Treningsforum

Trening => Forum for nybegynnere => Emne startet av: n00ben på 23. november 2009, 23:30



Tittel: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: n00ben23. november 2009, 23:30
Heisann ! (Ble tipset om dette forumet av en bekjent!)

Litt personalia
-35 år
-85kg
-178cm
-utrent

Det jeg vil oppnå
-Jeg har lyst å komme i form til sommeren
-Jeg har lyst å stramme opp det jeg kan

Det som hindrer meg
-Jeg er genrellt lat
-Jeg spiser hva som helst
-Jeg er styrt av den letteste vei

Sånn jeg er nå
-Jeg trener ikke
-Jeg spiser det som passer meg
-Jeg jobber ofte nattvakter
-Jeg har ikke trent aktivt på ca 15 år


Jeg trenger helt enkelt noen som hjelper meg ! Jeg har ikke som mål å bli en av de på reklame plakatene her, men skulle gjerne hatt litt hjelp med både kosthold og ett programm jeg kan følege innen trening. Er det noen her som kan hjelpe meg. Jeg poster gjerne oppdateringer om hvordan det går.. så se på meg som en forsøkskanin som dere kan forme som dere vil.. jeg er absolutt ikke en slabedask og jeg vil prøve følg det som jeg for tips om. La oss si at jeg starter 1 januar og har som mål om å bli komfortabel skjorteløs i mai? kan det oppnås? hva skal jeg gjøre og hva skal jeg spise.. trenger virkelig hjelp !!



Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9323. november 2009, 23:34
Begynn å tren hele kroppen kanskje 2 til 3 ganger i uken. trenger ikke være noe serlig mye. men baseøvelser er noe du må ha:) 
Som:
Markløft
Knebøy
Benkpress
Militærpress
Foroverbøyd Roing

så kan du også ha Nedtrekk, noen biceps øvelser, litt triceps, Beinpress. Leggpress. :) ikke tren for hardt til å begynne med men start lett. så kan du heller begynne litt hardere etterhvert :)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: n00ben23. november 2009, 23:39
OK.. skal sjekke opp de øvelsene der og hvordan jeg gjør dem :) Takk !
Repetisjoner.. kan jeg gjøre alle på en treningsøkt? Hørt at feks biceps og triceps skal trenes anner hver dag osv..... som sagt jeg er totalt noob

Hvordan trene cardio og utholdenhet.. eller altså,... komme i form? kan jeg jogge så mye som mulig så ofte som mulig?


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9323. november 2009, 23:42
:); Husk at du må øve mye på teknikken:) det er noe av det viktigste, vis du ikke kan teknikken skikkelig. VIL du oppnå skader. og det har du sikkert ikke så lyst til :) men stå på:) og lykke til. Lag en bilde blogg og oppdater oss På forumet underveis :) så vi får se din fremgang:)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: n00ben23. november 2009, 23:44
Ja.. jeg er med på den.. bare gi meg programm og hva jeg skal gjøre.. hvor mye jogging.. hvor mye reps på forskjellig øvelser, hvilke dager, hva skal jeg spise. Skal jeg bestille på protein fabrikken? hør hørt an man både trenger det og ikke trenger det.

 Jeg er en stor beibi og vil ha hjelp til alt om du skjønner :p Jeg er nokså målrettet om jeg har noe jeg kan jobbe etter, men blir fort lei også så kankje jeg trenger noe som er fastsatt men alikevel gir resultat og variasjon



Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9323. november 2009, 23:49
Hehe ja:P Vell jeg kan vell sette meg ned i morgen tilli og prøve og finne ut noe ting du bør kjøre og reps og set:) Spising er 70% trening er 30% så vis du skal ha virkelige resultatter bør du begynne å ungå for mye usunn mat. Som metter fett(smør, melk, fløte, ost, kjøtt, flesk, talg, sjokolade, iskrem og endel ferdigmat) sier ikke at du ikke skal ha NOE av det men en liten mengde går. men ikke i for store. Salat, Kylling, Biff( max 2 ganger i uken, har hørt også at det kan være kreftfremkallende, men er ikke sikker ) og andre ting som du vet er sunt:) Tunfisk er brae proteiner Feks:)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: n00ben23. november 2009, 23:53
Takk igjen.. jeg ser frem til det.. bare ikke sett meg på ett program som du ville gjort en erfaren treningsekspert. Jeg er utrent og trenger nok en helhet i det hele, enkle mål og påbygging etterhvert som jeg føler meg komfortabel.. jeg vet ikke helt hvordan jeg engang kommer til å føle det å komme inn på ett trenings senter :/


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9323. november 2009, 23:57
hehe nei, jeg setter opp 3 dager, vhor du tar hele kroppen hver dag. og du skal begynne lett. og trene på teknikken. tar mest basisøvelser og noen andre øvelser også sånn bare for å få slitt litt ekstra i den musklen andre musklen som trenes i en øvelse. Som Feks benkpress, der trener du Biceps. Men du bruker også mye Triceps, så da legger jeg inn en øvelse etter bryst øvelsene for å få slitt litt ekstra i di siden de ikke bruker onklig i benkpressen, bare blir klargjørt litt. men skal ta noen lette øvelser jeg:) kan også finne litt forklaringer på øvelsene så du vet ca hva de er:)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: n00ben24. november 2009, 00:03
Ok.. skal poste på noen bilder og sånt og fortelle om progress etterhvert som det går forover :) Om jeg blir en liten prøve kanin her inne så er jeg takknemlig. La oss se hva som kan bli gjort på 5-6 måneder.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9324. november 2009, 00:04
hehe :) jaja. Kjør på. du klarer det sikkert med litt viljestyrke og motivasjon :)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: LFCpal24. november 2009, 00:19
Poste deler av samme svaret som jeg skrev en annen plass: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=91535.0 (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=91535.0)
Bulking og deffing
Om du vil ha mer muskelmasse så kan det være en ide å gå på en bulk. Det er en periode med vektoppgang der du vil gå opp i både muskelmasse og fettmasse. Det er veldig vanskelig (umulig) å gå opp i muskelmasse uten at fettmassen tar samme veien. Legg deg på et lite overskudd, slik at du legger på deg mest mulig muskler og minst mulig fett. Etterpå kan du gå på en deff, det vil si en periode med vektnedgang der målet er å gå mest mulig ned i fettmasse og minst mulig i muskelmasse. Dette gjøres ved blant annet å få i seg nok proteiner slik at man beholder mest mulig muskelmasse. Legger ved en del linker og kilder i bunn som du kan lese deg opp på.

