Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: Zoria på 12. november 2003, 18:27



Tittel: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. november 2003, 18:27
Piri piri grillsaus til kylling

2,5 dl olivenolje
2,5 dl fisk, renset chilipepper
4-5 blader laurbærblad
revet sitronskall fra 3 sitroner
4fedd hvitløk
Legg alt på rene glass. La glasset stå å trekke i kokende vannbad i
10 minutter. Sett på tett lokk. Denne sausen oppbevares og brukes til å pensle på kylling som skal grilles


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. november 2003, 18:28
Gambas al pill pill

4-5 ss olivenolje
4 hvitløkbåter, finhakket
1 ts tørket rød chili, i flak
1 ts paprikapulver
500 g middels store, rensede rå scampi
1-2 ss nypresset sitronsaft
1-2 ss tørr sherry
salt og nymalt pepper
2 ss bladpersille, hakket
Fremgangsmåte:
Du trenger mye brød for hånden til å fange opp de deilige saftene i pannen etter disse hvitløkskalldyrene. Denne baskiske tapa som andre steder i Spania heter gambas al ajillo, serveres tradisjonelt fresende varme i en liten metallpanne.
Varm olivenoljen i en panne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflak og paprika og stek i ca. 1 minutt, til det dufter. Skru opp til sterk varme, ha i scampi, sitronsaft og sherry. Rør godt og stek i ca. 3 minutter, til scampiene blir rosa og ugjennomsiktige. Smak til med salt og pepper, dryss med persille og server.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. november 2003, 18:30
Yolanda´s Mole med kylling

Ingredienser:
1 kylling
ca 2 l vann
2 hønsebuljongterninger
2 løk
5 fedd hvitløk
1 stilk stangselleri
3 tomater
1-2 ss frisk finhakket koriander
1 ss salt
1 ts grovmalt pepper
1 fl mole krydderpasta (kjøpes i velassorterte dagligvareforretninger)
1/2 dl olje
1/2 kopp sesamfrø


Beskrivelse
Del kyllingen i 4-6 biter og legg i en gryte. Tilsett vann til det dekker. Tilsett hønsebuljongterning, 1 løk delt i litt store båter, hvitløkfedd, finhakket stilkselleri, finhakkede tomater, finhakket koriander, salt og pepper. Kok opp og la trekke i ca 45 min eller til kyllingen er mør.
Ta opp kyllingbitene. Kok opp kraften og rør krydderpasta inn i kraften. Kok og rør til en jevn saus.
Varm olje i en stekepanne og tilsett løk i båter og la steke til løken er gyllen.
Bland sammen molesausen og løk og kok uten lokk i ca 20 min , under omrøring.
Legg i kyllingbitene og kok opp og la trekke til alt er gjennomvarmt.
Server mole med et dryss av sesamfrø og ris som tilbehør.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. november 2003, 18:31
Kyllingbouillabaisse

· 4 ss olivenolje
· 1 purre
· 2 fedd hvitløk
· 4 kyllinglår
· 6 stilker selleri
· 1 boks hermetiske tomater
· ¾ dl Pernod (kan sløyfes)
· 1 krm safran
· 1 ss hakket frisk timian evt. 1 ts tørket
· 2 ss finhakket dill
· ca. 7 ½ dl kylling- eller hønsekraft
· tabasco-saus
· salt og pepper
Rens og del purre og selleri i skiver, finhakk hvitløken. Bland olje, purre, hvitløk, selleri, tomater, Pernod og krydder i en stor skål eller i en plastpose. Legg kyllinglårene i og se til at marinaden dekker godt. La kyllinglårene ligge i marinaden over natten.
Ha kylling og marinade i en stor kjele og kok opp. Legg over lokk og la det småkoke i 15 minutter.
Tilsett kraften og kok opp. Legg på lokk og la det koke ytterligere 10 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med tabasco, salt og pepper.
Server med ris eller godt brød.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. november 2003, 18:31
Kylling på grønnsaksgrateng

· 2 ferske kyllinglår (eller bryst)
· smør
· salt og pepper
· 2 gulrøtter
· 2 skiver kålrot
· ½ sellerirot
· 1 liten purre
· 200 g cottage cheese
· 3 egg
· 1 dl revet ost
· ¾ ts salt
· 1 ts timian
· ¼ ts pepper
Rens og del grønnsakene i terninger og legg dem i en ildfast form. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i eggeblandingen. Hell blandingen over grønnsakene. Legg over kyllinglårene, pensle evt. med litt smeltet smør og dryss med salt og pepper.
Sett formen i stekovnen og stek ved 175 °C i 40-45 min, til kyllinglårene og grønnsakene er stekt.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. november 2003, 19:10
Fisk - og purrepizza
 
Ingredienser
1 ferdigkjøpt eller hjemmebakt pizzabunn (minst 24 cm)
1,2 dl melk
1/2 ss smør/margarin
3/4 ss hvetemel
2-3 ss eplesaft
50 g revet Cheddar eller Jarlsbergost
pepper
1 purre
300 g røkt fisk
litt rosmarin

 Fremgangsmåte
I STEKEOVN: Ca. 20 minutter ved 200 gr. varme.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melken og la det koke opp. La koke i minst 5 minutter til melsmaken forsvinner. Tilsett eplemost og smak til med pepper. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Settes til avkjøling. Vask og strimle purren og forvell den raskt i kokende vann, la renne av. Fordel fisken i biter utover pizzabunnen. Ha purren over og dekk til med den lunkne sausen (ikke helt ut i kantene). Dryss på rosmarin. Sett pizzaen på papirkledd bakeplate og stek den som angitt.

 


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. november 2003, 19:12
Wok med kylling
 
Ingredienser
400-500 g strimlet kyllingfilet.
saft av 1/2 sitron.
olje.
1/2 purre i ringer.
2 gulrøtter i strimler.
1 liten boks ananas i biter.
1 boks wokmix.
1 ss soyasaus, salt og pepper.
 Fremgangsmåte
Dynk kyllingbitene med sitronsaften. Stek dem raskt i olje. Ta dem opp. Stek purre og gulrøtter raskt og legg kyllingbitene tilbake. Hell på ananassaft og soyasaus og la alt koke noen minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i ananas og wokmix og la alt bli gjennomvarmt. Blir sausen tynn, kan 1/2 ss maisennamel røres i.
 


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Morten12. november 2003, 20:18
Honør for denne posten., Og for tunfisk pizzaen!! Takk..


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Sebastian12. november 2003, 23:40
Mange gode tips. Takk.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria13. november 2003, 00:17
TACOOMELETT

1 porsjon

2 egg
2 tacoskjell
1 ss tomatpesto
2 ts mager kesam
2 salatblader
salt


Bland egg og pesto og stek som vanlig omelett i liten panne. Del omeletten i to og legg den i tacoskjell. Pynt med salatblader og kesam.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria13. november 2003, 00:21
MEKSIKANSK LØRDAGSKOS
4 porsjoner


4 stk Kyllingbryst
Guacamole:
2 avokadoer
saften av 2 limefrukter eller 2 ss sitronsaft
1 ss finhakket løk
1 båt hvitløk
salt og pepper

Salsa:
3 modne tomater
3-5 røde chilipepper
1/4 løk
1 båt hvitløk
1 kvist koriander
saften av 1 lime eller 1 ss sitronsaft
salt


Dryss på salt, pepper og evt. koriander (urtekrydder). Stek kyllingbrystene i middels varm panne i ca. 5 minutter på hver side. Stikk en spiss kniv inn ved vingebenet. Hvis det siver ut klar kjøttsaft, er lårene ferdigstekt.

Server kyllingbrystene med guacamole, salsa, rømme og meksikanske chips.

Guacamole lages av most avokado tilsatt hakket løk og hvitløk, smakt til med salt og pepper.

Salsa lages slik:
Snitt et kryss i topp og bunn på tomatene og ha dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, slik at skinnet løsner. Fjern skinn og stilk. Fjern frøranden på chilipepperen. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og mos til passe konsistens. Smak til med salt. Salsa kan man også få kjøpt ferdig på glass


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Tessa13. november 2003, 19:34
http://thereses.net/middag.shtml (http://www.thereses.net/emoticons/1sulten.gif)


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Iceberg18. november 2003, 11:37
Supre oppskrifter!!
 


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: satanhimself24. november 2003, 21:37
Satan's favoritt ;

- 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt.
- Grønnsaksblanding etter egen smak
- Poteter / Ris
- Bearnesaus

Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Morten25. november 2003, 00:00
Satan's favoritt ;

- 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt.
- Grønnsaksblanding etter egen smak
- Poteter / Ris
- Bearnesaus

Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller.

Men var ikke poenget å få frem sunn mat? Pommfri og hamburger er også godt.. men.. altså  :)


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria27. november 2003, 19:53
Tortillaruller med kesamrøre

Egner kanskje best som lunsj, kveldskos e.l.

1 beger mager kesam
2 egg, hardkokte
3-4 skiver kokt skinke
litt slangeagurk, hakket
salt pepper

- kok eggene og hakk dem
- skjær skinke i strimler og agurk i terninger
- bland alt sammen og smak til med salt og pepper

Fylles i tortilla, lompe, pitabrød e.l., gjerne med tomat til.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Baahh30. november 2003, 17:03
Satan's favoritt ;

- 1 Kylling (krydret etter smak) godt stekt.
- Grønnsaksblanding etter egen smak
- Poteter / Ris
- Bearnesaus

Det er mat som virkelig smaker det, ikke er det vanskelig å lage eller.

Men var ikke poenget å få frem sunn mat? Pommfri og hamburger er også godt.. men.. altså  :)


jo, eh, hva er pointet ditt?

kylling poteter og ris er jo megasunt  :-\


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: satanhimself30. november 2003, 18:26
Kylling, grønnsaker, poteter/ris = sunt
Bearnesaus = mindre sunt

Men herregud, hva trur du bearnesaus til og fra kommer til å gjøre? "skade deg?" så lenge bearnesausen setter opp smaken med 80% så spiser jeg det akkurat når jeg føler for det.

Har spist dette i mange år nå, er ikke lei enda, har ikke sett at bearnesausen har gjort noe skade gitt. Men for å gjøre måltidet 100% sunt så dropper man bare bearnesausen.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Morten30. november 2003, 23:46
Jeg tenkte på sausen ja.. Har bare hørt at det er flytende fett.. Resten er jo sundt! Men liker sausen godt jeg og kan spise det selv.. Men det er vel ikke sundt? Og hva med kyllingen, er ikke vanlig kylling usundt? Har hørt at en vanlig kylling, sånn grilla som du kjøper på f.eks mega ikke er så sundt. Men man hører jo veldig mye..


