Treningsforum

Helse & Velvære => Helse og Livsstil => Emne startet av: SuperMosjonist på 22. mars 2004, 15:24Tittel: Vondt i ryggen...
Skrevet av: SuperMosjonist22. mars 2004, 15:24
Hei!

Sist treningsøkt så hadde jeg skulderhev og fikk en  "kink" i nedre del av ryggen (korsryggen) og kjenner den fortsatt veldig bra.

Nå til tirsdag skal jeg ha benk, skråbenk osv...
Mitt program: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=8511.0

...gjør det noe at jeg trener de øvelsene?


Tittel: Re: Vondt i ryggen...
Skrevet av: iceknight22. mars 2004, 15:42
Eg fekk ein liten "kink" i ryggen ein gong under utførelse av militærpress. Kanskje det same. Lett for å få stor svai i ryggen under den øvelsen.
Etter å ha kjent på hevelsen meinte fysioterapeuten at eg burde ta to veker i ro uten belastningstrening.


Tittel: Re: Vondt i ryggen...
Skrevet av: Powerpack22. mars 2004, 23:18
Det er en ting i kroppen du ikke kødder med, og det er ryggen din! Med dårlig rygg, kan du glemme videre trening.

Den øvelsen kan være farlig for ryggen..


Tittel: Re: Vondt i ryggen...
Skrevet av: Bamse Bjørn23. mars 2004, 01:43
Løfter du uten svai i ryggen i benk og skråbenk så skal det gå heilt fint. Men ellers så bør du jo rett og slett lytte til kroppen. Ikkje kjør på hvis det gjer veldig vondt.


Tittel: Re: Vondt i ryggen...
Skrevet av: SuperMosjonist23. mars 2004, 21:45
Takker, jeg valgte å løfte med bena opp på benken i dag. Fikk litt dårligere balanse, men kjente meg bra i ryggen. Fikk likevel bra pump i fuglebrystet  ;) Ahh deilig å trene selv om formen ikke er på topp.

Lurer på om jeg kan ta skulderhev sittende? Om det er bedre for ryggen?


Tittel: SV: Vondt i ryggen...
Skrevet av: 100024. mars 2004, 22:01
Vet ikke helt hva skulderhev er, sikkert det jeg kaller skulderpress. Til saken; tror definitivt det hadde hjulpet for deg å ta det sittende med ryggstøtte.

Lener du deg mye bakover når du trener press øvelser for skuldre er det et tegn på at det er for tungt. Husk at når man trener skuldre, så trener man skuldre og ikke resten av kroppen. Du kan jo ta på et styrkeløft belte, som gir deg ekstra støtte i nedre del av rygg.


Tittel: SV: Vondt i ryggen...
Skrevet av: Mystique26. mars 2004, 13:52
Syns du skal prøve deg litt frem jeg - se hva som funker og hva som ikke funker. Men får du veldig vondt vil jeg anbefale deg å trappe litt ned for en periode. Som powerback sa - man skal ikke kødde med ryggproblemer - men samtidig må folk lære seg å roe ned og ikke bli helt hysterisk hver gang de kjenner pittelitt smerter i ryggen som oftest går slike plager over av seg selv i løpet av noen uker og det trenger ikke alltid å være noe superalvorlig, men bare rett og slett et lite stopp signal fra kroppen at " akkurat nå vil jeg ikke mer". Lær deg også å skille på "vondtene" - er det pga av at muskulaturen er litt stiv og støl etter trening er det ikke noe alvorlig - ro litt ned, pass på å bevge deg ( og ryggen) så går det over.
Pass på at du har gode " arbeidstillinger" når du trener slik at du ikke overtrener og feilbelaster den muskulaturen du skal trene og annen muskulatur. Blir det mye rykking og napping på øvelsen da er det for tungt - REDUSER belastningen og evnt bruk belte/ ryggstøtte.

Ellers for du ha god bedring og stå på videre. det verste du gjør er iallefall å bli sittende helt stille og ikke gjøre noe. Beveg deg ;)

Mvh mystique


Tittel: SV: Vondt i ryggen...
Skrevet av: MonsterMartin27. mars 2004, 09:46
Kan jo svømme litt dersom ryggen ikke er bra,hjalp meg bra da ryggen var "ødelagt".

Martin