Treningsprogram
Ikke lag treningsprogram selv, det blir bare tull. Ikke la PTen på senteret ditt lage treningsprogram til deg, det blir også bare tull. Faktum er at det finnes svært mange personlige trenere i dette landet som ikke har peiling på hva de holder på med. Mange her på forumet har hatt god fremgang med programmene til dietmar, norges styrkeløftlandslagstrener. De finnes her (http://www.styrkeloft.no/treningsprogram). Ellers kan du prøve et av 5x5 programmene som blir anbefalt av mange. Ett av disse finner du her (http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/). Mange nybegynner har også god fremgang med RYP programmene, bare søk etter Release Your Potential på google så finner du dette. Alle disse er eksempler på gode treningsprogram.

Hvilke øvelser skal du trene?
Hvis du bestemmer deg for å IKKE trene program, så bør du i alle fall ha med baseøvelser når du trener, disse øvelsene bør være med i ethvert treningsprogram:
*Knebøy (Og varianter av denne. f.eks Bøy til boks, bulgarske utfall)
*Markløft (Og varianter av denne. f.eks Mark fra og på kloss, samt strakmark)
*Benkpress/Benkpress med hantler (Og du kan/bør også trene skråbenk)
*Militærpress
*Stangroing/Kabelroing (varier enten mellom disse eller varier mellom grepsbredde i kabelroing. Du kan også eksperimentere med under/overhåndsgrep i stangroing)
*Chins/nedtrekk

Meget mulig at jeg har glemt et par øvelser nå. Det viktigste er å balansere programmet sitt, baksiden må få like mye juling som forsiden, ellers vil du trene deg skjev, noe som kan føre til rygg og skulderproblemer. Du bør også tøye en del for å til enhver tid opprettholde/forbedre teknikk i knebøy og markløft.

Du kan også prøve å lære deg øvelser som rykk, støt og vendinger som er veldig gode øvelser mtp eksplosivitet.

Når du setter opp et program. Tenk slik:
Hvis du har 5 sett med 5 repetisjoner i benkpress, så må du ha 5 sett med 5 repetisjoner med den motsatte øvelsen, da er programmet balansert. Den motsatte øvelsen til benkpress er selvsagt stangroing.

Her (http://www.styrkeloft.no/utdanning/lofteskolen-video) finner du instruksjonsvideoer i de tre store (benk, mark bøy).

Viktig når du trener er å variere treningen, du bør aldri kjøre det samme programmet i mer enn 3-4 måneder, da venner kroppen seg til det, i tillegg kan du bli overtrent om du trener hardt for lange perioder i strekk. Kroppen tåler ikke at du gir den juling tre ganger i uka i fem-seks måneder i strekk, den trenger hvile. Når du trener for maksimal styrke, altså få repetisjoner med høy belastning så krever dette ekstremt mye, og du må etterhvert gå ned i belastning og opp i repetisjoner for å gå på en såkalt deload fase. Dette er for å gjøre kroppen klar til en ny periode med tunge vekter igjen. Her kjører man såkalte mengdetreningsprogram som det du finner på styrkeløftsiden jeg linket til tidligere.

Hvilke andre faktorer spiller inn?
Det er viktig å få i seg nok mat og nok søvn. I tillegg bør du prøve å øke enten repetisjoner, vekter eller sett regelmessig, hvis du ikke setter kroppen på nye prøvelser vil den heller ikke bli sterkere. Teknikk er UTROLIG viktig, trener du med dårlig teknikk vil du skade deg. Trener du ubalanserte treningsprogram vil du skade deg. Sørg for å lær deg god teknikk med en gang, og ha fokus på teknikk hver eneste trening. Du får aldri en perfekt teknikk, jobb alltid for å bedre den.


Hvorfor du ikke vokser (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=31216.0)
Går du ikke opp i vekt? (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=36676.0)
Squat RX, en guide til god knebøyteknikk (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=59737.0)
Ord og utrykk i treningsverdenen (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=20248.0)
Øvelsesoversikt (http://www.exrx.net/Exercise.html)
Bulking (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=28973.0)
Fakta om proteiner, fett og karbohydrater (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=1086.0)
FAQ om kosttilskudd (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=750.0)
Kjøreregler og prinsipper for deffing (http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=8869.0)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9324. november 2009, 21:13
Har du en mail eller msn som jeg kan sende deg det jeg har sotte opp? eller kan det bare sendes til den som du har her ? ;)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: tsk tsk25. november 2009, 10:28
Helt ærlig Johannes93, syntes jeg noen andre enn deg skal sette opp program osv for han. Virker ikke som om du har all verdens kunnskap om trening, kosthold osv - no hard feelings.

n00ben, ta tak i noen erfarne som kan det her. LFCpal feks.

