Treningsforum

Trening => Kampsport og Selvforsvar => Emne startet av: mrlee på 06. mai 2008, 09:44Tittel: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee06. mai 2008, 09:44
For en del år tilbake fant jeg en "ny" metode å gjøre sidesparket på (jeg har ihvertfall ikke sett noen andre som har gjort det på akkurat samme måte enda..., selv om det sikkert finnes det også). Og NÅ har jeg omsider fått somlet meg til å filme en liten tutorial på hvordan jeg gjør denne varianten av lavt sidespark mot kne/skinnlegg.

De fleste sidespark kan sees på forhånd (telegrafering), både når man sparker med bakre bein (man må snu kroppen før man sparker), og også ved fremre (med mindre man står veldig nærme motstander og kan sparke DIREKTE på kneet uten å bevege seg). Jeg tenkte så, hvordan kan det gå ann å sparke et KRAFTFULLT og EKSPLOSIVT og GJENNOMTRENGENDE spark med den fremre foten, uten å telegrafere det (ihvertfall minst mulig) og fra en større avstand enn "normalt". Med andre ord, et spark som kommer direkte, plutselig og uten varsel,  fra "intet".

Helt plutselig bare "kom" dette sparket til meg på en trening for ca. 5-6 år tilbake, og etter litt finpussing og øving så fant jeg ut at dette var, ihvertfall for meg, en utrolig effektiv måte å gjøre et lavt sidespark på.

Målet er å sparke lavt, dvs. mot siden av kneet, skinnlegg el.l. Samtidig skal sparket være VELDIG gjennomtrengende, slik at det "garantert" gir stor skade når man treffer. i tillegg - VELDIG eksplosivt og kjapt.

Så her kommer en liten video-tutorial og jeg stiller meg lagelig til hugg for forumets sparke-eksperter, og håper på en konstruktiv vurdering/tilbakemelding på dette sparket, og HVIS det er noen andre her som gjør sidepsparket på denne måten, kunne jeg GJERNE tenke meg å se et videoklipp på det!! Spennende om flere personer har kommet frem til den samme løsningen uavhengig av hverandre.

Ok, nok prat, HER er videoklippet!

http://www.youtube.com/watch?v=Wk8iXlRnRQo (http://www.youtube.com/watch?v=Wk8iXlRnRQo)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Lillefighter06. mai 2008, 22:56
Beklager å måtte si det,men dette var jo ikke noe nytt..


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee06. mai 2008, 23:44
Nei, jeg regner med at jeg ikke har funnet opp kruttet en gang til, for å si det slik.... Men har du noen klipp å vise til der de evt. gjør sidesparket identisk til slik jeg gjør det her? DET kunne nemlig vært interessant å sett.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist07. mai 2008, 10:19
Jeg synes sparket ditt -- nyskapende eller ei -- ser greit ut i forhold til å kunne stoppe en motstander uten å telegafere sparket for mye i forkant. Du får sannsynligvis ganske bra impakt mot kneskålen, og du er også flink til å holde hendene dine opp etter at sparket er ferdig. Dessuten virker det jo som om du er både kjapp og bevegelig av deg.

Landingen din er jeg derimot mer usikker på. Du ofrer det meste av balanse, og vil derfor være veldig sårbar dersom motstanderen din selv sparker eller slåt idet du er på vei inn. Dersom vedkommende steger bakover eller til siden, vil du også være veldig eksponert etter landingen; og jeg tipper du også er ganske sårbar dersom han eller hun går for en nedtagning. Å skli inn spark er veldig effektivt i forhold til å treffe, men siden man gjør seg så sårbar i etterkant av sparket er jeg selv ikke noen tilhenger av å bruke slike skli-spark i fullkontakts- eller selvforsvarssammenhenger.Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee07. mai 2008, 11:09
Påltergeist: Takker for delvis positiv omtale :), og jeg er langt på vei enig med deg i det du skriver om at man kan være eksponert etter landingen, MEN nå er det jo ikke slik at man BARE gjør dette sparket, også blir stående der etterpå... Man har mulighet for å gå direkte videre med slag, eller hvis man kommer veldig nærme inntil motstander, rett i takedown (se slutten på filmen for å se inngangen til en takedown).

Men som sagt, man KAN være eksponert både for sweeps og kontringer, men DET gjelder jo de fleste teknikker. Nesten alt har jo en eller annen slags kontringsmulighet.

Målet med sparket er imidlertid å kjøre det som et angrep fra "intet", det er desidert en offensiv teknikk, og finter/slår man med hånda, idet man er på tur inn, så blir det VELDIG vanskelig å parere sparket samtidig. Da kommer det både høyt og lavt angrep inn samtidig.

Skulle man bomme med det første sparket fordi motstander trekker seg bakover, er det også veldig enkelt å følge opp med enda et sidespark direkte etter det første, evt. stomp kick mot vrista.

Forøvrig er jeg litt uenig i at balansen vil være dårlig når man har landet etter sparket, dette fordi man lander med hele kroppsvekta NED i bakken, og dermed vil man stå ganske så stabilt og stødig når man har landet. MEN det utelukker jo ikke at hvis man tilfeldigvis skulle møte på en som er veldig dyktig, så KAN man bli sweepet allikevel, man KAN bli kontret allikevel, det er aldri noen garantier for noe som helst..... Det er jo også en mulighet for at man bli stoppet på tur inn av f.eks. et stopp-spark av motstanderen, men det betinger jo selvsagt en lynrask reaksjonsevne hos han, men selvfølgelig - ALT er mulig.Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic07. mai 2008, 12:32
Jeg synes ikke dette sparket så noe særlig kraftfullt ut. Og i tillegg til det er jo et slikt spark laaangt nede på suksessraten angående teknikkvalg. Hvorfor vil man stå med siden mot en motstander? Hvordan treffe med et slik "vanskelig" spark når både du og motstander er i bevegelse og står mer vendt mot hverandre? Hvorfor kaste seg inn med et slikt spark og gjøre seg sårbar ovenfor motangrep, nedtagninger og eventuelt clinch. For ikke å snakke om hvor dårlig balanse du har i sparket.

Slik jeg ser det, er eneste fordelen med dette sparket en eventuell korting av distanse hvis man vil ha motstanderen i bakken.(Nedtagning) Alla de sparkene Royce Gracie(og resten av Gracie-klanen) tidligere brukte. Jeg vil nå si at det finnes mer effektive måter å korte ned distansen på, og hvis man først skal bruke en slik tilnærming, er det kanskje en fordel å stå mer vendt mot motstanderen og ikke med siden til, men det kan være et ok alternativ. Kanskje mye pga dette sparket er avhengig av et overraskelsesmoment.

Uansett er det jo artig å prøve seg frem med spark(og creds for at du faktisk legger ut videoer), og man kan jo se at du er flink til å sparke. Dessuten er det jo ikke sikkert du er ute etter å finne et realistisk/effektivt spark, for hva jeg vet. Men skal jeg uttale meg fra et "realistisk" standpunkt, så ser jeg få/begrenset bruksmulighet for dette sparket.Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee07. mai 2008, 13:09
Toxic: Sparket ER kraftfullt. :) Når sparket kommer, så ligger HELE kroppen I SPARKET, + bevegelsesenergien, og veier man 85 kg + er i fart fremover OG treffer det man skal treffe, så bør det bli bra med kraft ut av det. :)

Den eneste "misjonen" med dette sparket er forøvrig kun å ødelegge/skade/knekke kneet til den man måtte treffe, det er mulig at det finnes enda enklere og sikrere teknikker, men for å immobilisere noen, så er jo et knekt kne ganske effektivt (så sant man treffer da...).

Må MÅ heller ikke stå med siden til motstanderen, sparket kan like gjerne gjøres i det man er i bevegelse fremover, dvs. er i mer vanlig steg fremover. Sparket er heller ikke "vanskelig" teknisk sett, faktisk er det mye lettere å få til dette enn f.eks. et godt roundhouse kick eller et sidespark mot kroppen. Det eneste jeg kan tenke meg mht. spark som er noe særlig enklere er vel et helt vanlig frontspark. Men det vil jo stort sett rettes mot kroppen og ikke mot beina, så mål og mening blir litt anderledes da...

Du har rett i at man her "kaster seg inn" i sparket. Man satser 100% og da får det briste eller bære. Taktikken er overraskelsesmomentet. Dette er et angrep, og iblant er jo angrep det beste forsvar. Kombinert med slag/finte så blir det vanskelig å se sparket komme i det hele tatt, fordi man vil automatisk gardere hodet mot slaget, og dermed ikke se sparket som kommer mot kneet. Det er som et eksplosivt, kjapt angrep dette sparket har sin misjon, slik jeg ser det.

Og ja, det er definitivt morsomt å teste ut nye varianter på spark. Gjør man ikke det, kommer man heller aldri "videre". :)

Min mening mht. sparket er at det er ikke noe å "satse" på i en konkurranse/sparring-situasjon, men som et kjapt, eksplosivt angrep i en forsvarssituasjon, så ser jeg absolutt muligheter, men må må være så rask at den andre ikke rekker å kontre (med stopp-spark eller slag). Det fordrer nesten at man selv angriper først også, siden dette i utgangpunktet ikke er noe kontringsspark.

Så som et "ikke-telegraferende", eksplosivt angrep som kommer fra "intet", siktet mot en av kroppens svake områder (kneet), så ser jeg muligheter for at det absolutt kan funke hvis man trenger det, men det betinger jo selvfølgelig at man får til sparket rent teknisk, samt at man kan sparke lynkjapt samtidig som man er i bevegelse fremover.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic07. mai 2008, 13:43
Toxic: Sparket ER kraftfullt. :) Når sparket kommer, så ligger HELE kroppen I SPARKET, + bevegelsesenergien, og veier man 85 kg + er i fart fremover OG treffer det man skal treffe, så bør det bli bra med kraft ut av det. :)

Den eneste "misjonen" med dette sparket er forøvrig kun å ødelegge/skade/knekke kneet til den man måtte treffe, det er mulig at det finnes enda enklere og sikrere teknikker, men for å immobilisere noen, så er jo et knekt kne ganske effektivt (så sant man treffer da...).

Må MÅ heller ikke stå med siden til motstanderen, sparket kan like gjerne gjøres i det man er i bevegelse fremover, dvs. er i mer vanlig steg fremover. Sparket er heller ikke "vanskelig" teknisk sett, faktisk er det mye lettere å få til dette enn f.eks. et godt roundhouse kick eller et sidespark mot kroppen. Det eneste jeg kan tenke meg mht. spark som er noe særlig enklere er vel et helt vanlig frontspark. Men det vil jo stort sett rettes mot kroppen og ikke mot beina, så mål og mening blir litt anderledes da...

Du har rett i at man her "kaster seg inn" i sparket. Man satser 100% og da får det briste eller bære. Taktikken er overraskelsesmomentet. Dette er et angrep, og iblant er jo angrep det beste forsvar. Kombinert med slag/finte så blir det vanskelig å se sparket komme i det hele tatt, fordi man vil automatisk gardere hodet mot slaget, og dermed ikke se sparket som kommer mot kneet. Det er som et eksplosivt, kjapt angrep dette sparket har sin misjon, slik jeg ser det.

Og ja, det er definitivt morsomt å teste ut nye varianter på spark. Gjør man ikke det, kommer man heller aldri "videre". :)

Min mening mht. sparket er at det er ikke noe å "satse" på i en konkurranse/sparring-situasjon, men som et kjapt, eksplosivt angrep i en forsvarssituasjon, så ser jeg absolutt muligheter, men må må være så rask at den andre ikke rekker å kontre (med stopp-spark eller slag). Det fordrer nesten at man selv angriper først også, siden dette i utgangpunktet ikke er noe kontringsspark.

Så som et "ikke-telegraferende", eksplosivt angrep som kommer fra "intet", siktet mot en av kroppens svake områder (kneet), så ser jeg muligheter for at det absolutt kan funke hvis man trenger det, men det betinger jo selvfølgelig at man får til sparket rent teknisk, samt at man kan sparke lynkjapt samtidig som man er i bevegelse fremover.

Vel, slik jeg ser det så går det meste av den kinetiske energien bort i bevegelsen og forsvinner som friksjonsenergi mot underlaget. Skal du sikre all energien må du faktisk hoppe opp og lande mer eller mindre vertikalt med begge beina mot kneet til motstanderen. Da snakker man overføring av kinetisk energi til kneet :-) Uansett: Jeg synes ikke det ser ut som et veldig kraftfullt spark og jeg tror at den energien som overføres til kneet ikke er like stor som om man feks hadde sparket et saftig roundhouse.

Uansett så lurer jeg veldig på hvor den myten om at "kneet" er et sårbart punkt å treffe, kommer ifra. Det ser ut til at veldig mange tradisjonelle systemer (og enkelte moderne for den saks skyld) fokuserer mye på kne-ødeleggende-teknikker. Hvorfor ser vi da ikke mer av dette i fullkontaktskampsport? Det er fullt lovlig å sparke/ødelegge knær i både mma, thai og K-1, men jeg kan ikke huske å ha sett dette en eneste gang. Hvis det er så effektivt å sikte mot knærna for å ødelegge motstanderens kne, hvorfor skjer ikke dette?
Min erfaring er at å ødelegge et kne er SVÆRT vanskelig med et spark, ikke bare fordi man må treffe usedvanlig godt, men også fordi kontaktflaten på sparket er såpass stor at kneet tåler belastningen. Trykket på kneet fordeler seg over store deler av kneleddet, noe som gjør at kneet som regel står imot kraften.
Det er noe annet om man slår med et tynt jernrør etc.

