Treningsforum

Bilder => Bilder av Medlemmene => Emne startet av: Velox på 03. juni 2007, 11:00



Tittel: Velox, Training for pleasure!
Skrevet av: Velox03. juni 2007, 11:00
Hei

Gutt på 22 år her. Dette er en profil jeg startet for en stund siden da jeg skulle inn i militæret, men det ble aldri no militær. Virker ikke som de er interessert i meg. Har sendt brev og ringt, men til ingen nytte! :)

Har trent mye på og av i 4år snart. Min beste periode var i 2006.

Jeg har nå akkurat flytta til Jessheim og begynt på Jessheim Gym. Et praktiskt treningssenter! :)

Har ingenting å skryte av egentlig. Burde vært kommet mye lenger på disse åra!
Men per i dag så kan jeg si dette:

Benkpress: 90kg
Knebøy: 130kg
Markløft: 140kg
Chins: 15-18stk
Armhevinger: 60stk helt ned med kassa

Vært med på en Triathlon i fjor i Molde og sykla birkebeinern 2008.

Har ikke satt meg noen planer i år enda. Men det blir nok noen konkurranser.

Om vintern går jeg på ski og står på brett samt sykler litt med piggdekk og muskeltrening, om sommern er det mest sykling og muskeltrening. Men det hender det blir noen fjellturer eller skogsturer. Har utrolig lyst å begynne med klatring og kajakkpadling! :D


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pinch_no03. juni 2007, 15:09
Hei..

Har noen få tips som kanskje kan hjelpe deg i den prosessen du skal inn i.

1) Fokuser på seighet.  Å være sterk er vel og bra, men det er seigheten som kommer til å få deg igjennom et opptakk. Dette med å kunne gå 3 mil i luftlinje over kupert terreng med tungt lastet sekk er en kritisk evne. Her er det bare å begynne i det små, med mellom lange turer med mellomtung sekk. Husk at en ting er å kunne gjennomføre det, en helt annen ting er å kunne gjennomføre det, og fremdeles ha overskudd til å holde fokus på oppdrag, navigering, og andre lagsmedlemmer. Er fort gjort å bli så fokuser på egen smerte og innsats, og derfor miste oversikten over situasjonen og lagets prestasjon.

2) Skaff et par feltstøvler, M-77, og bruk de i marsj treningen. Dette er de støvlene du kommer til å bruke under opptaket, så bli godt kjent med de.

3) Unngå skade. Er mange som faller fra grunnet skade i løpet av opptaket. Det er ofte på grunn av at kroppen ikke er vant til de tunge og langsiktige belastningen som man utsettes for under et opptakk. Vanlige ”skader”: Rygg (grunnet tung sekk), knær (ikke vant nok til lang marsj i skog med sekk), føtter (ikke vant til å gå mye og langt med feltstøvler).

4) lær deg navigasjon i skog med kart og kompass, og lær det BRA.

5) GI GASS..... Ikke ta ting personlig, bruk frustrasjon og aggresjon som drivstoff i stede for meningløse diskusjoner med opptaksbefal. HUSK, det er bare et spill, og du skal testes både fysisk og psykisk.

Lykke til....  :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox03. juni 2007, 16:39
Jeg ser frem til det. Har tålt mye juling under muskeltrening. Og er flink til å presse meg selv noe sykt når jeg løper. Men ja, skal skaffe meg støvler og kjøpe sekk som jeg fyller gradvis. Det hjelper på å svømme i tillegg? For her er det kun kondisjon og bevegelighet som teller. Holde ut lenge med samme vekt!

Takk for råd! Flotte greier!

I dag har jeg løpt opp på et fjell og ned igjen. Tok ca 1.5t. Kan regne med ca 12km. Ganske fornøyd, men ser at jeg er i svært dårlig form. Ikke med tanke på styrke, men med tanke på uthboldenhet! Har god lungekapasitet. Er kun syra i bena som jeg må jobbe med!

Var i tillegg innom gymmen.

3x6-10 chins
3x20 armhevninger
3x15 sit ups

Må enda starter rolig. Er bare i slutten av første uke med denne treninga! I tillegg til muskeltrening!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox03. juni 2007, 16:47
Selger dem støvlene på army shop? Hvor mye vekt sånn ca er det i sekkene?

Hva slags erfaringer har du fra alt dette?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pinch_no03. juni 2007, 21:07
Hum, støvler får man på div. militær utsalg, for eks. army shop.

Personlig har jeg ikke hvert i MJK, men jobbet som befal i infanteriet (Fenriks grad) før jeg startet studiene mine, og har jobbet sammen med både hjk, fsk og mjk folk og kjenner til deres ekstreme dyktighet. 

Har jo også kommet meg igjennom opptak på BS, men selv om det var krevende, er nok MJK desto mer krevende.

Se på denne siden for et meget godt trenings program fram til opptak: http://www.mil.no/sjo/keskdr/kyststrid/mjk/start/marinejeger/mj_forberedelser/tp/ (http://www.mil.no/sjo/keskdr/kyststrid/mjk/start/marinejeger/mj_forberedelser/tp/)

Og som jeg skrev over så er kondis viktig, men seighet er kritisk.

Sitat fra MJK sin side: ” Svømming, sykling og trening med vekter gir også verdifull trening som forberedelse til Marinejegerkurset, men det er KUN løping og gåing som gjør bena i stand til å takle aktiviteten på Marinejegerkurset.”

Tren hardt men viktigst av alt: train as you fight.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pinch_no03. juni 2007, 21:09
Og som du ser på deres trenings forslag, så er det lagt inn mye svømming, ettersom MJK gutta trives godt i det våte element.  hehehe   ;D


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox03. juni 2007, 23:04
Har sett på et par filmer fra dem nå. Ser ganske heavy ut. Men det er det som gir mersmak. At man føler man gjør en forskjell på en måte.. Hakke lyst å gå rundt som de fleste andre og bare ha en helt vanlig jobb! Faen Å!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: muskelapen03. juni 2007, 23:16
Har sett på et par filmer fra dem nå. Ser ganske heavy ut. Men det er det som gir mersmak. At man føler man gjør en forskjell på en måte.. Hakke lyst å gå rundt som de fleste andre og bare ha en helt vanlig jobb! Faen Å!



Helt enig! Jeg kommer aldri til å ha en kontor jobb hvor du sitter inne hele dagen. Jeg er bare 17 nå, men gleder meg til millitæret. Og jeg skal satse på og prøve å bli en operativ soldat i millitæret. Vet ikke helt hva eller hvor i millitæret enda.

Lykke til med treningen!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Gymsokk03. juni 2007, 23:43
Sitat
Og som jeg skrev over så er kondis viktig, men seighet er kritisk.

Med trykk på kritisk!!

Ta det fra en som røk under opptaket, muskelbuntne faller fra med en gang (ikke at det var meg..) De som greier det er seige jævler som heller dør enn å gi seg. Og bli vandt til smerte.. Jeg blødde fra ca hele meg. Det psykiske stresset er vell så hardt, lite søvn, lite mat, lite av allt. Det kan også være et triks å trene på fridykk i sjøen. Jeg var ute før den tid, men hørte det av kompiser som kom lengre, er bla en øvelse der man skal dykke ned og svømme gjennom et trangt rør. Mange som fikk noia der.

Seighet, ALLDRI gi deg! Når du tror du holder på å omkomme, det er da de siler ut dem som kommer videre.


Tittel: SV: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Spartacus03. juni 2007, 23:45
Støvler har blant annet Gammelt og Nytt i Drammen og selges via Postordre http://ny.gn.no/GN_view_products.asp?ID=49 (http://ny.gn.no/GN_view_products.asp?ID=49) og koster ca. 1050,- (ikke kjøp NATO-støvlene som selges flere steder)

Litt info om de norske marinejegerne finner du på http://www.marinejeger.no (http://www.marinejeger.no)  og de amerikanske "kyllingene" finner du på http://www.navyseal.com/ (http://www.navyseal.com/) (mulig jeg er litt for tøff i trynet nå :))

Noen sier at disse norske gutta har en tøffere (/tørrere) tjeneste enn marinejegerne http://www.mil.no/haren/Etterretningsbataljonen/start/article.jhtml?articleID=82331 (http://www.mil.no/haren/Etterretningsbataljonen/start/article.jhtml?articleID=82331)


Uansett er det (som andre også nevner) seige muskler og evnen til å fokusere på oppgaven(-e) som må til ... instruktørenes jobb er å knekke de som ikke holder mål  :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: ark03. juni 2007, 23:48
Mentalt sterk! Du må være mentalt sterk som bare f***. På slike opptak kjører de deg fysisk i grøfta, de overtrener deg, og de går etter psyken din hele tiden.
De vet at hode til de fleste gir opp lenge før kroppen gjør. Får du vondt i viljen, da er du ferdig mann.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox04. juni 2007, 23:22
Faen a mye bra tips nå. Det var dette jeg var ute etter. Folk som hadde litt peil! Jeg har i mange idretter og i mange situasjoner kommet bra ut av det pga av min tålmodighet og viljestyrke. Har bare aldri følt at jeg har fått brukt det helt ut i dagliglivet! Og tenker ikke bli trener eller lærer eller noe sånt. Det er crap! Vil teste grenser. Faktisk utnytte det lille livet man har. Istedefor å sose det vekk som alle andre! Vil bruke kroppen til det den er lagd for. Eller det den kan brukes til! Tenk før i tia hvor aktivt menneske var. Helt sykt hvor satans slappe vi er blitt. Makter det ikke. Blir gal av folk noen ganger! Er stort sett tanken på det som holder motivasjonen oppe. Er ikke ute etter å vise meg fram, det tror jeg kommer automatisk. Folk legger merke til folk som skiller seg ut. Men jeg tror at det er for min egen del. Om man skal trives må man lykkes i noe! Og da snakker vi ikke om å bli sjef i en arbeidsplass man har trakta kaffe for sjefen i 20år...

Nei, nei..

I dag ble det lite jogging. Har vondt i låra og i legga.. Har pusha litt for hardt ut i starten, og ville ikke skade meg nå så roa ned i dag. Har dog vært å spilt fotball i en time og trent på gymmen i 1 time. Ble rygg trening i dag. Prøver å bruke kroppen mest mulig. Og har slutta og telle antall reps osv. Nå går det kun på å slite meg ut. Tøye grenser hele tiden. Muskla tåler det seff men kjenner at ledd og sener hyler!! :P

Faktisk ganske deilig å bli mer og mer vant til smerte. Vet at den er der. Vet at den er helt naturlig og vet at den er helt nødvendig. Derfor lar man den ikke gå inn på seg!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox04. juni 2007, 23:27




Helt enig! Jeg kommer aldri til å ha en kontor jobb hvor du sitter inne hele dagen. Jeg er bare 17 nå, men gleder meg til millitæret. Og jeg skal satse på og prøve å bli en operativ soldat i millitæret. Vet ikke helt hva eller hvor i millitæret enda.

Lykke til med treningen!
Bra det er flere som meg! :P


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Fleksnes05. juni 2007, 15:37
Du gjør allerede mye riktig, og du har fått veldig mye bra tips.

Hadde jeg vært deg, hadde jeg kuttet all vekttrening helt ut, og heller erstattet dette med enda mer løping, trasking med tung sekk, svømming under vann osv. da det er noe du får mye mer bruk for.

På gymmet ville jeg kun trent push ups, chins, dips, sit ups og hang ups.

