Treningsforum

Trening => Styrkeløft => Emne startet av: fredheim på 06. november 2009, 14:19Tittel: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: fredheim06. november 2009, 14:19
Det er med undring jeg leser at enkelte av landslagsløfterne blir skrytt opp i skyene over de fantastiske resultatene de har gjort i dette VM. Etter mitt syn skal men premieres og roses ut ifra gode resultater og fin fremgang gjennom år med seriøs trening. Og er det noen stevner man bør vise at man virkelig har gjort ting riktig og lagt sjela si i å satse på, så er det på et VM. 

Men da det ikke finnes andre og bedre løftere så skal man vel på død og liv oppfylle en eller annen kvote som ikke er diskriminerende og sende de løfterne som er tilgengelig. At ingen har kommet med kritikk av at enkelte løftere fortsatt har plass på landslaget, er for meg helt uforstående, da flere åpenlyst har proklamert at de ikke er i ønskelig form for eksempel på grunn av skader. Virker som om enkelte har fri kort og blir med på turen enten de sliter med betennelser, prolapser og samtidig ikke har prestert på lange tider. Dette er ikke noe kritikk mot de løfterne det gjelder. De vil selvfølgelig være med så mye som mulig, men selv ville jeg trukket meg hvis jeg skjønte at jeg ville komme til å prestere lang under hva jeg tidligere har gjort. Kritikken er mot i dette tilfellet mot de som tar ut lagene.

Det samme kan sies om treningsprogrammene de har fulgt de siste årene, her vil jeg rette kritikk mot Ditmar. Vi snakker om utøvere som har fult spesialprogrammene til Ditmar i år etter år med null fremgang som resultat, etter flere år med hard trening. Dette fordi de ikke har hatt noe annet alternativ eller valg. da de da ville blitt kastet ut av landslaget. Hvordan han legger opp sine program er for meg en gåte, da enkelte utøvere trener disse programmene år etter år uten antydning til fremgang. Jeg vil presisere at dette er løftere som har holdt på noen år, for alle har jo rimelig bra fremgang de første årene uavhengig av åssen program de trener. Det er vel først etter 4-5 år med seriøs trening, når det begynner å bli vanskelig å øke vektene.  Det er vel da at man må ta i bruk litt mer avanserte treningsopplegg. Bli seriøs for å øke videre.

Når det gjelder de to løfterne Inger og Heidi, som er tatt ut på laget. Så er det vel ingen av de som de siste 5 årene har hatt noen særlig fremgang det er hvert å skrive hjem om. Det er ikke noe kritikk av de personlig, da de selvfølgelig takker ja til en fantastisk mulighet til å komme seg ut i verden og være med på det de elsker mest av alt, styrkeløft. Tror de fleste ville takket ja til den forespørselen. Dette er først og fremst en kritikk til forbundet og styringen rundt dette med landslagsutak. 

Hilde samme i mark, og rundt 100kg i benken (uten drakt) når hun fikk på seg denne så spratt hun fort opp i 120kg. Dette er altså 5 år siden. Og de som har fulgt med litt på utstyrsfronten har fått med seg at bare ved å oppdatere utstyret underveis så har man kunnet legge på mellom 20-40kg uten å nødvendigvis bli noe sterkere. for sin del løftet så langt tilbake i tid som i 2004 i 82,5kg klassen ca 200kg i knebøy og det. 

Så hva har hun nå oppnådd 5 år etterpå. med spesialprogram fra Ditmar, løfteprosjekter og all annen tilrettelegging og oppfølging. Jeg vil med utgangspunkt i utstyrsutviklingen påstå at treningsprogrammet med Ditmar har gjort henne til en dårligere løfter.

Når det gjelder Inger så er hun der hvor det ikke er mulig å bli noe sterkere, bortsett fra nytt utstyr som gjør at det går an å legge på litt mer vekter. Hun løftet 570kg sammenlagt i 2004, vil påstå at med dagens utstyr ville dette tilsvart over 600kg sammenlagt. Når man da ser at hun løftet 577,5kg i 2009 så får man bare innse at dette er et resultat som med datidens utstyr muligens ville resultert i en sammenlagt på rundt 530kg sammenlagt, og det i 75kg klassen etter mer enn 20 års trening.  Så Ditmar har i dette tilfellet også gjort en elendig jobb med utviklingen av disse løfterne. De har bare blitt svakere og svakere. Til sammenligning kan jeg si at jeg løftet som 17 åring etter ca 3 års trening alene i en gammel kjeller rund 550kg sammenlagt med en kroppsvekt på ca 58.kg. og det utstyret vi brukte den gang kan mest sammenliknes med gassbind til knebøy og gamle elastiske løfterdrakter som kanskje ga 10kg hjelp.

Så etter min mening bør dagens løftere få kredit for hva de egentlig løfter, ikke for at det er en håndfull på verdensbasis som driver med den samme idretten. Ikke vanskelig å samle medaljer da. Det er bare å ta seg en tur på en gym og se på damene som trener seriøst med vekter. Vet selv om flere damer som ville etter kort tids styrkeløfttrening vært helt på høyde med mange på landslaget. Men dessverre så har de ingen interresse av sporten. F. eks. datteren til Tormod Andersen (som må sies å være et de største talentene opp gjennom tidene) løftet 140kg i markløft uten drakt første gangen hun prøvde, på noen og femti kg kroppsvekt og 17 år.     
sf


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Boyscout slayer06. november 2009, 14:34
Herregud for et innlegg, denne tråden lukter funfunfun.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Sigbjørn06. november 2009, 14:39
Det kan jo tenkes at folk gjerne har et visst genetisk potensial, og at det blir vanskeligere å øke jo nærmere man kommer det  :what:


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Lavendel06. november 2009, 14:54
Nå har ikke jeg så god greie på dette, men våger meg utpå som nyfrelst styrkeløfter.

Når vi så langt har en 2 plass, 3 plass, 5 plass og en verdensrekord blant jentene, så kan vel ikke det være noe annet enn bra? Har også mine tvil om renheten hos noen av løfterne fra utlandet, uten at jeg skal være bombesikker...

Edit: Selv om andre er sterkere som du sier, så hjelper ikke det når de ikke vil gå videre i sporten. Men det kommer jo mange sterke ungjenter etter, Tutta feks.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Ivrig pingle06. november 2009, 15:04
Dette var dagens lille høydepunkt!
Dette måtte bare bli en egen tråd. For her regner jeg med det kommer noen reaksjoner.
Og jeg kvir meg ikke for å starte balletten.
Heldigvis har vi en utmerket resultatdatabase på styrkeloft.no, du kan se litt på rekordutvikling etter at Dietmar lærte oss styrketrening  ;)
Det har falt noen rekorder ja!

Utstyret har blitt bedre siden du løftet, i benkpress og kanskje også i knebøy. I markløft hentet folk mer på marathon som du selv kanskje har erfaring med?
Heldigvis har vi forbedret utstyr, for snart er det ingen forpulte jævla steinalder 80-talls rekorder gjort med ræva full av deca, igjen på listene  :D
Du synes kanskje det er leit at kompisene dine forsvinner ut fra bøkene en gang for alle, men du er alene om å ha den oppfattningen dessverre.

Du har vel ikke den helt store peilingen på utstyrer etter 80-tallet har du vel?
Du løftet jo med "ekstrem" utstyret på NM i 2005, så ikke at du satt noen nye rekorder på dette stevne.... :what:
Det som har skjedd på utstyrsfronten siden 2004 er at det har komme nye benkpressdrakter, Katana. Jeg bruker samme benkskjorte i dag som jeg gjorde i 2004, Katana har jeg prøvd men de blir for drøye for meg. Har ikke styrken til å håndtere disse. Tor Herman, Inger, Hildeborg og Heidi bruker forøvrig Titan F6 eller Fury, som fantes i 2004. Dagens utgave er identisk. 
I tillegg til Katana har Metal King kommet på markedet med bøydrakter og markdrakter. Disse draktene har gitt en del løftere mere kilo i knebøy enn titan (de få gangene disse draktene ikke sprekker). Tor Herman, Hildeborg og Inger har løftedrakter fra titan av samme materiale som de draktene de benyttet i 2004. Heidi har en metal, men vet ikke om dette er King. I markløft bruker de fleste fremdeles Metal, de fungerte utmerket i 2004 og gir ikke noe mer i dag. Gir kanskje nesten like mye som Marathon som du selv kanskje har benyttet. Geir Bedin fikk jo 100 kg ekstra i knebøy med gamle drakter, av typen du selv har brukt. Med din logikk burde han ha fått 200 kg med dagens utstyr.

Tydeligvis har det ikke skjedd noe revolusjonerende på utstyrfronten når fremgangen hos disse løfterene ikke er stor år for år. Du mener vel at folk blir svakere av å trene Dietmar, til tross for en ettehvert empirisk bevismaterie på akkurat det motsatte....  ::)
Så hvor er de enorme økningene hen? Siden utstyret er blitt så sinnsykt mye bedre!
 
Inger trener ALDRI med utstyr på trening, så det er nytteløst for henne å spekulere i utstyret. Hun må bruke det utstyret som er enkelt.  At Inger ikke øker mye fra år til år er vel kanskje ikke så rart eller?

Deltagerantallet på verdensbasis er "litt" mer enn en håndfull, styrkeløft er i vekst. Også her i Norge.
I dag trener man effektivt fordi det finnes forskning som kan underbygges praktisk. Det brukes veldokumenterte metoder og det er lagt opp til en fornuftig progresjon. F.eks tar man i dag høyde for at man er på toppstyrkemessig rundt 35 år.
Se på nivået på ungdom, junior og etterhvert også den nye bredden som finnes av gode utøvere på seniorsiden.
Styrkeløft er lite utbredt for kvinner i Norge, allikevel forstrer vi verdensmestere! Tidligere skjedde dette med en del junior damer. De ble sterke som faen, men varte i 2-3 år før de var helt ferdige. Trent i senk.
"Sterk, men invalid" er vel kanskje mer din stil Steinar?

At Inger satte sin foreløpige bestenotering på VM i stavanger er vel kanskje ikke så rart. Et hjemmebane VM gir litt ekstra motivasjon!
Tor Herman perser hvert eneste år, ikke på dette VM fordi han det var WORLD GAMES i år.

Du får prøve å gå litt dypere i analysen din og se om det ikke finnes noen logiske brister i det du skriver her....
Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten06. november 2009, 15:09
Morsomt innlegg Fredheim. Du er jo en tulling, det er det ingen tvil om. :)

Hvilke løftere mener du burde vært med istedefor Inger og Heidi mener du?  Pr. idag er vel de to sammen med Hildeborg norges beste løftere for kvinner?

Når det gjelder menn så er det vel også sånn at de beste er med?  Brandtsæg har gitt seg igjen har jeg forstått, Mr. Benkpress er antageligvis for dårlig. Hvem er igjen da?  Etter min mening burde Roy få være med, men det er en annen allerede godt diskutert debatt...

Skjønner du vil provosere, men å si at det norske landslaget har blitt dårligere etter Dietmar tok over er jo helt utrolig. Da må du se på resultatene de siste 5-7 årene kontra for 10-20 år tilbake...


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: lfaro06. november 2009, 15:20
Fint du la det i ett eget emne i det minste! :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Razor06. november 2009, 15:34
Mye konstruktivt i det første innlegget her gitt...

Ser forøvrig frem til at Dittmar kommer hjem fra VM og skal analysere Steinar Fredheim og benkpressforbundet.  ::)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Walgermo06. november 2009, 15:38
Alle kan ha en dårlig dag på stevne.
Trent dietmar i litt over 3 år nå, fra 615 på første stevne til 820 på sist stevne (Samme kroppsvekt). er det for dårlig det kanskje?

Uenig i det meste du sier og tror du har veldig lite å gjøre. ;)

EDIT: har du sett film av løftene til de Norske fra VM? Tor Herman sin bøy gikk lett, Hildeborg blåste opp ny v-rek.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Mr Melk06. november 2009, 16:00
La min bærbare ned på gulvet og bajset på det du har lirt av deg her Fredheim.
Måtte gjøre det..

Manglet printer skjønner du.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: OlavMG06. november 2009, 16:20
hahaha!! Inger tar tredje plass og Hildeborg setter verdensrekord, burde ikke de løfterne være med på VM?
Eller er det Omland som ikke burde være med? han tar jo tross alt bare bronsje i benkpress. Nei, jeg skjønner ingenting av innlegget ditt, alle de norske så langt har tatt medaljer, bortsett fra Heidi, det vil vel bety at alle fortjener å være med i VM. Og når det gjelder dietmar og fremgang, det har vel fallt en del norgesrekorder etter han startet som landslagstrener? Og aldri har det vel vært så mange gode juniorløftere, alle disse trener dietmar. Klarer virkelig ikke å fatte hva det er du mener er feil?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Mr Benkpress06. november 2009, 16:35
Siden du ikke var en del av det frie samfunnsliv store deler av 90 tallet og begynnelsen av 2000 tallet, må det kanskje en liten realitetsorientering til. Det virker som du fortsatt lever på 80 tallet.

Gjennom NSF’s historie tipper jeg bare er 2-4 livstids rene løfter som kunne kommet med på dette landslaget på herresiden. Minst 2 av disse løfterne var også ”Dietmar” løftere, en av dem er Carl Olav. Carl Olav løftet sine siste stevner med tilsvarende utstyr som Tor Herman løftet med i dag. Forskjellen mellom draktene Carl Olav brukte og de Tor Herman brukte er levetid.

Carl Olav løftet 367,5 i bøy og hele 237.5 i benk. Carl Olav er en av tidenes beste SR og som U og JR løfter største talent vi har hatt i Norge. Som sagt, disse to løfterne løftet med identisk utstyr. Resultanten dem i mellom er ganske entydige.

Når det kommer til jentene, så finnes det noen flere som kunnet kommet inn på laget i sine velmaktsdager (Pytte, Amdal, Anne Sigrid pluss noen til).

Siden du er så interessert i ”raw” resultater, så er det liten tvil om at alle disse hadde fått grisejuling av Inger uten utstyr også, Inger som nå i en alder av 48 år (2 år eldre enn deg og har fortsatt ikke hatt hjerteinfarkt). Hildeborg vil gi deg grisejuling uten utstyr også, spesielt i benken ;D

Hildeborg er utvilsomt den sterkeste kvinnen i Norge gjennom tidene uansett idrett. Hildeborg har nå trent ”Dietmarprogrammer” i 12 år med stadig fremgang. Inger har kanskje trent unders Dietmar’s veiledning enda lenger, og har fortsatt fremgang år for år, etter en styrkeløft karriere på 25 år. Teoretisk sett burde ha sluttet å utvikle seg for minst 10 år siden. Heidi Hille har også en karriere på rundt 20 år med styrketrening bak seg. Det finnes ikke make til disse to kvinnene i Norsk idrett.

Resultatene karrierene til de nevnte løfterne bør være bevis nok for hvor vellykket treningen deres er. Når det er sagt, så skal man aldri hvile på laurbærene, men utvikle oss videre, og det er nettopp det NSF og Dietmar gjør ved og blant annet, gjennomføre Forskning som på verdensbasis er unik. Dietmar og NSF vil i fremtiden perfeksjonere treningen i langt større grad enn det som har vært gjort tidligere.

De fremste bevisene for hvor langt fremme Dietmar’s kompetanse er, kommer de neste årene.
De juniorene som nå er på vei opp vil knuse alt av Norske rekorder. Dagens landslagsløftere, som er tidenes beste landslag, vil bare bli husket for sine internasjonale medaljer og at de i sin tid var i verdensklasse. For løftene den nye generasjonen løftere, nemlig den generasjonen som har fått trent under Dietmar's vinger hele sin karriere vil ta styrkeløft opp på nye høyder.

For øvrig blir ikke bare Dietmar's programmer brukt blant landets styrkeløftere, også flere av landets aller beste Strongman utøvere har hatt særdeles god utvikling med disse programmene.

Så min utfordring til deg Steinar er: Hva er det i treningen til NSF’s landslag som er feil, og hvordan ville du lagt opp treningen? Legg gjerne ved treningsopplegg eller en årsplan for en eliteutøver.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Atlas06. november 2009, 16:48
Meget bra skrevet Mr.Benkpress!  ;D
Den som har litt kunnskaper om treningsprinsipper og treningsmetoder, veit at Dietmar inneholder enorm kunnskap og kompetanse på dette området.
Dagens soleklare mest fortjente honnør!
Egentlig var vel det svar på tiltale, så no kan ein Moderator bare stenge tråden. Så kan trådstarteren her åpne ein ny tråd med treningsopplegg/årsplan, som eit svar til Mr.Benkpress.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten06. november 2009, 16:51
Stenge tråden, det er jo sånne tråder som gjør TF verdt å lese!  (gleder meg til Fredheim kommer med mer oppgulp!) ;D


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: næææh06. november 2009, 17:02
*popcorn og cola*


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: fredheim06. november 2009, 17:14
Jeg er ikke overrasket over at jeg får en del kritikk for det jeg skriver, det tåler jeg. Men for det første så håper jeg de som leser dette er såpass smarte at de skjønner at jeg ikke kommer med kritikk av de to damene som er med og løfter, men av NSF og det diktatoriske treningsopplegget til Ditmar som kanskje ikke er så fantastisk bra som alle skal ha det til.

For eksempel. Tormod Andersen mener jeg har kapasitet til å løfte ca 720kg sammenlagt. Men at han skulle gi seg inn på å trene et program av Ditmar tror jeg er helt utelukket, da han har hatt sitt eget opplegg i 35 år. Men pga. dette så er han i utgangspunktet ekskludert fra landslaget. Skulle likt å se en 100m løper som setter ny norsk rekord med for eksempel 9.98 og ikke en gang skulle bli vurdert til landslaget på grunn av at han har blitt så god på egen hånd, da hadde det blitt en skandale ut av dimensjoner. Og påstå at det er Ditmar som har fortjenesten til at Tutta har blitt så god som hun har blitt, da tror jeg dere har gitt han litt for mye kreditt. Hun ville vært akkurat like god om ikke bedre på egen hånd eller ved hjelp av andre. Hun er i samme klubb som meg og senest i sommer ga jeg henne flere tips som garantert vil gjøre henne til en bedre løfter. Dette er konkrete tips som var totalt nytt for henne, men i følge henne selv meget interessante ting som hun aldri hadde hørt om på noen av samlingene hun hadde vært med på hittil.     

”Lavendel” nå har vel ikke jeg lagt fokus på om det er andre som er sterkere eller ikke, det er helt uvesentlig. Jeg bare sier som flere andre, at det finnes kanskje andre ting å gjøre det på enn det NSF og Ditmar holder på med. Og tåler de ikke den lille kritikken av det jeg nå påpeker, så lar jeg det ligge.

”Aktiviteten” du er jo en av de som har et sammensurium av dine egne og andres meninger, selv om de strider mot hverandre, så at du kaller meg en tulling fordi jeg ønsker å skape en debatt tar jeg ikke så veldig tungt. Hvis du er i stand til å analysere det jeg skriver så hadde du kanskje ikke kommet med alle disse idiotiske uttalelsene dine. Har jeg sagt at Inger og Hilde ikke skulle stille? Og hvor har jeg skrevet at landslaget har blitt dårligere under Ditmar? Nei, ta deg litt bedre tid til å les igjennom innleggende du skal svare på, så er det mulig at til og med du vil ende opp med å komme med noen fornuftige svar på innleggende.

”Ivrig pingle” du har helt rett i at det finnes en utmerket database på www.styrkel (http://www.styrkel)øft.no
Men hvis du vil kalle mine rekorder fra 80 tallet steinalderrekorder som er satt med ræva full av deca så ønsker jeg en nærmere utdyping på dette. Samtidig er det jo merkelig at hvis du er av den oppfatningen av at alle rekorder satt på 80 tallet var med doping så er det jo bemerkelsesverdig at de fortsatt blir slått av rene utøvere som en gang ikke har fordeler av bedre utstyr. Og hvis du innbiller deg at knebøydrakta jeg brukte i 1987 ga 100kg ekstra, så er det jo en tilbakestående oppfatning fra din side. Det er jo bare å forhøre seg med de som brukte denne drakta denne tiden, og forhøre seg hva denne ga i ekstra kg. Greit nok å legge på for kjente, men nå dreit du deg virkelig ut. Og hvor har du beviset for at de som trener Ditmar kontra noe annet har bedre fremgang? At du sikter til NM i 2005 som et bevis på at jeg ikke gjorde det spesielt bra med ”superutstyret” som du kaller det, har vel sine naturlige årsaker da jeg rev av en muskel i låret og måtte avbryte stevnet. Men i 2003 på KM løftet jeg 220-140-250 på 72kg kroppsvekt, dette var mitt første stevne på 11 år.