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: satanhimself02. desember 2003, 19:40
Jeg tviler, men der ga du meg noe å tenke på. Dette skal jeg sjekke opp. Uansett så går det for det meste på kyllingfilet, men det går som regel en del grillet kylling å.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Morten02. desember 2003, 23:13
Flott du sjekker opp. Gi meg litt tilbakemelding da. Så får jeg også vit på dette. og litt om hvor du finner det.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: DarkHitom11. desember 2003, 01:23
Det jeg har hørt er at vanlig kylling er ganske sunt bare du fjerner skinnet.


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria12. desember 2003, 17:00
Tortillaruller med kesamrøre

Egner kanskje best som lunsj, kveldskos e.l.

1 beger mager kesam
2 egg, hardkokte
3-4 skiver kokt skinke
litt slangeagurk, hakket
salt pepper

- kok eggene og hakk dem
- skjær skinke i strimler og agurk i terninger
- bland alt sammen og smak til med salt og pepper

Fylles i tortilla, lompe, pitabrød e.l., gjerne med tomat til.

Dagens middag, men forandret oppskrifta litt da jeg trengte større mengde.

2 bokser mager kesam
4 egg
1/2 agurk
1 boks bogskinke
salt og pepper
Legges i tortilla-wraps sammen med litt tomat

Dette smakte fortreffelig, skal prøve å ha oppi litt avocado neste gang, det er bare nødt til å smake godt  :)


Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria20. desember 2003, 13:40
Fant noen oppskrifter jeg fikk lyst til dele med resten av folket. Håper det faller i smak:chef:

:Food:    :spise:

Oppskrifter
- Lasagne ;D
- Fisk i form
- Kylling med pasta og pesto ;D
- Gratinerte lammekoteletter
- Torsk på grønnsakseng
- Kyllingefricassé
- Kyllinggryte  ;D
- Fisk i form
- Skjell m/fiskepudding
- Mettende omelett
- Kina kalkun
- Risengrynsgrøt
- Power omelett
- Protein pasta
- Protein pannekaker
- Marinert kylling
- Kylling suppe ;D
- Orientalsk svinegryte

Lasagne


(4-6 personer)
ca 10 lasagneplater
500g karbonadedeig
1 løk
1 gulrot, revet
100 g sellerirot, revet
2 ss tomatpure`
1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakkede
salt
pepper
1 ss smør til steking
1 beger (300 g) cottage cheese
50 g lettere hvitost, revet
I ovn ved 200`
i ca 30 minutter
Stek karbonaden med hakket løk. Tilsett revet gulrot og sellerirot og la det hele surre i noen minutter. Tilsett tomatpure`
og hermetiske tomater. Smak sausen til med krydder. Legg sausen lagvis med lasagneplater og cottage cheese i en ildfast form. Stek lasagnen. Server gjerne sprø salat og nystekte bagetter til.
Fisk i form ( en sprek fisk ! )


Innsendt av Tone Bruland
(3-4 personer)
ca 1 kg fisk sei/torsk ol.(kommer an på hvor mange personer det er til,
for flere en 4 pers. så øk med 400g.per pers) helst frosen!
4 gullrøtter renset og i fingertykke skiver
3 -4 små løk renset og delt i 4 båter.
liten purre i biter.
1/2 fenikkel i små biter
1 tomat i båter
saften av en sitron klemmes over
salt og pepper

Alt has samlet i en ildfast form med lokk. settes i mikro i 30-40 min på 650 eller
i ovenen på 200 grader i 40 -45 min. serveres med naturris og 1 sp rømme over + persille
Kylling med pasta og pesto



(4 personer)
8 kyllingfileter
salt
pepper
400 g fersk eller tørket pasta
1 glass pesto
Salat:
Frisse-salat
gode søte tomater
sukkererter
Dressing:
1 ss Balsamico eddik
1 ss Dijon sennep
2 dl olivenolje
salt
nykvernet pepper
Stek kyllingfiletene i pannen på middels sterk varme til de er gjennomstekt. Kok opp 3 l vann tilsatt 2 ss salt. Ha pastaen i og rør godt. Tørket pasta skal koke 10-12 minutter, fersk pasta kokes bare 1-2 minutter. Sil av vannet. Gi pastaen en rask dusj med kaldt vann i silen, for å stoppe kokeprosessen. Bland den så med pesto etter smak.
Bland salatingrediensene i en bolle (sukkerertene kan godt forvelles først). Ha dressingen over og server.
Gratinerte lammekoteletter

(4 porsjoner)
1 kg lammekoteletter
smør
olivenolje
salt og pepper
4 tomater
4 store poteter
600 g frisk sopp (sjampinjong, kantareller e.l.)
1 liten bunt persille
salt og pepper
Ostekrem: 100 g Snøfrisk med eller uten enebær
1 dl revet hvit ost
50 g smør
2 eggeplommer
Vask potetene godt og del dem i to på langs. Pensle dem med smeltet smør, krydre med salt og pepper. Stek dem ved 220°C i 30 minutter.
Brun kotelettene godt på hver side i varm panne med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Rør sammen ostekremen og bre den over kotelettene. Del tomatene i to, krydre med litt salt og pepper og legg dem i den ildfaste formen sammen med kotelettene. Gratinér i ovn ved 250°C i ca 5 minutter.
Stek raskt soppen i pannen rett før servering og vend inn litt finhakket persille.




Torsk på grønnsakseng



(2 personer)
1 liten aubergine i skiver
2 tomater i skiver
1 squash i skiver
olje, salt og pepper
ca. 400 g renskåret torskefilet
2 ss smør
¾ dl fiskekraft
gressløk eller persille
Legg aubergine-, tomat- og squashskiver på bakepapir på stekeovnsplate. Pensle med olje og strø på salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen ved 200°C ca. 5 minutter. Legg på fisken. Pensle den med olje, strø på salt og bak alt videre i ca. 5 minutter til fisken er kokt. Smelt smøret, bland i fiskekraften og ha i rikelig finklippet gressløk eller persille. Server alt på varme tallerkener med nykokte poteter til.

Tomatsalat
(4 personer)
4-6 tomater i skiver
1 løk i tynne skiver
spiremiks eller andre spirer
salatblad og basilikum
Dressing:
4 ss olivenolje
1 ss vineddik
1 ss sitronsaft
1 ts sennep
salt og pepper
Kyllingefricassé med nye urter og hvite asparges
( 6 personer )
1 stor god kylling, f.eks en økologisk kylling
1/2 l. vann eller hønsekraft
1 dl. hvitvin
9 tykke hvite asparges
6-12 gullerøtter med topp
500 gr. små nye poteter
1 ss. rapsolje
1 ss. olivenolje
Evt 10 gr. smør
1 sitron
2 ss. hakket bredbladet persille
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Kyllingen deles i 8 stykker med ben og brunes i en stor gryte i smør og 1 ss. rapsolje. Gryten avkokes med vin og tilsettes hønsekraft eller vann. Kyllingstykkene kokes under lokk i 15 minutter, etterpå tilsettes de skrelte potetene. Når potetene er nesten kokt, tilsettes gullerøttene og hodene av de skrelte hvite aspargesene. Resten av aspargesene strimles med en potetskreller og blandes med 1 ss. olivenolje og litt sitronsaft.
Fricasséen tilsmakes med salt, pepper, hakket persille og sitronsaft og serveres med de strimlete hvite aspargesene og litt av skyen fra braisseringen.
Fettprosenten kan nedsettes betydelig, hvis man fjerner skinnet fra kyllingen, sper ut skyen og ikke bruker olivenoljen.
De hvite aspargesene kan erstattes med grønne.
Kyllinggryte

( 3-4 personer )
460 gram kyllingfilet
200 gram grovhakket skogsopp
1 rød paprika, strimles
1 gul paprika, strimles
½ dl soyasaus
½ dl olivenolje
1 ts cayennepepper (spansk pepper)
3 fedd hvitløk
2 beger creme fraiche.
Fremgangsmåte:
Kyllingen skjæres i biter. Olje og soyasaus blandes i en skål med knusthvitløk og cayennepepper. Tilsett kyllingen og bland godt. Settes til marinering i kjøleskap i 3 timer. Gjerne lenger om kraftigere smak ønskes.Bruk en stor panne og stek kyllingen på middels varme med marinaden i ca. 6minutter. Tilsett soppen og fortsett stekingen til soppen blir mør. TilsettCreme Fraiche og rør det lett inn og la blandingen småkoke i ytterligere 2 minutter. Tilsett paprika rett før servering, for å beholde sprøheten.
Serveres gjerne med:
Ovnstekte poteter
Loff
Salat
Øl eller rødvin
Fisk i form
1 pakke frossen fisk i blokk
1/2 pakke frossen grønnsakblanding (f.eks. mais/erter/gulrøtter)
1 boks Cambell tomat eller champignonsuppe
1 1/2 - 2 dl. melk eller fløte
revet ost
urtekrydder (provence mix, eller oregano,basilikum, persille, estragon)
salt & pepper
180 grader, midterste rille i ovnen, Ca. 1 time
Smør en ildfast form med olivenolje eller smør. Legg i fiskeblokken, strøgrønnsakblandingen rundt, eller ta ferske grønnsaker i passende biter. Broccoli, sopp, squash, paprika, erter, gulrøtter osv er godt. Bland melken i suppen og hell dette over det hele. Krydre med urter. har du ikke provence mix tar du masse persille, eller oregano, eller pizza urter f.eks. Strø revet ost på toppen (sånn ferdigrevet av tre forskjellige oster er litt dyrt, men ganske godt) Settes i ovnen og stekes til osten er gyldent smeltet. serveres med kokt ris og / eller brød til.
Bruk fantasien til å variere ! Lettvint og kjempegodt !
Skjell m/fiskepudding
terteskjell
fiskepudding
asparges (på boks)
erter/gulrøtter (frossen økonomipose fra frionor/findus)
reker (billige frosne på tilbud) evt. crabsticks
mel
smør/margarin
melk
krydder (salt, pepper, persille, urtekrydder)
Fremgangsmåte
Lag hvit saus ved å smelte smør og blande litt hvetemel ad gangen til 'tørr' konsistens. NB ! lav varme på platen. Bruk en kasserolle. Legg så til litt melk mens du visper. Ca. 2-3 dl. til 1-2 ss smør. Hell oppi pillede reker, asparges (liten boks med vannet), ca- 1 dl erter/gulrøtter evt. crabsticks. La surre til alt er varmt. Krydre med salt/pepper, fersk persille og urter (provence blanding er godt). Evt. kan du legge til noen klatter rømme og en dash hvitvin hvis du er heldig å ha rester av det. Terteskjellene varmes i ovnen etter anvisning. Kok gjerne poteter til.