Ikke spør meg, jeg er like noob som Johannes93.

ty


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Boyscout slayer25. november 2009, 10:36
Enig med tsk tsk. Det blir for teit hvis en person som tydelig (og forhåpentligvis) ikke har trent mer enn et par måneder plutselig skal sette opp treningsprogram til noen.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 10:39
har trent i 1,5 år nå da men. det er ikke et par måner det. det er ca 18 måner men...


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Boyscout slayer25. november 2009, 10:48
Har du trent 18 måneder med styrketrening og tar 65kg i benk og er gutt? Da bør du IALLEFALL ikke sette opp program til noen..


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 10:53
e trener nesten ikke benk men ok,,


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Riinoo25. november 2009, 10:55
e trener nesten ikke benk men ok,,

..men
..ok

gode argumenter!

Personlig syns jeg ikke nybegynnere skal lære opp nybegynnere. Uavhengig hvor lenge man har trent så er man nybegynner helt til man har evt stilt i konkurranse(erfart og lært), kan bruke kilder på en kritisk og god måte til å formidle kunnskap eller tatt en form for utdanning

my two cents


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Boyscout slayer25. november 2009, 10:59
e trener nesten ikke benk men ok,,

Regnet med at du løftet nesten bare benk som de fleste på din alder (ikke minst stod det øverst i siggen din). Skulle ikke ha sagt noe om du hadde hatt 150 i bøy og 200 i mark ;)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 11:03
oja :) hehe nei jeg trener ikke så mye bryst. tar bare 65 kg max. og 23 i skrp hantelpress. trener mye rygg og armer. heller ikke så mye bein da... :)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 11:04
Uavhengig hvor lenge man har trent så er man nybegynner helt til man har evt stilt i konkurranse(erfart og lært), kan bruke kilder på en kritisk og god måte til å formidle kunnskap eller tatt en form for utdanning

Å få råd fra folk som stiller jevnlig når man egentlig selv kun ønsker å komme i bedre form, er ofte helt feil vei å gå. Men enig i at man ikke bør gi mye råd med mindre man har trent i flere år, men å si man ikke skal gi råd fordi man aldri har stilt blir helt feil. Jeg har trent hele livet men aldri stilt, skulle jeg ikke kunne gi en som aldri har trent noen gode råd om muskelvekst og kosthold?


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 11:08
enkelt og greit ta og begynn med børge sitt ferdig opsatt release your potential programm last ned web utgaven øvelser og opsatt program ready to go..
helt utrent så husk og ta en 1-2 uker gjennomgan av alle øvelsene el personlig trener og lær øvelsene rett:)
er ikke mere komplisert en dette igrunn og prøv og hold deg litt på et høyt protein/lav karb diett men dette er ikke det viktigste viktigste er og sitte igang med treningen!

http://www.tn.no/shop/produkt.aspx?id=572 (http://www.tn.no/shop/produkt.aspx?id=572)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Riinoo25. november 2009, 11:20
Å få råd fra folk som stiller jevnlig når man egentlig selv kun ønsker å komme i bedre form, er ofte helt feil vei å gå. Men enig i at man ikke bør gi mye råd med mindre man har trent i flere år, men å si man ikke skal gi råd fordi man aldri har stilt blir helt feil. Jeg har trent hele livet men aldri stilt, skulle jeg ikke kunne gi en som aldri har trent noen gode råd om muskelvekst og kosthold?

Det var vel en av tre gode grunner jeg nevnte - låste ikke for noen regel


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rez25. november 2009, 11:28
Her var det mye rart. Enig med de siste her. Ikke ta imot råd fra noen som ikke greier å styre sin egen trening. Som nybegynner kan du ha stor fremgang med RYP, som er nevnt her. En nybegynner kan også ha godt av et fullkropps program 3 dager i uken den første mnd eller 2, men når du blir vant til litt trening ønsker du gjerne å personalisere programmet ditt litt. Den tid den sorg :) Husk at en som spiser bra og trener dårlig, kommer i bedre form enn en som spiser dårlig og trener sitt beste ;)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 11:39
Det var vel en av tre gode grunner jeg nevnte - låste ikke for noen regel

Reagerte vel mest på aldri stilt er lik nybegynner, og nybegynnere skal ikke gi råd iflg ditt innlegg først.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 11:44
Her var det mye rart. Enig med de siste her. Ikke ta imot råd fra noen som ikke greier å styre sin egen trening. Som nybegynner kan du ha stor fremgang med RYP, som er nevnt her. En nybegynner kan også ha godt av et fullkropps program 3 dager i uken den første mnd eller 2, men når du blir vant til litt trening ønsker du gjerne å personalisere programmet ditt litt. Den tid den sorg :) Husk at en som spiser bra og trener dårlig, kommer i bedre form enn en som spiser dårlig og trener sitt beste ;)

du mener vel ikke at jeg ikke har styr på min egen trening?


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Riinoo25. november 2009, 11:49
Reagerte vel mest på aldri stilt er lik nybegynner, og nybegynnere skal ikke gi råd iflg ditt innlegg først.

kverulant - jeg mener at en som har trent i noen år og aldri gått lenger enn å trikse litt med kostholdet vs en som har har trent like lenge og stilt i flere konkurranse og har selv erfart "treningsmytene", retningslinjene og fakta som florer ute på nettet, om de stemmer eller ikke kontra en som kun belærer seg på at dette stemmer uten noen form for egen erfaring - selvsagt er dette individuelt, men mennesket har ikke forandret seg stort på 200 000 år :)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 11:50
du mener vel ikke at jeg ikke har styr på min egen trening?