At Inger ikke øker så mye fra år til år har jeg ikke kritisert, det er kanskje naturlig nå som hun snart er eldre veteran. Hvis du ikke har fått med deg at dagens utstyr hjelper 10 talls kilo mer enn for 20 år siden, da vil jeg påstå at du ikke bare har fulgt dårlig med, men ikke fulgt med i utviklingen i det hele tatt. Samtidig mener du at de har fått bukt med den verste dopingen selv om løftere på 80kg løfter mellom 80-100kg mer i knebøy uten at utstyret har blitt bedre, men mulig Ditmar program er så effektive og at resten av verden bruker disse.     

Til Mr. Benkpress. For øvrig utrolig å kalle seg det med under halvparten av kroppsvekten som pers. Men nok om det. Du er jo vant til å skrive masse piss og det innlegget du kommer med her gjør jo ikke det til skamme. For det første har jeg mer peiling på styrkeløft enn det du noen gang kommer til å ta til deg. Jeg har oppnådd resultater på egen hånd som du bare kan drømme om, skjønner godt at du trakk deg fra videre stevnedeltagelse. Hvis du har lyst til å diskutere min private sfære med meg, så er jeg åpen for det, men da helst utenom treningsforum. Det er riktig som du sier at jeg har hatt en alvorlig hjertesykdom, men hva den har her i debatten å gjøre skjønner ikke jeg, annet enn at du prøver å disse meg som best du kan. Men ha det i tankene, livet kan fort snu seg og du kan befinne deg i en situasjon du ikke i din villeste fantasi kunne forestille deg. Nok om det.

Jeg skal holde meg for god til å komme med noen karakteristikker av deg som ikke har med styrkeløft å gjøre. At du er så freidig å komme med beskyldninger om at det er kun 2-4 løftere gjennom tidene som ville kommet på landslaget mens de var dopingfrie, er rimelig klønete påstander. Det viser jo bare hvor lite peiling du har på idretten du skal være med på å drive.     

Samme hva en gjør blir det jo feil for noen. Cach 22.

(N)SF  UTSTYRSFRI OG DOPINGFRI 


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: OlavMG06. november 2009, 17:23
kan du ikke si oss hva det er dietmar gjør feil og hvordan det skal gjøres bedre? jeg vil hvertfall veldig gjerne trene etter disse programmene som er bedre enn dietmar sine, så sleng ut noen da! Eller er alt du kommer med bare grunnløs kritikk?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Roy Holte06. november 2009, 17:31
Tror det Steinar prøver å si er at man kan bli sterk på andre programmer enn Dietmar også...også påpeker han at landslagsløftere MÅ følge Dietmar prigrammene: selv om de "fleste" kun følger noe av det;)
kun mine egne overhørte ting;)

Men:mye mere vesentlig:
 
FINNES JUDAS?
Er JUDAS fra Førde?
Er judas i NSF?
Hva skjedde  med JUdas?
Hvem er Judas sin Gud?
Hvor skal Judas bo?
Kommer Judas til å løpe?
Er det sauer i Førde?
Hvor er Gaus, Roms og Ditmar?
Hvem bestemmer i NSF?
Hvor mange landslagsløftere er det i styret til NSF?
Hvor mange landslagsløftere er det med vara"menn"i styret i NSF?
Hvem bestemmer over landslagsløfterne?
Hvem styrer egentlig NSF?
Er det Steinar Fredheim?

Flere spørsmål følger i trilogien: Steinar Fredheim og den forsvunnende Ditmar.
Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 17:33

Heldigvis har vi forbedret utstyr, for snart er det ingen forpulte jævla steinalder 80-talls rekorder gjort med ræva full av deca, igjen på listene  :D
Du synes kanskje det er leit at kompisene dine forsvinner ut fra bøkene en gang for alle, men du er alene om å ha den oppfattningen dessverre.hvordan trakk du denne slutningen. jeg kunne ikke lese noe av dette ut av innlegget hans ihvertfall.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 17:45

Egentlig var vel det svar på tiltale, så no kan ein Moderator bare stenge tråden.hva skulle det vært godt for?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 17:51
I hvilke andre idretter/landslag er det vanlig praksis at alle utøvere må trene etter samme program/plan?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite06. november 2009, 17:55
I hvilke andre idretter/landslag er det vanlig praksis at alle utøvere må trene etter samme program/plan?

Dette har jeg stillt spørsmål ved tidligere og uten å få svar... Hvorfor MÅ man trene dietmar for å komme på landslaget? vi er jo ikke alle like... det kan jo faktisk hende at noen får bedre framgang på andre programmer?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Sigbjørn06. november 2009, 17:55
I hvilke andre idretter/landslag er det vanlig praksis at alle utøvere må trene etter samme program/plan?

Det er ikke akkurat snakk om samme program som alle trener, bare at det er satt opp av Dietmar/Jørgen Haug i samarbeid med den utøveren det gjelder. Er vel ganske vanlig praksis at toppidrettutøvere generelt ikke bare blir overlatt til seg selv? Landslagstrenere er vel ihvertfall et ganske vanlig fenomen utenfor styrkeløft.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Bård Havnerås06. november 2009, 17:59
For det første. Det er få her i landet som besitter den trenings kompetansen som Steinar Fredheim har. Mannen er jo dobbelt verdensmester i styrkeløft også.
Det Steinar, så riktig, prøver å formidle her, er at det finnes andre måter å trene på enn det Dietmar Wolf predikerer. Og for mange vil alternative treningsmetoder gi vel så gode resultater. At en tidligere øst-tysker har peiling på mye og mangt om trening, m.m., overrasker vel ingen med litt historisk perspektiv....
Det er klart at Dietmar kan mye, han også.

Du, som kaller deg Mr. Benkpress, men heter Aleksander Kirketeig, har jo røket ut av konnkurranse på de fleste internasjonale stevner du har deltat på. Uten den benkeskjorten er du vel ikke i nærheten av å oppnå resultater i norgestoppen?  Å da kalle seg selv Mr. Benkpress blir jo bare latterlig.
At du, Aleksander Kirketeig, her går fram ved å bemerke Steinar Fredheim sin hjerte lidelse som en del av denne diskusjonen, viser bare hvilket lavmål du befinner deg på. Hva fan`har det med saken å gjøre???  Du har jo også tidligere kommet med nedlatende kommentarer om folk i styrkeløftmiljøet, og har en tendens til å være nedlatende mot alle som har en annen oppfattning enn deg.
Du skal være forsiktig med dette, av flere grunner.
Som jeg har sagt tidligere, i andre forum, så synes jeg at det er en tragedie at slike personer som deg er blitt valgt inn i styrkeløftforbundets styre.

Sportslig hilsen

Bård A. Havnerås


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite06. november 2009, 18:06
Det er ikke akkurat snakk om samme program som alle trener, bare at det er satt opp av Dietmar/Jørgen Haug i samarbeid med den utøveren det gjelder. Er vel ganske vanlig praksis at toppidrettutøvere generelt ikke bare blir overlatt til seg selv? Landslagstrenere er vel ihvertfall et ganske vanlig fenomen utenfor styrkeløft.

Joda... dette skjønner jeg! men... det er da flere i Norge som har kompetanse nok til å sette opp et program som gjerne er basert på egne erfaringer? og det er jo enkelt nok for en utøver å fortelle om han synes dette programmet fungerte bra eller ikke... er jo bare å se på hva man hadde før programmet og hva man har etter endt program...

og da er spørsmålet... skal man hvis man har hatt dårlige resultater på dietmars programmer fortsette med det for å komme på landslaget? eller skal man satse på å bli sterk på et annet program og droppe landslaget!?!?!?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 18:30
men hvorfor i det hele tatt ha en regel om det?
hvis det er best vil jo folk velge det naturlig. er det ikke best vil folk få dårligere resultater.
det er altså en tap-tap situasjon å tvinge folk til å trene dietmar.


Det er også tydelig at dere mener OP har drevet med doping tidligere. hvorfor ikke bare være mann og si det rett ut, istedenfor å bare hele tiden hentyde til det. 

weak.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: fredheim06. november 2009, 18:33
”donalddx” Kan du ikke si oss hva det er Dietmar gjør feil og hvordan det skal gjøres bedre? jeg vil hvertfall veldig gjerne trene etter disse programmene som er bedre enn Dietmar sine, så sleng ut noen da! Eller er alt du kommer med bare grunnløs kritikk?”

Send meg noen ord om hva du løfter og hvordan du trener, så skal jeg alltids hjelpe deg litt på vei.

Hva er det Ditmar gjør feil? Hvorfor spør du meg om det? Jeg har vel aldri påstått at det han gjør er feil, eller at det ikke er mulig å ha fremgang med hans program. Jeg har påpekt at enkelte løftere muligens vil ha bedre utvikling med et annet treningsopplegg. Samtidig er jeg sterkt uenig i at en løfter som vinner NM med 50kg margin ikke får være med på landslaget fordi han ikke trener programmet til Ditmar.     

Når enkelte løftere har fulgt programmet hans i flere år uten fremgang er det kanskje på tide å prøve noe nytt. Problemet er at de får ikke lov til å prøve noe nytt, da blir de kastet ut av landslaget. Men nå er det som Roy sier, at noen trener litt Ditmar og noe annet, altså en lett blanding. Så hva skal man da kalle programmet?

Er rimelig sikker at det er kun NSF som kjører denne knallharde politikken når det gjelder trening. Er sikker på at i alle idretter utenom NSF så er de interessert i de beste utøverne og lar de følge sitt eget treningsopplegg hvis det gjør dem til en bedre idrettsutøver. Dette er tross alt en individuell idrett. Men det er jo ikke vanskelig å forstå at hvis man driver lagidrett så må man nødvendigvis trene litt sammen med de andre på laget. Men selv der er det mange som kjører sitt eget opplegg med egentrening, utenom treneren for laget. 
Sf


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Sigbjørn06. november 2009, 18:35
Joda... dette skjønner jeg! men... det er da flere i Norge som har kompetanse nok til å sette opp et program som gjerne er basert på egne erfaringer? og det er jo enkelt nok for en utøver å fortelle om han synes dette programmet fungerte bra eller ikke... er jo bare å se på hva man hadde før programmet og hva man har etter endt program...

og da er spørsmålet... skal man hvis man har hatt dårlige resultater på dietmars programmer fortsette med det for å komme på landslaget? eller skal man satse på å bli sterk på et annet program og droppe landslaget!?!?!?
Skjønner hva du vil fram til, men nå er det vel ikke noe bestemt krav for å komme på landslaget at du må trene etter maler av dietmarprogrammer FØR du kommer på landslaget? Jeg er ikke uenig i at dersom alt du har tilgang til er de to programmene som ligger på NSFs sider, og disse ikke har fungert spesielt bra, så kan det være en idé å prøve noe annet.

Poenget mitt er at kravet om å trene etter Dietmars (spesialtilpassede, da dette er noe av nøkkelen) programmer på ingen måte er så absurd og urettferdig som mange skal ha det til. Dersom du før du kommer til på landlaget har trent veldig annerledes enn et typisk Dietmarprogram og har hatt gode resultater på det, er det nok ikke slik at all den erfaringen du har gjort deg gjennom dette vil bli oversett. Det at et opplegg er skreddersydd handler nettop om dette.

De fleste her inne kan nok være enige i at det er flere måter å bli sterk på enn å trene etter dietmars prinsipper. Men denne praksisen med å trene etter en treners oppsett er ment som en kvailitetssikring - dette opplegget er noe man vet fungerer, og når et forbund bruker penger direkte på enkeltutøvere syns jeg ikke det er urimelig at de skal få ha en viss forsikring på at utøveren trener fornuftig. Det er klart du kan argumentere for at dersom en person allerede har blitt god på egenhånd eller med andre enn landlagsansvarliges hjelp så har han/hun allerede den kompetansen til å klare seg på egen hånd - men dette vil nok ikke alltid være tilfellet, og da blir det fort behov en et slikt opplegg som vi har nå. Dersom både treneren og utøver virkelig har denne kompetansen vil det nok være sjelden man ikke kan komme til en enighet - "dietmarprogrammer" er tross alt et ganske vagt begrep som omfatter uendlig mange forskjellige programmer.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 18:35
I hvilke andre idretter/landslag er det vanlig praksis at alle utøvere må trene etter samme program/plan?
Du har det med å slenge deg med på alt mulig du. I hvilke andre idretter er det ikke et krav om å følge landslagstrenerens opplegg? "Neinei drillo, jeg gidder ikke den her pasningsfotballen, jeg skal kjøre på med tett, raskt driblespill istedenfor."

Men tror ikke jeg forstod Steinar Fredheims førsteinnlegg helt.

Mente du å si at Inger Blikra, norges mestvinnende utøver, tidligere verdensmester i styrkeløft, ikke er en god utøver?
Eller mente du, kanskje å si, at prestasjonene med å komme på pallplass, bare slått av øst-europeiske utøvere som er halvparten så gamle som veteranen Inger ikke er så gode som de burde være?

Eller var det kanskje mer spesifikt, at resultatene til Norge som styrkeløftnasjon, som trass i alt fra 1/10 til 1/50 så få utøvere som andre nasjoner likevel plasserer seg i toppen, gang etter gang etter gang er for dårlige?

Det som går igjen hos MANGE av landslagsutøverene er jo ordene "jeg var aldri et stort talent". Tor Herman Omland og Olaf Dahl sier selv at deres styrke er et resultat av langsiktig dietmartrening, men resultatene deres er kanskje ikke gode nok?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 18:55
Du har det med å slenge deg med på alt mulig du.

link regelen hvor det står at det ikke er lov å stille spørsmål på forumet.
trodde det var det et forum hovedsakelig handlet om, men kan være jeg har misforstått.
er det noe annet du personlig vil ta opp med meg kan du sende meg en PM.

to relativt store forskjeller på fotball og styrkeløft. den ene er en lagidrett mens den andre er individuell.

nevn en sier du. langrenn? bjørgen har vell i alle år styrt med siden egen type trening?


hvis du ikke forstod hva han mente kan du jo bare spørre om han kan forklare det en gang til istedenfor å trekke mange konklusjoner selv =)


som sagt tidligere. å tvinge folk er en tap tap situasjon.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:01

pass dere folkens. er visst ikke lov å stille spørsmål hvis man lurer på noe her inne.

to relativt store forskjeller på fotball og styrkeløft. den ene er en lagidrett mens den andre er individuell.

nevn en sier du. langrenn? bjørgen har i alle år styrt med siden egen type trening.


hvis du ikke forstod hva han mente kan du jo bare spørre om han kan forklare det en gang til istedenfor å trekke mange konklusjoner selv =)
Kjekkere å skrive lange innlegg hvor du prøver å drite ut motparten med å trekke haugevis med konklusjoner for ham, herregud da, det vet jo du også!


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Ivrig pingle06. november 2009, 19:02
du vet det er forskjell på lagidretter og individuelle idretter? det er helt vanlig å ha egen trener for eks i langrenn og kjøre egen type trening.

Og den treneren styrkeløftforbundet erkjenner som en faglig kvalifisert trener til akkurat den oppgaven, det å følge opp hver enkelt utøver på landslaget, det er Dietmar Wolf. Det finnes ingen andre med samme kompetanse her i landet.
Se hva Samdal gjorde med Marit Bjørgen.... han var neppe rett mann for jobben. Styrketrening er ikke noe Norge har mye kompetanse på, selvsagt med en del hederlige unntak. Men på styrkeløft/vektløfting finnes det INGEN i norge som når Dietmar til knærne.
Sheiko, 5/3/1, Phillipi er neppe godkjente, fullverdige substitutt for Dietmar.
Resultatene taler for seg selv!

Kanskje man må erkjenne at Norge var en bedre styrkeløftnasjon tidligere, så dalte det  litt og talenter forble i andre idretter. Nå ser det imidlertidig ut til at flere og flere talenter dukker opp og Norge er beste vesteuropeiske nasjon. Det var vi IKKE i årene før Dietmar kom inn i bildet.
 


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:04
Du har det med å slenge deg med på alt mulig du. I hvilke andre idretter er det ikke et krav om å følge landslagstrenerens opplegg? "Neinei drillo, jeg gidder ikke den her pasningsfotballen, jeg skal kjøre på med tett, raskt driblespill istedenfor."

Men tror ikke jeg forstod Steinar Fredheims førsteinnlegg helt.

Mente du å si at Inger Blikra, norges mestvinnende utøver, tidligere verdensmester i styrkeløft, ikke er en god utøver?
Eller mente du, kanskje å si, at prestasjonene med å komme på pallplass, bare slått av øst-europeiske utøvere som er halvparten så gamle som veteranen Inger ikke er så gode som de burde være?

Eller var det kanskje mer spesifikt, at resultatene til Norge som styrkeløftnasjon, som trass i alt fra 1/10 til 1/50 så få utøvere som andre nasjoner likevel plasserer seg i toppen, gang etter gang etter gang er for dårlige?

Det som går igjen hos MANGE av landslagsutøverene er jo ordene "jeg var aldri et stort talent". Tor Herman Omland og Olaf Dahl sier selv at deres styrke er et resultat av langsiktig dietmartrening, men resultatene deres er kanskje ikke gode nok?
Såvidt jeg vet så spillere ikke alle spilleren på landslaget "drillofotball" (jeg skriver drillofotball, og mener med det, måten drillo ønsker at landslaget skal fremstå til enhver tid, ikke nødvendigvis alle mann bak ballen og kontringsfotball) året rundt. Hvis jeg ikke tar helt feil så trener og spiller spillerne på landslaget stort sett på klubblagene sine, men rett meg gjerne dersom jeg tar feil. Tror ikke at drillo deler ut treningsprogrammer til spillerene på landslaget som de skal følge året rundt.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 19:06

to relativt store forskjeller på fotball og styrkeløft. den ene er en lagidrett mens den andre er individuell.

nevn en sier du. langrenn? bjørgen har i alle år styrt med siden egen type trening.


Noe olympiatoppen reagerer sterkt på, og som de går ut og advarer b.la kombinertlaget mot å drive med.

Sitat fra: Atle Kvålsvoll
-  Det har vært gjort en kjempejobb med å få opp igjen kombinertsporten de siste åra. Det er viktig å ta med seg det man har sett fungere før, videreføre det og fornye det.

En landslagstrener (skal) har akkurat den utdannelsen, det perspektivet og den oversikten for å gjøre dette.

Kjekkere å skrive lange innlegg hvor du prøver å drite ut motparten med å trekke haugevis med konklusjoner for ham, herregud da, det vet jo du også!

Her kommer troll nummer to...

Såvidt jeg vet så spillere ikke alle spilleren på landslaget "drillofotball" (jeg skriver drillofotball, og mener med det, måten drillo ønsker at landslaget skal fremstå til enhver tid, ikke nødvendigvis alle mann bak ballen og kontringsfotball) året rundt. Hvis jeg ikke tar helt feil så trener og spiller spillerne på landslaget stort sett på klubblagene sine, men rett meg gjerne dersom jeg tar feil. Tror ikke at drillo deler ut treningsprogrammer til spillerene på landslaget som de skal følge året rundt.

Når det gjelder fotball så er det klart at drillo ikke står for treningen året rundt, derfor er det mest sammenlignbare at han tar beslag på spillestilen deres i landslagskamper. Og da må man spille slik Drillo vil, nemlig Drillofotball, ellers blir en byttet ut.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: OlavMG06. november 2009, 19:07
”donalddx” Kan du ikke si oss hva det er Dietmar gjør feil og hvordan det skal gjøres bedre? jeg vil hvertfall veldig gjerne trene etter disse programmene som er bedre enn Dietmar sine, så sleng ut noen da! Eller er alt du kommer med bare grunnløs kritikk?”

