Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 78
  • 16  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: STICKY : Myten om måltidsfrekvens. på: 10. november 2010, 12:58
    Insulinfølsomhet har ikke noe med det å gjøre, dersom musklene er karbet opp går alt rett i fettcellene, samme når tid på døgnet du spiser det. Derfor er det ett poeng å spise det store måltidet etter trening, 2-6 timer. Da karbes musklene opp igjen og du trenger ikke annet enn protein og fett resten av tiden, fram til neste "etter trenings måltid". Sånn kort fortalt.
    17  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Magetrening på: 10. november 2010, 05:37
    Kan virke på meg som om du har for mye volum i treningen din. Nå vet jeg jo ikke noe om statsene dine, men du har utrolig mange forskjellige øvelser på magen. I tillegg å trene 5 dager i uka, er jo rimelig mye, dersom ikke kostholdet ditt er skikkelig bra. Bare husk på at det er ikke i gymmen du vokser deg stor, det er mens du sover =D

    Personlig gjør jeg bare en øvelse for magen med litt variasjon. Det er baseøvelsene som legger grunnlaget for vekst. I forhold til hypertrofisk stimulerings trening (HST) teorien, vill vekstfaktorer utskillt ved å trene de store muskelgruppene også gi økning i muskler andre plasser på kroppen, så sant musklene er utsatt for tilstrekkelig belastning til å skape "microtrauma". Det vill si skade på muskelen, kan sammenlignes med ett sår. Vekstfaktorer vill bli sluppet ut i blodbanen og disse fungerer globalt, ikke bare lokalt i den muskelen de stammer fra.

    Når dette er sagt så er magen en ganske liten muskelgruppe som trenger lite stimulering for å vokse. Vekstfaktorene henter du fra markløft, knebøy, benkpress osv.

    Ved å overtrene en muskel gir det motsatt effekt, du bryter ned muskelen raskere enn den kan bygge seg opp.

    Til sisst vill jeg bare si at det er ubetydelig hvor mye du trener magen, om ikke underhudsfettet ditt er minimalt, da kan man ikke se rutene i magen uansett.

    -ellers ønsker jeg deg lykke til med treningen din videre!
    18  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Frokost... på: 10. november 2010, 04:23
    En proteinshake, tran og vitaminer er egentlig alt du trenger til frokost, dersom du har fått i deg rikelig med karbohydrater på kvelden i forveien. Du trenger ikke å karbe opp før etter du har vært i gymmen. Det eneste organet som har behov for karbohydrater eller sukker er hjernen din og den trenger ikke mye. (Derfor bruker jeg gjerne skumma eller ekstra lettmelk til shaken om morran).

    Spiser du for mye til frokost blir det stort sett bare lagret som fett.

    Her er en link til en post jeg har skrevet om kosthold som har hjulpet meg: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=102452.0
    19  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvilket Kreatin bør jeg kjøre? på: 10. november 2010, 04:19
    Kreatin Monohydrat er alt du trenger. De mer fancy kreatintypene koster skjorta og er ikke like effektive hos alle. Monohydrat er den formen for kreatin det er gjort aller mest forsøk i forhold til og den formen for kreatin som kan vise til best resultater. En kan bli litt oppblåst av denne og en trenger å lade opp over en lengre periode enn flere av de andre typene, men vill absolutt anbefale deg å prøve denne typen kreatin for garantert effekt. =)


    20  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Lurer på hvordan og hva jeg skal spise! på: 10. november 2010, 04:14
    Hei! Først av alt, lykke til med treningen, du er i en alder hvor vekst er veldig gjennomførbart. Jo bedre kosthold, jo bedre økninger. Bare vær forsiktig med å trene for mye, mange nybegynner gjør ofte en feil her og tilbringer for mye tid i gymmen. Gjør øvelsene dine intenst og effektivt og kom deg ut av gymmen inne 45 minutter. Hvil mye, sov lenge, legg deg tidlig, etc.

    Hva kosthold gjelder så tror jeg det er viktig å fokusere på å spise nok til å bygge muskler, men ikke så mye at du blir feit. Det er faktisk veldig hardt arbeid å fjerne fettet igjen nærmere sommeren. Det ideelle er å forsøke å legge på seg muskler og minimalt med fett.

    For å klare dette er det viktig at du beregner ditt kalori-inntak. Jeg har skrevet en lang forklaring på ett kostholdsystem som har gitt meg veldig gode resultater oppgjennom årene. Jeg er begynnt å bli en gammel man, så har mye erfaring på dette området. Har trent av og på i 20 år nå. Begynnte å trene i 15 års alderen, men kom aldri skikkelig i gang før jeg var nermere 17. Den gang var jeg en skikkelig pingle på 191cm og veide knapt 70 kg! I dag så ligger jeg på 106kg med en fettprosent rundt 14%.