Noe som enda ikke er tatt opp, og som er vesentlig er kostholdet ditt. Her bør man nok ha en god balanse mellom sunn og proteinrik mat, uten å være vant med å spise hele tiden. Dette er sikkert noen som kan bedre enn meg, da det eneste jeg eter for om dagen er å bygge mest mulig.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running05. juni 2007, 17:06
Jeg går kanskje samme veien som deg, men ikke før om 3-4 år.
Jeg har vært å snakket med flere Marinejegere og de sier at man må være målrettet, bevist og klar over at det er når man føler man dør eller hele verden er imot deg at man må prestere før det er ikke så viktig, fordi en MJ må kunne yte når det er et helvette.
Det er god trening å lære å bruke kart og kompass og gå lange turer med feltstøvler(husker ikke navnet) og begynne med tom sekk og øke etterhvert opp til 30 kilo i sekken. Turene må være lange(gjerne et par timer) og SKAL være i kupert terreng.
Men det er er egentlig lite vits i å trene med vekter(selv om det står på internettsiden at det kan være verdifull). Det som gjelder for deg Push-
Ups, Chins, Dips og Sit-Ups. Itillegg kommer svømming, løping og lange gåturer. Og til slutt....Det er ikke noe for pingler eller blautfisker, lederne jager deg hele tiden for å finne det minste tegn av svakhet både fysisk og psykisk og de nøler ikke et sekund med å sparke deg ut av troppen hvis du såvidt ympter frampå med dårlige holdninger eller holdninger som de ikke er ute etter.
When the goings get tough, the tough gets going.....Jeg syntes du virker godt motivert og jeg ønsker deg lykke til og kanskje du blir sjefen min en dag :8):
Dette var noen jeg fikk vite da jeg snakket med to marinejegere som har jobbet for forsvaret i 5 og 6 år.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox05. juni 2007, 19:00
Du gjør allerede mye riktig, og du har fått veldig mye bra tips.

Hadde jeg vært deg, hadde jeg kuttet all vekttrening helt ut, og heller erstattet dette med enda mer løping, trasking med tung sekk, svømming under vann osv. da det er noe du får mye mer bruk for.

På gymmet ville jeg kun trent push ups, chins, dips, sit ups og hang ups.

Noe som enda ikke er tatt opp, og som er vesentlig er kostholdet ditt. Her bør man nok ha en god balanse mellom sunn og proteinrik mat, uten å være vant med å spise hele tiden. Dette er sikkert noen som kan bedre enn meg, da det eneste jeg eter for om dagen er å bygge mest mulig.

Ja, det har jeg tenkt å gjøre faktisk. Etterhvert som jeg har blitt vant til å løpe igjen, skal jeg kun trene med kroppen på gymmen. Ikke noe vekter. Skal bli en seig faen etterhvert! Garantert!

Kostholdet mitt har jeg ganske grei kontroll på heldigvis. Spiser mye proteiner etter jogging og trening, smt frukt og karbohydrater i mat. Mye laks, kjøtt og kylling med fullkornsris osv.. :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox05. juni 2007, 19:03
Jeg går kanskje samme veien som deg, men ikke før om 3-4 år.
Jeg har vært å snakket med flere Marinejegere og de sier at man må være målrettet, bevist og klar over at det er når man føler man dør eller hele verden er imot deg at man må prestere før det er ikke så viktig, fordi en MJ må kunne yte når det er et helvette.
Det er god trening å lære å bruke kart og kompass og gå lange turer med feltstøvler(husker ikke navnet) og begynne med tom sekk og øke etterhvert opp til 30 kilo i sekken. Turene må være lange(gjerne et par timer) og SKAL være i kupert terreng.
Men det er er egentlig lite vits i å trene med vekter(selv om det står på internettsiden at det kan være verdifull). Det som gjelder for deg Push-
Ups, Chins, Dips og Sit-Ups. Itillegg kommer svømming, løping og lange gåturer. Og til slutt....Det er ikke noe for pingler eller blautfisker, lederne jager deg hele tiden for å finne det minste tegn av svakhet både fysisk og psykisk og de nøler ikke et sekund med å sparke deg ut av troppen hvis du såvidt ympter frampå med dårlige holdninger eller holdninger som de ikke er ute etter.
When the goings get tough, the tough gets going.....Jeg syntes du virker godt motivert og jeg ønsker deg lykke til og kanskje du blir sjefen min en dag :8):
Dette var noen jeg fikk vite da jeg snakket med to marinejegere som har jobbet for forsvaret i 5 og 6 år.

Haha, kult at du faktisk har fått prata med noen karer da!
Jeg tror jeg har alt på stell teoretisk sett. Føles ihvertfall sånn. Er enig med deg med tanke på hva man skal prioritere på treningssenteret. Presser meg på jobb også nå og det funker bra. Er elektriker og vi har mye akkordjobbing. Tjener penger etter egeninnsats.

Har kjøpt noen heftige terrengløpesko som jeg skal bruke for å få opp den generelle kondisen før jeg kjøper felt støvla og pakker sekken! :P

I dag har jeg tatt en treningsfri dag. Med god mat og mye hvile. Kjente på meg i morges at jeg var ganske utslitt. Har vært mye trening på¨en gang nå. Er veldig flink til å stresse meg opp med tanke på trening. Hakke vett te å la vær! Vil bare ut og gjøre noe hele tia..

Får se fremover. Hadde vært dødskult å klare seg i kommandoen. Tenker hele tia når jeg sliter at "Det her har millioner vært gjennom før! Er faen ikke no vits i å syte og klage!"


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: s03205005. juni 2007, 19:21
Ser ut som om du er på riktig vei! Har selv vært gjennom opptak med fjernoppklaringjegerne i etterrettningsbat, og kan skrive under på at det du må fokusere på er seighet! Gå, gå og gå enda mer. Legg også gjerne på deg noen kg ekstra med fett før opptaket. Det er ikke akkurat overflod med mat for å si det sånn.

Jeg tror at alle som har stålvilje og ikke er så uhledig at de blir skadet under opptaket klarer å komme seg igjennom det meste, iallefall hvis formen er noe over gjennomsnittet. Jeg kom igjennom kun på vilja, men dette var ikke godt nok for å få være med. Som andre sier må man klare å holde fokus på oppdrag og medsoldater, noe som blir svært vanskelig når du er døsliten.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: melkesyre05. juni 2007, 21:23
Mitt råd til deg er å ikke høre på ryktene om opptaket, aspiranten, tjenesten og personellet. Det er vanvittig mye spekulasjoner ute og går, og det kan være ødeleggende for motivasjonen. Tenk på deg selv og treningen frem mot opptak. Det nytter heller ikke å være fysisk topptrent hvis det mentale ikke er 200% for når alt kommer til stykket så er det viljen som pusher deg, ikke muskelfibrene.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox06. juni 2007, 17:46
Ja, det er bestandig hodet som styrer. Det skjønner jeg. Sånn er det også under trening. Man vet det er vondt, men det er bare hodet som sender signaler. Man vil stoppe og slappe av, det er det hodet som forteller deg.

Jogga til jobb og hjem igjen i dag. Begynner å merke at leggene og anklene har blitt mer vant til jogging igjen. Jeg har jo bare trent muskler de siste to årene. Nesten ikke trent noe kondisjon og bevegelighet! Bare økt i kilo uten å forberede kroppen om det.

Fantastisk deilig å kjenne at det går fremover. Føler seg jo så mye yngre da! :P hehe..

Er jævli redd for å bli skada under opptaket. At jeg skal slite meg ut. Merker til tider nå at jeg blir overtrent. Mister alle kreftene. Er tungt å bare reise seg fra sofaen liksom! :P Men så blir alt bedre etter en dag med total hvile. Sånn at kroppen får slappa av. Trur da at terskelen for når du blir overtrent øker med tia. Håper i allefall det da!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox06. juni 2007, 21:14
Da var jeg kommet hjem fra trening.. Jogga til gymmen gjennom skogsløyper på Tromsøya. Ca. 6km hver vei. Vra litt tungt i starten, men så gikk det meste av seg selv plutselig. Gode ting! :D Var hardt å trene muskler etter joggeturen, men fikk burna i chins (pull ups). Litt armhevninger med ulike tak. Avrunna med magetyyn! Tungt å komme seg hjem etter den økta der, men tvingte meg til å jogge innimellom! :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Fleksnes07. juni 2007, 09:26
Veldig bra mann!

Du må oppdatere her inne etter inntaket, fortelle om det og gi oss feedback på hvordan det gikk.



Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: kebabkongen07. juni 2007, 13:51
Lykke til, skal selv på opptak i år, sliter med hang-ups, klarer 4 stk pr dags dato, 4 to go på 2 mnd.... Is it possible???


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Seonaith07. juni 2007, 22:30
Jeg vil anbefale deg å se dokumentaren BUDS Class 234, som følger en gruppe håpefulle gjennom Basic Underwater Demolition SEAL training, som alle må gjennom for å bli Navy SEALs.

Dokumenteraren er i seks deler. Jeg tror alle episodene ligger på YouTube, her (http://www.youtube.com/watch?v=rOpVMZZSbaY) er første del av første episode. :)

Du får et interessant innblikk i hvordan og hvorfor instruktørene tøyer og vrir kandidatene, og hvorfor noen holder ut mens andre ikke.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox09. juni 2007, 01:06
Flott. Skal sjekke filmen på youtube. Har jobba ræva av meg på jobb om dagene. Vi stresser med å ferdig ett bygg, så har bare jogga til jobb og ikke hatt krefter til noe anna trening. Og nå i helga driver jeg å klargjør bilcrossbilen for race. Så det tar litt tid. Regner med full update på mandag igjen. Er maraton springing neste lørdag. KOmmer te å daue! :P


Når skal du inn kebabkongen?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pluggen :.09. juni 2007, 10:37
Høres ut som du er veldig motivert for dette. Blir nesten fristet selv  ;)

Er hang-ups, chins, og pull-ups det samme?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: oxilo09. juni 2007, 18:43
Hey..

Jeg er vel en av de kontorrottene som det blir referert til tidligere i posten her :D Det vil si jeg var adm.ass på befalskolekompaniet på værnes, og fikk dermed et godt innblikk i hva som kreves av en aspirant som skal taes opp til skolen. Jeg vil vel heller ikke si jeg var en av de vanlige vernepliktige som var inne og drakk kaffe hele dagen, da jeg i stor grad var med på aktivitetene som befalsaspirantene måtte gjennom, og er i ettertid svært glad for det..

Ville bare si at det ikke hjelper å komme inn å ha "tøff i trynet" - holdning, og vise at dette mener du at du skal klare lett liksom... Ikke at jeg mener at du har det, men så bare at det gjerne var slike som ble kastet ut først. Forsvaret vil ha skikkelige, lojale folk som kan samarbeide med andre, og ikke de tøffe kara som er stor i kjeften og på død og liv skal vise at de kan lede laget sitt på en dikatatorisk måte... :)

Vær grei og snill, vis lederstyrker når du må, ta imot råd fra dine lagmedlemmer (dersom du er leder skal du vurdere disse, og ikke nødvendigvis følge alle disse rådene), og gjør akkurat som befalet sier uten å på noen måte vise følelser for om du liker det eller ikke...

Lykke til, dette går sikkert bra!  ;)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: oxilo09. juni 2007, 18:47
Er hang-ups, chins, og pull-ups det samme?

Ja, men tror navnet varierer litt etter hvilket grep man bruker.. husker ikke dette. Opptaksprøvene i forsvaret taes iallefall med håndflatene vendt bort bra brystet.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox10. juni 2007, 11:54
Det er stort sett tre ulige navn på samme øvelse. Chins er jo det org. navnet. Men vi sier pull ups for da er det lettere og forstå. hangups har jeg aldri brukt selv!

Nei, jeg har aldri i mitt liv hatt tøff i trynet holdning til noe som helst menneske. Har vært leder en del ganger i skolesammenheng og i yrkeslivet. Er veldig åpen for kritikk og nye vinkler på ting som jeg selv kanskje mener jeg har full kontroll på.