Mettende Omelett


Sendt inn av Cathrine
( Pr. person )
2 egg
2 ss vann
1 ts salt
Litt kokt skinke (eller andre kjøttrester) i strimler
1-2 kokte poteter i treninger
1/4 hakket løk
Litt purre i tynne ringer
Pepper
Litt mager gul-ost
Tomater i skiver
Salat
Brød
Visp sammen egg, vann og salt/pepper.
Hell blandingen i middels varm panne.
Ha i skinke, poteter, løk og purre.
La dette stå til omletten er stiv nesten igjennom.
Strø på ost og vent til den smelter.
(Hvis man lager store porsjoner kan panna settes under grill i ovnen noen minutter.)
Legg på tomatskiver og/eller server med salat og grovt brød.
Brytebrød
( ca. 4 personer )
Godt tilbehør til suppe.
100 g gjær (2 pakker)
5 1/2 dl lunken melk
1 ss salt
1 ss linfrø 3 ss olje
2 egg
8 dl rugmel
2 dl knuste helkorn
7-8 dl hvetemel
Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp med litt av den lunkne melken. Hell i resten. Tilsett salt, linfrø, olje og egg. Bland inn helkorn, så rugmel og til slutt det meste av hvetemelet (litt etter litt). Elt deigen smidig. Del den i fire deler og trill dem ut til pølser. Del hver pølse i seks biter. Rull dem til boller. Legg dem tett sammen på en bakeplate eller i en langpanne (smurt eller papirkledd). Klipp gjerne et par ganger i hver bolle. Legg over et linhåndkle og la bollene heve en times tid (til dobbelt størrelse). Pensle med lunkent vann og dryss på linfrø og helkorn.
Stekes 20 - 30 minutter ved 200 gr. varme (evnt. med ventilen åpen), ganske midt i ovnen.
Kina kalkun

(8 porsjoner).
800 g kokt kalkunkjøtt
350 g vannkastanjer
25 g maizena mel
20 g. Minimerbuljong
500 g kinakål
Kinakål finstrimles, kalkunkjøttet deles i småbiter, vannkastanjene deles, og alt koker i en kraft av minimer til kinakålen er mør. Krydre etter smak.(sur/søt?)
Servers med ris.
Risengrynsgrøt

Bruk en pose risgrøt med koketid 5 minutter. Kok etter oppskrift, med 1 liter skummet melk. og sett til 40 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral, eller vanilje smak) mikset med 2 dl vann, til slutt. Tilsett 1/2 ts vaniljesukker og 1/2 ts seltin.
Rislapper.
Ta 1/3 av grøtporsjonen, bland den med 1 egg, og 30 g hvetemel. Litt ekstra dråpesuketter og litt vaniljesukker er godt. Stek lappene i teflonpanne.
Power omelett

300 g Lapskausblanding, med poteter, purre etc, fra frysedisken, er kjempelettvint grunnlag for rask matlagning. Bland i panne, med 2 egg. litt melk og 30 g valgfriproteinpulver (helst nøytral smak), og ca 100 g kokt skinke i biter. Tin lapskausblandingen, bland i det andre, og la det stivne ved svak vanne. 1 stk kraft rudstykkemed skinke og magerost ved siden av.



Protein pasta

Spagetti er alltid godt, og med en god tomat/karbonadesaus kommer du rimelig enkelt og balansert ut av det. Men enda raskere redder du middagen med en ostesaus med proteinoulver. Bruk en pose Toro Carbonara pastasaus, og tilbered den etter oppskrift, bruk skummet melk, men lag den uten bacon. Tilsett 30 g valgfri proteinpulver(helst nøytral smak), mikset med 2 dl vann. Server pasta. eller makaroni,( 64g ukokt), samt en salat ved siden av!(Makaroni kan du koke på 5 min. i mikroen mens du lager sausen!)
4 dl ostesaus Spagetti/makaroni 200 g. grønnsakblanding eller I salat til maten, og et lite eple til dessert.
Du kan legge til 100 g skinkebiter om du vil.




Protein - pannekaker


150 g. havregryn
3 dl. Skummetmelk
½ tsk. Salt
3 bananer
5 eggehviter
30-50gr valgfritt proteinpulver
½ dl. Mel

1. Mos bananene med en gaffel
2. Bland alle ingrediensene i en skål.
Stek pannekakene på en teflonpanne olivenolje






Marinert Kylling

200 g. kyllingbryst
100 g. grønne bønner
100 g. gulrot
50 g. ris (rå vekt)

Lag marinade av:
½ ss. sitronsaft
1½ ss. Soyasaus
½ tsk. Chilisaus
1 tsk. Olivenolje
1 fed finhakket hvitløk
1 finhakket løk
evt. litt revet ingefær

1. Lag marinaden 3-4 timer før du skal spise. Riss kyllingbrystet 3-4 steder, ½ cm dype riss. Legg brystene i marinaden.
2. Ta kyllingfilettene opp av marinaden, og stek de på en teflonpanne.
3. Kok risen
4. Kok bønner og gulrøttene (i skiver) ett par min. i vann.
5. Held resten av marinaden på pannen når du har ferdigstekt kyllingfilettene, varm så grønsakene i marinaden.






Kyllingsuppe med rundstykker

1 pose kyllingsuppe
8 dl vann
2 dl skummet melk.
40 g. Valgfri proteinpulver (nøytral smak)
Lag 1liter kyllingsuppe etter oppskrift, men bland 40 g proteinpulver i melken før du tilsetter det i suppen. Deler du opp, kan resten porsjonsfryses. Du kan også dele det tørre i posen i 2 eller 4 porsjoner, og lage bare det du trenger for dagen.
Server 5 dl suppe med 2 Kraftrundstykker med magerost, og I dl frossen grønnsakblanding.
Orientalsk svinegryte

(8 porsjoner).
1000 g Svinefilet
l løk
1 purre,
1/2 liter buljong
20 g minimer
250 g stangselleri
350 g knust tomat
25 g maizena mel
Finstrimlet svinefilet kokes i minimerbuljong. Finsnittet løk, stangselleri og purre tilsettes. Så kommer knust tomat og maizenajevning i tilslutt. Frys ned i passe porsjoner.




Tittel: Re:Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria29. desember 2003, 09:42

Denne oppskriften er en av mine favoritter.

Jeg steiker kyllingbryst i ovnen for å unngå olje som man må bruke i en steikepanne. Jeg koker opp brun ris in en kasserolle. Når kyllingbrystet er gjennomstekt deler jeg det opp i små biter og putter det oppi gryta med kokt brun ris. Deretter tilsetter jeg to gode skjeer med saus. Personlig liker jeg indisk tandori saus. Man kan finne typer med lite fett og lite sukker. Tilsetter pepper og chilli pulver for ekstra smak. Rør rundt og la sausen trekke inn i kjøttet. Det er digg!


Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria04. januar 2004, 18:10

Lånt fra http://www.cool.no/julesiden/oppskrifter/kalkun.htm

Kalkun

1 kalkun, ca. 5 kg
2 sitroner
ca. 100 g smør
1 hel hvitløk
1-2 ss olje
rosmarinkvister
oppskårne grønnsaker (gulerøtter, løk, stangselleri, purre, persille og sjalottløk)
ca. 5 dl kyllingkraft
stor stekepose

La den dypfryste kalkunen på ca. 5 kg tine 3 døgn i kjøleskapet. Vask fuglen og tørk den godt. Del sitronene i to og gni kalkunen med sitron over det hele. Legg restene av sitronene inni. Gni så kalkunen inn med smør og rikelig hakket hvitløk blandet med olje. Løsne skinnet forsiktig på brystsiden av kalkunen. Gni med hvitløk og smør, og stikk inn en rosmarinkvast på hver brystfilet. Trekk skinnet over igjen. La de oppskårne grønnsakene surre noen minutter i smør. Legg kalkunen i stekeposen, fyll grønnsakene og kraften i, og fest med klips eller hyssing. Plasser posen i en langpanne. Kalkunen skal ligge med brystet ned. La pannen stå på nederste rille i ovnen i 2 timer ved 180°C. Ta kalkunen ut. Sil kraften. Bruk litt av kraften i stuffingen. Brun kalkunen i ovnen (med brystet opp) ved 180°C i ca. 30 minutter før servering.

Anretning: Skjær først fra lårene. Skjær så brystfiletene fra skroget. Legg en seng av ferdigstekt stuffing på fatet. Del brystfiletene i tynne skiver og anrett oppå stuffingen. Skjær lår og legger i skiver, og legg på ett fat. Øs litt av den rykende varme kraften over før servering.  




Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria04. januar 2004, 18:13
APPELSINGLASERTE KALKUNLÅR MED APPELSINSAUS (kilde: Prior)
2 porsjoner

Vanskelighetsgrad: middels vanskelig
Krydderstyrke: ikke sterk
Tilbredningstid: 1t 30min.

1 stk "Kalkun 2,5-3,9 kg"
2 rå kalkunlår
2 ss smør
2 ts soyasaus
1 ss honning
2 ss appelsinsaft eller appelsinjus
1 ts salt
1/2 ts ingefær

Appelsinsaus:
4 dl kraft
saft og skall av 1 appelsin
saft og skall av 1 sitron
1 ss maisenna
evt. 1 ss smør
salt og pepper etter smak







Smelt smør og tilsett soya, honning, appelsinsaft, salt og ingefær. Pensle kalkunlårene med blandingen og legg dem i et ildfast fat. Stek dem midt i ovnen i ca. 1 time. Du kan kontrollere at lårene er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Dersom det kommer ut rødlig kjøttsaft kan de stekes litt til. Pensle flere ganger med appelsinsjyen under steking. Hell av stekesjyen som dannes, mål opp og bruk den som en del av kraften til appelsinsaus.

Bland alle ingrediensene til sausen og la den få et oppkok. Avrund sausen med smør og smak til med salt og pepper.

Server kalkunlårene med appelsinsaus, salat og ris.


Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria04. januar 2004, 18:15
Piri piri grillsaus til kylling

2,5 dl olivenolje
2,5 dl fisk, renset chilipepper
4-5 blader laurbærblad
revet sitronskall fra 3 sitroner
4fedd hvitløk
Legg alt på rene glass. La glasset stå å trekke i kokende vannbad i
10 minutter. Sett på tett lokk. Denne sausen oppbevares og brukes til å pensle på kylling som skal grilles


Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria04. januar 2004, 18:16
Helstekt kylling med løkstuffing
 
(3-4 porsjoner)
1 rå kylling ca.1000 g
3 løk
smeltet smør
salt, pepper, paprika

 
Tin frossen kylling, skyll under rennende kaldt vann, tørk med kjøkkenpapir og legg kyllingen i en ildfast form. Rens løk og skjær i båter. Fyll noe av løken inn i hulrommet i kylling og legg resten i den ildfaste formen. Bind sammen kyllinglårene med hyssing. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og paprika.
Stek kylling i stekeovn ved 160 C i ca. 1 1/2 time.
Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Hvis kjøttsaften som kommer ut er klar er kyllingen ferdig stekt. La kyllingen hvile 15-20 min før den skjæres opp.
Server med kokte, bakte eller stekte poteter, en grønn salat og rømmedressing.


Tittel: Re:Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Morten23. januar 2004, 01:15
Litt simpelt men ganske digg.
1 halv pakke med frossen torsk
ris til 1-2 personer
kok opp
bland sammen og hell over litt soyasaus.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: SuperMosjonist16. april 2004, 21:47
Vet ikke om det er det beste med tanke på proteiner, karbohydrater og fett, men godt og lettvindt er det:

Bolognesegryte med karbonadedeig
1 pose ferdig Bolognesegryte

Pr. 100g tilbredt vare utten kjøtt.
2,5g Proteiner
13g Karbohydrater
0,5g fett

Tilsett 500g ren karbonadedeig

Kjør på med litt grønnsaker etter ønsker eller en salat.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Eskimo21. april 2004, 08:59
Hei,

Her har du oppskriften på en sinnsykt god og saftig burger. Oppskriften er hentet fra Trond Moi, og hvis du ønsker å serieprodusere denne badboy'en så garanterer jeg at du vil konke ut både Mc Don***s og Burger K**g   :)

TRX-Burger

Ingredienser:
1 pakke kyllingkjøttdeig
2 egg
1/2 - 1 ts paprikapulver
1 liten løk (finhakket)
1 ts oregano (den i pose funker bra)
Salt og pepper (etter eget ønske)
Isbergsalat
1 rødløk
1 tomat
En dæsj god og sunn olje
Hamburgerbrød (Lag dine egne dersom du er engstelig for næringsinnholdet i disse)

Bland kyllingkjøttdeigen, eggene, paprikapulver, løken, oregano og salt og pepper sammen. Form burgere og stek disse et par minutter på hver side. La dem hvile et par minutter etter steking. Sleng rødløk, tomat, isbergsalat og litt olje på brødet, og voila - du har en burger på en- to-tre som er så sinnsykt saftig at du ikke behøver noen form for dressing. Fettinnholdet ligger på ca 6%.  God appetitt

 ::kokk:: ::kokk:: ::kokk:: ::kokk::


Tittel: veldig god suppe
Skrevet av: fleur06. mai 2004, 21:10
Her er oppskriften på en skikkelig god suppe med kjøtt i. Den er vel best som mellommåltid, men kan også spises som middag. Sunn er den og!

4 personer:

4-5 poteter 
300  g  kjøttdeig
soyaolje
150  g  tomater, hermetiske
salt
pepper
0,5  ts  timian, tørket
1  l  grønnsaksbuljong
2 gulrøtter
purre
1 løk

Stek kjøttdeigen og ha i en gryte. Ha i alle de andre ingrediensene og kok til grønnsakene er møre

Velbekomme!


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: supah16. september 2004, 12:15
Rock'n Roll Kylling

4 porsjoner
Tid: 15 min!!

ingredienser
• 4 kyllingfileter  , urtemarinerte
• 1 pakke babysquash
• 7-8  sjampinjong
• 20 scampi  , kokte
• 6 poteter  , gjerne Partypoteter
• 2 ss olivenolje
• 1 hvitløkbåt  , finhakket

Saus:
• 2 rødløk
• 2 hvitløk  , gjerne kinesisk
• 2 dl Meierienes Juice Appelsin
• 3 ss honning
• 5 ss chilisaus  , hot, gjerne Sweet chilisaus


 Stek kyllingen lett på begge sider slik at den får en fin bruning, la den ligge å hvile 5-10 minutter. Del babysquash og sjampinjong på langs og stek disse. Mariner scampiene i litt honning og hotsweet chilisaus. Stek disse lett i panne.

 Skjær potetene i båter, ha hvitløk ( eller hvitløkkrydder) og litt olivenolje over og bak disse i ovnen i 15 minutter. Sett samtidig kyllingfiletene i ovnen og bak disse i 7-10 minutter.

 Saus: Skjær rødløk og hvitløk i båter, stekes lett i TineSmør i panne, tilsett appelsinjuice, honning og Hot sweet chilisaus og la det stå å kose seg på svak varme i 7-10 minutter.

Mmmmm, får vann i munnen! 


Oppskriften er hentet fra Tine.no


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Tex03. november 2004, 15:07
Denne oppskriften har jeg funnet i Oxygen for noen år siden - stadig en favoritt:

Kalkun- og chiligryte

1 ss olivenolje
1 cup (ca. 2,5 dl) hakket gul løk
1 cup rød paprika i terninger
1 cup grønn paprike i terninger
1/2 cup gulrøtter i tynne skiver
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss chilipulver (dette blir spicy saker!)
3 ts malt spisskum
1/2 kg kalkunkjøtt, grovmalt eller skåret i små biter
1 stort glass salsa (ca. 1/2 kg)
3 cups kyllingbuljong (jeg bruker 7,5 dl vann + 2 terninger hønsebuljong)
2 bokser sorte bønner (sil av sausen)
1 ss tomatpure

Dette er en ganske stor oppskrift, jeg bruker en 7 liters gryte og det holder akkurat.

Varm olivenolje i en stor gryte og stek løk, paprika, gulrøtter og hvitløk til de er møre og løken er gylden. Rør inn chili og spisskum og stek noen minutter til. Tilsett kjøttet og stek til det er brunt. Tilsett salsa, buljong, bønner og tomatpure. Kok opp og la det surre over medium varme til væsken er redusert og sausen tykner litt, ca. 1 times tid. Sjekk smak og tilsett evt. mer krydder.

Serveres med lettrømme, kesam eller/og litt hakket fersk koriander over. Kan også serveres med ris, men klarer seg fint alene.

Jeg lager en stor utgave av denne gryten et par ganger i året (slenger oppi litt ekstra av alle ingrediensene) - og fryser det ned i porsjoner. Så har jeg hjemmelaget health food for hånden til enhver tid. Har du rester av grønnsaker liggende er det bare å slenge oppi - tomater, squash, mais - alt går. 

 :spise:


Tittel: SV: Sticky: Good chilligryte!!!!!
Skrevet av: metteflette20. mai 2005, 15:14
Good chilli!!!

du trenger:
3 store løk
6 paprika- 2 gule- 2 røde- 2 grønne
8 røde chillipepper
1 hel hvitløk

5 bokser hakkete tomater
4 bokser røde bønner
3 bokser brune bønner
2 bokser tomatpure
1 glass chunky salsa ( rema sin)

(2-3 pakker kjøttdeig el karbonadedeig)

salt, peper og urtekrydder

hakk opp løk, paprika, chilli og hvitløk. Fres i olje.

sil av væsken på bønnene og hell all hermetikken oppi gryta og krydderet. La alt stå og småputre i MANGE timer. Den blir best dagen etterpå.

Serveres med nachochips, revet ost, rømme og grønn salat ( salat, vårløk med oljedressing)

Dette har jeg laget når jeg skal ha 5 personer eller mer på besøk. Veldig godt med øl eller rødvin til.
Ypperlig til frysing!!

Bon apetit!!! :spise:









































Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zerox30. mai 2005, 01:21


Men var ikke poenget å få frem sunn mat? Pommfri og hamburger er også godt.. men.. altså :)
ummm hva er gale med  Kylling  å ris ? Trodde det var sundt jeg ?


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria30. mai 2005, 01:28

 ummm hva er gale med Kylling å ris ? Trodde det var sundt jeg ?

Les litt videre i tråden så kanskje du forstår hva som var grunnen til den kommentaren.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: HotWheels12. juni 2005, 19:49
Kok 50-100 g ris, stek strimlet kyllingfilet/oppdelt vanlig kylling(ca 200 g), stek 2 vispede egg. bland alt dette i panna sammen med litt olje, å krydre med svart pepper, salt, evt cayennepepper/tørket chili for dem som vil ha rennende øyne, nese og svette masse utover dagen/kvelden! Min favoritt!


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: lillekristian15. juli 2005, 15:15
Et bittelite tips.. ikke et buljong/buljongterninger. De er laga med herda/trans-fett. (Farlig for hjerte/kar-system og trolig andre ting også.)

Hvis du er rik og lat (som meg) går du til slaktern og kjøper ekte kraft.

Hvis du vil lage din egen, fryser du ned rester av kjøtt, høns og fisk fortløpende. En søndag når du har litt tid til overs koker du kraft på alt sammen (se suppeartikkelen på treningsforum.no for framgangsmåte).

Så fryser du den ferdige kraften ned i passe porsjoner, alt etter hvor mange du plerier å lage mat til :D Jeg lover deg, smaker 40 ganger bedre enn kjøpebuljong og er som sakt mye sunnere!


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria17. oktober 2005, 02:18
Oppskrift hentet fra tine.no:

   
       
 POTETSALAT:       

15 min     
lett 

Kalorisnill potetsalat med Sans Kesam.

4 porsjoner

ingredienser
• 6 poteter  kokte
• 2 epler
• 1 dl purre  finstrimlet

Saus:
• 3 dl 1 beger  Sans Kesam Mager
• ½  dl TineMelk Lett
• 2 ss sennep
• ½  ts salt
• 1 ts sukker
• 0.8 ts sort pepper  nykvernet



Slik gjør du

 Skjær de kokte potetene i terninger. Skrell eplet og del i biter.

 Bland Kesam, melk, sennep, salt, sukker og pepper i en bolle.

 Bland poteter, eple og purre med sausen og la stå kaldt en stund før servering.

 Denne potetsalaten passer godt til spekemat og andre kalde retter som røkt eller gravet laks.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria17. oktober 2005, 02:19
oppskrift hentet fra tine.no


AVOCADOSUPPE:

40 min     
lett 

Denne fyldige suppen serveres gjerne kald, og smaker godt med Frukt- og nøttebrød til. Se egen oppskrift.

4 porsjoner

ingredienser
• 3 dl vann
• 3 avocado  modne, middels store
• 1 lime  eller sitron
• 3 dl (et beger)  Sans Kesam Mager
• 1 ts salt
• 1 ts kajennepepper
• 1 dl TineMelk
• 2 båter avocado  til pynt



Slik gjør du

 Varm vannet og løs opp buljongterningen i dette. Sett buljongen til avkjøling.

