Treningsforum

Helse & Velvære => Helse og Livsstil => Emne startet av: Nixon på 10. mars 2004, 16:29



Tittel: Solarium
Skrevet av: Nixon10. mars 2004, 16:29
Vurderer å prøve meg litt frem med solarium, men lurer på et par ting:

-Hvor lenge (minutter) bør man benytte solarium om gangen.?

-Holder det med en gang i uka eller må det mere til for et godt resultat.?

-Hvor lang tid vil det "vanligvis" ta før man oppnår resultater..? Er sikkert veldig individuelt, men det er sikkert noen her som har benyttet det og har noen gode råd..... :)


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: BadBoy10. mars 2004, 17:32
Solarium er herlig!  :) Lenge sidan sist eg tok, men idag trur eg at eg skal unne meg det.

Eg veit ikkje kva slags hudtype du har, det er so svært forskjellig kva vi tåler. Det er og veldig stor forskjell på styrken på røra i dei ulike solariuma.
Vil anbefale deg å velge ei sol med lav styrke første gongen. Prøv 15 min første gongen og auk etterkvart som du blir brunare.
Når det gjeld vedlikehold, so kan du ta ein gong i veka eller annankvar veke. Dette er og veldig forskjellig, so du må berre prøve deg fram.
Dersom du har anlegg for det vert du raskt brun !  :)


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Eskimo10. mars 2004, 17:33
det pleier å henge plansjer på steder med solsenger som viser hva som er anbefalt tid basert på hudfarge og hudtype. hvis jeg skal legge et greit underlag før f.eks. en sydentur, er det greit å starte med et par ganger i uka, og øke antall minutter fra gang til gang til man får en bra farge. uansett, IKKE overdriv.. litt farge er bra, men folk som har tatt solariumsoverdose ser bare teite ut.


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Nixon10. mars 2004, 18:29
For meg tar det vanligvis litt tid før brunfargen kommer. Er solarium mer effektivt enn "vanlig" sol..?


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Half-O10. mars 2004, 18:36
Ja solarium er herlig...  ;D
Selv tror jeg det ikke gjør noe å kjøre full solstyrke i ca. 20mn de første gangene uavhengig av hvilken hudtype du har.(kanskje ikke hvis du er albino.) Du vil merke forskjell med engang. Etter min erfaring er det ikke så viktig å få en gradvis brunfarge og kjøre et spesielt program. Kjør på til du er fornøyd sier nå jeg...
Ellers kan jeg litt motvillig anbefale forskjellige "tan" oljer du får kjøp. Nei, det er ikke femi nei...


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Nixon10. mars 2004, 22:59
Hvilke oljer er da å anbefale..?


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Half-O11. mars 2004, 16:18
Selv har jeg bare brukt de små billige du sikkert får kjøpt på solariumet... Det er også masse annet å kjøpe men vet ikke om det er så store forskjeller. Kjøp det du føler for du.


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Mystique11. mars 2004, 16:18
Nixon: en grei tommelfinger regel er nok å følge anvisningene som står på plansjene og ikke peise på som half- o sier....hva som passer for deg finner du jo ut etterhvert. Begynn med en til to ganger i uka ..det er nok.
gjør dette til du får ønsket resultat. Som eksimo sier, kan det være greit å lage seg et lite underlag før sommeren.
All overdreven soling enten det er naturlig sol eller solariums sol er farlig! Så sol deg med måte.

Solarium kan muligens virke mer effektivt  enn vanlig sol, men så må du huske at du utsetter kroppen for en langt større dose direkte stråling...hvis du skjønner hva jeg mener.

Oljer??? Har dere tenkt å bli stekt eller? Husker en gang jeg var i syden og en av badevaktene sa  til noen jenter som smørte på seg hauger av solkrem at med mindre de hadde tenkt å bli stekt så burde de la være å smøre seg med oljer. det syns jeg iallefall hørtes fornuftig ut og denne badevakten hadde nok sett sin andel av resultater av uvettig soling.


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: JSE11. mars 2004, 16:49
http://www.brunogblid.no/
Eget felt i menyen for solingstips  ;)


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Half-O11. mars 2004, 17:33
Mystique: Må si jeg synes du kom med et litt "overfornuftig" innlegg her. Det du må huske på er at du har en viss kontroll når du tar solarium. Tror heller ikke du blir stekt av å bruke tan - oljer selv om en badevakt i syden sa det. Alle solings resultater kommer som du selv vil det.  Synes også det alltid har vært overhysteri når det gjelder soling selv om jeg på ingen måte undervurderer farene.


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Mystique11. mars 2004, 18:49
Half - o: det er selvfølgelig din rett til å mene det. Jeg er heller ikke den som er overhysterisk når det gjelder soling...men så er jeg også utstyrt med en hud som faktisk tåler en del sol. Selv bruker jeg ytterst sjelden solkrem om sommeren, men så vet jeg også når huden har fått nok sol da og unngår å overdrive.
Derfor sa jeg også at hver enkelt må finne ut av hva som passer for seg - men det er ikke meningen at man skal ligge så lenge i solen at huden svir etterpå - da er det bedre å ta det rolig til å begynne med og øke solingsdosen etterhvert som man får et bedre underlag til å tåle mer sol. Det er jo slik man gjør det i syden også ( hvis man iallefall har litt sunnt vett i hodet) - man ligger ikke å steker seg hele dagen første dagen man kommer men øker gjerne dosen gradvis.
Skjønner ikke helt hva du mener med at alle solingsresultater kommer som du selv vil det - det kommer jo an på åsseb utgangspunkt du har det. Har man veldig blek hud kan man ofte sole seg så mye man vil uten at man blir det fnugg brunere, men man blir gjerne lettere solbrent enn andre da og mer utsatt for hudkreft  mener jeg å ha hørt.
Å anbefale en med veldig lys hud ,og som i tillegg har hud som tar dårlig farge, til å starte med en solingsdose på 20 min mener jeg er galskap.... men det er min mening og folk må fremdeles ta ansvar for å finne ut hva som passer dem best.