Hvordan var det å sitte inne med penn og papir?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: slappen10. juni 2007, 14:38
Råd til deg som skal inn:
Ikke stikk deg ut.
Ikke bli skadet.
Og hvis du ikke skal inn før neste år så ville jeg fortsatt å trent vekter til det er ca. 6mnd igjen, og så begynt med push og situpsene. Skal du bli marinejeger så MÅ du være konfortabel i vannet. Begynn å svømme, dykke, fridykke og øv opp vannfølelsen.  Vann kan gjøre oss alle til pyser.


Råd til dere som har vært inne:
Hold munn om opptaket. Tenk på hva dere sier.




Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pinch_no11. juni 2007, 01:19
Råd til dere som har vært inne:
Hold munn om opptaket. Tenk på hva dere sier.

Personel som har jobbet i MJK/HJK/FSK er av personlig erfaring ikke personer som flyr rundt og snakker om tjenesten i tykt og tynt. De som gjør det er (somoftest) de som skulle ønske hadde jobbet der.

Uansett, vil ikke si at det er negativt å stikke ut på en positiv måte. Ta ansvar, det er en positiv egenskap. I det store bilde så er opptaktsbefalet ute etter en vis type personlighet. Det fysiskform kan trenes, personlighet kan ikke (hvertfall ikke like raskt og enkelt som form).

Mye snakk om motivasjon, det er alfa omega, men om man er nok motivert vil bare tiden vise.

Nok en gang. lykke til :-)

Hilsen
Ret. infanteri offiser.



Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: anabol11. juni 2007, 13:22
Hadde kanskje vært lurt å ta noen tester på hvordan du reagerer fysisk og psykisk på lite søvn og mat. Personligheter kan bli ganske drastisk forandret når du har sovet 2 timer på 2 døgn, og fått i deg 1/5 av ditt energibehov, og det kan være lurt å vite hvordan du selv reagerer på dette.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox14. juni 2007, 17:11
Råd til deg som skal inn:
Ikke stikk deg ut.
Ikke bli skadet.
Og hvis du ikke skal inn før neste år så ville jeg fortsatt å trent vekter til det er ca. 6mnd igjen, og så begynt med push og situpsene. Skal du bli marinejeger så MÅ du være konfortabel i vannet. Begynn å svømme, dykke, fridykke og øv opp vannfølelsen.  Vann kan gjøre oss alle til pyser.


Råd til dere som har vært inne:
Hold munn om opptaket. Tenk på hva dere sier.




Hadde lyst å begynne med dykking. Bare for å bli vant til område, men det kosta en del for utstyret som man trenger. Har fridykka i Tyrkia når jeg har vært på ferie og sånn. Har aldri hatt vannskrekk og er ikke redd for å kaste meg ut fra 10metern.. Det med lungekapasitet under vann er noe som må trenes opp fra tid til tid. Det må jeg bare øve på når jeg svømmer. Her oppi nord er det ikke mye sjangs for å svømme i havet! Iskaldt! Klarer ikke se for meg hvor jeg skulle ha svømt heller. Men skal svømme en del inne i basseng. Må lære meg å bli utholdene i crawl. Det klarer jeg ikke. Eller er ikke vant til det enda!

Har skjønt nå at motivasjon er viktig! Jeg vet av egne erfaringer at jeg kan til tider ha lett for å miste motivasjon eller lysten på noe. Spesielt der jeg ser at jeg ikke kommer noe lenger. Hvis jeg ser at andre derimot er bedre enn meg, blir jeg irritert og står på ekstra. Så gruer meg litt til akkurat det. Trur jeg er personen som ettehvert finner ut at "Neh, det e sikkert andre ting som e kulere enn det her!". Det får tiden vise! Håper bare at det er noe for meg. Absolutt..


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox14. juni 2007, 17:15
Hadde kanskje vært lurt å ta noen tester på hvordan du reagerer fysisk og psykisk på lite søvn og mat. Personligheter kan bli ganske drastisk forandret når du har sovet 2 timer på 2 døgn, og fått i deg 1/5 av ditt energibehov, og det kan være lurt å vite hvordan du selv reagerer på dette.

Dette er noe jeg har prøvd ut før. Jeg kan holde ut lenge uten mat. Så lenge jeg får vann. Det har jeg prøvd før. Men det med lite søvn er noe som man må venne kroppen til! Før kunne jeg sitte oppe utover natta til 0200 eller 0300 og allikevel dra på jobb dagen etter 0700 og jobbe bra. Nå så har jeg blitt så vant til å legge meg i 11tia.. Spesielt med all den bilskruinga, treninga og jobbinga, føler jeg et mye større behov for avslapning. Kroppen sier iallefall mye mer ifra nå om dagene iforhold til før. Kanskje det endrer seg når jeg kommer i bedre form. Har jo mista mye av utholdenheta mi. Det er dette jeg prøver å bygge opp nå!


På lørdag skal jeg springe halv maraton i Tromsø. 21km.. Har ikke treng eller løpt skikkelig siden onsdag forrige uke. Har hatt 1uke med pause. Er i den tredje uka på en måte. Så i dag skal jeg ut å jogge 1mil ca. Og rett på treningssenteret etter det!

Sliter mye med anklene og leggene. Eller fremsia av leggene. Spesielt når jeg har ekstra med vekt med meg kjenner jeg at det sliter fælt på anklene og leggene. Er det bare jeg som er dårlig trent, eller er det noe med skoene f.eks?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: anabol14. juni 2007, 17:50
Har du vondt på fremsiden av leggen og i ankelen kan det tyde på at du holder på å utvikle beinhinnebetennelse. Det er noe du absolutt bør unngå. Så du må muligens roe ned litt. Men hvilke sko bruker du når du løper, og hvilket underlag løper du på?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Michael-14. juni 2007, 19:12
virker som det er noen her som kan fortelle meg hvordan opptaket til BS er ?

også lurer jeg på om det noen her som har gått på krigskolen, eller vet mye om den som kan forklare meg litt ?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pinch_no14. juni 2007, 22:13
virker som det er noen her som kan fortelle meg hvordan opptaket til BS er ?

også lurer jeg på om det noen her som har gått på krigskolen, eller vet mye om den som kan forklare meg litt ?

Er det noe spes. du lurer på. Skal ikke skryte på meg all kunnskap og svar, men kan prøve.

BS opptaket er litt forskjellig avhengig av skolen, men er uansett utfordrende.
Beste rådet jeg kan gi er å være vant til mye blodslit (lange marsjer og vekt i sekken), ha godt humør og klare å ikke la opptaksbefalet komme under huden på deg (du kommer til å få noen hjernedøde oppgaver, men det er med hensikt. eks. jeg måtte grave en MB garasje).


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Flisa8815. juni 2007, 02:18
litt off topic, men er det noen her som har vurdert legioner styrkene?
er det noen som har litt kunnskap om den gruppen ?
vurderer det  litt for jeg kom ikke in i det norske miltæret. Pga at jeg ødla hørsern litt som barn, når vi skøyt i kjellern med salong rifle, + kinaputter osv :P . Hørselskaden gjort slikt at jeg nesten har sprengt vekk en viss tone så  jeg nesten ikke hører den, men det er lyden som kommer fra rifler, bomber osv. Den alle som skal inn i militæret antagligis vill få skade av uansett. Så skjønner faen meg ikke at ejg kunne komme inn :D. Jeg som hadde planer om internasjonal tjenste også :(


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: ~mAchA~15. juni 2007, 02:49
Har en kompis som jeg spiller p0ker med som var nede i frankriket for en stund siden.
Det var rundt de tider det var det var voldsomme opprør i frankriket av en grunn jeg selvsagt ikke husker.Hørte ikke fra han  på et halvt år (var redd han hadde strøket med..) før han en dag var tilbake tilbake på siden vi ofte spiller på.
Han og en venn hadde fått den geniale ideen å verve seg til fremmedlegionen.
Han hadde tideligere tatt førstegangstjeneste i Norge og selvsagt var det mye hardere i Legionen...Han var ikke i så god fysisk forfattning da han reiste ned,men skrøt veldig av hvor fort de hadde fått han i form.Han lærte desuten fransk utrolig raskt for det måtte han...hehe

Dette fikk meg til å lese opp på legionen.

Det jeg fikk intrykk av var at Legionen gjør mye av drittjobbene for den franske hæren...Slik jeg opfattet det så får du nok en MYE MYE tøffere og risikofyllte forhold i eventuell utenlandstjeneste i Legionen en du ville fått her hjemme og lavere lønn.


Han beskrev også at de i motsettning til norsk værneplikt ikke fikk sløve,men ofte måtte gjøre helt meningsløse oppgaver for å holde seg syselsatt.
Det stammet vist av at Legionen vist nok skal ha vært med på et kuppforsøk i Frankriket eller noe slikt for en del år siden etter som jeg har hørt.

Det hele endte med at han og kompisen hoppet av nettop pga mangel på fritid slik jeg oppfattet det.













Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Michael-15. juni 2007, 17:19
Er det noe spes. du lurer på. Skal ikke skryte på meg all kunnskap og svar, men kan prøve.

BS opptaket er litt forskjellig avhengig av skolen, men er uansett utfordrende.
Beste rådet jeg kan gi er å være vant til mye blodslit (lange marsjer og vekt i sekken), ha godt humør og klare å ikke la opptaksbefalet komme under huden på deg (du kommer til å få noen hjernedøde oppgaver, men det er med hensikt. eks. jeg måtte grave en MB garasje).

tenkte litt på å søke på hærens befalskole, så lurer på litt små ting.
får jeg trent mye styrke mens jeg går der ?
er det vanskelig å komme inn ?

tenkte etter dette skulle jeg prøve å komme inn på krigsskolen, politi skolen eller litt utenlandstjenste : )


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Fleksnes16. juni 2007, 11:51
Jeg starter nå opp inntakskravene til min egen spesialstyrke, hvis noen her inne er interesserte idet.

Man får hverken mat eller søvn, og man får kjeft av meg hele tiden.

Det koster 10.000 kr å verve seg inn. Disse pengene ser man ikke mer til.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox16. juni 2007, 12:37
Jeg starter nå opp inntakskravene til min egen spesialstyrke, hvis noen her inne er interesserte idet.

Man får hverken mat eller søvn, og man får kjeft av meg hele tiden.

Det koster 10.000 kr å verve seg inn. Disse pengene ser man ikke mer til.

hehe.. pimp..

Men nok av off topic her nå. Starter deres egen tråd hvis dere vil prate om andre ting enn MJK! :) NO offence, bare litt mye sider etterhvert med piss som jeg ikke bryr meg om!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Fleksnes16. juni 2007, 14:31
Har holdt meg bra til temaet jeg da, bare en liten sidesleng istad.

Håper du holder tråden oppdatert Velox, under og etter også.

Virker som du er meget godt igang med forberedelsene, og at du tenker riktig.

Train hard - fight easy


Tittel: SV: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Spartacus16. juni 2007, 14:33
Men nok av off topic her nå. Starter deres egen tråd hvis dere vil prate om andre ting enn MJK! :) NO offence, bare litt mye sider etterhvert med piss som jeg ikke bryr meg om!

og det betyr at du vil bli "gakk gakk" okke som ?   ;D

Lykke til, og husk at du bør kjøpe de norske støvlene i stedet for NATO-støvler selv om de koster litt mer  :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: anabol16. juni 2007, 14:36
Men har du kjent noe mer til de smertene på fremsiden av leggen og i anklene? Som sagt så kan dette være symptomer på beinhinnebetennelse. Og det kan i verste fall ødelegge store deler av oppkjøringa di. Gjentar spørsmåla mine, hvilke løpesko bruker du, og hvilket underlag løper du på?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Fleksnes16. juni 2007, 15:01
Setter inn noen relevante videoer, som fungerer som både avskrekkelse eller motivasjon:

http://www.youtube.com/watch?v=s8Ep9xYvi6Q

http://www.youtube.com/watch?v=r6ofVEsM7Jw&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=1lsc_X7ls8o&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=q7qMjSDbT7U&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=XU7ADwAwPJM&mode=related&search=


Fete videoer, og det finnes mange flere der.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox16. juni 2007, 21:16
Har holdt meg bra til temaet jeg da, bare en liten sidesleng istad.