Du trener nesten ikke bein, kutter ut benkpress i programmet.....vet ikke jeg.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 11:51
men mennesket har ikke forandret seg stort på 200 000 år :)

Auda.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Riinoo25. november 2009, 11:52
Mennesker (vitenskapelig navn Homo sapiens, av latin: «tenkende menneske») er en art tobeinte primater i familien menneskeaper [1] [2]. Sammenlignet med andre levende organismer på jorden har mennesket en høyt utviklet hjerne som er i stand til abstrakt tenkning, språk og selvinnsikt (bevissthet). Denne mentale kapasiteten, kombinert med en oppreist kroppsholdning som frigjør dets øvre lemmer slik at det kan manipulere gjenstander, har gjort mennesket i stand til å bruke verktøy i større grad enn noen annen kjent dyreart. DNA-baserte beviser indikerer at moderne mennesker oppstod i Afrika for omtrent 200 000 år siden [3]. Mennesker befolker nå samtlige kontinenter og har per 2008 en total befolkning på over 6,7 milliarder [4].

http://no.wikipedia.org/wiki/Menneske (http://no.wikipedia.org/wiki/Menneske)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 11:55
Mennesker (vitenskapelig navn Homo sapiens, av latin: «tenkende menneske») er en art tobeinte primater i familien menneskeaper [1] [2]. Sammenlignet med andre levende organismer på jorden har mennesket en høyt utviklet hjerne som er i stand til abstrakt tenkning, språk og selvinnsikt (bevissthet). Denne mentale kapasiteten, kombinert med en oppreist kroppsholdning som frigjør dets øvre lemmer slik at det kan manipulere gjenstander, har gjort mennesket i stand til å bruke verktøy i større grad enn noen annen kjent dyreart. DNA-baserte beviser indikerer at moderne mennesker oppstod i Afrika for omtrent 200 000 år siden [3]. Mennesker befolker nå samtlige kontinenter og har per 2008 en total befolkning på over 6,7 milliarder [4].

http://no.wikipedia.org/wiki/Menneske (http://no.wikipedia.org/wiki/Menneske)

og allikevel er vi verdens mest selvdestruktive rase:)

fin verden lol


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 11:57
og allikevel er vi verdens mest selvdestruktive rase:)

fin verden lol

vet du skulle påpeke den 200.000 kommentaren jeg bare tuller meg litt rundt:)
siden postingen har blitt helt texas her lol


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 12:04
Du trener nesten ikke bein, kutter ut benkpress i programmet.....vet ikke jeg.

Kutter ikke ut benkpress, har det 1 gang i uka.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: MarreLom25. november 2009, 12:13
Å skryte over at du har trent i 18 måneder sier vel sitt.. Biff kreft framkallende? - kor er forskningsrapporten du har lest det? vg.no?
Og biff er vel en kjøtt type! Selv om du anbefaler han å ikke spise kjøtt men biff


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 12:15
e vet ikke hvor e har lest det. så vis du ikke tror meg. så synd for deg. Men jeg skryter ikke av at jeg har trent i 18 måner, og ikke noen få. Biff(rødtkjøtt) leste et sted. vet ikke hvor at det kan være kreftfremkallende. og at det ikke er bra å spise det mer en 2 ganger i uka.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: my025. november 2009, 12:25
e vet ikke hvor e har lest det. så vis du ikke tror meg. så synd for deg. Men jeg skryter ikke av at jeg har trent i 18 måner, og ikke noen få. Biff(rødtkjøtt) leste et sted. vet ikke hvor at det kan være kreftfremkallende. og at det ikke er bra å spise det mer en 2 ganger i uka.

Det er vel ikke biffen som er kreftfremkallende, men fritering og steking eller noe lignende.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 12:28
Ja. Det er vertfall ikke sunt å spise for mye rødt kjøtt :)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rez25. november 2009, 12:42
Ja. Det er vertfall ikke sunt å spise for mye rødt kjøtt :)

Det gjelder vel strengt tatt det meste. Det er ikke sundt å spise for mye av noenting.

Kutter ikke ut benkpress, har det 1 gang i uka.
du mener vel ikke at jeg ikke har styr på min egen trening?

Jo, det mener jeg. Ikke for å være frekk, men du trener såpass ubalansert at du burde få litt mere struktur på deg selv før du gir råd til andre ;)
Har du trent i 18 mnd'r og ikke løfter mer enn du gjør, så er det en pekepinn på hvor dyktig du er til å styre progresjonen din. Men du er bare 16 og har mange år å lære på, så DET er positivt. Man lærer kun av å feile. Eller dvs, jeg lærer iallefall kun av å feile :) (Det, samt litt studering :P)
Hadde du trent riktig, så kunne du ha løftet mye mer enn 65kg kg i benken. Ikke at antall løftet kg i benk er et bevis på hvor mye mann du er, hva nå enn som beviser det..men noe sterkere burde du ha blitt etter 18 mnd.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 12:47
ca et halvt år av treningen min kunne jeg ikke en dritt. men hvor mye syns du e burde klart etter ca et år med skikkelig trening da?


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 12:50
ca et halvt år av treningen min kunne jeg ikke en dritt. men hvor mye syns du e burde klart etter ca et år med skikkelig trening da?

100kg.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Danihaue25. november 2009, 12:51
Det gjelder vel strengt tatt det meste. Det er ikke sundt å spise for mye av noenting.

Jo, det mener jeg. Ikke for å være frekk, men du trener såpass ubalansert at du burde få litt mere struktur på deg selv før du gir råd til andre ;)
Har du trent i 18 mnd'r og ikke løfter mer enn du gjør, så er det en pekepinn på hvor dyktig du er til å styre progresjonen din. Men du er bare 16 og har mange år å lære på, så DET er positivt. Man lærer kun av å feile. Eller dvs, jeg lærer iallefall kun av å feile :) (Det, samt litt studering :P)
Hadde du trent riktig, så kunne du ha løftet mye mer enn 65kg kg i benken. Ikke at antall løftet kg i benk er et bevis på hvor mye mann du er, hva nå enn som beviser det..men noe sterkere burde du ha blitt etter 18 mnd.


ja, enig med deg der, man burde ha blitt litt sterkere enn 65 i benk på 18måner...

jeg har trent i ca 6måner tok 41kg i benk først, nå trener jeg med ca 65-70 har ikke tatt maks løft på en srund!


