Treningsforum

Trening => Strongman => Emne startet av: Egil Skallagrimsson på 27. november 2008, 13:37



Tittel: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 13:37
Vil nå takke styrkeløfteren som ringte avisen i Bø og informerte om det enorme dopingforbruket blant norske strongmen!

Vedkommende ble oppfattet av jounalisten til å ringe fra Norges Styrkeløftforbund. Hvorvidt vedkommende faktisk ER i styre, stell eller klubb, vites selvfølgelig ikke. Men Viking Power Productions hadde en lengre prat med vedkommende journalist. :)

Selv om jeg først ble litt irritert over at noen skal forsøke å sabotere et arrangement som det er lagt ned så mye tid og verdier i, så måtte jeg samtidig trekke på smilebåndet. Her har vi fått en fantastisk posisjon.
Det er faktisk så fælt av vi arrangerer NSM 09, at noen finner det nødvendig å komme med angrep på doping blant deltakerne, selv FØR vi vet hvem deltakerne er! ::biggrin::

Som vi informerte avisen om, så inviterer vi alle sterke menn i norge til å stille opp på kvalifisering fredag 22. Mai 2009. Vi kan umulig greie å gjennomføre en bra dopingkontroll på alle byggere, mekanikere, snekkere, kjeltringer og tullinger som velger å komme for å prøve seg. Vi vet jo ikke selv hvem som kommer enda...

Enhver som er engasjert nok i denne problematikken til å faktisk komme på å kontakte en avis for å sverte strongman, burde vite at det er fullstendig nytteløst.
Vi kårer norges sterkeste mann, og inviterer alle til å stille!

Enda en tråd om doping og strongman er sikkert ikke akkurat det trengingsforum trenger mest av, men jeg greier ikke la være, når ergrelsen over oss er så stor som den er... :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Espen Bøs Aune27. november 2008, 13:42
 ::rofl2:: :dance: :drankere: :erter: :lol!:


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Gundersen™27. november 2008, 13:59
Det har jo lenge vært en dopingdiskurs mellom bl.a. styrkeløft og strongman her til lands, men den ser ikke ut til å stoppe med det første. Saken er nå engang den at stongman er en idrett som er underlagt Norges Idrettsforbund, og da heller ikke deres antidopingreglement. I så måte kan utøvere som deltar i den type konkurranser være - som Egil sier - dopede eller ei, men det vil ikke ha noen reell betydning.

Så lenge de som konkurrerer er inneforstått med dette er det vel ikke et problem innad i miljøet, men det henvises vel hele tida til den etiske og moralske siden ved dette. Hvor vidt det er riktig av diverse tv-kanaler etc. å sende dette da utøverne ikke blir dopingtestet. Hvilke signaler vil dette sende ut, og hvordan vil folk flest oppfatte dette? Blir dette en legalisering av doping da mediene godtar at den slags blir vist i beste sendetid? Vil folk flest skjønne at dette er voksne mennesker som har tatt et selvstendig valg enten å dope seg eller la være? Spørsmålene er mange, men jeg tror ikke akkurat sabotasje er veien å gå for å få fremmet sin sak.

Det sagt; jeg syns flere innen strongmanmiljøet gjør en kjempejobb mtp å arrangere stevner og fronte aktiviteten de driver med, hvilket flere bør lære av. Det gjelder å selge seg selv og sin aktivitet slik at de/den blir kjent blant massene. Selv om jeg ikke har sansen for alt ved strongman har jeg ingen problemer med å erkjenne at det finnes driftige folk innen miljøet som fortjener ros for sin innsats og ståpåvilje.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: sterkestesomfinns27. november 2008, 14:00
Tror ikke det er en styrkeløfter, men en strongman som kun ønsker publisitet;) Strongmen er kjent for å bruke ekstreme metoder for å nå målet sitt, ho ho:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum27. november 2008, 14:01
Føre var, er det ikke det det heter? Skjønner ikke at denne styrkeløfteren heller konsentrerer seg om det han lever for. Styrkeløft?

Det står jo minst 30 dopede utøvere på den "ryktelista" på deltagere på NSM kvalikk  ::)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Treningsvitenskap27. november 2008, 14:11
beklager, det var meg. siden jeg løfter mindre enn alle på norges sterkeste mann og kommer aldri til å bli så sterk, så må det skyldes dopet de tar og da er jeg nødt til å påpeke at det ikke er mulig å bli sterkere enn meg uten dop. derfor gir det meg en utrolig god selvfølelse å kunne rakke ned på noen som sikkert trener mye hardere enn meg og vil satse litt mer av helsa si på å gjøre det bra innen sin styrkesport. Hadde jeg fått litt mer ros og oppmerksomhet som barn ville jeg nok ikke ringt...im so sorry... buhu


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 14:12
Jeg må presisere at jeg IKKE tror dette kommer fra hverken forbundskontor eller styret i NSF.
Det var bare journalisten som hadde oppfattet det slik. Så dette er IKKE et forsøk fra meg på å anklage noen i styret i NSF for dette. Styret i NSF har nok utfordringer, om ikke jeg skal lage enda mer trøbbel for dem.  

Denne saken/tråden er utelukkende skapt av vedkommende som valgte å ringe avisen i Bø. Jeg syns det negative fokuset er slitsomt, men jeg skjønner at det kommer.

Det er klart at styrkeløft blir kjempepopulært bare strongman blir fjernet fra jordens overflate.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: næææh27. november 2008, 14:19
Jobber du fortsatt i Oslo Egil?


Isåfall vet jeg om et par gutter på B1 som sikkert ville vært glade for en tur til Bø hvis det skulle trenges ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 14:22
hehe, hadde vært no' det! ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Raggis27. november 2008, 14:26

Det er klart at styrkeløft blir kjempepopulært bare strongman blir fjernet fra jordens overflate.

Tror eller det er slik at både vektløfting, styrkeløft og strongman blir kjempepopulært  bare vi får fjernet fotball ifra jordens overfalte. Om ikke noe annet vil TV sporten bli ett bedre TV program så det blir en vinn vinn situasjon ;D
 

La ungdommen begyne med idrett før fotballen tar dem....


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Treningsvitenskap27. november 2008, 14:30
agreeeeeeeeeeed


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 14:31
Det er et snev av sannhet i resonnementet... hvis folk hadde fått sett bredden i norsk idrett, så hadde det faktisk kunne blitt skapt et marked for mer enn fotball.

Derfor bra at NSM sendes som undeholdning og dokuentar på tv2 og ikke tar tid fra idrett og dens sendetid. :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: DanielØvre27. november 2008, 14:40
Honnør til Egil!

Utrolig hvordan du får satt ord på ting i alle sammenhenger :)
Bra jobba!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Fenrikflink27. november 2008, 14:42
Det er forsåvidt legitimt nok å ha motforestillinger mot bruk av medisin til ikke-medisinske formål, eller doping som det også kalles. At enkeltpersoner har holdninger til slik bruk som de bruker på seg selv, og som de ønsker skal gjelde for alle er forsåvidt også greit så lenge de er innenfor gjeldende lover og regler.

Det jeg synes er utidig dersom det blir en sammenblanding av begreper og medfølgende tvil om motivene.

Er motivet her å:
- fjerne strongman
- fjerne dopingbruken i strongman
- fremme egen idrett

Dersom motivasjonen er å fjerne strongman som konkurranse/aktivitet er det på grensen til et brudd på grunnleggende menneskeretter, så det velger jeg å se bort fra som alternativ. Sverting av strongman for å fremme egen idrett, det være seg styrkeløft eller annet, er en etisk tvilsom måte å gjøre det på, spesielt om man bruker ord som "endelig løsning på strongmanproblemet".

Det gir meg ett alternativ jeg kan se på som legitimt, nemlig et ønske om å fjerne dopingbruken i strongman. Så sant det er et bevisst valg, foretatt etter innhenting av informasjon fra troverdige kilder og sortering av denne så kan jeg forstå og akseptere det. Dersom det er et valg basert på en logikk som "jeg vil ikke ha det - derfor får ingen", så er ikke det holdbart.

Det er spesielt to negative faktorer knyttet til dopingbruk, og det er mulige skadevirkninger og at omsetningen kan støtte kriminell virksomhet ved at omsetningen er forbudt. Omfanget av skadevirkninger er ikke entydig klart på grunn av manglende forskning og store mengder skremselspropaganda fra institusjoner som ADN over tid. At penger fra innførsel og omsetning av dopingmidler finansierer kriminell virksomhet er hevet over enhver tvil.

Et tredje element er eventuelle samfunnskostnader som følge av skadevirkninger etter dopingbruk, her tenker jeg for eksempel på kostnader dersom man blir varig syk av bruken.

Summen av disse argumentene blir for meg at det er legitimt fra et å ønske slutt på dopingbruk i strongman fra et samfunnsengasjert standpunkt, men for at det skal oppfattes slik, og ikke som en interessekonflikt må det presenteres slik, og ikke gjøres ved å rakke ned på en aktivitet på bekostning av en annen.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Wanna be fast27. november 2008, 15:12
Synd dersom noen føler at det er nødvendig å prøve å ødelegge for andre for å fremme egen sport. Tror egentlig ikke strongman er styrkeløfts største problem, men heller det at de fleste faktisk ikke vet at styrkeløft eksisterer.

Men er synd at det generelt virker som at doping er mer akseptert så lenge man ikke stiller i idrett der det er mot reglene. Man kan bortforklare og lukke ører og øyne alt man vil, men doping er skadelig og farlig. Kansje ikke i små mengder, men da er vel også effekten heller liten også.

Enda værre er det at folk ikke tør si det som det er. At unge blir lurt til å tro at ronnie coleman og co er helt ren, bare å spise rent å kjøpe store mengder protein pulver. Blir litt som styrkeløftere som oppgir rekorder med utstyr uten å nevne at utstyr brukes.

Strongman er show, og arbeidet utøverne har lagt ned for å bli så sterk er ikke mindre imponerende om de doper seg. Men for de som doper seg hadde resultatene vært dårligere dersom de ikke gjorde det, og folk må kunne bedømme selv på riktig grunnlag om de syns prestasjonen er fantastisk eller ikke.

Blir litt feil å avfeie doping i ett arrangement uten kontroll


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: *HELLmik*27. november 2008, 15:26
Vil nå takke styrkeløfteren som ringte avisen i Bø og informerte om det enorme dopingforbruket blant norske strongmen!

Vedkommende ble oppfattet av jounalisten til å ringe fra Norges Styrkeløftforbund. Hvorvidt vedkommende faktisk ER i styre, stell eller klubb, vites selvfølgelig ikke. Men Viking Power Productions hadde en lengre prat med vedkommende journalist. :)

Selv om jeg først ble litt irritert over at noen skal forsøke å sabotere et arrangement som det er lagt ned så mye tid og verdier i, så måtte jeg samtidig trekke på smilebåndet. Her har vi fått en fantastisk posisjon.
Det er faktisk så fælt av vi arrangerer NSM 09, at noen finner det nødvendig å komme med angrep på doping blant deltakerne, selv FØR vi vet hvem deltakerne er! ::biggrin::

Som vi informerte avisen om, så inviterer vi alle sterke menn i norge til å stille opp på kvalifisering fredag 22. Mai 2009. Vi kan umulig greie å gjennomføre en bra dopingkontroll på alle byggere, mekanikere, snekkere, kjeltringer og tullinger som velger å komme for å prøve seg. Vi vet jo ikke selv hvem som kommer enda...

Enhver som er engasjert nok i denne problematikken til å faktisk komme på å kontakte en avis for å sverte strongman, burde vite at det er fullstendig nytteløst.
Vi kårer norges sterkeste mann, og inviterer alle til å stille!

Enda en tråd om doping og strongman er sikkert ikke akkurat det trengingsforum trenger mest av, men jeg greier ikke la være, når ergrelsen over oss er så stor som den er... :)

Styrkeløfteren er så patetisk, han synker ned på "bolenivå".  :spin:


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Djammen27. november 2008, 15:49
Ikke prøv og fortell meg at ingen i styrkeløft doper seg, for det vet jeg noen gjør, en test er ikke umulig og fake


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 15:58
Ikke prøv og fortell meg at ingen i styrkeløft doper seg, for det vet jeg noen gjør, en test er ikke umulig og fake
Det er alltid noen som prøver seg. det blir tatt folk hvert år.

Det som er trist her, er at en person bruker sin tilstand som styrkeløfter når han "rapporterer" at strongman på bø neste år er fullt av dop.

Greit å mene ting om dop, som fenriken så bra skriver om, og greit å reagere. Men å presentere seg som styrkeløfter før man sprer drit, ødelegger for styrkeløft og for strongman.

Hva med å gjøre noe positivt i steden?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Mummelmann27. november 2008, 16:10
Jaja, da vet vi det; Bull Hansen har skaffet seg speed dial til alle landets aviser og Egil har fått seg en nemesis!  ;D
Spøk til side; utrolig barnslig, få han til å ringe til London Times med doping spekulasjoner rundt OL 2012, man vet jo aldri?  ???


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Gundersen™27. november 2008, 16:10
Aner jeg en arg Bjørn Andreas Bull-Hansen igjen tro?
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=529772 (http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=529772)

Jeg vet ikke hvem som har tatt kontakt med lokalpressen, men jeg syns det er unødvendig å nevne Bull-Hansen i denne sammenhengen. Ja, han har gått åpenlyst ut mot strongman-Norge og man kan godt få anta at det er han, men det får man holde for seg selv. For alt det vi vet kan det være en annen, og det kan hende han ikke setter pris på å bli beskyldt for noe han ikke har foretatt seg.