 Del avocadoene i to. Finmos fruktkjøttet i foodprosessor eller hurtigmikser. Tilsett presset saft fra lime eller sitron. Bland inn buljong, TINE Kesam, salt og kajennepepper.

 La suppen stå kjølig i minst 1/2 time. Ønsket konsistens kan reguleres med litt TineMelk. Pynt med et par avocadobåter og servér.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Advocatus Diaboli29. november 2005, 00:40
Jeg skal gifte meg med Zoria! *danse rundt* MAT!


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: LilleLinda29. november 2005, 10:32
Fiskpakke

600g torsk (150-200 g per porsjon, annen fisk kan også brukes)
1 purre
2 squash
1 rød paprika
2 gulrøtter i strimler
8 ferske asparges
1 boks sherrytomater
1 sitron
sur-søt chilisaus
pesto
salt
pepper

Vask og tørk fisken, hvis fileter er de klare til bruk
Del grønnsakene i passende biter.
Legg fiskestykke sammen med grønnsakene på et stykke matpapir.
Salt forsiktig og gi ett dryss med nykvernet pepper
Legg en måleskje pesto, 1 ss chilisaus og skvis litt sitron på toppen før du pakker papiret godt rundt fisken.
Brett kanten stramt slik at pakken holder seg som en pakning når fisken stekes.
Stekes på 200° i ca. 20 minutter. Denne pakken passer også godt på grillen, men da må du bruke steke folie isteden
for matpapir.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria30. november 2005, 00:36
Jeg skal gifte meg med Zoria! *danse rundt* MAT!

Hehe, så du skal det du ja..... Kjekt å vite! :)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria30. november 2005, 00:38
Lagte digg lasagne igår jeg!

200 g kylling kjøttdeig
1 glass ferdig tomatsaus eller mekk en selv
1 beger cottage cheese
pastaplater og ost

Legg lagvis kjøttsaus, pasta, cottage, pasta, kjøtt og avslutt med ost. Stek i ovnen på en 200 grader til osten bobler. La den stå å hvile en 5 minutt før servering. God med hvitløksbaguetter og salat til ::food::


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Advocatus Diaboli30. november 2005, 00:43
Hehe, så du skal det du ja..... Kjekt å vite! :)

jeg informerer jo på forhånd da! snill er jeg..


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Princilla30. november 2005, 16:29
Her kommer mitt bidrag! :)

Denne er vel egentlig basert på middagsrester..

Litt ferdigkokt ris
Litt grønnsaksblanding (jeg liker best sånn med erter, gulrot og mais)
Ett eller to egg
Skinke
Melk eller vann

Rører eggene sammen med litt vann eller melk så det blir eggerøre, putter det andre oppi steikepanna etter hvert og oppå fatet med det. Tar kanskje litt soya eller krydder oppå.

Nam!! :)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Advocatus Diaboli01. desember 2005, 00:19
dagens:

2 kyllingfileter
1 tomat
1/2 rødløk
1krm kyllingkrydder
2ss rømme/lettrømme/kesam/mager kesam

en porsjon ris.

kok risen, brun kylling, bland med finhakket tomat og løk, surr i rømme, spis med ris + soyasaus.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria21. desember 2005, 12:20
Får man kjøp en Zoria i butikken? Høres ut som en fornuftig kokk som trolig kan mekke et bra kosthold ::food::

Jeg er nok ikke til salgs nei. Jeg lar meg heller sjarmere enn kjøpe :)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: sulten21. desember 2005, 19:54
Kyllinggryte:
Tar ikkje så lang tid å lage, og smaker ekstremt godt  ::2thumbsup::

2 kyllingfileer - skjær i terninger
1 eggekvite
½ ts salt
1 ½ ss maizennamel
2,5 – 3 dl vann
2 ss Soyasaus
1 terning hønsebuljong
1 stor rød paprika eller 1 liten rød og 1 liten gul - skjær i strimler
1 purre - finhakk
1-2 fedd kvitløk - finhakk
½ dl olivenolje til steinking
1 liten ts Sambal Oelek (anbefales kjøpt på Mega, pga. erfaring med at andre typer inneholder litt masse eddik og setter for mykje smak)

Bland eggekviten, ½ ts salt og ½ ss maizennamel. Legg kyllingbitene her og bland.

Saus:
Kok opp 2,5 – 3 dl vann og ha i 1 terning hønsebuljong så den smelter. Ha i 2 ss soyasaus, 1 liten ts Sambal Oelek og 1 liten ss maizennamel.

Skjær opp de andre ingrediensene. Wok (steikepanne med høye kanter går bra) kyllingen i 2 min, ha i paprikaen og steik i 2 min, ha i løk og steik i 1 min, ha i sausen og steik i 1 min.

Serveres med ris. Jasminris personlig favoritt  ;D


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: .:P-Nutz:.08. januar 2006, 04:58
En rett som jeg har tenkt å spise mye av fremover

En liten søt-potet (da vanlig søt-poteter er store)
6 eggehviter
Valg av grønnsaker

Alt kokes dagen før det spises, og settes i kjøleskapet. Jeg krydrer eggehvitene med lemon pepper og skviser litt sitron på dem. Veldig enkelt, minimalt med fett og meget godt.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 01:06
Oppskrift hentet fra: http://www.dagbladet.no/dinside/2003/07/02/372699.html


Rens og tørk fersk eller frossen makrell, legg den i en ildfast form og stek den i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter. Mens makrellen steker, lager du en tomat- og bønnesalat som beskrevet i oppskriften under. Server med kokte poteter til.
Det finnes mange forskjellige typer bønner: brune bønner, hvite bønner, sorte bønner, røde bønner og grønne bønner. De grønne skiller seg fra de andre ved at det er belgen man spiser (brekkbønner, snittebønner, voksbønner etc.), mens man med de øvrige spiser selve frøet. Sistnevnte er meget innholdsrike på proteiner, langsomme karbohydrater, fiber og vitaminer.

Hvorfor ikke blande de ulike sortene til en salat - med tomat? Med hermetikk er det lett som bare det. Dette trenger du til tre personer:

1 boks brune bønner

1 boks brekkbønner

3 tomater

Salt og pepper

Åpne boksene med bønner og la saften renne av. Ha bønnene i en salatbolle og ha i tomatene som du har hakket i biter. Bland salaten, ha på litt salt og pepper og drypp over en god olivenolje. Voilà!

(Av Maria Thommessen)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 01:11
Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=337


Grove kjøttkaker:
(4 porsjoner)
500 g karbonadedeig
1,5 ts salt
¼ ts muskat
1/8 allehånde
2,5 ss potetmel
1 liten løk
2 dl lettmelk eller vann
3 ss kruskakli
1 pose kjøttkakesaus

Kokte grønnsaker: Brokkoli, små gulrøtter, poteter

Tilberedning
Elt deigen med krydder, finhakket løk og potetmel. Spe med litt melk og rør. Form til små kjøttkaker som stekes i panne. Server med kokte grønnsaker, kokte poteter og saus.

Ernæringskommentar: Disse kjøttkakene er fettfattige, fiberrike, proteinrike, og metter og smaker godt. De er supre for blodsukkeret ditt.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 01:18
Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=312

Enkle laksekaker
4 porsjoner

Ingredienser
400 g laksefilet u/skinn og ben
2 dl kruskakli
0,5 dl skummetmelk
1 egg
0,5 ss maisenna
0,5 ts salt
0,5 - 1 ts pepper
1 ts olje til steking

Tilberedning
Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til fin konsistens. Form 8 runde kaker og stek i oljen til kakene er gjennomstekt. Server varme med en grønn salat og 2/3 dl kokt brun ris.
Ernæringskommentar: Kruskakli er perfekt for fordøyelsen. Ellers skader det ikke å spise laks, heller tvert imot.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 01:19
http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=312


Linsestuing
3 porsjoner

Ingredienser
4 dl vann
2 dl Røde linser tørre eller på boks
2 ss Soyaolje
½ Paprika i biter
Salt og pepper

Tilberedning
Kok opp 4 dl vann med linsene. Skjær paprikaen i små biter. Tilsett olje, paprika, salt og pepper. Kokes under omrøring i 10 min.

Ernæringskommentar: Linser er de minste belgfruktene. De trenger ikke ligge til svelling før koking, men kokes like lenge som ris, dvs 20 minutter på kokeplaten. Du finner 9 gram proteiner i 100 gram linser + et hav av andre livgivende næringsstoffer. Denne retten er perfekt som erstatning for potet, pasta eller ris.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 01:21
Oppskrift hentet fra: http://www.duerhvaduspiser.tv3.no/index.phtml?inc=news2&news_id=306


Middag:
Bønnestuing
3 porsjoner

Ingredienser
1 boks røde bønner
2 ss olje
2ss kesam
+salt/pepper

Tilberedning
Bruk en potetstappe til å mose bønnene. Tilsett olje og kesam. Rør rundt. Tilsett salt og pepper etter behov. Kan varmes opp.

Et forslag til hva man kan servere bønnestuing med er:
2 karbonader
+ salat m/ 4 farger (TOMAT, Agurk, Gul paprika, Gulrot).
Dressing: 2 del Avokadoolje (eller olivenolje) og 1 del Balsamicoeddik.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 03:47
INGREDIENSER:

1 kopp kokte svarte bønner
1 hakket rød paprika
1 hakket grønn paprika
2 hakkede hvitløk fedd
Myke tortilla lefser
Ferdig salsa dip på boks.

FREMGANGSMÅTE:

Bland alt sammen. Legg inn i lefser og varmes i mikrobølgeovn.

 Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift18861.asp


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 03:49
Kyllinggryte med bønner

INGREDIENSER:

600 g kyllingkjøtt i strimler
2 løk i båter
olje til steking
50 g røkt kalkunpålegg i terninger
2 stilker selleri i ringer
1 boks hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
2 1/2 dl hønsebuljong
1 boks hvite bønner (400 g)
1 liten boks hermetiske maiskorn
2 ss hakket fersk basilikum
2 ss hakket fersk oregano
salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

Fres kyllingkjøtt og løk lett i en gryte. Tilsett de andre ingrediensene og kok opp. Smak til kyllinggryte. Server grovt brød til.

 

Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift2118968195.asp


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 03:54
Burger med Cottage Cheese

INGREDIENSER:

1 hamburgerbrød
80 g karbonadedeig
1 ts strøkavring
3 ss vann
salt og pepper
1 ts smør
40 g Cottage Cheese
1 ts sennep
2 skiver sylteagurk
2 tomatskiver
1 salatblad

FREMGANGSMÅTE:

Her drøyes kjøttet med cottage cheese, noe som gir en god smak på den tradisjonelle hamburgeren. Absolutt en godbit å se frem til.