Håper du holder tråden oppdatert Velox, under og etter også.

Virker som du er meget godt igang med forberedelsene, og at du tenker riktig.

Train hard - fight easy

Hehe, neida jeg bare sier ifra! :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: oxilo16. juni 2007, 21:44
Hvordan var det å sitte inne med penn og papir?

Ble vel fint lite penn og papir.. Disse gutta er stort sett ute i skauen, og jeg fulgte etter :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox17. juni 2007, 12:17
Åhh, ok. Skjønner. Men måtte du liksom gjennom de samme øvelsene?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox17. juni 2007, 12:20
17 juni i dag.. I går løp jeg 21km marathonet.. Er så sprengt i skanka i dag. Fikk tynt ut det siste som fantes av energi i ben og kropp i går. Har aldri løpt så langt med så mye intensitet i hele mitt liv faktisk. Kun løpt rolig og langt eller fort og kort. Brukte 01.48.30 på 21km. I dag har jeg mest vondt i knærne, men ellers er jeg bare sliteni musklaturen. Har tøyet ut et par ganger bare for å strekke litt på kroppen. Hjelper en god del!

Men det var godt å løpe. Veldig godt. Merker at jeg blir ikke andpusten når jeg løper tungt. Er mest bare muskla som ikke henger med! Bynte puste tungt rett før mål. Etter 19km ca. Det er da et godt tegn?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Fleksnes17. juni 2007, 15:35
Det er ett meget godt tegn.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox21. juni 2007, 02:44
Nå er kroppen tilbake i sitt ess igjen etter torturen på marathon! :P

Har jobba en god del med bilcrossbilen og er bra sliten om dagene. Blir lite avslappning. Derfor har jeg tatt meg fri ons, tors og fredag. Skal bli deilig. Tidlig oppe. Tidlig i seng med andre ord!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox24. juni 2007, 02:30
Ble ikke mye tidlig i seng på meg disse dagene. Og måtte jobbe fredag, lørdag og søndag allikevel.. Var en liten tur i marka med hundene tell modern. Ett par timer ute i På søndag nå skal jeg gå en tur på 8km i Tromsdalen i Tromsø. Ren skogstur før jeg skal på jobb i tre tia på dagen.

Trenger enda å kjøpe terrengløpesko for ikke å slite ut ankla så veldig. Har prøvd å løpe før i skikkelig terreng og da blir jeg bare så sykt sliten i anklene!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: bjørn`24. juni 2007, 17:25
Lag deg en logg under "loggbok online" så kan du skrive opp treningsøktene dine :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox25. juni 2007, 23:05
ja, får lage meg en logg.. hadde tenkt å kombinere denne tråden.. men ok


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pluggen :.26. juni 2007, 13:31
Lag deg en logg og link til denne tråden i loggen?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Cat*29. juni 2007, 18:00
Jeg blir jo helt sliten av å lese om all løpingen, sekker og militærsko og er plutselig veldig glad for at det var ingen som bad meg som liten jente å gå noe så enkelt som førstegangstenesten engang.. ;) LYKKE TIL og MATA PÅ!!!! Kanonbra at det finnes mennesker som dere der ute... ;) 
PS: har slitt med kronisk beinhinnebetennelse nå i syv år; og vert operert og det meste av behandling men kan ikke løpe noe særlig før det blusser opp igjen; my point: pass deg for den ekle beinh.betennelsen eller periostitten (som høres myyye kulere ut *lol*)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running29. juni 2007, 22:11
Du bør begynne å spise kokosfett....
Det er fordi det gir deg endel fett rundt magen og livet og det trenger du når du skal løpe i mange timer uten mat, da har kroppen et lite lager som den kan ta fra. Ellers kommer du til å bli veldig glad i fett fordi det isolerer og den isolasjonen trenger du når du skal svømme 2000 meter i en fjord hvor vannet er på 5-6 grader!!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox06. juli 2007, 06:22
http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=58603

TRENINGSLOGG OVENFOR


Har hatt mye stress på jobb den siste uka. Og forsåvidt hele forrige uke. Har derfor ikke fått trent noe særlig. Bare småjogga opp til en kompis og vært på gymmen en gang.

Kjenner at kroppen takler ikke det stresset som er på jobb med snekkere, rørleggere, byggherrer og folk som skal flytte inn som konstant maser og stresser deg opp. Klarer ikke kombinere det med min personlige trening. Sliten i hodet rett og slett.¨Bra trening da frem til militæret! :P


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox06. juli 2007, 06:23
Hvorfor det? Føler at uttrykket "You train as you drar på opptak" hører hjemme her.

M77 bør gåes godt inn før opptak, ellers vil du slite med gnagsår.

Vil også henvise til http://milforum.net/forum/ (http://milforum.net/forum/)

Du vil blant annet finne en tråd der MJK svarer på en del spørsmål.

Lykke til med treninga.

En kompis av meg har tre par av M77 skoa liggande. Tenkte jeg sku kjøpe av han da. Noen som vet ca pris på støvla?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox06. juli 2007, 06:25
Jeg blir jo helt sliten av å lese om all løpingen, sekker og militærsko og er plutselig veldig glad for at det var ingen som bad meg som liten jente å gå noe så enkelt som førstegangstenesten engang.. ;) LYKKE TIL og MATA PÅ!!!! Kanonbra at det finnes mennesker som dere der ute... ;) 
PS: har slitt med kronisk beinhinnebetennelse nå i syv år; og vert operert og det meste av behandling men kan ikke løpe noe særlig før det blusser opp igjen; my point: pass deg for den ekle beinh.betennelsen eller periostitten (som høres myyye kulere ut *lol*)

Hørtes ikke bra ut med betennelse. Og at den ikke går bort heller! :(

Det er noen ganger et slit og trene mye. Man lurer på hvorfor man gjør det. Hva er vitsen. Hva hjelper det egentlig og slite ut kroppen til stadighet. Men man gjør det til en vane. Jeg føler at livet går så mye bedre når kroppen er i bevegelse. Er mindre syk, muskler formes mye bedre og energien er på topp!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox06. juli 2007, 06:27
Du bør begynne å spise kokosfett....
Det er fordi det gir deg endel fett rundt magen og livet og det trenger du når du skal løpe i mange timer uten mat, da har kroppen et lite lager som den kan ta fra. Ellers kommer du til å bli veldig glad i fett fordi det isolerer og den isolasjonen trenger du når du skal svømme 2000 meter i en fjord hvor vannet er på 5-6 grader!!


Ja, men kokosfett? :P Hater kokos da! HVor har du lært det her?

Jeg sliter generelt med å legge på meg ekstra fett! Er så jævla flink til å forbrenne det vekk med en gang! Har prøvd å spise meg god og mett tre-fire ganger daglig i to uker i strekk. Merka ingenting på vekta. Den bare varierte mellom 72-73kg. Men veide 68 før jeg begynte med vekttrening osv.. Så har lagt på meg litt kilo muskler. Det er det eneste som holder i allefall!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Mr T7606. juli 2007, 07:09
Det er noen ganger et slit og trene mye. Man lurer på hvorfor man gjør det. Hva er vitsen. Hva hjelper det egentlig og slite ut kroppen til stadighet. Men man gjør det til en vane. Jeg føler at livet går så mye bedre når kroppen er i bevegelse. Er mindre syk, muskler formes mye bedre og energien er på topp!

Tenker litt på hva jeg ville ha gjort hvis jeg skulle inn i marinejegeren. Da hadde jeg først og fremst trent opp en veldig god kondis og generell form - uten å bli utladet og overtrent. I perioder hadde jeg kanskje kjørt noen "helvetesdager" med lange joggeturer, situps osv, med påfølgende hvile. Styrketrening av mage, rygg og ben hører også med. (Såkalt "functional fitness"..)

Det går an å venne kroppen til å spise mindre mat. Leser jo at forbrenningen synker og tilpasser seg ved mindre matinntak. Det kan kanskje være en ide å spise lite, f.eks. et par ganger om dagen, men la det man spiser være av meget god kvalitet (næringsrikt). Kanskje ikke så lurt i lengda, men den siste måneden før du skal inn? Blir bare synsing dette her, men men...

Du skal inn om et år. Pass på at du ikke tyner for mye allerede nå. Men du vet sikkert mer enn meg om dette.. Det er vel bare i begynnelsen av marinjegeren at det virkelig er slitsomt, og så blir det roligere etter hvert, eller hva?

Lykke til!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: slappen06. juli 2007, 20:42
- Gå med sekk
- Gå i skau
- Lær deg navigering med kart og kompass
- Svømming, undervannsvømming, og fridykk etc.
- løp
- Bo i telt
- Gå på ski
- Tren pushups, pullups, situps og dips. Det er ingen vekter under opptaket!
- Hold deg skadefri


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox07. juli 2007, 15:35
- Gå med sekk
- Gå i skau
- Lær deg navigering med kart og kompass
- Svømming, undervannsvømming, og fridykk etc.
- løp
- Bo i telt
- Gå på ski
- Tren pushups, pullups, situps og dips. Det er ingen vekter under opptaket!
- Hold deg skadefri

Det er disse punktene jeg terper på. Det er derfor jeg vil bruke et år på å trene meg klart til inntaket. Skal først i førstegangstjenesten da. Og etterpå søke meg viedere inn i MJK. Mest for å bevise for meg selv at det faktisk er mulig. At jeg har fullført noe. Og fordi jeg ikke vil ha en vanlig jobb eller gå på vanlig skole. Vil holde på med noe som jeg får tilbakemelding av... Vet jo enda ikke hvordan jeg vil takle militæret psykisk, men dette er uansett måla mine så langt i livet..


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox07. juli 2007, 15:36
Mye bra info fra deg mefvne.. KJempe bra!!! :)



Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox07. juli 2007, 15:38
Tenker litt på hva jeg ville ha gjort hvis jeg skulle inn i marinejegeren. Da hadde jeg først og fremst trent opp en veldig god kondis og generell form - uten å bli utladet og overtrent. I perioder hadde jeg kanskje kjørt noen "helvetesdager" med lange joggeturer, situps osv, med påfølgende hvile. Styrketrening av mage, rygg og ben hører også med. (Såkalt "functional fitness"..)

Det går an å venne kroppen til å spise mindre mat. Leser jo at forbrenningen synker og tilpasser seg ved mindre matinntak. Det kan kanskje være en ide å spise lite, f.eks. et par ganger om dagen, men la det man spiser være av meget god kvalitet (næringsrikt). Kanskje ikke så lurt i lengda, men den siste måneden før du skal inn? Blir bare synsing dette her, men men...

Du skal inn om et år. Pass på at du ikke tyner for mye allerede nå. Men du vet sikkert mer enn meg om dette.. Det er vel bare i begynnelsen av marinjegeren at det virkelig er slitsomt, og så blir det roligere etter hvert, eller hva?

Lykke til!