Og hadde jeg først stått i en posisjon der jeg var avhengig av å angripe først og da gjerne mest brutalt, så hadde jeg heller gått for en saftig og hard høyre fremfor et risikospark med begrensede utsikter imo.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee07. mai 2008, 14:47
Jo, kneet kan nok være vanskelig å treffe, men det er jo også avhengig av hvor mye man trener på det, altså å sparke mot kne. Grunnen til at det ikke blir brukt i MMA eller lignende sporter, tror jeg også skyldes at det sees på som en "ufin" teknikk, på linje med lugging, kloring etc.

I tillegg virker det som om de også foretrekker å kjøre på låser mot ledd, fremfor direkte knekking med slag, som er mer "ukontrollert". En lås er jo langt mer kontrollert, man kan slippe låsen og begge kan forlate ringen omtrent like hele som når de gikk inn. Klinker man til med et kneknekker-spark, og faktisk får det til, og ødelegger kneet til motstanderen for resten av livet, så vil nok man ikke sees på med særlig blide øyne i kampsport-miljøet noe mer. Selv om de er "krigere" disse utøverne, så er de fleste av dem også gentlemenn, og er klar over at de bedriver en sport, der målet er å vinne, ikke å kveste motstanderen mest mulig.

Derfor er det jo langt bedre (i ringen) å kjøre for eksempel et Thai-lowkick mot låret istedet for. Det er relativt ufarlig, selv om det gjør vondt, og man får sjelden varige skader av det (selv om noen uheldige sjeler har endt opp med å knekke sin egen legg i sammenstøtet da...).

Når det gjelder kraften i sidesparket og NØYAKTIG hvor hardt det treffer kneet, så er jeg ingen vitenskapsmann og skal ikke uttale meg om det, men for MEG kjennes det ut som et veldig kraftig spark iallefall, men det er som sagt MIN oppfatning og slik det kjennes ut som for MEG. Er ikke sikkert at andre har samme feeling, men så spørs det jo også hvor mange andre som faktisk har prøvd denne varianten av sidesparket?


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic07. mai 2008, 20:33
Jo, kneet kan nok være vanskelig å treffe, men det er jo også avhengig av hvor mye man trener på det, altså å sparke mot kne. Grunnen til at det ikke blir brukt i MMA eller lignende sporter, tror jeg også skyldes at det sees på som en "ufin" teknikk, på linje med lugging, kloring etc.

I tillegg virker det som om de også foretrekker å kjøre på låser mot ledd, fremfor direkte knekking med slag, som er mer "ukontrollert". En lås er jo langt mer kontrollert, man kan slippe låsen og begge kan forlate ringen omtrent like hele som når de gikk inn. Klinker man til med et kneknekker-spark, og faktisk får det til, og ødelegger kneet til motstanderen for resten av livet, så vil nok man ikke sees på med særlig blide øyne i kampsport-miljøet noe mer. Selv om de er "krigere" disse utøverne, så er de fleste av dem også gentlemenn, og er klar over at de bedriver en sport, der målet er å vinne, ikke å kveste motstanderen mest mulig.

Derfor er det jo langt bedre (i ringen) å kjøre for eksempel et Thai-lowkick mot låret istedet for. Det er relativt ufarlig, selv om det gjør vondt, og man får sjelden varige skader av det (selv om noen uheldige sjeler har endt opp med å knekke sin egen legg i sammenstøtet da...).

Når det gjelder kraften i sidesparket og NØYAKTIG hvor hardt det treffer kneet, så er jeg ingen vitenskapsmann og skal ikke uttale meg om det, men for MEG kjennes det ut som et veldig kraftig spark iallefall, men det er som sagt MIN oppfatning og slik det kjennes ut som for MEG. Er ikke sikkert at andre har samme feeling, men så spørs det jo også hvor mange andre som faktisk har prøvd denne varianten av sidesparket?


Tro meg, der tar du feil. Hadde det vært en effektiv teknikk, hadde den vært brukt. Man så også i tidlig mma/nhb når det var mer "voldelig" at dette ikke var en teknikk folk fikk til å fungere. Stygge teknikker er: lugging, biting, spark mot skrittet og fingre i øynene. Utenom dette blir alt som er effektivt brukt - så lenge det er lov. Er skalling tillatt, så skalles det. Er spark mot en liggende motstander tillatt, så brukes det. Er albuer mot nakke/bakhodet (som i værste konsekvens kan få værre utfall enn knespark), så benyttes det.

Thaikick mot låret blir kjørt fordi dette er mye mer effektivt. Bruk noe hardt mot noe mykt. Slik gjør man mest skade.

Full respekt til deg for at du prøver ut nye teknikker og legger de ut til kritikk fra alle hold, men slik jeg ser det, så er jeg veldig uenig i at det: 1) Er en effektiv teknikk, 2) At knespark er en effektiv teknikk.

At det er en artig, fin, morsom etc teknikk, er noe helt annet. Men å lære bort denne teknikken som en realistisk teknikk - blir veldig feil.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Hakon9207. mai 2008, 20:38
For en del år tilbake fant jeg en "ny" metode å gjøre sidesparket på (jeg har ihvertfall ikke sett noen andre som har gjort det på akkurat samme måte enda..., selv om det sikkert finnes det også). Og NÅ har jeg omsider fått somlet meg til å filme en liten tutorial på hvordan jeg gjør denne varianten av lavt sidespark mot kne/skinnlegg.

De fleste sidespark kan sees på forhånd (telegrafering), både når man sparker med bakre bein (man må snu kroppen før man sparker), og også ved fremre (med mindre man står veldig nærme motstander og kan sparke DIREKTE på kneet uten å bevege seg). Jeg tenkte så, hvordan kan det gå ann å sparke et KRAFTFULLT og EKSPLOSIVT og GJENNOMTRENGENDE spark med den fremre foten, uten å telegrafere det (ihvertfall minst mulig) og fra en større avstand enn "normalt". Med andre ord, et spark som kommer direkte, plutselig og uten varsel,  fra "intet".

Helt plutselig bare "kom" dette sparket til meg på en trening for ca. 5-6 år tilbake, og etter litt finpussing og øving så fant jeg ut at dette var, ihvertfall for meg, en utrolig effektiv måte å gjøre et lavt sidespark på.

Målet er å sparke lavt, dvs. mot siden av kneet, skinnlegg el.l. Samtidig skal sparket være VELDIG gjennomtrengende, slik at det "garantert" gir stor skade når man treffer. i tillegg - VELDIG eksplosivt og kjapt.

Så her kommer en liten video-tutorial og jeg stiller meg lagelig til hugg for forumets sparke-eksperter, og håper på en konstruktiv vurdering/tilbakemelding på dette sparket, og HVIS det er noen andre her som gjør sidepsparket på denne måten, kunne jeg GJERNE tenke meg å se et videoklipp på det!! Spennende om flere personer har kommet frem til den samme løsningen uavhengig av hverandre.

Ok, nok prat, HER er videoklippet!

http://www.youtube.com/watch?v=Wk8iXlRnRQo (http://www.youtube.com/watch?v=Wk8iXlRnRQo)


Jøss, er du medlem her også. Kult.

Ses på treninga.


Håkon (Fra Trysil Freestyle Martial Arts)
Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Lex07. mai 2008, 21:02
Jeg synes ikke dette sparket så noe særlig kraftfullt ut. Og i tillegg til det er jo et slikt spark laaangt nede på suksessraten angående teknikkvalg. Hvorfor vil man stå med siden mot en motstander? Hvordan treffe med et slik "vanskelig" spark når både du og motstander er i bevegelse og står mer vendt mot hverandre? Hvorfor kaste seg inn med et slikt spark og gjøre seg sårbar ovenfor motangrep, nedtagninger og eventuelt clinch. For ikke å snakke om hvor dårlig balanse du har i sparket.
Enig, jeg ville aldri hatt spark som førstevalg av teknikk i en selvforsvarsituasjon. Om jeg ikke var sikker på å treffe balla da. En enkel teknikk som et rett slag mot hodet, eller om det er kraft i det, mot kropp er etter min mening å foretrekke. Nå er det riktignok noen år siden jeg var bråkmaker på byn (over 20 år siden eller no) men som Reitan & Co sier; det enkle er ofte det beste. Og jeg ville definitivt satsa på en mer balansert og anvendelig stance enn sidestance.
Men når det er sagt, Mrlee vil ikke fått lov til å teste det sparket mot kne mitt. :) Og cred for en bra video.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee07. mai 2008, 22:23
Jøss, er du medlem her også. Kult.
Ses på treninga.
Håkon (Fra Trysil Freestyle Martial Arts)

Jepp, må være med litt her også, skal jeg få en sjans til å diskutere litt med Toxic sånn innimellom! :)

Lex: Kan absolutt skjønne at ikke alle vil bruke spark som et førstevalg i en "skarp" situasjon. Jeg har heller ikke sagt at jeg anbefaler dette sparket (eller andre spark) som det beste og eneste man kan eller bør gjøre.

Det er et par ting som er essensielt med sparket i forhold til f.eks. slag. På den avstanden du kan se i filmen (ihvertfall mot slutten av filmen når jeg står ganske langt unna han jeg sparker mot), så vil det bli umulig å nå frem med et slag fra den avstanden, ihvertfall uten å gjøre steg eller "løpe" det inn. Min variant av kombinasjonen STEG/SPARK gjør at man kommer veldig fort INN på motstander, og det kan gå såpass fort at man rekker å plante både et spark og et slag før den andre rekker å reagere. DET er en av fordelene med teknikken, slik jeg ser det.

Når det gjelder dette med sidestance, så har selvfølgelig den sine bakdeler, men den har også noen fordeler, OG det er heller ikke slik at man MÅ være i sidestilling for å gjøre dette sparket. Du kan like gjerne være vendt mer fremover, og idet man skyver fra med bakre bein, så vrir man kroppen på tur frem for å frem sidesparket. 

Slik jeg ser for meg en potensiell bruk for dette sparket, så er det i en situasjon som er i ferd med å eskalere, og man skjønner at kanskje angrep er det beste forsvar. Så, man angriper først (er ikke sikkert at rettsvesenet er like begeistret for det da men...). og legger 110% i sparket, håper man har trent nok på det til at man treffer det man skal treffe.. :)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic08. mai 2008, 01:15
Jepp, må være med litt her også, skal jeg få en sjans til å diskutere litt med Toxic sånn innimellom! :)

Lex: Kan absolutt skjønne at ikke alle vil bruke spark som et førstevalg i en "skarp" situasjon. Jeg har heller ikke sagt at jeg anbefaler dette sparket (eller andre spark) som det beste og eneste man kan eller bør gjøre.

Det er et par ting som er essensielt med sparket i forhold til f.eks. slag. På den avstanden du kan se i filmen (ihvertfall mot slutten av filmen når jeg står ganske langt unna han jeg sparker mot), så vil det bli umulig å nå frem med et slag fra den avstanden, ihvertfall uten å gjøre steg eller "løpe" det inn. Min variant av kombinasjonen STEG/SPARK gjør at man kommer veldig fort INN på motstander, og det kan gå såpass fort at man rekker å plante både et spark og et slag før den andre rekker å reagere. DET er en av fordelene med teknikken, slik jeg ser det.

Når det gjelder dette med sidestance, så har selvfølgelig den sine bakdeler, men den har også noen fordeler, OG det er heller ikke slik at man MÅ være i sidestilling for å gjøre dette sparket. Du kan like gjerne være vendt mer fremover, og idet man skyver fra med bakre bein, så vrir man kroppen på tur frem for å frem sidesparket. 

Slik jeg ser for meg en potensiell bruk for dette sparket, så er det i en situasjon som er i ferd med å eskalere, og man skjønner at kanskje angrep er det beste forsvar. Så, man angriper først (er ikke sikkert at rettsvesenet er like begeistret for det da men...). og legger 110% i sparket, håper man har trent nok på det til at man treffer det man skal treffe.. :)

Det var jo faktisk her inne vi begynte å diskutere en gang i tia :-)

Slik jeg ser det, Mr.Lee, så mangler du nok "felterfaring" til å forstå hvorfor endel av teknikkene du viser, ikke ville fungert i virkeligheten. Eller - for å korrigere meg selv litt - alt KAN funke, men vi prater om hva som har oddsen på sin side eller ikke. Gjennom innleggene dine har jeg sett du forsvare/argumentere for endel ukonvensjonelle og alternative, samt endel tradisjonelle teknikker som overhodet ikke stemmer overens med den erfaring folk flest gjør seg rundt effektivitet(Ihvertfall "min" leir). På mange måter føler jeg noenganger du representerer den alternative siden som kjemper imot vitenskapen/realistene. Det er litt som å diskutere hvorvidt skapelsen var slik som i bibelen, eller et resultat av en rekke tilfeldigheter/evolusjon etc. Selv om logikken, bevisene og fornuften støtter den ene argumentasjonsrekken, så motbeviser det ikke nødvendigvis den andre.