Ikke prøv og fortell meg at ingen i styrkeløft doper seg, for det vet jeg noen gjør, en test er ikke umulig og fake

Det er alltid noen som prøver seg. det blir tatt folk hvert år.

Det som er trist her, er at en person bruker sin tilstand som styrkeløfter når han "rapporterer" at strongman på bø neste år er fullt av dop.

Greit å mene ting om dop, som fenriken så bra skriver om, og greit å reagere. Men å presentere seg som styrkeløfter før man sprer drit, ødelegger for styrkeløft og for strongman.

Hva med å gjøre noe positivt i steden?

Som Egil sier er det alltid noen, uavhengig av idrett, som bryter reglementene de er underlagt. Grunnene til dette er selvsagt ulike, men virkningen er uansett uakseptabel. Videre er det en vesensforskjell mellom styrkeløft og strongman, og er at styrkeløftere er underlagt Antidoping Norge (og Wada) sin antidopingpolicy.

Videre er jeg enig med Egil i at det er synd at "en styrkeløfter" nok en gang har gått ut og skapt unødvendig splid mellom styrkeløft og strongman. Ja, det er forskjeller mellom aktivitetene og holdningene er ikke nødvendigvis like, men man bør kanskje heller fokusere på seg og sitt fremfor "å ødelegge" for andre som prøver å skape noe...


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Einar B. Gilberg27. november 2008, 16:12
Ikke prøv og fortell meg at ingen i styrkeløft doper seg, for det vet jeg noen gjør, en test er ikke umulig og fake
Det er alltid noen som prøver seg. det blir tatt folk hvert år.
...
Hva med å gjøre noe positivt i steden?
I dette tilfellet er det mest positive man kan gjøre å tipse ADN om dopingbruken. Jeg har gjort dette selv tidligere, men jeg tror jeg tok feil med min mistanke.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Djammen27. november 2008, 16:19
Ser ingen hensikt og sladre på noen uansett, jeg blir ikke sterkere av og melde ifra om at en doper seg, greit han blir fortere sterk osv...men det kommer som regel store bivirkninger over tid..

Og som jeg alltid har sakt til folk som spør hvorfor de ikke har tester på NSM

Hvorfor skal de testes? Her leter vi etter norges sterkeste mann, med eller uten dop. Dopere han seg, er han alikevell norges sterkeste mann, og det er han vi er på jakt etter...


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Vegeta27. november 2008, 16:20
Strongman er  å blir kjempe underholdning :D

Til dere som bruker enormt med energi på å rakke ned på Strongman:

 Hadde dere bare brukt en brøkdel av tiden på å fremme egen sport,golf,ludo,styrkeløft, så tror jeg nok
at det hadde gitt dere enormt mye mer publisitet enn det Strongman faktisk får. Men dog grunnet annen energibruk som svartmaling av andres prestasjoner,organisering med alt som har med strongman å gjøre så er det ikke rart at styrkeløft forblir usynelig for "mannen i gata.

Lær å reklamer bedre for egen sport i stedet. Bedre det enn å sutre,syte,klage på at strongman er mer i media, det er evnen til markedsføring som er avgjørende for publisiteten man får.

Der har kanskje visse folk som er misfornøyd med mediadekning de får om egen sport en jobb å gjøre?





Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Einar B. Gilberg27. november 2008, 16:26
Ser ingen hensikt og sladre på noen uansett, jeg blir ikke sterkere av og melde ifra om at en doper seg, greit han blir fortere sterk osv...men det kommer som regel store bivirkninger over tid..
Trenger du å ha personlig vinning på det? Nei, du blir ikke sterkere men du gjør noe som er rett. Folk som gjør noe som er galt bør ikke få holde på. Veldig trist hvis du virkelig vet av noen som doper og driver med styrkeløft. Mest sannsynligvis er det vel egentlig bare folk du vet om som du tror bruker dop eller at du har fått høre fra andre at en person bruker dop? Kanskje personen ikke engang er med i NSF?

Har du meget troverdig informasjon på at noen som konkurrerer innen NSF (eller NIF for den saks skyld) bruker ulovlige midler så gjør du en god gjerning ved å tipse om denne personen. Det bør være vinning nok ved å gjøre det. Og selv om du ikke blir sterkere så viser det i alle fall at du allerede er sterk som tør å si ifra.



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Djammen27. november 2008, 16:45
Greit :)

Sender inn tips:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: bonaqua27. november 2008, 17:04
"- Så lenge det ikke er dopingkontroller, er ikke dette et seriøst idrettsarrangement, sier Bjørn Andreas Bull-Hansen til VG Nett."

Spørsmål: Når ble strongman idrett? Trodde det kun var "sport" jeg...

I så fall formulerer Bull seg feil.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Spartacus27. november 2008, 17:09
"- Så lenge det ikke er dopingkontroller, er ikke dette et seriøst idrettsarrangement, sier Bjørn Andreas Bull-Hansen til VG Nett."

Spørsmål: Når ble strongman idrett? Trodde det kun var "sport" jeg...

I så fall formulerer Bull seg feil.

(legg merke til at intervjuet er fra 11. september ... og at VG kaller det Strong Man :))


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 17:10
11. september... DET ER AL QUAIDAS VERK!! ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Spartacus27. november 2008, 17:12
Vil nå takke styrkeløfteren som ringte avisen i Bø og informerte om det enorme dopingforbruket blant norske strongmen!


Har ikke avisen telefonlogger som kan brukes til å spore opp mannen *?* ... for en en såkalt oppfølging av historien (/kildekontroll)   ::smile::


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: bonaqua27. november 2008, 17:12
Al Quaida
Bull-Hansen

Hva er forskjellen?  :what:


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 17:24
Turban?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: bonaqua27. november 2008, 17:28
Ja, er hvertfall ikke skjegget eller håret...



Ja, uansett hvor usaklig dette er så er det alltid gøy å sammenligne med ekstremiteter. Det er lettere å argumentere mot ekstreme meninger enn det motstanderen faktisk mener. Samtalen sporer som regel alltid av, noe som er veldig gøy for dem som gjør det. Noe VG virker å benytte seg av, for ikke nevne mange  troll på dette forumet.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ¤MadAss¤27. november 2008, 17:31
Al Quaida: hjemmelagde bomber av sprengstoff, spiker, skruer etc.

Hansen: hjemmelagde bomber av sprengstoff, kanyler, piller etc


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Orion27. november 2008, 17:37
Hansen: hjemmelagde bomber av sprengstoff, kanyler, piller etc
DNP ? :P

Jeg synes det er synd at folk forsøker å rakke ned på den mest underholdene styrkesporten vi har her i Norge.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson27. november 2008, 17:41
Men nå er det ikke sikkert det er Bull hansen da... Selv om sikkert mange (både styrkeløftere og strongmen)kanskje håper de kan skylde på ham.

det kan jo hende det er mer enn 1 styrkeløfter som ikke liker oss...


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Bob Paar27. november 2008, 19:08
Jeg er nå inne i en mengdetreningsperiode. Hadde ADN kommet på besøk så hadde jeg nok blitt tatt med stooor glans.
Tror heller ikke jeg hadde gjort det noe særlig på konkuransen selv om noen nivåer er litt vel høye.  :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H27. november 2008, 19:56
Vil nå takke styrkeløfteren som ringte avisen i Bø og informerte om det enorme dopingforbruket blant norske strongmen!

Vedkommende ble oppfattet av jounalisten til å ringe fra Norges Styrkeløftforbund. Hvorvidt vedkommende faktisk ER i styre, stell eller klubb, vites selvfølgelig ikke. Men Viking Power Productions hadde en lengre prat med vedkommende journalist. :)

Selv om jeg først ble litt irritert over at noen skal forsøke å sabotere et arrangement som det er lagt ned så mye tid og verdier i, så måtte jeg samtidig trekke på smilebåndet. Her har vi fått en fantastisk posisjon.
Det er faktisk så fælt av vi arrangerer NSM 09, at noen finner det nødvendig å komme med angrep på doping blant deltakerne, selv FØR vi vet hvem deltakerne er! ::biggrin::

Som vi informerte avisen om, så inviterer vi alle sterke menn i norge til å stille opp på kvalifisering fredag 22. Mai 2009. Vi kan umulig greie å gjennomføre en bra dopingkontroll på alle byggere, mekanikere, snekkere, kjeltringer og tullinger som velger å komme for å prøve seg. Vi vet jo ikke selv hvem som kommer enda...

Enhver som er engasjert nok i denne problematikken til å faktisk komme på å kontakte en avis for å sverte strongman, burde vite at det er fullstendig nytteløst.
Vi kårer norges sterkeste mann, og inviterer alle til å stille!

Enda en tråd om doping og strongman er sikkert ikke akkurat det trengingsforum trenger mest av, men jeg greier ikke la være, når ergrelsen over oss er så stor som den er... :)

Fantastisk! Alle strongman er dopa, til og med de som vurderer å prøve seg! Alle som har meldt seg på her er seff nåleputer, pilleknafsere, og narkomane.. For å ikke glemme at de voldtar folk, banker folk, og ville solgt moren sin for den deilige følelsen av ET til fix med testo.... Og en viagra for pumpen sin del:)

Really folkens, hvem i helvete er denne kødden?? For en forbanna fjott. Aner ikke hva som fremmprovoserer dette, men er fristet til å dra i gang en helt hårreisende diskusjon om dette med misunnelse etc etc etc.

Og som Egil så godt sier:
"Vi kan umulig greie å gjennomføre en bra dopingkontroll på alle byggere, mekanikere, snekkere, kjeltringer og tullinger som velger å komme for å prøve seg. Vi vet jo ikke selv hvem som kommer enda..."

Det er poenget. Norges sterkeste mann... Uansett om han bruker utstyr, dop, eller hva det måtte være er denne konken norges sterkeste mann, ikke norges sterkeste (utenom de borte i hjørnet på gymmen som.,.....)

Hvem som vil kan stille, og doping er faktisk per i dag ikke illegalt, så de som kommer har dermed teknisk sett lov til å dope seg.

Men dere vet, vedkommende sitter sikkert allikevel hjemme med maaruds chips i handa, og en øl, å ser på NSM 2009, lykkelig vitende, om at dersom HAN hadde putta testo i rævva, hadde han også vært kjendis, og like store, om ikke større en de på TV....

L

ps: HONNØR EGIL:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Kris27. november 2008, 19:59
(...)
Men dere vet, vedkommende sitter sikkert allikevel hjemme med maaruds chips i handa, og en øl, å ser på NSM 2009, lykkelig vitende, om at dersom HAN hadde putta testo i rævva, hadde han også vært kjendis, og like store, om ikke større en de på TV....

Håper ikke det er den såkalte "testokjeppen" til Olaf Dahl han tenker på i såfall.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H27. november 2008, 20:04
Al Quaida
Bull-Hansen

Hva er forskjellen?  :what:

At USA heier på Bull Hansen;)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Apaco27. november 2008, 20:29
Jobber du fortsatt i Oslo Egil?


Isåfall vet jeg om et par gutter på B1 som sikkert ville vært glade for en tur til Bø hvis det skulle trenges ;D

Hvis ikke Egil har brukt for dem har jeg en liten liste de kan få kose seg med :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lille Sven28. november 2008, 01:56
Var ikke kommet noe om strongman og doping i Bø blads nettutgave enda.


Sikkert mange som ikke er klar over at: en utøver som soner doping karantene fra ADN, vil nektes deltagelse i strongman NM.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Bobba28. november 2008, 09:36
Fantastisk! Alle strongman er dopa, til og med de som vurderer å prøve seg! Alle som har meldt seg på her er seff nåleputer, pilleknafsere, og narkomane.. For å ikke glemme at de voldtar folk, banker folk, og ville solgt moren sin for den deilige følelsen av ET til fix med testo.... Og en viagra for pumpen sin del:)

Really folkens, hvem i helvete er denne kødden?? For en forbanna fjott. Aner ikke hva som fremmprovoserer dette, men er fristet til å dra i gang en helt hårreisende diskusjon om dette med misunnelse etc etc etc.

Og som Egil så godt sier:
"Vi kan umulig greie å gjennomføre en bra dopingkontroll på alle byggere, mekanikere, snekkere, kjeltringer og tullinger som velger å komme for å prøve seg. Vi vet jo ikke selv hvem som kommer enda..."

Det er poenget. Norges sterkeste mann... Uansett om han bruker utstyr, dop, eller hva det måtte være er denne konken norges sterkeste mann, ikke norges sterkeste (utenom de borte i hjørnet på gymmen som.,.....)

Hvem som vil kan stille, og doping er faktisk per i dag ikke illegalt, så de som kommer har dermed teknisk sett lov til å dope seg.

Men dere vet, vedkommende sitter sikkert allikevel hjemme med maaruds chips i handa, og en øl, å ser på NSM 2009, lykkelig vitende, om at dersom HAN hadde putta testo i rævva, hadde han også vært kjendis, og like store, om ikke større en de på TV....

L

ps: HONNØR EGIL:)


Blir provosert av den holdningen som du viser her, men gjenspeiler utrolig mange i strongman miljøet. Her gjelder det å kåre Norges sterkeste, alt skal være lov. Å gjemme seg bak at dop ikke er "ulovlig" å bruke er et velkjent argument fra den leiren.