Send meg noen ord om hva du løfter og hvordan du trener, så skal jeg alltids hjelpe deg litt på vei.

Hva er det Ditmar gjør feil? Hvorfor spør du meg om det? Jeg har vel aldri påstått at det han gjør er feil, eller at det ikke er mulig å ha fremgang med hans program. Jeg har påpekt at enkelte løftere muligens vil ha bedre utvikling med et annet treningsopplegg. Samtidig er jeg sterkt uenig i at en løfter som vinner NM med 50kg margin ikke får være med på landslaget fordi han ikke trener programmet til Ditmar.     

Når enkelte løftere har fulgt programmet hans i flere år uten fremgang er det kanskje på tide å prøve noe nytt. Problemet er at de får ikke lov til å prøve noe nytt, da blir de kastet ut av landslaget. Men nå er det som Roy sier, at noen trener litt Ditmar og noe annet, altså en lett blanding. Så hva skal man da kalle programmet?

Er rimelig sikker at det er kun NSF som kjører denne knallharde politikken når det gjelder trening. Er sikker på at i alle idretter utenom NSF så er de interessert i de beste utøverne og lar de følge sitt eget treningsopplegg hvis det gjør dem til en bedre idrettsutøver. Dette er tross alt en individuell idrett. Men det er jo ikke vanskelig å forstå at hvis man driver lagidrett så må man nødvendigvis trene litt sammen med de andre på laget. Men selv der er det mange som kjører sitt eget opplegg med egentrening, utenom treneren for laget. 
Sf


okey, jeg misforsto deg, du mener mange kunne hatt bedre fremgang viss de fikk trene eget opplegg, og det er jeg forsåvidt enig med deg i, det finnes helt sikkert folk som har bedre fremgang på andre program enn dietmar. Var bare de første innleggene dine som virket mer som kritikk mot alt som har med dietmar å gjøre, men nå forstår jeg hva du egentlig mente. Jeg synes bare det er rart at viss landslagsløfterne mener at de kunne hatt bedre fremgang med andre program, hvorfor sier de ikke det? Hvorfor trener de etter dietmars prinsipper viss de kan ha bedre fremgang med andre treningsprinsipper?
Kan være at landslagsløfterne har sagt i fra om dette uten at jeg har fått det med meg, i så fall skjønner jeg ikke hvorfor de fortsatt MÅ trene dietmar-opplegg. Og viss det er personer som er gode nok for landslaget som ikke er med på grunn av at de ikke trener dietmar-program, hvorfor sier ikke disse i fra?  Er personer på andre langslag(f.eks: ski) som har egne trener fordi de føler de får bedre fremgang ved å følge deres treningsprinsipper, hvorfor er ikke det mulig i styrkeløft? Men, nok fra min kant, er sikkert noe ved denne saken jeg ikke har forstått. Anyways, de beste styrkeløfterne i landet bør være på landslaget, treningsprogram bør ikke være et kriterie for å være på landslaget.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Torko06. november 2009, 19:08
Samtidig er jeg sterkt uenig i at en løfter som vinner NM med 50kg margin ikke får være med på landslaget fordi han ikke trener programmet til Ditmar. 
Jan Roytvand?? ???


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 19:09


Her kommer troll nummer to...Patetisk.

det TFkong1 skriver er totalt legitimt. du selv sier du ikke forstår hva han mener, for så å trekker en rekke konklusjoner på OP's vegne. det  er enklere for alle om du lar OP trekke sine egne konklusjoner.

hypotese: hvis det kommer en fyr frem som løfter bedre enn alle på landslaget, men som nekter å trene dietmar; er det da OK så holde ham utenfor?Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:10
Noe olympiatoppen reagerer sterkt på, og som de går ut og advarer b.la kombinertlaget mot å drive med.

En landslagstrener (skal) har akkurat den utdannelsen, det perspektivet og den oversikten for å gjøre dette.

Her kommer troll nummer to...

Når det gjelder fotball så er det klart at drillo ikke står for treningen året rundt, derfor er det mest sammenlignbare at han tar beslag på spillestilen deres i landslagskamper. Og da må man spille slik Drillo vil, nemlig Drillofotball, ellers blir en byttet ut.
Definer troll er du grei.

Og vi snakker da om hva som skjer på trening, ikke på kamp, som er mer sammenlignbart med stevner. Og de beste fotballspillerne trener mye egentrening som de styrer selv utenom trenignene med laget.

Forøvrig er du dum moderator nr to om jeg er troll nr to.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 19:15
Patetisk.

det TFkong1 skriver er totalt legitimt. du selv sier du ikke forstår hva han mener, og så trekker du selv en rekke konklusjoner på OP's vegne. enklere for alle om du lar OP selv trekke sine egne konklusjoner. lurer du, så kan du bare spørre.Det var et retorisk poeng, jeg forsøker å få klarthet hva fredheim egentlig påstår her, og at det er helt på jordet.

Definer troll er du grei.

Og vi snakker da om hva som skjer på trening, ikke på kamp, som er mer sammenlignbart med stevner. Og de beste fotballspillerne trener mye egentrening som de styrer selv utenom trenignene med laget.

Forøvrig er du dum moderator nr to om jeg er troll nr to.

Det var bare en lett sammenligning, vi kan gjerne se på en idrett istedenfor ikke-idretten fotball.
Ingen på skøytelandslaget kommer utenfor landslagstrenerens ledelse, samme med hopplandslaget. Eneste grunnen til at en finner folk som trener sitt eget, er på grunn av at de har private trenere. Å trene seg selv er ikke optimalt, noe som er en opplest og vedtatt sannhet.hypotese: hvis det kommer en fyr frem som løfter bedre enn alle på landslaget, men som nekter å trene dietmar; er det da OK så holde ham utenfor?Nå har dette aldri skjedd. Om du mener "ok" som i lovlig så klart det. Landslagsledelsen bestemmer selv hvem de vil ta ut, og de er jo overbevist om at de trener utøverene sine på den best mulige måten, så såklart vil de at landslaget skal trene på den måten.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Ivrig pingle06. november 2009, 19:17
Jeg synes bare det er rart at viss landslagsløfterne mener at de kunne hatt bedre fremgang med andre program, hvorfor sier de ikke det? Hvorfor trener de etter dietmars prinsipper viss de kan ha bedre fremgang med andre treningsprinsipper?


Det er jo her Fredheim feiler så inn i granskauen!
Landslagsløfterne er jo godt fornøyd med Dietmar programmene de får. Og de øker jo også! Det er viktig å påpeke at de fleste aktive på landslagene i dag flytter sine egne Norges rekorder hver gang de perser!
At ikke det skjer hvert år burde jo ikke være så overraskende for de fleste...
Toppnivået som Inger, Hildeborg, Heidi, Tor Herman, Olaf, Asbjørn når til syvende og sist vil være nærmest umulig å tukte for 99% av oss andre.
Det er toppnivået man ser på, ikke nedgang fra EM til VM et år fordi VM neste år er på hjemmebane!
Slikt må man faktisk akkseptere i denne idretten. Personlige rekorder sitter langt inne på dette nivået.

Fredheim: Hvilken løftere er det som ikke ønsker å følge Dietmar programmer? Og hvem ser de helst at de får programmer fra?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Lavendel06. november 2009, 19:21

For eksempel. Tormod Andersen mener jeg har kapasitet til å løfte ca 720kg sammenlagt. Men at han skulle gi seg inn på å trene et program av Ditmar tror jeg er helt utelukket, da han har hatt sitt eget opplegg i 35 år. Men pga. dette så er han i utgangspunktet ekskludert fra landslaget. Skulle likt å se en 100m løper som setter ny norsk rekord med for eksempel 9.98 og ikke en gang skulle bli vurdert til landslaget på grunn av at han har blitt så god på egen hånd, da hadde det blitt en skandale ut av dimensjoner. Og påstå at det er Ditmar som har fortjenesten til at Tutta har blitt så god som hun har blitt, da tror jeg dere har gitt han litt for mye kreditt. Hun ville vært akkurat like god om ikke bedre på egen hånd eller ved hjelp av andre. Hun er i samme klubb som meg og senest i sommer ga jeg henne flere tips som garantert vil gjøre henne til en bedre løfter. Dette er konkrete tips som var totalt nytt for henne, men i følge henne selv meget interessante ting som hun aldri hadde hørt om på noen av samlingene hun hadde vært med på hittil.     

”Lavendel” nå har vel ikke jeg lagt fokus på om det er andre som er sterkere eller ikke, det er helt uvesentlig. Jeg bare sier som flere andre, at det finnes kanskje andre ting å gjøre det på enn det NSF og Ditmar holder på med. Og tåler de ikke den lille kritikken av det jeg nå påpeker, så lar jeg det ligge.

Som jeg skrev i mitt innlegg, jeg er helt fersk, og vet egentlig ikke så mye om hvem som trener hvem. Veldig interessant debatt dette her, og jeg prøver å holde meg så objektiv som mulig. Jeg trodde Tutta trente etter Dietmar. Hvis du har mye av æren, beklager jeg at jeg tok feil.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 19:23
For å sette dette rekordjaget i perspektiv; hvor lenge er det ikke siden Thorkildsen perset i spydkast? 3 år! Hvorfor? På toppnivå handler det om å treffe toppformen, en kan rett og slett ikke sette pers på hver bidige stevne på det nivået.

Interresert i å høre hvilken treningsmetodikk Dietmar ikke har hørt om, og som kan gi minst like gode eller like bra resultater på langsikt?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 19:23
Det er jo her Fredheim feiler så inn i granskauen!nei, det er du som leser feil.  
han sier "viss" noen ønsker.

 ikke at de faktisk ønsker det.

Slux, jeg mente OK som i moralsk og etisk riktig.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Ivrig pingle06. november 2009, 19:25
Som jeg skrev i mitt innlegg, jeg er helt fersk, og vet egentlig ikke så mye om hvem som trener hvem. Veldig interessant debatt dette her, og jeg prøver å holde meg så objektiv som mulig. Jeg trodde Tutta trente etter Dietmar. Hvis du har mye av æren, beklager jeg at jeg tok feil.


Tutta trener Dietmar ;)
Tilrettelagt av hennes trener Jørgen Haug.
Tutta ble verdensmester, så antagelig har de gjort mye rett med henne. Hun er beviselig verdens beste i sin klasse med hjelp av Dietmar programmer. Hva hun hadde prestert med Fredheim ved sin side kan vi jo bare spekulere i.

Kanskje du skal ta utdannelse i regi av NSF Fredheim?
Du forventer vel ikke goodwill fra forbundet bare fordi du tidligere har satt en verdensrekord!
Du som alle andre må utdanne deg først i alle fall. Du har en del praktisk erfaring, men dette stammer fra en helt annen tid....


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:26
Det var et retorisk poeng, jeg forsøker å få klarthet hva fredheim egentlig påstår her, og at det er helt på jordet.

Det var bare en lett sammenligning, vi kan gjerne se på en idrett istedenfor ikke-idretten fotball.
Ingen på skøytelandslaget kommer utenfor landslagstrenerens ledelse, samme med hopplandslaget. Eneste grunnen til at en finner folk som trener sitt eget, er på grunn av at de har private trenere. Å trene seg selv er ikke optimalt, noe som er en opplest og vedtatt sannhet.
Jeg kan nevne mange idretter der de beste utøverne trener med egne trenere/treningskamerater i store deler av laget. Utøverne på volleyballandslaget er bare et eksempel. Å ramse opp eksempler som passer med ditt svar betyr ikke at svaret du sitter med er the ultimate answer, som forøvrig er 42.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 19:28
Du har en del praktisk erfaring, men dette stammer fra en helt annen tid....


hvor mye har øvelsene benkpress, knebøy og markløft egentlig endret seg på den tiden?

nok en feig hentydning til doping?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:31
Nå har dette aldri skjedd. Om du mener "ok" som i lovlig så klart det. Landslagsledelsen bestemmer selv hvem de vil ta ut, og de er jo overbevist om at de trener utøverene sine på den best mulige måten, så såklart vil de at landslaget skal trene på den måten.
Hva handler sporten styrkeløft om? Er dette en sport der en enkelt utøver kan ødelegge for en annen på samme "lag" om han ikke passer inn i systemet? Til veldig liten grad. Bør ikke da den sterkeste løfte på landslaget? Selv om han ikke trener slik landslagstreneren ønsker at han skal.

Er ikke styrkeløft litt som skole, det handler ikke om å vise hva man lærer, det handler om å vise hva man kan.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: GAMMERN06. november 2009, 19:34
Fint om ikke erikv og tfkong... søpler ned denne tråden også.(edit:det er vel umulig...)
Ellers så synes jeg at eksemplene til Fredheim ikke er de beste. Blikra og Hille Arnesen trener vel de de kan/er motivert for i forhold til jobb familie etc. Dvs at de ikke trener optimalt/maksimalt slik de kunne ha gjort med andre forutsetninger.
Som andre sier, se heller på de ungdommene og juniorene som kommer opp nå. De vil vise hva som er mulig.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 19:36
Sitat
Tar dette på PM da det er latterlig å bruke tråden i det som kan bli en interessant diskusjon med å diskutere prinsipper som du ikke har peiling på.

Her er mitt svar som egentlig var ment for tråeden.
Sitat fra: ErikV på I dag kl. 19:23
nei, det er du som leser feil.
han sier "viss" noen ønsker.
ikke at de faktisk ønsker det.Hvorfor tror du at de faktisk ønsker å trene Dietmar sine program da  Roll Eyes 1+1=?
Han har jo ingen kontroll selv på at de trener som de gjør, de kan jo godt ta imot program å trene på sin egen måte.

hva de ønsker og ikke ønsker er totalt urelevant. det er derfor det heter en hypotetisk problemstilling. det betyr altså ikke at den finnes her og nå, men at den en gang kan oppstå. hva som gjøres da er det jeg er ute etter. dette er også relevant for tråden, så jeg kommer til å poste svaret der. hvorfor jeg ikke gidder å være høflig og spørre om tillatelse først er pga din særdeles nedlatende og frekke tone.

når du lærer deg hva en hypotetisk situasjon betyr så kan du prøve å diskutere med meg. [/s][/size]

Redigert av Slux.
EirikV... enten ta den diskusjonen på PM eller ingen sted.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:36
Fint om ikke erikv og tfkong... søpler ned denne tråden også.
Ellers så synes jeg at eksemplene til Fredheim ikke er de beste. Blikra og Hille Arnesen trener vel de de kan/er motivert for i forhold til jobb familie etc. Dvs at de ikke trener optimalt/maksimalt slik de kunne ha gjort med andre forutsetninger.
Som andre sier, se heller på de ungdommene og juniorene som kommer opp nå. De vil vise hva som er mulig.
Verken jeg eller ErikV har til hensyn å forsøple denne tråden så du kan slappe helt av. Om du mener vi allerede har gjort det så får det stå på din regning.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Lavendel06. november 2009, 19:37
Hva handler sporten styrkeløft om? Er dette en sport der en enkelt utøver kan ødelegge for en annen på samme "lag" om han ikke passer inn i systemet? Til veldig liten grad. Bør ikke da den sterkeste løfte på landslaget? Selv om han ikke trener slik landslagstreneren ønsker at han skal.

Er ikke styrkeløft litt som skole, det handler ikke om å vise hva man lærer, det handler om å vise hva man kan.

Da lurer jeg på dette:

Finnes det noen på nåværende tidspunkt som er sterkere enn de som er i VM? Og ikke blitt tatt med fordi de ikke vil følge Dietmar? Da mener jeg personer som aldri har blitt tatt i doping?

Som jeg sa, er fersk, og finner det merkelig hvis man kan svare ja på disse tre spørsmålene.
Logikken tilsier jo at de aller beste bør bli tatt ut uansett treningsmetode...  


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Ivrig pingle06. november 2009, 19:37
nei, det er du som leser feil.  
han sier "viss" noen ønsker.

 ikke at de faktisk ønsker det.

Slux, jeg mente OK som i moralsk og etisk riktig.Dersom det ikke er faktiske forhold som diskuteres her, hvorfor diskuterer vi dette i det hele tatt?!
Fredheim legger det frem som om alle som trener Dietmar står stille og kanskje atpåtil blir svakere. Han mener at dagens løftere hadde løftet mer dersom de hadde fulgt andre programmer, til tross for at nivået er høyere enn noensinne i dag! Anti-dopinglisten over dopingtatte består på 80-tallet nesten utelukkende av Nordmenn. Det er disse 80-talls rekordene dagens løftere KNUSER! Og de trener Dietmar.
Dietmar er ansatt i forbundet, dersom kvalifiserte alternativer dukker opp, med en ny empirisk forskning og faktiske resultater, kan det jo hende det ansettes en ny.
Men hvor er alternativene?
De finnes rett og slett ikke.

Dietmar har gjort en fremragende jobb med å utdanne trenere og sprer kunnskapen rundt i regionene og klubbene. Er det stor missnøye med Jobben Dietmar gjør og resultatene uteblir, må det jo dukke opp noen andre som kan bevise at de gjør en bedre jobb!Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 19:37
Fint om ikke erikv og tfkong... søpler ned denne tråden også.


hvis du ikke takler ubehagelige spørsmål tror jeg ikke et diskusjonsforum er rette sted å henge på.

jeg har vært totalt saklig fra første stund i denne tråden, så du har ingenting å sutre over.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 19:40
Dersom det ikke er faktiske forhold som diskuteres her, hvorfor diskuterer vi dette i det hele tatt?!
Hvis vi skulle brukt denne logikken ellers i samfunnet hadde lite godt rundt.

når regler blir laget må man selvfølgelig diskutere alle mulige utfall og konsekvenser den kan ha, ikke bare "vi tar det viss det dukker opp".


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 19:41
Hvilke ubehaglige spørsmål EirikV? Vet du hva du diskuterer her? Hva var norsk styrkeløft før Dietmar? Hva har han gjort annerledes? Hvilke faktorer hadde vi på 80 og 90 tallet i norsk styrkeløft som vi ikke har nå? Hvorfor er landslagsutøverene sterkest? Hvem er Dietmar? Hvordan er det han trener? Hva er hans treningsforskning basert på?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:43
Dersom det ikke er faktiske forhold som diskuteres her, hvorfor diskuterer vi dette i det hele tatt?!
Fredheim legger det frem som om alle som trener Dietmar står stille og kanskje atpåtil blir svakere. Han mener at dagens løftere hadde løftet mer dersom de hadde fulgt andre programmer, til tross for at nivået er høyere enn noensinne i dag! Anti-dopinglisten over dopingtatte består på 80-tallet nesten utelukkende av Nordmenn. Det er disse 80-talls rekordene dagens løftere KNUSER! Og de trener Dietmar.
Dietmar er ansatt i forbundet, dersom kvalifiserte alternativer dukker opp, med en ny empirisk forskning og faktiske resultater, kan det jo hende det ansettes en ny.
Men hvor er alternativene?
De finnes rett og slett ikke.

Dietmar har gjort en fremragende jobb med å utdanne trenere og sprer kunnskapen rundt i regionene og klubbene. Er det stor missnøye med Jobben Dietmar gjør og resultatene uteblir, må det jo dukke opp noen andre som kan bevise at de gjør en bedre jobb!


Leste første settning og ga opp der. Hvis du ikke forstår grunnen til å diskutere en hypotetisk problemstilling så er det ikke vits å diskutere med deg.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: GAMMERN06. november 2009, 19:43
hvis du ikke takler ubehagelige spørsmål tror jeg ikke et diskusjonsforum er rette sted å henge på.

jeg har vært totalt saklig fra første stund i denne tråden, så du har ingenting å sutre over.

Går vel heller på at du og kompisen din pumper ut innlegg overalt, i et jævla renn. Skjønner at det er en sykdom så du har vel 20-30 innlegg i denne tråden også, snart.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Ivrig pingle06. november 2009, 19:47
hvor mye har øvelsene benkpress, knebøy og markløft egentlig endret seg på den tiden?

nok en feig hentydning til doping?