Det eneste jeg frykter er å få skader. Det er det verste jeg vet. Perioder der man ikke får trent ordentlig. Kroppen fungerer ikke som den skal i forhold til hva man ønsker og vil. Som for eksempel nå¨så har jeg vondt i høyre leggen. Og det gjør vondt når jeg løper, men ikke så vondt at jeg ikke klarer gå. Så jeg løperog tøyer strekker og bøyer. Kjenner at det går mer og mer bort.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox08. juli 2007, 04:16
Hvis dette er det du har tenkt å gjøre en karriere ut av så bør du begynne å tenke opssec (operasjonssikkerhet) og perssec (personsikkerhet), hvis du ikke allerede har begynt. Personlig info, navn, tlf, bosted og dette yrket hører ikke sammen i media mens du tjenestegjør.

Sier ikke du skal bli paranoid og uskadeliggjøre hver en person som finner ut om dette, men det kan være litt lurt å tenke seg om før en sprer info.

Ja, du har kanskje mye rett der. Men har som sagt bare førstegangstjenesten foreløpig. Mine nærmeste vil jo alltid vite hva jeg driver med. Det er jo nesten ikke til å komme unna! Men det er kanskje ikke lurt å legge ut til gud og hverman om hva man driver med. Skjønner. Skal tenke på det ja!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox09. juli 2007, 06:01
Noen bilder av formen..

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/09-07-07_0548.jpg)

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/09-07-07_0546.jpg)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox09. juli 2007, 06:02
Er litt kult at muskla holder seg nogenlunde kompakte når jeg har slutta med muskeltrening. Er nesten bare jogging nå for tiden.. Var helt sikker på at jeg skulle bli skikkelig tynn, men det skjedde ikke. Er 178cm, og veier 72kg...


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Mr T7609. juli 2007, 09:41
I utgangspunktet vil jeg se at du ser veltrent ut, men kanskje noe tynn. Men du kan være seig og sterk for det. Men du har jo uansett et år på deg til å formes på, så du får sikkert den fysikken du trenger før den tid. Det meste står vel på psyken og motivasjonen uansett...


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox10. juli 2007, 08:00
Ja, er enig iu vekta. Kunne godt tenke meg å være 7-8kg tyngre. Blir med en gang sterkere av det. Og kunne trenge de ekstra kiloene i militæret (matmangel og kulda). Kanskje med instensiv trening med løping, sykling, svømming og styrke vil kroppen ta til seg mat og næring på en helt anna måte og jeg vil øke i vekt?!?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Fleksnes10. juli 2007, 09:02
Tror det er bedre å ligge rundt der du er. Ville ikke vært over 80kg mtp det du skal gjennom.



Tittel: SV: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Spartacus10. juli 2007, 16:42
skal (/bør) ikke marinejegere være såpass slanke at de kan slippes ut via torpedorør ? :what??:

Bedre med en slank og senesterk kropp enn en brei og "eksplosiv" ... trur eg  ::smile::


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: spirrevipp10. juli 2007, 17:11
Bli så lett som du overhodet kan bli. Drit i muskelmasse - det veier mer å drasse på. Få på deg sekk og ut og løp.

En av mine bedre venner ser ut som han er 14 år - er knappe 173 cm høy og veier i de lave 60. Han løper 3000m på ca 8min blank og er gjennomtrent løper. Han har tjenestegjort i MJK og kan fortelle at de store barske gutta er de første til å ryke ut. Igjen blir de seigeste med best kondis. En marinejeger er tynn, lett og seig. Unødig muskelmasse er noe du må drasse på hele opptaket - og 5kg for mye kan fort bli mye i lengden. Du kommer til å gråte masse og får satt din vilje på prøve. Lykke til med det - jeg skal holde meg inne i varmen  ;D


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: spirrevipp10. juli 2007, 22:15
Du har ikke vært inne i forsvaret har du vel? (CS telles ikke)
I dette tilfellet velger jeg å stole på de som har vært der, ikke mannn fra internet.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Catalonion11. juli 2007, 01:30
Et par kommentarer...

@Mefvne: Du sier at fallskjermjegertroppen på HJK har en kvote på et visst antall de må fylle? Det er en "filleting", men jeg liker ikke at mulig feil informasjon står ukommentert.

http://www.mil.no/haren/hjk/start/fallskjermjeger/Ofte_stilte_sp_rsm_l/

"9. Hvor mange fallskjermjegere tar dere inn hvert år?
De siste årene har fallskjermjeger troppen vært på ca 20 stykker. Dersom det er flere som fullfører opptaks uken tilfredsstillende kan vi ta inn opptil 30 stykker."

Og årene før "de siste årene" var det såvidt meg bekjent som regel enda færre enn 20.

@Spirrevipp: Å bli så lett som man kan blir helt feil, spesielt til opptaksperioden. Det blir lite mat, så det er en fordel å faktisk ha litt ekstra fett på kroppen som "nødproviant". Man vil nok gå ned mange kg i løpet av opptaksperioden. Av marinejegere jeg har sett var det flere som var ganske kompakte, men de kommer i nesten alle former de også; høye og lave, tynne og kraftige.

@Velox: Bruker du briller?? Hvilken styrke??


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: spirrevipp11. juli 2007, 12:25
"Lett som mulig" er myntet på forslaget om å beefe seg opp i muskelatur. Det er ingen hemmelighet at det norske forsvar har en tendens til å bestå av personell (operativt sådann) av liten og smidig karakter. Det er videre også de hovedtrekk tjenesten består av. Det betyr ikke at større personer ikke klarer å komme inn, men her handler det om å gi seg selv best mulige forutsetninger til å eventuelt klare et opptak. All unødig vekt blir en byrde.

BTW. Å tro at nærkamp er en del av MJKs hovedfokus er totalt feil, da deres operasjoner er myntet på alt annet enn "synlig" krigføring. Smeller det hos FI er trolig spesialavdelingen allerede da kommet seg langt unna.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running11. juli 2007, 19:15
Ja, men kokosfett? :P Hater kokos da! HVor har du lært det her?

Jeg sliter generelt med å legge på meg ekstra fett! Er så jævla flink til å forbrenne det vekk med en gang! Har prøvd å spise meg god og mett tre-fire ganger daglig i to uker i strekk. Merka ingenting på vekta. Den bare varierte mellom 72-73kg. Men veide 68 før jeg begynte med vekttrening osv.. Så har lagt på meg litt kilo muskler. Det er det eneste som holder i allefall!

Jeg er rimlig enig med deg der, kokos smaker svett sokk med mose på!!!
Det var Pål anders Ullevålseter sin personlige trener som foret han opp på det siden det gir energi og fordi han ofte sitter 6-7 timer på motorsykkel i 40-50 graders varme. Derfor var det greit med et lite lager å ta av. Du har jo også godt av et lager som du kan plukke av underveis(hvis du får det)!!

En nabo av meg som har vært i MJK snakka jeg med her for en stund siden. Han sa at under forberedelsene dine burde du ikke spise så mye før trening slik at du var litt sulten når du begynte. Men når du var ferdig med økten så måtte du pøse på med mat(helst kjøtt og grønnsaker) for å dekke behovet ditt for mat. Men vann var tillatt å drikke i ubegrensete mengder.

Det som står på side 5 om at en må være så liten å lett som bare mulig er vel egentlig litt feil. Må tenkt på at sekkene til MJK`er ofte er på rundt 100 kilo og da vil en person på 80 kilo muskler ha lettere for å løpe med den sekken enn en på 60 kilo. Dette kan faktisk sammenlignes med en bil, en bil med 300hk og 900 newtom metere kan kjøre med en mye tyngre tilhenger enn en bil med 300hk og 400 newtonmetere. 
Men skulder bredden må ikke være så brei at du får problemer med å komme deg gjennom rør og ut og inn av Tanks.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Catalonion12. juli 2007, 01:39
Sekkene er ofte på 100 kg?? Og løpe med dette? Haha :) Jaja, greit å overdrive "litt".

Kokosnøtter er godt. De vi får i butikkene i Norge er gamle kokosnøtter. De man skal spise er grønne og litt myke, ikke hårete brune og harde. Men rent kokosfett smaker bare så som så, er enig i det. Kan heller spise masse Snickers for å øke i vekt :)

Mefvne: Skjønner ikke helt hva du mener. Man kan nok sparkes ut av både HJK og MJK om du ikke viser deg egnet, selv etter at man har bestått opptak. Opptaks/aspirant-periodene er jo noget forskjellig og av forskjellig lengde, men skjønte ikke poenget ditt :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running12. juli 2007, 19:37
Kan godt være at det bare er 30-40 kilo under opptaket, men når de skal på trening med andre spesialstyrker fra utlandet må de rustes opp slik som en reel kampsituasjon og da er sekkene på 100 kilo. Riktig det dere sier at man ikke kan løpe da. Men sekkene blir så tung med alt utstyr! Leste det i et utdrag i et blad jeg fikk av jegrene jeg snakket med!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Catalonion15. juli 2007, 19:08
Briller er vel et no go hos MJK, men laseroperert syn går (så lenge resultatet tilsvarer karakter 9)... Tror jeg

Akkurat derfor jeg spør ham. Er han avhengig av briller kommer han ikke langt.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: MrArnold16. juli 2007, 09:32
Kan godt være at det bare er 30-40 kilo under opptaket, men når de skal på trening med andre spesialstyrker fra utlandet må de rustes opp slik som en reel kampsituasjon og da er sekkene på 100 kilo. Riktig det dere sier at man ikke kan løpe da. Men sekkene blir så tung med alt utstyr! Leste det i et utdrag i et blad jeg fikk av jegrene jeg snakket med!

Ta på deg en sekk på 100 kg så forandrer du nok mening.  ca 40  kg er det sekken kan komme oppi,  Hva skal veie så mye som 100 kg? har du i det heletatt  sett hvor stor en sekk er på 40 kg?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Pinch16. juli 2007, 11:59
100 kg ja..  humre humre..

Gøy å se at det er mangen "rykter og gjetord" som folk framdeles tror på.

Hilsen
Fenrik O.


Tittel: SV: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Spartacus16. juli 2007, 16:03
Ta på deg en sekk på 100 kg så forandrer du nok mening.  ca 40  kg er det sekken kan komme oppi,  Hva skal veie så mye som 100 kg? har du i det heletatt  sett hvor stor en sekk er på 40 kg?

En må da ha med seg
- mikrobølgeovn (en kriger må ha varm mat raskt)
- kjøleskap (kald øl hører med "på tur")
- kompressor til nevnte saker

blir fort litt vekt ut av dette  :8):  ;D


Tittel: SV: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Spartacus18. juli 2007, 20:25
åååå ... de vet nok allerede hvem han er og har "blinket" han ut som uskikket ettersom han har skrevet såpass mye allerede
  :read:   ::biggrin::

hvis ikke ... Jeg er helt enig ... hemmeligholdelse er viktig for "de gutta" ...

bedre å være Manuel fra hotell i særklasse og si "I know nooooothing" enn å være en som prøver å fortelle andre hvor tøff en (selv tror en) er.  ::smile::


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running23. juli 2007, 09:39
Ta på deg en sekk på 100 kg så forandrer du nok mening.  ca 40  kg er det sekken kan komme oppi,  Hva skal veie så mye som 100 kg? har du i det heletatt  sett hvor stor en sekk er på 40 kg?

Her kommer et sitat fra et av en katalog jeg fikk da jeg snakka med gutta....Der blir det sitert hvordan det er på en reel Krigssituasjon i fjell, ørken, vann, snø!!