Og dopingdiskusjon vil alltid forekomme uansett i strongman så lenge INGEN av Dere er villige til å gjøre noe med det. Dere kan gjøre som Jæren sterkeste at du må være i et idrettslag for å kunne delta. Dvs at alle utøverene kan bli dopingtestet når og hvor som helst. Men Dere gjemmer dere bak sitatet "Vi kan umulig greie å gjennomføre en bra dopingkontroll på alle byggere, mekanikere, snekkere, kjeltringer og tullinger som velger å komme for å prøve seg. Vi vet jo ikke selv hvem som kommer enda..."

Ta tak i problematikken istedet for å komme med unnskyldninger. Bli kvitt dopdritten og forlang at deltakerene skal være dopfri. Forlang at utøverene er med i idrettslag, forlang testing fra ADN. Ikke fortell meg at det ikke går an. Dere vil aldri bli tatt seriøst hvis Dere ikke gjør noe med dop problematikken og holdningene Deres.

Norges sterkeste utøver er den som oppnår det uten bruk av dopingmidler. Juksemakere er tapere, og fortjener null respekt eller kred. De utøverene som ikke bruker noe, og har trent for dette i årevis ville nok ha satt pris på å bli kvitt "dophuene slik at riktig mann sto øvert på pallen.

Så får vi som trener rent fortsette å håpe og be at dop kommer under narkotikaloven, slik at dere ikke kan gjemme dere bak at det er lovlig å bruke.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum28. november 2008, 09:57
Bobba:


Dette er en problematikk for x antall medlemmer på treningsforum. Ikke for strongman utøverne.
Det blir ikke brukt tid og penger på dopingkontroller for å tilfredstille feks deg.

At dere bruker tid og energi på dette er for meg uforståelig. Bruk tiden på styrkekløft.

Hvis noen vil arrangere ett "dopfritt" NSM så er de mer en velkommen til å lage ett eget forbund og egne konkuranser.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: 09537828. november 2008, 10:13
Nei til testing i NSM!

Det gjør det enda artigere når rene utøvere som deltar gjør det bra ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: NKS28. november 2008, 10:23
Det er en stigmatisering av strongman sporten som gjør meg veldig frustrert. Jeg er selv styrkeløfter og aktiv utøver i strongman. Dette vrøvlet fra enkelte dopingekstremister (og legg merke til at jeg skriver ”enkelte”) fra styrkeløft miljøet er ikke bare ødeleggende for strongman, men uten tvil ødeleggende for styrkeløft også. Jeg ser jo allerede en stigmatisering andre veien også som følge av denne hetsingen. Det er synd siden det er noen få som kommer med sure oppstøt og har fått for seg at de skal redde verden fra doping, ved å innføre dopingkontroll i strongman. Dette er veldig ødeleggende for alle de styrkeløfterne som konsentrere seg om det de burde, nemlig sin egen sport og hva som foregår der. Flere styrkeløftere burde ta bladet fra munnen og ta avstand fra denne svertingen som noen få selvutvalgte ”dopingfrigjørere” holder på med overfor strongman. Kan dere ikke feie for egen dør og bruke engasjementet til å bli kvitt doping i styrkeløft? Selv tar jeg sterkt avstand fra doping i styrkeløft da det er underlagt ADN. Det dere glemmer er at det finnes utøvere som lar seg teste, og som blir testet av ADN, som også konkurrerer i strongman, som dere setter et urettmessig stempel på med denne stigmatiseringen, og det gjør meg frustrert og forbannet!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lille Sven28. november 2008, 11:36
For min egen del ønsker jeg sterkt å bli testet. Føler jeg har noe å bevise. Tror faktisk mange på forum ville bli overrasket over resultatet om det skulle blitt gjennomført testing i f.eks nm 2010. Realiteten er at få, om noen i toppen ville testet positivt.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H28. november 2008, 16:15
Blir provosert av den holdningen som du viser her, men gjenspeiler utrolig mange i strongman miljøet. Her gjelder det å kåre Norges sterkeste, alt skal være lov. Å gjemme seg bak at dop ikke er "ulovlig" å bruke er et velkjent argument fra den leiren.

Og dopingdiskusjon vil alltid forekomme uansett i strongman så lenge INGEN av Dere er villige til å gjøre noe med det. Dere kan gjøre som Jæren sterkeste at du må være i et idrettslag for å kunne delta. Dvs at alle utøverene kan bli dopingtestet når og hvor som helst. Men Dere gjemmer dere bak sitatet "Vi kan umulig greie å gjennomføre en bra dopingkontroll på alle byggere, mekanikere, snekkere, kjeltringer og tullinger som velger å komme for å prøve seg. Vi vet jo ikke selv hvem som kommer enda..."

Ta tak i problematikken istedet for å komme med unnskyldninger. Bli kvitt dopdritten og forlang at deltakerene skal være dopfri. Forlang at utøverene er med i idrettslag, forlang testing fra ADN. Ikke fortell meg at det ikke går an. Dere vil aldri bli tatt seriøst hvis Dere ikke gjør noe med dop problematikken og holdningene Deres.

Norges sterkeste utøver er den som oppnår det uten bruk av dopingmidler. Juksemakere er tapere, og fortjener null respekt eller kred. De utøverene som ikke bruker noe, og har trent for dette i årevis ville nok ha satt pris på å bli kvitt "dophuene slik at riktig mann sto øvert på pallen.

Så får vi som trener rent fortsette å håpe og be at dop kommer under narkotikaloven, slik at dere ikke kan gjemme dere bak at det er lovlig å bruke.

Jeg ser faktisk ikke feilen, den som løfter mest er sterkest, uansett. Kg er Kg, tyngdekraft er tyngdekraft. Det ville jeg faktisk ment selv om AAS var ulovlig å bruke.. Med tittelen Norges sterkeste mann eller verdens sterkeste mann, bør den som vinner være nettopp det, uansett forutsetninger.

Hvorfor skal alle "vi", i den grad jeg kaller meg en strongman, bevise noe for noen? Dersom strongman skal testes osv, mener jeg at konkuransetittelen, "Norges sterkeste" osv bør forsvinne, og tittelen heter NM i ....
Dette fordi at jeg ikke vil syntes det er noe bra, om noen i publikum er sterkere en han som kalles NSM pga dop, er han allikevel sterkere.

Hvorfor er denne greia tatt så av? Er det misunnelse? Hvorfor kan ikke folk lene seg tilbake å se på strongman, akkurat som de ser på sirkus, tour de france, eller David Copperfield... Som underholdning? Nei, dette klarer folk ikke, fordi Norges strongmanutøvere måler sin styrke i mye av de samme øvelsene som diverse andre idretter, og at de ikke tåler å se at de er ikke sterkest av alle.

FOr å ha det sagt; Jeg tviler faktisk på at det er SÅ mange som doper i strongman.. Fordi alle her som har prøvd strongman har også sett disse karene på tja.. 70kg kroppsvekt som slenger disse steinene rundt som fjærvekter men drar max 150kg mark.. Strongman er strongman, ikke styrkeløft, og disse ferdighetene kan en få gjennom å trene spesifikkt på strongman... Og jeg tror mange av NSM deltagerene er dopfrie, ikke alle, men det bryr jeg meg egentlig ikke om, fordi jeg sitter selv med potetgullposen og colaen i handa når neste NSM går på TV2, og jeg liker det jeg ser:)

Norges STERKESTE utøver er den som løfter mest, udiskutabelt. Mest imponerende? Kanskje ikke, men definitivt er den som løfter mest den sterkeste, og når konken heter norges sterkeste mann, da bør norges sterkeste mann vinne.

Rett mann på pallen.. Tja, om konken heter noe annet, og tittelen som deles ut endres osv.. Ja, absolutt:) (Uten at jeg her mener at norges sterkeste mann i dag er dopet)

Og dette med lovligheten.. ja, det er umoralsk å bidra til organisert kriminalitet etc, og ja, bruken av illegale medisiner og eller rusmiddler er umoralsk, men jeg, kanskje den eneste, vil fortsatt si, at den som løfter mest er den sterkeste mannen, dersom en ser bort fra grunnlag.

Kriminalisering forandrer ikke dette synet hos meg iallefall. Og jeg syntes denne "dere burde ditten og datten" leksa bør du holde deg for god for, for du har absolutt ingen peiling på om hvem som eventuellt bruker dop eller ikke, men generaliserer alle i et miljø, i en sport som er i vekst.

Mvh Lars H


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: RkD29. november 2008, 15:29
Synd å si det men den vanlige mannen i gata skiller ikke mellom styrkeløfteren, bodybuilderen, strongmannen, vektløfteren og styrketreneren, alt dette havner under en kategori i den vanlige manns øyne. Så om du sverter en av disse vil du mest sannsynlig ende opp med at folk tror alle disse er bolere. Så eneste en klarer med dette er å ødlegge for andre og sin egen idrett.

Når det er norges sterkeste mann som skal kåres bør det nesten sikrest at norges sterkeste mann deltar også, ved å utelukke noen synest ikke jeg dette blir en reel kåring. Dessuten blir ikke dopingfrie utestengt, så de også kan konkurere dersom de er sterke nok. Et premiss som burde holde når vi snakker om norges STERKESTE mann.

Som Vegard sier de som ønsker doping fri strongman, og som har tid og penger til å arrangere det, står fritt til å gjøre dette. Jeg for min del synest det er fint at sterke menn og kvinner kan komme i lag og konkurere på ulike stevner, der den som vinner er den sterkeste og styrke er den eneste avgjørende faktoren i konkuransen, det ville uansett vert mye misunnelse, tvil og baksnakking dersom vi det hadde blitt dopingkontroller.

Den sterkeste vinner uansett.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ErikV01. desember 2008, 10:40


Hvorfor er denne greia tatt så av? Er det misunnelse?



det er en smule barnehagekragling over den diskusjonsteknikken dere bruker.
alle som har noe imot doping må jo selvfølgelig være misunnelige!!111

du har ikke tenkt at doping er noe det går ann å være imot bare på pur prinsipp?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ErikV01. desember 2008, 10:42
Synd å si det men den vanlige mannen i gata skiller ikke mellom styrkeløfteren, bodybuilderen, strongmannen, vektløfteren og styrketreneren, alt dette havner under en kategori i den vanlige manns øyne. Så om du sverter en av disse vil du mest sannsynlig ende opp med at folk tror alle disse er bolere. Så eneste en klarer med dette er å ødlegge for andre og sin egen idrett.

Når det er norges sterkeste mann som skal kåres bør det nesten sikrest at norges sterkeste mann deltar også, ved å utelukke noen synest ikke jeg dette blir en reel kåring. Dessuten blir ikke dopingfrie utestengt, så de også kan konkurere dersom de er sterke nok. Et premiss som burde holde når vi snakker om norges STERKESTE mann.

Som Vegard sier de som ønsker doping fri strongman, og som har tid og penger til å arrangere det, står fritt til å gjøre dette. Jeg for min del synest det er fint at sterke menn og kvinner kan komme i lag og konkurere på ulike stevner, der den som vinner er den sterkeste og styrke er den eneste avgjørende faktoren i konkuransen, det ville uansett vert mye misunnelse, tvil og baksnakking dersom vi det hadde blitt dopingkontroller.

Den sterkeste vinner uansett.

hva er det som gjør vinneren av strongman "nm" til norges sterkeste mann?
flott at dere har bestemt og tatt eneretten på definisjonen av styrke =)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum01. desember 2008, 10:46
hva er det som gjør vinneren av strongman "nm" til norges sterkeste mann?
flott at dere har bestemt og tatt eneretten på definisjonen av styrke =)

Trodde det var strongman gutta som var hårsåre jeg?

Norges sterkeste mann kan vel kåres innenfor flere grener. Styrkeløft, vektløfting og feks strongman.

Ser ofte at verdensmestere i vektløfting blir referert til som verdens sterkeste mann. Ikke noe feil i det, for han er jo sterkest i verden innenfor det han konkurerer i. I allefall den dagen han vinner VM tittel.

Når det arrangeres et NM i strongman så er vel tittelen norges sterkeste mann ganske naturlig.
Eller burde den vært norges sterkeste strongman?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lille Sven01. desember 2008, 11:02
Er vel ganske åpenbart hvorfor det kalles norges sterkeste mann. Det er en konkurranse der alle som vil måle krefter deltar i en konkurranse satt opp for å på best mulig måte måle generell styrke. Klarere enn det kan det vel ikke bli....?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: RkD01. desember 2008, 12:52
Strongman er vel den sporten som legger opp øvelser, der målet er å teste de forskjellige personenes styrke på et breiest mulig spekter.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Wanna be fast01. desember 2008, 13:31
Strongman er vel den sporten som legger opp øvelser, der målet er å teste de forskjellige personenes styrke på et breiest mulig aspekter.

Er vel ikke helt sant, er ofte med øvelser som krever mye kondisjon og utholdenhet. I farmers for max distanse, eller med en halvtung vekt på tid vil ikke nødvendigvis den sterkeste vinn. Men jo tyngre vektene blir jo mer korrekt blir det.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lille Sven01. desember 2008, 13:53
Er vel ikke helt sant, er ofte med øvelser som krever mye kondisjon og utholdenhet. I farmers for max distanse, eller med en halvtung vekt på tid vil ikke nødvendigvis den sterkeste vinn. Men jo tyngre vektene blir jo mer korrekt blir det.

Akkurat dette som er poenget i strongman, man måler styrken på ett bredest mulig spekter for å sitte igjen med den som er sterkest. Da er det naturlig at det finnes øvelser for forskjellige muskelgrupper, ulik tidsramme (utholdenhetsgrad) og øvelser der utøveren skal bevege seg med vektene, og vektene i forhold til seg selv (f.eks. farmers vs apollons).

Skulle det bare måles maxstyrke uten kondisjon som faktor ville det vel vært nok med 1xmax i mark for å krone norgessterkeste mann.

Hvis noen finner fram til en bedre måte å måle generell maxstyrke enn det som praktiseres innen strongman per dags dato er hvertfall jeg interessert i å prøve dette!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: EckoRomeo01. desember 2008, 14:12


Det er poenget. Norges sterkeste mann... Uansett om han bruker utstyr, dop, eller hva det måtte være er denne konken norges sterkeste mann, ikke norges sterkeste (utenom de borte i hjørnet på gymmen som.,.....)



For å sette dop litt til siden, og lufte et annet eksempel;  om person A og B kjemper om tittelen som norges sterkeste, og en øvelse gjenstår, f.eks mark, og A og B har vært helt like underveis. Person A tar 10 reps i mark, og er helt ferdig...person B tar på seg drakt, og løfter 11 reps, og vinner NSM. Har man da kåret NSM?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: GAMMERN01. desember 2008, 14:21

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Figuz01. desember 2008, 14:39
For å sette dop litt til siden, og lufte et annet eksempel;  om person A og B kjemper om tittelen som norges sterkeste, og en øvelse gjenstår, f.eks mark, og A og B har vært helt like underveis. Person A tar 10 reps i mark, og er helt ferdig...person B tar på seg drakt, og løfter 11 reps, og vinner NSM. Har man da kåret NSM?
Han som tok 11 reps. Utøver A er dum som ikke bruker alle tillatte hjelpemidler for å bli sterkest overhodet mulig.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ErikV01. desember 2008, 14:40
Trodde det var strongman gutta som var hårsåre jeg?

Norges sterkeste mann kan vel kåres innenfor flere grener. Styrkeløft, vektløfting og feks strongman.

Ser ofte at verdensmestere i vektløfting blir referert til som verdens sterkeste mann. Ikke noe feil i det, for han er jo sterkest i verden innenfor det han konkurerer i. I allefall den dagen han vinner VM tittel.

Når det arrangeres et NM i strongman så er vel tittelen norges sterkeste mann ganske naturlig.
Eller burde den vært norges sterkeste strongman?

akkurat her er vi enige.
virker som flere mener at vinneren av NSM er sterkest i norge, period! så derfor er doping lov.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H01. desember 2008, 16:07
Ser poenget ditt ErikV, og respekterer VELDIG at folk er i mot doping av prinsipp. FLott sier jeg:)

Men er også enig i den posten her som sa at det handler om en styrketest i bredest mulig spekter, og at denne konken er nærmest å kåre norges sterkeste mann  som den er i dag. (etter mitt syn, for all del:)

hadde det derimot vært arrangert et NM i styrkeløft.. RAW, og doping er tilatt, da har vi kanskje kunne fått en ny vri på norges sterkeste mann som tittel:) For da har vi faktisk fått den som løfter mest som vinner uansett grunnlag, noe som kvalifiserer til "sterkeste" tittel.

NM i strongman betyr jo teknisk sett ikke norges sterkeste mann, det er jeg enig i for så vidt.

Ser for meg Frode Rui m fler pakker i seg.. Det kunne blitt noen kg gitt:) Men er jo fint at vi faktisk har idrettene som de er:) Fantastisk fint at så sterke menn og kvinner som konkurerer i styrkeløft her til lands tar standpunkt og klarer dette med å bevise at de er dopfri på toppen:)

Honnør til dem:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson01. desember 2008, 16:57
Det er ingen som arrangerer NM i strongman, bodtsett fra Knut bjorvatn sine konkuranser. Han har arrangert NM i enkeltøvelser.

NSm er et show som kårer Norges Sterkeste Mann.
Hadde det hett Norges Lengste Kuk, så ville det blitt målt lengde på stellet på de som stilte opp for måling. selv om det kunne eksistert lengre Kuker rundt omkring, så er det lengden på de som stiller opp som måles.

Norges Sterkeste mann likeså.. Godt mulig det fins feks en styrkeløfter som kunne vært sterkere i noen av øvelsene, men når han ikke stiller opp, så kan han ikke KÅRES til Norges Sterkeste Mann.

Så man påberoper seg ikke å ha hverken enerett eller patent på begrepet "sterk", men akkurat den kåringen av den sterkeste.

Doping er ikke erklært som "lovlig". Heller tvert imot. men det er ikke arrangørens hovedfokus.
Bare fordi det ikke testes, så betyr ikke det at man syns alt er greit, eller lov. Vi tester ikke for heroin eller kokain heller, og håper selvfølgelig at ingen av gutta bruker dette.

det vil skade både vår sport og andre kraftsporter om en av våre ble stoppet for kjøring til NSM høy på Cola...


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: HHHH01. desember 2008, 17:17
Akkurat dette som er poenget i strongman, man måler styrken på ett bredest mulig spekter for å sitte igjen med den som er sterkest. Da er det naturlig at det finnes øvelser for forskjellige muskelgrupper, ulik tidsramme (utholdenhetsgrad) og øvelser der utøveren skal bevege seg med vektene, og vektene i forhold til seg selv (f.eks. farmers vs apollons).

Skulle det bare måles maxstyrke uten kondisjon som faktor ville det vel vært nok med 1xmax i mark for å krone norgessterkeste mann.

Hvis noen finner fram til en bedre måte å måle generell maxstyrke enn det som praktiseres innen strongman per dags dato er hvertfall jeg interessert i å prøve dette!

Foreslår NSM 2010 tester en utvidet definisjon på styrke, med følgende øvelser:

1. LMS Mark
2. Sudoku
3. terrengløp 10000m
4. Rævkrok
5. Cagefight

Her har vi et bredere utvalg, noen mer underholdende enn andre.. Føler at dette med 'utholdenhet' er et gradsspørsmål, hvor Arnold Classic er på den ene enden av skalaen. men maraton blir litt i meste laget for f.eks. Vegar ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H01. desember 2008, 17:18
Det er ingen som arrangerer NM i strongman, bodtsett fra Knut bjorvatn sine konkuranser. Han har arrangert NM i enkeltøvelser.

NSm er et show som kårer Norges Sterkeste Mann.
Hadde det hett Norges Lengste Kuk, så ville det blitt målt lengde på stellet på de som stilte opp for måling. selv om det kunne eksistert lengre Kuker rundt omkring, så er det lengden på de som stiller opp som måles.

Norges Sterkeste mann likeså.. Godt mulig det fins feks en styrkeløfter som kunne vært sterkere i noen av øvelsene, men når han ikke stiller opp, så kan han ikke KÅRES til Norges Sterkeste Mann.

Så man påberoper seg ikke å ha hverken enerett eller patent på begrepet "sterk", men akkurat den kåringen av den sterkeste.

Doping er ikke erklært som "lovlig". Heller tvert imot. men det er ikke arrangørens hovedfokus.
Bare fordi det ikke testes, så betyr ikke det at man syns alt er greit, eller lov. Vi tester ikke for heroin eller kokain heller, og håper selvfølgelig at ingen av gutta bruker dette.

det vil skade både vår sport og andre kraftsporter om en av våre ble stoppet for kjøring til NSM høy på Cola...

Well Said:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: næææh01. desember 2008, 17:53
det vil skade både vår sport og andre kraftsporter om en av våre ble stoppet for kjøring til NSM høy på Cola...

Cola, er det ulovlig??? Har da sett bilde hvor selveste Olaf Dahl nyter dette stoffet av en 1,5l flaske, og han er såvidt jeg vet ikke tatt i doping/narko-kontroll ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H01. desember 2008, 18:00
Hmmm... Halvannen kg cola... Ikke værst for eget forbruk:):)



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: 09537801. desember 2008, 20:47
Case1: Sett en strongman til å delta på styrkeløftkonkurranse.
Case2: Sett en styrkeløfter til å delta på strongmankonkurranse.
Hvilken av de ovennevnte casene har høyest suksessfaktor?

Med eller uten dopingtest, hehe:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: NKS01. desember 2008, 21:20
NSm er et show som kårer Norges Sterkeste Mann.
Hadde det hett Norges Lengste Kuk, så ville det blitt målt lengde på stellet på de som stilte opp for måling. selv om det kunne eksistert lengre Kuker rundt omkring, så er det lengden på de som stiller opp som måles.

Hvis noen har kukforlenger da, -vil det regnes som doping?  ::)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: tobiasht03. desember 2008, 11:59
ikke avslør deg nå Nils..


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: weightlifter05. desember 2008, 00:35
Norges sterkeste mann er vel han som vinner nsm. Norges sterkeste idrettsutøver er vel han som har mest sammenlagt i rykk, støt, knebøy, benk og mark.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Figuz05. desember 2008, 00:43
Norges sterkeste mann er vel han som vinner nsm. Norges sterkeste idrettsutøver er vel han som har mest sammenlagt i rykk, støt, knebøy, benk og mark.
Å hantelkørl


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: P@L05. desember 2008, 00:47
Norges sterkeste mann er vel han som vinner nsm. Norges sterkeste idrettsutøver er vel han som har mest sammenlagt i rykk, støt, knebøy, benk og mark.

Ikke vektøfting!

Vektløfting har ingen ting med styrke å gjøre. Er bare teknikk, akkurat som håndbakk!

Skøyteløperne skal være blandt de sterkeste i beina. De har sykt svære lår, og så skal Koss ha tatt 150 kg 100 ganger i knebøy!!!!!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: weightlifter05. desember 2008, 00:52
He he. Blir vanskelig for de fleste å slå Gunnar Østby vel.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: GAMMERN05. desember 2008, 07:20
He he. Blir vanskelig for de fleste å slå Gunnar Østby vel.

Ikke nå.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ArvidH05. desember 2008, 07:33
Viss du tror håndbak bare er teknikk er du velkommen til å prøve en kamp :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson05. desember 2008, 12:58
Viss du tror håndbak bare er teknikk er du velkommen til å prøve en kamp :)
jeg setter et par lapper på at Vektløfteren og Strongmanutøveren Pål er meget ironisk, Arvid. :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ArvidH05. desember 2008, 13:40
Var nok litt ironisk eg også, burde kanskje sjekka kem eg svarte før eg gjorde det. ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: næææh05. desember 2008, 20:00
Hvis ikke Egil har brukt for dem har jeg en liten liste de kan få kose seg med :)

Har ikke du nok pakistanere på stovner som tar seg av sånt da? ;D

Ellers, dersom noen skulle trenge tjenester av den typen, send meg en PM for et godt tilbud og en hyggelig prat ;D ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Apaco05. desember 2008, 21:23
Har ikke du nok pakistanere på stovner som tar seg av sånt da? ;D

Ellers, dersom noen skulle trenge tjenester av den typen, send meg en PM for et godt tilbud og en hyggelig prat ;D ;D

Noen ganger er det greit å engasjere folk man ikke kjenner så godt selv og noen ganger er det greit å bruke spesielle typer folk til spesielle typer oppdrag. Pakistanere kan brukes til så mangt - men gjør ikke en like god jobb på alt - det samme kan sies om mc-folk. Det er også greit å tenke på at man ikke alltid bruker sin egen storkanon når man bare har tenkt til å pynte på noen...alltid greit å ha mange strenger å spille på om man har planer om å spille mange sanger :8): PM kommer nok innen noen uker - må bare tenke over hva som passer å få gjort nå i adventstiden - er en travel mann :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: frodeaus06. desember 2008, 18:31
Med de holdningene strongman-miljøet har vil de alltid få problemer med å bli tatt seriøst. Argumentene deres vil av de fleste bli sett på som  tåpelige. At det ikke lar seg gjøre å dopingteste, at det er for dyrt og at med dopingtester ikke får bevist hvem som er norges sterkeste er argumenter som ikke holder vann.

Dette gjør at det sikker blir vanskelig å få noen til å arrangere dette. At næringslivet i Bø ønsker å fronte dette arrangementet er for meg en gåte. Å assosiere seg med doping er uetisk på alle måter. Og når jeg ser sakligheten på en del av innleggene her ender det med at en bare rister på hodet. Skal strongman bli akseptert må de ta et oppgjør med doping. I tillegg må det være håpløst for de som er "rene" i denne sporten. De vil alltid få dop-stempelet på seg. Feks får sikkert Arild Haugen kjenne dette. Han vil for "alle" stå som en doper uansett. Han vil få store problemer med å bli tatt seriøst i en annen gren.

FA


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum06. desember 2008, 18:33
FA- Nykomling velkommen. Blir det ditt første og siste innlegg på forumet?

Det er lov å signere med fullt navn.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson06. desember 2008, 21:26
Nei, skriverier i en avis bekymrer meg ikke. det er negativiteten og forsøket på å ødelegge for positive arrangement som irriterer meg.

Det er veldig få kretser som har problemer med Strongman sin eksistens. Det er kun disse i lille norge som diskuterer, roper og skriker om det.

Det er en diskusjon som blir blåst opp i ny og ne. Luftdebatt.



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lille Sven06. desember 2008, 21:38
Til han styrkeløftertypen: IDIOT :)

Du tok virkelig ikke den du...?

