis med ris + soyasaus. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 21. desember 2005, 12:20 Får man kjøp en Zoria i butikken? Høres ut som en fornuftig kokk som trolig kan mekke et bra kosthold ::food:: Jeg er nok ikke til salgs nei. Jeg lar meg heller sjarmere enn kjøpe :) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: sulten på 21. desember 2005, 19:54 Kyllinggryte:
Tar ikkje så lang tid å lage, og smaker ekstremt godt ::2thumbsup:: 2 kyllingfileer - skjær i terninger 1 eggekvite ½ ts salt 1 ½ ss maizennamel 2,5 – 3 dl vann 2 ss Soyasaus 1 terning hønsebuljong 1 stor rød paprika eller 1 liten rød og 1 liten gul - skjær i strimler 1 purre - finhakk 1-2 fedd kvitløk - finhakk ½ dl olivenolje til steinking 1 liten ts Sambal Oelek (anbefales kjøpt på Mega, pga. erfaring med at andre typer inneholder litt masse eddik og setter for mykje smak) Bland eggekviten, ½ ts salt og ½ ss maizennamel. Legg kyllingbitene her og bland. Saus: Kok opp 2,5 – 3 dl vann og ha i 1 terning hønsebuljong så den smelter. Ha i 2 ss soyasaus, 1 liten ts Sambal Oelek og 1 liten ss maizennamel. Skjær opp de andre ingrediensene. Wok (steikepanne med høye kanter går bra) kyllingen i 2 min, ha i paprikaen og steik i 2 min, ha i løk og steik i 1 min, ha i sausen og steik i 1 min. Serveres med ris. Jasminris personlig favoritt ;D Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: .:P-Nutz:. på 08. januar 2006, 04:58 En rett som jeg har tenkt å spise mye av fremover
En liten søt-potet (da vanlig søt-poteter er store) 6 eggehviter Valg av grønnsaker Alt kokes dagen før det spises, og settes i kjøleskapet. Jeg krydrer eggehvitene med lemon pepper og skviser litt sitron på dem. Veldig enkelt, minimalt med fett og meget godt. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 01:06 Oppskrift hentet fra: http://www.dagbladet.no/dinside/2003/07/02/372699.html
Rens og tørk fersk eller frossen makrell, legg den i en ildfast form og stek den i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Mens makrellen steker, lager du en tomat- og bønnesalat som beskrevet i oppskriften under. Server med kokte poteter til. Det finnes mange forskjellige typer bønner: brune bønner, hvite bønner, sorte bønner, røde bønner og grønne bønner. De grønne skiller seg fra de andre ved at det er belgen man spiser (brekkbønner, snittebønner, voksbønner etc.), mens man med de øvrige spiser selve frøet. Sistnevnte er meget innholdsrike på proteiner, langsomme karbohydrater, fiber og vitaminer. Hvorfor ikke blande de ulike sortene til en salat - med tomat? Med hermetikk er det lett som bare det. Dette trenger du til tre personer: 1 boks brune bønner 1 boks brekkbønner 3 tomater Salt og pepper Åpne boksene med bønner og la saften renne av. Ha bønnene i en salatbolle og ha i tomatene som du har hakket i biter. Bland salaten, ha på litt salt og pepper og drypp over en god olivenolje. Voilà! (Av Maria Thommessen) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 01:11 Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=337
Grove kjøttkaker: (4 porsjoner) 500 g karbonadedeig 1,5 ts salt ¼ ts muskat 1/8 allehånde 2,5 ss potetmel 1 liten løk 2 dl lettmelk eller vann 3 ss kruskakli 1 pose kjøttkakesaus Kokte grønnsaker: Brokkoli, små gulrøtter, poteter Tilberedning Elt deigen med krydder, finhakket løk og potetmel. Spe med litt melk og rør. Form til små kjøttkaker som stekes i panne. Server med kokte grønnsaker, kokte poteter og saus. Ernæringskommentar: Disse kjøttkakene er fettfattige, fiberrike, proteinrike, og metter og smaker godt. De er supre for blodsukkeret ditt. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 01:18 Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=312
Enkle laksekaker 4 porsjoner Ingredienser 400 g laksefilet u/skinn og ben 2 dl kruskakli 0,5 dl skummetmelk 1 egg 0,5 ss maisenna 0,5 ts salt 0,5 - 1 ts pepper 1 ts olje til steking Tilberedning Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til fin konsistens. Form 8 runde kaker og stek i oljen til kakene er gjennomstekt. Server varme med en grønn salat og 2/3 dl kokt brun ris. Ernæringskommentar: Kruskakli er perfekt for fordøyelsen. Ellers skader det ikke å spise laks, heller tvert imot. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 01:19 http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=312