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 12:52
jeg har heller ikke tatt max på en stund. så det stemmer ikke helt. men.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: my025. november 2009, 12:53
ca et halvt år av treningen min kunne jeg ikke en dritt. men hvor mye syns du e burde klart etter ca et år med skikkelig trening da?

Er sikkert veldig varierende resultatene etter ett års trening. finnes sikkert gutter som benker mere uten en dag med trening også. så akkurat dær backer jeg Johannes93.
Fordi det går ikke å sammenligne kunnskap med hvor mye enn tar i benken.

Men må som de andre si at det ser ut som om du ikke har så veldig mye kunnskap om trening og kosthold.
Det kan jeg også se, uten spesiellt mye kunnskap selv.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 12:55
Når du ikke er i nærheten av en rep på kroppsvekt etter 18 eller 12 måneder med trening, gjør du mer enn en ting feil- og jeg sier ikke det for å være slem eller noe.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rez25. november 2009, 13:10
Vanskelig å si. Men du burde iallefall øke strategisk fra uke til uke. Greide du 65kg i forrige uke, så prøver du
68kg denne uka. Det gjelder å prøve å øke belastningen fra uke til uke. Begynn arbeidssettene på 50% av maksløftet ditt, så kan du øke opp til 10% fra uke til uke, avhengig av hvor fort du utvikler deg. Og i din alder har du gjerne såpass mye hormoner i kroppen at det burde gå relativt greit ;)
Tren strategisk. Om du trener 3 dager i uka, så la gjerne den første være en høyrepetisjonsdag for hele kroppen og de to neste en 2 split med lavrep. For å bli sterkere må du fokusere på tunge baseløft. Du kan f.eks velge ut en hovedøvelse for hver treningsdag og supplere med et par isolasjonsøvelser og litt core. Men gi alt på baseøvelsene. Og ikke minst riktig teknikk. Det er mange ekstra kg og hente på riktig teknikk.
Søk på youtube etter Mark Rippetoe. Styrkecoach. Han har noen klipp som viser korrekt utførelse av baseløftene. Ellers er det mange som har god effekt av et ordntli' 5x5.
Det smarteste du kan gjøre er å sette deg ned foran pc'n å søke opp alt mulig som du lurer på, å lære deg å sile ut myter fra fakta. Les om treningsprogrammering, skadeforebygging, oppvarming, kjernemuskulatur, progresjon, belastning, volum.
På exrx.net finner du bilder og beskrivelser av samtlige øvelser.





Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Riinoo25. november 2009, 13:54
Å skryte over at du har trent i 18 måneder sier vel sitt.. Biff kreft framkallende? - kor er forskningsrapporten du har lest det? vg.no?
Og biff er vel en kjøtt type! Selv om du anbefaler han å ikke spise kjøtt men biff

Nå for tiden er jo alt kreftfremkallende..


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: tsk tsk25. november 2009, 13:56
Johannes93, skal jeg være ærlig tror jeg ikke du har trent mer enn toppen 2mnd.
Du har samme høyden som meg, jeg veier 2kg mindre enn deg og tar akkurat like mye som deg i benk, knebøy og markløft.
Jeg har trent 2mnd, startet med å bare kunne ta 45kg i benk, 60 i mark og 60 i bøy - har trent som jeg skal, benk 1 gang i uken som deg, har ikke spist 100% som jeg skal, men allikvel er jeg like sterk som deg. Jeg har bare en fordel, altså 1 år eldre enn deg, men det er bare tall så nærme i alder vi er.

Og uansett hvor feil du har trent i 18mnd kan det ikke være mulig å løfte så lite med mindre du har totalt skjeve gener eller trener med å løfte på familiemedlemmer eller hva du nå finner på med treningen din.



Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 13:58
inne før ny post: få johannes i form før sommeren:)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Deelay25. november 2009, 14:03
Biff kreft framkallende? - kor er forskningsrapporten du har lest det? vg.no?
Hvis du må ha det:
http://www.kreftforeningen.no/aktuelt/mye_kj_tt_kan_gi__kt_kreftrisiko_9235 (http://www.kreftforeningen.no/aktuelt/mye_kj_tt_kan_gi__kt_kreftrisiko_9235)
Anbefallt dosering: Taes med stor klyper salt :P


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: my025. november 2009, 14:08
inne før ny post: få johannes i form før sommeren:)

Er vell strengt talt ikke nødvendig å henge han ut fordi?


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rez25. november 2009, 14:10
Er vell strengt talt ikke nødvendig å henge han ut fordi?

Helt enig. Mobbing og diskriminering på et hvilkensomhelst grunnlag hører ikke hjemme her.
Har du ikke noe bedre å komme med, så hold det for degselv.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Riinoo25. november 2009, 14:12
Hva handler tråden om egentlig?


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: my025. november 2009, 14:18
Hva handler tråden om egentlig?

Den handler vell først og fremst om å hjelpe n00ben.
Men vi har vell spam'a tråden hans så mye nå at han allerede har gitt opp :b


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: B:I:G25. november 2009, 14:19
Hva handler tråden om egentlig?