Fra mitt perspektiv, kan ditt syn på kampsport virke desillusjonert og virkelighetsfjernt,og selv etter å ha vært i "ilden" mange ganger - i mange diskusjoner- med meg og andre, så forandrer du liksom ikke forankringspunkt.  jeg undres om du bare er totalt blendet - eller om din virkelighetsoppfatning er så annerledes, at du overhodet ikke er blendet, men ser alt i et helt annet lys. Selv om jeg langt ifra synes alt du kommer med er tull, du sitter da inne med mye kunnskap, så blir jeg ofte litt "matt" over at du aldri forandrer standpunkt eller forståelse. Jeg påstår ikke at jeg sitter inne med "sannheten", men jeg har alltid vært en realist, og jeg har aldri skjønt hvordan mennesker nekter å akspetere "fakta", men heller holder seg til "tro", som ikke baseres på noe annet enn vaghet...

Vel - når det er sagt, og når det kommer til selve teknikken og argumentet for valget av teknikk, så holder det ikke mål å si at sparket fungerer fra en bedre avstand. Du ser på sparket som en enkeltkomponent, der utførelsen av sparket fører til en åpning du ikke ellers kan se. Jeg ser ikke på teknikker som enkeltkomponenter, men som endel av en helhet - og her er ikke det statiske utgangspunktet interessant, men helheten som sådan. Alt kan i en gitt setting fungere optimalt hvis alle forutsetningene er til stedet - men et slikt spark, fra en slik avstand og fra en slik statisk posisjon med motstander/fiende i samme statiske posisjon - blir litt som å regne med lottogevinst som inntektskilde til husleia.

Hvordan kan du i det hele tatt se nytteverdien i det, når du VET at det er en teknikk som ikke gir uttelling i utprøvingsarenaen (fullkontakt etc), samt at du helt sikkert kjenner til bedre alternativer. Trener du noengang "realistisk", eller er all denne treningen statisk utprøving? Sparrer du noengang fullkontakt/tilnærmet fullkontakt der du har en motstander som faktisk prøver å slå/sparke deg når du "prøver" på slike teknikker? hvorfor har teknikker realistisk verdi hvis de ikke viser seg å ha en nytte innen realistiske rammer?Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee08. mai 2008, 07:55
Vel Toxic, jeg føler du tar diskusjonen litt ut av sin opprinnelige mening nå... Fordi min mening har aldri vært å presentere et sidespark som noen "ultimat" løsning mht. selvforsvar. Jeg la ut et videoklipp av et sidespark, og ba om tilbakemeldinger på det. Enkelt og greit. Jeg har ikke sagt at hverken dette sidesparket eller noen som helst slags annen teknikk er "svaret" på hva man bør gjøre i en skarp situasjon. Man kan gjerne stille spørsmålstegn ved om trenger et sidespark i det hele tatt, og DET får være opp til hver enkelt å avgjøre - men allikevel blir det en annen diskusjon.

Du baserer hovedsaklig din argumentering på hva som fungerer innen en MMA-ring, og MMA har mye bra med seg, men det er heller ikke løsningen til "alt". MMA-forekjemperne påstår jo gjerne at det er nærmest "umulig" å vinne mot flere motstandere samtidig, og DET stemmer jo ikke. De baserer mye av sine teknikker på bryting på bakken, og DET er jo veldig greit i en en-mot-en situasjon, men i en situasjon på "byen" vil man definitivt ikke ligge å rulle på bakken. Jo, det er bra å trene for å komme OPP igjen fra bakken, men jeg har inntrykk av at mange innen MMA helst foretrekker å ligge der å ligge bryte og spille SITT spill derfra, og en slik taktikk vil jo heller ikke fungere ute på "byen", selv om det fungerer veldig bra i ringen.

Nå sier jeg ikke at MMA-folk ikke kan "slåss", for det kan de definitivt! Men de har regler å forholde seg til og de trener en sport på lik linje med andre fullkontaktsporter. Jeg har stor respekt for de som trener MMA og fighter i buret, de er definitivt "tøffinger" hele bunten, men at de sitter på noen slags "formula" når det gjelder ALLE områder innen selvforsvar, det gjør de ikke.

Selv har jeg erfaring fra Krav Maga Liven, og mht. selvforsvar så stoler jeg mer de løsninger man finner innen Krav Maga enn de taktikker og løsninger man vil bruke i ringen. Det er to helt forskjellige scenarioer. :) Og godeste Hr. Raffi Liven har selv brukt bl.a. sidespark flere ganger i "skarpe" situasjoner, bl.a. sendte han en en kar i Århus flygende gjennom et butikkvindu med et sidespark til kroppen. Man kan gjerne argumentere for at han er et eksepsjonelt individ og at det ikke vil fungere for andre... men DET tror jeg er mer avhengig av hvordan man trener. Det er klart hvis man aldri trener på sidespark, så kan man heller ikke gå ut ifra at det vil fungere. Er man god til å gjøre sidespark , så er jo sjansen større for at det kan funke, men som jeg også sier, garantier har man ALDRI, uansett.

Og HVIS vi skal snakke om sidespark og hva de som går i "ringen" bruke og har brukt opp igjennom årene, så kan vi jo snakke litt om Joe Lewis. Han var kjent for sitt knallharde sidespark, og han brukte det og vant med det i veldig mange av sine kamper, og JA - han gikk fullkontakt, og sidesparket var en av hans foretrukne teknikker. Hvorfor? Fordi han hadde et jævla bra sidespark som han hadde trent MYE på. :) Er man GOD til å gjøre sidespark (og det er et veldig vanskelig spark som de færreste noengang blir god på), så ER muligheten der... :)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Sakuraba08. mai 2008, 09:34

Du baserer hovedsaklig din argumentering på hva som fungerer innen en MMA-ring, og MMA har mye bra med seg, men det er heller ikke løsningen til "alt". MMA-forekjemperne påstår jo gjerne at det er nærmest "umulig" å vinne mot flere motstandere samtidig, og DET stemmer jo ikke. De baserer mye av sine teknikker på bryting på bakken, og DET er jo veldig greit i en en-mot-en situasjon, men i en situasjon på "byen" vil man definitivt ikke ligge å rulle på bakken. Jo, det er bra å trene for å komme OPP igjen fra bakken, men jeg har inntrykk av at mange innen MMA helst foretrekker å ligge der å ligge bryte og spille SITT spill derfra, og en slik taktikk vil jo heller ikke fungere ute på "byen", selv om det fungerer veldig bra i ringen.


Jeg trodde du hadde vært "rundt" lenge nok til du unngår å komme med et sånt latterlig innlegg.
Det du skriver her er et velkjent argument for de som ikke har peiling i det hele tatt. Du vet godt at mmautøvere trener mye stående med effektive teknikker som fungerer,altså man skreller bort mye av det våset blandt annet du holder på med.  Man får dermed tid til å trene på de teknikkene som virkelig fungerer slik at man best mulig. Når det gjelder hvordan man tenker så  får man god trening i å se hva som fungerer mot en levende motstander, er det mange folk så legger jeg meg ikke ned å grappler men sender heller avgårde soccerkicks ettersom jeg vet hvor lang tid det kan ta.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee08. mai 2008, 11:09
Sakuraba: Jeg har ikke sagt at MMA-utøvere BARE trener liggende bryting, det er ikke nødvendig å tilegne meg meninger jeg ikke har. Jeg sier at MANGE (ikke ALLE) foretrekker bakkekamp fremfor stående kamp i ringen, og det var jo det bl.a. Gracie`ene ble kjente for.

Jeg er selvfølgelig klar over at man trener stående også, jeg er ikke helt bortreist... Poenget er at det vil alltid være en forskjell på ringen og på det virkelige livet, som kan innbefatte mange motstandere samtidig, våpen og omgivelser/miljø man overhodet ikke har oversikt eller kontroll på.

Jeg sier ikke at tradisjonell kampkunst nødvendigvis er noe "bedre" enn MMA mht. selvforsvar. MMA har mange fordeler man ikke har i tradisjonell kampkunst, men til syvende og sist kommer det jo ann på hva slags mål og mening man har med treninga. Vil man trene for å vinne fullkontaktsmatcher i ringen så trener man for det, vil man trene for å holde helsa ved like, så prioriterer man DET og hvis man absolutt vil trene for å "teste" ut alt man tror man kan, vel - da får man verve seg som leiesoldat i Irak, starte som bouncer, joine en kriminell gjeng eller oppsøke andre voldelige miljøer. DA kan man sikkert få prøvd ut det man kan under realistiske forhold, men spørsmålet er jo om det i det hele tatt er verdt det? I de fleste slike miljøer er det snakk om våpen, kniver, pistoler, slagvåpen osv. Hvordan stiller en MMA`er seg til det?

HVIS jeg skulle ha befunnet meg i slike miljøer hadde jeg desidert prioritert våpentrening fremfor f.eks. å trene slag/spark/bryting. Jeg hadde konsultert eksperter med kniv, stokk, pistol osv. I den virkelige verden i dag så er det dessverre slik at veldig mange er bevæpnet, og som regel er de heller ikke alene, men har gjerne med seg "kamerater". Damer som blir voldtatt blir som regel/ofte truet med våpen, og det samme gjelder ved overfall og ran, så HVIS man skal trene realistisk selvforsvar så er det selvfølgelig fint å være ekspert innen MMA, men man kommer allikevel til kort fordi man ikke har noe trening mht. våpen (med mindre man krysstrener med ANDRE stilarter igjen da, som Krav Maga, Kali, Silat etc.).

Jeg påstår ikke å være ekspert hverken i det ene eller andre, og jeg har overhodet ingen problemer med å se at hvis man tenker kamp 1 mot 1, under kontrollerte omgivelser, så er MMA suverent det! Ikke noe gæli med det! Men heller ikke MMA er den ultimate løsningen på "alt", fordi det ER også mangler i MMA, selv om det sitter hardt inne for en del MMA-frelste å innrømme det.

Jeg sier heller ikke at tradisjonelle stilarter er det "ultimate". Skal man trene for å få det "ultimate" innen selvforsvar, må man kanskje regne med å trene en rekke stilarter, og man må dekke en rekke områder, ikke bare slag og spark og bryting, men også forskjellige typer våpen, psykologi, "dirty tricks", kommunikasjon osv. osv. En MMA-utøver kan garantert lage leven og helt sikkert hamle opp med både 1 og flere bråkmakere, men han kan allikevel blø like jævlig som alle oss andre hvis han får en kniv i magen.

MMA har masse bra for seg, men det er allikevel ikke svaret for alle, og de som trener MMA sitter heller ikke med fasiten på alle spørsmål innen selvforsvar, selv om noen kanskje ynder å tro det. JEG sier heller ikke jeg sitter med de svarene, men skal man trene for "gata" og for selvforsvar der, så MÅ man trene MER enn det man lærer i en MMA-gym, akkurat som om de aller fleste som trener tradisjonell kampsport/kampkunst OGSÅ må utvide sitt repertoir. Det er ingen stiler som er "komplette" i den forstand at de dekker absolutt alt av ting som kan skje.

Noen stilarter, som da bl.a. Krav Maga, forsøker å gjøre det, og de har da også fått et godt ord på seg, fordi teknikkene som er der er "tried and tested", ikke nødvendigvis i noen ring, men i krigssituasjoner med soldater, politi osv., og HVIS det er selvforsvar man tenker/prioriterer i sin trening, så ville JEG heller foretrekke å trene med folk som har den type erfaring, fremfor de som "bare" har sin erfaring fra kampsporter i ring eller bur.

Forskjellige typer ekspertise for forskjellige typer trening og det hele bunner ut i hva slags mål man har med treninga.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee08. mai 2008, 11:30
Og DA anser jeg meg for ferdig med denne MMA/TMA-diskusjonen. Den har vi hatt mange ganger allerede og vi kommer sikkert ikke noe lenger med den i dag uansett....

Hvis noen har tilbakemeldinger på det tekniske innholdet på sidesparket i filmen, så kommenter gjerne det, så får man heller lage en egen tråd for å diskutere det "Ultimate" innen selvforsvar, hvis DET er ønskelig.

Jeg var ikke ute etter å lage en MMA vs. TMA diskusjon når jeg la ut dette klippet, jeg var ute etter å høre om det er andre som trener sidesparket på en lignende måte som meg, det var DET som var interessant for meg å høre, ikke at "MMA er best", og at vi "TMA`ere ikke har peiling", "bare driver med vås" osv.

Det som gjør en slik diskusjon håpløs er at noen av dere tror at dere sitter på alle svarene og alle løsningene FORDI dere trener MMA og har sett "lyset". Dermed legger man ann en nedlatende, sarkastisk og "kritisk" tone til andre som IKKE trener MMA. Det er ikke slik at selv om man IKKE trener MMA selv, at man "ikke har peiling". Det går ann å følge med på treningsmetoder, man kan se kamper, teknikker osv. allikevel. Jeg vet at det er MASSE bra med MMA, og selv om MMA`ere sjelden klarer å se noe bra med såkalt tradisjonell kampkunst, så er det faktisk derfra MMA kommer...

Og når det er sagt, Praying Mantis Kung Fu ble i sin tid (på slutten av 1700-tallet) satt sammen av 17 forskjellige stilarter. Er ikke det da også "Mixed Martial Arts"?

Vel, jeg skal la den diskusjonen ligge...