Til din trøst Egil, er ikke sååå mange som leser Bø blad om det skulle ha blitt publisert noe der :)

Bø blad går ut til 2100 husstander + at avisa er tilgjengelig på nett. Det vil jeg kalle ett stort nedslagsfelt ;D

Hilsen "Bøhering" som kommer opp til hallen og kikker litt!! :)

Hilsen "Bøhering" som vil prøve å kvalifisere seg!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Johannes Doperen06. desember 2008, 21:39
FA skriver jo nesten under. :8):

Man kan lese mye fra navn og innlegg. ::biggrin::

Han heter Ausland og kommer sikkert fra Bø. Han liker nok langrenn og bridge.
Han lever da sannsynligvis i den illusjonen at langrenn ikke har minst like mange dopere som strongman. ;)

Strongman appelerer til folk uansett. Om utøverne er rene eller dopa. Selv om det vil bli mer blest jo mer spektakulært noe er.

Det eneste testing vil føre til, er mindre oppmerksomhet og kjedeligere konkurranser. sammenlign det litt med bridge og poker.

Hvorfor er poker tøft og artig å se på, og hvorfor får ikke bridge samme oppmerksomheten? Fordi det er _kjedelig_ ?!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: OleMartin..06. desember 2008, 21:39
Med de holdningene strongman-miljøet har vil de alltid få problemer med å bli tatt seriøst. Argumentene deres vil av de fleste bli sett på som  tåpelige. At det ikke lar seg gjøre å dopingteste, at det er for dyrt og at med dopingtester ikke får bevist hvem som er norges sterkeste er argumenter som ikke holder vann.

Dette gjør at det sikker blir vanskelig å få noen til å arrangere dette. At næringslivet i Bø ønsker å fronte dette arrangementet er for meg en gåte. Å assosiere seg med doping er uetisk på alle måter. Og når jeg ser sakligheten på en del av innleggene her ender det med at en bare rister på hodet. Skal strongman bli akseptert må de ta et oppgjør med doping. I tillegg må det være håpløst for de som er "rene" i denne sporten. De vil alltid få dop-stempelet på seg. Feks får sikkert Arild Haugen kjenne dette. Han vil for "alle" stå som en doper uansett. Han vil få store problemer med å bli tatt seriøst i en annen gren.

FA

det tulle som skrives her er vel rimelig utdiskutert.. en kommer jo ingen vei med ett slikt innlegg og det samme gjelder hvis jeg kommer med mange gode argumenter mot dette, så begynner noen annen igjen å hakke på det.. så hvor vil du med detta?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Geir M06. desember 2008, 21:43
FA- Nykomling velkommen. Blir det ditt første og siste innlegg på forumet?

Det er lov å signere med fullt navn.
Det er også lov å angripe argumentene en person kommer med, istedenfor å angripe personen som kommer med argumentene....


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: kubein06. desember 2008, 21:46
Har hørt rykter om at strongmanentusiaster skal ha en face2face turnering mot kritikerne på fredagen før NSM, utafor Essoen i Bø. Er det noe hold i dette? I tilfelle, hvor melder man seg på?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lille Sven06. desember 2008, 21:51
Har hørt rykter om at strongmanentusiaster skal ha en face2face turnering mot kritikerne på fredagen før NSM, utafor Essoen i Bø. Er det noe hold i dette? I tilfelle, hvor melder man seg på?

Jo det blir bak vaskehallen. De lokale kritikerene kommer nedenfra Sanda løvsteik og ventepylsespessialisten. Entusiastene venter i enden mot banken :)  Hehe, alle må gjennom Don Robben først


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: kubein06. desember 2008, 21:55
Jo det blir bak vaskehallen. De lokale kritikerene kommer nedenfra Sanda løvsteik og ventepylsespessialisten. Entusiastene venter i enden mot banken :)  Hehe, alle må gjennom Don Robben først

Stemmer det at Sanda sponser løvsteik til alle utøverne? Det går gjeteord helt til Trøndelagen om denne løvsteika.

Jeg går frivillig i bresjen ja. No brain no pain som jeg pleier å si på trening. Man må jo støtte opp om sine verdier her i livet


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum06. desember 2008, 23:45
Det er også lov å angripe argumentene en person kommer med, istedenfor å angripe personen som kommer med argumentene....

Ja, hvis det ikke  var for at han nærmest har klippet og limet inn ett innlegg som likså godt kunne vært skrevet av deg. Eller for å si det sånn, han bare gjentar det så mange andre har skrevet tidligere.

Det er jo ikke noe argument han kommer med.

Så bare at han var nykomling som det står ved antall innlegg. Har vel klødd godt i fingra når han registerer seg bare for å få lagt inn dette innlegget ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Kris06. desember 2008, 23:52
Denne tråden trenger denne sangen: http://www.youtube.com/watch?v=7-NOZU2iPA8 (http://www.youtube.com/watch?v=7-NOZU2iPA8)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Geir M07. desember 2008, 09:28
Ja, hvis det ikke  var for at han nærmest har klippet og limet inn ett innlegg som likså godt kunne vært skrevet av deg. Eller for å si det sånn, han bare gjentar det så mange andre har skrevet tidligere.

Det er jo ikke noe argument han kommer med.

Ja, det er jeg enig i. Det eneste poenget mitt er at når man kommenterer innlegg burde man kommentere innlegget, slik du gjorde nå, ikke personen som kommer med det.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg07. desember 2008, 09:40
Nei, skriverier i en avis bekymrer meg ikke. det er negativiteten og forsøket på å ødelegge for positive arrangement som irriterer meg.

Det er veldig få kretser som har problemer med Strongman sin eksistens. Det er kun disse i lille norge som diskuterer, roper og skriker om det.

Det er en diskusjon som blir blåst opp i ny og ne. Luftdebatt.



Ang strongman og doping. Hva hadde dere ventet dere? Det blir litt merkelig når ellers veldig oppegående personer banker hodet i veggen og anklager alle andre for negativitet og ødeleggende oppførsel. Lukk opp øynene og se dere rundt, revurder og juster.

Kanskje bør dere akspetere at dette er den "markedsplassen" dere promoterer produktet deres i?
Hvis markedet ikke vil ha det, må dere endre produktet, eller oppfattelsen av produktet (det kalles PR)
Jeg tror det blir en øvelse i tolmodighet uten resultat dersom dere tror at norge vil akspetere en noe annet en en klar og entydig antidopingholdning fra dere som leverandør av produktet strongman norge.

Dagens kurs er helt klart både en markedsmessig og moralsk blindgate for organisasjonen i mine øyne. (lukke øynene og skyve ansvaret over på den enkelte utøver)

Merk mine ord-det vil ikke gå an å leve med og av et dopshow i norge på sikt!!!
Hvor lenge går det før en av de håpefulle amatørene blir tatt med bilen full av varer og så skal du se NM i "løpe fra forretningsmessig samarbeid" fra alle deres samarbeidspartnere og "venner"
For viste du det ikke før-så skal jeg jammen fortelle deg at det er penga som rår!!

Dere må gjøre dette rent ellers så vil det for alltid bli en hobby for 4-5 personer...


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum07. desember 2008, 10:44
Strongman har jo høyere oppslutning en noen sinne her i Norge Iceberg.

Det er ikke å anklage andre for negativ og ødeleggende oppførsel når det er fakta Egil leverer i starten på denne tråden. Eller dreier det seg om at du mener Egil dikterer dette?

Jeg for min del hadde faktisk ikke brydd meg om det kom en eneste person og så på hvis jeg er med og konkurerer. Jeg er med for min egen del, ikke for andres.

Dette dopshowet du prater om, er det NSM og/eller strongman konkuransene generelt du mener?

Ser ikke helt hva du vil frem til med den siste biten av innlegget dit. Deltagere på strongman som blir tatt med steroider?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg07. desember 2008, 11:37
At strongman norge er større en noensinne er et resultat av iherdig innsats fra noen få, samt at markedet og produktet er ungt ennå. Å gå fra 0 til 1 betyr nødvendigvis at man er blitt større.
 I det øyeblikket produktet går fra å være "pussig bakgårdsfenomen" til levebrød og kommersiell aktør kommer trykket på organisasjonen til å bli tilsvarende stort og kravene fra samarbeidspartnere og media bli et helt annet.

Min påstand er at organisasjonen vil befinne seg i et vakuum mellom ønsket om å levere utøvere som kan konkurrere på internasjonalt nivå (dopede) og viljen til å fremstå som en seriøs samarbeidspartner og leverandør av underholdning på nasjonalt nivå der man blir akseptert av media (ikke dopede)

Det KAN være slik at man klarer å holde skuta gående uten å ta tak i dopingen, men sjansen for  sponsorer på sikt ønsker å kjøpe seg inn i et produkt som har bagasje i form av den uungåelige negative fokusering på doping er etter mitt syn liten.

Se på Proteinfabrikken og leksen derfra; man har levd av dopede talspersoner i en oppstartsfase for så å dumpe de i det øyeblikket man blir store og seriøse nok.









Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: kubein07. desember 2008, 11:51
Jeg mener Vegard sa det best, dette er ikke ett tema for andre enn en liten gjeng medlemmer på treningsforum.

Det er vel rundt ti personer her inne som får mangelen på dopingtesting i strongman til å virke som ett verdensproblem. 8 av disse burde heller bruke tiden sin på å promotere sin egen idrett ( gjett hvilken)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum07. desember 2008, 12:05


Se på Proteinfabrikken og leksen derfra; man har levd av dopede talspersoner i en oppstartsfase for så å dumpe de i det øyeblikket man blir store og seriøse nok.


DU vet vel ikke hvorfor de "dopede" talpersonene som du kaller dem, ikke er en del av team proteinfabrikken lenger?

Jeg vet.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg07. desember 2008, 13:09
Jeg mener Vegard sa det best, dette er ikke ett tema for andre enn en liten gjeng medlemmer på treningsforum.

Det er vel rundt ti personer her inne som får mangelen på dopingtesting i strongman til å virke som ett verdensproblem. 8 av disse burde heller bruke tiden sin på å promotere sin egen idrett ( gjett hvilken)

Jeg synes faktisk det hadde vært veldig gøy om de hadde lykkes jeg, men som jeg har skrevet og forklart  tidligere så tror jeg man får problemer når sporten skal løftes opp på et høyere nivå rent kommersielt

DU vet vel ikke hvorfor de "dopede" talpersonene som du kaller dem, ikke er en del av team proteinfabrikken lenger?

Jeg vet.


Poenget står sikkert uansett, det finnes en dobbeltmoral hos kommersielle aktører som i stor grad går ut på å redde sitt eget skinn "when the shit hits the fan"



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson07. desember 2008, 13:31
Jeg opplever henvendelser fra nye steder med jevne mellomrom. det er flere kommersielle aktører som ønsker litt strongmanshow rundt omkring. Og de stedene vi har holdt små stevner (under 100 000 i budsjett) ønsker å gjøre det samme om igjen. :)

Strongman er gammelt nytt. de første stevnene i Norge gikk vel tidlig på 90-tallet. Internasjonalt så har "moderne strongman" eksistert siden 70-tallet i en eller annen form.

det er en håndfull mennesker som kommer med nogenlunde godt begrunnede innspill MOT strongman og dopingproblematikk. Disse menneskene sin mening må vi ta for det det er, og alle har lov til å mene det de vil. Men jeg greier ikke se logikken i at Strongman er nødt til å bli oppbygd og fungere slik enkelte utenforstående mener og syns. :)

Jo mer man regulerer, standardiserer og begrenser en aktivitet, jo mindre interessant blir den. Se på idretter hvor regler og lover blir strengere og strengere uten at det gavner sportens popularitet eller kvalitet. er dette bra? Nei.

Jeg må ærlig innrømme at jeg gjerne skulle vært med på et tidligere tidspunkt i strongman. Jeg føler jeg har rukket for lite av morroa. Men jeg prøver så godt jeg kan å ta igjen det tapte. :)

Strongman handler om mye mye mer enn doping. det er snakk om sterke og enkle mennesker, som lever for å trene, løfte tungt og konkurrere mot hverandre i en artig konkuranseform. I tillegg så har vi publikumsapell, og vi opplever at folk elsker å se på det vi gjør. dette er utrolig artig. Å reise på stevner sammen og ha lange og slitsomme helger sammen med mennesker som brenner for det samme som deg, er utrolig givende.

Det føles da veldig rart at det man holder på med blir redusert til gnaging om sprøyter og tabletter.



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H07. desember 2008, 15:04
Honnør Egil:)

La oss si det sånn; hvorfor er strongman den eneste sporten som får denne pepperen av disse utvalgte få her på forumet?

Hvorfor ikke bygging? Hvorfor ikke Sykkling? Hvorfor ikke friidrett? Hvorfor ikke skisport? Vektløfting?

Jo, for enkelte her klarer ikke det faktum at strongman appelerer til folk, mens ingen gidder å se at noen drar et tungt markløft, knebøy og benk. (ingen direkte anklage her, men en tendens)

Er det slik at dere blir forbannet på grunn av at noen snakker om de sterkeste, og mener de på strongman sendingene? Er det virkelig et SÅ stort problem for de enkelte her at de ikke får klarhet i om noen stikker ei nål i rævva eller ikke?

Aner ikke. Mener faktisk at det er mange gode argumenter for at ståa er der den er.

Hvem som er dopet vet vi ikke, for det er faktisk ikke nøye.

Mr Olympia; Hvorfor angripes ikke dette? Neida, ser dere Jay på gymmen er det "faaaan, skjekk den fysikken"...