Noobs gir råd til noob


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 14:22
Er vell strengt talt ikke nødvendig å henge han ut fordi?

han og et par andre diskuterer jo villt om hva han gjør feil siden han ikke har hatt mere progresjon på 18mnd en hva han har hatt..og diskuteres om hvorvidt han var egnet til og anbefale personlige treningsprogram for nybegynnere...

altså cmon ser man ikke litt komikken i hele den diskusjonen og kan komme med en liten tulle kommentar som absolutt ikke er noe el skal være noe uthenging el mobbin ja da er verden blitt så hårsår at jeg begynner og lure*!


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 14:24
Hva handler tråden om egentlig?

At du mener at kun Mr Olympia deltakere kan gi råd om trening.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 14:24
Noobs gir råd til noob

nei nei nei, vi kan ikke komme med sånne herre tullekommentarer hvistnok for da diskriminere vi og mobber...jaudaaaaaaaaa..jammen sa karen


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 14:25
At du mener at kun Mr Olympia deltakere kan gi råd om trening.

hehehhehe, hunnør avgitt mr


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rez25. november 2009, 14:32
Hvordan skal folk få den kunnskapen de søker om folk hele tiden kommer med urelevante kommentarer? (Pissprat på godt norsk).

Det bør absolutt være rom for digresjoner, IHeiane, med også digresjoner burde ha en viss relevans til trådstarter og emne ;)

Og i hvilken grad du mener en gitt ting er drittkasting/mobbing/diskrimenering osv, så er det ingen garanti for at andreparten har like høy terskel som deg selv :)

Tullekomentarer gangner iallefall ikke trådstarter. Han spurte om et seriøst spørsmål og forventer seriøse svar.





Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 14:35
Han spurte om et seriøst spørsmål og forventer seriøse svar


Spis mindre. Tren mer.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 14:38
Johannes93, skal jeg være ærlig tror jeg ikke du har trent mer enn toppen 2mnd.
Du har samme høyden som meg, jeg veier 2kg mindre enn deg og tar akkurat like mye som deg i benk, knebøy og markløft.
Jeg har trent 2mnd, startet med å bare kunne ta 45kg i benk, 60 i mark og 60 i bøy - har trent som jeg skal, benk 1 gang i uken som deg, har ikke spist 100% som jeg skal, men allikvel er jeg like sterk som deg. Jeg har bare en fordel, altså 1 år eldre enn deg, men det er bare tall så nærme i alder vi er.

Og uansett hvor feil du har trent i 18mnd kan det ikke være mulig å løfte så lite med mindre du har totalt skjeve gener eller trener med å løfte på familiemedlemmer eller hva du nå finner på med treningen din.



Okei. E starta med å kunne løfte 35 kilo. kanskje ikke ejg har stege så mye. men e driter fult og lenge i hva som skjer med du...


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Doit!Doit!25. november 2009, 14:42
Hvordan skal folk få den kunnskapen de søker om folk hele tiden kommer med urelevante kommentarer? (Pissprat på godt norsk).

Det bør absolutt være rom for digresjoner, IHeiane, med også digresjoner burde ha en viss relevans til trådstarter og emne ;)

Og i hvilken grad du mener en gitt ting er drittkasting/mobbing/diskrimenering osv, så er det ingen garanti for at andreparten har like høy terskel som deg selv :)

Tullekomentarer gangner iallefall ikke trådstarter. Han spurte om et seriøst spørsmål og forventer seriøse svar.





ja greit nok alt det men var bare at folk blir så hårsår, det var jo tross alt han som tullekommentaren var rettet mot som startet avsporingen kombinert med et par andre..

og såpass terskel burde alle som er voksen nok til og diskutere på et treningsforum kunne ha, er man gammel nok til og pumpe jern må man være gammel nok til og tåle litt tulleball og:)



Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes25. november 2009, 14:43
Okei. E starta med å kunne løfte 35 kilo. kanskje ikke ejg har stege så mye. men e driter fult og lenge i hva som skjer med du...
Honnør. Tsk tsk der ble du eid noe grønnjævlig.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: tsk tsk25. november 2009, 16:02
Honnør. Tsk tsk der ble du eid noe grønnjævlig.

Ja, ble eid til de grader *sukk*


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Boyscout slayer25. november 2009, 16:04
Mennesker (vitenskapelig navn Homo sapiens, av latin: «tenkende menneske») er en art tobeinte primater i familien menneskeaper [1] [2]. Sammenlignet med andre levende organismer på jorden har mennesket en høyt utviklet hjerne som er i stand til abstrakt tenkning, språk og selvinnsikt (bevissthet). Denne mentale kapasiteten, kombinert med en oppreist kroppsholdning som frigjør dets øvre lemmer slik at det kan manipulere gjenstander, har gjort mennesket i stand til å bruke verktøy i større grad enn noen annen kjent dyreart. DNA-baserte beviser indikerer at moderne mennesker oppstod i Afrika for omtrent 200 000 år siden [3]. Mennesker befolker nå samtlige kontinenter og har per 2008 en total befolkning på over 6,7 milliarder [4].

http://no.wikipedia.org/wiki/Menneske (http://no.wikipedia.org/wiki/Menneske)

Med tanke på at gjennomsnittshøyden for unggutter på sesjon går opp med 1 cm hvert 10. år, så for 200 000 år siden var vi ca -20 mil høye, jeg vil kalle det en rimelig stor forandring! Jeg ville garantert ha mobbet en person som stakk 20 mil ned i bakken..


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Danihaue25. november 2009, 16:26
Ja, ble eid til de grader *sukk*

ja det ble du!


