Treningsforum

Helse & Velvære => Helse og Livsstil => Emne startet av: BabyLunah på 20. januar 2004, 20:25Tittel: shwære lår
Skrevet av: BabyLunah20. januar 2004, 20:25
Hvordan får man smalere/tynnere/mindre lår? (uten å miste det som evt. måtte være av muskler) Synes låra mine er så store... er det lurt å trene styrke da? Vil omkretsen bli mindre hvis jeg trener styrke? Eller er kardio best? Vet det ikke er noe som skjer med det første, men å få sånne lår som noen av de fitness'babsa' det er bilde av her er noe jeg ikke vil... ønsker meg tynnere lår...rette,smale og fine!


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: TornBlackRaven20. januar 2004, 21:01
Slutt og tren styrke hvis de skal bli rette iallefall! Hvis du vil  ha det, får du kjøre på med FÅ kg og MANGE reps iallefall. jeg har hatt samme dilemma som deg. Jeg ville ha det først jeg også, men har du relativt lite fett på beina (ikke overvektig bare) så får du ikke mindre bein, bare større, for volumet på muskelen vokser. Å løpe er å anbefale i såfall da. Men rette bein beholder du ikke uansett hvis du skal ha muskler samtidig. Nå vet ikke jeg om beina dine er store av muskler/fett. Men skal du ha tynnere bein må du uansett vekk med fettet, skal du ha smale bein, må du i tillegg ha lange muskler, noe du ikke får av å trene på studio. Noen spess grunn til at du vil ha RETTE bein? Etter min mening så er dette skikkelig kjedelig!
Håper jeg hjalp deg litt iallefall. Jeg prøvde så godt jeg kunne ;)


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah21. januar 2004, 14:46
Det er nok ikke muskler som er der..thats for sure! De disser ganske bra (låra altså) Å få de super rette er vel kanskje ikke målet, så lenge omkretsen blir mindre. Synes de er unaturlig tykke i forhold til resten av kroppen.. ser litt merkelig ut. Har ikke trent mye styrke, kanskje 3-4 ganger i mnd, er først nå jeg har begynt å trene mer aktivt , men låra har vært like fete i ihvertfall tre år. Får ganske vondt i bena av å løpe, er ikke vant til det... Så å trene på studio er ikke no lurt? Hva med høypuls og andre aerobic aktige greier ? Der trenes det jo bare på hopp og sprett og 'dans'... Å ha masse muskler i låra er ikke så veldig viktig, vil bare få de smalere og ikke så 'dissete'...  


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: LurePer21. januar 2004, 16:49
Hvordan får man smalere/tynnere/mindre lår?

Spis mindre kalorier enn du forbrenner.  :)
Lår er forresten vanskelig område, fett blir mobilisert dårlig herfra.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: Zoria21. januar 2004, 16:49
Er vel ikke musklene som "disser"?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah21. januar 2004, 21:00
SOm sagt, det er  -ikke- mye muskler der ! Det er selvfølgelig fettet som henger der og disser... *sukk* er det dumt å trene styrke når jeg vil ha mindre lår?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming21. januar 2004, 21:44
Nei det er det ikke! De blir fastere da, og du øker forbrenningen din og etterhvert fettlagrene dine også. Så tren i vei!!!


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah21. januar 2004, 21:49
fastere ja, men blir de smalere/tynnere?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah21. januar 2004, 21:49
Noen gode øvelser som hjelper på innside lår, utside lår og rumpe?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: TornBlackRaven21. januar 2004, 23:27
Det er rett som UAP sier. de blir fastere og sånt. Men nei, du vil antakelig ikke få smalere lår hvis du ikke er litt overvektig. Da kan det hjelpe. Studio er trening, og trening er bra. Det vil hjelpe deg å øke aktivitetsnivået ditt i løpet av dagen, og du kan spise litt mer og fortsatt gå i underskudd.

Du trenger ikke å løpe, ta deg ca 30min gåtur før frokost. du skal klare å snakke, men bli varm. Da har du ca passe puls og tempo. Har du veldig høy puls på aktiviteter tar antakelig ikke kroppen av fettet, men av reservelagrene. (bla muskler)
Aerobic er en fin ting. Spinning og.
Ligg på 300-500kcal i underskudd, så skal du se at ca 2kg fett i mnd forsvinner. hvis du gjør dette riktig....