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic08. mai 2008, 15:18
Godeste herr lee, nå var det faktisk DU som trakk denne diskusjonen inn på et mma vs tma nivå. Du starter nå å argumentere for hvorfor MMA ditt og datt, når jeg simpelheten trakk inn MMA som et eksempel på en prøveramme for å se hvordan teknikker fungerer i virkeligheten i henhold til sidespark-diskusjonen. Jeg har heller ikke sagt at sidespark IKKE kan fungere, du bruker jo alltid denne "liven-historien" i forhold til sidespark. Og ja. Jeg har også sett spinning flying backkick knocke ut folk. Nå sier jeg ikke at sidespark er LIKE vanskelig å få til, men det er et spark som har lav suksessrate og som gjør liten skade i forhold til hva man invisterer. Cung Le har jo fått til endel sidespark i mma - uten at det nødvendigvis var noe avgjørende.

Jeg ville argumentere for at det sidesparket du viser er SVÆRT vanskelig å få til i en realistisk situasjon. Og ikke nok med at det er SVÆRT vanskelig (lavprosentteknikk), men det gjør også svært begrenset skade. Kneet vil IKKE ødelegges med mindre man har litt flaks.

Og så må jeg nesten svare litt på "tiltale" i henhold til dette angripet ditt på mma og selvforsvar. Jeg har aldri påstått at MMA er det ultimate i forhold til SELVFORSVAR. IMO er det beste selvforsvarstreningen en kan få 400meter og freerunning. Selvforsvar er å overleve - og hvis overlevelse er målet, så ville jeg heller trent på unnvikelsesteknikker, sprint, kondisjon, akrobatikk osv. Dette får du ikke i samme grad av å trene MMA.

Derimot er MMA en god base for å bli en god fighter. Og å være en bra fighter, er imo det viktigste om man vil "hamle opp med folk" på gata. Når dritten først treffer vifta og slagene flyr, så vil du ha stor fordel av å være vant med å ta og gi juling i realistiske rammer. MMA mangler svært lite i forhold til dette - og det som mangler er vanskelig å trene på under realistiske rammer. Man kan trene så mye Raffi Liven man vil og pugge statiske utganger om og om igjen, men det er ikke slik man blir god til å spille sjakk.

Dessuten finnes det ingen systemer som er "bedre" angående det å sloss mot flere. Det og måtte sloss mot flere er en vanskelig affære uansett, og det krever at man er dyktig til å avslutte. Og hva trener man på i fullkontaktskampsporter? Man trener på å avslutte. Knocke ut om du vil.Hvis du ser bort ifra ønsket om å komme seg til helvete vekk, så er det slike evner som må ligge i bunn. Hvis alt man øver på er statiske utganger, posisjonering og vennelige klapp på skulderen i en varm og god dojo, så vil ikke dette gi noen fordel. Selv om man "trener" på å sloss mot flere motstandere.

Og angående Kung Fu, så har jeg egentlig ingen kommentar. Den "Kung Fu'en" jeg har sett og erfart, er stort sett urealistiske tma-tilnærminger - og om det var annerledes på 1700 tallet, vet jeg ikke. Og tma stammer faktisk fra mma og ikke omvendt. Pankration er pr. definisjon den tidligste "kampsporten" (slossrammen) vi vet om. Og endel teorier antyder at det har spredd seg videre fra Hellas til India og deretter til Kina. Hvor det virker som om det har blitt gjort kunst av effektivitet. Og i tråd med de religionene som er gjeldende i Øst-Asia, så kan man forstå hvorfor kampkunst har en helt annen posisjon i samfunnet enn å tjene til et praktisk formål. Men det er en annen diskusjon.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist15. mai 2008, 10:14
I kickboxing (under WAKO-reglene som NKBF tillater) er det kun tillatt å sparke over hoftehøyde, så  sidespark mot kneet er naturilg nok utelukket. Likevel er det neppe tilfeldig at skliende/steppende spark brukes flittig i semikontakt, sjelden i lettkontakt og de facto aldri i fullkontakt. Man eksponerer seg rett og slett så mye ved å hoppe/skli inn på den måten, at det regnes for å være irrasjonelt hasardiøst å prøve på. Unntaket er altså semikontakt, der kampen avbrytes og startes på nytt igjen i midten hver gang en teknikk treffer. Det er ikke vanskelig å steppe til siden eller å kontre slike spark med en annen teknikk, så jeg vil for min del vil aldri finne på å skli eller steppe inn et spark i en selvforsvarssammenheng. Hver enkelt må nå uansett gjøre det som funker for dem! :)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee15. mai 2008, 12:22
Som tidligere nevnt, så er ikke dette sidesparket tenkt brukt i en konkurransesituasjon i det hele tatt... Sparket er lynkjapt overraskelsesangrep som kommer fra "intet", og med all vekt på sparkbeinet så vil en treffer (på kneet) kunne gjøre betydelig skade.

Forøvrig kan man umiddelbart gå inn i en takedown hvis sparket misser.

Men "målet" med sparket er at det skal skje såpass kjapt at motstanderen ikke rekker hverken å kontre eller å forflytte seg. Går sparket så sakte at han får tid til å flytte seg, får man bare trene mer, he he!


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist15. mai 2008, 15:54
Poenget mitt var forskjellen mellom semi- og fullkontakt; jeg var da fullt klar over at du ikke intenderte å bruke dette sparket i noen konkurranse. At det ikke telegraferes er jo vel og bra, men jeg tror fortsatt ikke det er så fryktelig vanskelig  å sidesteppe eller unnvike et slikt spark, med alt det innebærer av kontringsmuligheter. Noe fasitsvar har jeg dog selvfølgelig ikke, da jeg aldri har blitt utsatt for sparket ditt i noen sammenheng!


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: aiwass15. mai 2008, 20:17
Dessuten finnes det ingen systemer som er "bedre" angående det å sloss mot flere.

Jeg er enig i mesteparten av innlegget ditt, og gav deg honnør, men her er jeg sterkt uenig.

I f. eks. Krav Maga, trener man mye på prinsipper som å holde mostanderne på linje, sirkle på utsiden, bruke én motstander som skjold mot de andre, osv. Som i tilfelle alle andre kampteknikker, er ikke suksess med det garantert, men faktum er at slik trening hjelper enormt, og strengt tatt gjør det mulig å ta en 2-3 personer alene, gitt at en selv er dyktig, at de ikke er like dyktige, og at en har hellet med seg.

Å si at slik trening ikke engang er bedre enn ingenting, blir for dumt.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic16. mai 2008, 11:16
Jeg er enig i mesteparten av innlegget ditt, og gav deg honnør, men her er jeg sterkt uenig.

I f. eks. Krav Maga, trener man mye på prinsipper som å holde mostanderne på linje, sirkle på utsiden, bruke én motstander som skjold mot de andre, osv. Som i tilfelle alle andre kampteknikker, er ikke suksess med det garantert, men faktum er at slik trening hjelper enormt, og strengt tatt gjør det mulig å ta en 2-3 personer alene, gitt at en selv er dyktig, at de ikke er like dyktige, og at en har hellet med seg.

Å si at slik trening ikke engang er bedre enn ingenting, blir for dumt.

Tja, mye mulig meningen bak det utsagnet ble noe utydelig. Det jeg mente å si var at det ikke finnes enkelte systemer som kan gjøre deg direkte "bedre" til å sloss mot flere enn mot en person. Jeg mener at man i utgangspunktet må ha en solid base som fighter! Hva man legger i det, er kanskje vanskelig å definere fullt ut. Det er dog liten tvil om at scenariotrening, rollespill-driller etc er et bra supplement og riktig måte å trene opp imot slike situasjoner på. Men om DET er DET man baserer sitt "skill-set" på, så mener jeg at du prioriterer feil.

Personlig synes jeg at den RBSD-kulturen man nå ser, også har blitt litt u-kultur. Man ser stadig nye "RBSD-systemer" poppe opp der "scenario-trening" mot flere gir utslag i at en etter en faller av ballespark og fingre i øynene.Og det hele utført av en småparanoid 60kgs utrent 28åring.. Ikke så langt ifra åtti og nittitallets tma-håndtering av saken :-)

Du må dog ikke misforstå: Jeg mener ikke at Krav Maga/og eller andre gode RBSD systemer fungerer mot sin hensikt. Jeg har stor tro på Krav maga som system, og mener Krav maga (Som forøvrig også har blitt så "mangt", så jeg refererer til "ordentlig" Krav Maga) er et av de bedre - om ikke det beste - RBSDsystemene man har pr.dags dato.

Jeg kan også legge til at jeg har vært i situasjoner der jeg har blitt angrepet av flere, og selv om jeg er en mann på 100kg, har trent kampsport i størstedelen av livet mitt, har erfaring fra flere år i døra og jobb i tung psykiatri - så er det ingen ønskelig situasjon å komme opp i - og mye kan gå galt. Jeg må si at evnen til å kunne ta en trøkker (og ikke miste hodet), samt kunne slå fra seg, takle det å komme seg opp hvis man havner på bakken og være aggressiv/villig nok til å ta igjen, har vært etter min erfaring, store fordeler.

Det er fullt mulig å takle to personer. Kanskje også tre eller fire. Men oddsen blir fort lav uansett hvilket system du har trent - og selv om man aldri så mange ganger har trent på stacking av motstandere, sirkulering og bruk av skjold - så hjelper det fint lite når man er en som verken har styrke eller har lært seg å ta/gi slag (bokse/bryte om du vil)
Dog er det fin trening som et supplement :-)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic16. mai 2008, 11:18
Som tidligere nevnt, så er ikke dette sidesparket tenkt brukt i en konkurransesituasjon i det hele tatt... Sparket er lynkjapt overraskelsesangrep som kommer fra "intet", og med all vekt på sparkbeinet så vil en treffer (på kneet) kunne gjøre betydelig skade.

Forøvrig kan man umiddelbart gå inn i en takedown hvis sparket misser.

Men "målet" med sparket er at det skal skje såpass kjapt at motstanderen ikke rekker hverken å kontre eller å forflytte seg. Går sparket så sakte at han får tid til å flytte seg, får man bare trene mer, he he!

Gjøre betydelig skade??? Hvor har du det fra??? Har du noengang testet det sparket? Har du noengang sett det fungere? Hvorfor ødelegger ikke folk knærne i "hytt og pine" når dette er fullstendig lovlig teknikk i både K-1 og MMA? Tro meg - hadde det vært en effektiv teknikk, så ville folk brukt det.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee16. mai 2008, 12:50
Kneet er designet for å bevege seg i en frem/tilbake-bevegelse, ikke sidelengs. Man behøver derfor ikke å være doktor for å skjønne at et HARDT, TUNGT spark som kommer i riktig vinkel, sideveis inn mot kneet, potensielt kan gjøre stor skade. Og spesielt hvis den som blir sparket har mesteparten av kroppstyngden på det beinet som mottar sidesparket.

Det er jo bare å teste ut det selv. :) Få en som har et saftig sidespark til å klinke det inn på utsida eller innsida av kneet, og se om det "skjer noe" eller ikke..


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: aiwass16. mai 2008, 13:04
Det er fullt mulig å takle to personer. Kanskje også tre eller fire. Men oddsen blir fort lav uansett hvilket system du har trent - og selv om man aldri så mange ganger har trent på stacking av motstandere, sirkulering og bruk av skjold - så hjelper det fint lite når man er en som verken har styrke eller har lært seg å ta/gi slag (bokse/bryte om du vil)
Dog er det fin trening som et supplement :-)

Her ser vi i bunn og grunn ut til å være enige. Jeg kommer aldri til å hevde at en Krav Maga-utøver uten bakgrunn i øvrige kampsporter, er en bedre fighter enn en som f. eks. trener MMA seriøst, men min mening er at Krav Maga er noe som bør krysstrenes på samme måte som de vanlige MMA-kompatible fullkontaktsportene. Strøken teknikk i striking, bryting og grappling kan man få annenstedsfra, mens Krav Maga som du sier er et ypperlig supplement, da det fokuserer på ting som overraskelsesangrep, flere motstandere, våpen, etc.

Argumentet mitt var altså ikke at den gjengse Krav Maga-utøvende husmor ville gjøre en bedre jobb mot tre angripere enn f. eks. en svært habil bokser. Derimot påstår jeg at en svært habil bokser som også har trent mye Krav Maga, sannsynligvis vil klare seg mye bedre enn en like habil bokser som ikke har trent annet enn boksing.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: aiwass16. mai 2008, 13:06
Kneet er designet for å bevege seg i en frem/tilbake-bevegelse, ikke sidelengs. Man behøver derfor ikke å være doktor for å skjønne at et HARDT, TUNGT spark som kommer i riktig vinkel, sideveis inn mot kneet, potensielt kan gjøre stor skade. Og spesielt hvis den som blir sparket har mesteparten av kroppstyngden på det beinet som mottar sidesparket.

Det er jo bare å teste ut det selv. :) Få en som har et saftig sidespark til å klinke det inn på utsida eller innsida av kneet, og se om det "skjer noe" eller ikke..

Hehe ... og et rundspark av typen vi ser i Muay Thai og MMA, kommer ikke fra siden? Disse treffer gjerne få centimeter ovenfor kneleddet for optimal effekt, og kan være harde nok til å brekke lårhalsen på enkelte. Pussig at vi ikke har sett så mange eksploderende kneledd som følge av dem!


