Tittel: Oppskrifter - godt med variasjon Skrevet av: MeSoMoRf på 13. desember 2003, 17:01 Fant noen oppskrifter jeg fikk lyst til dele med resten av folket. Håper det faller i smak:chef:
:Food: :spise: Oppskrifter - Lasagne ;D - Fisk i form - Kylling med pasta og pesto ;D - Gratinerte lammekoteletter - Torsk på grønnsakseng - Kyllingefricassé - Kyllinggryte ;D - Fisk i form - Skjell m/fiskepudding - Mettende omelett - Brytebrød - Kina kalkun - Risengrynsgrøt - Power omelett - Protein pasta - Kraft rundstykker - Protein pannekaker - Power muffins - Marinert kylling - Kylling suppe ;D - Orientalsk svinegryte Lasagne (4-6 personer) ca 10 lasagneplater 500g karbonadedeig 1 løk 1 gulrot, revet 100 g sellerirot, revet 2 ss tomatpure` 1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakkede salt pepper 1 ss smør til steking 1 beger (300 g) cottage cheese 50 g lettere hvitost, revet I ovn ved 200` i ca 30 minutter Stek karbonaden med hakket løk. Tilsett revet gulrot og sellerirot og la det hele surre i noen minutter. Tilsett tomatpure` og hermetiske tomater. Smak sausen til med krydder. Legg sausen lagvis med lasagneplater og cottage cheese i en ildfast form. Stek lasagnen. Server gjerne sprø salat og nystekte bagetter til. Fisk i form ( en sprek fisk ! ) Innsendt av Tone Bruland (3-4 personer) ca 1 kg fisk sei/torsk ol.(kommer an på hvor mange personer det er til, for flere en 4 pers. så øk med 400g.per pers) helst frosen! 4 gullrøtter renset og i fingertykke skiver 3 -4 små løk renset og delt i 4 båter. liten purre i biter. 1/2 fenikkel i små biter 1 tomat i båter saften av en sitron klemmes over salt og pepper Alt has samlet i en ildfast form med lokk. settes i mikro i 30-40 min på 650 eller i ovenen på 200 grader i 40 -45 min. serveres med naturris og 1 sp rømme over + persille Kylling med pasta og pesto (4 personer) 8 kyllingfileter salt pepper 400 g fersk eller tørket pasta 1 glass pesto Salat: Frisse-salat gode søte tomater sukkererter Dressing: 1 ss Balsamico eddik 1 ss Dijon sennep 2 dl olivenolje salt nykvernet pepper Stek kyllingfiletene i pannen på middels sterk varme til de er gjennomstekt. Kok opp 3 l vann tilsatt 2 ss salt. Ha pastaen i og rør godt. Tørket pasta skal koke 10-12 minutter, fersk pasta kokes bare 1-2 minutter. Sil av vannet. Gi pastaen en rask dusj med kaldt vann i silen, for å stoppe kokeprosessen. Bland den så med pesto etter smak. Bland salatingrediensene i en bolle (sukkerertene kan godt forvelles først). Ha dressingen over og server. Gratinerte lammekoteletter (4 porsjoner) 1 kg lammekoteletter smør olivenolje salt og pepper 4 tomater 4 store poteter 600 g frisk sopp (sjampinjong, kantareller e.l.) 1 liten bunt persille salt og pepper Ostekrem: 100 g Snøfrisk med eller uten enebær 1 dl revet hvit ost 50 g smør 2 eggeplommer Vask potetene godt og del dem i to på langs. Pensle dem med smeltet smør, krydre med salt og pepper. Stek dem ved 220°C i 30 minutter. Brun kotelettene godt på hver side i varm panne med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Rør sammen ostekremen og bre den over kotelettene. Del tomatene i to, krydre med litt salt og pepper og legg dem i den ildfaste formen sammen med kotelettene. Gratinér i ovn ved 250°C i ca 5 minutter. Stek raskt soppen i pannen rett før servering og vend inn litt finhakket persille. Torsk på grønnsakseng (2 personer) 1 liten aubergine i skiver 2 tomater i skiver 1 squash i skiver olje, salt og pepper ca. 400 g renskåret torskefilet 2 ss smør ¾ dl fiskekraft gressløk eller persille Legg aubergine-, tomat- og