Linsestuing 3 porsjoner Ingredienser 4 dl vann 2 dl Røde linser tørre eller på boks 2 ss Soyaolje ½ Paprika i biter Salt og pepper Tilberedning Kok opp 4 dl vann med linsene. Skjær paprikaen i små biter. Tilsett olje, paprika, salt og pepper. Kokes under omrøring i 10 min. Ernæringskommentar: Linser er de minste belgfruktene. De trenger ikke ligge til svelling før koking, men kokes like lenge som ris, dvs 20 minutter på kokeplaten. Du finner 9 gram proteiner i 100 gram linser + et hav av andre livgivende næringsstoffer. Denne retten er perfekt som erstatning for potet, pasta eller ris. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 01:21 Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=306
Middag: Bønnestuing 3 porsjoner Ingredienser 1 boks røde bønner 2 ss olje 2ss kesam +salt/pepper Tilberedning Bruk en potetstappe til å mose bønnene. Tilsett olje og kesam. Rør rundt. Tilsett salt og pepper etter behov. Kan varmes opp. Et forslag til hva man kan servere bønnestuing med er: 2 karbonader + salat m/ 4 farger (TOMAT, Agurk, Gul paprika, Gulrot). Dressing: 2 del Avokadoolje (eller olivenolje) og 1 del Balsamicoeddik. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 03:47 INGREDIENSER:
1 kopp kokte svarte bønner 1 hakket rød paprika 1 hakket grønn paprika 2 hakkede hvitløk fedd Myke tortilla lefser Ferdig salsa dip på boks. FREMGANGSMÅTE: Bland alt sammen. Legg inn i lefser og varmes i mikrobølgeovn. Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift18861.asp Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 03:49 Kyllinggryte med bønner
INGREDIENSER: 600 g kyllingkjøtt i strimler 2 løk i båter olje til steking 50 g røkt kalkunpålegg i terninger 2 stilker selleri i ringer 1 boks hermetiske tomater 3 ss tomatpuré 2 1/2 dl hønsebuljong 1 boks hvite bønner (400 g) 1 liten boks hermetiske maiskorn 2 ss hakket fersk basilikum 2 ss hakket fersk oregano salt og pepper FREMGANGSMÅTE: Fres kyllingkjøtt og løk lett i en gryte. Tilsett de andre ingrediensene og kok opp. Smak til kyllinggryte. Server grovt brød til. Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968195.asp Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 03:54 Burger med Cottage Cheese
INGREDIENSER: 1 hamburgerbrød 80 g karbonadedeig 1 ts strøkavring 3 ss vann salt og pepper 1 ts smør 40 g Cottage Cheese 1 ts sennep 2 skiver sylteagurk 2 tomatskiver 1 salatblad FREMGANGSMÅTE: Her drøyes kjøttet med cottage cheese, noe som gir en god smak på den tradisjonelle hamburgeren. Absolutt en godbit å se frem til. Bland karbonadedeigen med strøkavring, vann, salt og pepper. Stek karbonaden i smøret. Legg salatblad på nederste del av brødet, Cottage Cheese blandet med sennep og karbonaden. Sennep, agurk- og tomatskiver legges oppå, og til sist øverste delen av brødet. Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift771.asp Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 25. januar 2006, 03:55 Grønnsakgrateng med cottage cheese
INGREDIENSER: 2 gulrøtter, 2 skiver kålrot, 1/2 selleri, 1 liten purre, 200 g cottage cheese, 3 egg, ca. 1 dl revet hvit ost, 3/4 ts timian, 1/4 ts pepper FREMGANGSMÅTE: Varm ovnen til 200 C. Rens og skjær grønnsakene i terninger, kokes i lettsaltet vann i 3 - 4 minutter. Legg grønnsakene i et smurt ildfast fat. Bland cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og rør dem lett i eggeblandingen. Helles over grønnsakene. Stek i ovn i 15 - 20 minutter til gratengen har stivnet. Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift19985.asp Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Morten på 02. februar 2006, 15:12 Kylling Nuggets.
Skjær opp en kyllingfilet. dypp den i pisket egg og rull den i hvetemel, salt og pepper. Steik i en god olje. Dette er en bedre variant av kylling mc nugets. Her vet du vertfall hva som er inni :) Er nok ikke noe kanon sunt siden det er stekt/fritert i olje. Men er vertfal godt og har ok med proteiner :) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 17. februar 2006, 03:13 Kalkun-karbonader
Skiver av grovbrød Margarin Salatblader Kalkunkarbonader Stekt løk eller rå løk Sulteagurk Cherrytomater Karbonader: 6-8 karbonader 400 g kvernet kalkunkjøtt 1 ts salt ¾ pepper 1 ss potetmel 1 egg ½ dl vann Elt kalkunkjøttet lett med salt, pepper, potetmel og egg. Rør inn vannet. Form til store karbonader. Lag rutemønster på begge sider med kniv. Stek karbonadene i panne ved middels varme til gjennomstekt. Ha på smør og salat på brødet og legg på karbonaden. Pynt med grønnsakene. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: J-King på 24. februar 2006, 20:55 Kan du ikke bli kokken min Zoria..?