Dette innlegget synes jeg rett og slett var meget meget dårlig....
Du bærer fremdeles rundt på en kalv hver eneste dag, og blir sterkere etterhvert som den vokser?

Du forstår det at det har skjedd veldig, veldig mye på styrketreningsfronten siden 80-tallet?
I norge har Dietmar på få år revolusjonert styrketrening!
Dersom du ikke har de minste begreper om styrketrening, og hva det innebærer i dag kontra 80-tallet, ber jeg deg slutte å poste i denne tråden! Du har tatt deg vann over hodet.
Rett og slett!

Steinar Fredheim ble bura inne før han rakk å flytte sin rekord som enda står fra 80-tallet, dette var en narkotikarelatert dom, ikke anabole steroider. Kompisen hans som også har en rekord stående fra 80-tallet, Knut Johansen, ble tatt i doping.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: bergan0106. november 2009, 19:50
Fint om ikke erikv og tfkong... søpler ned denne tråden også.(edit:det er vel umulig...)


Signerer denne veldig, jeg føler kanskje ikke dere har godt nok innblikk i dette til å komme med noe saklig i denne diskusjonen, ikke vondt ment :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Ivrig pingle06. november 2009, 19:51
Leste første settning og ga opp der. Hvis du ikke forstår grunnen til å diskutere en hypotetisk problemstilling så er det ikke vits å diskutere med deg.

Men du tok deg allikevel tid til å svare....
Hvorfor stille spørsmåtegn ved kompetansen til Norges fremste ekspert på styrktrening uten å komme med noen alternativer? Og få det til å fremstå som det er stor missnøye med det systemet som finnes i dag, når det ikke er det!
Det er det Fredheim gjør her. Han nevner ingen erstatning/alternativ og han kan ikke komme med noen uttøvere som har problemer med å trene Dietmar. Han har også blitt arrestert på at løfterene til Dietmar ikke har fremgang. Løftere på toppnivå perser fremdeles.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 19:52
Signerer denne veldig, jeg føler kanskje ikke dere har godt nok innblikk i dette til å komme med noe saklig i denne diskusjonen, ikke vondt ment :)
Merkelig hvordan den ene brukeren omtrent oppfordrer til spam med en kommentar, mens den andre kan vri samme kommentar om til det motsatte.

Bergan er tydeligvis litt mer oppegående enn gammern, men det er kanskje ikke godt å være gammel med alt det fører med seg.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Mr Melk06. november 2009, 19:53
Urintråd...


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheRat06. november 2009, 19:57
For å sette dette rekordjaget i perspektiv; hvor lenge er det ikke siden Thorkildsen perset i spydkast? 3 år! Hvorfor? På toppnivå handler det om å treffe toppformen, en kan rett og slett ikke sette pers på hver bidige stevne på det nivået.

Artig eksempel med tanke på at Andreas selv har uttalt at han lett kunne satt ny pers om han valgte å konkurere på mindre stevner med åpen stadion.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 20:00
Jo, kanskje artig det. Bolt kunne feks ha løpt bedre om han kunne fått lov til å løpe utendørs i sterk medvind, og landslagsløfterene kunne nok løftet mer på et VM på hjemmebane enn i india, men ser ikke helt hvor relevansen er?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: haraldaa06. november 2009, 20:03
Masse fjas og tull her, men hr. Fredheim klarer jaffal å skape engasjement og vekke følelser. 100 personer følger debatten og innleggene ryr inn. Ikke verst tidlig en fredag aften :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Rulatoren06. november 2009, 20:19
Dette er en type debatt som vi kjenner så alt for godt fra fotball.  Man argumenterer imot ledelsen eller treneren i en klubb eller et landslag utifra en eller annen ønskedrøm om hvordan et alternativ kunne blitt.  Dette er tenkemåten bak mang en 'kast treneren'-kampanje.

Isteden for sånn kontrafaktisk argumentasjon vil jeg heller lese hva kritikerene av Dietmar mener at Dietmar faktisk gjør feil.  Folk med god greie på trening har greid å skyte vranglæra til Mike Mentzer og Arthur Jones i senk med god og saklig argumentasjon.  Vi bør kreve at kritikerene av Dietmar enten greier det samme eller at de trekker kritikken sin.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 20:32
Skjønner at det er en sykdom så du har vel 20-30 innlegg i denne tråden også, snart.

Jeg skjønner egentlig ikke hva du vil frem til.

Det er lov å poste. Du er ingen som tvinger deg til å lese hva jeg skriver.

Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 20:35
Signerer denne veldig, jeg føler kanskje ikke dere har godt nok innblikk i dette til å komme med noe saklig i denne diskusjonen, ikke vondt ment :)

det eneste jeg har gjort er å stille et par spørsmål som burde hvert enkle å svare på. folk har desverre istedenfor gått helt i defensiv modus og tilta helt.

no offense taken =)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 20:37

Steinar Fredheim ble bura inne før han rakk å flytte sin rekord som enda står fra 80-tallet, dette var en narkotikarelatert dom, ikke anabole steroider. Kompisen hans som også har en rekord stående fra 80-tallet, Knut Johansen, ble tatt i doping.

er det derfor dere er så utrolig frekke mot ham? at folk disser OP for å hatt hjerteproblemer synes jeg er på grensen til skandaløst, men ingen reagerer. derimot når jeg kommer og stiller et par spørsmål freaker alle.

for oss utenforstående virker dette nærmest som ren mobbing. hva kompisen hans har gjort/ikke gjort er jo totalt irrelevant.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 20:39
Det sier litt om hvilke treningsforhold man hadde på den tiden, og hvorfor treningsfilosofien en hadde på den tiden ikke er helt gjelendende i dag.

EirikV - har du noen kommentarer til analysen av VM og Dietmar? Noe du vil legge til der?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 20:40
Det sier litt om hvilke treningsforhold man hadde på den tiden, og hvorfor treningsfilosofien en hadde på den tiden ikke er helt gjelendende i dag.

EirikV - har du noen kommentarer til analysen av VM og Dietmar? Noe du vil legge til der?

ja, jeg har tenkt å svare på posten din =)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Celdiir06. november 2009, 20:42
Steinar Fredheim ble bura inne før han rakk å flytte sin rekord som enda står fra 80-tallet, dette var en narkotikarelatert dom, ikke anabole steroider. Kompisen hans som også har en rekord stående fra 80-tallet, Knut Johansen, ble tatt i doping.

Jeg klarer ikke å se hva dette har noe med diskusjonen å gjøre.

Fredheim må nå få lov å komme med "upopulære" meninger uten at hans fortid, som overhodet ikke er relevant, trekkes inn her. Kompisen hans har hvertfall ikke noe med dette å gjøre.

Må minne mine crew-medlemmer om å holde denne diskusjonen sivil, selv om enkelte av dere er styrkeløftere.  :-X

http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem (http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem)

Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 20:44
Jeg klarer ikke å se hva dette har noe med diskusjonen å gjøre.

Fredheim må nå få lov å komme med "upopulære" meninger uten at hans fortid, som overhodet ikke er relevant, trekkes inn her. Kompisen hans har hvertfall ikke noe med dette å gjøre.

Må minne mine crew-medlemmer om å holde denne diskusjonen sivil, selv om enkelte av dere er styrkeløftere.  :-X

http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem (http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem)

ENDELIG.

ja, jeg vet du er uenig med meg osv osv, men takk for denne posten =)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 20:46
Hvilke ubehaglige spørsmål EirikV? Vet du hva du diskuterer her? Hva var norsk styrkeløft før Dietmar? Hva har han gjort annerledes? Hvilke faktorer hadde vi på 80 og 90 tallet i norsk styrkeløft som vi ikke har nå? Hvorfor er landslagsutøverene sterkest? Hvem er Dietmar? Hvordan er det han trener? Hva er hans treningsforskning basert på?

Nå har jeg lest igjennom alle mine innlegg i denne tråden på nytt.

Det eneste spørsmålet som trenger å besvares er ditt andre.

Til deg vil jeg bare si: les igjennom mine innlegg på nytt du også og spør deg selv hva det er jeg diskuterer her. jeg har aldri snakket om noe av det andre du drar frem her.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming06. november 2009, 20:48

Det samme kan sies om treningsprogrammene de har fulgt de siste årene, her vil jeg rette kritikk mot Ditmar. Vi snakker om utøvere som har fult spesialprogrammene til Ditmar i år etter år med null fremgang som resultat, etter flere år med hard trening. Dette fordi de ikke har hatt noe annet alternativ eller valg. da de da ville blitt kastet ut av landslaget. Hvordan han legger opp sine program er for meg en gåte, da enkelte utøvere trener disse programmene år etter år uten antydning til fremgang. Jeg vil presisere at dette er løftere som har holdt på noen år, for alle har jo rimelig bra fremgang de første årene uavhengig av åssen program de trener. Det er vel først etter 4-5 år med seriøs trening, når det begynner å bli vanskelig å øke vektene.  Det er vel da at man må ta i bruk litt mer avanserte treningsopplegg. Bli seriøs for å øke videre.

Når det gjelder de to løfterne Inger og Heidi, som er tatt ut på laget. Så er det vel ingen av de som de siste 5 årene har hatt noen særlig fremgang det er hvert å skrive hjem om.

(http://resultater.styrkeloft.no/stat_graf.php?id=622&type=lofter_total&h=200&b=350)

Formkurven til Hildeborg.
Har hun blitt en dårligere løfter? Her har hun over doblet totalen sin på 10 år, er det dårlig? Hun har jo i tillegg tatt ny verdensrekord to ganger i år, en forbedring av sin egen rekord fra 2006 (og i mellomtiden har hun tilogmed hatt pause fra seriøs styrkeløft). 

Inger satt senest personlige, og norgesrekorder rett før årsskiftet 08, den siste tiden har vært preget av litt skader etter det jeg har forstått - så det du kommer med er direkte løgn. Er ikke personlige rekorder satt for under et år siden, når man er på ett toppnivå fremgang?

Kan du forklare hvem det er som har hatt "manglende fremgang" på landslaget? Inger og Hildeborg er det ikke, selv om det må gå imot alle naturlover at Inger skal fortsette å øke med tanke på alder (ikke vondt ment Inger  ;) ) og ikke minst nivået hun er på nå!

Hva mener du er feil med dietmars prinsipper, siden du mener at det er på tide å ty til mer "avanserte programmer", forresten?

Nå har jeg lest igjennom alle mine innlegg i denne tråden på nytt.

Det eneste spørsmålet som trenger å besvares er ditt andre.

Til deg vil jeg bare si: les igjennom mine innlegg på nytt du også og spør deg selv hva det er jeg diskuterer her. jeg har aldri snakket om noe av det andre du drar frem her.

Korrekt. Men man skulle tro at for å gå inn i en debatt på hvordan norsk styrkeløft har utviklet seg med en viss landslagstrener så krevde en av seg selv at en skulle ha peiling på norsk styrkeløft, styrkeløfttrening eller trening i det hele tatt.  Har man ikke den minimumskunnskapen så bør en kanskje holde seg utenfor? 


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: næææh06. november 2009, 20:59
fredheim:

Først, gratulerer med ferdigsonet dom, håper du kom fra det uten altfor mye drit i ettertid.Men så lurer jeg på, hva er egentlig problemet? Er det at landslagsløftere som kanskje, muligens, hvisomatte sånn skulle skje kunne fått bedre fremgang ved andre treningsmetoder enn det Dietmar har, MÅ trene etter dietmars prinsipper for å få være med på landslaget?

Isåfall er jeg enig med deg, men dette ble altfor rotete og hypotetisk til at jeg tror noen helt fikk med seg poenget..


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheRat06. november 2009, 21:01
men ser ikke helt hvor relevansen er?

Relevansen var i at eksempelet ditt var fullstendig irrelevant.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 21:37Korrekt.


Hvis du har forstått at jeg aldri har diskutert noen av de tingene du tar opp, så er det jo ingen grunn til at jeg evnt skulle måtte ha kompetanse på områdene. DA!

det eneste jeg har gjort i denne tråden er å kritisere måten folk debaterer på (hjertesykdom, fengsel, usaklighet osv) og stilt et spørsmål om hva som er etisk riktig å gjøre viss det dukker opp en persom som er sterkere enn de på landslaget, men som ikke vil følge dietmar.

det går ann å holde mer enn 1 ball i luften når man skriver på et forum. det klarer vi fint i alle andre diskusjoner ihvertfall. skal man i tillegg lage en ny tråd for hver gang man kommer med en side-kommentar til OP's orginal post ville forumet vært utrolig uoversiktelig.

Oppførselen til noen av moderatorene har også vært det jeg vil mene vært langt over streken i denne tråden.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten06. november 2009, 21:42


”Aktiviteten” du er jo en av de som har et sammensurium av dine egne og andres meninger, selv om de strider mot hverandre, så at du kaller meg en tulling fordi jeg ønsker å skape en debatt tar jeg ikke så veldig tungt. Hvis du er i stand til å analysere det jeg skriver så hadde du kanskje ikke kommet med alle disse idiotiske uttalelsene dine. Har jeg sagt at Inger og Hilde ikke skulle stille? Og hvor har jeg skrevet at landslaget har blitt dårligere under Ditmar? Nei, ta deg litt bedre tid til å les igjennom innleggende du skal svare på, så er det mulig at til og med du vil ende opp med å komme med noen fornuftige svar på innleggende.

1.Alle mine idiotiske uttalelser? Gi meg eksempel please.
2.Nei, du har ikke sagt at Inger og Hilde ikke skulle stille, men ett landslag må jo bestå av noen...Jeg spurte deg om hvem du mener burde gå foran disse to?
3.Du skriver jo indirekte at løftere har blitt dårligere under Dietmar.
4.Jeg har lest dine innlegg og tatt meg god tid.  Anbefaler deg å gjøre det samme her:
http://resultater.styrkeloft.no/lofter_vis.php?id=58 (http://resultater.styrkeloft.no/lofter_vis.php?id=58)  
5.Hvem andre menn burde være på landslaget? Tormod Andersen? ;


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong106. november 2009, 21:44
det eneste jeg har gjort i denne tråden er å kritisere måten folk debaterer på (hjertesykdom, fengsel, usaklighet osv) og stilt et spørsmål om hva som er etisk riktig å gjøre viss det dukker opp en persom som er sterkere enn de på landslaget, men som ikke vil følge dietmar.
Som sagt, så kommenterer jeg selve debatten, ikke saken.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: ErikV06. november 2009, 21:48
Så det er lov når slux gjør det, men ikke for oss andre brukere..


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: thy06. november 2009, 21:49
Djeez.

Barn sulter og dere diskuterer Dietmar.. Skuffa over dere alle som begynner å dra på åra..
Når jeg blir statsminister, skal dere sulte som pensjonister.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: næææh06. november 2009, 21:53
Djeez.

Barn sulter og dere diskuterer Dietmar.. Skuffa over dere alle som begynner å dra på åra..
Når jeg blir statsminister, skal dere sulte som pensjonister.

Og der kom moralisten... da ble også denne debatten en fullverdig TF-tulling-tråd!Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten06. november 2009, 21:53
Djeez.

Barn sulter og dere diskuterer Dietmar.. Skuffa over dere alle som begynner å dra på åra..
Når jeg blir statsminister, skal dere sulte som pensjonister.
Det er jo det ofte forum brukes til da Smartaas.  Du diskuterer dietter mens barn sulter, være det vel?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: thy06. november 2009, 21:59
Litt stolt fordi jeg ga 200kr på en bøsse idag ser du :) Ikke all ungdom som gjør det!

Nei faen, dette har jo absolutt ingenting med Dietmar å gjøre, uff. Noen ganger er jeg bare såå off-topic..

Bare fortsett dere, skal ikke forstyrre :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Joda_jau06. november 2009, 22:11
Stiller Pudz?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Bård Havnerås06. november 2009, 22:25
Men du tok deg allikevel tid til å svare....
Hvorfor stille spørsmåtegn ved kompetansen til Norges fremste ekspert på styrktrening uten å komme med noen alternativer? Og få det til å fremstå som det er stor missnøye med det systemet som finnes i dag, når det ikke er det!
Det er det Fredheim gjør her. Han nevner ingen erstatning/alternativ og han kan ikke komme med noen uttøvere som har problemer med å trene Dietmar. Han har også blitt arrestert på at løfterene til Dietmar ikke har fremgang. Løftere på toppnivå perser fremdeles.
Jævla mange som bommer her!...

Steinar stiller ikke nødvendigvis spørsmål om Dietmars kompetanse eller trenings opplegg. Han stiller vel mer spørsmål om regelen som sier at du MÅ trene Dietmars opplegg for å kunne representere Norge.
Og dette spørsmålet ev vel betinget å stille? For meg minner denne regelen forbundstyret har innført om rent diktatur.
Steinar sier vel at det KAN være at andre treningsopplegg en det Dietmar lager kan være bedre, for noen?

Nå har jo man fått inn bare Dietmar elever i forbundsstyret, så det skal jo ikke bli enklere å få forståelse for at man ønsker å trene annerledes. Det er dumt.

Og, er det ikke noen som har problemer med å trene opplegget til Dietmar? Eller er det slik at de som HAR problemer, og ikke den framgangen det ønsker og forventer, ikke TØR å si ifra, da de da vil ryke ut av landslaget? Samtaler jeg har hatt med utøvere tyder på at dette er tilfellet.

Og igjen, at noen av dere, som f.eks. Aleksander Kirketeig, trekker inn i diskusjonen antydninger om at Steinar har sonet og har hjertesykdom, er direkte lavmål! Dere burde være jævlig flau, og dere står igjen som noen idioter her forran hele Treningsforum!
Fy fan`for noen drittsekker!!!


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Joda_jau06. november 2009, 22:55
Ja..! det e itj liv laga! Ka det e for nå henne? ka det e for nå denne? Rulletrapp, å dæven steike for ei faaart!


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: 100006. november 2009, 23:09
Tror det finnes en del personer på dette forumet som rett og slett ikke har kunnskap nok til å diskutere i denne tråden. Dere må forstå koblingen mellom trenerteam og utøver. Denne prosessen går over lange perioder. Analyse, langsiktige målsetninger, finne svakheter, korrigere svakheter på best mulig måte, legge planer, kommunikasjon, samarbeid osv osv er stikkord som må til for å nå et toppnivå.

Landslagsutøvere får ikke et standardisert program. De får et spesialtilpasset program for den enkelte utøver.

At Dietmar har oppnådd de resultatene han har gjort her til lands er for mange uforståelig. Dette er utøvere som jobber, studerer og lever vanlige liv ved siden av all treningen. Utfordringene hans er enorme.

Vil benytte denne anledningen til å belyse hverdagen til Asbjørn Randen. Møtte han på en fellestrening før VM nå. Han hadde akkuratt unnagjort en 60 timers arbeidsuke. Kom direkte til trening og gjorde bøy på 390 kg så blodet stod ut av nesa. Hadde også utstyr i benkpress opp til 300 kg. Direkte etter trening dro han avgårde til Kvam for å holde foredrag dagen etter. Dette er selvfølgelig ikke optimalt. All heder til de norske seniorløfterne for det de oppnår!

Til slutt vil jeg takke Jørgen Haug og Dietmar. Fra 510 kg totalt i -100kgs klassen i 2003 til 885 kg sammenlagt i -110 kgs klassen 2009. Hadde aldri klart dette uten dere.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Mr Benkpress06. november 2009, 23:10

Jævla mange som bommer her!...

Steinar stiller ikke nødvendigvis spørsmål om Dietmars kompetanse eller trenings opplegg. Han stiller vel mer spørsmål om regelen som sier at du MÅ trene Dietmars opplegg for å kunne representere Norge.
Og dette spørsmålet ev vel betinget å stille? For meg minner denne regelen forbundstyret har innført om rent diktatur.
Steinar sier vel at det KAN være at andre treningsopplegg en det Dietmar lager kan være bedre, for noen?

Nå har jo man fått inn bare Dietmar elever i forbundsstyret, så det skal jo ikke bli enklere å få forståelse for at man ønsker å trene annerledes. Det er dumt.

