Treningsforum

Helse & Velvære => Skjønnhet og Mote => Emne startet av: Quasar på 27. juni 2008, 18:13



Tittel: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Quasar27. juni 2008, 18:13
Er det en sammenheng i dette? Føler jeg får kviser med en gang jeg bruker proteinpulver.


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Redigert2.027. juni 2008, 18:39
Mitt tips er at det IKKE er noen sammenheng. Kviser varierer veldig, fra uke til uke, måned til måned, årstid til årstid. Det at du får utbrudd 'med en gang du bruker proteinpulver' tipper jeg at er en tilfeldighet. Men vi har forskjellig hud. Det jeg har funnet ut at betyr mest for kvisene, er klima og temperatur. Jeg har hatt kviser i omtrent 3 år nå, og da jeg stort sett er kvisefri fra mai til oktober, så kommer kvisene mer og mer jo nærmere vi kommer vinteren. De kommer gradvis bort mot vår- og sommeren. Hos en kompis av meg er det polar motsatt(polar opposite?).

Kviser kommer, og det at du slutter med proteinpulver gjør det neppe særlig bedre. Har du badstu på gymmet? - Ja da hopper du i badstua noen ganger i uka - Funker som FAEN!

Soling er også porr for kvisene sin del, så klart.



Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Baliba27. juni 2008, 18:55
Hvordan folk sier at det man spiser, feks proteinpulver ikke har noen sammenheng med kviser skjønner jeg ikke. Alt vi putter i oss vil påvirke hormonene i større eller mindre grad.
Hvor stor påvirkning et proteinpulver kan sikkert diskuteres men det vil uansett selvfølgelig være variabler pga genetikk, resten av kostholdet osv osv.

Mitt tips ville vært å hatt 2-3 uker med og så 2-3 uker uten, så ser man jo selv om det gir noen forskjellig effekt både på huden og formen.

At det er andre faktorerer enn akkurat proteinpulver som kan påvirke mer tror jeg så gjerne på, men at det ikke har noen sammenheng blir for snevert.

Hygiene generelt sett vil gi stort utslag, feks det å gå rundt og være svett hele tiden er ikke noe særlig, og skifte sengetøy for sjeldent osv


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: MSG27. juni 2008, 19:00
Bare et tips fra meg som har testet ut stort sett alt før jeg gikk til hudlege: det har minimal betydning. Selv om du legger om livsstilen din fullstendig, og isolerer ut alt som kan forårsake kviser, er det ikke sikkert du kommer særlig langt. Trust me - Gå til hudlegen er det beste valget du kan ta mener nå jeg!


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: OleMartin..27. juni 2008, 22:55
en jeg kjenner som var 25 år når dettA skjedde:

bestemte seg for å begynne å trene litt med vekter, å han begynte med kun protein pulver ved siden av og han fikk kviser på knærne faktisk.. kutta ut protein pulver helt å da blei det borte..!!
så ja du kan få kviser av protein pulver..

må legge til at han hadde aldri hatt kviser før!


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Mogwai28. juni 2008, 15:23
har hørt dette før selv, men har ikke opplevd noe


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Hardrock_ram28. juni 2008, 15:54
jeg fikk kviser av proteinpulver. jeg slet tilsynelatende med kviser, men visste ikke at det var pga. proteinpulver. For en stund sia bestemte jeg meg for å slutte helt med proteinpulver (av andre grunner). 2 uker etter var omtrent alt av kviser borte! nå, ett år etter at jeg slutta, så har jeg blitt helt kvitt alt som heter kviser, bortsett fra en og annen som dukker opp av og til, slik jeg vil tro de fleste får. I mitt tilfelle var det helt åpenbart proteinpulveret som hadde skylda.


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: xXUnknownXx28. juni 2008, 16:04
Jeg vet ikke om det kan være sant men jeg har opplevd noe sånt og.
Men jeg fikk det av karbohydrat pulver..
Engang brukte jeg både prot. og karb. pulver og fikk mange kviser så sluttet jeg med karb. pulver og det hjelp mye.


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Laars12. juli 2008, 17:29
Jeg var hos en hudlege. Og hun sa at ingen ting av hva du spiser har noe å si på kviser. Det leste jeg også i et lege blad


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: blupp12. juli 2008, 17:35
Jeg var hos en hudlege. Og hun sa at ingen ting av hva du spiser har noe å si på kviser. Det leste jeg også i et lege blad

Fikk vite noe annet jeg når jeg var hos hudlege OG hudpleier. Der fikk jeg vite at ansiktet var delt inn i forskjellige soner, og de sonene har forskjellige grunner til at det blir kviser. F.eks så er pannen det området som påvirkes av hva man spiser.


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: OleMartin..12. juli 2008, 17:40
Jeg var hos en hudlege. Og hun sa at ingen ting av hva du spiser har noe å si på kviser. Det leste jeg også i et lege blad

nei vel.. da vil jeg gjerne ha ett veldig godt svar på hvorfor flere har fått kviser av protein pulver som nevnt i flere innlegg her.. les også det jeg skrev tidligere..


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Laars13. juli 2008, 19:33
Nei, det vet jeg ikke. Jeg hørte bare på hva hun sa og det som sto i hefte hun ga meg. Selv har ikke fått noe mer kviser av verken protein pulver eller carbo fuel.