Bland karbonadedeigen med strøkavring, vann, salt og pepper. Stek karbonaden i smøret. Legg salatblad på nederste del av brødet, Cottage Cheese blandet med sennep og karbonaden. Sennep, agurk- og tomatskiver legges oppå, og til sist øverste delen av brødet.

 
Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift771.asp


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria25. januar 2006, 03:55
Grønnsakgrateng med cottage cheese

INGREDIENSER:

2 gulrøtter,
2 skiver kålrot,
1/2 selleri,
1 liten purre,
200 g cottage cheese,
3 egg,
ca. 1 dl revet hvit ost,
3/4 ts timian,
1/4 ts pepper

FREMGANGSMÅTE:

Varm ovnen til 200 C.
Rens og skjær grønnsakene i terninger, kokes i lettsaltet vann i 3 - 4 minutter. Legg grønnsakene i et smurt ildfast fat. Bland cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og rør dem lett i eggeblandingen. Helles over grønnsakene.
Stek i ovn i 15 - 20 minutter til gratengen har stivnet.

 
Hentet fra: http://matoppskrift.no/sider/oppskrift19985.asp


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Morten02. februar 2006, 15:12
Kylling Nuggets.

Skjær opp en kyllingfilet.
dypp den i pisket egg og rull den i hvetemel, salt og pepper.
Steik i en god olje.

Dette er en bedre variant av kylling mc nugets. Her vet du vertfall hva som er inni :)
Er nok ikke noe kanon sunt siden det er stekt/fritert i olje. Men er vertfal godt og har ok med proteiner :)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria17. februar 2006, 03:13
Kalkun-karbonader

   
Skiver av grovbrød

Margarin

Salatblader

Kalkunkarbonader

Stekt løk eller rå løk

Sulteagurk

Cherrytomater



Karbonader:

6-8 karbonader

400 g kvernet kalkunkjøtt
1 ts salt
¾ pepper
1 ss potetmel
1 egg
½ dl vann

 

Elt kalkunkjøttet lett med salt, pepper, potetmel og egg. Rør inn vannet. Form til store karbonader. Lag rutemønster på begge sider med kniv. Stek karbonadene i panne ved middels varme til gjennomstekt. Ha på smør og salat på brødet og legg på karbonaden. Pynt med grønnsakene.

 


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: J-King24. februar 2006, 20:55
Kan du ikke bli kokken min Zoria..?


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: HotWheels24. februar 2006, 21:04
Er da en sak å slenge ut oppskrifter som høres gode ut. Det som teller er nå om hun klarer å få det til å smake like godt :P


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: J-King26. februar 2006, 03:35
De fleste kvinner er vel gode til å lage mat..


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: HotWheels26. februar 2006, 11:18
Hvis du går 50 år tilbake ja... I dag er nok situasjonen en ganske annen...


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Tonje_8626. februar 2006, 11:42
Dette er en middag jeg spiser ganske ofte. Synes det er kjempegodt  ::food::

1 Pitabrød til hver person
400g kyllingkjøttdeig (rekker vel til to/tre personer)
1 pose taco spice mix
Mager kesam
Eventuelt finello light ost hvis man ikke klarer seg uten osten

Først setter du på stekovnen til pitabrødene.
Så steker du kyllingkjøttdeigen og blander i taco spice mixen slik som det står på pakken.
Varm pitabrødene i ovnen

Nå er det bare å fylle pitaen med kjøttdeigen, og nyte maten. For å få det til å virke som om det er mer mat, så er det lurt å dele pitabrødet i to, da har man to porsjoner hehe.
Kesamen kan du smøre på innsiden av pitabrødet før du tar i kyllingkjøttdeigen. Da smaker det ekstra godt.
For de som ikke liker kesam eller ikke klarer seg uten ost, kan man bruke litt finello light ost.

Du kan også bruke salat som tilbehør enten ved siden av pitaen eller inni. For å få enda mer smak bruk litt tacosausm feks chunky salsa.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria26. februar 2006, 15:05
De fleste kvinner er vel gode til å lage mat..

Kjønn har vel ingen betydning i denne sammenhengen. Jeg vet om mange parforhold der det er han som bruker mest tid på kjøkkenet og som er den som liker best og lager best mat.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: J-King26. februar 2006, 19:31
Hehe, men spørsmålet er om du er god til å lage mat? Er du Zoria..?


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria01. mars 2006, 18:51
Hehe, men spørsmålet er om du er god til å lage mat? Er du Zoria..?

Har ikke skremt bort noen fra matbordet grunnet dårlig mat enda ihvertfall.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Advocatus Diaboli01. mars 2006, 18:54
Jeg har alltid vært den beste i evt. forhold når det gjelder matlaging.. :P

uansett:

surre 150g bacon og en halv grovhakket løk i en spiseskje ekte smør
når bacon er godt stekt og løken er gyldensurret hiver man oppi 4-5 egg, litt  litt salt (dette kan du gjerne blande på forhånd.. ::) ) og om du liker det litt blåmuggost. Når dette har godgjort seg en god stund hiver du på litt revet ost og snur den ene halvparten over den andre så du får en "kjerne" av smeltet ost etterhvert.. Veldig godt, mye proteiner og fett, lite karbohydrater.. mao en fin kveldsmat! :)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria06. mars 2006, 04:05
Byggotto

Kokte byggryn tilberedt som risotto, det vil si kokt i lett kraft fra kylling eller grønnsaker tilsatt finsnittede grønnsaker (for eksempel vårløk, rødløk og gulrot), litt hvitløk og store mengder parmesan. Servert som forrett eller hovedrett.

Oppskrift hentet herifra: http://www.aftenposten.no/helse/article856548.ece

Mer info om bygg, se her: http://www.aftenposten.no/helse/article856547.ece


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Mariann06. april 2006, 11:57
Fiskeburger

INGREDIENSER:

Polar ExtreMe brød
Grove fiskekarbonader eller fine fiskekaker
Salat
Løk
Tomatskiver
+ gjerne mer grønnsaker på om du føler for det

Et sunt lunsj, middags eller kveldsmåltid....og er et sunnere alternativ til den vanlige habbisen  ::food::

(http://i26.photobucket.com/albums/c108/mariannf/april2006.jpg)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria18. juli 2006, 15:01
1 pakke fersk tortellini med krydret kjøttfyll
1 pakke ravioli med pesto
1 løk
1 fedd hvitløk
1 pakke bladspinat
5 tomater

- Kok pastaen som det står på pakken
- Hell av vannat og pastaen og ta godt med olje i gryta
- Stek løk/hvitløk gyllent
- Slå av varmen og legg bladspinaten i gryta og sett på lokk 1-2min.
- Ta tomat og pasta opp i gryta og rør.
- Olivenolje, pepper og litt salt rett før servering.


Om ønskelig ha gjerne oppi oliven, litt pesto, mozarella eller krydre med fersk basilikum.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Bonden8718. juli 2006, 16:48
anbefaler Yolanda´s Mole med kylling står på førstesiden, utrolig digg. må bare prøves.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: HotWheels18. juli 2006, 19:10
KEBAB :D

Du trenger
500g Karbonadedeig/biffdeig
1 egg
2ts spisskum(krydder som fås på innvandrerbutikker)
1 ss hot curry paste/pasta/whatever det heter
1/2 ts salt
pitabrød
mais
isbergsalat
kayennepepper(om sterkere versjon ønskes)

Bland alt godt sammen i en bolle. del opp 2 biter bakepapir på størrelse med panna. Del deigen i 5-6 like store biter. Legg en bit midt på det ene bakepapiret, og legg det andre oppå. skjevle ut deigen tynt, på størrelse med panna. Dra forsiktig av det øverste bakepapiret, og legg det andre med deigen ned på panna. Deigen vil løsne etterhvert som den kommer i kontakt med panna, og damp utvikles. Gjenta prosedyren til alt er stekt opp. Skjær deretter platene i strimler, og varme opp det hele på panna. Spises for eksempel i pitabrød, med isbergsalat og mais til. For sterkere versjon, bland f.eks ønsket mengde kayennepepper i blandingen fra starten av.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria26. juli 2006, 15:28
Gryte

Har brukt leirgryta mi mye i det siste, utrolig lettvint og godt!!

Gryta legges i vann i 10 min før bruk.

Gårdagens middag:

5 gulerøtter
1 liten blomkål
1/4 purre
5 charlottløk
2 fedd hvitløk
3 røde chili (husk å ta ut frøene!)
1 paprika
500 gram svin indrefilet (skjæres i skiver).

Kutt opp alle grønnsakene og legg i gryta. Oppå legges skivene med kjøtt (man kan med fordel bruke annen kjøtt som f.eks. kyllingfilet, biffstrimler, koteletter eller hva annet man måtta ønske). >Krydre lett med salt og pepper (helst nykvernet). Jeg fant et utrolig godt krydder på butikken med det fengende navnet "kotelettkrydder" som var av forskjellige tørkete fjellurter, jeg brukte et par spiseskjeer og det smakte fortreffelig!

Sett lokket på gryta og la gryta stå i ovnen i 50-60 min på 220 grader. Ved bruk av leirgryte trenger man ikke bruke fett e.l. og vitaminene og all næringen holder seg i maten da ingenting slipper ut og maten lages i sine egne "safter".

Serveres gjerne med ris til.


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria20. august 2006, 23:32
Fikk litt sug på kjøttkaker i dag.

og kjøttkaker innholder ofte masse tull og dårlig mat..

Så jeg fikk et test-kick


Nann's kjøttkaker   :chef: :

400g karbonadedeig
2 ss proteinpulver ( Vanilje)
2 ss havregryn
1 egg
salt ( greit med litt ekstra salt pga vaniljen)
Pepper ( sort pepper. grovmalt. pga vaniljen)
1 dl skummelmelk

ja og en hel hakket løk

Most sammen med handmikser.
Stekt i små kjøttkaker ..


og de var KJEMPEGODE!!!  :dance:


Tittel: Taco bowl
Skrevet av: trulle24. august 2006, 10:41
(http://img241.imageshack.us/img241/9155/bilde012in4.jpg)

200gram kyllingfilet
3 storesalatblader
1/2 paprika
2 teskjeer kesam
1/4 glass tacosaus

Namme Nam! ;D


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Hege31. august 2006, 14:46
Grønn linse grateng:

8 dl kokte grønne linser
1 pakke dypfryst spinat
3 løk
2 ss olje
1 ts tiamin
1/2 ts salt
2dl revet ost

Kok linsene. Skrell løken, skjær den i skiver og fres den mye i olja. Dryss over smuldret tiamin og salt. Fordel linsene i en smurt, ildfast form. Dekk med spinaten. Legg deretter på den freste løken. Dryss revet ost over.