Og, er det ikke noen som har problemer med å trene opplegget til Dietmar? Eller er det slik at de som HAR problemer, og ikke den framgangen det ønsker og forventer, ikke TØR å si ifra, da de da vil ryke ut av landslaget? Samtaler jeg har hatt med utøvere tyder på at dette er tilfellet.

Og igjen, at noen av dere, som f.eks. Aleksander Kirketeig, trekker inn i diskusjonen antydninger om at Steinar har sonet og har hjertesykdom, er direkte lavmål! Dere burde være jævlig flau, og dere står igjen som noen idioter her forran hele Treningsforum!
Fy fan`for noen drittsekker!!!

Jeg har aldri påpekt at Steinar har hatt hjertesykdom, jeg påpekte at Inger ikke har hatt det.
At Steinar har vært utilgjengelig i en del år, var mer som enn unnskyldning for at han ikke følger med i utviklingen.

At jeg kom med disse to setningene var jo heldig for deg, slik at du kunne få henge deg på en tråd til. Jeg og du kommer aldri til å bli enig, og det tror jeg må være ett av mine sterkeste karaktertrekk.

Om Steinar har tatt seg nær av dette, beklager jeg til Steinar.
Om Steinar kan se forbi mine utsagn om at Inger ikke har hatt infarkt og at han selv var utilgjengelig noen år.

Så lurer jeg fortsatt på hva Steiner ville gjort annerledes, hvor lenge man kan forvent å utvikle seg som løfter?

Steinar kommer med en del påstander, som han ikke videre begrunner
Steinar nevner to kvinnelige løftere med LANGE karrierer bak seg og hevder de ikke har utviklet seg tilstrekkelig. Hvor mye burde disse ha utviklet seg de siste årene, og hvilke grep vil han ta for sikre deres videre utvikling?

Jeg skjønner heller ikke hvor han vil med debatten, men håper den har sitt utspring i sin interesse for Styrkeløft generelt.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten06. november 2009, 23:10

Jævla mange som bommer her!...

Steinar stiller ikke nødvendigvis spørsmål om Dietmars kompetanse eller trenings opplegg. Han stiller vel mer spørsmål om regelen som sier at du MÅ trene Dietmars opplegg for å kunne representere Norge.
Og dette spørsmålet ev vel betinget å stille? For meg minner denne regelen forbundstyret har innført om rent diktatur.
Steinar sier vel at det KAN være at andre treningsopplegg en det Dietmar lager kan være bedre, for noen?

Nå har jo man fått inn bare Dietmar elever i forbundsstyret, så det skal jo ikke bli enklere å få forståelse for at man ønsker å trene annerledes. Det er dumt.

Og, er det ikke noen som har problemer med å trene opplegget til Dietmar? Eller er det slik at de som HAR problemer, og ikke den framgangen det ønsker og forventer, ikke TØR å si ifra, da de da vil ryke ut av landslaget? Samtaler jeg har hatt med utøvere tyder på at dette er tilfellet.

Og igjen, at noen av dere, som f.eks. Aleksander Kirketeig, trekker inn i diskusjonen antydninger om at Steinar har sonet og har hjertesykdom, er direkte lavmål! Dere burde være jævlig flau, og dere står igjen som noen idioter her forran hele Treningsforum!
Fy fan`for noen drittsekker!!!

Jeg vil tro at i alle idretter så ønsker treneren at utøveren skal følge trenerens opplegg.  Hvis ikke er man jo ikke trener.  I styrkeløft jobber alle løftere som er på høyt plan/eller går skole,  de er spredd over hele landet, styrkeløft har små ressurser og er en liten idrett så og si uten sponsorer.  Alt dette fører til at treneren ikke treffer løfteren så ofte, og måten man skal holde kontroll på ting på bør jo gjøres ved at man følger en treners opplegg...
Dietmar tilpasser programmene til hver enkelt utøver, det finnes ikke kun ett Dietmarprogram... ::)

Soning og hjerteproblemer har ikke noe i debatten å gjøre, er helt enig i det.  
Er du denne Bård Havnerås?
http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/7764.html (http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/7764.html)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheRat06. november 2009, 23:16
Er du denne Bård Havnerås?
http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/7764.html (http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/7764.html)

Følte du det var MER relevant?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten06. november 2009, 23:20
Følte du det var MER relevant?
Relevant? Det var vel mer nysgjerrighet på hvem man debaterer med.  Noen gjemmer seg bak nick, andre bruker navnet sitt.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Waal06. november 2009, 23:21
Ingen vet hva som er best for andre, og hvertfall ikke når det gjelder trening  ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: 100006. november 2009, 23:27
Ingen vet hva som er best for andre, og hvertfall ikke når det gjelder trening  ;)
Derfor er det viktig å utvikle et optimalt program. Dette gjøres best med en utdannet, kompetent trener uansett idrett. Har man ikke en regionstrener, klubbtrener e.l. som kan hjelpe til med dette kan det fungere også fungere meget bra å være sin egen trener ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheRat06. november 2009, 23:30
Relevant? Det var vel mer nysgjerrighet på hvem man debaterer med.  Noen gjemmer seg bak nick, andre bruker navnet sitt.

Da hadde det kanskje vært bedre å spørre i en PM i stedet for å dra det inn i debatten her?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: thy06. november 2009, 23:36
.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: powercream07. november 2009, 01:46
Ser tydelig det er mange her som har liten eller ingen kompetanse av hva de skriver.
Steinar har helt klart ett stort poeng, enhver som har trent i flere år ( 5-10 år) eller mer, det være med treningsprogram satt opp av trenere eller av sitt eget hode vet aller best hva som fungerer for egen kropp.
skal fremgangen komme må man ha tro på det en gjør..  det sitter veldig mye mellom ørene for fremgang...  fikk forresten mitt første program av Eivind Rekustad som ikke var så aller verst til å løfte tunge vekter..   verdensrekord, OL deltager osv..   


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite07. november 2009, 02:06
Hvis man ikke føler at man får bra resultater på dietmars opplegg... hva skal man da gjøre hvis man er på landslaget eller har ett ønske om å være på det???

Men nå har det seg uansett sånn alle sammen... At ingen kan si at det å det programmet er best! Det er det INGEN som har kompetanse nok til å uttale seg om og jeg tror aldri noen vil få den kompetansen... rett å slett fordi det er ingen løftere som er like! :) Så det er egentlig bare å finne seg et program man føler gjør en til en bedre løfter og være fornøyd...

og hvis man ikke er fornøyd... prøv noe annet, landslag eller ikke! :)

Jeg tror at noen program helt klart vil være bedre enn dietmar sine... PÅ VISSE PERSONER!! Det er et argument ingen kan motsi... for det finnes ikke grunnlag for et motargument...

Det er jo bare å lese logger her på forumet.... mange som trener sheiko, 531 og andre programmer som har utrolig bra fremgang... Hvem av dere som er med i denne diskusjonen kan påstå at disse ville fått bedre uttelling på et dietmar-program!??!!?!?!?! og som har et grunnlag for å si det...


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: 100007. november 2009, 02:22
Hvis man ikke føler at man får bra resultater på dietmars opplegg... hva skal man da gjøre hvis man er på landslaget eller har ett ønske om å være på det???

Men nå har det seg uansett sånn alle sammen... At ingen kan si at det å det programmet er best! Det er det INGEN som har kompetanse nok til å uttale seg om og jeg tror aldri noen vil få den kompetansen... rett å slett fordi det er ingen løftere som er like! :) Så det er egentlig bare å finne seg et program man føler gjør en til en bedre løfter og være fornøyd...

og hvis man ikke er fornøyd... prøv noe annet, landslag eller ikke! :)

Jeg tror at noen program helt klart vil være bedre enn dietmar sine... PÅ VISSE PERSONER!! Det er et argument ingen kan motsi... for det finnes ikke grunnlag for et motargument...
Kan egentlig be deg om å lese posten min fra isted, men kan forklare poenget mitt igjen:

Poenget er at løfterne på landslaget får TILPASSEDE PROGRAMMER! Altså dersom et program ikke passer for dem, så tar man det som en erfaring og gjør endringer på neste program. Det er ingen standardiserte program. Ergo passer teoretisk sett programmene for alle forskjellige løftere. Selv har jeg prøvd mye forskjellig.

For eksempel har jeg hatt mest fremgang i mark av å satse på lite tung mark, men mye trening på min svakhet som er øvre del av løftet. Ergo har vi benyttet mange øvelser som styrker dette i form av rykkdrag, mark med bredt grep, negativer osv.

Ble det litt klarere nå?

Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite07. november 2009, 02:32
Ble det litt klarere nå?

Joda... ser den! Men du kan ikke si at du ville hatt dårligere fremgang på noen av de hundretalls (om ikke flere) programmene som sirkulerer rundt om? så egentlig er dette en dødfødt diskusjon... Det skulle jeg frem til nå!

Som sagt... man får være fornøyd og fortsette på det man holder på med, eller ikke være det og finne noe annet som passer en bedre! Det er fremgang vi alle er på jakt etter og da må mange valg taes... man får bare håpe man velger det som er riktig! ;)

Føler egentlig at jeg skriver litt uryddig nå... klar for sengen! :P


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Wanna be fast07. november 2009, 02:40
Utrolig mye tull fra begge sider her  ::rofl2::

Hele diskusjonen handler vel egentlig om det er riktig at man MÅ følge opplegg fra dietmar, dersom man gjør det bra uten? Er langt fra sikkert at det finnes noe bedre program, men hvor hadde verden vært i dag om det ikke var lov å prøve noe nytt? Husk, det er bare 4-500 år siden "expertene" var helt sikker på at joren var flat. Man mente også intil ganske nylig at kvinner ikke burde ha stemmerett, nå kan denne "underlegne rasen" være styrkeløft president :o


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Major Eirik Von Thunder07. november 2009, 02:51
Utrolig mye tull fra begge sider her  ::rofl2::

Hele diskusjonen handler vel egentlig om det er riktig at man MÅ følge opplegg fra dietmar, dersom man gjør det bra uten? Er langt fra sikkert at det finnes noe bedre program, men hvor hadde verden vært i dag om det ikke var lov å prøve noe nytt? Husk, det er bare 4-500 år siden "expertene" var helt sikker på at joren var flat. Man mente også intil ganske nylig at kvinner ikke burde ha stemmerett, nå kan denne "underlegne rasen" være styrkeløft president :o

Fra undertrykkelse til foreningsleder - Kvinnekamp gjennom 100 år. - Kvinnegruppen Ottars jubileumsbok


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: bergan0107. november 2009, 03:00
Joda... ser den! Men du kan ikke si at du ville hatt dårligere fremgang på noen av de hundretalls (om ikke flere) programmene som sirkulerer rundt om? så egentlig er dette en dødfødt diskusjon... Det skulle jeg frem til nå!

Som sagt... man får være fornøyd og fortsette på det man holder på med, eller ikke være det og finne noe annet som passer en bedre! Det er fremgang vi alle er på jakt etter og da må mange valg taes... man får bare håpe man velger det som er riktig! ;)

Føler egentlig at jeg skriver litt uryddig nå... klar for sengen! :P

Jeg skal nå oppsummere kort for deg, hvordan det fungerer, så kan du si om du trur man kunne hatt bedre fremgang med noe annet:

-Dietmar er internasjonalt kjent for sin kunnskap, han har brukt mange år på å tilegne seg dette via forskning, erfaring, tilbakemelding osv. Denne kunnskapen bruker han i tillegg til å trene utøvere, til å lære opp andre.

-Landslagsutøvere er på samlinger regelmessig, her har Dietmar/Jørgen Haug mulighet til å rette på tekniske feil, og ha samtaler med løfterne.

-Løfterne skriver logg for hver dag, og sender dette etter hver eneste endte treningsuke, om noe ikke fungerer, kommenteres dette. Om noe virker å fungere bra, kommenteres dette. Etter endt program blir evaluert, samme regle her. Dietmar/Jørgen Haug tar dette til etteretning, og kan analysere resultatene av programmet.

-Dietmar/Jørgen Haug klarer å kartlegge svakheter ganske raskt med så tett oppfølging, treningen blir lagt opp for å styrke nettopp dette.

Jeg trur ikke noen, som trener under Dietmar/Jørgen Haug pr dags dato, har DET MINSTE TVIL om at de ikke vil ha bedre økninger på andre programmer. Når det gjelder punktene over, så er det akkuratt samme for de som blir trent av Jørgen Haug på Jr. Landslaget, meg inkludert.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite07. november 2009, 03:36
Jeg skal nå oppsummere kort for deg, hvordan det fungerer, så kan du si om du trur man kunne hatt bedre fremgang med noe annet...

Hva jeg eller andre tror spiller liten til ingen rolle... om ting skal bevises må man ha det svart på hvitt... og det er ingen forskning som tilsier at dietmar er bedre enn noe annet og omvendt! Det ville tatt noen år... :P

Jeg sier ikke at det er et dårlig opplegg det her Bergan.. jeg sier ikke at noe kan gjøres annerledes... for det høres ut som et bra system! :) det jeg sier er at det ikke kan bevises at dette er best overfor noe annet! Den siste setningen her må du vel være enig i?

Men nå legger jeg ikke øynene mine på denne diskusjonen mer... for det blir for dumt hele opplegget! :)

Dere får trene hardt og bli sterk folkens... hvordan dere gjør det er opp til dere selv! ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: fredheim07. november 2009, 18:21
”aktiviteten”
1. Nå har jeg ikke gått igjennom alt du har kommentert mot meg, men jeg vil påstå at noen av uttalelsene dine om innleggene mine noen ganger er litt idiotiske, for eksempel at du påstår at det ikke er noen tvil om at jeg er en tulling fordi jeg legger inn et innlegg som skaper litt debatt, men det er kanskje en vane for deg å omhandle folk med en sånn karakterstikk, uten at noen reagerer?
2. Jeg sa ikke at de ikke skulle sendes til VM. Og derfor kom jeg heller ikke med noen forslag om hvem som skulle sendes i stedet for disse to.
3. Jeg skriver at flere løftere har trent Dietmar i flere år uten fremgang.
4. Se svaret over så skjønner du at det er nettopp det jeg har gjort.
5. Nå er det ikke jeg som tar ut landslaget, men skulle Tormod komme over 690-700kg sammenlagt i 75kg klassen så mener jeg han i hvert fall burde være en kandidat for landslaget.   
sf

”Pingle, Dust” er vel det som er mer den rette beskrivelsen av deg, så jeg velger å kalle deg det. Kanskje man må erkjenne at Norge var en bedre styrkeløftnasjon tidligere, så dalte det litt og talenter forble i andre idretter. Nå ser det i midlertidig ut til at flere og flere talenter dukker opp og Norge er beste vesteuropeiske nasjon. Det var vi IKKE i årene før Dietmar kom inn i bildet”

Så hvilken periode er det da du snakker om? hvor du erkjenner at Norge var en bedre styrkeløftnasjon? Siden det ikke var i tiden før Dietmar? Et annet tips du kan få av meg helt gratis, er at siden du er så opptatt av rullebladet mitt, så vil jeg informere deg om at det er et par andre ting som står der som du ikke har fått med deg, men det er jo offentlige dokumenter så hygg deg med lesingen. Når det gjelder kompisen min Knut Johansen så har jeg ikke sett han eller snakket med han siden 1988. Men hvis man ønsker å skryte på seg en stor vennekrets, så er det jo bare å notere seg navnene på dem man gikk sammen med på barne og ungdomskolen og kalle dem venner.   

Og hvis du ikke skjønner at mange av grunnene til at de fleste Norske rekordene nå blir slått, så kan jeg fortelle deg det. For det første så vil jeg påstå at knebøydrakten gir opp til 40kg mer hjelp enn draktene fra 80 tallet, når det gjelder markløft så hadde jeg en pers i 67,5kg klassen på 270kg på det meste når jeg var topptrent. Som sagt, i 2003 så var jeg med på et klubbstevne i Halden for moro skyld, på forhånd hadde jeg kun trent litt fitness og kroppsbygging. Jeg veide ca 72kg. Da dette var mitt første stevne på 11 år begynte jeg litt forsiktig nettopp pga. at jeg ikke var kjent med den nye drakta og knebindene. Endte opp med 220 i knebøy som kanskje var 15kg mer enn jeg var god for, 140kg i benk som da var uten drakt, og et superlett markløft på 250kg, tør påstå at 270kg ikke hadde vært noe problem den dagen. Men endte opp med 610kg sammenlagt. Selv tør jeg påstå at med dagens utstyr ville jeg løftet opp mot 750kg sammenlagt da jeg var på mitt beste i 67,5kg klassen. Så fra din side å påstå at det på utstyrsfronten ikke har endret seg radikalt de siste årene blir direkte feil. Nå tilegner jo du guden i dine øyne, Dietmar, all ære for at det blir løftet mer år for år. Men kanskje du har rett, mulig det er Ditmar som med symaskinen sitter oppe til langt på natt og designer nytt løfteutstyr.       
sf


”Den ubersexy fleskulf” La min bærbare ned på gulvet og bajset på det du har lirt av deg her Fredheim. Måtte gjøre det..Manglet printer skjønner du

He he. Nå må du virkelig passe deg så ikke en eller annen fra psykiatrien leser innlegget ditt, for da tror jeg du vil få et kjempeproblem i fremtiden. Du vil sikkert komme til å bli et interessant tilfelle. For hvem er det som driter på pc’n sin ut ifra hva han leser på nettet?
sf
   
”Slux” Et godt eksempel du kommer med, Hildeborg. Fra hun startet har hun doblet vekten sin og i tillegg så har benkpressdrakten kommet og de andre draktene har blitt bedre. Når man da vet at alle har en viss fremgang de første årene man trener, så skjønner jeg ikke helt den sinnssyke beundringen din. Men jeg er enig i at hun er en god løfter.
sf

”Næææh” Tror det er mange som har fått med seg poenget mitt, og at du er enig i noe av det jeg har skrevet er jo fint. Men siden du er så hyggelig å gratulere meg med ferdigsonet dom, så hadde jeg satt pris på å vite hvem du er, kjekt å vite hvem jeg skal takke for omsorgen.
Sf

”J. Hansen” Er ening i mye av du skriver, men det lønner seg å holde tunga rett i munnen når man skriver innlegg i en tråd som dette. Uttalelsene dine om at Asbjørn Randen kjørte en knebøyøkt med blodet stående ut av nesa kan lett misforstås. Det har vært en rekke diskusjoner på forskjellige fora angående Andy Bolton som løfter mark med nettopp blod spruten stående ut av nesa. Og du kan selv tenke deg hvilken retning debatten har tatt i den forbindelse?   
Sf

”Mr. Benkpress” Svar til Bård. Jeg har aldri påpekt at Steinar har hatt hjertesykdom, jeg påpekte at Inger ikke har hatt det.

Inger som nå i en alder av 48 år (2 år eldre enn deg og har fortsatt ikke hatt hjerteinfarkt). Hvem var det da du tenkte på som ikke hadde hatt hjerteinfarkt?

”Mr. Benkpress. At Steinar har vært utilgjengelig i en del år, var mer som enn unnskyldning for at han ikke følger med i utviklingen”

Svaret til det er, at jeg i høyeste grad har fulgt med i utviklingen. Jeg har jobbet eller studert 7 timer om dagen. Jeg har lest aviser daglig, sett på alle nyhetssendinger og trent noen dager i uken. Det jeg i en periode ikke har hatt anledning til, er å dra på byen og drikke meg full, men regner med at det ikke er relevant til det du sikter til?
Sf


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming07. november 2009, 18:27

”Slux” Et godt eksempel du kommer med, Hildeborg. Fra hun startet har hun doblet vekten sin og i tillegg så har benkpressdrakten kommet og de andre draktene har blitt bedre. Når man da vet at alle har en viss fremgang de første årene man trener, så skjønner jeg ikke helt den sinnssyke beundringen din. Men jeg er enig i at hun er en god løfter.
sf


Om du ser på kurven igjen ser du at det ikke er noen plutselig stigning, men en jevn stigning over alle årene, så det blir latterlig å tilskrive dette "benkpresskjorta" eller andre drakter, jeg er nesten sikker på at raw-rekordene har økt i omtrent samme kurve. Igjen, hvilke landslagsløftere mener du har hatt "manglende fremgang" de siste 5 årene? Når Hildeborg setter to verdensrekorder i samme år (nummer tre i rekken) er det fremgang, når Inger setter ny norgesrekord som yngre veteran (?) i fjor, så er det fremgang, når Tor Herman er å lukter på verdensrekord i benk og norgesrekord i bøy så er det fremgang, når Asbjørn Randen høynet sin egen norgesrekord sammenlagt så er det fremgang, når Olaf Dahl når 1000 kg sammenlagt for første gang i sin karriere er det fremgang... hvem er det som "nesten ikke har fått fremgang"/"gått bakover" de siste årene?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Roy Holte07. november 2009, 18:54
Judas Judas!
Alta showdown he he he..... >:D


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: fredheim07. november 2009, 19:02
"slux" Jeg kan komme med et eksempel fra min egen klubb. Rune Rauås i 125kg klassen har løftet rundt 195kg i benkpress uten drakt i flere år. På stevner har han de to siste årene økt fra ca 210 til 235 uten å bli sterkere raw. Her om dagen fikk han en ny benkpressdrakt som gjorde at han løftet 270kg og det uten å løfte en eneste kg mer raw. Så hva vil du tilegne fremgangen? Dietmar, det kan det ikke være for det trener han ikke.