Her er det som står om Ørken/fjellandskap:

Vann, Vann, Vann
Når du Formerlig velter ut av av et CH 47 Chinook helikopter i det Afghanske fjellandskapet med nesten 100 KILO på ryggen er du ikke akkurat kjapp til fots.
Du vralter av gårdemed svært små skritt, til du stopper ved noe som kan gi deg dekning. Du vet at piloten syntes du er en sinke. Samtidig vet du at jo fortere helikopteret forsvinner, jo mindre sannsynlighet er det for at noen kommer denne veien for å finne ut hva som foregår. Du er et vandrene vannreservoar; vann, våpen, samband, tørrmat, ammo. Har du ikke nok vann har du på et tidspunkt svært lite nytte av det øvrige i sekken! Her er det ikke små hyggelig bekker å drikke fra. Alt du trenger må du selv stå for. Hvor lenge du må være ute, vet du aldri med sikkerhet.   

Nå har jeg bare skrevet rett av hele avsnittet i et blad jeg fikk og folk får tro det de vil, men jeg velger å tro på de som har peiling og har Knowhow!!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running02. august 2007, 18:19
Tror det er noe i det du sier.. Mener å ha lest at det ekstra vannet de har med (tenkte ikke over at vann er temmelig tungt) blir gjemt i et cache nær OP/infil (Observasjonspost/(infiltrasjonspunkt (der de blir satt inn). Så vidt jeg kan se så skriver bladet at de ikke beveger seg noe langt med 100kg på ryggen, så begge sider av diskusjonen har vel noe rett.  :)


Du har vel ikke mulighet til å skanne bladet og legge det ut på nett? Hva heter bladet?

Bladet heter "No guts No Glory"

Her helt inkompetent med data, men skal prøve å scanne inn sidene en annen dag!!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: anabol02. august 2007, 18:24
Har bladet selv, og det er rett og slett en reklamebrosjyre for spesielle grener innen forsvaret.


Tittel: SV: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Spartacus06. august 2007, 18:43
Jeg kan jo reklamere litt til for disse gutta (selv om jeg aldri har "lekt" med dem:) ... trodde ikke de reklamerte så mye om seg selv, men de gjør visst det ::smile::

http://www.fjernoppklaring.no/Fjernoppklaring.html (http://www.fjernoppklaring.no/Fjernoppklaring.html)

(bare sånn i tilfelle det blir for vått i marinen :))


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox13. august 2007, 21:03
Halla

Nei, til dags dato er marinejeger planene en plan. Et mål å se opp til. Ihvertfall noe å trene etter for min del. Om jeg skulle komme inn og om jeg skulle klare det, er det jo en selvfølge at det holdes stilt om! Er ikke her for å skryte (selv om det kan være ganske så fristende)!

Har hatt 5 lange uker med ferie. Eller 2 uker med jobbing for fattern og 3 uker i USA. Kjørte Route 66. Fin tur.. Mye å se.

Men nå er det tilbake til virkeligheten igjen! Jeg har faktisk klart å miste sertifikatet også, litt for fort i 80-zona men er ikke snakk om no mer enn 3-4 måneder. Da har jeg en ekstra god unnskyldning for å kjøpe meg ny sykkel, nye sko og en sekk! :)

Skal fortsette med styrketreningen i allefall frem til våren 2008. Mulig det blir innkjøp av kajakk til våren også. Har så fryktelig lyst å komme meg ut på havet litt og få trent kondisjon og smidighet. Kanskje også venne seg litt til vannet (man ruller jo ofte rundt i de der). Det er enda snakk om litt hypertrofi trening, men samtidig styrke trening. Burde øke mer i vekt og størrelse samtidig som jeg blir seigere og mer motstandsdyktig i de lengre løp/løft. Jogginga og gåinga blir det samme som før. Og ikke noe mye på ryggen før til våren. Da har jeg allverdens tid til å trene opp ryggen litt ytterligere før vårparten kommer.

Nei, alt i alt gleder jeg meg fælt til å se fremgangen her selv!

mvh,

Espen Solvik Kristiansen


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Catalonion13. august 2007, 21:23
Og nå som du er tilbake kan du jo svare på om du er avhengig av briller og hva du evt har tenkt til å gjøre med det?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox14. august 2007, 22:26
Tja, er litt redd for denne laseroperasjonen. Kjenner en del folk som har fått problemer med dette! BLItt halveis blind i ettertid osv... Men får se.. Bruker kun linser da til daglig.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Effe15. august 2007, 11:22
Hei Velox. Du trenger nok ikke bekymre deg for laseroperasjon. Gjør du det på et "bra" sted blir det ifølge en kamerat av meg,som fortsatt er inne et sted man ikke kan ha noe synsavvik, helt perfekt. Har selv vært tidligere i KJK og ikke der engang kan man ha avvik.Så...hvis du vil inn i MJK må synet fikses. Selv om du bare bruker linser til daglig..

mvh


Tittel: SV: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Spartacus15. august 2007, 20:25
Brant "hull" i begge øynene for snart 10 år siden og de virker fortsatt (Volvat, Oslo) ... det luktet litt svidd under operasjonen, men men ... se på det som en test på selvbeherskelse  ::biggrin::


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Catalonion16. august 2007, 20:12
Hvis du tenderer mot økende nærsynthet (som mange gjør til de er uti 20-årene), så vil ikke en operasjon stoppe denne utviklingen. Det vil gjøre at du kanskje blir noe nærsynt igjen etter en stund.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox17. august 2007, 23:16
Jeg har stabilt syn. Langsynt 5.5 de siste 4årene.. I tillegg til skeive hornhinner.. Men snakka med dem og de skulle se på saken min og gi meg tilbakemelding. Sa at jeg måtte ha den spesielle operasjonen og de visste med en gang hva jeg snakka om! :)

I dag har jeg sykla tre timer på ny sykkeln i pissregn langs turstier i Tromsø naturen. Fy faen så vått, kaldt og tungt. Men stooor form for selvpining. Ga meg aldri. Og det var så ufattelig digg! :D

Kjøpte en Trek 6700 MTB Hardtail. Mountainbike med gafeldemper til 11lapper. Funker utrolig bra til mitt bruk. Sykla også med en sykkelsekk med 6-7kg i. Vannbeholder med slange ut og verktøy. Funka ganske bra. Kjenner at ryggen får trent seg og litt! :)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Catalonion18. august 2007, 10:57
Langsynt 5.5 og skjeve hornhinner høres mye ut, er ikke sikkert en laseroperasjon kan klare å korrigere alt dette. Man får ikke korrigert like mye langsynthet enn nærsynthet. Du burde få gjort en forundersøkelse et sted de tilbyr slik operasjon, så de kan se hvor mye som evt kan korrigeres. Undersøkelsen får du sikkert gratis, evt koster den 500 kr. Var jeg deg ville jeg foretrukket Lasek/Prk fremfor Lasik og nevnt dette på undersøkelsen. Men Lasik "treffer" gjerne bedre på store korrigeringer.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox19. august 2007, 16:33
Ble oppringt av dem. Har gitt fra meg alt av data. Så de skulle ringe meg opp igjen til uka. De sa at jeg måtte ha LASEK. VIlle ikke bruke LASIK operasjon. Bare pågrunn av mitt dårlige syn.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Mr T7619. august 2007, 16:42
Mulig et dumt spørsmål, men synes du selv du har god psyke? (Litt vanskelig å bedømme, kanskje..?)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox20. august 2007, 00:03
Æ blir aldri sur, eller vise irritasjon for ting. Har en god tendens te å ta ting som en selvfølge. Sånn skal det være og det e faen ikkje nokka vits å syte! Ei innstilling æ ofte bruke. Er ufattelig tolerent. Kan gå gjennom mye drit. Men har da til dags dato enda ikke hatt noen stående over meg når ting er på det værste og kjefta på meg! Så det får man se på. Men mener jeg har et bedre utgangspunkt en mange andre jeg kjenner.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox20. august 2007, 19:27
Er litt usikker på hva jeg har i møte.. Sånn spesifikt. Prøver hver dag å holde meg oppe. Blir sjeldent sofaen! Får med en gang lyst å dra ut og sykle eller klatre eller svømme når jeg kommer hjem fra jobb. Og jeg ser hele tiden framskritt i det jeg gjør. Det at jeg også mistet sertifikatet hjelper på treningen. For nå må jeg bruke kroppen for å komme meg rundt. Bussen bruker jeg faen ikke! :P Snart fullt utrustet med sykkelutstyr. Skal sykle 6mil neste helg. Et ritt i Tromsø, og så er det birkebeinern til neste år. Håper på et løp til våren også da! Men det er litt for tidlig å planlegge.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: anabol20. august 2007, 21:25
Kommer det at du har mista lappen på vandelen din? Den skal vel være helt plettfri ved sånne stillinger.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: ljhvkc20. august 2007, 23:05
Det kommer vel an på hvor alvorlig det var. Hvis det var en forseelse så kommer den vel ikke på rullebladet, mens en forbrytelse vil det. Er jo forskjell på å kjøre 130 i 80-sonen og å meie ned en liten unge, hvorpå du ruller ned vinduet og ler.

Så vidt jeg forstår...

Eller tar jeg feil?

Det har vel og hendt at noen personer som har vært meget godt skikket til slik tjeneste har sluppet inn med ikke fullt så alvorlige ting på rullebladet. Dette er mest spekulasjoner fra min side, men jeg mener å ha hørt/lest det et sted.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Effe21. august 2007, 23:10
Det stemmer det Mefvne. Hvis dette var en forseelse hvor han mistet lappen etter å ha kjørt f eks 120 i 80 sona går det bra..Men ikke hvis det kan føre til fengselsstraff,betinget eller ubetinget. Da er løpet kjørt.

mvh

P.S angående det siste du sier så stemmer ikke det helt..kan ta det på PM hvis det er ønskelig?D.S


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox23. august 2007, 15:41
Kommer det at du har mista lappen på vandelen din? Den skal vel være helt plettfri ved sånne stillinger.
I og med at jeg ikke får fengselsstraff pga lappen, har det ingenting å si. Er like farlig som en fartsbot.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox23. august 2007, 15:45
Nei, det er ekke no å bekymre seg over. Er plettfri bortsettfra fra litt bilherjing.. Var ute å sykle med jobben i går. Sykla te krampa tok meg i begge lår! Fy faen for et slit. De andre hadde sånne racer sykler med sykt smale dekk osv, mens jeg sykla på mountain biken og terrengdekk! :P Så var tungt som faen å holde følge. Hang etter dem, men kom alikevell frem. God trening!

Har førstegangstjeneste august 2008. Er det sånn at jeg kan søke meg inn i MJK som førstegangstjeneste?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Effe23. august 2007, 22:36
Hvis du ikke har laget tråd der inne enda: Du har sikkert vært inne til sesjon..?Hvis du ikke har fått innkalling enda,noe jeg tviler på så ringer du på vernepliktsverket(eventuelt mjk,hvis du får noen der til å ta tlf da) og maser på de angående hva du vil osv..står det noe annet når du mottar innmelding ringer du igjen og maser helt til det går i orden!

P.S. skal svare deg så fort jeg klarer Mefvne,tiden strekker søren ikke til! :)



Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox25. august 2007, 17:20
Har fått innkallinga til sjøforsvaret.. Men har utsatt det pga lærlingetida! :) Men lurer enda på om jeg kan søke til opptak som mj etter rektrutten!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Effe25. august 2007, 18:06
Rekrutten din blir ved MJK hvis du har fått utkalling til det..Hvis den er f. eks ved ett fartøy av noe slag må det fikses. Hvis det er i orden skal det vel stå noe slik som Sjøforsvarets rekruttskole KJK/MJK. Før har de to iallefall møtt på samme møte før det blir adskilt mellom de som har søkt seg til MJK og KJK.