Stekes ved 225 C i 10-15min.



Grønnsaksgrateng med cottage cheese:

2 gulrøtter
2 skiver kålrot
1/2 selleri
1 liten purre
200g cottage cheese
3 egg
1dl revet ost
3/4 ts tiamin
1/4 ts pepper

Rens og skjær grønnsakene i terninger, kokes i lettsaltet vann i 3-4min. Legg grønnsakene i en smurt ildfast fat. Bland cottage cheese, eggplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og rør dem lett i eggeblandingen. Helles over grønnsakene.

Stek ved 200 C i 15-20min.


Egg og kyllingsalat:


250g kyllingfilet eller kylling uten skinn
4 hardkokte egg
1 stk issalat
1/2 agurk
1/2 blomkålhode
4 tomater

Skjær kyllingkjøttet i små biter. Legg strimlet salat sammen med agurkskiver, blomkålbuktter og tomatbåter i en skål. Tilsett kyllingen og eggebåtene.



Tofu-spinatpai

Paideig:
75 g smør
2,5 dl grahamsmel
3 ss vann

Fyll:
1 pakke tofu naturell
0,5 kg frossen spinat
dill og persille
2 ss bogvetemel. salt

Pynt:
2-3 tomater

Lag paideigen og kle en form med den. Bland alle ingredienser til fyllet til det blir en jevn masse. Bred ut fyllet i paideigen og legg tomatskiver oppå, trykk dem litt ned.
Stek ved 175/200 C i 1 time.

(eventuelt, sløyf paideigen - og server med ris).


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Bonde30. september 2006, 01:41
Kyllingbryst ala Bonde:
To kyllingbryst i terninga
1 halv løk
Salt
Pepper
Fullkornspasta
1 boks oppkutta tomata m\ chillismak ( her e da jo mulig å velga noe anna)
1 gullrot
1/3 broccoli

Steik kyllingbrystet med løken, steik det GODT. Ta så salt og pepper på blandinga. Kok 4 neva med fullkornspasta. Ta oppi den oppkutta gullrota og broccolien. Putt oppi tomatboksen, og hell pastaen oppi blandinga når denne er ferdi. Kok til mesteparten av sosen er vekke.
God fårnøyelse:)


Tittel: SV: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: DanielF01. november 2006, 20:11
Gode kyllingboller

Ingredienser:
¤ 400 - 500g kyllingkjøttdeig
¤ 1 fedd hvitløk
¤ ½ chili
¤ 1 egg

Finhakk hvitløk og chili. Deretter har du dette oppi en bolle sammen med kjøttdeigen og egget. Bland sammen til en fin deig. Stek dette i små boller
på middels/sterk varme.

Voila!
Smakfulle boller som smaker godt med ris, potet, pasta eller som en snack i seg selv.


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Zoria15. mars 2007, 20:26
Potetsalat med Kesam
Brukstype: Grill / Tilbehør
Ingrediens: Poteter
Sesong: Sommer



4 porsjoner
6 kokte kalde poteter
2 epler
3 vårløk, finskåret

Dressing:
3 dl Kesam
2 ss søt sennep (alt etter smak og behag)
1/2 ts salt
1 ts sukker
1 ts sitronsaft
hakket gressløk




Skjær opp de kokte, kalde potetene og eplene i terninger. Vårløken skjæres i tynne skiver. Bland alle ingrediensene i dressingen i en stor bolle. Ha potetene, eplene og vårløken i og bland forsiktig. Dryss over litt hakket gressløk til slutt.
 
http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1284 (http://www.vg.no/matogdrikke/matguiden/index.hbs?o=1284)


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Razz_20. november 2007, 17:28
Kyllingsandwitch
En utrolig lett, sunn, billig og sinnsykt god middag :) Du velger selv hvordan du vil lage den. Dette er hvordan jeg gjør det.

Ingredienser:
1 kyllingfilet
Salat
Tomat
Børd, av en eller aen sort
Krydder, selv bruker jeg pepper, kyllingkrydder og rosmarin til denne

Dette er hva jeg gjør:
Legger kyllingfileten i en pose og bruker en stekepanne eller noe annet til å banke den så flat som jeg får til. Steker den i pannen. Krydrer med kyllingkrydder, pepper og rosmarin under steking. Steker samtidig brødet (du velger selv hvilket brød du vil bruke) i pannen. Krydrer også brødet med litt rosmarin.
Legger salat, tomat og til slutt kyllingfileten på brødet. Kan også bruke litt dressing/italiensk salat/kyllingsalat på brødskiven dersom du ikke er på deff.
Smaker helt fantastisk.


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Unknown_Soldier03. januar 2008, 16:22
Min favoritt akuratt nå..spesielt til de av dere som er drittlei kylling.

Du trenger ( ikke nødvendigvis alt)

Poteter
brokoli
hvitløk
løk
paprika
ingefær
(litt ost om du vil)
krydder, det du liker

Putter alt i en form, og steker i ovnen
steker så kylling..jepp, kylling i panna og slenger oppi formen som har stekt nesten ferdig.
Så lar du alt dette stå i ovnen noen minutter til, rører litt om så alle smakene blander seg og viola!

Smaker herlig, og man får ny tro på kylling.


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Carmella12. oktober 2008, 23:18
SITRON OG CHILI-KYLLING
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss ferskrevet ingefær
2 ss olivenolje
600 g kyllinglårfileter
1 ts malt koriander
2 ts spisskummen
1/2 ts malt gurkemeie
1 hakket rød chili
1 1/4 dl sitronjuice
1 3/4 dl hvitvin
30 g friske korianderblad

Forberedelser: 20 minutter
Koke-/steketid: 35 minutter
Til: 4 personer


Bland hvitløk, ingefær og 1 ss vann til en pasta i en liten kjøkkenmaskin eller morter. Varm olivenolje i en tykkbunnet stekepanne. Brun kyllingen i omganger. Ta opp kyllingen, og sett den til side.
Tilsett hvitløkpasta i pannen. Kok under omrøring i 1 minutt. Tilsett koriander, spisskummen, gurkemeie og chili, og stek under omrøring ytteligere 1 minutt. Rør inn sitronjuice og vin.
Tilsett kyllingstykkene i pannen. Kok opp, skru ned varmen, og legg på lokk. Kok i 20-25 minutter, eller til kyllingen er mør. Rør av og til. Ta av lokket, og kok sausne over sterk varme i 5 minutter til den har kokt inn til det halve. Rør inn koriander, og smak til.
Protein: 30 g, fett 15 g, karbohydrater 0 g, kostfiber 0 g, kolesterol 105 mg, 1290 kJ (310 kcal)



THAILANDSKE KYLLINGBOLLER
1 kg kvernet kyllingkjøtt
90 g ferske brødsmuler
4 vårløk, skivet
1 ss malt koriander
50 g hakket frisk koriander
3 ss søt chilisaus
1-2 ss sitronjuice
2 ss olje

Forberedelser: 20 minutter
Koke-/steketid: 40 minutter
Til: 6 personer


Forvarm stekeovnen til 200 grader. Rør sammen kjøttet og brødsmulene i en stor bolle.
Tilsett vårløk, malt og frisk koriander, chilisaus og sitronjuice, og rør godt sammen. Form blandingen til boller med fuktede hender. Bollene kan enten være små nok til at du kan spise dem med hendene, eller de kan være store nok til å anrettes som hamburgere.
Varm oljen i en stor belagt stekepanne. Stek kyllingbollene over sterk varme til de er jevnt brune. La bollene renne godt av på kjøkkenpapir, og legg dem på en stekeplate. Sett bollene i stekeovnen til de er gjennomstekte (de små kyllingbollene tar det 5 minutter å steke, mens de store tar 10-15 minutter).
Protein 40 g, fett 8 g, karbohydrater 10 g, kostfiber 1 g, kolesterol 85 mg, 1160 kJ (275 kcal)


SVINEKJØTT MED KINESISKE BØNNER
1 ss olje
400 g svinefilet, skåret i tykke skiver
2 løk, tynne skiver
150 g lange kinesiske grønne bønner, skåret i skiver på skrå (bruk evt brekkbønner, aspargesbønner e.l.)
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss finhakket frisk ingefær
1 rød paprika, i tynne strimler
6 vårløk, skåret i ringer på skrå
2 ss søt chilisaus

Forberedelser: 15 minutter
Koke-/steketid: 20 minutter
Til: 4 personer


Varm woken til den er svært varm. Tilsett halvparten av oljen, rist på pannen, slik at sidene av woken er dekket. Stek svinekjøttet i to omganger over sterk varme i 3-4 minutter, eller til de er så vidt stekt. Tilsett om nødvendig litt mer olje til annen omgang. Ta alt kjøttet opp av woken.
Varm resten av oljen i woken over middels varme. Tilsett løken. Stek i 3-4 minutter, eller til løken er blitt litt myk. Rør inn skivede bønner, og stek i 2-3 minutter. Tilsett hvitløk, ingefær, paprika og vårløk. Rør det godt sammen. Skru opp varmen, og stek i 3-4 minutter-
Legg svinekjøttet tilbake i woken. Tilsett søt chilisaus, og bland godt. Ta woken av varmen, og smak til med salt og pepper. Server umiddelbart.
Protein 25 g, fett 12 g, karbohydrater 8 g, kostfiber 4 g, kolesterol 50 mg, 1005 kJ (240 kcal)


KYLLING- OG ASPARGESWOK
1 ss olje
1 fedd hvitløk, most
10 cm stykke fersk ingefær, skrelt og tynt skivet
3 kyllingbrystfileter, i skiver
4 vårløk, skivet
200 g friske asparges, skåret i korte staver
2 ss soyasaus
40 g mandelflak, ristet

Forberedelser: 15 minutter
Koke-/steketid: 10 minutter
Til: 4 personer


Varm en wok eller en stor stekepanne over sterk varme. Tilsett olje, og vend pannen til bunnen er dekket. Tilsett hvitløk, ingefær og kylling. Stek under omrøring i 1-2 minutter, eller til kyllingen har skiftet farge.
Tilsett vårløk og asparges. Stek under omrøring i ytterligere 2 minutter, eller til vårløken er myk.
Rør inn soyasausen og 1/2 dl vann. Legg på lokk, og la det surre 2 minutter, eller til kyllingen er mør og grønnsakene er så vidt sprø- Dryss med mandler.
Protein 22 g, fett 12 g karbohydrater 2 g, kostfiber 2 g, kolesterol 39 mg, 855 kJ (204 kcal)