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: HotWheels på 24. februar 2006, 21:04 Er da en sak å slenge ut oppskrifter som høres gode ut. Det som teller er nå om hun klarer å få det til å smake like godt :P
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: J-King på 26. februar 2006, 03:35 De fleste kvinner er vel gode til å lage mat..
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: HotWheels på 26. februar 2006, 11:18 Hvis du går 50 år tilbake ja... I dag er nok situasjonen en ganske annen...
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Tonje_86 på 26. februar 2006, 11:42 Dette er en middag jeg spiser ganske ofte. Synes det er kjempegodt ::food::
1 Pitabrød til hver person 400g kyllingkjøttdeig (rekker vel til to/tre personer) 1 pose taco spice mix Mager kesam Eventuelt finello light ost hvis man ikke klarer seg uten osten Først setter du på stekovnen til pitabrødene. Så steker du kyllingkjøttdeigen og blander i taco spice mixen slik som det står på pakken. Varm pitabrødene i ovnen Nå er det bare å fylle pitaen med kjøttdeigen, og nyte maten. For å få det til å virke som om det er mer mat, så er det lurt å dele pitabrødet i to, da har man to porsjoner hehe. Kesamen kan du smøre på innsiden av pitabrødet før du tar i kyllingkjøttdeigen. Da smaker det ekstra godt. For de som ikke liker kesam eller ikke klarer seg uten ost, kan man bruke litt finello light ost. Du kan også bruke salat som tilbehør enten ved siden av pitaen eller inni. For å få enda mer smak bruk litt tacosausm feks chunky salsa. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 26. februar 2006, 15:05 De fleste kvinner er vel gode til å lage mat.. Kjønn har vel ingen betydning i denne sammenhengen. Jeg vet om mange parforhold der det er han som bruker mest tid på kjøkkenet og som er den som liker best og lager best mat. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: J-King på 26. februar 2006, 19:31 Hehe, men spørsmålet er om du er god til å lage mat? Er du Zoria..?
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 01. mars 2006, 18:51 Hehe, men spørsmålet er om du er god til å lage mat? Er du Zoria..? Har ikke skremt bort noen fra matbordet grunnet dårlig mat enda ihvertfall. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Advocatus Diaboli på 01. mars 2006, 18:54 Jeg har alltid vært den beste i evt. forhold når det gjelder matlaging.. :P
uansett: surre 150g bacon og en halv grovhakket løk i en spiseskje ekte smør når bacon er godt stekt og løken er gyldensurret hiver man oppi 4-5 egg, litt litt salt (dette kan du gjerne blande på forhånd.. ::) ) og om du liker det litt blåmuggost. Når dette har godgjort seg en god stund hiver du på litt revet ost og snur den ene halvparten over den andre så du får en "kjerne" av smeltet ost etterhvert.. Veldig godt, mye proteiner og fett, lite karbohydrater.. mao en fin kveldsmat! :) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 06. mars 2006, 04:05 Byggotto
Kokte byggryn tilberedt som risotto, det vil si kokt i lett kraft fra kylling eller grønnsaker tilsatt finsnittede grønnsaker (for eksempel vårløk, rødløk og gulrot), litt hvitløk og store mengder parmesan. Servert som forrett eller hovedrett. Oppskrift hentet herifra: http://www.aftenposten.no/helse/article856548.ece Mer info om bygg, se her: http://www.aftenposten.no/helse/article856547.ece Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Mariann på 06. april 2006, 11:57 Fiskeburger
INGREDIENSER: Polar ExtreMe brød Grove fiskekarbonader eller fine fiskekaker Salat Løk Tomatskiver + gjerne mer grønnsaker på om du føler for det Et sunt lunsj, middags eller kveldsmåltid....og er et sunnere alternativ til den vanlige habbisen ::food:: (http://i26.photobucket.com/albums/c108/mariannf/april2006.jpg) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 18. juli 2006, 15:01 1 pakke fersk tortellini med krydret kjøttfyll
1 pakke ravioli med pesto 1 løk 1 fedd hvitløk 1 pakke bladspinat 5 tomater - Kok pastaen som det står på pakken - Hell av vannat og pastaen og ta godt med olje i gryta - Stek løk/hvitløk gyllent - Slå av varmen og legg bladspinaten i gryta og sett på lokk 1-2min. - Ta tomat og pasta opp i gryta og rør. - Olivenolje, pepper og litt salt rett før servering. Om ønskelig ha gjerne oppi oliven, litt pesto, mozarella eller krydre med fersk basilikum. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Bonden87 på 18. juli 2006, 16:48 anbefaler Yolanda´s Mole med kylling står på førstesiden, utrolig digg. må bare prøves.
Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: HotWheels på 18. juli 2006, 19:10 KEBAB :D
Du trenger 500g Karbonadedeig/biffdeig 1 egg 2ts spisskum(krydder som fås på innvandrerbutikker) 1 ss hot curry paste/pasta/whatever det heter 1/2 ts salt pitabrød mais isbergsalat kayennepepper(om sterkere versjon ønskes) Bland alt godt sammen i en bolle. del opp 2 biter bakepapir på størrelse med panna. Del deigen i 5-6 like store biter. Legg en bit midt på det ene bakepapiret, og legg det andre oppå. skjevle ut deigen tynt, på størrelse med panna. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret, og legg det andre med deigen ned på panna. Deigen vil løsne etterhvert som den kommer i kontakt med panna, og damp utvikles. Gjenta prosedyren til alt er stekt opp. Skjær deretter platene i strimler, og varme opp det hele på panna. Spises for eksempel i pitabrød, med isbergsalat og mais til. For sterkere versjon, bland f.eks ønsket mengde kayennepepper i blandingen fra starten av. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 26. juli 2006, 15:28 Gryte
Har brukt leirgryta mi mye i det siste, utrolig lettvint og godt!! Gryta legges i vann i 10 min før bruk. Gårdagens middag: 5 gulerøtter 1 liten blomkål 1/4 purre 5 charlottløk 2 fedd hvitløk 3 røde chili (husk å ta ut frøene!) 1 paprika 500 gram svin indrefilet (skjæres i skiver). Kutt opp alle grønnsakene og legg i gryta. Oppå legges skivene med kjøtt (man kan med fordel bruke annen kjøtt som f.eks. kyllingfilet, biffstrimler, koteletter eller hva annet man måtta ønske). >Krydre lett med salt og pepper (helst nykvernet). Jeg fant et utrolig godt krydder på butikken med det fengende navnet "kotelettkrydder" som var av forskjellige tørkete fjellurter, jeg brukte et par spiseskjeer og det smakte fortreffelig! Sett lokket på gryta og la gryta stå i ovnen i 50-60 min på 220 grader. Ved bruk av leirgryte trenger man ikke bruke fett e.l. og vitaminene og all næringen holder seg i maten da ingenting slipper ut og maten lages i sine egne "safter". Serveres gjerne med ris til. Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 20. august 2006, 23:32 Fikk litt sug på kjøttkaker i dag. og kjøttkaker innholder ofte masse tull og dårlig mat.. Så jeg fikk et test-kick Nann's kjøttkaker :chef: : 400g karbonadedeig 2 ss proteinpulver ( Vanilje) 2 ss havregryn 1 egg salt ( greit med litt ekstra salt pga vaniljen) Pepper ( sort pepper. grovmalt. pga vaniljen) 1 dl skummelmelk ja og en hel hakket løk Most sammen med handmikser. Stekt i små kjøttkaker .. og de var KJEMPEGODE!!! :dance: Tittel: Taco bowl Skrevet av: trulle på 24. august 2006, 10:41 (http://img241.imageshack.us/img241/9155/bilde012in4.jpg)
200gram kyllingfilet 3 storesalatblader 1/2 paprika 2 teskjeer kesam 1/4 glass tacosaus Namme Nam! ;D Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Hege på 31. august 2006, 14:46 Grønn linse grateng:
8 dl kokte grønne linser 1 pakke dypfryst spinat 3 løk 2 ss olje 1 ts tiamin 1/2 ts salt 2dl revet ost Kok linsene. Skrell løken, skjær den i skiver og fres den mye i olja. Dryss over smuldret tiamin og salt. Fordel linsene i en smurt, ildfast form. Dekk med spinaten. Legg deretter på den freste løken. Dryss revet ost over. Stekes ved 225 C i 10-15min. Grønnsaksgrateng med cottage cheese: 2 gulrøtter 2 skiver kålrot 1/2 selleri 1 liten purre 200g cottage cheese 3 egg 1dl revet ost 3/4 ts tiamin 1/4 ts pepper Rens og skjær grønnsakene i terninger, kokes i lettsaltet vann i 3-4min. Legg grønnsakene i en smurt ildfast fat. Bland cottage cheese, eggplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og