    Dersom du har interesse for det, anbefaler jeg deg å lese om HST. En treningsfilosofi som jeg har hatt utrolig framgang med gjennom årene. Jeg har også skrevet litt om diettplanen min for gode økninger i muskelmasse uten økninger i fett. Du kan lese posten min angående dette her: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=102452.0

    Ellers håper jeg du får den framgangen du søker.

    Lykke til!
    21  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: metern på: 09. november 2010, 00:00
    Latterlig å stille slike spørsmål, er helt ubetydelig hva folk bruker, en ting skal være sagt, uansett hva du dytter i deg kan du aldri bli "pro" dersom ikke genetikken, kostholdet, treningen og disiplinen er 200%.

    Metern; Du ser ufattelig rå ut! Stå på!
    22  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Protein og fett diet på: 06. november 2010, 19:29
    Du kan sjekke denne: http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=102452.0
    23  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Satyricon-Dietten v2.0 på: 06. november 2010, 17:08
    5-6 måltid om dagen gjør deg feit!!!

    De fleste dietter av denne typen stenger ned thyroid kjertelen. Folk jakter på den perfekte ketose dietten, men de blir som oftest lurt.

    Så lurer du kanskje, hvilke dietter stenger ikke ned thyroid kjertelen? Vell det er 3 måter å få det gjort på, la oss først gå gjennom dem: Mangel på Karbohydrater, varme (dnp og yttre påvirkning) og DNP som bindes til t4 protein og ødelegger dem, noe som er meget bra, men det er en annen historie, og ingen som gidder å tenke på DNP som er normal i hodet. Så da står vi faktisk igjen med mangel på karbohydrater. I dette eksempelet holder vi oss også unna CLA og Pyruvate. En diett form som ikke stenger ned hormonproduksjonen er en av og på diett, hvor man spiser mye en dag, for så å redusere neste dag. Dette vill i alle fall ta utrolig lang tid for å oppnå ønskede mål... fettreduksjon.

    Så hvorfor ikke spise 5-6 måltid om dagen?? Fordi det gjør deg feit!! Nå skal vi forsøke å bruke den ketogene forfatterens egne argumenter: Insulin gjør hva? Det hjelper glukose og nødvendige næringstoffer inn i cellene, inkludert fettceller!! OG legg merke til dette: Det stopper "lipolysis" (Forbrenning av fett). La meg gjennta det: DET STOPPER FETTFORBRENNINGEN!!!!

    Hvis jeg spiser 5-6 ganger om dagen kommer jeg til å stoppe fettforbrenningen hver gang jeg spiser, fordi insulinnivåene øker.. og hva skjer da? Si det sammen med meg: Det stopper fettforbrenningen (Lipolysis).
    Du kan IKKE brenne fett om du eter hele dagen!!!!

    Spør deg selv, nårtid ble 5-6 måltider standarden? Svaret er enkelt, den dagen måltidserstattninger ble pushet. Her snakker vi om selskaper som vill selge sine produkter, hvordan? Spis så ofte at du ikke klarer å lage deg mat, bruk heller våre måltidserstattninger så du kan spise enda flere ganger i døgnet!!!  Løsningen er grei, kast driten, du trenger ikke dem lenger!

    Ok, så vi starter på vår diett om morningen. Kvelden i forveien ladet vi opp med karbs før vi gikk til sengs. Det er nå morning og vi våkner opp og kroppen vår er i hvilken tilstand??? Fettforbrennende modus så klart!!! Det første du vanligvis lærer er å gjøre aerobicen din om morgenen før du spiser. Siden vi er i en fettforbrennende modus. Siden du er i en fettforbrennende modus, hvorfor vill du da ødelegge denne med å spise mat som vill øke insulinnivåene dine? Og hvorfor?? Hvilke øvelser er du har tenkt å gjøre som krever all den energien? Husk, du er allerede karbet opp fra i går kveld! Dersom du allerede er karbet opp, og spiser mer karbohydrater til frokost, hvor går så disse karbsene? De kan ikke gå til musklene dine, så de går rett over til FETT! Så frokosten gjør deg feit! Så hva gjør vi? Du skal mest sannsynlig sitte i bilen din til jobb, sitte på kontoret i 8 timer eller hva du enn gjør for levebrødet ditt. Det eneste som trenger "sukker" er hjernen din, og den trenger ikke mye.  For å holde deg i og øke forbrenningen drikker du kaffe, tar dine fettforbrennere (hva det enn måtte hete). Kaffen undertrykker blodsukker og fettforbrennerne får kroppen til å utskille noradrenalin, som er ett potent fettforbrenningshormon. Dersom du blir sulten kan du ta deg en protein shake, men ikke noe sukker. Fruktose går rett til fett automatisk og protein holder glycogen nivåene oppe som er en annen fettforbrenner. Du vill ikke ha for MYE protein, eller så kan det konverteres til sukker som igjen vill gjøre deg feit...