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: n00ben25. november 2009, 17:37
Takk takk for en høyt inspirert diskusjon av *testo ?* **Fnis*

Jeg kjenner meg igjen fra mange andre forum der den [Obligatoriske kommentaren] kommer kjappt om man skriver 1-2 feil ord i en settning :)

Jeg er veldig glad for oppmerksomhet, og ikke minst fra de som er n00bs selv fordi de kan nok fortelle meg mest om hvor jeg skal starte. En annen ting jeg kjenner meg selv igjen er det når man kan noe veldig godt og er "proff" så glemmer man lett hvor man startet, de utfordringene Mr.Universe hadde i starten er nok de samme som mine blir...... selvom jeg og han kan ikke sammenlignes. Så Johanes.. jeg hører gjerne på det du har å si for jeg er faktiskt helt på start når det gjelder trening og der kan nok du og jeg sammenlignes.

Håper dere andre ikke tar det ille opp fordi jeg vil jo såklart ha den beste informasjonen og motivasjonen jeg kan få... De gamle er eldst og de sitter med utrolig god kunnskap tviler jeg ikke på. Bare husk at jeg er helt på starten, så med å si til meg at du bare tar noen øvelser med bulgarsk utslag og spiser litt tunfisk kommer ikke til å funke for meg.. jeg trenger veiledning i detalj.

Med det sagt.. takk på forhånd for all erfaring dere kan dele med meg, jeg er virkelig takknemlig og vil holde dere oppdatert om dere synes det er gøy å høre om mine erfaringer der jeg prøver ut deres tips og erfaringer.

Håper resten av trådene ikke handler om definisjon av hva ett to-beint vesen er, eller for den saks skyld tre-beint :P men en diskusjon om hvordan den første måneden min kommer til å se ut og hva jeg brurde satse på av øvelser og trening. Mål er å øke energinivå, form og langsiktig mål er å se fin ut til sommeren samtidig som jeg klarer å holde motivasjonen oppe :)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 17:45
Er dette positivt eller negativt rettet mot meg :P ?? skjønte liksom ikke alt :D


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: n00ben25. november 2009, 17:50
Hehe... jeg vet ikke, men de andre her mener visstnok at du er 1 person som ikke brude si noe. Jeg derimot vil gjerne høre fra noen som er nye i trening også. Vi skal da alle starte ett sted og jeg er ikke sikker på at de som har trent i 15 år alltid husker utfordringene den dagen de kjøpte seg ett treningskort.

Nei.. det er ikke negativt rettet Johannes


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Johannes9325. november 2009, 17:56
de mener sikkert at jeg kan lite om trening. selv syns jeg ikke jeg kan så lite. men vil ikke si at jeg er så veldig god heller. jeg har vel egentlig bare fortalt hva som fungerer på meg og kanskje vil funke for deg også :)

så vist alle de andre er imot meg så vill jeg vel bare si... ikke hør på meg da.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Danihaue25. november 2009, 19:02
de mener sikkert at jeg kan lite om trening. selv syns jeg ikke jeg kan så lite. men vil ikke si at jeg er så veldig god heller. jeg har vel egentlig bare fortalt hva som fungerer på meg og kanskje vil funke for deg også :)

så vist alle de andre er imot meg så vill jeg vel bare si... ikke hør på meg da.

hmm syns nå du burde få si dine egene meninger om ting da, er ikke et fasit svar på for eks om den treningsmetoden funker for deg, eller kosttilskudd.. er foskjellig for alle.. så dere som sier han snakker dritt om dette, burde slutte å si det, pga alle er forskjellige å selvom du er en nazi på trening å ikke har bedere å gjøre, la andre få lov å si ting fordiom...


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: B:I:G25. november 2009, 19:50
Hehe... jeg vet ikke, men de andre her mener visstnok at du er 1 person som ikke brude si noe. Jeg derimot vil gjerne høre fra noen som er nye i trening også. Vi skal da alle starte ett sted og jeg er ikke sikker på at de som har trent i 15 år alltid husker utfordringene den dagen de kjøpte seg ett treningskort.

Nei.. det er ikke negativt rettet Johannes

Ok, synes folk skal begynne å komme med litt skikkelige råd til nOOben nå og ikke bare ødelegge tråden med tull :)

Hva vil du oppnå med treninga da, n00ben? Ned i vekt? Bli sterkere? Få bedre kondisjon? Få mer muskler? Kan godt gi deg litt basic råd om hvordan du kan spise sunt og hvordan du skal trene. Er ingen nybegynner bare så det er sagt :)


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: LilleF0t25. november 2009, 20:24
Det du første må gjøre er å få litt orden på kostholdet ditt! Tenk deg om over hva du spiser en normal ukedag. Hva kan du forandre på? Og utifra hva du har sagt tviler jeg på at det er særlig optimalt for å slanke seg / bygge muskler. Kutt ut ferdig mat, lag maten din selv utifra råvarer, som melk, egg, ris, poteter, grønnsaker, kjøtt, fisk, korn, nøtter... MANGE muligheter!
 
Spis omtrent 2,0g protein/kg. kroppsvekt, få i deg rikelig med karbohydrater og gjerne litt ekstra fett, Enten fra nøtter eller kaldpresset olje.

Enkelt og greit; Skal du opp i vekt, må du spise mer enn du forbrenner hver dag, og skal du ned i vekt må du forbrenne mer enn du spiser;)

Les artikler om kosthold og trening, der lærer du mye.
http://treningsforum.no/php/art.php?id=1124]
[url]http://treningsforum.no/php/art.php?id=1124 (http://[url)[/url]

Siden du er helt ny vil jeg råde deg til å prøve ut RYP grunnprogram.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: B:I:G25. november 2009, 20:30
Støtter det Fatboy Slim sier ;)
Last ned RYP-heftet gratis her: http://www.tn.no/shop/produkt.aspx?id=572 (http://www.tn.no/shop/produkt.aspx?id=572) , og les gjennom hele heftet


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: LilleF0t25. november 2009, 20:47
Smart av deg og lese det heftet du fikk link til ja! ;) Printa det ut selv for en stund tilbake nå og det står mye nyttig informasjon der ;D


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: BodyBjunior25. november 2009, 21:03
Spising er 70% trening er 30%

Jeg blir kvalm av å lese all denne mobbingen mot enkelte som kun ønsker å hjelpe andre. Istedenfor å henge ut Johannes93, kunne dere satt spørsmålstegn ved dette programmet før han sendte det til 'nooben', og brukt det som utgangspunkt og jobbet frem til ett relevant program, så hadde kanskje Johannes også lært noe?