rør dem lett i eggeblandingen. Helles over grønnsakene. Stek ved 200 C i 15-20min. Egg og kyllingsalat: 250g kyllingfilet eller kylling uten skinn 4 hardkokte egg 1 stk issalat 1/2 agurk 1/2 blomkålhode 4 tomater Skjær kyllingkjøttet i små biter. Legg strimlet salat sammen med agurkskiver, blomkålbuktter og tomatbåter i en skål. Tilsett kyllingen og eggebåtene. Tofu-spinatpai Paideig: 75 g smør 2,5 dl grahamsmel 3 ss vann Fyll: 1 pakke tofu naturell 0,5 kg frossen spinat dill og persille 2 ss bogvetemel. salt Pynt: 2-3 tomater Lag paideigen og kle en form med den. Bland alle ingredienser til fyllet til det blir en jevn masse. Bred ut fyllet i paideigen og legg tomatskiver oppå, trykk dem litt ned. Stek ved 175/200 C i 1 time. (eventuelt, sløyf paideigen - og server med ris). Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Bonde på 30. september 2006, 01:41 Kyllingbryst ala Bonde: To kyllingbryst i terninga1 halv løk Salt Pepper Fullkornspasta 1 boks oppkutta tomata m\ chillismak ( her e da jo mulig å velga noe anna) 1 gullrot 1/3 broccoli Steik kyllingbrystet med løken, steik det GODT. Ta så salt og pepper på blandinga. Kok 4 neva med fullkornspasta. Ta oppi den oppkutta gullrota og broccolien. Putt oppi tomatboksen, og hell pastaen oppi blandinga når denne er ferdi. Kok til mesteparten av sosen er vekke. God fårnøyelse:) Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: DanielF på 01. november 2006, 20:11 Gode kyllingboller
Ingredienser: ¤ 400 - 500g kyllingkjøttdeig ¤ 1 fedd hvitløk ¤ ½ chili ¤ 1 egg Finhakk hvitløk og chili. Deretter har du dette oppi en bolle sammen med kjøttdeigen og egget. Bland sammen til en fin deig. Stek dette i små boller på middels/sterk varme. Voila! Smakfulle boller som smaker godt med ris, potet, pasta eller som en snack i seg selv. Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Zoria på 15. mars 2007, 20:26 Potetsalat med Kesam
Brukstype: Grill / Tilbehør Ingrediens: Poteter Sesong: Sommer 4 porsjoner 6 kokte kalde poteter 2 epler 3 vårløk, finskåret Dressing: 3 dl Kesam 2 ss søt sennep (alt etter smak og behag) 1/2 ts salt 1 ts sukker 1 ts sitronsaft hakket gressløk Skjær opp de kokte, kalde potetene og eplene i terninger. Vårløken skjæres i tynne skiver. Bland alle ingrediensene i dressingen i en stor bolle. Ha potetene, eplene og vårløken i og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt. http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1284 (http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1284) Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Razz_ på 20. november 2007, 17:28 Kyllingsandwitch
En utrolig lett, sunn, billig og sinnsykt god middag :) Du velger selv hvordan du vil lage den. Dette er hvordan jeg gjør det. Ingredienser: 1 kyllingfilet Salat Tomat Børd, av en eller aen sort Krydder, selv bruker jeg pepper, kyllingkrydder og rosmarin til denne Dette er hva jeg gjør: Legger kyllingfileten i en pose og bruker en stekepanne eller noe annet til å banke den så flat som jeg får til. Steker den i pannen. Krydrer med kyllingkrydder, pepper og rosmarin under steking. Steker samtidig brødet (du velger selv hvilket brød du vil bruke) i pannen. Krydrer også brødet med litt rosmarin. Legger salat, tomat og til slutt kyllingfileten på brødet. Kan også bruke litt dressing/italiensk salat/kyllingsalat på brødskiven dersom du ikke er på deff. Smaker helt fantastisk. Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Unknown_Soldier på 03. januar 2008, 16:22 Min favoritt akuratt nå..spesielt til de av dere som er drittlei kylling.
