Treningsforum

Kosthold => Kosttilskudd => Emne startet av: Anders triceps på 23. november 2009, 22:56



Tittel: kosttilskudd? hjelp!
Skrevet av: Anders triceps23. november 2009, 22:56
hei ;D jeg er 174 cm høy, veier 68-70 kg. Har trent aktivt i 3 år, går på protein pulver hver dag og spiser variert mat hele tiden, prøver å bli større men får det ikke til. Synes at jeg er for tynn, vil legge på meg!  Har bare muskler på kroppen, nesten ikke fett. Jeg tar udo's choice olje + tran hver dag! Trener 3-4 dager i uka (1,5-2 timer + svømming) + at jeg er snekker, så er veldig aktiv. Lurer på om noen kan hjelpe meg litt med hva jeg kan spise for å gå opp i vekt + hvilken vektøkningspulver jeg bør ta. Hva kan jeg gjøre? Jeg er veldig seriøs om treningen min, men det er ikke så gøy når jeg ikke blir større, bare sterkere.  :what:


Tittel: Sv: kosttilskudd? hjelp!
Skrevet av: NK24. november 2009, 07:50
Problemet her er at aktivitetsnivået og forbruk av kalorier ikke står i stil med inntak av kalorier så da er løsningen egentlig veldig enkel.
Spis mer mat eller øk kaloriinntaket via vektøkningspulver eller lignende.
Når det kommer til valg av vektøkningspulver så spiller ikke det spesielt stor rolle , velg et med mer enn 20% protein og innta nok av det til at er sikker på å begynne å gå opp i vekt.


Tittel: Sv: kosttilskudd? hjelp!
Skrevet av: Slappy24. november 2009, 11:24
Ja, matfronten er nok det beste stedet å begynne på. Spis mer.

Hvis du da begynner å legge på deg, uten å bli sterkere spiser du i alle fall nok ;D  DA må du gjøre noe med treningsprogrammet ;)


Tittel: Sv: kosttilskudd? hjelp!
Skrevet av: Anders triceps24. november 2009, 21:22
skjønner  ;D men bør jeg ta bare tavektøkningspulver eller kreatine også?  ::smile::


Tittel: Sv: kosttilskudd? hjelp!
Skrevet av: Johannes9324. november 2009, 21:27
du kan ta Vektøkningspulver og creatine også. vis du går på creatine vil du gå opp ca 2-3 kg i kroppsvekt pga. det trekker vann inn i musklene og gir deg mere energi også.

Kreatin:

På kjemisk nivå fungerer kreatin slik: Kroppens energiomsetning er basert rundt et molekyl kalt ATP. Ved å fjerne fosfatgruppen fra ATP og danneADP, frigjøres energi som muskelcellen kan nyttegjøre seg av. Dersom (teoretisk) muskelen går tom for ATP kan den ikke lengre fungere. Kroppen har en egen mekanisme for å gjenskape ATP fra ADP, og det er her kreatinet kommer inn ved at kreatin fosfat donerer sin fosfatgruppe til ADP molekylet, og skaper ATP molekyler. Dette betyr igjen at man ved å innta kreatin har tilgang på mer energi til bruk for muskelcellene.

Fra http://www.iform.no/pub/art.php?id=260 (http://www.iform.no/pub/art.php?id=260)