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: viten18. mai 2008, 01:17
et slikt sidespark mot kneet vil antageligvis ikke treffe rent, dvs skli av benet eller ved at personen løfter opp beinet eller flytter på seg... og følgelig vil skaden på kneet være minimal.

et perfekt treff kan nok poppe et kne men det er ekstremt usannsynlig.

hadde aldri prøvd på et sånt spark i en mma kamp eller på gata og det ser ikke ut til at det er mange mma utøvere som gjør det heller... som noen skrev lenger opp her

ang. slåss mot flere diskusjonen så mener jeg det er fullt mulig å vinne over svært mange personer selvom du er alene. alt fra 2 til 6 personer er realistisk. og det er ikke noen grense der heller. det bunner bare i et spørsmål om hvor mye mer kampdyktig du er enn de som er mot deg. håper ingen her betviler at fedor hadde banket et 17 mai tog av barneskoleunger?

tror fedor skulle greid en gjennomsnittlig russebuss med 20 vgs elever og!

mot personer som er nærmere din størrelse og rundt ca samme alder men folk uten kampsporterfaring tror jeg 5-6 personer burde gå for en harding. spørs hvor motiverte og samarbeidsdyktige folkene var. hvis de nærmest stiller seg opp i kø for å få bank og ikke flyr rett på trenger du ikke rare edgen per person for å ta en hel haug av dem.

dog ikke tolk dette dithen at jeg mener det er lett å slåss mot mange. det hersker latterlig liten tvil om at hvis 2 mma fightere ble matchet opp på lag mot en jevngod annen fighter ville det vært peace of cake for de som var 2. vil tro 2 welterweights hadde tatt en heavyweight enkelt og. men når nivåforskjellen på de som deltar i kampen blir stor hjelper det mindre og mindre å være flere etterhvert.

tipper teknikkene for å beherske slike situasjoner ikke er trent opp maksimalt enda, i og med det ikke finnes noen sport der det konkurreres fullkontakt med 1 utøver vs flere. tviler på at krav maga er i nærheten av optimal trening for å slåss mot flere. først når det evnt kommer en slik sport og folk virkelig forsøker å maksimere mulighetene til personen som er alene vil man få se de beste teknikkene der og få utøvere som faktisk er spesifikt dyktige på å slåss mot flere.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: aiwass18. mai 2008, 14:12
tipper teknikkene for å beherske slike situasjoner ikke er trent opp maksimalt enda, i og med det ikke finnes noen sport der det konkurreres fullkontakt med 1 utøver vs flere. tviler på at krav maga er i nærheten av optimal trening for å slåss mot flere. først når det evnt kommer en slik sport og folk virkelig forsøker å maksimere mulighetene til personen som er alene vil man få se de beste teknikkene der og få utøvere som faktisk er spesifikt dyktige på å slåss mot flere.

Hvordan i all verden skulle en slik sport fungere? De som er flertallige, vil alltid vinne hvis de har litt kamptrening og en noenlunde oppegående angrepsstrategi for å få omringet den ene. Gjør man det til en sport, sier det seg selv at utøverne vil lære seg dette ganske fort, hvormed det blir tilnærmet umulig å forsvare seg effektivt.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic18. mai 2008, 18:27
Her ser vi i bunn og grunn ut til å være enige. Jeg kommer aldri til å hevde at en Krav Maga-utøver uten bakgrunn i øvrige kampsporter, er en bedre fighter enn en som f. eks. trener MMA seriøst, men min mening er at Krav Maga er noe som bør krysstrenes på samme måte som de vanlige MMA-kompatible fullkontaktsportene. Strøken teknikk i striking, bryting og grappling kan man få annenstedsfra, mens Krav Maga som du sier er et ypperlig supplement, da det fokuserer på ting som overraskelsesangrep, flere motstandere, våpen, etc.

Argumentet mitt var altså ikke at den gjengse Krav Maga-utøvende husmor ville gjøre en bedre jobb mot tre angripere enn f. eks. en svært habil bokser. Derimot påstår jeg at en svært habil bokser som også har trent mye Krav Maga, sannsynligvis vil klare seg mye bedre enn en like habil bokser som ikke har trent annet enn boksing.

Dette er jeg helt enig i - og derfor mener jeg også at Krav Maga (eller andre effektive RBSD-systemer) er et bra supplement (og/eller grunnlag hvis man har de riktige forutsetningene). Hele poenget mitt var at det ikke finnes noe system som gjør en bedre skikket til å ta flere angripere enn 1. Oddsen faller drastisk uansett når antall angripere øker.

MrLee: Det du sier er bare helt feil. Det ER ekstremt vanskelig å ødelegge et kne. En ting er hvordan det ser ut i teorien, noe annet er hva som er mulig i praksis. Å treffe et kne perfekt - og med en slik kraft at det ødelegges - er en så lavprosentteknikk at jeg heller ville satset på å klare å stoppe hjertet med et slag mot brystet (som enkelte også hevder er mulig). Man vil aldri treffe klart, og hvis man først treffer vil foten mest sannsynlig "gli av/forbi" kneet slik at skaden/kraften blir begrenset mot selve kneleddet. Jeg gjentar meg selv: Hvorfor ser vi ingen "kne-spark" i fullkontaktskamper? Hvorfor ser vi ikke dette på de tonnene av fotomateriale som finnes av gateslagsmål etc?

Det er rett og slett en teknikk det er svært vanskelig å få til å fungere. Og et roundhousekick mot kneet er dessuten mye hardere og kan gjøre potensielt sett mye mer skade. Allikevel skjer det ikke.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: viten19. mai 2008, 02:59
Shemhazai: Nå påsto jeg ikke at en sport der en person konkurrerte mot flere i kampsportsammenheng er realistisk eller en god idè. Det er jo så å si ugjennomførbart. Skulle man konkurrert i dette måtte de i så fall hatt faste, betalte teams av mindre utøvere som gikk mot større enkeltpersoner og sett hvor gode teams enkeltpersonene kunne vunnet over. Men også dette virker søkt og komplisert. Og jeg tipper skaderisikoen ville vært høy, så vi får neppe se dette i nærmeste fremtid som seriøs sport.

En naturlig konsekvens av at 1vX fighting ikke er noen sport er imidlertid at ingen forsøker å finne opp potensielle ultimate teknikker og utforske muligheter. Og uten at noen er motivert til å finne ut av dette vil det aldri oppstå systemer som er tilnærmet optimale. MMA ville aldri vært så utviklet som det er i dag, hvis det ikke var for at sporten faktisk arrangeres og konkurreres i jevnlig. Dersom det ble forbudt etter UFC 1 ville ingen sett noen utøver på nivå med GSP eller Anderson Silva i forhold til deres vektklasse i dag. Av denne grunn finnes det ikke fullt utviklede teknikker for å slåss 1 mot flere, og nytteverdien blir dermed ikke like høy ved å trene spesifikt for dette formålet som nytteverdien av å trene mma for en 1 mot 1 kamp.

Når det er sagt så er det helt sikkert noe å hente på å trene på de teknikkene man faktisk har i sporter som krav maga. Men å kun fokusere på dette blir et skudd i mørket imo. Jeg tror egentlig vi er ganske enige her


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist19. mai 2008, 18:19
viten:
Krav Maga er ikke en sport, men et selvforsvarssystem. Det at det ikke er underlagt regler (som en sport per definisjon alltid vil være), er en styrke i forhold til selvforsvar -- ikke en svakhet! At man trener på scenarioer der man forsvarer seg mot flere motstandere, ubundet av regler, er sannsynligvis den beste måten å forberede seg på slikt selvforsvar på -- supplert med diverse former for fullkontaktssparring og teknikk forøvrig. Argumentasjonen din fremstår således som ganske meningsløs.

Å slåss mot seks stykker (hvis kamppotensial overgår Stephen Hawking sitt) høres forøvrig svært ambisiøst ut -- selv for en real tøffing. Folk som har forsøkt frisk sparring mot to eller flere motstandere, får gjerne et mer edruelig syn på hvor kaotisk og vanskelig det faktisk er å møte flere angripere på en gang ....


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: ouch19. mai 2008, 18:26
viten:
Krav Maga er ikke en sport, men et selvforsvarssystem. Det at det ikke er underlagt regler (som en sport per definisjon alltid vil være), er en styrke i forhold til selvforsvar -- ikke en svakhet! At man trener på scenarioer der man forsvarer seg mot flere motstandere, ubundet av regler, er sannsynligvis den beste måten å forberede seg på slikt selvforsvar på -- supplert med diverse former for fullkontaktssparring og teknikk forøvrig. Argumentasjonen din fremstår således som ganske meningsløs.

Å slåss mot seks stykker (hvis kamppotensial overgår Stephen Hawking sitt) høres forøvrig svært ambisiøst ut -- selv for en real tøffing. Folk som har forsøkt frisk sparring mot to eller flere motstandere, får gjerne et mer edruelig syn på hvor kaotisk og vanskelig det faktisk er å møte flere angripere på en gang ....

jeg har sloss mot 5 stykker samtidig på gata en gang......og ja man taper, selv om man er mer en middels god til å sloss, ung og over 90kg.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist19. mai 2008, 18:40
jeg har sloss mot 5 stykker samtidig på gata en gang......og ja man taper, selv om man er mer en middels god til å sloss, ung og over 90kg.

Såpass, ja. Hva var sammenhengen her, om jeg tør spørre?


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: ouch19. mai 2008, 20:12
tar det på PM


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic19. mai 2008, 22:04
Setter pris på en Pm om det jeg og, ble meget nysgjerrig :-)

Dog er det et godt eksempel på at selv om man er meget godt skikket, så faller oddsen betraktlig pr. person en møter. 5-6 personer som aktivt går inn for å angripe deg, er vel litt i overkant av hva man kan klare med mindre man er en Fedor som har gått klikk og i tillegg har litt flaks :-)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: ouch19. mai 2008, 22:33
pm sendt, skriv gjerne kommentar


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee19. mai 2008, 22:42
Dette er jeg helt enig i - og derfor mener jeg også at Krav Maga (eller andre effektive RBSD-systemer) er et bra supplement (og/eller grunnlag hvis man har de riktige forutsetningene). Hele poenget mitt var at det ikke finnes noe system som gjør en bedre skikket til å ta flere angripere enn 1. Oddsen faller drastisk uansett når antall angripere øker.

MrLee: Det du sier er bare helt feil. Det ER ekstremt vanskelig å ødelegge et kne. En ting er hvordan det ser ut i teorien, noe annet er hva som er mulig i praksis. Å treffe et kne perfekt - og med en slik kraft at det ødelegges - er en så lavprosentteknikk at jeg heller ville satset på å klare å stoppe hjertet med et slag mot brystet (som enkelte også hevder er mulig). Man vil aldri treffe klart, og hvis man først treffer vil foten mest sannsynlig "gli av/forbi" kneet slik at skaden/kraften blir begrenset mot selve kneleddet. Jeg gjentar meg selv: Hvorfor ser vi ingen "kne-spark" i fullkontaktskamper? Hvorfor ser vi ikke dette på de tonnene av fotomateriale som finnes av gateslagsmål etc?

Det er rett og slett en teknikk det er svært vanskelig å få til å fungere. Og et roundhousekick mot kneet er dessuten mye hardere og kan gjøre potensielt sett mye mer skade. Allikevel skjer det ikke.

Jeg er både enig og uenig her... Et sidespark er teknisk vanskeligere å få til enn et roundhouse, og krever derfor MER trening for å få til. HVIS man bruker hælen som treffpunkt når man gjør sidesparket, så blir det, som du sier, veldig vanskelig å treffe beinet, fordi man lett vil "skli av".

Istedet for å bruke hælen som treffpunkt, så bruker man heller kanten av foten/skoen. Da får man et mye bredere/større område å treffe med, og dermed er det langt lettere å treffe enn om man bruker hælen.

For å øke sjansen for treff, så er det også mulig å kjøre angrep oppe/nede samtidig, dvs. finte slag, mens man egentlig går for å treffe med foten.

JEG liker ihvertfall dette sparket, og det passer MEG. Det er ikke dermed sikkert at det passer andre. Det er et sidespark som er teknisk vanskeligere å få til enn et "vanlig" sidespark, bl.a. fordi det krever at man er avslappet i kroppen, og kan forflytte HELE kroppen inn MED og I sparket, og dermed kreves det litt "annen" type trening i tillegg til bare den rent tekniske biten, for å få det til bra.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee19. mai 2008, 22:51
Når det gjelder dette med flere motstandere mot 1, så ligger det flere eksempler på YouTube som viser at dette er fullt mulig. Jeg har ikke sagt det er LETT (så langt derifra), men det er dermed ikke sagt det er umulig heller. Jeg kjenner personlig flere personer som har forsvart seg vellykket mot flere personer (bl.a. en Hapkido-utøver), og faktisk også ei jente som trente TKD....

Ifølge en del av dere skulle dette per definisjon være totalt umulig, både fordi de trener såkalt tradisjonelle stilarter, og også fordi det også skal være totalt "umulig" å vinne mot flere enn 1 person.

