Treningsforum

Helse & Velvære => Helse og Livsstil => Emne startet av: airkk på 19. februar 2004, 23:49



Tittel: Kyssesyken :(
Skrevet av: airkk19. februar 2004, 23:49
..


Tittel: Re:Kyssesyken :(
Skrevet av: Number120. februar 2004, 22:22
Sørg for å få i deg nok protein. Gjerne i form av proteinshakes i og med at det er lettest å få i deg. Det er jo kjent sak at matlysten ikke er på det høyeste når man er syk. Samt få i deg nok vitaminer og mineraler.


Tittel: Re:Kyssesyken :(
Skrevet av: jkjsafjgk21. februar 2004, 17:01
haha, nå kommer legen din til å si at du ikke må ha har fysisk aktivitet på 3 måneder eller noe  ;D


Tittel: Re:Kyssesyken :(
Skrevet av: BadBoy24. februar 2004, 18:16
Det er faen meg ikkje noke å flire av! >:(

:nono:


Tittel: Re:Kyssesyken :(
Skrevet av: Andreas Hjelmtveit25. februar 2004, 10:34
Har selv hatt det, og gikk 2 mnd før jeg kunne trene igjen. Men tapte nesten ingenting styrke pga at jeg holdt kostholdet på topp hele tiden. Kutt litt ned på karbo og hold et høyt inntak av protein, vitaminer og mineraler. Spesielt c- vitamin, solhatt og andre som styrker immunforsvaret. Er kanskje ikke så lett å holde et like bra kosthold når du er syk, men det har alt å si. Ville hellet gått 2mnd uten trening, enn to mnd uten skikkelig kosthold.


Tittel: Re:Kyssesyken :(
Skrevet av: Pycnopodia08. mars 2004, 04:10
Jeg hadde kyssesyken i høst. Kjip greie, jeg følte meg helt frisk bare jeg ikke var i aktivitet, så det endte med jeg var sengeliggende i 2-3 måneder. Jeg har verken målt eller registrert noe muskeltap i ettertid av kyssesyken.
Jaja, lykke til =)


Tittel: SV: Re:Kyssesyken :(
Skrevet av: powerping30. mars 2004, 11:13
Sørg for å få i deg nok protein. Gjerne i form av proteinshakes i og med at det er lettest å få i deg. Det er jo kjent sak at matlysten ikke er på det høyeste når man er syk. Samt få i deg nok vitaminer og mineraler.

hei, jeg er en jente på 16 år som mest sannsynlig har fått kyssesyken. jeg synes det er DØDS kjipt fordi jeg spiller fotball til vanlig, og jeg trives med dette. jeg var på legevakten to ganger forrige uke, fordi jeg hadde så vondt i magen(ryggen), og på mandag denne uken tok jeg noen blodprøver for å "bekfrefte" at det var kyssesyken jeg har.

jeg har ikke fått svar på disse prøvene enda. det jeg lurer på er:
- hvor lang tid tar der før jeg kan trene igjen?
jeg føler meg veldig bra i dag, og jeg følte meg bra i går også. ikke så slapp, heller ikke noe oppkast osv. så jeg begynner på bedringens vei.
- når er det vanlig å gå på skolen igjen?
legen sa jeg skulle vente ut denne uken, men mine foreldre sier at hvis jeg er så bra som jeg er i dag om noen dager kan jeg gå på skolen, stemmer dette?
- er det vanlig å ha så vondt i magen som jeg hadde? det var leveren og milten jeg hadde vondt i. har fortsatt litt vondt, men ikke så mye nå lenger. det var mest når jeg beveget meg, pustet dypt eller hostet.

tusen takk hvis noen som har peiling gidder å svare på innlegget mitt. kan godt hende jeg har sendt det feil eller noe, men jeg skjønner ingenting av disse sidene. vil bare ha svar på spørsmålene mine, fra folk som har opplevd noe lunde det samme! :)

hjertelig hilsen meg


Tittel: SV: Kyssesyken :(
Skrevet av: LilleMy30. mars 2004, 21:26
Hei du!