Denne her diskusjonen er egnetlig utslitt, men det må iallefall argumenteres, og ikke slik Vegard påpekte, bare gjentas en slags generell utblåsning på emnet. Argumenter!:)



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ErikV08. desember 2008, 21:02
Honnør Egil:)

La oss si det sånn; hvorfor er strongman den eneste sporten som får denne pepperen av disse utvalgte få her på forumet?

Hvorfor ikke bygging? Hvorfor ikke Sykkling? Hvorfor ikke friidrett? Hvorfor ikke skisport? Vektløfting?

Jo, for enkelte her klarer ikke det faktum at strongman appelerer til folk, mens ingen gidder å se at noen drar et tungt markløft, knebøy og benk. (ingen direkte anklage her, men en tendens)



igjen må jeg si at jeg ikke tror misunnelse er roten til ALT vondt ;)

sykling? der er det tester. friidrett? tester. skisport? tester. vektløftere? å kritisere seg selv blir kansje litt teit ;)

Grunnen til at det er strongman som får refs er at folk her inne  kan assosiesere seg med strongman som i bunn og grunn er det samme som styrkeløft/vektløfting ( svære folk som løfter tungt ).


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H08. desember 2008, 22:51
Ser den da, men det er jo ikke det samme, dermed bør jo folk egentlig bruke tiden på sin idrett, i steden for å rakke ned på alle andre:(

Hva med highland games? Det er ikke det samme som strongman, men ligner veldig...



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Bobba09. desember 2008, 08:19
Ang strongman og doping. Hva hadde dere ventet dere? Det blir litt merkelig når ellers veldig oppegående personer banker hodet i veggen og anklager alle andre for negativitet og ødeleggende oppførsel. Lukk opp øynene og se dere rundt, revurder og juster.

Kanskje bør dere akspetere at dette er den "markedsplassen" dere promoterer produktet deres i?
Hvis markedet ikke vil ha det, må dere endre produktet, eller oppfattelsen av produktet (det kalles PR)
Jeg tror det blir en øvelse i tolmodighet uten resultat dersom dere tror at norge vil akspetere en noe annet en en klar og entydig antidopingholdning fra dere som leverandør av produktet strongman norge.

Dagens kurs er helt klart både en markedsmessig og moralsk blindgate for organisasjonen i mine øyne. (lukke øynene og skyve ansvaret over på den enkelte utøver)

Merk mine ord-det vil ikke gå an å leve med og av et dopshow i norge på sikt!!!
Hvor lenge går det før en av de håpefulle amatørene blir tatt med bilen full av varer og så skal du se NM i "løpe fra forretningsmessig samarbeid" fra alle deres samarbeidspartnere og "venner"
For viste du det ikke før-så skal jeg jammen fortelle deg at det er penga som rår!!

Dere må gjøre dette rent ellers så vil det for alltid bli en hobby for 4-5 personer...


Beste innlegget her inne sålangt.

Strongman som organisasjon må se til å gjøre noe med dop problemet og ikke unnskylde seg med at hvem som helst kan stille opp osv.

Det er mulig å eksludere personer som ikke er villige til å melde seg inn i et idrettslag/styrkeløftklubb slik at de kan bli testet i treningsperioden.

Strongman må begynne å ta denne problematikken på alvor slik styrkeløft forbundet gjorde på 80tallet. Styrkeløft hadde store dopingproblemer på 80 tallet, men hvis du snakker med doping kontrollørene nå så sier de at det er nesten ikke vits i å teste styrkeløftere for de er rene uansett.
Styrkeløftforbundet har gjort et utrolig godt arbeid mot doping, og jeg håper at Strongman forbundet også vil se lyset, og begynne å arbeide aktivt mot doping.

Hvis ikke så vil ingen ta Strongman seriøst fordi en vet at det er stor sjanse for at flere av deltakerene er dopet, og at forbundet ikke er villige til å gjøre noe med problemet.



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ErikV09. desember 2008, 08:56
Ser den da, men det er jo ikke det samme, dermed bør jo folk egentlig bruke tiden på sin idrett, i steden for å rakke ned på alle andre:(

Hva med highland games? Det er ikke det samme som strongman, men ligner veldig...



du har helt rett.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Ironmad09. desember 2008, 09:13
det er ikke doping så er problemet men alt doping snakket.
føler du at du ikke kan konkurere uten dop er det du som har ett problem.
strongman eliten er ikke for alle uansett, å jeg kan garantere at selv de som eventuelt doper seg i eliten hadde vert i eliten selv uten doping (hadde evt tatt litt lenger tid osv)

Fordelene uten doping er jo mindre skaderisk, man bruker lengre tid på å øke muskelmasse så sener å leddbånd har sjans til å følle med.
Er overbevist at man kan nå så langt som helst uten doping, det vil bare ta litt lenger tid ;)

Tror ikke færre begynner å "bole" selv om strongman blir dopingfritt.

det jeg tror kommer til å skje om strongman blir dopingfritt er at det kommer til å oppstå sterkmann konkuranser der det ikke er doping kontroll.

kan ikke de heller ta tak i bodybuilding det er de som trenger hjelp spør du meg.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: NeDD09. desember 2008, 10:07
Strongman er show, styrkeløft er en gren.
La strongman ha de løse trådene de har.  ;)

Gidder ikke skrive en saklig fortelling på 2 sider.. Det er det nok av folk som allerede har gjort! :)



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: NKS09. desember 2008, 10:11
Hvis ikke så vil ingen ta Strongman seriøst fordi en vet at det er stor sjanse for at flere av deltakerene er dopet, og at forbundet ikke er villige til å gjøre noe med problemet.
Konkurrerer du i Strongman? Hvis ikke, skjønner jeg ikke hvorfor du er så bekymret for om folk vil ta Strongman seriøst!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H09. desember 2008, 11:21
strongman blir nå tatt seriøst nok til å få tv sendinger på norsk tv hvert år:)

VG har skrevet om strongman, dagbladet... Er ikke det å bli tatt seriøst?

Og hvem tar ikke strongman seriøst? Opp til den enkelte å velge:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Biffboy09. desember 2008, 11:44
Hvis ikke så vil ingen ta Strongman seriøst fordi en vet at det er stor sjanse for at flere av deltakerene er dopet, og at forbundet ikke er villige til å gjøre noe med problemet.

Ta strongman seriøst? Hva mener du med det egentlig?

Strongman som en "aktivitet/sport" vil aldri bli noen organisert idrett etter alt å dømme. Utifra min kjennskap har verken deltakerne eller de som arrangerer stevnet interesse av at Strongman skal bli anerkjent som en idrett på lik linje med sykling, fotball eller skihopp.

De som er i miljøet vil bare løfte tungt, arrangere stevner, ha det moro og treffe kjentfolk....


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H09. desember 2008, 11:46
Honnør Biff:)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VargThor09. desember 2008, 11:53
At strongman norge er større en noensinne er et resultat av iherdig innsats fra noen få, samt at markedet og produktet er ungt ennå. Å gå fra 0 til 1 betyr nødvendigvis at man er blitt større.
 I det øyeblikket produktet går fra å være "pussig bakgårdsfenomen" til levebrød og kommersiell aktør kommer trykket på organisasjonen til å bli tilsvarende stort og kravene fra samarbeidspartnere og media bli et helt annet.

Min påstand er at organisasjonen vil befinne seg i et vakuum mellom ønsket om å levere utøvere som kan konkurrere på internasjonalt nivå (dopede) og viljen til å fremstå som en seriøs samarbeidspartner og leverandør av underholdning på nasjonalt nivå der man blir akseptert av media (ikke dopede)

Det KAN være slik at man klarer å holde skuta gående uten å ta tak i dopingen, men sjansen for  sponsorer på sikt ønsker å kjøpe seg inn i et produkt som har bagasje i form av den uungåelige negative fokusering på doping er etter mitt syn liten.

Se på Proteinfabrikken og leksen derfra; man har levd av dopede talspersoner i en oppstartsfase for så å dumpe de i det øyeblikket man blir store og seriøse nok.


Hva er poenget ditt egentlig? At Strongman vil kunne bli populært, men ikke så populært fordi det eksisterer bruk av medikamenter, slik at den gjengse nordmann ikke vil se på det lenger?

Hør på de som faktisk bedriver strongman. De har det gøy, de lever ikke av dette. Det Biffboy skrev..

Videre tror jeg du tar feil. Se på England. Der er strongman MYE større, pågått MYE lenger, og etter din ressonering ville dette ikke blitt sett på lenger. Sannheten er stikk motsatt. Strongman på lille juleaften i England er som grevinnen og hovemesteren i Norge. Det er en tradisjon, og folk tar det for det det er - moro. Det er mulig at det er noen sutrete løftere i england og som ikke makter å glede seg over dette, men generelt syntes folk i England dette er stas.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg09. desember 2008, 14:01
Hva er poenget ditt egentlig? At Strongman vil kunne bli populært, men ikke så populært fordi det eksisterer bruk av medikamenter, slik at den gjengse nordmann ikke vil se på det lenger?

Hør på de som faktisk bedriver strongman. De har det gøy, de lever ikke av dette. Det Biffboy skrev..

Videre tror jeg du tar feil. Se på England. Der er strongman MYE større, pågått MYE lenger, og etter din ressonering ville dette ikke blitt sett på lenger. Sannheten er stikk motsatt. Strongman på lille juleaften i England er som grevinnen og hovemesteren i Norge. Det er en tradisjon, og folk tar det for det det er - moro. Det er mulig at det er noen sutrete løftere i england og som ikke makter å glede seg over dette, men generelt syntes folk i England dette er stas.
i England er det litt større forhold, og plass til noe som er litt på siden...


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson09. desember 2008, 14:25
Det er tydeligvis plass i Norge også, for jeg registerer flere ønsker om stevner enn jeg greier å levere.

Heldigvis fins Roar innlagen, Leif Fjellro og de andre som drar igang stevner også. :)

For tre år siden var budsjettene mine pr konk nede i 8000 pr konk. Nå er de over 50 000, og COT i bergen har nå 150 000 i budsjett.

Dette blir bare større og større. :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: 09537809. desember 2008, 14:52
At strongman norge er større en noensinne er et resultat av iherdig innsats fra noen få, samt at markedet og produktet er ungt ennå. Å gå fra 0 til 1 betyr nødvendigvis at man er blitt større.
 I det øyeblikket produktet går fra å være "pussig bakgårdsfenomen" til levebrød og kommersiell aktør kommer trykket på organisasjonen til å bli tilsvarende stort og kravene fra samarbeidspartnere og media bli et helt annet.

Min påstand er at organisasjonen vil befinne seg i et vakuum mellom ønsket om å levere utøvere som kan konkurrere på internasjonalt nivå (dopede) og viljen til å fremstå som en seriøs samarbeidspartner og leverandør av underholdning på nasjonalt nivå der man blir akseptert av media (ikke dopede)

Det KAN være slik at man klarer å holde skuta gående uten å ta tak i dopingen, men sjansen for  sponsorer på sikt ønsker å kjøpe seg inn i et produkt som har bagasje i form av den uungåelige negative fokusering på doping er etter mitt syn liten.

Se på Proteinfabrikken og leksen derfra; man har levd av dopede talspersoner i en oppstartsfase for så å dumpe de i det øyeblikket man blir store og seriøse nok.

Strongman i Norge er på FRAMMARSJ! At strongman blir større og større for hvert år som går er det ingen tvil om. Arrangørene av strongman har klart seg brillefint uten Tine-melk reklame på skjortene, og vil fortsette slik i all overskuelig framtid ;D Strongman har ikke noe behov for å konkurrere med ski eller fotball om å bli den nye folkesporten.

Husk at å arrangere slike arrangementer er fullt ut lovlig og så lenge arrangementet ikke er underlagt norges idrettsforbund er dopingkontroll uaktuelt. Så lenge det råder arrangementsfrihet her til lands kan ingen i hele verden nekte noen å bedrive strongman. Strongman omfattes faktisk av møtefriheten i den europeiske menneskerettskonvensjon artikkel 11, så enhver strongman kan hevde at aktivitetene som utøves er en menneskerettighet! :woot:

Så lenge det finnes utøvere som liker det de holder på med vil strongman alltid vedvare. Jeg tror ikke at strongman-miljøet bryr seg så veldig mye om at de mest politisk korrekte norske selskaper som Tine, Statoil og Gilde ikke stiller opp som sponsor.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson09. desember 2008, 15:06
Statoil og Toyota har sponset strongmankonkurranser. :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Teletubbi10409. desember 2008, 17:36
for meg som har fått vite en del av egil og svend hva det faktisk koster og arrangere en NSM så vil jeg bare si en ting anngående dopingkontroll på denne konken.

egil har ved flere annledninger sagt at de er villige til og inngå en avtale med adn angående testing på norges sterkeste mann. problemet her er at adn skal ha veldig godt betalt.
mer betalt enn det er verdt og betale.
det koster mye og få tv2 til og sende konkuranser,det koster mye få laget profft utstyr til både nsm og ikke minst vpc som er en internasjonal konk i ss-serien.
hvis man i tillegg skulle ha dopingkontroll ikke bare på disse konk men året rundt på de 30-40 aktuelle strongmen så ville dette kostet rundt 100.000 - 150.000 ekstra.

budsjettene er ikke store nok til både og gjenomføre doping og å markedsføre sporten slik at man kan fortsette og arrangere konkuranser og likevell gå i pluss.

husk at det er ingen strongmanforening i norge,er kansje enkelte klubber som kaller seg for strongmanklubb men ingen stor organisasjon. uten organisering kan man ikke bedrive et ordentlig og skikkelig dopingarbeide. og bare teste på konkuranser er bortkastet.
de som bruker dop vil bare sørge for og være rene til konken.

med tid og stunder vil kansje det bli så mange aktive utøvere som er villige til og betale kontigent,starte klubber og dra lasset sammen for og få til et samordnet strongman-norge.
men det går ikke hvis det eneste man møter er beskyldninger om doping fra personer som ikke kjenner hverken miljø eller fakta.

folk for mene hva de vil om strongman men burde heller bruke energien på og fremme sin egen sport istedenfor og rakke ned på de ildsjelene som faktisk jobber hardt for denne sporten.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: RkD09. desember 2008, 17:57

Strongman må begynne å ta denne problematikken på alvor slik styrkeløft forbundet gjorde på 80tallet. Styrkeløft hadde store dopingproblemer på 80 tallet, men hvis du snakker med doping kontrollørene nå så sier de at det er nesten ikke vits i å teste styrkeløftere for de er rene uansett.
Styrkeløftforbundet har gjort et utrolig godt arbeid mot doping, og jeg håper at Strongman forbundet også vil se lyset, og begynne å arbeide aktivt mot doping.