KRYDREDE KYLLINGBOLLER
500 g kvernet kyllingkjøtt
4 vårløk, finhakket
20 g finhakkede friske korianderblad
2 fedd hvitløk, knust
3/4 ts kajennepepper
1 eggehvite, lettpisket
1 ss olje
1 sitron, skåret i to

Forberedelser: 10 minutter + 20 minutter i kjøleskap
Koke-/steketid: 10 minutter
Til: 4 personer


Forvarm stekeovnen til 170 grader. Bland sammen alle ingrediensene untatt oljen og sitronen. Smak til med salt og pepper. Form deigien til 4 flate boller. Legg bollene i kjøleskapet i 20 minutter før stekingen.
Varm ojlen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kyllingbollene, og stek dem i om lag 5 minutter på hver side, eller til de er brune og gjennomstekte.
Press sitronen over de stekte kyllingbollene og la dem renne godt av på kjøkkenpapir.
Protein 25 g, fett 12 g, karbohydrater 1 g, kostfiber 1 g, kolesterol 105 mg, 895 kJ (215 kcal)


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Ivelgad27. januar 2009, 21:00
Kylling på grønnsaksgrateng

· 2 ferske kyllinglår (eller bryst)
· smør
· salt og pepper
· 2 gulrøtter
· 2 skiver kålrot
· ½ sellerirot
· 1 liten purre
· 200 g cottage cheese
· 3 egg
· 1 dl revet ost
· ¾ ts salt
· 1 ts timian
· ¼ ts pepper
Rens og del grønnsakene i terninger og legg dem i en ildfast form. Bland sammen cottage cheese, eggeplommer, ost og krydder. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i eggeblandingen. Hell blandingen over grønnsakene. Legg over kyllinglårene, pensle evt. med litt smeltet smør og dryss med salt og pepper.
Sett formen i stekovnen og stek ved 175 °C i 40-45 min, til kyllinglårene og grønnsakene er stekt.

Testet denne idag men i en større porsjon grunnet familien ville teste og :)
Dette er noe av det beste jeg har smakt av noe i ildfast-form og kyllingen var utrolig digg, var saftig og ikke litt tørr engang, Denne retten anbefales på det sterkeste!
Zoria du får Honnør for denne retten her!


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: ojsannda03. mars 2009, 10:57
Her var det mange store oppskrifter :P  Noen som kan komme med noen sauser og krydder som går sammen som er flott og spice opp kyllingfilet og risen med? :)  Er lei av komboen bearnesaus og kylling krydder. Kunne tenkt meg noe som gjør det skikkelig sterkt


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Unknown_Soldier16. mars 2009, 16:58
Ser så mange håpløst lite varierte kosthold her blandt unge som ønsker å trene og spise sunt. Det går i havregryn ørten ganger om dagen og shakes. Dette blir fort kosthold som mangler masse viktige vitaminer og mineraler som er essensielle for optimal muskelvekst. Jeg er ingen kokk, men siden jeg har valgt å ta treningen litt mer enn gjennomsnittet seriøst (for å være mosjonist) så har jeg gjennom årene lært meg noen enkle, gode og sunne oppskrifter. Dette er nok ikke oppskrifter for de som er på en spesiell deff, eller som er besatt av balansen mellom de forskjellige næringsemnene, men rett og slett for de som ønsker og få i seg mer enn nok av alt. Jeg gikk, som mange andre igjennom kylling og ris-fasen og tunfisk-fasen, med kjedelige måltider bestående av kylling med krydder, ris og en halv brokkoli. Det gidder jeg ikke lenger..so here goes. Kanskje noe har behov for dette, kanskje, ikke. Verdt et forsøk alikevell.

Karbonadedeig og pasta

Karbonadedeig
Pasta ( foretrekker selv tagliatelle, ikke fordi det er sunnest, men best)
parmesan
løk
squash
finhakkede tomater på boks
hvitløk
Masse krydder ( oregano, salt,pepper, etc)

Hakk opp alt, stek godt, ha i finhakkede tomater og kok pasta ved siden av.
Riv parmesan i ønskelige mengder og ha oppå der du måtte ønske. VIOLA. Tar ti minutter


Kyllingform

Min favoritt.

Kylling
Poteter
alle grønnsaker du måtte ønske
finhakkede tomater på boks

Ta en form, og ta litt olje oppi.
Hakk opp alt du vil av grønnsaker samt kylling og ha oppi.
Skjær opp potetene i tynne skiver og ha oppi.
Hell de finhakkede tomatene over og krydre som faen.
Sett i ovnen på 225grader og rør litt rundt oppi der iblandt så det ikke brenner seg. VIOLA


Dette , pluss et fiskemåltid lever jeg på, dersom dama ikke kommer med demonstreringer og vil lage noe annet ( som er greit for meg). I helga er det kanskje greit med pizza, eller biff eller noe slikt, men begge disse oppskriftene er gode og sunne middager som tar et par minutter å tilbrede, og de lager seg nermest selv.




Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: marielle22. april 2009, 22:04
SHISH KEBAB

400g karbonade deig eller kylligkjøttdeig
2 løk (raspes)
salt og pepper og litt gurkemeie

bland sammen til deig, hell av evt. overflødig væske

trykk ut i stekepanne som en stor, tykk "pannekake" stek på ene siden,
del "kaken" opp i kebeb strimler (blir ca 5 stk) og stek på andre siden

serveres med rå løk i båter, med 1 ss olivenolje og 1 ss sitronsaft over
Grønn salat og..
evt ris el. kebab lefse


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Alex-R08. august 2009, 18:51
Pitapizza ::food::

Har ikke noen mål men er bare å beregne sånn circa.

Pitabrød
Ost
Grovhakkede tomater med oregano og basilikum
Karbonadedeig/biffstrimler

Bre de grovhakkede tomatene utover pitabrødene og ha deretter på karbonadedeig eller biffstrimler(husk å steke det først :P) Bruk masse karbonadedeig/biff på toppen for ekstra proteiner og bedre smak. Ha deretter på ønsket mengde ost og stek de på 225 grader i ca. 10 min.
Deretter nyter du den deilige pitapizzaen din :eat:



Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: PhilLynott07. januar 2010, 15:57
Oppskrift fra aftenpostens "dagens middag". Ser bra ut, men har ikke prøvd den selv enda.

Ingredienser:
150 g  Smør
3 dl  Hvetemel
1/2 ts  Salt
1 ss  Vann

Fyll:
6 Skiver  Bacon
1/2 dl  Melk
4  Egg
3 dl  Cottage Cheese
Pepper
1/2 ts  Salt
10  Kirsebærtomater


Framgangsmåte:

Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt.

Pakk deigen inn i plastfolie og la hvile kaldt ca. 1 time.

Kjevl deigen ut til en leiv.

Kle en paiform eller en annen ildfast form.

Forstek paiskallet ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Framgangsmåte
Fyll :

Stek baconet, og la det renne av på tørkepapir.

Pisk eggene sammen med melk/matfløte og krydderet, og bland dette sammen med cottage cheese.

Hell røren i det forstekte paiskallet.

Legg baconskivene og tomatene i pairøren.

Stekes på ca 200 grader i ca. 35 minutter.

Server gjerne med litt spekeskinke og/eller en god salat.


Link: http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/21819 (http://dinmat.aftenposten.no/content/view/full/21819)


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: jonask13. august 2010, 17:50
Etter å ha prøvd meg litt frem greide jeg endelig her om dagen å lage ei oppskrift på proteinpannekaker som jeg er fornøyd med:

10 egghviter (3-4 av eggene burde nok være med eggeplommene)

3 små kopper med havremel ( samme stats som havregryn)

1,5 kopp skummet melk

1 skje søtningsmiddel

3-4 scoops proteinpulver

1 teskje kakao eller sjokomelk


Bland alt sammen og stek dem som vanlige pannekaker. Smaker fantastisk med syltetøy eller bær uten tilsatt sukker!

Denne oppskriften gir ca 8 pannekaker med stats per stykk:

ca 20 g protein
ca 7-8 g fett
ca 25 g karbohydrater
ca 250 kalorier


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: ingree04. mai 2011, 22:34
Her var det mange store oppskrifter :P  Noen som kan komme med noen sauser og krydder som går sammen som er flott og spice opp kyllingfilet og risen med? :)  Er lei av komboen bearnesaus og kylling krydder. Kunne tenkt meg noe som gjør det skikkelig sterkt

Kjøp en boks med lett rømme og ha en dip oppi. Sånn som du spiser til potetgullet. Hiv en "dæsj" og spis sammen med kyllingen og risen. Der har du mange dip-varianter, og du kan sikkert lage egen dip med krydder om du ønsker det også! Mine favoritter er holiday og tortilla :)


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Sessan11. oktober 2011, 17:46
Fisk - og purrepizza
 
Ingredienser
1 ferdigkjøpt eller hjemmebakt pizzabunn (minst 24 cm)
1,2 dl melk
1/2 ss smør/margarin
3/4 ss hvetemel
2-3 ss eplesaft
50 g revet Cheddar eller Jarlsbergost
pepper
1 purre
300 g røkt fisk
litt rosmarin

 Fremgangsmåte
I STEKEOVN: Ca. 20 minutter ved 200 gr. varme.

Smelt smør i en kjele og rør inn hvetemel. Spe med melken og la det koke opp. La koke i minst 5 minutter til melsmaken forsvinner. Tilsett eplemost og smak til med pepper. Tilsett osten og la den smelte i sausen. Settes til avkjøling. Vask og strimle purren og forvell den raskt i kokende vann, la renne av. Fordel fisken i biter utover pizzabunnen. Ha purren over og dekk til med den lunkne sausen (ikke helt ut i kantene). Dryss på rosmarin. Sett pizzaen på papirkledd bakeplate og stek den som angitt.

 


Merker at jeg blir sulten bare av å lese ingrediensene


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Suppemann11. oktober 2011, 17:49
Spor :8):


Tittel: Sv: Sticky: Middagsoppskrifter
Skrevet av: Sixtus11. februar 2013, 21:56
Hva bruker folk for å få kyllingstrimler saftig i steikepanna?
Er ikke så glad i sauser osv.
Bruker derfor Olivenolje og Grill olje m. litt vann
Men føler det kan forsatt være litt tørrt ...  Noe tips ?
Er jo mange av oss som spiser kylling så er fint å vite hva man kan bruke uten dem dårlige pulver sausene.
Soyasaus kanskje ?


Takk :)