squashskiver på bakepapir på stekeovnsplate. Pensle med olje og strø på salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen ved 200°C ca. 5 minutter. Legg på fisken. Pensle den med olje, strø på salt og bak alt videre i ca. 5 minutter til fisken er kokt. Smelt smøret, bland i fiskekraften og ha i rikelig finklippet gressløk eller persille. Server alt på varme tallerkener med nykokte poteter til. Tomatsalat (4 personer) 4-6 tomater i skiver 1 løk i tynne skiver spiremiks eller andre spirer salatblad og basilikum Dressing: 4 ss olivenolje 1 ss vineddik 1 ss sitronsaft 1 ts sennep salt og pepper Kyllingefricassé med nye urter og hvite asparges ( 6 personer ) 1 stor god kylling, f.eks en økologisk kylling 1/2 l. vann eller hønsekraft 1 dl. hvitvin 9 tykke hvite asparges 6-12 gullerøtter med topp 500 gr. små nye poteter 1 ss. rapsolje 1 ss. olivenolje Evt 10 gr. smør 1 sitron 2 ss. hakket bredbladet persille Salt og pepper Fremgangsmåte: Kyllingen deles i 8 stykker med ben og brunes i en stor gryte i smør og 1 ss. rapsolje. Gryten avkokes med vin og tilsettes hønsekraft eller vann. Kyllingstykkene kokes under lokk i 15 minutter, etterpå tilsettes de skrelte potetene. Når potetene er nesten kokt, tilsettes gullerøttene og hodene av de skrelte hvite aspargesene. Resten av aspargesene strimles med en potetskreller og blandes med 1 ss. olivenolje og litt sitronsaft. Fricasséen tilsmakes med salt, pepper, hakket persille og sitronsaft og serveres med de strimlete hvite aspargesene og litt av skyen fra braisseringen. Fettprosenten kan nedsettes betydelig, hvis man fjerner skinnet fra kyllingen, sper ut skyen og ikke bruker olivenoljen. De hvite aspargesene kan erstattes med grønne. Kyllinggryte ( 3-4 personer ) 460 gram kyllingfilet 200 gram grovhakket skogsopp 1 rød paprika, strimles 1 gul paprika, strimles ½ dl soyasaus ½ dl olivenolje 1 ts cayennepepper (spansk pepper) 3 fedd hvitløk 2 beger creme fraiche. Fremgangsmåte: Kyllingen skjæres i biter. Olje og soyasaus blandes i en skål med knusthvitløk og cayennepepper. Tilsett kyllingen og bland godt. Settes til marinering i kjøleskap i 3 timer. Gjerne lenger om kraftigere smak ønskes.Bruk en stor panne og stek kyllingen på middels varme med marinaden i ca. 6minutter. Tilsett soppen og fortsett stekingen til soppen blir mør. TilsettCreme Fraiche og rør det lett inn og la blandingen småkoke i ytterligere 2 minutter. Tilsett paprika rett før servering, for å beholde sprøheten. Serveres gjerne med: Ovnstekte poteter Loff Salat Øl eller rødvin Fisk i form 1 pakke frossen fisk i blokk 1/2 pakke frossen grønnsakblanding (f.eks. mais/erter/gulrøtter) 1 boks Cambell tomat eller champignonsuppe 1 1/2 - 2 dl. melk eller fløte revet ost urtekrydder (provence mix, eller oregano,basilikum, persille, estragon) salt & pepper 180 grader, midterste rille i ovnen, Ca. 1 time Smør en ildfast form med olivenolje eller smør. Legg i fiskeblokken, strøgrønnsakblandingen rundt, eller ta ferske grønnsaker i passende biter. Broccoli, sopp, squash, paprika, erter, gulrøtter osv er godt. Bland melken i suppen og hell dette over det hele. Krydre med urter. har du ikke provence mix tar du masse persille, eller oregano, eller pizza urter f.eks. Strø revet ost på toppen (sånn ferdigrevet av tre forskjellige oster er litt dyrt, men ganske godt) Settes i ovnen og stekes til osten er gyldent smeltet. serveres med kokt ris og / eller brød til. Bruk fantasien til å variere ! Lettvint og kjempegodt ! Skjell m/fiskepudding terteskjell fiskepudding asparges (på boks) erter/gulrøtter (frossen økonomipose fra frionor/findus) reker (billige frosne på tilbud) evt. crabsticks mel smør/margarin melk krydder (salt, pepper, persille, urtekrydder) Fremgangsmåte Lag hvit saus ved å smelte smør og blande litt hvetemel ad gangen til 'tørr' konsistens. NB ! lav varme på platen. Bruk en kasserolle. Legg så til litt melk mens du visper. Ca. 2-3 dl. til 1-2 ss smør. Hell oppi pillede reker, asparges (liten boks med vannet), ca- 1 dl erter/gulrøtter evt. crabsticks. La surre til alt er varmt. Krydre med salt/pepper, fersk persille og urter (provence blanding er godt). Evt. kan du legge til noen klatter rømme og en dash hvitvin hvis du er heldig å ha rester av det. Terteskjellene varmes i ovnen etter anvisning. Kok gjerne poteter til. Mettende Omelett Sendt inn av Cathrine ( Pr. person ) 2 egg 2 ss vann 1 ts salt Litt kokt skinke (eller andre kjøttrester) i strimler 1-2 kokte poteter i treninger 1/4 hakket løk Litt purre i tynne ringer Pepper Litt mager gul-ost Tomater i skiver Salat Brød Visp sammen egg, vann og salt/pepper. Hell blandingen i middels varm panne. Ha i skinke, poteter, løk og purre. La dette stå til omletten er stiv nesten igjennom. Strø på ost og vent til den smelter. (Hvis man lager store porsjoner kan panna settes under grill i ovnen noen minutter.) Legg på tomatskiver og/eller server med salat og grovt brød. Brytebrød ( ca. 4 personer ) Godt tilbehør til suppe. 100 g gjær (2 pakker) 5 1/2 dl lunken melk 1 ss salt 1 ss linfrø 3 ss olje 2 egg 8 dl rugmel 2 dl knuste helkorn 7-8 dl hvetemel Smuldre gjæren i en bolle. Løs den opp med litt av den lunkne melken. Hell i resten. Tilsett salt, linfrø, olje og egg. Bland inn helkorn, så rugmel og til slutt det meste av hvetemelet (litt etter litt). Elt deigen smidig. Del den i fire deler og trill dem ut til pølser. Del hver pølse i seks biter. Rull dem til boller. Legg dem tett sammen på en bakeplate eller i en langpanne (smurt eller papirkledd). Klipp gjerne et par ganger i hver bolle. Legg over et linhåndkle og la bollene heve en times tid (til dobbelt størrelse). Pensle med lunkent vann og dryss på linfrø og helkorn. Stekes 20 - 30 minutter ved 200 gr. varme (evnt. med ventilen åpen), ganske midt i ovnen. Kina kalkun (8 porsjoner). 800 g kokt kalkunkjøtt 350 g vannkastanjer 25 g maizena mel 20 g. Minimerbuljong 500 g kinakål Kinakål finstrimles, kalkunkjøttet deles i småbiter, vannkastanjene deles, og alt koker i en kraft av minimer til kinakålen er mør. Krydre etter smak.(sur/søt?) Servers med ris. Risengrynsgrøt Bruk en pose risgrøt med koketid 5 minutter. Kok etter oppskrift, med 1 liter skummet melk. og sett til 40 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral, eller vanilje smak) mikset med 2 dl vann, til slutt. Tilsett 1/2 ts vaniljesukker og 1/2 ts seltin. Rislapper. Ta 1/3 av grøtporsjonen, bland den med 1 egg, og 30 g hvetemel. Litt ekstra dråpesuketter og litt vaniljesukker er godt. Stek lappene i teflonpanne. Power omelett 300 g Lapskausblanding, med poteter, purre etc, fra frysedisken, er kjempelettvint grunnlag for rask matlagning. Bland i panne, med 2 egg. litt melk og 30 g valgfriproteinpulver (helst nøytral smak), og ca 100 g kokt skinke i biter. Tin lapskausblandingen, bland i det andre, og la det stivne ved svak vanne. 1 stk kraft rudstykkemed skinke og magerost ved siden av. Protein pasta Spagetti er alltid godt, og med en god tomat/karbonadesaus kommer du rimelig enkelt og balansert ut av det. Men enda raskere redder du middagen med en ostesaus med proteinoulver. Bruk en pose Toro Carbonara pastasaus, og tilbered den etter oppskrift, bruk skummet melk, men lag den uten bacon. Tilsett 30 g valgfri proteinpulver(helst nøytral smak), mikset med 2 dl vann. Server pasta. eller makaroni,( 64g ukokt), samt en salat ved siden av!