Treningsforum

Kosthold => Kosthold og Ernæring => Emne startet av: rubie på 30. juli 2008, 15:51



Tittel: Smør/majones
Skrevet av: rubie30. juli 2008, 15:51
har en del spørsmål rundt dette.

jeg hater å spise kjøtt og fiskepålegg på brødskive uten majones/smør. Så lurer jeg på hvilken smør type som er sunn? som har det beste fettet etc.

og i majones, har sett bak på pakningene, det brukes olje-fett, skal ikke det være ganske sunt da?

Er det noe ''big deal'' om jeg bruker vanlig majones på brødskivene? liker ikke lett majones, er noe rart med det :p


Tittel: Sv: Smør/majones
Skrevet av: Startopia30. juli 2008, 16:09
Kommer jo ann på hva du vil med kostholdet ditt. Hvis du skal opp i vekt er ikke vanlig majones i kontrolerte mengder noe problem, skal du ned i vekt derimot....

Smør til brødskiven ala soft er jo plantemargarin og har umettet fett i motsettning til meierismør som inneholder mettet fett..

Jeg bruker ikke smør eller majones på skivenen lenger og syns egentlig det er en vanesak, du kan venne deg til å spise ting uten.


Tittel: Sv: Smør/majones
Skrevet av: rubie30. juli 2008, 16:41
jeg skal litt ned i vekt, ikke alt for mye, har bare noen ringer på sidene av magen som skal vekk, og litt på lårene, ekke verre enn det.

å jeg takler ikke å spise tørr mat det er seriøst pyton, så på kjøtt/fiskepålegg, salami,  makrell i tomat etc, blir det alltid majones eller smør

så hva er den beste utveien?


Tittel: Sv: Smør/majones
Skrevet av: ^Th0mas^30. juli 2008, 18:07
Vita har sikkert den sunneste majonesen, men er nok litt dyrere enn de andre variantene. Personlig holder jeg meg langt unna majones og mange småmengder med mettet fett når jeg er på diett, men som tidligere nevnt i tråden, det må være kontrollert.


Tittel: Sv: Smør/majones
Skrevet av: kris730. juli 2008, 18:24
Ikke slutt å spis smør, men hold deg gjerne mer unna spess raske karbohydrater  spess hvete og sukker om du skal ned i vekt..

Metta fett er ikke usundt.

Jeg slanka meg en del kilo på høyt smør/fettinntak inntak, nå holder jeg vekten godt på det.. og svarte så godt det er:)


Tittel: Sv: Smør/majones
Skrevet av: tattooholica30. juli 2008, 18:28
hvis man ikke klarer å kutte helt ut så er jo mengden det viktigeste, skal ned 2-3kg selv.
jeg tar mindre smør (soft) på brødskiven enn ellers, mindre sukker i teen osv. de som klarer å være steinharde mot seg selv kutter vel helt ut. men mitt mål er å ha ett kosthold jeg kan leve med til vanlig,derfor synes jeg det funker fint for meg å minke inntak av slike ting.
med har trening,både cardio og hard styrke har jeg gått ned 1,5kg på 2 uker.
hvis jeg bare er litt sulten bytter jeg også ut brødskiva med frukt ala eple eller druer.
så er det jo greit å holde seg til grovt spelt eller rugbrød også :)

lykke til hvertfall :D


Tittel: Sv: Smør/majones
Skrevet av: F..Frank31. juli 2008, 11:52
jeg skal litt ned i vekt, ikke alt for mye, har bare noen ringer på sidene av magen som skal vekk, og litt på lårene, ekke verre enn det.

å jeg takler ikke å spise tørr mat det er seriøst pyton, så på kjøtt/fiskepålegg, salami,  makrell i tomat etc, blir det alltid majones eller smør

så hva er den beste utveien?

Hva med å bruke mager kesam hvis du ikke orker tørr mat? Du vil sikkert synes det er litt syrlig smak med en gang, men hvis du ikke er negativ til å prøve i utgangspunktet, så er det bare snakk om tilvenning. Og du kan jo krydre kesam`n litt hvis du synes det gir for lite smak.
Problemet er vel kanskje at når man er vant til å spise fet mat, som f.eks smør og majones, så vil vel lettvariantene smake "annerledes" i starten. Som sagt en vane/-tilvenningssak.

Og makrell i tomat er kanskje ikke det tørreste du kan ha på brødskiva ;)

Er selv vokst opp med at modern "drukna" all mat som torsk, laks, biff etc i smør når hun stekte det, og nå kan jeg ikke fordra mat stekt i en masse smør :)

Åpent sinn gir kalorisvinn ::)


Tittel: Sv: Smør/majones
Skrevet av: Startopia31. juli 2008, 12:12
Jeg har gått ned mange kg til nå og har kuttet ut mye av fettet og godt ned på karbohydrater, det funker.
Noe fett som i feks makrell i tomat, laks til middag osv. spiser jeg mye av, men fett som smør på skive og majones har jeg kuttet ut.

Andre dietter hvor en spiser masse fett men kutter ut karbohydratene funger også.
Du må rett og slett finne ut hva som passer din kropp best.