Du bør vente til du får svar fra legen vedr trening. Dette fordi fysisk aktivitet ved kyssesyken kan gi miltruptu som igjen gir livstruende indre blødninger. HAr du kyssesyken, skal du holde deg unna trening i to-tre måneder.

Ja, smertene du opplevde/opplever i magen er vanlig ved kyssesyken fordi viruset infiserer milt og lever. I tillegg vil du kunne oppleve hovne lymfekjertler, halsbetennelse(og alt som fører med seg av det: feber, osv)

Når det gjelder skolen ville jeg hørt på legen, og ihvertfall venta til du fikk svar på prøvene. Kyssesyken er smittsomt og smitter ved dråpesmitte. Ergo du kan smitte dine medelever ved at kysse, drikke av samme flaske, o.l Vent så du får avklart om du har det eller ikke og/eller om du har blitt syk av en annen bakterie. Ved kyssesyken kan symptomene går i bølgedaler, du kan føle deg fin en dag og dårlig en annen. Jeg vil tro du får svar fra legen i løpet av noen dager. Hører du ikke noe innen fredag, ringer du kontoret hans/hennes.
Jeg krysser fingrene for at alt ordner seg! :)


Tittel: SV: Kyssesyken :(
Skrevet av: Metatron_31. mars 2004, 13:50
Jeg hadde kyssesyken våren 2002, gikk ned fra 78kg til 69 på 2 uker, helt forferdelig... Fikk ikke i meg noe mat, untatt utvanna yogurt og utvanna grøt! Halsen ble noe så inni fjellheimen tilsnurrpa at du ikke skulle kunne tro det.

Fikk ikke trene på over 3 månder etter sykdomen heller, men gikk raskt opp igjen da jeg gjennopptok treninga.

Det er viktig å følge legens råd når man har kyssesyken, ei venninde av meg hadde ei i klassen sin som døde av kyssesyken, så det er alvorlige saker.



Tittel: SV: Kyssesyken :(
Skrevet av: T.I.G.E.R07. april 2004, 19:25
har kyssesyken jeg også nå... det er et helvete, må holde meg borte fra all trening.. har hjemmegym og bare bare sitter og ser bort på benkpressen.. det er kjipt det!


Tittel: SV: Kyssesyken :(
Skrevet av: Lasse Christoffersen07. april 2004, 22:50
Blir ikke leveren veldig stressa når man har kyssesyken?

Hva med et tilskudd av ALA, vil det ha noen effekt?


Tittel: SV: Kyssesyken :(
Skrevet av: T.I.G.E.R08. april 2004, 10:37
Trur ikke man får lov til å bruke noe særlig "kosttilskud" når man har kyssesyken, leveren er svært stressa og man kan ikke engang spise paracet smertestillende pga den blir brutt ned i leveren/nyrene.. tror ikke det er lurt å ta masse proteinpulver heller, for det er en stor påkjenning for leveren og nyrene... eneste jeg bruker nå er tranpiller og c-vitamin + eppledikk.. :-\


Tittel: SV: Kyssesyken :(
Skrevet av: Lasse Christoffersen08. april 2004, 10:59
Men ala er jo VELDIG bra for leveren da...


Tittel: SV: Kyssesyken :(
Skrevet av: Edonis01. mai 2004, 00:13
Huff... Nå har jeg også fått kyssesyken, men det er uvisst hvor lenge jeg har hatt det. Forhåpentligvis har jeg hatt det i en måned allerede, første blodprøven tok jeg nemlig for over to uker siden men det er først nå jeg begynner å føle meg dårlig... Legen sa til meg at jeg ikke måtte drive med noe trening og holde meg i ro :( Der falt karakteren i Aktivitetslære kraftig  :(