Så å påstå at de som løfter mye med drakt også er de sterkeste uten medfører faktisk ikke riktighet.
sf


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Roy Holte07. november 2009, 19:12
"slux" Jeg kan komme med et eksempel fra min egen klubb. Rune Rauås i 125kg klassen har løftet rundt 195kg i benkpress uten drakt i flere år. På stevner har han de to siste årene økt fra ca 210 til 235 uten å bli sterkere raw. Her om dagen fikk han en ny benkpressdrakt som gjorde at han løftet 270kg og det uten å løfte en eneste kg mer raw. Så hva vil du tilegne fremgangen? Dietmar, det kan det ikke være for det trener han ikke.

Så å påstå at de som løfter mye med drakt også er de sterkeste uten medfører faktisk ikke riktighet.
sf

Enig, det er de som er sterkest MED utstyret som løfter mest, men det har en sammenheng dog......sterkest raw: burde vært sterkest med utstyr også: men slik er det ikke ialle tilfeller: det går på å faktisk FÅ til utstyret og teknikken det innebærerog lære seg å løfte MED utstyret...

...sånn e det bære;)

Men nå har de jo RAW reg. også...så den diskusjonen skulle være unødig...Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Bård Havnerås07. november 2009, 19:16
Jeg har aldri påpekt at Steinar har hatt hjertesykdom, jeg påpekte at Inger ikke har hatt det.
At Steinar har vært utilgjengelig i en del år, var mer som enn unnskyldning for at han ikke følger med i utviklingen.

At jeg kom med disse to setningene var jo heldig for deg, slik at du kunne få henge deg på en tråd til. Jeg og du kommer aldri til å bli enig, og det tror jeg må være ett av mine sterkeste karaktertrekk.

Om Steinar har tatt seg nær av dette, beklager jeg til Steinar.
Om Steinar kan se forbi mine utsagn om at Inger ikke har hatt infarkt og at han selv var utilgjengelig noen år.

Så lurer jeg fortsatt på hva Steiner ville gjort annerledes, hvor lenge man kan forvent å utvikle seg som løfter?

Steinar kommer med en del påstander, som han ikke videre begrunner
Steinar nevner to kvinnelige løftere med LANGE karrierer bak seg og hevder de ikke har utviklet seg tilstrekkelig. Hvor mye burde disse ha utviklet seg de siste årene, og hvilke grep vil han ta for sikre deres videre utvikling?

Jeg skjønner heller ikke hvor han vil med debatten, men håper den har sitt utspring i sin interesse for Styrkeløft generelt.He he he...
Så du, Mr. Kirketeig, mener at noe skal tro at du med å peke på hjeteinfarkt og "utilgjengelig i noen år" ikke peker på Steinars sykdom og hans tilbakelagte soning? Hvor dum tror du at brukerne av dette forumet er? Du kan prøve å ro så mye du vil, men fakta er at du som så altfor ofte kommer med dritt om / til personer du diskuterer med. Det du kommer med om Steinar er lavmål, og jeg håper at brukerne på Treningsforum nå har fått øynene opp for vilken type menneske du er.
Er man ikke enig med deg, kan man forvente alt, tydeligvis.

At du i en mail kaller meg klovn, tar jeg som en ære. At vi ikke er enig i alt, er jeg stolt av.


God bedring!

Bård.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Mr Benkpress07. november 2009, 19:49
He he he...
Så du, Mr. Kirketeig, mener at noe skal tro at du med å peke på hjeteinfarkt og "utilgjengelig i noen år" ikke peker på Steinars sykdom og hans tilbakelagte soning? Hvor dum tror du at brukerne av dette forumet er? Du kan prøve å ro så mye du vil, men fakta er at du som så altfor ofte kommer med dritt om / til personer du diskuterer med. Det du kommer med om Steinar er lavmål, og jeg håper at brukerne på Treningsforum nå har fått øynene opp for vilken type menneske du er.
Er man ikke enig med deg, kan man forvente alt, tydeligvis.

At du i en mail kaller meg klovn, tar jeg som en ære. At vi ikke er enig i alt, er jeg stolt av.


God bedring!

Bård.
Du har helt rett i at jeg ikke hadde trengt å skrive dette for å svekke Steinar troverdighet, og for det ber jeg om unnskyldning til Steinar. Dette var unødvendig og tar bort innholdet i innlegget mitt. Spørsmålet har Steinar fortsatt ikke svart på..

Hadde det ikke vært for det, så hadde jo ikke du fått en ny mulighet til å påvise verden hvilket grusomt menneske jeg er. Slik sett bør du vel egentlig takke meg. Om brukerne av Treningsforum skal finne ut hvilke mennesker vi er, så kan de jo bare google navnene våre, en vil i de fleste tilfeller få en relativt grei oversikt over en persons liv da. Og det tror jeg de fleste brukerne av forumet er smarte nok til å forstå.

Eg tro vi kan være enige om en ting, vi vil nok ulike meninger om det meste som omhandler styrkeløft og ikke umulig alt annet i livet. Vi er nok begge fornøyd med den situasjonen. I alle fall jeg.

Som sagt, om min største synd er å ha kalt deg en klov, så tror og håper jeg at samfunnet vil tilgi meg akkurat det. Om du føler det er en ære, så kan jeg fortsette med det.

Kan ikke du heller starte en egen tråd om hvorfor verden burde hate meg, så kan vi få en diskusjon om hva som var bedre på 80 tallet og hvilke grep Steinar ville tatt for å sikre Norges beste løfter videre fremgang i denne tråden.

Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Iceberg07. november 2009, 19:51
Om det er riktig eller ikke at de som er på landslaget MÅ følge Dietmar får være en debatt, men at enkelte trekker frem Steinars hjerteproblemer og soning i debatten er noe av det laveste av lavmål jeg har sett her inne.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: T.07. november 2009, 20:15
Klok av skade skal jeg vokte meg vel for å kommentere noen av utspillene her.
Jeg vil bare opplyse til Steinar (og dere andre) at han i hvert fall i perioden 1979 - 1988 trente "Dietmar" - sannsynligvis uten å være klar over det. Det var det også en del andre som gjorde - dvs. alle som fulgte mine programmer.  Forskjellen er at Dietmar har utviklet prinsippene videre, men periodisering (på måneder, uker, dager og øvelser), mengdereningsperioder og konkurranseperioder følger fortsatt de samme prinsipper. Blir derfor litt merkelig når Steinar tilsynelatende kritiserer dette. Men Dietmar har mye større kunnskap og har derfor kunnet utvikle prinsippene videre.

Ethvert program man finner eller som blir satt opp, må tilpasses den enkelte utøver. Uten slike tilpasninger, blir de ikke optimale. Den endelige tilpasning må løfteren stå for selv på treningen - så lenge ikke trener er tilgjengelig til daglig. Men prinsippene må følges.

Og jeg tror ikke det nødvendigvis er slik at den som løfter mest raw er sterkest med utstyr. Det er den som klarer å utnytte utstyret best - OG som trener på de øvelser som er nødvendige for å bli best med utstyr. Men dette er også en del av idretten.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Bård Havnerås07. november 2009, 20:22
Jeg vil tro at i alle idretter så ønsker treneren at utøveren skal følge trenerens opplegg.  Hvis ikke er man jo ikke trener.  I styrkeløft jobber alle løftere som er på høyt plan/eller går skole,  de er spredd over hele landet, styrkeløft har små ressurser og er en liten idrett så og si uten sponsorer.  Alt dette fører til at treneren ikke treffer løfteren så ofte, og måten man skal holde kontroll på ting på bør jo gjøres ved at man følger en treners opplegg...
Dietmar tilpasser programmene til hver enkelt utøver, det finnes ikke kun ett Dietmarprogram... ::)

Soning og hjerteproblemer har ikke noe i debatten å gjøre, er helt enig i det.  
Er du denne Bård Havnerås?
http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/7764.html (http://www.nrk.no/programmer/tv/brennpunkt/7764.html)

Hei.

Poenget til Steinar, slik jeg forstår det, er at det finnes flere veier til ett godt resultat. Dersom noen mener at Dietmar er den ultimate fasit på hva som er rett treningsopplegg for enhver styrkeløfter, så er de vel i sin rett til å mene det. Men er det riktig?
Problemet, slik både Steinar, jeg og flere ser det, er at man MÅ trene etter Dietmars opplegg for å komme på landslaget. Som sagt før, synes jeg at dette blir feil.
Visst jeg trener ett opplegg som gjør at jeg er norges sterkeste løfter i min vektklasse, så bør vel jeg få anledning til å konkurrere internasjonalt? Uansett hvem som står bak treningsopplegget mitt? Dette burde jo være en selvfølge.

Men, jeg får nok aldri representere Norge igjen jeg da. For da jeg var en dum ung mann i 1986 brukte jeg i en liten periode ulovlige midler. Så da har de samme ufeilbare personene som tvinger folk til å følge Dietmar bestemt at denne dummheten min skal forfølge meg resten av livet.....  Ikke er 2 år nok, ikke er 5 år nok, ikke 10, ikke 20, ikke 30 eller 40. Men livet ut.
Det er skremmende hvordan disse trangsynte personene får lov til å dominere og styre på slik som de gjør. :piss:

Men er de sikker på at alle de som sitter i styrkeløftforbundets styre er plettfrie?.... :erter:

PS! Ja, jeg er den Bård Havnerås som du spør etter, Aktiviteten.

Og til slutt en liten oppfordring til deg og mange andre her på Treningsforum; presenter dere med eget navn, ikke de tullette navnene , Pingle, Mr. Benkpress, Traktoren, Dildoen osv..
Ha baller nok til å stå fram som den du er i diskusjonene, eller hold dere unna.

Ha en fin kveld!


Bård.  :bodybuilder:


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong107. november 2009, 20:34
Hei.

Poenget til Steinar, slik jeg forstår det, er at det finnes flere veier til ett godt resultat. Dersom noen mener at Dietmar er den ultimate fasit på hva som er rett treningsopplegg for enhver styrkeløfter, så er de vel i sin rett til å mene det. Men er det riktig?
Jeg er ikke i landslagsvamen, men at det finnes forskjellige dietmarprogrammer, og at disse er spesialisert til utøveren er det vell alle klar over. Jeg vet ikke hvor forskjellige disse programmene er så dette velger jeg å ikke utale meg om.
Sitat
Problemet, slik både Steinar, jeg og flere ser det, er at man MÅ trene etter Dietmars opplegg for å komme på landslaget. Som sagt før, synes jeg at dette blir feil.
Visst jeg trener ett opplegg som gjør at jeg er norges sterkeste løfter i min vektklasse, så bør vel jeg få anledning til å konkurrere internasjonalt? Uansett hvem som står bak treningsopplegget mitt? Dette burde jo være en selvfølge.
Enig, og det er her det skurrer for meg også.
Sitat
Men, jeg får nok aldri representere Norge igjen jeg da. For da jeg var en dum ung mann i 1986 brukte jeg i en liten periode ulovlige midler. Så da har de samme ufeilbare personene som tvinger folk til å følge Dietmar bestemt at denne dummheten min skal forfølge meg resten av livet.....  Ikke er 2 år nok, ikke er 5 år nok, ikke 10, ikke 20, ikke 30 eller 40. Men livet ut.
Det er skremmende hvordan disse trangsynte personene får lov til å dominere og styre på slik som de gjør. :piss:
Denne diskusjonen trenger vi ikke å ta her, den er allerede i gang flere andre steder på forumet.
Sitat
Men er de sikker på at alle de som sitter i styrkeløftforbundets styre er plettfrie?.... :erter:

PS! Ja, jeg er den Bård Havnerås som du spør etter, Aktiviteten.

Og til slutt en liten oppfordring til deg og mange andre her på Treningsforum; presenter dere med eget navn, ikke de tullette navnene , Pingle, Mr. Benkpress, Traktoren, Dildoen osv..
Ha baller nok til å stå fram som den du er i diskusjonene, eller hold dere unna.
Hvorfor skal folk presentere seg med eget navn? Jeg mener det samme om jeg kaller meg TfKong1 eller Ola Nordmann, og disse meningene skriver og står jeg for. Jeg kan være enig i at det finnes spesifikke situasjoner der en bakgrunns-sjekk av den man diskuterer med kan være nyttig, men dette er heller unntaket enn regelen.
Sitat
Ha en fin kveld!


Bård.  :bodybuilder:
Ha en fin kveld du også ;)

TfKong1


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Bård Havnerås07. november 2009, 21:53
Sitat Kirketeig: "Hadde det ikke vært for det, så hadde jo ikke du fått en ny mulighet til å påvise verden hvilket grusomt menneske jeg er. Slik sett bør du vel egentlig takke meg. Om brukerne av Treningsforum skal finne ut hvilke mennesker vi er, så kan de jo bare google navnene våre, en vil i de fleste tilfeller få en relativt grei oversikt over en persons liv da. Og det tror jeg de fleste brukerne av forumet er smarte nok til å forstå." sitat slutt.

1. Dersom du tror at det viktigste er å påvise noe om deg, Kirketeig, så tar du skammelig feil.
    Det viktige for meg er å støtte Steinar. Både fordi han blir utsatt for makabre angrep, langt
    under beltestedet, fra deg. Og selvfølgelig fordi jeg er enig med han i hans kritikk av
    uttakskriterier.

2. Dersom du innbiller deg at man kan Google seg fram til hvilke mennesker vi er, så er dette
    bare trist. Visst du i tillegg tror at man på Google får "en relativt grei oversikt over en persons
    liv", blir jeg skremt av nivået ditt. Og i motsetning til deg, både tror og håper jeg at folkene
    her på Treningsforum er smartere enn som så... 
Sitat Kirketeig: "Eg tro vi kan v ære enige om en ting, vi vil nok ulike meninger om det meste som omhandler styrkeløft og ikke umulig alt annet i livet. Vi er nok begge fornøyd med den situasjonen. I alle fall jeg.

Som sagt, om min største synd er å ha kalt deg en klov, så tror og håper jeg at samfunnet vil tilgi meg akkurat det. Om du føler det er en ære, så kan jeg fortsette med det.

Kan ikke du heller starte en egen tråd om hvorfor verden burde hate meg, så kan vi få en diskusjon om hva som var bedre på 80 tallet og hvilke grep Steinar ville tatt for å sikre Norges beste løfter videre fremgang i denne tråden." sitat slutt.


Igjen, Kirketeig, du er ikke viktig. For meg er du en ubetydelighet. Du vil aldri være verdt en egen tråd.

[/quote]
Du har helt rett i at jeg ikke hadde trengt å skrive dette for å svekke Steinar troverdighet, og for det ber jeg om unnskyldning til Steinar. Dette var unødvendig og tar bort innholdet i innlegget mitt. Spørsmålet har Steinar fortsatt ikke svart på..

Hadde det ikke vært for det, så hadde jo ikke du fått en ny mulighet til å påvise verden hvilket grusomt menneske jeg er. Slik sett bør du vel egentlig takke meg. Om brukerne av Treningsforum skal finne ut hvilke mennesker vi er, så kan de jo bare google navnene våre, en vil i de fleste tilfeller få en relativt grei oversikt over en persons liv da. Og det tror jeg de fleste brukerne av forumet er smarte nok til å forstå.

Eg tro vi kan være enige om en ting, vi vil nok ulike meninger om det meste som omhandler styrkeløft og ikke umulig alt annet i livet. Vi er nok begge fornøyd med den situasjonen. I alle fall jeg.

Som sagt, om min største synd er å ha kalt deg en klov, så tror og håper jeg at samfunnet vil tilgi meg akkurat det. Om du føler det er en ære, så kan jeg fortsette med det.

Kan ikke du heller starte en egen tråd om hvorfor verden burde hate meg, så kan vi få en diskusjon om hva som var bedre på 80 tallet og hvilke grep Steinar ville tatt for å sikre Norges beste løfter videre fremgang i denne tråden.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Mr Benkpress07. november 2009, 22:07

1. Dersom du tror at det viktigste er å påvise noe om deg, Kirketeig, så tar du skammelig feil.
    Det viktige for meg er å støtte Steinar. Både fordi han blir utsatt for makabre angrep, langt
    under beltestedet, fra deg. Og selvfølgelig fordi jeg er enig med han i hans kritikk av
    uttakskriterier.

Igjen, Kirketeig, du er ikke viktig. For meg er du en ubetydelighet. Du vil aldri være verdt en egen tråd.

Med tanke på at du til stadighet, både videresender mailer jeg har sendt deg, for å bemerke hvilke menneske jeg er. (Jeg har ved ett tilfelle kalt deg KLOVN)

Og at du nå har brukt alle dine innlegg her på treningsforum for å bemerke det samme, så ser det ut til å være særdeles viktig for deg å så tvil om min integritet

Dette er i bunn og grunn flott, og styrker kun min tro på at jeg har rett.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Bård Havnerås08. november 2009, 01:25
Med tanke på at du til stadighet, både videresender mailer jeg har sendt deg, for å bemerke hvilke menneske jeg er. (Jeg har ved ett tilfelle kalt deg KLOVN)

Og at du nå har brukt alle dine innlegg her på treningsforum for å bemerke det samme, så ser det ut til å være særdeles viktig for deg å så tvil om min integritet

Dette er i bunn og grunn flott, og styrker kun min tro på at jeg har rett.He he!

Når du, som er styremedlem i Styrkeløftforbundet, sender ut mail til klubbleder / regionsleder, med nedsettende kommentarer og ett språkbruk som er direkte fornærmende, synes jeg det er absolutt riktig å videresende dette til både forbundskontor, styremedlemmer og andre klubbledere. Det er viktig å gjøre folk i styrkeløftmiljøet oppmerksom på hvordan du oppfører deg, av flere grunner.
Ligeså er det viktig å formidle til Treningsforums debattanter at du trekker inn Steinar Fredheims helsetilstand / sykdom, og hans fortid, for å sverte ham. Som sagt tidligere, det er viktig å få satt fingen på hvilken ynkelig liten person du er i denne aledning.  ::rofl2::

At du først benekter at du har skrevet noe nedlatende til Steinar, men prøver å vinkle det annerledes, for deretter beklage at du har sagt de tingene jeg påpeker, viser i hvertfall at du skjønner at du har gått langt over streken.

Hva du tror du har rett i, skjønner jeg ikke.

Tvert imot viser dine innlegg helt klart at i stedet for å diskutere meningene Steinar kommer med, og holde deg til det, går du til angrep på person på en måte som er totalt uakseptabel.
Som sagt tidligere, så er du meg totalt uvesentlig som person. Men når noen, uansett hvem det er, anngriper min gode venn Steinar Fredheim på en slik feig og ekkel måte som du gjør, så står jeg opp for han. Hele veien!

Nå synes jeg at vi skal spare Treningsforums medlemmer for ytterligere personlig krangel mellom oss to.
Jeg liker ikke deg og du liker ikke meg. Jeg har ingen problemer med det.
Dersom du skulle ha ønske om å diskutere noe mere med meg, så er det bare å ringe. Jeg bor ti minutters gange fra deg, og kan møte deg hvor som helst for å diskutere akkurat det du ville ønske... Når som helst!