Du trenger ( ikke nødvendigvis alt) Poteter brokoli hvitløk løk paprika ingefær (litt ost om du vil) krydder, det du liker Putter alt i en form, og steker i ovnen steker så kylling..jepp, kylling i panna og slenger oppi formen som har stekt nesten ferdig. Så lar du alt dette stå i ovnen noen minutter til, rører litt om så alle smakene blander seg og viola! Smaker herlig, og man får ny tro på kylling. Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Carmella på 12. oktober 2008, 23:18 SITRON OG CHILI-KYLLING
2 fedd hvitløk, hakket 1 ss ferskrevet ingefær 2 ss olivenolje 600 g kyllinglårfileter 1 ts malt koriander 2 ts spisskummen 1/2 ts malt gurkemeie 1 hakket rød chili 1 1/4 dl sitronjuice 1 3/4 dl hvitvin 30 g friske korianderblad Forberedelser: 20 minutter Koke-/steketid: 35 minutter Til: 4 personer Bland hvitløk, ingefær og 1 ss vann til en pasta i en liten kjøkkenmaskin eller morter. Varm olivenolje i en tykkbunnet stekepanne. Brun kyllingen i omganger. Ta opp kyllingen, og sett den til side. Tilsett hvitløkpasta i pannen. Kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett koriander, spisskummen, gurkemeie og chili, og stek under omrøring ytteligere 1 minutt. Rør inn sitronjuice og vin. Tilsett kyllingstykkene i pannen. Kok opp, skru ned varmen, og legg på lokk. Kok i 20-25 minutter, eller til kyllingen er mør. Rør av og til. Ta av lokket, og kok sausne over sterk varme i 5 minutter til den har kokt inn til det halve. Rør inn koriander, og smak til. Protein: 30 g, fett 15 g, karbohydrater 0 g, kostfiber 0 g, kolesterol 105 mg, 1290 kJ (310 kcal) THAILANDSKE KYLLINGBOLLER 1 kg kvernet kyllingkjøtt 90 g ferske brødsmuler 4 vårløk, skivet 1 ss malt koriander 50 g hakket frisk koriander 3 ss søt chilisaus 1-2 ss sitronjuice 2 ss olje Forberedelser: 20 minutter Koke-/steketid: 40 minutter Til: 6 personer Forvarm stekeovnen til 200 grader. Rør sammen kjøttet og brødsmulene i en stor bolle. Tilsett vårløk, malt og frisk koriander, chilisaus og sitronjuice, og rør godt sammen. Form blandingen til boller med fuktede hender. Bollene kan enten være små nok til at du kan spise dem med hendene, eller de kan være store nok til å anrettes som hamburgere. Varm oljen i en stor belagt stekepanne. Stek kyllingbollene over sterk varme til de er jevnt brune. La bollene renne godt av på kjøkkenpapir, og legg dem på en stekeplate. Sett bollene i stekeovnen til de er gjennomstekte (de små kyllingbollene tar det 5 minutter å steke, mens de store tar 10-15 minutter). Protein 40 g, fett 8 g, karbohydrater 10 g, kostfiber 1 g, kolesterol 85 mg, 1160 kJ (275 kcal) SVINEKJØTT MED KINESISKE BØNNER 1 ss olje 400 g svinefilet, skåret i tykke skiver 2 løk, tynne skiver 150 g lange kinesiske grønne bønner, skåret i skiver på skrå (bruk evt brekkbønner, aspargesbønner e.l.) 3 fedd hvitløk, finhakket 1 ss finhakket frisk ingefær 1 rød paprika, i tynne strimler 6 vårløk, skåret i ringer på skrå 2 ss søt chilisaus Forberedelser: 15 minutter Koke-/steketid: 20 minutter Til: 4 personer Varm woken til den er svært varm. Tilsett halvparten av oljen, rist på pannen, slik at sidene av woken er dekket. Stek svinekjøttet i to omganger over sterk varme i 3-4 minutter, eller til de er så vidt stekt. Tilsett om nødvendig litt mer olje til annen omgang. Ta alt kjøttet opp av woken. Varm resten av oljen i woken over middels varme. Tilsett løken. Stek i 3-4 minutter, eller til løken er blitt litt myk. Rør inn skivede bønner, og stek i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær, paprika og vårløk. Rør det godt sammen. Skru opp varmen, og stek i 3-4 minutter- Legg svinekjøttet tilbake i woken. Tilsett søt chilisaus, og bland godt. Ta woken av varmen, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart. Protein 25 g, fett 12 g, karbohydrater 8 g, kostfiber 4 g, kolesterol 50 mg, 1005 kJ (240 kcal) KYLLING- OG ASPARGESWOK 1 ss olje 1 fedd hvitløk, most 10 cm stykke fersk ingefær, skrelt og tynt skivet 3 kyllingbrystfileter, i skiver 4 vårløk, skivet 200 g friske asparges, skåret i korte staver 2 ss soyasaus 40 g mandelflak, ristet Forberedelser: 15 minutter Koke-/steketid: 10 minutter Til: 4 personer Varm en wok eller en stor stekepanne over sterk varme. Tilsett olje, og vend pannen til bunnen er dekket. Tilsett hvitløk, ingefær og kylling. Stek under omrøring i 1-2 minutter, eller til kyllingen har skiftet farge. Tilsett vårløk og asparges. Stek under omrøring i ytterligere 2 minutter, eller til vårløken er myk. Rør inn soyasausen og 1/2 dl vann. Legg på lokk, og la det surre 2 minutter, eller til kyllingen er mør og grønnsakene er så vidt sprø- Dryss med mandler. Protein 22 g, fett 12 g karbohydrater 2 g, kostfiber 2 g, kolesterol 39 mg, 855 kJ (204 kcal) KRYDREDE KYLLINGBOLLER 500 g kvernet kyllingkjøtt 4 vårløk, finhakket 20 g finhakkede friske korianderblad 2 fedd hvitløk, knust 3/4 ts kajennepepper 1 eggehvite, lettpisket 1 ss olje 1 sitron, skåret i to Forberedelser: 10 minutter + 20 minutter i kjøleskap Koke-/steketid: 10 minutter Til: 4 personer Forvarm stekeovnen til 170 grader. Bland sammen alle ingrediensene untatt oljen og sitronen. Smak til