Jeg tror nå en som har jobbet år ut og år inn og sett hvilken resultater oversoling kan gi har vel så godt grunnlag til å uttalse seg om farene ved overdreven soling og feil bruk av solingspreparater som f.eks en lege...derfor syns jeg rådet som denne badevakten ga virket fornuftig...


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Half-O11. mars 2004, 22:43
Mystique: Det du sier er selvsagt fornuftig og jeg er delvis enig. Det jeg ville ha fram er det evige hysteriet angående soling.
Mente ikke å være spydig med den badevakten(kanskje litt ;))


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Mystique12. mars 2004, 00:30
Half - O : hehe helt i orden ;)  Og ja jeg er enig i at det kan bli for mye hysteri...men det er ingen grunn til å overdrive andre veien heller og si at det ikke er skadelig med for mye sol ;) det er bedre å advare folk og oppfordre til varsomhet og så får de vurdere selv. Hvis folk hadde hatt litt solvett ( Nå snakker jeg særlig om vanlig sol) og ikke lå hele dagen og steikte seg og trodde at solkremen de smørte på kl 10 varer hele dagen, men var flittigere til å ta pauser fra solen og unngå direkte soling midt på dagen da den er sterkest ( mellom 12-15) så hadde det vært helt unødvendig med den slags skremselspropaganda ;)
 Selv er jeg litt motstander av bruk av solkremer  - så lenge folk ikke overdriver solingen og man tilfører huden rikelig med vanlig hudkrem etterpå mener jeg dette er unødvendig og at solkremer dessuten gir en falsk trygghet da den fjerner kroppens eget forsvarssystem mot overdreven soling ( det at vi kjenner at huden begynner å svi er nemlig kroppens egen måte å si at nå er det nok med sol for en stund) ...men men det var nå en liten digresjon og min personlige mening ;)


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Half-O12. mars 2004, 13:51
Du har så evig rett Mystique.
Litt glad i smileys du ;)...


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Nixon13. mars 2004, 14:39
Når jeg leste "olje" tenkte jeg på selvbruningskrem. Noen anbefalinger her..?


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Half-O13. mars 2004, 14:52
NeiNei... jeg mente ikke selvbruningskrem :)


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Mystique13. mars 2004, 17:05
half -o : hehe jeg har alltid rett...neida bare tuller... men ja jeg er veldig glad i smilys:Sunny: Er ikke det koselig da? Med små smilefjes som stråler opp postene?


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Nixon13. mars 2004, 19:06
Men er det noen selvbruningskremer å anbefale..?


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: EnUngPumper13. mars 2004, 21:27
Men er det noen selvbruningskremer å anbefale..?


Piz Buin sin funker. Søsteren min er et levende bevis, hun er konstant brun, og brun fargen ser helt ekte ut (i hvertfall for gutter).


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Mystique14. mars 2004, 15:21
EUP . hehe men så er det ikke alle gutter som har øyne for de små detaljer da ;)


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: TheFonz14. mars 2004, 20:12
Synd at solarium koster en del penger  :P


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: BabyLunah15. mars 2004, 10:38
Christian Diors Bronze og Body Shop Fake Tan skal være gode selvbruningskremer.


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: jdm17. mars 2004, 10:56
Trenger ikke solarium jeg..bor i et land hvor det er sol ca:362 dager!!  8)  ;D ;D ;D


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: UpAndComming17. mars 2004, 11:33
Trenger ikke solarium jeg..bor i et land hvor det er sol ca:362 dager!!  8)  ;D ;D ;D

Men når det er virkelig varmt hos deg, så tipper jeg at du ikke sitter ute i sola....  ;)


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: jdm18. mars 2004, 12:18
nja..er ikke saa ille! Er ca: 30C+..digg det ass!  ;D


Tittel: Re:Solarium
Skrevet av: Soje18. mars 2004, 13:13
Vil bare referere til Brun og blid sin anbefaling om hvordan man får en fin brunfarge raskt ved bruk av solarium, selvfølgelig uten å bli brent.

Begynn med en solingstid som du vet ikke gjør deg brent. For de fleste vil de si ca 15 minutter. Mørke hudtyper kan sikkert ta mer første gang. Og så tar man sol annenhver dag og øker solingstiden med ca 10% hver gang til man har fått en ønsket brunfarge og kan da holde den vedlike med soling en gang i uka eller en gang annenhver uke.

I mitt tilfelle gikk det greit med  21 minutter i går.
Dermed ser planen min slik ut for kommende dager.
Fredag: 23 min
Søndag: 25 min 30 sek
Tirsdag: 28 minutter
Torsdag: 30 minutter som jeg lar være max

Fortsetter dermed med 30 min annenhver dag frem til en grei brunfarge er kommet og lar 30 minutter i uka være vedlikehold.

Skal si ifra om hvordan det går....

Soje


Tittel: Re: Solarium
Skrevet av: Lasse Christoffersen21. mars 2004, 17:23
Husk å still ekstrasolbryterne på maks da soje 8)


Tittel: SV: Solarium
Skrevet av: reidar28. mars 2004, 14:18
Bare ikke brun dere så mye at dere blir diskriminert! Det kan kanskje være en god ide å alltid ta med seg ID når man går ut... :afro: