Treningsforum

Trening => Kampsport og Selvforsvar => Emne startet av: kempa på 29. juli 2010, 12:55



Tittel: Ekstra trening i forhold til kampsport
Skrevet av: kempa29. juli 2010, 12:55
Jeg har trent taekwon-do i 6 år og nærmer meg svart belte.

Tenker på å prøve å gå opp til svart i januar men jeg trenger mye trening for å bli helt klar.

Jeg har til nå kun trent tkd 1 gang i uken og ikke noe annet. Planen til høsten er å trene 2-3 ganger TKD men jeg kjenner jeg trenger mer fysisk trening utenom.

Derfor tenker jeg å begynne på et treningssenter med vekter.

Hvordan bør jeg trene med vekter? Få intervaller med mange repp eller motsatt?

Hva kan jeg gjør for å få mer eksplosivitet i teknikkene mine?


Tittel: Sv: Ekstra trening i forhold til kampsport
Skrevet av: Dessdo03. august 2010, 23:48
Med hensyn til at Taekwondo er en såpass fysisk allsidig sport som det er, ville jeg personlig ha fokusert på baseøvelser med høy eksplosivitet. Sporten i seg selv krever jo ganske mye eksplosivitet og. har forøvrig selv trent tKD i 7 år.

Nå vet jeg ikke hvor mye du kan om styrketrening, men baseøvelser er ihvertfall øvelser som trener mange muskelgrupper samtidig og krever at de jobber i lag (i  motsetning til isolasjonsøvelser). Når man trener med høy eksplosivitet er det å begynne med meget letter vekter for å lære seg skikkelig teknikk spesielt viktig! Mitt forlag vil være Power Clean, dype knebøy (evt utfall), benkpress, hangups, stående skulderpress og en ro-øvelse, feks foroverbøyd roing med stang. Siden det er to store øvelser som trener nedre del av ryggen, er det viktig å gjøre masse magetrening og, slik at du unngår å få lordosis, dvs overekstensjon i korsryggen. Jeg ville i det minste tatt med sittende russian twist (http://www.youtube.com/watch?v=pObEPJ_6w5E#noexternalembed (http://www.youtube.com/watch?v=pObEPJ_6w5E#noexternalembed)) for å få med rotasjonsmomentet, som er mye i TKD. Og så kan du feks ta en-to andre standard mageøvelser.

Dette er alle øvelser som er forholdsvis funksjonelle. Med hensyn til repitisjoner ville jeg sagt feks 3x4, men dette er mye smak og behag. For å lære teknikk vil jeg anbefale deg å laste ned boken og filmene til Mark Rippetoe (søk på Barbell training på piratebay.org). Han gir en ekstremt god innføring i riktig teknikk. Jeg antar at du er ganske så myk og fleksibel av deg, så jeg vil tro at teknikken vil være ganske grei å få på plass :) For å bringe inn mer eksplosivitet i øvelsene kan du rett og slett gjøre hver repetisjon mer eksplsivt, og ikke ta så mange reps i stedet.

Dette er sånn helt grunnleggende hva jeg synes fungerer fint i forhold til Taekwondo. Har selv drevet mye med funksjonell styrketrening, og brukt mye samme opplegget som dette. Du må så klart ta å tilpasse det litt til hvilke øvelser du liker og føler funker fint. Men anbefaler å hvertfall beholde Power Clean, da den bringer inn mye eksplosivitet!

Lykke til med styrketreningen, og dan-graderingen!


Tittel: Sv: Ekstra trening i forhold til kampsport
Skrevet av: DannY GuettA27. august 2010, 22:24
noen set med litt markløft eller drag hadde ikke vært dumt etter power clean'sa heller :)