(Makaroni kan du koke på 5 min. i mikroen mens du lager sausen!) 4 dl ostesaus Spagetti/makaroni 200 g. grønnsakblanding eller I salat til maten, og et lite eple til dessert. Du kan legge til 100 g skinkebiter om du vil. Kraft rundstykker I kg grovbakstmel (eller Fiberbakst) 150 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral smak) 1 pk tørrgjær 5 egg 2 ts. seltin 6 dl skummet melk. Melet og saltet has i en bolle. Lunken melk iblandes gjær, egg og proteinpulver. Alt røres sammen og settes til heving. Bakes ut med litt mel, deles i 30 stk, som legges tett i en dyp ovnspanne. Heves igjen. Stekes ca 20-25 min. i 200 grader. Nederste rille i ovnen. Protein - pannekaker 150 g. havregryn 3 dl. Skummetmelk ½ tsk. Salt 3 bananer 5 eggehviter 30-50gr valgfritt proteinpulver ½ dl. Mel 1. Mos bananene med en gaffel 2. Bland alle ingrediensene i en skål. Stek pannekakene på en teflonpanne olivenolje Powermuffins 12 eggehviter (el. 300 gr.) 2 eggeplommer 600 g. finhakkete havregryn 300 g. raspet eple 2 ss. Flytende sød 1 ss. Vaniljeessens 1 ss. Kanel - med topp 75 g. rosiner 1. Tør rist havregrynene på en teflonpanne til de blir brune. 2. Rasp eplene. 3. Bland alle ingredienser sammen i en skål. 4. Fordeles på 22 noenlunde like store "klatter" på bake papir. Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. på hylle 3 i oven. Marinert Kylling 200 g. kyllingbryst 100 g. grønne bønner 100 g. gulrot 50 g. ris (rå vekt) Lag marinade av: ½ ss. sitronsaft 1½ ss. Soyasaus ½ tsk. Chilisaus 1 tsk. Olivenolje 1 fed finhakket hvitløk 1 finhakket løk evt. litt revet ingefær 1. Lag marinaden 3-4 timer før du skal spise. Riss kyllingbrystet 3-4 steder, ½ cm dype riss. Legg brystene i marinaden. 2. Ta kyllingfilettene opp av marinaden, og stek de på en teflonpanne. 3. Kok risen 4. Kok bønner og gulrøttene (i skiver) ett par min. i vann. 5. Held resten av marinaden på pannen når du har ferdigstekt kyllingfilettene, varm så grønsakene i marinaden. Kyllingsuppe med rundstykker 1 pose kyllingsuppe 8 dl vann 2 dl skummet melk. 40 g. Valgfri proteinpulver (nøytral smak) Lag 1liter kyllingsuppe etter oppskrift, men bland 40 g proteinpulver i melken før du tilsetter det i suppen. Deler du opp, kan resten porsjonsfryses. Du kan også dele det tørre i posen i 2 eller 4 porsjoner, og lage bare det du trenger for dagen. Server 5 dl suppe med 2 Kraftrundstykker med magerost, og I dl frossen grønnsakblanding. Orientalsk svinegryte (8 porsjoner). 1000 g Svinefilet l løk 1 purre, 1/2 liter buljong 20 g minimer 250 g stangselleri 350 g knust tomat 25 g maizena mel Finstrimlet svinefilet kokes i minimerbuljong. Finsnittet løk, stangselleri og purre tilsettes. Så kommer knust tomat og maizenajevning i tilslutt. Frys ned i passe porsjoner. Kraft rundstykker I kg grovbakstmel (eller Fiberbakst) 150 g valgfritt proteinpulver(helst nøytral smak) 1 pk tørrgjær 5 egg 2 ts. seltin 6 dl skummet melk. Melet og saltet has i en bolle. Lunken melk iblandes gjær, egg og proteinpulver. Alt røres sammen og settes til heving. Bakes ut med litt mel, deles i 30 stk, som legges tett i en dyp ovnspanne. Heves igjen. Stekes ca 20-25 min. i 200 grader. Nederste rille i ovnen. Tittel: Re:Oppskrifter - godt med variasjon Skrevet av: satanhimself på 14. desember 2003, 01:15 Masse godsaker jo, + honnør til deg!
|