Altså i klartekst: På innkallingen din skal det stå innkalling til MJKs rekruttskole,hvis ikke se mitt forrige innlegg...
skjønt?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running29. august 2007, 17:19
Hallais....
Fant en artikkel på Vimenn om opptaket til marinejeger kurset!!
http://www.vimenn.no/reportasje/article154517.ece
Er også en film der om årets opptak!!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: omis_30. august 2007, 21:28
http://marinejeger.no/marinejeger/hbmj/index.html#Anchor-JEG-35882 (http://marinejeger.no/marinejeger/hbmj/index.html#Anchor-JEG-35882)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox30. august 2007, 23:40
http://marinejeger.no/marinejeger/hbmj/index.html#Anchor-JEG-35882 (http://marinejeger.no/marinejeger/hbmj/index.html#Anchor-JEG-35882)
TAKK!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: omis_30. august 2007, 23:57
np =)


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox10. september 2007, 23:55
Da har jeg fått min første skade.. Betennelse i Akillesen.. Irriterende! Men går bra..


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox15. september 2007, 21:55
Har gått en uke nå siden jeg ødela akillesen.. Vet ikke om jeg skal tørre å trene enda.. har ikke direkte vondt i foten da.. Men vet ikke om jeg skal tørre å træne benene enda!?!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running17. september 2007, 21:20
Har gått en uke nå siden jeg ødela akillesen.. Vet ikke om jeg skal tørre å trene enda.. har ikke direkte vondt i foten da.. Men vet ikke om jeg skal tørre å træne benene enda!?!

Bedre å ta det rolig en uke for lenge enn en uke for lite....Hvis du begynner å trene nå før du er sikker på at skaden er bra kan du være ut i flere måneder(Og det vil vi jo ikke)

Hadde en på laget som fikk noe kødd med akilliesen(fikk aldri vite om det var betennelse) men han tok seg 2 uker fri og startet å trene for fullt etter det med litt smerter og etter en uke med trening fikk han skikkelig vondt i akillisen og fikk beskjed av legen om å ta det rolig leeeeenge og han var vekke i 6 måneder. Legen mente at han hadde fått akilles betennelse i utgangspunktet. Så best å ta det rolig!!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox18. september 2007, 03:05
ja, faen da skal jeg passe meg. Takker.. Trengte noen råd der.. Alt føles jo vel, men jeg skal ta mine forhåndsregler.. Og hvis det gjør vondt, stopper jeg umiddelbart!!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: glagainern25. september 2007, 23:15
noen tips til deg her, noen er sikkert nevt før i tråden..

still vekkeklokka di på random tidspunkt om natta, for og så stå opp og ta deg en lett joggetur på 30 min, og så legge seg igjen. viktig at det er random tidspunkt, for da trener du deg opp psykisk til og kunne stå rett opp ved en eventuell "alarm" og kunne yte med en gang.

prøv å kutte ned på måltider, slik at du klarer og gå lenge uten mat, for det kommer du garantert til og gjøre.

smell på deg marsjstøvler, sekk med alt fra 10-30kg og gå i 2-3 timer når du har muligheten til det. og ta tida på f.eks 3mil i kupert terreng.


tren på svømming over og under vann. chins, situps, og pushups, glem vekttreninga og heller fokuser på seighet og kondisjon.

gå inn marsjstøvler før opptaket, så slipper du å slite med gnagsår eller stive sko(noe jævla dritt)

alltid ta tiden på deg selv når du går lengre marsjer, så du ser framgang, og øk oppakning med flere kg for hver tur, ikke mer enn 2kg vis du går ofte

det viktigste er å trene seg opp psykisk, for du kunne lett klare alle fysiske opptakskrav osv, men det er psyken alle blir kasta ut for. merk første punkt lenger oppe..

lykke til, dette klarer du helt sikkert med glans vis du står på :)





Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox28. september 2007, 00:32
Ja, feltstøvla har jeg fått tak i. M77 var det vel.. Men jeg sku gjerne fått tak i samme type sekk som de bruker i militæret. Så jeg kan begynne å trene skikkelig! Har begynt med aktiv svømming nå og trener på utholdenhet der. Seigheta kommer ganske lett frem ved vekttrening. Det kan jeg love deg.. Sliter meg helt sykt mye ut for tida.. Avslutter alle øvelser med mindre vekt en normalt og MASSE repetisjoner.. Etterhvert ut i treninga, øker jeg den lave vekta men med samme repetisjoner på slutten.. Blir bare seigere og seigere.. Klarer 14 pull ups nå. 12 med bredt grep.. 30 situps ca. Med vridning..


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox10. oktober 2007, 12:12
Har kjøpt den sekken nå. Skal vel være her om et par dager tenker jeg.

Ellers går det bare strålende i treninga.. Skifta litt treningsmetode nå..
I øvelser har vi jæ begynt med flere serier og endring ev vekt med tanke på styrken..
F.eks. i knebøy.

10x50
10x60
10x70
10x80
10x90
10x80
10x70
10x60
20x40

Blir på en måte mer utmatta av dette og kjenner at jeg øker mer i den utholdende styrken!


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Down_And_Running06. desember 2007, 20:57
Hvordan går det her?...Lenge siden sist update!!
Noe forandringer med akillesen??


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: PG06. desember 2007, 21:09
Ludvigen er ikke laget for å bære så tungt som du bør for å trene til MJK.. Kjøp deg en reconpack 125liter. Norønna sin er vel den beste. Har utlevert billig modellen fra cato ringstad selv nå, men den har dårligere reimer og har tendenes til at de løsner litt mye..

http://fjellforum.net/review_item.php?t=2852 står litt om den her


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox15. mars 2008, 11:49
Hei hei.. Nå er det lenge sida ja! :P

Jeg har vel egentlig trent sånn støtt og stadig ut januar og så kjøpte jeg en gammal bil som jeg da har drevet og renovert. Så treninga har blitt lagt litt på hylla. Klarte ikke holde på med alt samtidig. Og nå jeg i tillegg ikke har sertifikatet heller, blir det slitsomt å sykle rundt omkring, busse rundt omkring og samtidig rekke alt ting! :(

Men nå! Nå er det trening igjen! Har skiftet treningssenter. Pro Gym Tromsø driver å flytter på lokalene sine, så da tenkte jeg det kunne passe med en forandring. jeg har nå startet på Spark "PF Fitness". Kickboxing klub i Tromsø, samt at de har gått sammen med PF fitness senter. Er ganske ok der, men savner mange av de gode apparatene hos Pro Gym.

Bilen begynner å bli ganske ferdig, så jeg har nå planlagt å legge fokus på treninga igjen.
Har weight gainer, kreatin, vitaminer og omega tabletter. Samt EFA tabletter. Det er for det meste det jeg vil gå på av tilskudd. Ellers har jeg blitt flinkere til å lage god og sunn mat som er bra for et aktivt trenende menneske! :P

Har også flyttet til en leilighet der det er enklere å lage mat. Større kjøkken, mer plass!
Skal legge ut noen bilder av formen og min enda utrolig lave vekt! Må seiøst klare å gå opp i vekt nå! ligger bare på 70kg.. Men blir jo bare sterkere og sterkere uten at jeg øker i vekt. Uansett så må jeg opp i vekt skal det bli mann ut av meg. Føler meg som en maur. De som bærer 3 ganger sin egen vekt osv :P

Med tanke på marinejegerutdanningen. Jeg må først ta laseroperasjon, noe som jeg er svært skeptisk til. Men det kan jo enda hende jeg gjør det. Da er det aktuelt med satsing i militæret. Har snakket med flere som mener jeg burde satse på kystjeger heller. Men jeg vet ikke. Det jeg vet er at jeg uansett kommer til å trene hardt for militæret. Være i god form. :D

Jeg har handla ludvig sekken. Bruker den i starten til jeg sliter den ut med for mye kilo. Takk for tipset på 125kg sekken. Den skal jeg sjekke ut etterhvert.. Det blir for mye for meg nå for tiden, men etterhvert er jo det også målet.

snakkes


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox17. mars 2008, 20:00
Er på Geilo atm... Mye skigåing og snowboard kjøring. Bena får kjørt seg i allefall og kanskje seigheta stiger, men det blir mye øldrikking på afterski da.. :S :D


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: jod15. oktober 2008, 21:00
Brede
Under armer
Med
Prikker på.

OT: Advarsel: Dette er minst 120 dager siden siste innlegg i dette emnet ble skrevet.
Hvis du ikke er sikker på at du vil skrive et svar, bør du vurdere å i stedet starte et nytt emne.
Er det bare meg, eller det det svært dårlig norsk i den siste setningen?


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox03. november 2008, 01:19
Jauda.. Her er jeg igjen! :P

Nå har jeg vært på mye utenbysjobbing som da igjen har stoppa treninga mi heilt.

Har i år vært med på to konkurranser. En i Romsdal. Triathlon konkurranse med svømming, jogging og sykling. Ingen spesielt god plassering, mer bare for artighet. Var også med på Birkebeinern på sykkel. Artig det og. Langt og tungt!

Nå er det fullt fres med muskeltrening igjen! Men med en helt ny visjon. Jeg har lagt marinejegerkommandoen på hylla. Vil ikke ta laseroperasjon. Synet mitt får være slik det er.

Har lyst å stille i fitness! Har lagt om matvanene mine og begynt å trene på en litt anna måte. Skal legge ut film snart! :)

Her er dagsformen. Etter tre uker trening.

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/Bilde061.jpg)
(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/Bilde064.jpg)



Vekt: 73kg
Høyde: 177cm
Alder: 22år -86modell

Dette tar jeg med dagens form:

Benk: 90x4
Knebøy: 130x4
Markløft: 120x4




Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Mr T7603. november 2008, 20:36
Slett ikke verst.


Tittel: Sv: Velox's kamp til Marinejegerkommandoen.
Skrevet av: Velox06. november 2008, 20:30
Skal filme litt fra trening ikveld. Jeg og en kompis, Chresten, lager en liten snutt i kveld. Legger ut i natt! :)


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox08. november 2008, 16:17
En liten film fra treninga. Bare kasta sammen i full hast!
Gutan på trening (http://www.flyupload.com/?fid=2055849)

La den ut på ei teit sia.. Skal ordne.. Men du kan trykke på download now nede på sida en fire ganger.. Kommer masse popups.. Så kan du etterhvert downloade. Jævla kukent. Skal legge ut på nytt på ei anna side!


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Thorwarth08. november 2008, 16:27
så bra ut d espen, og ja har endelig ordna meg en profil ;D


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Espenc08. november 2008, 16:40
Så bra ut detta :) keep it going!


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox08. november 2008, 18:46
så bra ut d espen, og ja har endelig ordna meg en profil ;D
Helvette, der e du jo! Goody.. Så du filmen?


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Thorwarth08. november 2008, 19:30
har ikke fådd sedd hele pcn klikka istad må laste den ned på nytt kom ca halvveis


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Klarks09. november 2008, 14:47
fin symentri :D
keep going  :8):


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10.. Film side 11
Skrevet av: Velox09. november 2008, 16:43
Takk takk. Ny link. Her er det bare streaming! :D

Gutan på trening (http://vimeo.com/2187117)


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Pans09. november 2008, 17:34
Syns det blir utrolig mange reps ;o Nå som du har lagt marinejeger på hylla (ala seighet), burde du ikke gå ned i antall reps?


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox09. november 2008, 19:49
Ja, jo du kan ha rett i det da. Men det føles enda bedre å ta masse repetisjoner! :)

Med myo-reps blir det jo færre reps dog. Funker det!

Bra rygg på deg!  >:D


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox17. november 2008, 22:59
Øker fint i styrke om dagene.. Skal prøve 100kg i benk på torsdag.. I morgen er det knebøy.. Flytter til Oslo nå, eller nærmere sagt JEssheim da.. Er det noen bra treningsbrakker der å finne?


