Treningsforum

Kosthold => Oppskrifter => Emne startet av: Razz_ på 07. oktober 2007, 14:46



Tittel: Risengrynsgrøt
Skrevet av: Razz_07. oktober 2007, 14:46
Jeg spiser risengrynsgrøt med sukker, kanel å smør ca 1 gang i uken. Er dette usunt/sunt??? Noen som har noen kommentarer til denne maten?


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: aMo07. oktober 2007, 19:08
Lurer litt på dette selv.. Er jo ikke mest kalorier i risengrynsgrøt har jeg merka meg.. Hvertfall ikke FØR en tilsetter sukker og smør.. hehe


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: Zoria08. oktober 2007, 08:57
Mange spiser grøt på lørdag og hvis kostholdet resten av uka er bra så ikke noe galt i det.

Jeg har ikke sjekka næringsinnholdet i risengrynsgrøt men den inneholder kort sagt ris, melk og salt. Hvis du vil ha en sunn grøt så velg langkokt grøt-ris (ikke grøtris som skal kokes kun 5 min) og en fettfattig melk. Er du bekymret for det du strør på grøten så velg et annet søtstoff og bytt ut smøret med margarin. Selv bruker jeg sukker, kanel og margarin på grøten men med måte.


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: JanB Diddl etc08. oktober 2007, 09:12
Må si meg uenig i at fettfattig melk og margarin gjør grøten "sunnere" enn f.eks h-melk og smør. Jeg mener faktisk det er omvendt.

Bruk økologisk rørsukker på grøten. Det er mye bedre enn vanlig hvitt raffinert sukker.


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: ingakrokstad08. oktober 2007, 09:30
Kos deg med grøten du. Du lever jo bare en gang (?).
Tror ikke du dør om du spiser grøt en gang i uka, tror heller det kan være med på å styrke deg og gi brennsel til musklene. Variasjon er stikkordet.


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: Zoria08. oktober 2007, 09:31
Må si meg uenig i at fettfattig melk og margarin gjør grøten "sunnere" enn f.eks h-melk og smør. Jeg mener faktisk det er omvendt.

Bruk økologisk rørsukker på grøten. Det er mye bedre enn vanlig hvitt raffinert sukker.


Da syns jeg du skal spise grøt laget på helmelk med rørsukker og smør.

For oss normale derimot anbefales det å prøve å ikke få for mye fett fra melkeprodukter, om man velger å følge dette rådet eller ikke er opp til hver enkelt.


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: JanB Diddl etc08. oktober 2007, 10:09
Da syns jeg du skal spise grøt laget på helmelk med rørsukker og smør.

For oss normale derimot anbefales det å prøve å ikke få for mye fett fra melkeprodukter, om man velger å følge dette rådet eller ikke er opp til hver enkelt.

Det er vel en god del uenighet om disse anbefalningene, og hvor bra eller dårlig fettet fra melkeprodukter er. Stor mengder fett fra melkeprodukter er nok ikke bra uansett. Men det som en del mener er at hvis man først skal innta et melkeprodukt så er det beste å bruke "fullfettversjonen", og heller spise litt mindre, enn å spise mer av noe hvor man har fjernet fett.

Selv så spiser jeg minst mulig melkeprodukter, og drikker ikke melk. Margarin er det vel også noe uenighet om, men også her er det mange som mener at det ikke er bra, og at smør er bedre, selv om de etterhvert nesten ikke bruker transfettsyrer i margarin.   


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: ingakrokstad09. oktober 2007, 10:34
Du finner mange typer smør som har veldig lite mettet fett, altså bra smør. Vita hjertegod osv.
Margarin er så vidt jeg vet full av mettede fettsyrer, spesielt den fra Tine.


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: JanB Diddl etc09. oktober 2007, 10:42
Det er flere og flere som mener at mettet fett ikke er noe problem i det hele tatt. Bl.a. gjengen som skriver i "Mat og helse" bladet.


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: Zoria06. november 2007, 23:28
Du finner mange typer smør som har veldig lite mettet fett, altså bra smør. Vita hjertegod osv.
Margarin er så vidt jeg vet full av mettede fettsyrer, spesielt den fra Tine.

Vita hjertegod er margarin, ikke smør! For å kunne ha en saklig diskusjon er det ihvertfall viktig at folk vet forskjellen mellom smør og margarin.


http://www.vitahjertego.no/Vita_hjertego/Margarin/ (http://www.vitahjertego.no/Vita_hjertego/Margarin/)


Tittel: Sv: Risengrynsgrøt
Skrevet av: JanB Diddl etc06. november 2007, 23:36
Det er vanlig med rød saft til grøten, men har dere prøvd Aass julebrus I selve grøten? Det kan jeg tenke meg er helt vanvittig godt!