For all del positivt at styrkeløft har klart å få ett tilnærmet doping fritt miljø, men jeg har vanskelig for å se at styrkeløft har oppnådd noe enorm popularitet gjennom dette. Ser du bort i USA, synest jeg det er forbundene som tar doping alvoret sånn halv seriøst som får mest publisistet på mange av rekord løftene.

De fleste i Norge vet ikke engang hvordan styrkeløftere konkurere.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: fitnessbjorn09. desember 2008, 18:51
Skjønner ikke hvorfor folk som ikke driver med sporten gidder å bruke tid og krefter på ting som de hverken kan gjøre noe med eller har interesse for.

En annen ting som er merkelig er at ikke denne debatten verserer rundt om i alle diskusjons-forum og gir både spalteplass og TV-innslag i beste sendetid, siden faktisk 3-400.000 seere benket seg forran TV-skjermene for å se på i sommer.

Kanskje de 3-400.000 seerene +en del seere på TV2sumo og treningsforum bare lener seg tilbake og tenker at det ikke spiller så stor rolle for dem om utøverene er dopet eller ei?? De skal jo uansett bare ha underholdning, og det er det vel ikke så vanskelig å bli enig om at Strongman er..

Strongman er kommet for å bli... Strongman er SHOW.  All respekt til utøverne for den innsatsen de gjør for å arrangere og fylle startlistene.

Hilsen en som er liten og spe, og trives med det.
 >:D >:D >:D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VargThor09. desember 2008, 19:55
i England er det litt større forhold, og plass til noe som er litt på siden...

Tøysekopp. Spiller jo ingen rolle hvor stort England er. Dette handler om interesse, og finnes ikke interessen i Norge, så settes ikke konkurranser opp. Så lenge konkurransene vises, og sees,  er interessen der.

Da er det bare å applaudere for de som gjør en innsats. Ikke spekulere i fallende sponsorinntekter hvis konsekvens A eller B inntreffer.

Dette minner meg om bælfeite, stygge, hårete kvinnemennesker som proklamerer en ovenfra-og-ned holdning mot glamourmodeller, sprike-beina-modeller, sangere, kunstnere og andre jenter som tar seg opp og frem. De kan jo tross alt ikke synge, de bruker tross alt photoshop på alle bildene, de er jo tross alt operert, etc, etc. Sutre, sutre. Det er ikke bare jenter som er bitchy.

At janteloven eksisterer trenger man ikke å lete lenge etter. Velkommen til strongmandiskusjon.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 19:57
i England er det litt større forhold, og plass til noe som er litt på siden...

  :iloveyou:


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: 09537809. desember 2008, 20:13
Statoil og Toyota har sponset strongmankonkurranser. :)
Kult! Jeg tanker herved kun fra Statoil, og slenger gladelig i meg ei ekstra baconpølse!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg09. desember 2008, 20:22
for meg som har fått vite en del av egil og svend hva det faktisk koster og arrangere en NSM så vil jeg bare si en ting anngående dopingkontroll på denne konken.

egil har ved flere annledninger sagt at de er villige til og inngå en avtale med adn angående testing på norges sterkeste mann. problemet her er at adn skal ha veldig godt betalt.
mer betalt enn det er verdt og betale.
det koster mye og få tv2 til og sende konkuranser,det koster mye få laget profft utstyr til både nsm og ikke minst vpc som er en internasjonal konk i ss-serien.
hvis man i tillegg skulle ha dopingkontroll ikke bare på disse konk men året rundt på de 30-40 aktuelle strongmen så ville dette kostet rundt 100.000 - 150.000 ekstra.

budsjettene er ikke store nok til både og gjenomføre doping og å markedsføre sporten slik at man kan fortsette og arrangere konkuranser og likevell gå i pluss.

husk at det er ingen strongmanforening i norge,er kansje enkelte klubber som kaller seg for strongmanklubb men ingen stor organisasjon. uten organisering kan man ikke bedrive et ordentlig og skikkelig dopingarbeide. og bare teste på konkuranser er bortkastet.
de som bruker dop vil bare sørge for og være rene til konken.

med tid og stunder vil kansje det bli så mange aktive utøvere som er villige til og betale kontigent,starte klubber og dra lasset sammen for og få til et samordnet strongman-norge.
men det går ikke hvis det eneste man møter er beskyldninger om doping fra personer som ikke kjenner hverken miljø eller fakta.

folk for mene hva de vil om strongman men burde heller bruke energien på og fremme sin egen sport istedenfor og rakke ned på de ildsjelene som faktisk jobber hardt for denne sporten.

Dette tenderer jo til svada.
Spørsmålet her er jo ikke om man har råd eller ikke til å dopteste, men tvert i mot om man ønsker å gjøre det. Der tror jeg det ærlige svaret er nei. Dessverre fordi man er under den gale oppfatingen at man ikke kan levere show uten dop.

Jeg kan ikke detaljene rundt testing godt nok, men tipper det er nok å be alle som deltar melde seg inn i NIF på en eller annen måte, det være seg et fotballlag eller bordtennisklubb så er man åpen for testing. I så fall tar ADN alle kostnadene, og jeg tipper de hadde vært rimelig raskt på pletten ved første stevne. Argumentet om at man ikke har råd, er i mine øyne basert på at man ønsker å holde på med sitt i fred, og litt utenom det normerte idrettsnorge.

Iceberg challenge; Kan jeg få velge ut 1 strongmanutøver og betale testen hans?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 20:32
Du har sovet i timen nå? Mener du at ADN evt skal reise land og strand rundt og teste utøvere i strongman i hytt og gevær på lik linje med styrkeløfterne? Du tror at ADN gjør jobben gratis hvis vi 30-40 aktive danner en bordtennisklubb? Det er ikke gratis å benytte seg av ADN selv om man er i ett forbund.

Du mener utøverne skal betale skyhøye avgifter hvert år til bordtennisklubben slik at ADN har midler til rådighet for å teste off season og på konkuranser? Vet du hvor mye noe slik evt koster?

Tror du feks Egil har midler til å teste utøvere ved Battle of Viking hvor premiepengene er 10 000 totalt??
Tror du Leif og gutta vil bruke 70 000 kroner på å teste utøverne på Clash of the titans?

Er det NSM du tenker på? Hvem blir fornøyd hvis det blir innført dopingkontroller i strongman? Du eller folket?

Jeg vil tolke det slik som at 400 000 norske seere tar det seriøst nok som underholdning. Hvordan skulle det komme frem til folket? Egen rulletekst hvor det står at utøverne er testet og funnet 100% reine? Strongman som OL gren neste?

Ser ikke problemene du ser Iceberg.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg09. desember 2008, 20:37
Du har sovet i timen nå? Mener du at ADN evt skal reise land og strand rundt og teste utøvere i strongman i hytt og gevær på lik linje med styrkeløfterne? Du tror at ADN gjør jobben gratis hvis vi 30-40 aktive danner en bordtennisklubb? Det er ikke gratis å benytte seg av ADN selv om man er i ett forbund.

Du mener utøverne skal betale skyhøye avgifter hvert år til bordtennisklubben slik at ADN har midler til rådighet for å teste off season og på konkuranser? Vet du hvor mye noe slik evt koster?

Tror du feks Egil har midler til å teste utøvere ved Battle of Viking hvor permiepengene er 10 000 totalt??

Er det NSM du tenker på? Hvem blir fornøyd hvis det blir innført dopingkontroller i strongman? Du eller folket?



Godt å se litt engasjement her Vegar. Jeg tror kostnaden ved å være innmeldt i et idrettslag er moderat jeg, og så langt jeg kan se er man da underlagt NIF regler. Så om jeg ikke tar veldig feil burde dette være en overkommelig kostnad.

At de som deltar i strongman aldri kommer til å gjøre dette er jeg jo veldig klar over, tro meg eller ei, jeg er kun måtelig interessert i teamet, men må smile litt i skjegget av alle fantastiske unnskyldninger for hvorfor man ikke kan underlegge seg testing.

Det kan jo være viljen det står på?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 20:40
Viljen er der den, men ser ikke hensikten. Hvem skal man gjøre det for? Det er det jeg spørr om. Kan du svare meg på det?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Boyscout slayer09. desember 2008, 20:40
Du har sovet i timen nå? Mener du at ADN evt skal reise land og strand rundt og teste utøvere i strongman i hytt og gevær på lik linje med styrkeløfterne? Du tror at ADN gjør jobben gratis hvis vi 30-40 aktive danner en bordtennisklubb? Det er ikke gratis å benytte seg av ADN selv om man er i ett forbund.

Du mener utøverne skal betale skyhøye avgifter hvert år til bordtennisklubben slik at ADN har midler til rådighet for å teste off season og på konkuranser? Vet du hvor mye noe slik evt koster?

Tror du feks Egil har midler til å teste utøvere ved Battle of Viking hvor premiepengene er 10 000 totalt??
Tror du Leif og gutta vil bruke 70 000 kroner på å teste utøverne på Clash of the titans?

Er det NSM du tenker på? Hvem blir fornøyd hvis det blir innført dopingkontroller i strongman? Du eller folket?



standard er ca 500 spenn i året per utdøver så ville ikke kallt det for skyhøye utgifter.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 20:41
500 i året for å være medlem i en bordtennisklubb ja. Tror du fortsatt ADN er blåkors?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg09. desember 2008, 20:44
Viljen er ikke der. Men hvem skal man gjøre det for? Det er det jeg spørr om. Kan du svare meg på det?

Det er et godt spørsmål Vegar. Betyr det at man ikke har interesse av å være deltager eller arrangør av dopfrie show så er det jo om ikke annet et veldig tydelig og ærlig signal til alle, både publikum og sponsorer.


Klar tale er fint.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 20:47
At arrangementene og arrangørene er liberale er det vel ingen tvil om. Jeg har jo vært med og arrangert noen konkuranser. Strongman er jo underholdning. 10 deltagere som alle var medlemmer fra gymmet dro 150 tilskuere på en lørdag. Skal man teste alt eller noe?



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Wanna be fast09. desember 2008, 20:47
Tror ikke det er at det ikke testes som er grunnen til at folk bryr seg, men at det ikke innrømmes. Stiller jo de beste styrkeløftere i dårlig lys når noen kan reppe på norgesrekorden i markløft og fremdeles fremstiller seg som dopfri.

Kunne ikke bry meg mindre om noen av utøverne i NSM er dopet, men når man direkte lyver om at de ikke er/har vært det blir det feil. (tenker da på f.eks karlsen opptreden i god morgen norge)

At det blir for dyrt er jo bare tull, vet ikke hva en test koster men koster bare hundrelapper å melde seg inn i ett idrettslag. Og tror gjerne ADN ville møtt opp for å teste.

Tror heller ikke at de fleste som ser på hadde blitt mindre imponert om vektene var litt lavere. For ola nordmann som får vondt i ryggen av å bære 4 handleposer i fra bilen til kjøkkenet, vil det bety lite om farmersene veide 140kg eller 170kg.





Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg09. desember 2008, 20:48
500 i året for å være medlem i en bordtennisklubb ja. Tror du fortsatt ADN er blåkors?

hva er argumentet ditt? at det påløper deg noen flere kostnader som vi ikke kjenner til? Da er i såfall noen hundretusen medlemmer av NIF lykkelig uvitende om de. Du er klar over at ADN får støtte til sitt arbeid?

Kan du påvise disse merkostnadene?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 20:53
Tror ikke det er at det ikke testes som er grunnen til at folk bryr seg, men at det ikke innrømmes. Stiller jo de beste styrkeløftere i dårlig lys når noen kan reppe på norgesrekorden i markløft og fremdeles fremstiller seg som dopfri.

Vet ikke av at dette har skjedd i noe strongman stevne?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson09. desember 2008, 20:54
Jeg tror at ADN plutselig ville økt andelen tester i norges bordtennisforbund hvis alle vi i strongman ble medlemmer der!

Helt sikker!

Jeg er enig med Iceberg. Flere av de som driver med strongman kommer aldri til å se noen grunn til å melde seg inni en vilkårlig klubb bare for å skaffe seg et dopingalibi.

Det vil bare dele miljøet opp i to nivå, og de som vil trøkke kan lett gjøre det og delta i de konkurransene de vil likevel. For ingen av arrangørene er klubber i NIF, så alle kan stille uansett tilknytning.