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: -Johan-17. november 2008, 23:12
husk å ikke ha så lang pause mellom hver enkelt chins. 1 sek nede, så opp.
var bare det jeg så, bra rygg på bildene, men synes bryst henger litt etter

mvh


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox18. november 2008, 16:37
Ja, det skal jeg tenke på. Trener bryst to ganger i uken nå. Og ekstra med repetisjoner. For økning i masse. Ellers håper jeg MYO reps kan øke styrken en del i diverse øvelser.

Bein i dag. Spennende.. Har 130kg som beste.. Skal se om jeg kan klare mer i dag.


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox18. november 2008, 16:46
Legger ut noe bilder av ryggen.. Der jeg har hatt mest framgang.

Vet ikke helt, men høsten 2005 ca.::.

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/4b236621.jpg)



februar 2006:

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/070206/ryggpump.jpg)

april 2006:

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/160406/Id003.jpg)

september 2007:

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/03-09-07_2316.jpg)

Nå:

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/Bilde061.jpg)



Foran i 2005 høsten

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/0c5752eb.jpg)

i dag:

(http://i13.photobucket.com/albums/a295/Taviren/trening/Bilde064.jpg)

Er ikke store forskjellen egentlig.


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox18. november 2008, 16:48
Må faen meg stå på! Har vært alt for mye av og på disse årene!!!!


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox20. november 2008, 23:35
Bra trening i dag. Prøver å pushe litt styrketrening nå.. Se hva jeg klarer. Er enda i startfasen kjenner jeg. Nå er det hardkjøret begynner. Har starta å ta ordentlig i nå som jeg har holdt på i en måned snart.

Markløft i dag.

Pusha lenge på 100kg og noen serier på 110kg. 3-5 reps.. Sliter med grepet! Ville ha mer kilo på!! Ryggen tåler mer, men klarer ikke holde stanga. Begynner ikke med reimer. Må få litt styrke i grepet! :P

I morgen er det bryst dag.. Da skal jeg prøve 100kg i benk. Har aldri klart det før, men hvis jeg har en god dag, trur jeg det skal gå. Klarte 90x4 her i forrige uke.

Veide 74,6kg i morges..


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox24. november 2008, 10:34
morravekt 75kg

Klarte ikke 100kg i benk, men prøvde 4ganger der jeg fikk stanga et stykke opp.. Satt på 110kg bare for å føle på det. :) Så kanskje next time..

I går søndag var det litt sånn artig alt mulig trening.
Klarte 32kg i hantelpress på hver hånd. 50kg i franskpress. 50kg i bicepscurl med stang. 80kg x 8 i benken. 55kg i magecrunchmaskinen. 8kg+ i chins.. 4reps..


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox04. desember 2008, 18:54
Yess, da har jeg flytta. Har begynt på Jessheim Gym. Koselig liten plass det der! :P De har et greit oppsett på utstyret. Praktiskt nok for min del.

En pause på en uke ca.. Så nå er det bare full peising fremover.


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox18. desember 2008, 18:57
Funker fint på Gymmet. Fått opp programmet nå som lyder følger. Samme som jeg har kjørt for et år siden.

Mandag:

Skulder og nakke. Tre øvelser skulder og to øvelser nakke. Eventuelt militærpress..


Tirsdag:

Beindag. Knebøy med mange serier. Lårmaskin fremre og bakre. Legger. Totalt 4 øvelser.


Onsdag:

Hvile dag, sove dag og spise dag.


Torsdag:

Bryst og Triceps. Varierer mellom benk med stang og benk med hantler. Cablecross. Franskpress og tricepsnedtrekk med snor.


Fredag:

Rygg og biceps. Markløft med mange serier. Nedtrekk bredt grep. Roing. Bicepspress med stang. Bicepskons med hantler. Evt hammercurl..

Magen trenes annenhver dag ca.


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox19. desember 2008, 17:57
Rygg idag.. trente med 90kg i mark. 8 reps.. og 2x4 reps på 110.

Så roing.. aner ikke hvor mange kilo. men nok til at jeg akkurat klarer 8 og 3 serier. to serier med 4 reps..

Biceps på stang.. 30kg x 3 x 8
Hammercurl 15kg x 3 x 8


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox22. desember 2008, 20:37
Skulder/nakke:

Skulder press med hantler:
3x8x27.5kg
2x4x30kg

Militærpress:
3x8x40kg
1x6x50kg

Nakkeløft med stang:
3x8x90kg
1x8x110kg

Skulder fronthev:
1x8x12,5kg
3x8x10kg


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox23. desember 2008, 16:37
Tirsdag: Lår og legger

oppvarming knebøy 1x10x50kg
3x8x90kg

beinpress
1x10x50kg
3x8x140kg
3x8x160kg
1x6x200kg

legghev
3x8x40kg

Kjenne æ slit med leggan mine etter syklinga. Får lett antydning til krampe i venstre leggen.
Hadde også et akillesbrudd i høyre ankelen for et år sia. Så må bare ta det rolig på leggtreninga.


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Space Monkey23. desember 2008, 17:04
hvor mange cm er armene, brystet og midjen?


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox23. desember 2008, 18:06
Tja, det har æ ikje sjekka på ei stund. Men regne med dem e det samme som sist ca. Har akkurat kommet ut av et opphold på 6mnd ca.. Så har akkurat kommet tilbake i form :) Men skal ta mål. Artig å se! :D


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox23. desember 2008, 18:21
Sist va arman 33cm.. alt æ huske. Klare ikje finne oversikten! lå inne her på forumet en gang i tia!

23.12-08

Armer:  30.5cm slapp og 32cm stram
Bryst:   92cm slapp
Midje:   82cm slapp
Lår:      53cm spent
Legger: 35cm spent


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox23. desember 2008, 18:22
Æ e glad æ ikje e så opphengt i størrelse! :D Vil ha panter kropp og være sterk! :)


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox26. desember 2008, 01:25
Torsdag: Bryst og triceps i dag da.

Benkpress hantler:
1x10x12.5kg
3x8x32.5kg
2x6x32.5kg

Cablecross:
3x8x6skiver

Franskpress:
3x8x30kg
   Kjenner det litt i albuene. Velger å ta det rolig med den øvelsen i starten!

Vet jeg kanskje tar litt for lite øvelser eller for lite repetisjoner nå, men det er bare i starten til kroppen har begynt å føle på seg rutina igjen! :)


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox27. desember 2008, 22:25
Fredag, Ryggdag

Var litt sliten idag i kroppen. Valgte da å ta det easy på alt egentlig. Ikke ta i for mye.

Markløft:
3x8x60kg

Nedtrekk bredt grep:
3x8x50kg

Roing smalt grep:
3x8x50kg


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: nilster06. januar 2009, 22:06
Du burde være forsiktig med å poste bilder av deg selv, hvis en befal finner bilder av deg som kan føre til identifikasjon, så er du OUT! Slikt er diskvalifiserende, tenk og på facebook, nettby o.l.
Alt av bilde bør fjernes før du skal inn.

Kan førresten droppe alt av styrkeøvelser som benkpress, markløft, curls osv. Det som gjelder er:
armhevninger
situps
hangups
dips
roing
høy rep knebøy
rygghev

Bør klare å dykke ned 5+ meter, svømme lengre enn under vann enn kravet, bør ha best mulig margin på alle krav.

+ gåing med sekk, bør kunne gå LANGT med sekk på 30-35kg før opptaks tid, og jogge 15km uten stort problem. Utenom det er det bare motivasjonen som kan stoppe deg.


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Thorwarth16. januar 2009, 23:14
Fått noe fremgang da?


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox17. januar 2009, 20:34
Du burde være forsiktig med å poste bilder av deg selv, hvis en befal finner bilder av deg som kan føre til identifikasjon, så er du OUT! Slikt er diskvalifiserende, tenk og på facebook, nettby o.l.
Alt av bilde bør fjernes før du skal inn.

Kan førresten droppe alt av styrkeøvelser som benkpress, markløft, curls osv. Det som gjelder er:
armhevninger
situps
hangups
dips
roing
høy rep knebøy
rygghev

Bør klare å dykke ned 5+ meter, svømme lengre enn under vann enn kravet, bør ha best mulig margin på alle krav.

+ gåing med sekk, bør kunne gå LANGT med sekk på 30-35kg før opptaks tid, og jogge 15km uten stort problem. Utenom det er det bare motivasjonen som kan stoppe deg.

Takk for info! Ser ut som du har vært gjennom det der før.. Jeg har ikke blitt tatt inn til førstegangstjeneste engang. Virker som de ikke har råd til meg! :P

Så da er det foreløpig uaktuelt med noe trening i den retninga! :)


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox17. januar 2009, 20:39
Har slitt med sykdom etter jul nå. Kun trent to ganger i uka for å holde formen oppe. Nå er det på han igjen! :D

Har laga en mal på hva jeg ligger på nå ca..

Benk: 70kgx3x8
Knebøy: 100kg3x8
Markløft: 90kg3x8
Militærpress:50kg3x8
Nedtrekk stang:60kg3x8
Bicepscurl stang: 30kg3x8
Franskpress: 30kg3x8


Husker ikke mer i hodet.. Men dette kan jeg gå etter når jeg skal oppsummere fortløpende! :)

Veier i dag 74kg ca.. 176 høy. BMI på ca 23..

Det blir ikke aktuelt med maksløft nå. Skal først få den vanlige treninga en god del opp i styrke og få lagt på meg litt kilo. Dette også for å styrke sener og ledd best mulig!

Trener på Jessheim gym.


Tittel: Sv: Velox, I go form! Nye bilder side 10..
Skrevet av: Velox20. januar 2009, 20:59
Nå er jeg faen meg blitt uvel i kroppen igjen! DRIT!

Var oppe hele natta, natt til mandag. Satt på nett og tulla. Og søndagskveldn jogge jeg min første joggetur på lenge. Så utover dagen på mandagen da jeg var på jobb, ramla all energi ut av kroppen. Klarte ikke gjøre noe anna enn å dra hjem. Gikk rett til sengs. Sov i 5t.. Har hatt hodepine og magesmerter hele mandag og delvis i dag. Holder meg hjemme i morgen og for å være sikker på at kroppen kommer seg tilbake igjen!

Skjønner ingenting!


Tittel: Sv: Velox, Dårlig form igjen!!!! :(
Skrevet av: Velox20. januar 2009, 21:00
bump


Tittel: Sv: Velox, Dårlig form igjen!!!! :(
Skrevet av: Velox27. januar 2009, 01:05
Trente torsdag 22.januar:

Benk: 3x8x74kg
Benkpress med hantler: 3x8x27.5kg
Cablecross: 3x8x45kg
Tricepspress med stang: 3x8x50kg

Trente også på fredag i Tromsø :)

Nedtrekk rygg foran: 3x8x50
Nedtrekk rygg bak: 3x8x50
Roing: 3x8x60
Markløft: 3x8x90

Jogga 5km på søndagen.
Jogga tirsdag og torsdag også, men husker ikke hvor langt. Sikkert 3km ca..


Tittel: Sv: Velox, Dårlig form igjen!!!! :(
Skrevet av: Velox29. januar 2009, 22:35
Rolig i dag... Tok bare hele kroppen. Jobba mye med garasjen den her uka. Lite trening!


Tittel: Sv: Velox, Dårlig form igjen!!!! :(
Skrevet av: Velox13. februar 2009, 17:16
Bra trening mandag med mye militærpress og nakke! :D Gikk min første skitur for i år. 5-6km bare! :P

Onsdagen var det Ski igjen da.. Gikk nå 10km. Litt bedre tur. Og så absolutt godt for beina! Squash på kveldn lamme naboen. :)

I dag er det dobbelt opp. bryst og rygg.. Fikk ikke trent i går grunnet møte virksomhet på jobb.