Treningsforum

Generelt => Studier og Forskninger => Emne startet av: Beefcake på 27. februar 2009, 07:17



Tittel: Schizofreni, gluten og lav-karb/keto diett: saksstudie og litteraturgranskning
Skrevet av: Beefcake27. februar 2009, 07:17
Schizophrenia, gluten, and low-carbohydrate, ketogenic diets: a case report and review of the literature

Bryan D Kraft  and Eric C Westman

Nutrition & Metabolism 2009, 6:10doi:10.1186/1743-7075-6-10

Published: 26 February 2009

We report the unexpected resolution of longstanding schizophrenic symptoms after starting a low-carbohydrate ketogenic diet. After a review of the literature, possible reasons for this include the metabolic consequences from the elimination of gluten from the diet, and the modulation of the disease of schizophrenia at the cellular level.

http://www.nutritionandmetabolism.com/content/pdf/1743-7075-6-10.pdf (http://www.nutritionandmetabolism.com/content/pdf/1743-7075-6-10.pdf)


Tittel: Sv: Schizofreni, gluten og lav-karb/keto diett: saksstudie og litteraturgranskning
Skrevet av: Snillefart28. februar 2009, 18:04
Bare for å legg til info om vår norske dr.Reichelt, som forsker på dette området.

http://www.alternativ.no/Nyheter/karl_ludvig_reichelt.html (http://www.alternativ.no/Nyheter/karl_ludvig_reichelt.html)
http://no.wikipedia.org/wiki/Karl_Ludvig_Reichelt_(1933) (http://no.wikipedia.org/wiki/Karl_Ludvig_Reichelt_(1933))
http://www.internationallaw.no/gfcf_results/ (http://www.internationallaw.no/gfcf_results/)