Jeg har sagt det før.... denne diskusjonen vil dukke opp jevnt og trutt. Det tråden ble startet for, var at det faktisk er folk som ringer rundt og LAGER kontrovers og oppslag for å skade arrangement som IKKE er som de liker det...

Minner meg om OTTAR som demonstrerer utenfor strippeshow... ;)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 20:56
hva er argumentet ditt? at det påløper deg noen flere kostnader som vi ikke kjenner til? Da er i såfall noen hundretusen medlemmer av NIF lykkelig uvitende om de. Du er klar over at ADN får støtte til sitt arbeid?

Kan du påvise disse merkostnadene?

 Så det du mener er at strongman gutta skal bli medlem av NIF slik at de kan bli testet? Bare for å tilfredstille hvem?

Man må jo ha eks antall medlemmer i ett forbund for at ADN skal ta jobben, det er det jeg vil frem til. Klart en løsning hvis man vil bevise sin "uskyld" er å melde seg inn i ett forbund.

Men nok en gang for hvem?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Apaco09. desember 2008, 20:59
Men nok en gang for hvem?

Faan så treige dere tatoverte gullkjedegutter er i topplokket....nå har du spurt om det samme minst 10 ganger - svaret er Iceberg...vær så snill å slutt å gjenta deg selv nå - gå inn på kjøkkenet og putt ei bolle i munnen ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 21:03
Jo, men for hvem skal jeg putte den bollen i kjeften? ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson09. desember 2008, 21:06
FOR MEG!!! ;D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Apaco09. desember 2008, 21:08
Jo, men for hvem skal jeg putte den bollen i kjeften? ;D

Bare putt den i kjeften jeg er sikker på at den er godkjent av ADN. Fortsetter du med like repeterende adferd får du en diagnose av mann i hvit frakk og blir passet på av Bøs og Skog på lukka avdeling ::)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: UpAndComming09. desember 2008, 21:08
Denne tråden trenger en pausesang: Pausesang (http://www.youtube.com/watch?v=KQLVJWym4mc&feature=related)

NB!! Hør på teksten....


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 21:09
Verste er at jeg har blitt tilbydt jobb der og, likså greit at jeg sa nei.

Får holde at en trener på Østmarka ;D



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg09. desember 2008, 21:09
Så det du mener er at strongman gutta skal bli medlem av NIF slik at de kan bli testet? Bare for å tilfredstille hvem?

Man må jo ha eks antall medlemmer i ett forbund for at ADN skal ta jobben, det er det jeg vil frem til. Klart en løsning hvis man vil bevise sin "uskyld" er å melde seg inn i ett forbund.

Men nok en gang for hvem?

Du ser nå at argumentet ditt om kostnader ikke holder? Bordtennisforbundet tar deg nok i mot med åpne armer Vegar.....Det påløper ikke deg som individ en krone utenom kontigent.

Når det gjelder spørsmålet om hvem man skal være dopfrie for, så synes jeg det er et godt og betimelig spørsmål. Jeg sliter med å finne svar på det (kunne selvfølgelig lagt ut om helse,moral, etikk og norges lover men.....)

PS dette er ikke en repeterende diskusjon, men den gangen jeg og thyve diskuterte syntol og manfred hoeberle så skulle du sett....:-)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 21:10
Denne tråden trenger en pausesang: Pausesang (http://www.youtube.com/watch?v=KQLVJWym4mc&feature=related)

NB!! Hør på teksten....

Jo, men... Trenger vi ei pause?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 21:11
Du ser nå at argumentet ditt om kostnader ikke holder? Bordtennisforbundet tar deg nok i mot med åpne armer Vegar.....Det påløper ikke deg som individ en krone utenom kontigent.

Når det gjelder spørsmålet om hvem man skal være dopfrie for, så synes jeg det er et godt og betimelig spørsmål. Jeg sliter med å finne svar på det (kunne selvfølgelig lagt ut om helse,moral, etikk og norges lover men.....)

En nabo av meg var Norges mester i bordtennis for handycappede. Lurer på om han ble testet? Inn i buret havnet han i allefall etter å ha blitt stoppet på vei over svenskegrensa med bilen full av steroider...


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Iceberg09. desember 2008, 21:12
En nabo av meg var Norges mester i bordtennis for handycappede. Lurer på om han ble testet? Inn i buret havnet han i allefall etter å ha blitt stoppet på vei over svenskegrensa med bilen full av steroider...

Sikkert på vei til strongmanstevne for handicappede.

"digger ta en potet"


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Wanna be fast09. desember 2008, 21:17
Jeg tror at ADN plutselig ville økt andelen tester i norges bordtennisforbund hvis alle vi i strongman ble medlemmer der!

Helt sikker!

Jeg er enig med Iceberg. Flere av de som driver med strongman kommer aldri til å se noen grunn til å melde seg inni en vilkårlig klubb bare for å skaffe seg et dopingalibi.

Det vil bare dele miljøet opp i to nivå, og de som vil trøkke kan lett gjøre det og delta i de konkurransene de vil likevel. For ingen av arrangørene er klubber i NIF, så alle kan stille uansett tilknytning.



Er jo ikke værre enn at det stilles krav om å være medlem i NIF, egil. Står bare på viljen, og jeg forstår det godt at viljen ikke er der. For det VIL skade økonomien dersom utøverne blir tatt for doping, mange firma vil slutte og sponse. Tror ikke f.eks Statoil som har veldig strenge interne krav, ønsker å bli koblet til sponsing av show dersom det påvises doping.

Men blir for dumt å si at man ikke er dopet før man er tatt, når man gjør alt for å ikke være tilgjengelig for testing. Er vel ingen annen grunn for å ikke testes?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: *HELLmik*09. desember 2008, 21:21
En nabo av meg var Norges mester i bordtennis for handycappede. Lurer på om han ble testet? Inn i buret havnet han i allefall etter å ha blitt stoppet på vei over svenskegrensa med bilen full av steroider...

Ett lass med sterioder sier du?
Den bygda di må jo være helt gjennomsyra av drops hvis han trenger så mye for  å dekke etterspørselen...Får håpe at det ikke havner på Kaliber Gym.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Egil Skallagrimsson09. desember 2008, 21:30
Er jo ikke værre enn at det stilles krav om å være medlem i NIF, egil. Står bare på viljen, og jeg forstår det godt at viljen ikke er der. For det VIL skade økonomien dersom utøverne blir tatt for doping, mange firma vil slutte og sponse. Tror ikke f.eks Statoil som har veldig strenge interne krav, ønsker å bli koblet til sponsing av show dersom det påvises doping.

Men blir for dumt å si at man ikke er dopet før man er tatt, når man gjør alt for å ikke være tilgjengelig for testing. Er vel ingen annen grunn for å ikke testes?
Strongman fungerer ikke på samme måte som idrettsarrangement.

En skikrets har et visst antall løp i året. De står som arrangør, og de er klubb i NIF. Utøverne i kretsen og andre kretser er medlemmer i NIF, og alt rundt med hvem som kan melde seg på, sanksjoner osv, er satt i system.

Samme med en styrkeløftklubb. Stevnene er approberte og arrangeres på den dato og klokkeslett som er avtalt året i forveien. ADN kan legge opp sine testturer i henhold til den listen de har fått fra særforbund osv..

Jeg kan få en mail fra sentrumsforeningen i Odalen, og de ønsker en liten konk med tre utøvere på lørdag om 3 uker. de har speaker og dommer, men trenger utstyr. Jeg stiller med utstyr og tipser 4 utøvere om at det er en konk pågang som har plass til dem sammen med 4 lokale gutter som også skal delta.

Hvem er arrangør på denne? Er de 4 lokale testbare? Hvem skal sjekke om utøverne som melder seg på til den lokale foreningen er medlemmer av noen bordtennisklubb eller linende?

Og tror noen at dette vil være gjennomførbart i praksis. dette er en serdeles lite organisert aktivitet. det bestilles som underholdning og ingen som bestiller noen ting av meg forventer at det er MER organisert eller likt idrett.

De eneste jeg merker som har noen krav om at form eller regulering skal endres er noen få på TF og iform.

Jeg greier ikke se at noe så lite som Strongman skal greie dette. Hvem skal gjøre det? Hvordan og hva godt vil komme ut av det?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 21:36
Ett lass med sterioder sier du?
Den bygda di må jo være helt gjennomsyra av drops hvis han trenger så mye for  å dekke etterspørselen...Får håpe at det ikke havner på Kaliber Gym.
Fyren trente på Toppidrettsenteret eller hva det heter. Skal det sies at han ikke var heldig nok til å være ekte hedmarking.

Bygda rakk vel aldri å bli gjennomsyra av drops som du sier. Mulig det er stor etterspørsel på bygda, veit av hvertfall 2 stk som trener litt vekter i hjembygda. Er vel 12-13 år siden nå, så selv var jeg 17 år og hadde ikke tatt i en hantel enda.

Vi får håpe at steroidene ikke havner på Kaliber ja  :what:  Om det havner hjemme hos brukere bryr meg lite, verre om det havner på gymmet som du sier.




Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ¤MadAss¤09. desember 2008, 22:00
Syntes dere skal skal ta dere en 6 minutter jeg og bare nyte disse herlige bildene

http://www.youtube.com/watch?v=nw85LPgmY3E&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=nw85LPgmY3E&feature=related)

Dop eller ikke dop. Strongman er fantastisk morro :D


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: *HELLmik*09. desember 2008, 22:07
Fyren trente på Toppidrettsenteret eller hva det heter. Skal det sies at han ikke var heldig nok til å være ekte hedmarking.

Bygda rakk vel aldri å bli gjennomsyra av drops som du sier. Mulig det er stor etterspørsel på bygda, veit av hvertfall 2 stk som trener litt vekter i hjembygda. Er vel 12-13 år siden nå, så selv var jeg 17 år og hadde ikke tatt i en hantel enda.

Vi får håpe at steroidene ikke havner på Kaliber ja  :what:  Om det havner hjemme hos brukere bryr meg lite, verre om det havner på gymmet som du sier.


Jeg kjenner bare en person fra Flisa, han sa at man tygget piller som jenter tygger ibux når de har mensen. Han mente alle med to øyne og to ører ikke kunne ha unngått å ha blitt tilbudt eller være klar over bruken som forekom på den tiden.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: VegarGjerdrum09. desember 2008, 22:31
Jeg kjenner bare en person fra Flisa, han sa at man tygget piller som jenter tygger ibux når de har mensen. Han mente alle med to øyne og to ører ikke kunne ha unngått å ha blitt tilbudt eller være klar over bruken som forekom på den tiden.

Kilden ble vel tatt da :)

Vokste opp i Våler jeg, men kjente da noen av gutta på Flisa. Flyttet til konsvinger for å gå fagskole når jeg var 17, siden har jeg ikke bodd i Våler.

Men det er da vel miljø for trening på Flisa tror jeg. Var i allefall det før.


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Kikki09. desember 2008, 22:35
Syntes dere skal skal ta dere en 6 minutter jeg og bare nyte disse herlige bildene

http://www.youtube.com/watch?v=nw85LPgmY3E&feature=related (http://www.youtube.com/watch?v=nw85LPgmY3E&feature=related)

Dop eller ikke dop. Strongman er fantastisk morro :D

Å, som jeg kunne ønske jeg hadde fått sett Svend konkurrere real life!


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: ¤MadAss¤09. desember 2008, 22:55
Å, som jeg kunne ønske jeg hadde fått sett Svend konkurrere real life!

Kunne vært noe det. Da er det jo ekstra godt at vi har flere kommende "stjerner" vi kan følge opp fremover :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: LeifH09. desember 2008, 23:53
Å, som jeg kunne ønske jeg hadde fått sett Svend konkurrere real life!
clash of titan er jo stedet for "comback"...,kanskje vi må ha en ekstra speaker i bakhånd!!!he he :)


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lars H10. desember 2008, 00:29
Enig med Vegard; Hvorfor skal alle begynne å melde seg inn her og der for å tilfrestille en eller 2 som ikke gjør annet en å kritisere?

Publikum klager ikke, de kommer og ser på, og liker det de ser:)

Skal alle la seg teste på grunn av at noen ytterst få bryr seg så veldig??

Hvorfor er det så viktig for dere?


Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Roy Holte10. desember 2008, 00:37
Dopingfokus?

Er det fri fartsgrense : så er det fri fartsgrense.

Vil man løfte i IPF følg reglene til IPF, vil man løfte i WPO, IPA mm følg reglene der.
Vil man være med i NSM: følg reglene der.

Enklere kan det vel ikke sies.
Sånn E det bare.. >:D



Tittel: Sv: Dopingfokus før NSM 09
Skrevet av: Lokomotivet12. desember 2008, 10:32
Dopingfokus?

Er det fri fartsgrense : så er det fri fartsgrense.

Vil man løfte i IPF følg reglene til IPF, vil man løfte i WPO, IPA mm følg reglene der.
Vil man være med i NSM: følg reglene der.

Enklere kan det vel ikke sies.
Sånn E det bare.. >:D


Som jurist er det vanskelig å være uenig i den, gitt :)
Honnør!

Når det er sagt, så er det allikevel opp til den enkelte å "bruke hue" og spørre seg selv om hva som er sunt og hva man er villig til å utsette seg for av helsemessige påkjenninger. Det gjelder for så vidt det meste her i livet. Ellers er det bare å overholde det gjeldende regelverket i den idretten man bedriver, være snill mot dyr og barn, og ellers gjøre som man vil :P