Og med dette er jeg ferdig med å diskutere denne tråden.

Bård.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Roy Holte08. november 2009, 02:05
Trodde styremedlemmer i NSF hadde fått munnkurv på TF jeg,,;)

Å faen ...

..judas er unntaket ja..


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: KristofferM08. november 2009, 02:39
NSF virker som et seriøst forbund, det ryktes at NFF også driver å sjikanerer medlemmer over internett, nils johan semb og sondre kåfjord er noen jævler på å slenge dritt til hverandre på forum.Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite08. november 2009, 03:08
Tror det er på tide at andre tar over styringen... dette er helt vanvittig!

Vet ikke om jeg lenger har lyst til å melde meg inn i NSF i Januar sånn som ståa er nå... SINNSYKT!


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: 100008. november 2009, 03:33
”J. Hansen” Er ening i mye av du skriver, men det lønner seg å holde tunga rett i munnen når man skriver innlegg i en tråd som dette. Uttalelsene dine om at Asbjørn Randen kjørte en knebøyøkt med blodet stående ut av nesa kan lett misforstås. Det har vært en rekke diskusjoner på forskjellige fora angående Andy Bolton som løfter mark med nettopp blod spruten stående ut av nesa. Og du kan selv tenke deg hvilken retning debatten har tatt i den forbindelse?   
Sf
Kjenner ikke til disse diskusjonene rundt Bolton's neseblod. Men mener bevisst at han løfter i et forbund det ikke er dopingtester? Du tenker på han Andy Bolton med vekstmage som drar mye i mark med myk, lang stang og sjeldent med ordentlig lockout? :P


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: fredheim08. november 2009, 04:26
”J. Hansen” Er vel ikke så mange Andy Bolton som er verdenskjent som markløfter, myk stang eller ikke, 460kg er uansett imponerende vekter og kanskje ikke så rart han får litt ekstra trykk i skallen. Nå er det som du sier at det ikke er noen dopingtester i de stevnene han er med i, men der bør jo diskusjonen stoppe. Ingen har avlevert dopingtest og ingen er tatt for doping. Så da blir alt annet spekulasjoner. Må ikke glemme at det finns stevner i Norge også som ikke har dopingtster og skulle det være det, så er det jo bare et fåtall som blir testet. Når det er sagt, så er min personlige mening at det nå er forsvinnende lite dopingbruk i styrkeløft her hjemme. 

Når det gjelder de programmene jeg trente etter på 80 tallet så var det Vidar Tangen som hjalp meg med disse, hvor lenge jeg fulgte disse programmene var muligens litt til og fra en 9 års periode som Vidar påpeker er riktig, jeg hadde god hjelp av å trene etter disse prinsippene i lange perioder. Men å kalle det Dietmar program blir litt feil, da han så vidt jeg vet, ikke var involvert i noen av de programmene Vidar satt opp til meg. Og dagens Dietmar program kan vel lite sammenlignes med datidens. Mye har forandret seg på 20 år.

Mulig de hadde en dialog sammen om hvordan det skulle gjøres, ikke vet jeg, men det som ble diskutert og lagt opp, gjorde vi på to manns hånd, og vi ble derfor enig underveis om hvordan det skulle trenes. Men å sammenligne datidens program med de som trenes nå, tror jeg er lite sammenlignbart.

På de tyngste øktene kunne jeg trene opp til 15-20 tunge knebøy og markløft sett samme treningsdag. For eksempel. 5x5 på 200kg i knebøy med kun knebind, for deretter å kjøre 5x5 på 220kg i markløft. Noen dager etter kunne jeg prøve meg på oppimot max. Dette var ikke noe uvanlig tunge økter på den tiden. Må huske at jeg var en lett løfter som hentet meg raskt, så jeg kunne vel ikke sammenligne meg med en tung løfter, tviler på de hadde orket dette kjøret over tid. 

Så når jeg ser igjennom hvilke mengder og kg som skal gjennomføres i løpet av uken på de nye Dietmark programmene, så virker det som en slags oppladning i forhold. Mulig det er mer riktig, det skal ikke jeg påstå, siden jeg ikke har prøvd det, annet enn at det opplegget jeg trente hadde god effekt og skaffet meg en rekke titler og rekorder.

Til avslutning vil jeg bemerke en gang for alle. Jeg har aldri påstått at programmene til Dietmar er dårlige, jeg har påpekt at det kan finnes en mulighet for at et annet opplegg passer bedre for andre.

Videre er jeg ikke enig i den politikken som forbundet driver med, skal du være en del av landslaget, så skal Dietmar lage programmene, hvis ikke får man ikke være med på landslaget. Og heldigvis er jeg ikke alene om å mene dette. Jeg tror og håper at det i fremtiden kommer løftere som er gode nok til landslaget, og som samtidig har andre treningsprinsipper de sverger til. Gjerne etter å ha prøvd Dietmar sine først. Først da tror jeg at de som er best med eget treningsprogram vil bli tatt ut på landslaget.
sf


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: jaycutler08. november 2009, 11:25
Kjenner ikke til disse diskusjonene rundt Bolton's neseblod. Men mener bevisst at han løfter i et forbund det ikke er dopingtester? Du tenker på han Andy Bolton med vekstmage som drar mye i mark med myk, lang stang og sjeldent med ordentlig lockout? :P


hvis du har lyst til å prøve den typen markstang så kan du bli med på Avancia på Skedsmokorset. Så kan vi se hvor mye mer du drar  ;D


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: næææh08. november 2009, 12:14
”Næææh” Tror det er mange som har fått med seg poenget mitt, og at du er enig i noe av det jeg har skrevet er jo fint. Men siden du er så hyggelig å gratulere meg med ferdigsonet dom, så hadde jeg satt pris på å vite hvem du er, kjekt å vite hvem jeg skal takke for omsorgen.
Sf

Mulig det bare er jeg som er treg, men de 5 første sidene i denne debatten var det jaggu ikke greit å få noe fornuftig ut av. Men for all del, jeg er enig i det du prøver å få frem, selv om det ble veldig mye forklaring rundt noe jeg mener kunne vært sagt ganske enkelt.

Forøvrig var ikke "gratulasjonen" ment som en spydig kommentar, men den kom på feil sted til feil tid, den ser jeg. Om du vil vite hvem du skal "takke for omtanken", foreslår jeg at du sender meg en PM, så skal du få fullt navn, adresse og hvor jeg til daglig oppholder meg ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong108. november 2009, 12:59
Tror det er på tide at andre tar over styringen... dette er helt vanvittig!

Vet ikke om jeg lenger har lyst til å melde meg inn i NSF i Januar sånn som ståa er nå... SINNSYKT!
This! Hadde selv tenkt å melde meg inn i NSF å begynne å løfte litt på stevner osv etterhvert, men lysten er liksom ikke helt der lenger.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Teletubbi10408. november 2009, 13:03
Er vell ikke lenge til WPC kommer til norge,da blir det nok en ny æra innen styrkeløft.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming08. november 2009, 13:39
"slux" Jeg kan komme med et eksempel fra min egen klubb. Rune Rauås i 125kg klassen har løftet rundt 195kg i benkpress uten drakt i flere år. På stevner har han de to siste årene økt fra ca 210 til 235 uten å bli sterkere raw. Her om dagen fikk han en ny benkpressdrakt som gjorde at han løftet 270kg og det uten å løfte en eneste kg mer raw. Så hva vil du tilegne fremgangen? Dietmar, det kan det ikke være for det trener han ikke.

Så å påstå at de som løfter mye med drakt også er de sterkeste uten medfører faktisk ikke riktighet.
sf

Det var et passe uinterresant eksempel på hvorfor mr.hvermansen ikke har fått fremgang, jeg spør spesifikt om hvilke av de utøverene Dietmar følger opp som har hatt manglende fremgang, du mener vel ikke at en skal dømme en landslagsutøvers arbeid utifra en hvilken som helst annen utøvers fremgang?

Det siste du sier vet jeg ikke hvor du henter ifra? Det medfører ikke riktighet nei, men det er ikke det debatten handler om?

Så kom med begrunnelse her Fredheim, hvilke landslagsutøvere har dårlig/ikke tilfredstillende fremgang?

Ser du moderer deg selv til at andre opplegg muligens kunne ha vært bedre. Det skal jeg ikke argumentere for, det vet man ikke før en har prøvd ut alle andre opplegg, men intill videre er det nok Dietmar Wolf som er det beste og sikreste alternativet.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong108. november 2009, 13:41

Ser du moderer deg selv til at andre opplegg muligens kunne ha vært bedre. Det skal jeg ikke argumentere for, det vet man ikke før en har prøvd ut alle andre opplegg, men intill videre er det nok Dietmar Wolf som er det beste og sikreste alternativet.
Først etter 9 sider kommer dette frem, tidligere i tråden har det sett ut som om dere mener at dietmars opplegg er det beste uansett utøver.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming08. november 2009, 13:50
Først etter 9 sider kommer dette frem, tidligere i tråden har det sett ut som om dere mener at dietmars opplegg er det beste uansett utøver.

Dere?
Vi har hver vår egen mening. Jeg snakker for meg selv og ingen andre.
Jeg mener: Dietmars treningsmetodikk tilpasses til hver enkelt utøver (dere snakker om et opplegg i entall, vitner om liten innsikt), derfor tror jeg det spiller mindre rolle variasjon fra utøver til utøver , men at det kan finnes en bedre metode det kan godt hende,men intill denne er funnet og utprøvd er det tryggeste og beste å holde på langslagstreneren og metodikken som har gitt lille Norge verdensmestere, verdensrekorder etc. "Never change a winning team".

PS: Har til gode å se HVA dere mener er feil med Dietmars treningsmetode, som er tuftet på det meste av forskning på periodisering, intensitet osv  :what: Dette er ikke som forskjellen på RYP og 5x5..


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Egil Skallagrimsson08. november 2009, 15:41
Slux... Fredheim har aldri nevnt hildeborg, som du bruker som "bevis" på dietmar sin fortreffelighet. Han viste meget tydelig i første innlegg vel, at det var utøvere som har hatt tilnærmet null fremgang på 4 år. les hans tidlige innlegg om igjen tror jeg...

Argumentet ditt litt tilbake her om hildeborg sin jevne fremgang blir litt å skyte seg selv i foten, da den jevne fremgangen har kommet sammen med den jevne vektoppgangen på ca 50 kg...

Er det så vanskelig å svelge at andre tilnærminger for enkelte utøvere kan føre til gode resultater, selv om få andre har en så langsiktig filosofi som Dietmar. :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite08. november 2009, 15:48
PS: Har til gode å se HVA dere mener er feil med Dietmars treningsmetode, som er tuftet på det meste av forskning på periodisering, intensitet osv  :what: Dette er ikke som forskjellen på RYP og 5x5..

Nå må du høre på hva folk sier da mann... Ingen som sier at det er noe FEIL med Dietmar... bare påpekes at andre treningsmetoder kan være like så god om ikke bedre for visse individer...


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong108. november 2009, 15:50
Dere?
Vi har hver vår egen mening. Jeg snakker for meg selv og ingen andre.
Jeg mener: Dietmars treningsmetodikk tilpasses til hver enkelt utøver (dere snakker om et opplegg i entall, vitner om liten innsikt), derfor tror jeg det spiller mindre rolle variasjon fra utøver til utøver , men at det kan finnes en bedre metode det kan godt hende,men intill denne er funnet og utprøvd er det tryggeste og beste å holde på langslagstreneren og metodikken som har gitt lille Norge verdensmestere, verdensrekorder etc. "Never change a winning team".

PS: Har til gode å se HVA dere mener er feil med Dietmars treningsmetode, som er tuftet på det meste av forskning på periodisering, intensitet osv  :what: Dette er ikke som forskjellen på RYP og 5x5..
Dere?
Vi har hver vår egen mening. Jeg snakker for meg selv og ingen andre.
Hvis du har lest hva jeg har skrevet tidligere i tråden så ser du at jeg er klar over at dietmarprogrammene tilpasses hver enkelt utøver, og at jeg ikke vil kommentere dette da jeg ikke er landslagsutøver og ikke har innsikt i dette.

Ja nå har jeg vell faktisk kommentert dietmars opplegg på et vis. Poenget mitt var, som både du og jeg forstår, at det er tilnærmet umulig å finne det ultimate opplegget til en utøver, selv om en utøver har god fremgang med et program, så vites det ikke om samme utøver kunne hatt bedre fremgang med et annet program. Jeg mener ikke at det er noe galt med dietmar, og om det er inntrykket du sitter igjen med så har du ikke lest gjennom hva jeg har skrevet.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming08. november 2009, 15:54
Hvem er det som tilnærmet har hatt null omgang på 4 år Egil? Inger Blikra, som i all annen idrett hadde "lagt opp" pga at hun har vunnet og utrettet alt som er mulig allerede, men heller setter atter en ny norgesrekord, eller Heidi som satt ny personlig rekord for to måneder siden? Om jeg bør lese førstepost om igjen bør kanskje du sjekke resultatlistene til NSF?

Ang det å kritisere "jevn fremgang" med vektoppgang så er jo det helt naturlig i en løfters utvikling uansett treningsopplegg- men klart det hjelper på. Heldigvis faller ikke min argumentasjon ene alene på Hildeborgs fremgang, men på den samlede fremgangen til hele landslaget.

Om du leser mitt innlegg så er jeg jo kjempeåpen for at det fins andre opplegg, men jeg mener det er ingenting som kan slå det å ha en trener (istedenfor å "trene" egne opplegg som snakkes om), og at det pr dags dato er ingen grunn til å lete etter andre som kan ta over jobben for Dietmar. Norge kunne kanskje vunnet fotball-VM med en annen trener enn Drillo i gullperioden, men man var en idiot om en faktisk skiftet han ut.

Nå må du høre på hva folk sier da mann... Ingen som sier at det er noe FEIL med Dietmar... bare påpekes at andre treningsmetoder kan være like så god om ikke bedre for visse individer...

Hvorfor dette fokuset på individ til individ?

Ok, kjempefin ting å påpeke, kan Norge fortsette å vinne medaljer med Dietmar nå?  ::)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten08. november 2009, 15:54
Dette blir litt "for og imot Dietmarprogram".  Og det er vel ikke debatten, den dreier seg om at Fredheim synes at landslagsutøverene må få bestemme selv hvilke program de skal trene etter.  Og jeg spør igjen, i hvilken individuell idrett kan landslagsutøverne selv bestemme sine programmer?  Gjør friidrettsutøvere, turnere, hoppere hva de vil?

Det er ikke sikkert du er en tulling Fredheim, jeg kjenner deg jo ikke annet enn igjennom dine innlegg her.  Og på TF er du for meg en tulling, privat er du sikkert en ok fyr.  Og jeg er helt enig, det er ikke alt jeg skriver som er like fornuftig, det er vel mest fordi jeg er en selvutnevnt kverulant.

Og til Bård, det er enkelt å finne ut hvem jeg er ved å google mitt nick, eller eventuellt gå inn på www.aktiviteten.no (http://www.aktiviteten.no).  Så jeg er ikke en av de som gjemmer seg. :)Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite08. november 2009, 15:58
Hvorfor dette fokuset på individ til individ?

Fordi alle er ikke like...


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: grizzlysterk08. november 2009, 16:03
Er vell ikke lenge til WPC kommer til norge,da blir det nok en ny æra innen styrkeløft.

Det tror jeg også! Doping + dobbellagsdraker = superpopulært i Norge.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Teletubbi10408. november 2009, 16:04
Det tror jeg også! Doping + dobbellagsdraker = superpopulært i Norge.

Haha,dette innlegget var lavmål selv for deg å være.
du har tydeligvis null peiling på hvordan det er i wpc.
de har egen raw "divisjon" + dopingbestemmelser som er strengere enn de du finner i nsf.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Egil Skallagrimsson08. november 2009, 16:10
Slux... å være på et landslag og i en satsningsgruppe bør gjøre løfteren bedre. Det steinar påpeker er at ikke alle av dem har blitt nevneverdig bedre. Da burde det vært prøvd andre ting! :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Leifbjørn08. november 2009, 16:12
Haha,dette innlegget var lavmål selv for deg å være.
du har tydeligvis null peiling på hvordan det er i wpc.
de har egen raw "divisjon" + dopingbestemmelser som er strengere enn de du finner i nsf.

Og dei er like flinke til å teste? ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming08. november 2009, 16:15
Fordi alle er ikke like...

Derfor er det flott at hvert program blir spesialsydd. Det eneste som er felles er forskning, som på alle andre felt er allmenngyldig.

Slux... å være på et ladslag og i en satsningsgruppe bør gjøre løfteren bedre. Det steinar påpeker er at ikke alle av dem har blitt nevneverdig bedre. Da burde det vært prøvd andre ting! :)

Såklart :) Og det har da landslaget blitt har de ikke det da? Hvem har ikke blitt bedre? Ikke Inger, ikke Heidi, ikke Hildeborg , ikke Randen, ikke Olaf, må jeg fortsette?

Klart det er enkelte som ikke har hatt ensidig nye perser på alle stevner gjennom alle år, men i en liten idrett som styrkeløft så blir resultatene også mye preget av at en må trappe ned på treningen på grunn av jobb, familieforøkelse og også skader og lignende, men trass i dette er Norge et av de beste styrkeløftnasjonene - og det er ikke på grunn av et stort utvalg løftere å finne talent i, men god trening.

Om det er løftere på landslaget som ikke har hatt god nok fremgang over en periode er jeg sikker på at landslagstreneren har endret på opplegget, som er tuftet på gjennomforsket periodiseringsvitenskap. Klart det kan finnes andre bedre alternativer, hvem vet, men hvorfor gjøre det når fremgangen og resultatene er mer enn tilfredstillende?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Egil Skallagrimsson08. november 2009, 16:19
... du trenger virkelig å lese førsteinnlegget til steinar igjen.. ;)

Det fins løftere som trener annerledes og som også har fremgang. Noen internasjonale ville garantert hatt godt av å trent etter dietmar sine prinsipper noen år... på samme måte som det fins gode, gamle og velfundamenterte regimer som gir enkelte utøvere bedre progresjon. :)

Skylapper er ingen god ting... ta dem av! :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: grizzlysterk08. november 2009, 16:21
Haha,dette innlegget var lavmål selv for deg å være.
du har tydeligvis null peiling på hvordan det er i wpc.
de har egen raw "divisjon" + dopingbestemmelser som er strengere enn de du finner i nsf.

Ja det stemmer nok med tanke på at vi ikke får lov til å ha egne bestemmelser på det feltet. Da vil jo faktisk alle forbund som ikke er under paraplyen til Nif, som har egne bestemmelser, være strengere enn de som er i NSF. Vi får se om WPC-Norge får komme inn i Nif med "en divisjon som blir testet" og en "her er det ingen kontroll divisjonen."