med salt og pepper. Form deigien til 4 flate boller. Legg bollene i kjøleskapet i 20 minutter før stekingen. Varm ojlen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kyllingbollene, og stek dem i om lag 5 minutter på hver side, eller til de er brune og gjennomstekte. Press sitronen over de stekte kyllingbollene og la dem renne godt av på kjøkkenpapir. Protein 25 g, fett 12 g, karbohydrater 1 g, kostfiber 1 g, kolesterol 105 mg, 895 kJ (215 kcal) Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Ivelgad på 27. januar 2009, 21:00 Kylling på grønnsaksgrateng · 2 ferske kyllinglår (eller bryst) · smør · salt og pepper · 2 gulrøtter · 2 skiver kålrot · ½ sellerirot · 1 liten purre · 200 g cottage cheese · 3 egg · 1 dl revet ost · ¾ ts salt · 1 ts timian · ¼ ts pepper Rens og del grønnsakene i terninger og legg dem i en ildfast form. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i eggeblandingen. Hell blandingen over grønnsakene. Legg over kyllinglårene, pensle evt. med litt smeltet smør og dryss med salt og pepper. Sett formen i stekovnen og stek ved 175 °C i 40-45 min, til kyllinglårene og grønnsakene er stekt. Testet denne idag men i en større porsjon grunnet familien ville teste og :) Dette er noe av det beste jeg har smakt av noe i ildfast-form og kyllingen var utrolig digg, var saftig og ikke litt tørr engang, Denne retten anbefales på det sterkeste! Zoria du får Honnør for denne retten her! Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: ojsannda på 03. mars 2009, 10:57 Her var det mange store oppskrifter :P Noen som kan komme med noen sauser og krydder som går sammen som er flott og spice opp kyllingfilet og risen med? :) Er lei av komboen bearnesaus og kylling krydder. Kunne tenkt meg noe som gjør det skikkelig sterkt
Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Unknown_Soldier på 16. mars 2009, 16:58 Ser så mange håpløst lite varierte kosthold her blandt unge som ønsker å trene og spise sunt. Det går i havregryn ørten ganger om dagen og shakes. Dette blir fort kosthold som mangler masse viktige vitaminer og mineraler som er essensielle for optimal muskelvekst. Jeg er ingen kokk, men siden jeg har valgt å ta treningen litt mer enn gjennomsnittet seriøst (for å være mosjonist) så har jeg gjennom årene lært meg noen enkle, gode og sunne oppskrifter. Dette er nok ikke oppskrifter for de som er på en spesiell deff, eller som er besatt av balansen mellom de forskjellige næringsemnene, men rett og slett for de som ønsker og få i seg mer enn nok av alt. Jeg gikk, som mange andre igjennom kylling og ris-fasen og tunfisk-fasen, med kjedelige måltider bestående av kylling med krydder, ris og en halv brokkoli. Det gidder jeg ikke lenger..so here goes. Kanskje noe har behov for dette, kanskje, ikke. Verdt et forsøk alikevell.
Karbonadedeig og pasta Karbonadedeig Pasta ( foretrekker selv tagliatelle, ikke fordi det er sunnest, men best) parmesan løk squash finhakkede tomater på boks hvitløk Masse krydder ( oregano, salt,pepper, etc) Hakk opp alt, stek godt, ha i finhakkede tomater og kok pasta ved siden av. Riv parmesan i ønskelige mengder og ha oppå der du måtte ønske. VIOLA. Tar ti minutter Kyllingform Min favoritt. Kylling Poteter alle grønnsaker du måtte ønske finhakkede tomater på boks Ta en form, og ta litt olje oppi. Hakk opp alt du vil av grønnsaker samt kylling og ha oppi. Skjær opp potetene i tynne skiver og ha oppi. Hell de finhakkede tomatene over og krydre som faen. Sett i ovnen på 225grader og rør litt rundt oppi der iblandt så det ikke brenner seg. VIOLA Dette , pluss et fiskemåltid lever jeg på, dersom dama ikke kommer med demonstreringer og vil lage noe annet ( som er greit for meg). I helga er det kanskje greit med pizza, eller biff eller noe slikt, men begge disse oppskriftene er gode og sunne middager som tar et par minutter å tilbrede, og de lager seg nermest selv. Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: marielle på 22. april 2009, 22:04 SHISH KEBAB
400g karbonade deig eller kylligkjøttdeig 2 løk (raspes) salt og pepper og litt gurkemeie bland sammen til deig, hell av evt. overflødig væske trykk ut i stekepanne som en stor, tykk "pannekake" stek på ene siden, del "kaken" opp i kebeb strimler (blir ca 5 stk) og stek på andre siden serveres med rå løk i båter, med 1 ss olivenolje og 1 ss sitronsaft over Grønn salat og.. evt ris el. kebab lefse Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Alex-R på 08. august 2009, 18:51 Pitapizza ::food::
Har ikke noen mål men er bare å beregne sånn circa. Pitabrød Ost Grovhakkede tomater med oregano og basilikum Karbonadedeig/biffstrimler Bre de grovhakkede tomatene utover pitabrødene og ha deretter på karbonadedeig eller biffstrimler(husk å steke det først :P) Bruk masse karbonadedeig/biff på toppen for ekstra proteiner og bedre smak. Ha deretter på ønsket mengde ost og stek de på 225 grader i ca. 10 min. Deretter nyter du den deilige pitapizzaen din :eat: Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: PhilLynott på 07. januar 2010, 15:57 Oppskrift fra aftenpostens "dagens middag". Ser bra ut, men har ikke prøvd den selv enda.
Ingredienser: 150 g Smør 3 dl Hvetemel 1/2 ts Salt 1 ss Vann Fyll: 6 Skiver Bacon 1/2 dl Melk 4 Egg 3 dl Cottage Cheese Pepper 1/2 ts Salt 10 Kirsebærtomater Framgangsmåte: Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Pakk deigen inn i plastfolie og la hvile kaldt ca. 1 time. Kjevl deigen ut til en leiv. Kle en paiform eller en annen ildfast form. Forstek paiskallet ved 225 grader i ca. 10 minutter. Framgangsmåte Fyll : Stek baconet, og la det renne av på tørkepapir. Pisk eggene sammen med melk/matfløte og krydderet, og bland dette sammen med cottage cheese. Hell røren i det forstekte paiskallet. Legg baconskivene og tomatene i pairøren. Stekes på ca 200 grader i ca. 35 minutter. Server gjerne med litt spekeskinke og/eller en god salat. Link: http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/21819 (http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/21819) Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: jonask på 13. august 2010, 17:50 Etter å ha prøvd meg litt frem greide jeg endelig her om dagen å lage ei oppskrift på proteinpannekaker som jeg er fornøyd med:
10 egghviter (3-4 av eggene burde nok være med eggeplommene) 3 små kopper med havremel ( samme stats som havregryn) 1,5 kopp skummet melk 1 skje søtningsmiddel 3-4 scoops proteinpulver 1 teskje kakao eller sjokomelk Bland alt sammen og stek dem som vanlige pannekaker. Smaker fantastisk med syltetøy eller bær uten tilsatt sukker! Denne oppskriften gir ca 8 pannekaker med stats per stykk: ca 20 g protein ca 7-8 g fett ca 25 g karbohydrater ca 250 kalorier Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: ingree på 04. mai 2011, 22:34 Her var det mange store oppskrifter :P Noen som kan komme med noen sauser og krydder som går sammen som er flott og spice opp kyllingfilet og risen med? :) Er lei av komboen bearnesaus og kylling krydder. Kunne tenkt meg noe som gjør det skikkelig sterkt Kjøp en boks med lett rømme og ha en dip oppi. Sånn som du spiser til potetgullet. Hiv en "dæsj" og spis sammen med kyllingen og risen. Der har du mange dip-varianter, og du kan sikkert lage egen dip med krydder om du ønsker det også! Mine favoritter er holiday og tortilla :) Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Sessan på 11. oktober 2011, 17:46 Fisk - og purrepizza Ingredienser 1 ferdigkjøpt eller hjemmebakt pizzabunn (minst 24 cm) 1,2 dl melk 1/2 ss smør/margarin 3/4 ss hvetemel 2-3 ss eplesaft 50 g revet Cheddar eller Jarlsbergost pepper 1 purre 300 g røkt fisk litt rosmarin Fremgangsmåte I STEKEOVN: Ca. 20 minutter ved 200 gr. varme. Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melken og la det koke opp. La koke i minst 5 minutter til melsmaken forsvinner. Tilsett eplemost og smak til med pepper. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Settes til avkjøling. Vask og strimle purren og forvell den raskt i kokende vann, la renne av. Fordel fisken i biter utover pizzabunnen. Ha purren over og dekk til med den lunkne sausen (ikke helt ut i kantene). Dryss på rosmarin. Sett pizzaen på papirkledd bakeplate og stek den som angitt. Merker at jeg blir sulten bare av å lese ingrediensene Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Suppemann på 11. oktober 2011, 17:49 Spor :8):
Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter Skrevet av: Sixtus på 11. februar 2013, 21:56 Hva bruker folk for å få kyllingstrimler saftig i steikepanna?
Er ikke så glad i sauser osv. Bruker derfor Olivenolje og Grill olje m. litt vann Men føler det kan forsatt være litt tørrt ... Noe tips ? Er jo mange av oss som spiser kylling så er fint å vite hva man kan bruke uten dem dårlige pulver sausene. Soyasaus kanskje ? Takk :) |