Som sagt, jeg sier ikke at det er lett å vinne mot flere motstandere, det er garantert en MEGET tøff oppgave, men å avskrive muligheten for å vinne så totalt som dere gjør her, er heller ikke riktig. Og innen bl.a. Krav Maga vet jeg at de trener aktivt på dette, så å si at den type trening er tull, eller bortkastet, er i seg en håpløs påstand. Krav Maga er tried and testet i krig og blant politi, millitært personell.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Sakuraba20. mai 2008, 00:19
Jeg har greid 5 dvaske satanister engang hvis det teller,haha :D


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: viten20. mai 2008, 20:41
Sitat
Argumentasjonen din fremstår således som ganske meningsløs.

Å slåss mot seks stykker (hvis kamppotensial overgår Stephen Hawking sitt) høres forøvrig svært ambisiøst ut -- selv for en real tøffing. Folk som har forsøkt frisk sparring mot to eller flere motstandere, får gjerne et mer edruelig syn på hvor kaotisk og vanskelig det faktisk er å møte flere angripere på en gang ....

Nei selvsagt er ikke argumentasjonen meningsløs.

1: Forstår du ikke at du kan bli en bedre matematiker i det 21. århundret, enn du UANSETT hvor hardt du studerte matte kunne blitt i år 1000? Eller mener du at krav maga sine teknikker på å slåss 1 mot flere er like utviklet som mma sine teknikker er utviklet for 1mot1 kamp?

2: Hva er fundamentet for å slåss mot flere? Jo, det å faktisk SLÅSS. ergo: du må kunne krabbe, før du kan gå, før du kan løpe, osv.

Hvis vi har en person som ikke kan slåss vil han bli mye bedre på å slåss 1v3 på å faktisk lære seg å slåss, enn på å lære seg spesifikke teknikker NÅR man skal slåss mot flere. Eller på samme måte å starte med å lære seg sidecontrol escapes, før han vet hva en guard er i bjj.

Ang det å slåss mot 6 personer, 100 personer eller 50 000 personer er ALT dette FULLT mulig og overhodet ikke overambisiøst: det spørs UTELUKKENDE på hva slags motstandere du møter.

1 milliard nyfødte babyer kan ikke banke en konfirmant!

dvs det bunner i et spørsmål om hvor stor fysisk edge du må ha for å slåss mot flere. å slåss mot 3 personer på trening er selvsagt så å si umulig siden du møter jevngod motstand. på byen kan du, som erfaren og svær kampsportutøver, møte folk som er på et latterlig nivå i forhold til deg.

da er det mulig å banke opp 10 karer og det har skjedd mange ganger i historien

og ja du har rett  i at krav maga ikke er en sport... man konkurrerer ikke, og KUN ekte konkurranse (eller freefight da... doh) er optimal testing av hva som fungerer. dette får man ikke i krav maga

ikke prøv å overbevise meg om at dere trener så hardt på treningen i krav maga at man får testet seg like godt som i UFC buret.....

=)

så sånn sett fremstår jo argumentasjonen DIN som meningsløs. takk


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Lex20. mai 2008, 21:18
Jeg har greid 5 dvaske satanister engang hvis det teller,haha :D

Jeg har banka en fyr 2 ganger på samme kveld.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist20. mai 2008, 22:14
Nei selvsagt er ikke argumentasjonen meningsløs.

Jo, definitivt.

Sitat
1: Forstår du ikke at du kan bli en bedre matematiker i det 21. århundret, enn du UANSETT hvor hardt du studerte matte kunne blitt i år 1000? Eller mener du at krav maga sine teknikker på å slåss 1 mot flere er like utviklet som mma sine teknikker er utviklet for 1mot1 kamp?

Hehe, noe sier meg at jeg har langt bedre innsikt i vitenskapsmetode enn deg. Krav Maga ble utviklet på 40-tallet, som en pragmatisk selforsvarsyssystem laget for å kunne forsvare seg helt uten regelbegrensinger. Systemet ble utviklet i Israel, der politi- og militærstyrker til enhver tid har opplevd en hverdag preget av grov og potensielt livsfarlig voldsbruk. Hvis du vil trekke vitenskapsanalogien videre, har man altså til enhver tid testet og forkastet hypoteser, med tanke på hva som faktisk fungerer i gatekamp på liv og død. Å forsvare seg mot flere angripere har bestandig vært et relevant aspekt å trene på i Krav Maga, så man kan trygt si at også denne feltspesifikke kampvitenskapen har hatt god tid til å utvikle seg. Faktisk betydelig lengre tid enn MMA i sin moderne form ....Sitat
2: Hva er fundamentet for å slåss mot flere? Jo, det å faktisk SLÅSS. ergo: du må kunne krabbe, før du kan gå, før du kan løpe, osv.

Her har vi tydelig å gjøre med et intellekt i ypperste verdensklasse!

Sitat
Hvis vi har en person som ikke kan slåss vil han bli mye bedre på å slåss 1v3 på å faktisk lære seg å slåss, enn på å lære seg spesifikke teknikker NÅR man skal slåss mot flere. Eller på samme måte å starte med å lære seg sidecontrol escapes, før han vet hva en guard er i bjj.

Har du noe som helst slags grunnlag for å implisere at Krav Maga ikke handler om å "lære seg å slåss"? Du later til å ha misforstått noe vesentlig.

Sitat
Ang det å slåss mot 6 personer, 100 personer eller 50 000 personer er ALT dette FULLT mulig og overhodet ikke overambisiøst: det spørs UTELUKKENDE på hva slags motstandere du møter.

1 milliard nyfødte babyer kan ikke banke en konfirmant!

dvs det bunner i et spørsmål om hvor stor fysisk edge du må ha for å slåss mot flere. å slåss mot 3 personer på trening er selvsagt så å si umulig siden du møter jevngod motstand. på byen kan du, som erfaren og svær kampsportutøver, møte folk som er på et latterlig nivå i forhold til deg.

da er det mulig å banke opp 10 karer og det har skjedd mange ganger i historien

Hehe, du er åpenbart glad i å pakke selvfølgeligheter inn i klønete formuleringer. Jeg har forsåvidt aldri bestridt at en erfaren og svær kampsportutøver kan banke opp tre 87-åringer med fem i promille, men det synes jeg da heller ikke er spesielt interessant å diskutere. Slik du formulerte deg i ditt forrige innlegg, virket det som om du trodde at en habil kampsportutøvere fint kan banke opp seks gjennomsnittlige bråkmakere på byen. Det mener jeg, basert på en god del empiriske observasjoner (blant annet som dørvakt), er et lite realistisk estimat. Å slåss mot flere stykker er ekstremt kaotisk, og man er vanvittig defensivt sårbar når man har å gjøre med flere simultane angripere. Jeg vil forresten anbefale boka "Dead or Alive" av Geoff Thompson, for litt innblikk i hva en særdeles rutinert dørvakt/streetfighter mener om realistisk selvforsvar. Blir du angripet av seks stykker, er det eneste rasjonelle stort sett å komme seg unna.

Sitat
og ja du har rett  i at krav maga ikke er en sport... man konkurrerer ikke, og KUN ekte konkurranse (eller freefight da... doh) er optimal testing av hva som fungerer. dette får man ikke i krav maga

Her kommer du jo ikke med noen argumenter. Hvorfor er en sportskontekst en optimal testing av hva som fungerer? Med tanke på at det ikke finnes regler på gata, vil det alltid være suboptimalt å praktisere selvforsvarstrening underlagt et strengt regelverk. Er ikke erfaringer fra politi- og militæryrket i svært voldsherjede områder en mer relevant for for testing? Et langt mer legitimt argument -- som du selvsagt utelater -- er at man gjerne har tilgang til langt mer kompetente sparringspartnere i MMA-sammenheng, i forhold til hva man har i en gjennomsnittlig krav maga-klubb.

Sitat
ikke prøv å overbevise meg om at dere trener så hardt på treningen i krav maga at man får testet seg like godt som i UFC buret.....

Nå har jeg faktisk ikke trent Krav Maga siden 2001, så det har jeg ingen interesse av. De fleste som trener krav maga trener da også bare en brøkdel så mye som en profesjonell MMA-utøver, av relativt åpenbare årsaker. De færreste har tid, lyst eller mulighet til å trene så mye som UFC-fightere gjør. At verdens mest begavede fightere finnes innenfor det profesjonelle kampsportsegmentet, er nok svært sannsynlig. Jeg vil imidlertid gjerne høre argumentene for hvorfor du mener at krav maga ikke er tilstrekkelig testet som system ...


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic21. mai 2008, 12:44
Jeg tror dere misforstår hverandre litt: Fra mitt ståsted, synes jeg at argumentasjonen dere begge legger frem, makes sense.

Slik jeg forstår det, peker "Viten" på det ironiske, manglende aspektet ved Krav Maga: Man mangler realistiske utprøvingsarenaer. Det MEST optimale, ville vært å trent opp imot et reglement som tillot kamp mot flere. Dette lar seg selvsagt ikke gjøre i virkeligheten - og da er vi tilbake på Påltergeist sin retorikk - at Krav Maga pr.dags dato er en av de beste måtene å gjøre dette på.

Og til debatten vedrørende "ulovelige teknikker", så er det vel ganske klart at "øyestikking" og "biting" er noe som vanskelig lar seg "trenes på" i realistisk sammenheng. Et Vale-tudo regelverk er vel det nærmeste man kommer "realisme" utenom gata selv. Sport er sport - men når sporten er så nærme "gata" som Vale Tudo er - så kan man helt klart trekke klare paralleller når det kommer til realisme og effektivitet.

Er også veldig enig i Påltergeist sitt utsagn om at de "beste" mye trolig befinner seg innen det profesjonelle kampsportsegementet.

Dog handler selvforsvar mye om det mentale. Og det krever mental tøffhet å gå inn i et bur. Noe som sikkert ikke er dumt i forhold til å være mentalt sterk i en selvforsvarssituasjon.

Slik jeg ser det idag, er fullkontaktstrening det som gir den beste basen for selvforsvar. Krav maga og/eller andre RBSD-systemer fungerer som et bra supplement.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: viten21. mai 2008, 19:53
Haha... her har vi treningsforum i sitt ess. en ihugget krav maga tilhenger med 5 års rutine på norske internettdiskusjoner, med fremdeles de gamle hersketeknikkene som funket da de første fjortenåringene fikk forums på internett. skal kaste meg med på nivået ditt med en gang jeg.

Sitat
Jo, definitivt.

Haha.. Nei definitivt ikke? Skal du quote dette igjen nå og skrive jo definitivt igjen?

Sitat
Hehe, noe sier meg at jeg har langt bedre innsikt i vitenskapsmetode enn deg.

Hehe, noe sier meg at jeg har større penis enn deg! men pappan din er kanskje sterkere enn pappan min eller? så da vinner du jo 2-1 =[

Sitat
Krav Maga ble utviklet på 40-tallet, som en pragmatisk selforsvarsyssystem laget for å kunne forsvare seg helt uten regelbegrensinger. Systemet ble utviklet i Israel, der politi- og militærstyrker til enhver tid har opplevd en hverdag preget av grov og potensielt livsfarlig voldsbruk. Hvis du vil trekke vitenskapsanalogien videre, har man altså til enhver tid testet og forkastet hypoteser, med tanke på hva som faktisk fungerer i gatekamp på liv og død. Å forsvare seg mot flere angripere har bestandig vært et relevant aspekt å trene på i Krav Maga, så man kan trygt si at også denne feltspesifikke kampvitenskapen har hatt god tid til å utvikle seg. Faktisk betydelig lengre tid enn MMA i sin moderne form ....

Alt dette er jo stort sett urelevant.. Du blander deg inn i en diskusjon om slåsskamper der 1 person slåss mot flere. Våpen eller militære har aldri vært diskutert. Likevel kommer du med argumentene om at politi og militærstyrker har brukt det i områder med livsfarlig voldsbruk blabla. Samtlige av de områdene innebærer kamp som er totalt irrelevant for det vi disktuerer her.

Sitat
Her har vi tydelig å gjøre med et intellekt i ypperste verdensklasse!

ja og her har vi tydeligvis med et treningsforum.no nerdetøy i ypperste klasse å gjøre. merket det på første posten du skrev. standard mentaliteten med hersketeknikk-quotened-starte-alle-innlegg-med-en-fornærmelse som de første fjortenåringene som fikk internett utviklet.

ang det du faktisk quotet er det jo rimelig absurd at du velger å putte den random trashtalken din inn akkurat der av alle steder. det jeg skrev er en ekstremt standard ting som blir skrevet i sånn 1000 diskusjoner per dag for å skrive et tilfeldig tall. poenget mitt som du tydeligvis ikke skjønner at du ikke skjønner er at du må lære deg å slåss mot 1 før du kan slåss mot fler, og at spesialtrening på 1vX fighting må prioriteres bak å trene på vanlig slåssing.

Sitat
Hehe, du er åpenbart glad i å pakke selvfølgeligheter inn i klønete formuleringer.

Blablabla. Du er åpenbart glad i å .. eh.. spise bæsj! begynner å gå tom for fantasi her =)

Sitat
Blir du angripet av seks stykker, er det eneste rasjonelle stort sett å komme seg unna.

Må jo bare... "Her har vi tydelig å gjøre med et intellekt i ypperste verdensklasse!" !

Blir du som dørvakt angrepet av 6 karer, er oddsen ganske stor for at dette er personer som har vært i et basketak før og er langt over gjennomsnittlig klare for en slåsskamp. Jeg sier ikke at det er realistisk å havne i slåsskamp mot 6 noobs eller 1 million babyer: jeg diskuterer dette teoretisk! hvor mange mennesker kan 1 menneske banke opp, gitt forskjellige faktorer? hadde vært veldig fint om du prøvde litt hardere å forstå hva jeg mener før du går berserk.