Synes Johannes har flere gode poenger, men man skal være litt forsiktig når det kommer til å veilede andre når en har så lite erfaring, men å henge ut enkeltpersoner på denne måten synes jeg er lite representativt for treningsforum.no, tenk dere om før dere gjør dette igjen.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Boyscout slayer25. november 2009, 21:35
de mener sikkert at jeg kan lite om trening. selv syns jeg ikke jeg kan så lite. men vil ikke si at jeg er så veldig god heller. jeg har vel egentlig bare fortalt hva som fungerer på meg og kanskje vil funke for deg også :)

så vist alle de andre er imot meg så vill jeg vel bare si... ikke hør på meg da.

Skulle ikke trodd du har funnet ut hva som funker på deg enda :P


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rez25. november 2009, 22:05
Begynn å tren hele kroppen kanskje 2 til 3 ganger i uken. trenger ikke være noe serlig mye. men baseøvelser er noe du må ha:) 
Som:
Markløft
Knebøy
Benkpress
Militærpress
Foroverbøyd Roing

så kan du også ha Nedtrekk, noen biceps øvelser, litt triceps, Beinpress. Leggpress. :) ikke tren for hardt til å begynne med men start lett. så kan du heller begynne litt hardere etterhvert :)


Dag 1:  forside lår + bakside lår + legger
Knebøy              2-3 x 6-12
Utfall                         2-3 x 6-12
Strake markløft     2-3 x 6-12
Tåhev         2-3 x 6-12


Dag 2: bryst + skuldre + triceps
Flat benkpress            2-3 x 6-12
Skrå benkpress m/hantler      2-3 x 6-12
Flyes                  2-3 x 8-15

Militær eller Arnoldpress         2-3 x 6-12
Fremoverbøyd sidehev                   2-3 x 6-12

Fransk press              2-3 x 6-12
Tatepress                   2-3 x 6-12

Dag 3: rygg + biceps
Markløft               2-3 x 6-12
Nedtrekk m/bredt grep         2-3 x 6-12
Enarms Hantelroing         2-3 x 6-12


EZ-Curls            2-3 x 6-12
Hammer curls         2-3 x 6-12


Denne kan du trene f.eks man, ons, fred. Set og reps er ikke låst, men ment som en pekepinn, så kan du se an dagsformen hvor hardt du vil trene.

Ang kosthold, så forslår jeg å holde det enkelt. Du er 178 og veier 85 utrente kg. Det forteller meg at du sikker vil ha bort noe fett, så da må du ligge i underskudd med ca 500-1000kcal. Det kan lønne seg å kjøpe en kjøkkenvekt.  




Frokost: 80gr Havregryn + 1.5 scoop whey

Lunch: 2-3 speltbrød med 50gr magert kjøttpålegg.

Middag: 150gr kylling eller mager fisk + 40gr ris.

Etter trening: 2 scoop whey + 2 scoop maltodextrin (evt havremel fremfor malto)

Middag 2: 1-2t etter trening: 150gr magert kjøtt/fisk og 100gr salat/grønnsaker.

Kvelds: 2 scoop NK EliteGold eller Kasein.

Få også i deg en spisesje med selolje til frokost og kvelds + evt en liten neve usaltede nøtter i løpet av dagen.

Her havner du på ca 2000kcal, røft regnet.

Husk cardio! Ta deg en kjapp gåtur på 30/45min på morgen og kveld, så vil du se resultater ganske snart.

Håper jeg var til nytte :)




Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes26. november 2009, 09:16

Jeg kjenner meg igjen fra mange andre forum der den [Obligatoriske kommentaren] kommer kjappt om man skriver 1-2 feil ord i en settning :)


Det heter "kjapt" og "setning" din bavian.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rulatoren26. november 2009, 14:00
Det heter "kjapt" og "setning" din bavian.
Det skal være komma etter "setning", din kunnskapsløse noldus.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Fleksnes26. november 2009, 14:43
Det skal være komma etter "setning", din kunnskapsløse noldus.

Akkurat som om han kommer til å se den.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Rez26. november 2009, 15:50
Det skal være komma etter "setning", din kunnskapsløse noldus.
Akkurat som om han kommer til å se den.
Det heter "kjapt" og "setning" din bavian.


Er det mulig....


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: JudasIskariot26. november 2009, 20:54

Det som hindrer meg
-Jeg spiser hva som helst

Skal love deg det IKKE er en hindring :D

Er 10x værre og være en kresen undereater som meg selv så tortureres for hvert tygg. Vær glad du kan ete hva som helst , regner med du mener MYE også da?

Bulk/spis masse mat til sommeren. Så kjører du mye kardio og går ned på matinntaket gradvis menst du holder protein nivået likt siste månedene.


Tittel: Sv: Hvordan få en totalt n00b til å bli fin form til sommern?
Skrevet av: Martin12329. november 2009, 01:13
Jeg ville garantert ha mobbet en person som stakk 20 mil ned i bakken..

hahahhaha, honnør!

on topic: Spis riktig, tren riktig, sov mye.

LET'S GET HUGE!

:s