Hjelper ikke å ha bestemmelser man ikke håndhever ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming08. november 2009, 16:23
I alle dager Egil? Hva er det du vil frem til? Jeg har lest innlegget to og tre ganger, svart på deg - men du fortsetter å unnga å svare på det jeg spør om likt med Fredheim. JA det finnes kanskje måter å få mer fremgang på. Jeg er faktisk nesten sikker på at samtlige på landslaget kunne løftet MER vekter for 5 år siden enn de gjorde da, med en annen filosofi, men da er det ikke sikkert de hadde kunne tatt norgesrekorder nå. Jeg har aldri sakt at Dietmar er eneste alternativet.
Men det er ikke uten grunn at man sier "never change a winning team". Hvem er det som ikke har tilfredstillende fremgang/resultat?? :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Egil Skallagrimsson08. november 2009, 16:30
I alle dager Egil? Hva er det du vil frem til? Jeg har lest innlegget to og tre ganger, svart på deg - men du fortsetter å unnga å svare på det jeg spør om likt med Fredheim. JA det finnes kanskje måter å få mer fremgang på. Jeg er faktisk nesten sikker på at samtlige på landslaget kunne løftet MER vekter for 5 år siden enn de gjorde da, med en annen filosofi, men da er det ikke sikkert de hadde kunne tatt norgesrekorder nå. Jeg har aldri sakt at Dietmar er eneste alternativet.
Men det er ikke uten grunn at man sier "never change a winning team". Hvem er det som ikke har tilfredstillende fremgang/resultat?? :)
Var jo derfor jeg to ganger har bedt deg lese innlegget hans. Det står der.  Hvis hans utregninger og kontroll av resultatene stemmer, så er det kanskje to-tre av landslagsløfterne som med fordel kunne trent etter litt andre prinsipper. Tatt i betraktning utviklingen av draktene osv... jeg husker i 2004 og 2005 da FAK var lengst fremme på treningsmetodene i benkpress... og ble delvis latterliggjort for det.. nå er de prinsippene implementert i dietmar sine programmer... flere år senere. Og det er flott at man til slutt ser at westside og andre tanker og verktøy virker! :) 


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: C.Lars108. november 2009, 16:35
Jeg  har til dags dato aldri blitt testa av nsf, så kan ikke si jeg er imponert over dopingkontrollene på stevnene, har blitt testa noen ganger i vektløfting da, virker som det er mye mer testing der! der kommer vi innpå det med roy holte å, han blir kasta ut pga han har innrømt dopingbruk til forbundet, men løftere kan konkurere aktivt i flere år uten å bli testa, skaper ikke veldig stor tillit til løfterne det heller syns jeg. sier det her pga folk på senteret spør om je har blitt testa liksom, å jeg kan jo ikke ljuge å si JA, ser de rynker på nesa liksom, jeg vet med meg selv at jeg aldri har brukt noe liksom, men folk er jævlig skeptiske innenfor den doping greia, er ikke mye som skal til for at folk blir misstenksomme eller mister tillitt!


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: bergan0108. november 2009, 16:37
Og det er flott at man til slutt ser at westside og andre tanker og verktøy virker! :) 

Liten digresjon:
Westside er utviklet utfra hvordan treningsmetodene til russerne var for en del år siden, det samme er Dietmar sine metoder. Så i bunn og grunn er det samme utgangspunkt, men forskjellige tolkninger.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Egil Skallagrimsson08. november 2009, 16:56
Veldig stor forskjell i praksis på et WS prog og et dietmarprogram, men flere av grunntankene kommer fra det tidligere vektløftingsmiljøet i østeuropa, ja. :)

Jeg for min del (for å spore fullstendig av) hadde mye moro med dietmar mengde for så å gå over på en tungt westsideperiode.

Det fins GULL i begge metodene og variasjon er for enkelte nøkkelen... andre TRENGER tre økter på benk pr uke for å opprettholde gode prestasjoner...

Når det gjelder disse løfterne, så er det eneste steinar ikke tar med i betraktning kanskje den egentlige årsaken til "stagnasjonen"... nemlig forhold som ligger utenfor idretten og selve treningen.

Kanskje resultatene ikke hadde vært så gode hvis det ikke var for den langsiktige tanken til Dietmar!?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Rulatoren08. november 2009, 16:57
Liten digresjon:
Westside er utviklet utfra hvordan treningsmetodene til russerne var for en del år siden, det samme er Dietmar sine metoder. Så i bunn og grunn er det samme utgangspunkt, men forskjellige tolkninger.

Dette er et godt poeng, og det viser at russerne har vært de banebrytende innen kunnskap om styrketrening.  Sheiko er også et russisk system som har produsert gode resultater, demonstrert ved Wade Hooper og såvidt jeg har forstått Erik Stiklestad.  Så når russere soper med seg medaljer og rekorder i vektløfting og styrkeløft, skyldes det nok mer enn et frynsete forhold til doping.

Det skal også sies at Westsidesystemet er i stadig utvikling, og i stor grad forandret siden nittitallet.  Mange amerikanere som trener Westside har nå forlatt dynamic effort-delen av systemet helt.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite08. november 2009, 16:57
Klart det kan finnes andre bedre alternativer, hvem vet, men hvorfor gjøre det når fremgangen og resultatene er mer enn tilfredstillende?

Takk... dette er det jeg har prøvd å si hele tiden! Merk: jeg har ikke sagt noe om dårlige resultater på landslaget og dårlig fremgang...


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming08. november 2009, 17:32
Var jo derfor jeg to ganger har bedt deg lese innlegget hans. Det står der.  Hvis hans utregninger og kontroll av resultatene stemmer, så er det kanskje to-tre av landslagsløfterne som med fordel kunne trent etter litt andre prinsipper. Tatt i betraktning utviklingen av draktene osv... jeg husker i 2004 og 2005 da FAK var lengst fremme på treningsmetodene i benkpress... og ble delvis latterliggjort for det.. nå er de prinsippene implementert i dietmar sine programmer... flere år senere. Og det er flott at man til slutt ser at westside og andre tanker og verktøy virker! :) 

Nå har jo de to utøverene perset i det siste, og har derfor egentlig bare vært offer for et retorisk poeng/løgn fra fredheim sin side. :) Under ett (slik kan man luke ut ting som ikke angår treningen i det hele tatt)  har landslaget meget god fremgang og meget gode resultater, så derfor skjønner ikke jeg hvor kritikken om dårlig fremgang kommer fra.

Hvem er det som har skylapper, den som erkjenner de faktiske resultat, eller den som må lyve for å få støtte i sine poeng?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong108. november 2009, 17:36
Hvem er det som har skylapper, den som erkjenner de faktiske resultat, eller den som må lyve for å få støtte i sine poeng?
Kanskje begge :)?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Down and coming08. november 2009, 17:41
Fordi?


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Hernes08. november 2009, 17:47
Det tror jeg også! Doping + dobbellagsdraker = superpopulært i Norge.

Den dagen WPC kommer til Norge blir det fokus på rawløfting både testet og utestet, superdrakter er det lite miljø for i Norge. Raw derimot ;) 


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Hernes08. november 2009, 17:49
Og dei er like flinke til å teste? ;)

Det er ikke wada-testing i AWPC. Men på stevner blir en relativt høy prosent testet, og når man har WPC divisjon på samme stevne uten testing så ser man at folk som har urent mel i posen velger sistnevnte.  Dog, med en positiv dopingprøve i AWPC så kan du aldri løfte der igjen og må løfte i WPC. Så det funker greit det også. Ser man på resultatlistene fra f.eks RawVM09 er det merkbare gap i samme vektklasser fra AWPC og WPC.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Boyscout slayer08. november 2009, 18:01
Det er ikke wada-testing i AWPC. Men på stevner blir en relativt høy prosent testet, og når man har WPC divisjon på samme stevne uten testing så ser man at folk som har urent mel i posen velger sistnevnte.  Dog, med en positiv dopingprøve i AWPC så kan du aldri løfte der igjen og må løfte i WPC. Så det funker greit det også. Ser man på resultatlistene fra f.eks RawVM09 er det merkbare gap i samme vektklasser fra AWPC og WPC.

Like dopingfritt som american football med andre ord? ;) Hele poenget med antidoping forsvinner jo når folk ikke kan bli testet når som helst og hvor som helst. I beste fall unngår man vel at folk er juicet i konkuransen..


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Hernes08. november 2009, 18:04
Like dopingfritt som american football med andre ord? ;) Hele poenget med antidoping forsvinner jo når folk ikke kan bli testet når som helst og hvor som helst. I beste fall unngår man vel at folk er juicet i konkuransen..

Hvor brukte jeg ordet dopingFRITT?  Jeg skrev om hvordan testingen foregår kis :) Ser man på resultatlistene så ser man at det er en god del tyngre vekter som blir gjort i samme vektklasse  i WPC kontra AWPC,  dette sier meg at folk som ikke er rene velger å løfte i WPC fordi de kan:) Selvfølgelig er det noen som sniker seg unna her og der, men det bryr jeg meg lite om. AWPC kunne sikkert med fordel være underlagt Wada og WPC ikke, men nå er jeg en av de som ikke bryr meg så fantastisk mye om antidoping når det gjelder konkurrering utenfor NIF og slikt ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Boyscout slayer08. november 2009, 18:13
Hvor i mitt innlegg påsto jeg at du sa at det var dopingfritt? Jeg stillte ganske enkelt et retorisk spørsmål for å få frem et enkelt poeng. Kis :)

Lurer på hvor stor forskjellen er styrkemessig mellom juicet og ikke juicet? Kanskje det er denne forskjellen du ser mellom WPC og AWPC

KIIIIIISSSSS :P


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Hernes08. november 2009, 18:16


Lurer på hvor stor forskjellen er styrkemessig mellom juicet og ikke juicet? Kanskje det er denne forskjellen du ser mellom WPC og AWPC


Var det ikke det jeg nettopp skrev? At når man har valget mellom en testet og utestet divisjon at de som er urene velger å løfte i den utestede divisjonen?  :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Boyscout slayer08. november 2009, 18:21
Var det ikke det jeg nettopp skrev? At når man har valget mellom en testet og utestet divisjon at de som er urene velger å løfte i den utestede divisjonen?  Ellers er vi vel enige håmå?

Jeg ser ikke på folk som bruker steroider hele året utenom konkuransetider som rene, så tror ikke vi er helt enige der ;) Poenget mitt var at det sikkert er enormt mye dopingbruk i begge grener, så antydet jeg at forskjellen du ser i resultatene er den forskjellen man får mellom å være full av stoffer i konkuranse, eller bare resten av året(awpc).

buddy


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TheGreatWhite08. november 2009, 18:22
Var det ikke det jeg nettopp skrev? At når man har valget mellom en testet og utestet divisjon at de som er urene velger å løfte i den utestede divisjonen?  :)

Ventet at du kom inn i denne diskusjonen så fort WPC ble nevnt! :P hohoho... :D


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Hernes08. november 2009, 18:25
Jeg ser ikke på folk som bruker steroider hele året utenom konkuransetider som rene, så tror ikke vi er helt enige der ;) Poenget mitt var at det sikkert er enormt mye dopingbruk i begge grener, så antydet jeg at forskjellen du ser i resultatene er den forskjellen man får mellom å være full av stoffer i konkuranse, eller bare resten av året(awpc).

buddy

Hvordan kan du vite at de bruker roids hele året? Kjenner du de?  Men det er det som er problemet med halve forumet her, skyldig til det motsatte er bevist og man tror bare vondt om folk. Jeg tror mesteparten av de som løfter i AWPC faktisk er rene( ikke alle, tilogmed IPF har mange svin på skogen;) )du tror ikke det. Så der får vi bare være uenige :)  


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Boyscout slayer08. november 2009, 18:28
Jeg sier ikke at de gjør det, jeg sier at det er fullt mulig, og at det derfor blir litt teit å tro at de beste ikke utnytter alle mulighetene de har.

Friend ;)

Men ellers vil jeg ikke hørres ut som den gjengse grinebiter som tror at alle doper seg, poenget mitt er bare at jeg personlig syns at doptingtestingen i AWPC blir for dårlig om man ønsker seg dopingfrie utdøvere.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Hernes08. november 2009, 18:30
Jeg sier ikke at de gjør det, jeg sier at det er fullt mulig, og at det derfor blir litt teit å tro at de beste ikke utnytter alle mulighetene de har.

Friend ;)

Men ellers vil jeg ikke hørres ut som den gjengse grinebiter som tror at alle doper seg, poenget mitt er bare at jeg personlig syns at doptingtestingen i AWPC blir for dårlig om man ønsker seg dopingfrie utdøvere.

Selvfølgelig er muligheten der, det benekter jeg ikke! Og ja, testing utenfor wada er egentlig lite vits i. Men når man har en utestet divisjon i samme konk velger jeg å tro at de fleste urene velger å løfte der istedet.  I bunn og grunn enige?  :what:


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong108. november 2009, 18:32
Jeg ser ikke på folk som bruker steroider hele året utenom konkuransetider som rene,
Hvordan kan du vite at de bruker roids hele året?
Jeg sier ikke at de gjør det,


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Boyscout slayer08. november 2009, 18:33
Selvfølgelig er muligheten der, det benekter jeg ikke! Og ja, testing utenfor wada er egentlig lite vits i. Men når man har en utestet divisjon i samme konk velger jeg å tro at de fleste urene velger å løfte der istedet.  I bunn og grunn enige? :What:

hehe ja ok da ;)

Må si at du har rimelig stor tro på mennesker vilje til å utdøve god moral.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: C.Lars108. november 2009, 18:34
angrer meg virkelig for at jeg meldte meg inn på treningsforum, for nå ser jeg hvor sære de fleste styrkeløftere under nsf er!


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Hernes08. november 2009, 18:37
hehe ja ok da ;)

Må si at du har rimelig stor tro på mennesker vilje til å utdøve god moral.

Det kan være, ikke verdens mest negative egenskap tør jeg påstå ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Boyscout slayer08. november 2009, 18:39
angrer meg virkelig for at jeg meldte meg inn på treningsforum, for nå ser jeg hvor sære de fleste styrkeløftere under nsf er!

Jeg har en idé, hva om du teller alle de sære styrkeløftprofilene du finner her på TF, og sier ifra når du har nådd rundt 650 som vil være flesteparten :) Jeg finner maks 20 jeg :(

Det kan være, ikke verdens mest negative egenskap tør jeg påstå ;)

hehe, kanskje ikke ;)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: C.Lars108. november 2009, 18:44
Jeg har en idé, hva om du teller alle de sære styrkeløftprofilene du finner her på TF, og sier ifra når du har nådd rundt 650 som vil være flesteparten :) Jeg finner maks 20 jeg :(

hehe, kanskje ikke ;)

Det er mulig, skal ikke si alle er det. Men syns mye av det som blir skrevet her og på veldig mange andre innlegg er veldig sært!


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: aktiviteten08. november 2009, 18:46
Så blir tråden ødelagt igjen.  Moderator, rydd opp og slett de siste 10-20 innlegga. >:(


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Michael-08. november 2009, 18:48
angrer meg virkelig for at jeg meldte meg inn på treningsforum, for nå ser jeg hvor sære de fleste styrkeløftere under nsf er!

Haha, er vell ikke verre enn at du melder deg ut? Ingen som tvinger deg til å være medlem.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: jaycutler08. november 2009, 19:20
angrer meg virkelig for at jeg meldte meg inn på treningsforum, for nå ser jeg hvor sære de fleste styrkeløftere under nsf er!

Du burde vel heller angre på at du meldte deg inn i nsf.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Michael-08. november 2009, 20:12
angrer meg virkelig for at jeg meldte meg inn på treningsforum, for nå ser jeg hvor sære de fleste styrkeløftere under nsf er!

Men jaggu, er det deg Larsen? hah, tenkte ikke over at det var deg :)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Varknebøyer108. november 2009, 20:19
Hvis poenget dit Steinar er at noen har reist til årets  Vm og ikke burde det så mener jeg du tar feil med unntak av at Kristine kanskje burde vært der. Men kun kan ikke konkurrere mer en det hun gjør nå uten å miste henne da hun blir senior. Vi så gjennom hele 90 tallet at gode junior løftere ble matchet for ofte og falt fra.

Når det gjelder herrene burde Roy H vært der av legale grunner men ikke av andre grunner, kanskje CYC burde ha reist men han er fortsatt junior og av samme grunner som Kristine kanskje bør gå gradene.

Jeg mener at skade utøvere som ikke er 100% restituert bør lavere å delta av et helemessig synspunkt. Siden dette er toppidrett vil det da være vanskelig av noen å stille da de fleste har en eller annen skade i en eller annen grad de sliter med.

Når det gjelder kravet om å trene etter Dietmars opplegg er dette er fornuftig syn da mange av våre beste damer var ferdige "før de begynte" pga høy intensitets trenings om du promoterer og liker. Når det er sagt sier jeg ikke at det er et system som fungerer men risiko for skader er 10-100 ganger større (personlig erfaring pluss observasjoner og ulike samtaler). Når det er sagt hadde jeg håpet at dette kravet ikke var et krav for internasjonal deltagelse da det er et system som tar myyyye tid.

Mange sliter med å få til å gå opp med en hentisk hverdag. Nå er det heller ikke slik at alt Dietmar og utøveren gjør er offisielt og flere tilpassininger må gjøres. Men til Dietmars fortjeneste tror jeg at både Russerne og Ukraineren trener øst blokk stil som har sine fordeler.

Får vel du junior verdensmester og ikke åpen verdensmester, men det mulig jeg tar feil. Den første junior verdensmesteren Roger Eriksen nærmest lo når han fikk program fra Dietmar første gangen men har i ettertid sammen med utdanning brukt mye at mengdetreningsfilosofien da det faktisk fungerer.

Nå er vel din kritikk til Inger og Heidi med flere som serr ut stil å stagnere at de bør prøve andre metoder som mere tung trening. Jeg vil gå videre å si eksplosiv og eksentrisk problemet er vel egentlig at alle har kommet på et så høyt nivå at skadeproblemer pga slitasje setter sperrer for dette. Til orientering hadde Hildeborg så store skade problemer uka før VM at hun nesten ikke klarte å bøye seg for å ta på sokkene. Inger har neste ikke vært på tunge vekter pga prolaps og Heidi har mer enn nokk å gjøre. Jeg vil heller si hipp, hipp, hipp hurra for dame, veldig bra.

Når det gjelder utstyr er det ingen av dame som er veldig flinke på det eller får ut maks. Få av herrene er  100% på utstyr, Tor Herman er nok den som behersker det best. jeg tipper 10-20 kg mer på damene og 15-30 kg mer på herrene.

Årets VM var litt under det jeg selv hadde forventet av herrene til tross for en meget bra innsats av et "halv invalid kjerringlag" (damen skjønner spøken). Siden jeg ikke kjenner omstendigheten til de herrene blir det vanskelig å uttale seg. Asbjørn hadde 390 x 2 i bøy et par uker før, 300 kg benk og 330 i mark å han har enda mer å kjempe for på NM (som blir tidenes). Olaf hadde rapportert gode vekter og Tor Herman var i god form. Kanskje tidsforskjellen, bakterie kultur .... hadde noe å si.

Hvis poenget ditt Steinar er at de trolig kan få enda mer ut av høy kvalitets trening er vi ening med et unntak som heter skader.

Jeg tror mange her undervurder deg... godt med noen som har et annet syn. Kanskje du bør ta med systemer og helter det har fungert for som Caleb Willimas, Ricky dale Crain, ...

Jeg tipper de som blir best er de som klarer å bruke det beste fra alle.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: Iceberg09. november 2009, 17:04
En kan vel si mye om Dietmar og hans disipler men han har vel vært flink til å la ting ta litt tid.
Det blir vel alltid en diskusjon når man er i toppen om potensial og utnyttelse av det men det så mange faktorer med i bildet også på individnivå.
Det virker i alle fall logisk for meg at tunge løftere som er rene må holde lavere intensitet enn lette utøvere (rent generelt) med så mye masse og relativ belastning.
Det som predikes av høyintensitetstrening kommer vel fra huler der dopbruken har vært konstant i 30 år omtrent.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: 110%09. november 2009, 18:34
(http://fc07.deviantart.net/fs45/f/2009/108/5/8/Double_Face_Palm_by_RIOTmon.jpg)


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: klikketryne11. november 2009, 15:43
Så blir tråden ødelagt igjen.  Moderator, rydd opp og slett de siste 10-20 innlegga. >:(

gamle grinebiter. slett min og hans post også.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: JanB Diddl etc11. november 2009, 16:57
For å sette dette rekordjaget i perspektiv; hvor lenge er det ikke siden Thorkildsen perset i spydkast? 3 år! Hvorfor? På toppnivå handler det om å treffe toppformen, en kan rett og slett ikke sette pers på hver bidige stevne på det nivået.


Han trener Bjartmar. Ikke rart det er 3 år siden han perset.


Tittel: Sv: Steinar Fredheim - Analyserer VM og Dietmar
Skrevet av: TFKong111. november 2009, 17:02
Han trener Bjartmar. Ikke rart det er 3 år siden han perset.

Men jeg har hørt at dette er mer langtenkende enn Dietmar, han perser kanskje ikke de neste 10 årå, men når han først perser så perser han med 100 meter om gangen.