Sitat
Her kommer du jo ikke med noen argumenter. Hvorfor er en sportskontekst en optimal testing av hva som fungerer?

Kan faktisk gi deg fornuftig respons på akkurat den der, og det er fordi jeg så på det som ganske innlysende og forventet ikke at noen skulle spørre etter argumenter. Jeg mener en kampsport med få regler er det nærmeste man i moderne tidsalder kan komme god testing av hvilke kampsporter som fungerer. Dvs: MMA. Lekesparring på trening på krav maga kan aldri vise hva som virker i praksis: en mma kamp viser faktisk teknikker som fungerer effektivt for en mot en der begge gir alt og vil ta den andre. Med kun noen få begrensninger.

Sitat
Et langt mer legitimt argument -- som du selvsagt utelater -- er at man gjerne har tilgang til langt mer kompetente sparringspartnere i MMA-sammenheng, i forhold til hva man har i en gjennomsnittlig krav maga-klubb.

haha.. "som du selvsagt utelater"... den sinte tonen kler deg så godt gutten min =)

men godt poeng det - jeg er imidlertid mer fokusert på at man i mma faktisk FÅR sparre hardt, OG får gå kamper der man kan gjøre absolutt hva man vil innenfor regelsettet som er meget begrenset. dvs du kan slå, sparke, albue, knee, bruke submissions, bryte, dytte, herje så hardt og godt du kan i stor grad utenom enkelte ting som angrep mot skritt, bakhode eller spark mot hode i mange mma organisasjoner. dette mener jeg gjør at man virkelig får testet hvem som er best, og hva en utøver har som en annen ikke har. takket være disse rammene fikk BJJ sitt gjennomslag i mma, og takket være disse rammene ble BJJ så bra som det er i seg selv - fordi de graplet og graplet med max intensitet og fikk se hva som virket. 1vx slåssing er imo så avansert og fullt av muligheter at det kunne vært utviklet mange egne sporter, bare for det - HVIS det var gjennomførbart som sport. krav maga er antageligvis MMA'ns svar på boksing =) ikke helt alvorlig ment, men hva vet vi - det er ikke testet i konkurranse - og det er ingen som bryr seg om hva som funker for 1vx fighting. så teoretisk sett kan krav maga være så effektivt for 1vx fighting som boksing er for slåssing - dvs meget begrenset. (mangler spark, knær, albuer, bryting, subs) i MMA derimot vet vi at teknikkene som brukes er tilnærmet de mest effektive: eller ihvertfall langt på vei.

hvor skulle du få testet effektiviteten til krav maga i en kamp mellom 1 og flere personer der man ikke brukte våpen? i krigsherjede områder fordi politiet med våpen og megaskjold rydder opp i områder, og har litt krav maga erfaring under beltet, eller blant det militære? ca så urelevant som du kan få som testing av hva vi diskuterer her. så jeg skjønner ikke at du henger deg opp i det.

det du misforstår i diskusjonen vår er at vi ikke diskuterer hva som er selvforsvar og best for å overleve på byen. det jeg skrev som mitt innspill angående å slåss mot flere - og som forhåpentligvis var det du prøvde å respondere på - handlet utelukkende om slåssing der 1 person slåss mot flere, og det ikke er blandet inn våpen, asfalt, uventede som blander seg inn i slåsskampen og slikt som man har på gata i virkeligheten. ikke minst misforstår du jo totalt fordi du faktisk ikke skjønner at jeg mener krav maga er noe en person som vil være forberedt på å face flere motstandere, burde trene på. men jeg står for at det er absurd å trene på dette før du når et relativt godt nivå i boksing/thai boksing + BJJ eller bryting. nettopp fordi det blir som å starte med å lære seg blindsteal strategier eller å 3bette regulars i poker før du kan håndrangeringen. forstår du dette poenget?? eller blir det vanskelig for deg? (haha.. legg merke til at jeg brukte en av dine egne hersketeknikker der!)

takk for et usaklig og spew innlegg forøvrig.. det oser jo faktisk frustrasjon og aggresjon av deg helt hit... kanskje du burde ta deg en ny krav maga time og få ut litt stress? quote-manien er forferdelig å lese btw.. lær deg å aldri gjøre sånn med en diskusjon. og ikke prøv å benekte at du begynte med usaklighetene er du snill =) eller si at det er fordi jeg blablabla -> legge det over på meg. innse at det er fordi du er fiendtlig innstilt og vant til å slenge med leppa på internett når noen er uenig med deg.

skal forsåvidt innrømme at det hadde blitt svært vanskelig å oppfatte eventuelle smarte poenger i innlegget ditt når du pakker det inn i quotes og talentløse forsøk på diss =) så tilgi meg om jeg har misset noe. og jeg forventer ikke at du skal skjønne hva jeg mener når du leser det her heller.  jeg har vært i nok diskusjoner på internett, og lest mangfoldig fler, og jeg vet med sikkerhet at det aldri har blitt gjennomført en diskusjon i formatet Quote-Krig som har ført til enighet eller noen god belysning av poenger - de fører bare til at man må svare på flere og flere småtekster og gjenta seg selv i evigheten. så gg nytteverdien av denne diskusjonen. du banket opp denne tråden... alene. ca 1v7. its possible! grattis

men ha en fin dag! nussnuss!


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic22. mai 2008, 13:01
Sitat
ikke minst misforstår du jo totalt fordi du faktisk ikke skjønner at jeg mener krav maga er noe en person som vil være forberedt på å face flere motstandere, burde trene på. men jeg står for at det er absurd å trene på dette før du når et relativt godt nivå i boksing/thai boksing + BJJ eller bryting. nettopp fordi det blir som å starte med å lære seg blindsteal strategier eller å 3bette regulars i poker før du kan håndrangeringen.

Her er jeg helt enig. Jeg mener også at man burde ha en solid fullkontaktsbakgrunn skal man få bra utbytte av RBSD-trening. Dog finnes det Krav Maga/RBSD systemer som fokuserer mye på fullkontakt og realistisk sparring (både med og uten drakt). De vil jo selvsagt ha et fortrinn.

Skal man virkelig bygge opp en "selvforsvars-guru" fra intet, så burde imo den første biten av opplæringen være mma-ish, med gjennomgang av grunnteknikker, innføring av sparring og sparring, sparring, sparring. Det er selvsagt en stor fordel å få vedkommende til å gå kamper, for dette er en veldig bra måte å takle frykt, redsel, lammelse, panikk osv på. Og en lovlig måte, man kan liksom ikke sende vedkommende ut i trening på gata...
Deretter kan man ta en mer tradisjonell RBSD-vri, med mer "selvforsvarsrettet" trening i tillegg.

Jeg står også fortsatt på at det viktigste i selvforsvar (forutsatt at man ikke kan løpe/unnvike); er å være en dyktig fighter.

Dog, hvis man går ordet "selvforsvar" i sømmene, som for meg betyr "overlevelse", så er kanskje en blanding av friidrett (løping), turn og Freerunning/Le parkour det beste.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Zuul22. mai 2008, 14:26
Denne tråden er bedre underholdning enn både Ricky Lake og Jerry Springer kombinert ;D


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist28. mai 2008, 14:42
God dag viten! Siden datamaskinen min er inne til service i disse dager, har jeg ikke fått frekventert treningsforum spesielt mye i det siste. Du får derfor tilgi en sen respons på det velformulerte mesterverket ditt av et innlegg. Ettersom systematisk sitering og svar øyensynlig ligger for høyt for dine submiddelmådige lese- og persepsjonsevner, skal jeg her fatte meg i relativt korthet. (Dessuten sitter jeg jo på en Internettkafè, noe som i seg selv gir incentiver for å være kryptisk).

* Krav Maga blir jo til stadighet anvendt i kamp mot flere! Tror du ordensmyndigheter i Israel, og store deler av verden forøvrig, velger å trene krav maga på grunn av andre årsaker enn de rent pragmatiske? Dørvakter i belastede områder velger ikke så rent sjelden å trene krav maga, av den enkle grunn av det er den mest hensiktsmessige bruken av tid i forhold til deres relevante kompetansebehov. Prinsippene og teknikkene man bruker i kamp mot flere personer, er utviklet basert på hva som beviselig er mest effektivt i slike scenarioer. Selvforsvars- og kampsportdiskurser setter ulike behov i forhold til hva som er relevant å utprøve og satse på, selv om det selvfølgelig er betydelige likheter. Skal man rendyrke et system for å fungere i ikke-regelunderlagte sammenhenger der man potensielt sett kan møte flere motstandere, bør man trene på nettopp dette. Det gjør man i krav maga -- der hard sparring også selvfølgelig er et annet, vesentlig aspekt. Du later til å mene at krav maga kun bedriver "lekesparring", uten at du hittil har begrunnet hva du baserer dette på ....

* Når jeg skriver at jeg har gjort observasjoner som dørvakt, er dette ikke ensbetydende med at jeg selv har blitt angrepet. Et relevant poeng er dog at man ser mange av nattelivets skyggesider når man jobber der, og tilegner seg et visst empirisk grunnlag for å uttale seg om sedvanlige fylleslagsmål. Det er imidlertid fortsatt totalt uinteressant å diskutere hypotetiske scenarioer der man blir angrepet av seks handicappede 7-åringer; da dette presumptivt aldri skjer ...

* Det er en smule ironisk at du flere steder bruker "fjortis" som en en negativt ladet referanse, når språkføringen din ville ha fått en gjennomsnittlig tredjeklassing til å skamme seg. Forsøkene på bruk av hersketeknikker blir relativt impotente, når du ikke engang evner å påbegynne en setning med stor bokstav.

* Jeg har fortsatt ikke trent krav maga siden 2001. Du er dog velkommen til en friøkt med undertegnede, Shemhazai og co dersom du ønsker å imponere oss med dine selvforsvarsteknikker. Ta kontakt per PM ved interesse! :)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: viten28. mai 2008, 19:47
1. haha. du rocka opp påltergeist.. fine fremmedord du klarte å finne frem der. må bare gi deg creds for setninger og ord som de du formulerte ned på starten der =) "submiddelmådige" hahaha. et totalt meningsløst, malplassert ord for å virke 5 iq smartere. søtt å se på folk som driver med sånt enda. at jeg er i mot quotekrig er forøvrig ikke fordi jeg ikke klarer å lese quotes men fordi postene blir eksponensielt (wops) større ettersom man quoter alt den andre sa + skriver nye ting som igjen må quotes osv og det legger fokus på enkeltsetninger/aspekter kontra hovedpoenget i diskusjonen. hvis du har prøvd en quotediskusjon over 2 sider før skjønner du hva jeg mener. å quote 1-2 ganger går bra. nå feks velger jeg helt subjektivt selv hva jeg vil fokusere på og trenger ikke svare på hver eneste setning du skriver, og det ville selvsagt også vært uhensiktsmessig.

2. dørvakter i belastede områder som trener krav maga har vel ikke direkte sjeldent prøvd annen type kampsport enn krav maga må jeg bare anta... og hmm hva var det vi diskuterte igjen? var det slåssing for 1 mot flere eller hvordan best beskytte seg som dørvakt? er det synonymt i ditt hode? i mitt er det to vidt forskjellige ting.

3. det er ikke totalt uinteressant å diskutere dørvakt mot 10 sveklinger da dette kan skje. mulig det er uinteressant for deg å finne ut hvor mange gjennomsnittlige vgs elever fedor kunne hamlet opp med... jeg syns det er meget interessant. forøvrig nevnte jeg dette kun for å illustrere et poeng og det var at det IKKE er et fast tall på hvor mange 1 person kan hamle opp med - det er bare et spørsmål om hvor mye mer erfaren/teknisk/sterk/aggressiv osvosv den personen som er alene er i forhold til motstanderne.

4. ja jeg bruker fjortis som en negativt ladet referanse og jeg våger å kalle deg en.. når du uten noen spess grunn må skrive en diss før hvert argument du sier i et håp om at det skal veie tyngre. det er utrolig fjortiss og er en uvane du burde venne deg av med. jeg syns forsøk på bruk av hersketeknikker blir relativt impotente når du putter inn fremmedord som ikke passer inn der du bruker de og ikke er i tråd med forventet språkføring (et internettforum om trening) der du diskuterer. det ser ut som du prøver HARDT og ønsker så inderlig å bli tatt seriøst/få drittsleningen din til å se kulere ut. jeg skriver ikke konsekvent med stor forbokstav på nett fordi jeg ikke gidder. har ikke noe å tjene på det, er lett å lese pc skrift for andre, og jeg bryr meg ikke om hva personer som deg tenker om det... gud hvorfor skulle jeg. aktuelt. så skriver det akkurat der jeg føler for.

og jeg skriver selvsagt i msn style når jeg diskuterer noe random på treningsforum.no (legg merke til åssen denne setningen er bygd opp feks). at du velger å prøve å imponere meg med språkføringen din og hakke ned på min, når det er helt åpenbart at jeg prøver ca 1,3% så hardt som deg....... og kjapp deg for guds skyld med å sitere dette og skriv "ja der har du noe å skylde på ja lollolol unnskyldninger".

Sitat
Du er dog velkommen til en friøkt med undertegnede, Shemhazai og co dersom du ønsker å imponere oss med dine selvforsvarsteknikker. Ta kontakt per PM ved interesse!

haha... nok en hersketeknikk. var dette relevant for noe vi diskuterte her? ler meg ihjel av stilen din. kan rett og slett ikke få understreket godt nok hvor mye jeg ser ned på personer som går inn i en diskusjon og STARTER å slenge dritt random i hytt og pine fordi de har et dårlig selvbilde, noen syke behover eller rett og slett ikke vet å diskutere på noen annen måte.

og du den tilgivelsen trenger du ikke be om gutten min =)

tror det er ganske åpenbart at ingen av vet hva vi diskuterer nå lenger (foruten hvem som skriver best norsk, er dummest etc).. du må jo gjerne argumentere litt mer for at krav maga er the shit men det blir litt nytteløst når den du argumenterer mot er enig i mesteparten av det innlysende du skriver. skulle du derimot ha noen nye argumenter for hvorfor det ikke er mulig å banke mer enn eksakt 4 personer, eller du vil underbygge å anbefale en noob å starte med krav maga så han kan banke opp flere folk på byen, FØR han har lært seg å slåss mot 1, er det stadig interessant å høre om akkurat det.


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: mrlee28. mai 2008, 23:38
Føler vi er i ferd med å bevege oss "litt" off-topic her nå... he he! :)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Sakuraba28. mai 2008, 23:41
Alt jeg vil nå er å se en friøkt mellom viten og påltergeist! :D


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: aiwass29. mai 2008, 13:58
Viten, du vier ca. halvparten av hvert av innleggene dine til nedlatenhet og sleivspark, likevel tar du deg nær av Påltergeists spydigheter? Hvis du er såpass hårsår i nettdebatt, tør jeg ikke tenke på hvordan det går med deg i sparring ...


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: viten29. mai 2008, 18:38
håper du, shemhazai, klarer å se den innlysende forskjellen i at jeg disser påltergeist FORDI han disser meg, og at påltergeist velger å disse meg fordi han er UENIG i det jeg skriver =) (egentlig ikke så veldig heller, han er ganske god på å lage egne tolkninger)

forskjellen utpeker helt klart meg som good og han som bad guy :)Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic29. mai 2008, 20:16
he he, denne debatten tror jeg dere begge er med på å eskalere til ren popcornunderholdning for oss andre :-) Dog, hadde det også vært interessant med en debatt rundt temaet Krav Maga/fullkontakt etc. Jeg tror nok dere er mer enige enn dere selv tror :-)


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: Påltergeist30. mai 2008, 15:52
viten:

God dag igjen! Jeg skal igjen være hensynsfull, og ta dette punktvis -- uten å sitere.

* Det er morsomt å se at du etter beste (særdeles fattige) evne forsøker å plassere deg selv som et offer og en såkalt "good guy". Igjen viser dette bare din mangelfulle forståelse av ting her i verden. For det første har jeg aldri angrepet deg fordi vi er uenige; jeg angrep derimot argumentasjonen din og påpekte hvorfor den var meningsløs. Når du selv til stadighet prøver (uten å lykkes) å skrive nedlatende og sarkastisk, har jeg god samvittighet når jeg skriver nedlatende om og til deg.  La det være klart -- det finnes mange jeg er uenige i som jeg har stor respekt for, da de er intelligente og har gjennomtenkte argumenter. Du har ingenting.

* Du har fortsatt til gode å begrunne påstanden din om at man ikke bedriver ordentlig sparring i krav maga. Kjenner du egentlig til krav maga i det hele tatt? Man lærer selvfølgelig en hel rekke basisteknikker og kombinasjoner mot en motstander før man lærer teknikker mot flere, så også dette stråmannsargumentet ditt faller på sin egen urimelighet.

* Dørvakter har et incentiv for å trene noe som preparere dem for å forsvare seg mot flere motstandere, da dette er en relevant situasjon for dem å beherske. Dette er ikke spesielt relevant å trene på innenfor kampsporter, er det vel? Det samme gjelder med tanke på å trene i situasjoner der man forholder seg til asfalt, stoler, bord, vegger et cetera. I slagsmål mot flere motstandere inne på en pub, bør man tenke taktisk annerledes enn man gjør i en MMA-kamp, følgelig er det hensiktsmessig at man trener med tanke på dette dersom man trener for selvforsvars skyld. Akkurat dette bør være innlysende ....

* Du hevder at den grusomt dårlige og infantile språkføringen din skyldes at du "ikke prøver så hardt". En behagelig måte å bortforklare manglende ferdigheter på er å kalle det slurv. At det å innlede setninger med stor bokstaver er en enorm kognitiv utfordring som krever stor innsats og konsentrasjon, stemmer nok bra i ditt tilfelle. De fleste av oss andre ser imidlertid på dette som ganske trivielt, og det forventes jo at en normalt begavet person mestrer såpass i relativt tidlig skolealder. At du faller utenfor sistnevnte kategori er for så vidt ingen skam. Vi er alle utstyrt med vårt, og intelligens antas å ha en høy arvelighetskoeffisient (cirka 0,65).

* Uten å være en sport, har krav maga også inkorporert bakkekampteknikker fra blant annet BJJ. (Å trekke kampen ned på bakken er dog intet ideal i krav maga). Svært mange kamper ender på bakken, og ethvert pragmatisk selvforsvarssystem trener derfor på bakketeknikker -- selv om det ikke konkurreres innenfor disse systemene. Atter et meningsløst argument er dermed avkledd, sukk ....

* Hvordan får du en invitasjon til en treningsøkt til å bli en hersketeknikk? Jeg vil snarere se på det som en vennligsinnet gest. Her på forumet oppnår du lite annet enn å gjøre deg selv til latter; kanskje du ville ha fremstått som mer kompetent i en treningssammeheng? Du later jo til å ha tro på egen kompetanse når vi diskuterer kamp og selvforsvar, eller hva?

* Folk som vil ut på byen for å banke folk, gidder jeg som regel ikke å gi råd til. Slike primitive mennesker bør nemlig ikke trene kampsport eller selvforsvar i det hele tatt. Personlig trener jeg kampsport for å konkurrere, og ikke primært for å forsvare meg mot mange motstandere.

Usaklig polemikk er forsåvidt morsomt, men dette blir det siste fra meg i denne tråden. Hvis noen vil starte opp en ny tråd hvor vi holder oss til diskusjoner om hva som er effektivt selvforsvar, er jeg imidlertid positivt innstilt. God helg!Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: viten30. mai 2008, 19:02
Hehe dette begynner å bli ganske komisk.. og pinlig, på dine vegne. du lirer av deg ganske mye dumt... men skriver likevel hver post uten det minste snev av selvinnsikt og med stadig mer "klare" meninger. bli jo en skala mer sjokkert av enkelte utsagn og enkeltsetninger du presterer å hoste opp. og den bitre tonen er der enda! hva har verden gjort deg, kompis?

Innlegget jeg snakker om er selvsagt det andre innlegget ditt hvor du går bananas og lirer av deg usakligheter stort sett fordi du ikke er enig med det jeg skriver. Det er jo trist at folk skal være sånn på et generelt grunnlag. Jeg er riktignok på et kampsportforum mens jeg diskuterer her, og det er sikkert naturlig å finne en aggressiv person eller to, men det ser dumt og umodent ut når du tar det ut i en diskusjon som (foreløbig) ikke er usaklig. At du skriver masse random insults nå gjør meg INGEN ting, det er jo hele meningen, og jeg ville aldri anklage deg for å være noen bad guy av den grunn =)

Sitat
La det være klart -- det finnes mange jeg er uenige i som jeg har stor respekt for, da de er intelligente og har gjennomtenkte argumenter. Du har ingenting.

Ooooh! Svir!

Sitat
I slagsmål mot flere motstandere inne på en pub, bør man tenke taktisk annerledes enn man gjør i en MMA-kamp, følgelig er det hensiktsmessig at man trener med tanke på dette dersom man trener for selvforsvars skyld. Akkurat dette bør være innlysende ..

Hvis det er innlysende.. hvorfor skriver du det? Kan du sitere meg der jeg stiller meg uenig til dette? Du har feil rot i denne diskusjonen og diskuterer mot ditt Alter-ego. Det er grunnen til at du ikke blir noe klokere.

Det hadde vært fint om du gikk litt tilbake i tråden og frisket opp minnet ditt ang. hva vi diskuterer og hva det er du er uenig i. Du lager masse påstander som tydeligvis er ment å overvinne noen argumenter, men problemet er at mange av disse argumentene eller meningene er produsert av ditt eget hode/opphentet fra en diskusjon du har vært i tidligere. det blir litt klønete å se på =)

Sitat
* Du hevder at den grusomt dårlige og infantile språkføringen din skyldes at du "ikke prøver så hardt". En behagelig måte å bortforklare manglende ferdigheter på er å kalle det slurv. At det å innlede setninger med stor bokstaver er en enorm kognitiv utfordring som krever stor innsats og konsentrasjon, stemmer nok bra i ditt tilfelle. De fleste av oss andre ser imidlertid på dette som ganske trivielt, og det forventes jo at en normalt begavet person mestrer såpass i relativt tidlig skolealder. At du faller utenfor sistnevnte kategori er for så vidt ingen skam. Vi er alle utstyrt med vårt, og intelligens antas å ha en høy arvelighetskoeffisient (cirka 0,65).

haha... komisk at du - forutsigbar som du er - går rett i fella =) se hva jeg skrev litt lenger opp

"og kjapp deg for guds skyld med å sitere dette og skriv "ja der har du noe å skylde på ja lollolol unnskyldninger"."

dette argumentet kan alltid brukes, mot alle som presterer lavere enn maks i enhver sammenheng, uansett. ser du noen gå sakte bortover gata? fortell dem at de ikke har talent i langdistansejogging. ser du noen drikke melken sin i et bedragelig tempo til lunsj? si at han/hun er talentløs i en drikk-så-mange-liter-vann-du-kan-på-1-minutt-konkurranse!

haha? må du ikke le når du nettopp innser hvor utopisk påstanden din om at mitt valg av å skrive med liten forbokstav innimellom på internett skulle ha noe med intelligens å gjøre? forsåvidt hørt det du skrev tusenvis av ganger før og det er like meningsløst hver gang. jeg har ikke et ego jeg trenger å booste opp ved å overbevise med norskferdigheter på et nettforum, og det er spesielt gjeldende ovenforen en tilfeldig bitter kampsportmann i 20 årene som gjennopplever flamewarunderholdningen fra tenårene.  at jeg har skrevet en solid porsjon mer tekst på nett i mitt liv enn den gjennomsnittlige forumstalker (pls ikke anklag meg for å bragge.... det ville vært så low-value...) kan kanskje ha gjort meg noe lei av å legge overdrevent mye vekt i hver post.

du MÅ jo faktisk ha lite materiale å ta av når du baserer trashingen din på noe så trivielt og banalt som at jeg helt frivillig velger å ikke skrive stor forbokstav i hver setning =) ser du dette??  =) Beklager hvis det blir vanskelig for deg å lese setninger uten stor forbokstav(se! der kom den.. helt tilfeldigvis), men jeg mistenker deg sterkt for å bare henge deg opp i dette for å finne noe du kan bruke som dissing/trashing/flaming. en naturlig del av stilen din.

Videre. Forslaget ditt om en treningsøkt er selvfølgelig usaklig, og du trenger ikke forsøke å argumentere for noe annet engang... spar oss.  hva jeg har å vise deg på en trening og hva du har å vise meg, eller hvilket nivå vi er på innen denne sporten er helt irrelevant for en diskusjon om hvilken sport som fungerer best i en gitt situasjon. Det blir det samme som å tildele meg æren av å forsvare hele mma sporten som singelutøver... Det ville medført at tim sylvia hadde vunnet enhver diskusjon han gikk inn på i mma FØR den startet bare fordi han er tim sylvia. du som er så begavet av natur burde vel skjønne at det ikke gir noen mening. vi hadde en diskusjon, og den kan på ingen måte belyses ved at vi tar en treningsøkt sammen. derfor ser jeg ingen grunn til å oppsøke deg - en tilfeldig slitsom internettwarrior som ikke gir inntrykk av å oppføre seg bra eller være over gjennomsnittlig stabil - for å trene sammen akkurat deg, når det fins uendelig andre (bra) sparringspartnere å trene med der ute. du skal forsåvidt ikke se boritfra at vi havner på en trening sammen TILFELDIGVIS ved en annledning hvis du trener kampsport aktivt.

Det blir det siste fra deg ja.. det var jo trist. Når man skriver post på post totalt på måfå ettersom man har misforstått fullstendig hva essensen i diskusjonen er, og i tillegg innser at man startet flamingen fordi man var i sinna-humør en ettermiddag er det en naturlig prosess å trekke seg. Ingen kan blame deg!

God helg du og!


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: bigdawg30. mai 2008, 19:11
Go Bas Ruten; Lethal Self Defence System!

Digger btw Påltergeist sitt språkbruk, men viten er en søt type han og!


Tittel: Sv: Mrlee sin variant av lavt sidespark (en liten video-tutorial)
Skrevet av: toxic31. mai 2008, 13:30
haha, jeg har en følelse av at Påltergeist aldri kommer til å gi seg med dette :-)

*venter i spenning*