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: CG11. august 2008, 22:03
At du får kviser av proteinpulveret ditt er nok bare en tvangstanke! Jeg har selv slitt med kviser, og trodde selv at melk med sjokoladepulver var en årsak. Så jeg sluttet å drikke melk en periode og noen kviser forsvant. Dette er ren og skjær bullshit, en simpel tvangstanke som jeg ikke burde ha ofret et eneste nanosekund til. Kviser kommer og kviser går. Om sommeren har du generelt lite, pga mye sollys, mens om vinteren har du mye på grunn av mørke. I en uke har du kanskje ti, i den neste kanskje tre. Dette varierer, og er noe du må akseptere. Har du anlegg for kviser bør du med andre ord slutte å tenke, knake og fundere på hvilken mat du spiser - noe som ikke er godt for psyken din.

For å klarne opp i dette så forårsakes kviser av mange faktorer, spesielt gener. Stoffskifte, utvikling, stress, luftkvalitet osv. gir også utslag på kviser. Men, som nevnt, den viktigste faktoren er gener. Dette kan du ikke gjøre noe med selv. Ta heller livet med ro, vask deg skikkelig i fjeset morgen og kveld - gjerne med Clearasil eller Basiron AC. Dette er produkter som etser vekk uren hud, åpner porer i huden o.l. slik at du får vasket fjeset skikkelig - det skader ikke å skrubbe huden vet du!

Om noen år er du uansett kvitt faenskapet.


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Djammen18. august 2008, 17:12
Noen får desverre den reaksjonen :what:


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Tor Andre18. august 2008, 17:15
Så det vil si at masse kviser har høy status? :P


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Beefcake19. august 2008, 10:35
Er det en sammenheng i dette? Føler jeg får kviser med en gang jeg bruker proteinpulver.

Ja, det kan være en sammenheng. Kviser kommer ofte av hormonelle forandringer, og melkeprotein som myse/kasein-pulver fører til forholdsvis stor utskillelse av hormonet insulin. Dette sammen med andre (ukjente) faktorer kan kanskje bidra til mer kviser hos dem som er predisponert for det.



"Milk was a particularly potent insulin secretagogue; the observed insulin response was approximately 5-fold greater than would be anticipated from the glucose response."

Diabetologia. 1986 Nov;29(11):784-91



"We found a positive association between intake of milk and acne"

Milk Consumption and Acne in Adolescent Girls, Dermatol Online J.  2006;12(4)



"We found a positive association with acne for intake of total milk and skim milk. We hypothesize that the association with milk may be because of the presence of hormones and bioactive molecules in milk."

High school dietary dairy intake and teenage acne . 
Journal of the American Academy of Dermatology , Volume 52 , Issue 2 , Pages 207 - 214



"The last diet-acne trial was published in 1971.11 In the ensuing
34 years, great strides have been made in understanding
how diet influences long-term health and well being. Unfortunately,
appreciation of this information has generally gone
unnoticed in the dermatology community, as witnessed by
the 34-year vacuum since the last dietary intervention in acne
patients. A substantial body of literature now exists that directly
implicates diet as the most likely environmental factor
underlying the development of acne
. Confirmation of the
diet-acne hypothesis will require numerous well controlled
dietary interventions examining multiple nutritional factors.
As a starting point, future experiments testing the diet–
acne hypothesis should employ diets that mimic the nutritional
characteristics of diets found in nonwesternized populations
known to be free of acne.31 Although there is no
single nonwesternized diet, there are certain universal characteristics
that have a theoretical basis for testing. These diets
are free of processed foods, cereal grains, dairy products,
refined sugars, and refined oils and almost entirely comprise
unprocessed fresh, fruits, vegetables, and lean meats, fish,
and seafood."

Semin Cutan Med Surg 24:84-91, 2005


Tittel: Sv: Protein pulver og kviser?
Skrevet av: Beefcake19. august 2008, 12:38
Man kan motvirke insulinutsondringen fra myseproteinpulver gjennom å blande det sammen med annen mat istedenfor å drikke det alene eller sammen med karbopulver.

Hvorvidt det vil hjelpe mot kvisene er veldig usikkert, men kanskje verdt å prøve i hvert fall hvis man er veldig plaget av dem.


"Background: Foods with a low glycemic index are increasingly being acknowledged as beneficial in relation to the insulin resistance syndrome. Certain organic acids can lower the glycemic index of bread products. However, the possible effect of acids in fermented milk products on the glycemic index and on insulinemic characteristics has not been addressed. The metabolic effects of fermented milk or pickled products used as additives to mixed meals have also not been addressed.

Objectives: One objective was to characterize the glycemic and insulinemic responses after intake of regular or fermented milk products (study 1). In addition, the acute metabolic effect of fermented milk (yogurt) and pickled cucumber as supplements to a traditional breakfast based on a high–glycemic index bread was evaluated (study 2).

Design: Ten healthy volunteers were served different breakfast meals after an overnight fast. Capillary blood samples were collected before and during 2 (study 1) or 3 (study 2) h after the meal. White-wheat bread was used as a reference meal in both studies.

Results: The lactic acid in the fermented milk products did not lower the glycemic and insulinemic indexes. Despite low glycemic indexes of 15–30, all of the milk products produced high insulinemic indexes of 90–98, which were not significantly different from the insulinemic index of the reference bread. Addition of fermented milk (yogurt) and pickled cucumber to a breakfast with a high–glycemic index bread significantly lowered postprandial glycemia and insulinemia compared with the reference meal. In contrast, addition of regular milk and fresh cucumber had no favorable effect on the metabolic responses.

Conclusions: Milk products appear insulinotropic as judged from 3-fold to 6-fold higher insulinemic indexes than expected from the corresponding glycemic indexes. The presence of organic acids may counteract the insulinotropic effect of milk in mixed meals."

American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 74, No. 1, 96-100, July 2001