Fine øvelser for rumpe er jo knebøy. kjør lette vekter, eller du kan ta adjungt maskinene eller hva det heter, du presser enten beina fra hverandre (rumpe) eller mot hverandre(innside)
Jeg gjentar, kjør knebøy og du har hele bøla.
Men kjør med maaange reps og få kg hvis du først og fremst ikke vil  ha volum. Gjerne 15-25 dette går på utholdenhet.
Kondis= fettforbrenning også. Og kondisen øker av all aktivitet, (men logisk nok saktere hvis det er gange enn løping feks)

Håper dette hjalp noe. Send en personlig mld, hvis det var noe du ble usikker på. eller har enkelte spm)
Skyt ut, jeg prøver og svare ;)


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah22. januar 2004, 12:47
skulle gjerne fått vekk litt mer enn 2kg i mnd. jeg trener styrke mandag,onsdag og fredag. Og ca.30min kardio 4 ganger i uka...


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: LurePer22. januar 2004, 13:03
Tillater meg å lime inn et lite avsnitt fra Athletic City sine sider:

"Jenter og styrketrening

De fleste jenter er redde for å følge et fornuftig vekttreningsprogram, av redsel for at de vil se ut som kroppsbyggere. Sannheten er at det er nesten umulig for jenter å få unormalt store muskler, og effekten av vekttrening vil heller være en synlig oppstramming av muskulaturen samt en lavere fettprosent. De fleste jenter sier de ønsker å kun stramme opp kroppen, ikke få større muskler...Hvordan blir så kroppen strammere uten at musklene vokser? Dette er verdt å tenke over. Styrketrening er eneste formen for trening som kan gjøre noe for kroppsfasongen. Si at man har en såkalt "pærefasong". Man kan trene aerobic og jogge så ofte og lenge man bare vil, men man vil fortsatt se ut som en pære - bare en mindre en. Med styrketrening kan du forandre dette. Mer muskler vil også gi en økt forbrenning, og første prioritet bør derfor være et solid styrkeprogram."


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah22. januar 2004, 15:54
"Man kan trene aerobic og jogge så ofte og lenge man bare vil, men man vil fortsatt se ut som en pære - bare en mindre en." Heheh... :P En liten,rask og sporty pære.

Vel, jeg er ikke redd for å trene styrke :> bare så det er sagt. Liker styrke trening mye bedre enn kardio, føler at jeg får mer utbytte av det og motivasjonen holder seg oppe! Så styrke er nice :) Men vil gjerne gå ned noen kg og.. ikke bare få muskler..


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: TornBlackRaven24. januar 2004, 02:11
Det kan godt hende at du vil ned mindre enn det, skulle gjærne tatt av meg 8kg innen i morgen jeg.
Cluet er at du vil miste FETT ikke muskler, og da er dette s¨og si umulig. Går du stort over 2kg i mnd, er det ikke fett, og da er vel ikke "slankingen" verdt noe mer, er den vel?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming24. januar 2004, 09:33
Du må også huske at du ikke kan punktslanke kroppen din. Lår er kanskje det (kanskje) siste stedet hvor fettet blir tatt fra, desverre. Kroppen har en tendens til å forbrenne innenfra og ut, dvs. armer og ben til slutt, mens magen går først.

Så generelt vil jeg si at du brude trene ben (lår) en del for å få de fastere, og samtidig få ned fett % din. Fettfordelingen din er også genetisk betinget vet du.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah24. januar 2004, 11:27
Har nok fått litt dårlige gener sånn sett ja :p
Men men, jeg skal klare det! Gener eller ikke, er så lei de låra..så nu skal det trenes :)
No forslag til treningsprogram?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: TornBlackRaven25. januar 2004, 10:26
Det ligger et par inne på loggen min, hvis du sjekker den. Du kan jo se. Men hvis du ikke vil ha eksplosive muskler, så bare tren flere reps. Det er et ganske generelt program det jeg la ut tror jeg, mend de øvelsene jeg liker best bla....


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah30. januar 2004, 18:32
Men hvis jeg går ned ca.1kg i uka da..og mister fett og muskler...så er det bedre enn å bare gå ned fett og ikke få mindre volum på låra...
Hvis jeg mister muskler (og fett) og klarer å blir så tynn som jeg ønsker..og så begynner jeg og trene styrke for å bygge opp musklene igjen, er dette lurt?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: viten30. januar 2004, 19:19
"De fleste jenter er redde for å følge et fornuftig vekttreningsprogram, av redsel for at de vil se ut som kroppsbyggere. Sannheten er at det er nesten umulig for jenter å få unormalt store muskler, og effekten av vekttrening vil heller være en synlig oppstramming av muskulaturen samt en lavere fettprosent. De fleste jenter sier de ønsker å kun stramme opp kroppen, ikke få større muskler...Hvordan blir så kroppen strammere uten at musklene vokser? Dette er verdt å tenke over. Styrketrening er eneste formen for trening som kan gjøre noe for kroppsfasongen. Si at man har en såkalt "pærefasong". Man kan trene aerobic og jogge så ofte og lenge man bare vil, men man vil fortsatt se ut som en pære - bare en mindre en. Med styrketrening kan du forandre dette. Mer muskler vil også gi en økt forbrenning, og første prioritet bør derfor være et solid styrkeprogram." "

Honnør til deg LurePer!! Det sitatet kommer jeg til å få bruk for! =]

BabyLunah: Nei, det virket som en dårlig ide. Når du mister muskler går også forbrenninga ned og du vil lett legge på deg fett igjen. Tenk sunt, tenk variert. Tren med vekter noen ganger i uka, og driv samtidig med kardio av en type du liker.. viktig å holde motivasjonen oppe. Du vil ikke miste så mye fett du ønsker ved å slutte å spise og å trene veldig lite styrke slik de fleste jenter driver med. Ved å være oppegående nok til å spørre om råd fra noen som vet litt om saken så har du allerede fått en gave du burde utnytte.. du vil IKKE få merkverdig større lår av å trene dem, det tar lang lang tid å få en "stor" muskulatur, særlig for jenter. Derimot vil du merke at når fettet forsvinner er det som ligger under også mer veltrent og fast og fint!

Lykke til


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah02. februar 2004, 14:15
hva med svømming; Fungerer det både som styrke og kardio? Eller bør man trene med vekter i tillegg?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming02. februar 2004, 14:56
Tren vekter i tillegg du, og bruk svømming som kardio alternativ.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah02. februar 2004, 19:07
så bare svømming holder ikke?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming02. februar 2004, 19:08
Holder og holder.... det hjelper, men les innlegget til Lureper. Mye glupt i det sitatet der. Trener du opp styrken, er det i alle fall MYE bedre enn bare svømming. Det er vel det som er poenget. Kombiner og varierer.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah02. februar 2004, 20:12
Men, la oss si at målet mitt er å minske volumet på låra. Enkelt og greit. Uten å ta hensyn til om musklene forsvinner/bli mindre. Hva er det beste å gjøre med hensyn til trening da?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming02. februar 2004, 20:17
Å trene styrke og kardio i en kombinasjon.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah02. februar 2004, 20:24
=) Like mye av begge? Noen gode øvelser jeg kan ta (uten apparater) for å gjøre låra fastere? (både utside og innside)


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming02. februar 2004, 20:28
For å si det slik, ikke overdriv. Men kjør en del kardioøkter i den hensikt å få fett % din ned. Du kan ikke punktslanke lårene dine, slik er det bare. Men ved å trene styrke gjør du de fastere. Og kardio vil fjerne fett!! En god kombinasjon, men kjør med begge !!!

Sats på 3 kardioøkter i uken, og 1-2 økter på bena. Gode øvelser er knebøy, benpress, benspark, lårcurl,.... her er det et utall forskjellige øvelser.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah02. februar 2004, 20:45
hvordan utfører man dem uten apparater?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming02. februar 2004, 20:51
http://www.treningsforum.no/index.php?board=1;action=display;threadid=1196


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah11. februar 2004, 10:41
Har begynt å trene styrke nå... 25kg belastning på innside og utside lår. 15reps x 3..(45kg på rumpe)
Pleier å trene styrke 3 ganger i uka...og trene kardio ca.3timer i uka (for lite?)  
Kan ikke si jeg merker noen forskjell ennå...har trent slik jeg gjør nå i ca.2 uker så jeg kan vel ikke regne med å se resultater ennå ? ? Håper jeg merker forskjell etterhvert...om de ikke blir tynnere så håper jeg ihvertfall de blir hardere og mer definerte


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: UpAndComming11. februar 2004, 10:46
To uker er nok litt kort tid ja. Men tren hele kroppen også. Du vil tjene på det i lengden!


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: Halvorsen11. februar 2004, 11:22
Ser du er i god gang :) Ville anbefale deg om å sykle en del. Det er utrolig godt for rumpe og lår, og du vil fortere se resultater med det enn med å trene med vekter. Ellers så sier du at du trener 3 timer kardio i uka. Husk på at det er kvalitet som teller, ikke kvantitet :) Nå vet jeg ikke hvordan du trener kardio, men legg inn intervall trening. Vet det er hat å trene, men det gjør susen :)

Et godt triks for å holde motivasjonen ved like er å ta noen bilder med gjevne mellomrom for å se hva status er. En glemmer fort :)


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah11. februar 2004, 12:26
Har tenkt på å ta bilder ja =) tror det kan være en god måte å holde motivasjonen...
Når jeg trener kardio så trener jeg stepping/rask gåing (vil ikke løpe/jogge, får så vondt i leggene,anklene og knærne av det)
Når jeg trener på gymmen pleier jeg å trene rumpe,innside+utside lår(noenganger forside og)
men pleier også å trene mage,rygg og armer. Pleier å avslutte med 30/45min rask gåing på tredemølla.
Synes det er bedre å trene tre,fire ganger i uka og holde på litt lenger, enn å trene hver dag... Deilig med noen fridager :)
Men anyway; skal begynne å sykle ca.30min (hvilket tempo bør jeg holde? Har dårlig kondis...) ca.3ganger i uka..+gåing. Så håper jeg låra blir en smule mindre og fastere! =)


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: Halvorsen11. februar 2004, 19:13
Med de problemene du beskriver med beina, så vil du være tjent med å sykle da dette er mye snillere mot knær. Ellers så vil nok også svømming være godt med tanke på å ungå å forværre problemene.

Når det gjelder intensitet på sykling så bør du nesten prøve deg litt fram. Begynn rolig, det er alltid lurt uansett hva det gjelder. Etter noen ganger være i stand til å kjenne hvor mye du kan gi. Dager du føler du er i fin form kjører du hardt, og dager du føler deg sliten og trøtt tar du å sykler litt roligere. Når du sykler inne kan det være en god idé å kjøre litt intervaller, så blir det ikke så ensformig. Kjøre hardt i 2-3 min, så rolig i 2-3 min, så hardt igjen i 2-3 min osv.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah11. februar 2004, 21:18
hvilke muskler trener jeg når jeg sykler? Trener vel ikke innsiden av låra noe særlig...eller?


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: TornBlackRaven11. februar 2004, 22:33
å joda! tråkker du i oppover bakke er jeg sikker på at du bruker de også. hvordan det er på sykkelen på studio vet jeg ikke. men når jeg kom hjem fra 10mil på rjukan så bula musklene ut alle steder. vet det er urealistisk etter ei helg, men jeg kødder ikke. jeg fikk det til. men det tar nok mer på nedre del av insiden iallefall!


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: BabyLunah12. februar 2004, 12:02
hvis jeg trener sånn her:
mandag:en times helprogram styrke + en time kardio
tirsdag: 1 eller 2 timer kardio
onsdag:samme som mandag
torsdag: samme som tirsdag
fredag:samme som mandag
helgen: 30min. gåtur/fri
hvor lang tid vil det ta før jeg kan se tydelige resultater? sånn ca lissåm.


Tittel: Re:shwære lår
Skrevet av: TornBlackRaven12. februar 2004, 23:20
2-4 uke sikkert med all den kondis treninga der. pass på så du ikke blir overtrent