Treningsforum

Generelt => Åpent forum => Emne startet av: Unknown_Soldier på 21. april 2009, 22:23Tittel: Pause i studiene - studielån eller ikke?
Skrevet av: Unknown_Soldier21. april 2009, 22:23
Har seg sånn at jeg går privatskole som er ganske dyr for en fattig kar. Jeg har derfor bestemt meg for at jeg ikke vil ha mer studielån enn det jeg allerede har. Så når jeg nå skal jobbe et år for å tjene meg opp penger til det siste skoleåret, hva gjør jeg med lånet?

Tar jeg pause fra lån og stipend, og jobber meg opp så mye penger som mulig og starter opp med fullt lån og stipend når jeg begynner på skolen igjen? Da ender jeg opp med at jeg ikke får omgjort en del av lånet til stipend fordi jeg har tjent for mye.

Burde jeg bare ta stipend det siste året?

What to do? Blir for mange variabler for en enkel sjel som meg.
Noen som har gjort noe liknende og vet hva som er lurest rent økonomisk?

Helst seriøse svar og ikke sånne typisk halvhjerta greier. Hadde satt stor pris på det! :)


Tittel: Sv: Pause i studiene - studielån eller ikke?
Skrevet av: Gundersen™22. april 2009, 09:34
Hva med å kontakte lånekassen for å høre hvilke anbefalinger de måtte ha? Kan faktisk hende det sitter noen vettuge mennesker der som kan ha forståelse for din situasjon og dermed komme med gode råd. Det jeg ville gjort var å fortsette med lån og stipend, men sette dette inn på en egen konto som jeg da selvsagt ikke tok av. Grunnet rentenivået fra Lånekassen vil dette lånet uansett bli gunstig, og disse pengene kan du da benytte deg av den dagen du f eks skal kjøpe bolig.


Tittel: Sv: Pause i studiene - studielån eller ikke?
Skrevet av: Goophy22. april 2009, 11:43
Jeg vil anbefale deg å få noe skriftlig fra lånekassen på at det du gjør lar seg gjennomføre.
Prøvde meg på det samme selv for noen år siden, det endte med at jeg ikke har rett til studielån mer, plutselig fikk regning på 8 tusen i renter uten å ha blitt informert at studielånet ble kuttet ut og brukte nesten et år på mas med å rydde opp.

Ser de at du har (stor) inntekt samtidig som du er registrert som student kutter de ting med en gang.


Tittel: Sv: Pause i studiene - studielån eller ikke?
Skrevet av: Unknown_Soldier22. april 2009, 15:36
Takk for tips.
Det lureste i følge lånekassa var i hvert fall å ta opp fullt lån og stipend siste studieåret fordi de regner år og ikke studieår. Derfor kan jeg tjene opptil 320 tusen første semester (siden det er i 2010) og 320 neste semster(som er i 2011). Derfor ingen problemer med at jeg tjener for mye. Pengene kan brukes ved krise/behov, ellers spare så mye som mulig.