    Så hva gjør du til lunsj? Du vill selvsagt forbli i fettforbrenningstilstanden din ikke sant? Først la oss see på hva andre anbefaler. SPIS DITT STØRSTE MÅLTID TIL LUNSJ! Dette er absolutt feil! Hva skjer en time senere? Du er så trøtt fra insulinøkningen at du knapt kan tenke klart, og det tar deg resten av dagen å forsøke å holde deg våken.. Ikke bare det, men alle karbsene du spiste vill bli brukt som fettlagring. Hva har du liksom gjort for å tømme leveren eller musklene dine for karbs? INGENTING!!! Du satt som ett slakt ved skrivebordet og gikk muligens til kantina for å kjøpe deg lunsj. Musklene dine trenger ingenting, så alt går til fett og du ødela fettforbrenningen din på toppen av det hele pga insulinøkning. Det du skal gjøre er å spise ett lavglykemisk måltid, med mye fett. F.eks. en salat og ta mer fettforbrennere og gjerne en ny proteinshake. 2 timer og 45 minutter før du skal trene spiser du ett lavglykemisk måltid, eksempel havregryn eller ett eple.

    Dette er vitenskapelig bevist til å øke prestasjonene dine og vill hjelpe deg til å brenne mer fett. Du trener og så spiser du! Musklene dine er da klargjort for vekst og nå ønsker du insulinen økt til en topp så du kan få mer glukose og aminosyrer inn i dem. Vi vet også at mesteparten hvis ikke allt av restitusjons substansene må bli tilført musklene i ett vindu på 2 timer og igjen før det har gått 6 timer.

    Umiddelbart etter treningen inntar du opp til 400 kcal i en glukose/proteinshake. 2 timer senere smeller du til de skadede musklene med ett nytt måltid, ett vanlig måltid. Musklene dine er nå ladet opp med glukose og protein og de venter på at du skal komme deg i seng og sove.. så de kan nyte godt av GH. (Growth Hormone).

    Så enkelt er det bare, sjekk det ut igjen: du er nå karbet opp, om morgenen er du i nærheten av ketose og du ønsker å holde det slik. Spising vill ruinere det så ikke spis. Dessuten vill insulin og karbs fra måltidet ikke ha noen plass å gå, så alle kalorier vill bli omgjort til fett. Du gjøt ikke noe hardt muskelarbeid om morgenen så du trenger ikke spise mye karbohydrater til lunsj heller, så dermed holder du deg i ketose.

    Spis ett lavglykemisk måltid 45 minutter før du trener. Den virkelige spisingen fåregår ETTER du har trent, og det er hvordan og når du gjør det. Enkle karbs og protein også spiser du måltidet ditt. SOV!!! Du trenger ikke noen dyre piller eller pulver eller spesiell mat. Det kan ikke bli enklere!

    Det er tilskudd og steg å ta for å få mest mulig ut av thyroid og lever, men det kommer senere.

    Vitenskapen:
    Study performed by Taylor and colleagues.

    Following ingestion of a test meal consisting of cereal, skim milk, scrambled eggs, French toast, apple
    juice, and a milk shake [200 g (60% or 800 calories) carbohydrate, 45 g (21% fat or 405 calories), 80 g
    (19% or 320 calories) protein; 1,914 kcall] [The total calories and the breakdown of the intake is wrong
    because my scanner screwed it up and I don't have the original] by healthy subjects, muscle glycogen
    concentration did not start to rise until 1-2 hours after eating, and the increase was not statistically
    significant until 3 hours after eating. Seven hours following the meal, plasma insulin levels were still
    elevated threefold. Four hours following the meal, muscle glycogen began to fall, suggesting a flux of
    excess carbon out of the muscle and into storage as triglycerides (fat).

    Nok ett godt argument for denne diettformen. Dette studiet er større enn det som er gjenngitt her, men det er denne delen som er mest interesant.

    Dette var ett blandet måltid som innbefattet fett. Dette er ikke det du vill gjøre etter trening. Se bare hvor lang tid det tok glykogen nivåene å stige i musklene. 1-2 timer og det var ikke viktig før 3 timer. Du trenger ikke fett og enkle kabs med protein etter trening. Syv timer etter måltid, var insulinnivåene i blodet elevert 3 ganger over normalen. Så du vill spise små måltid hele dagen fortsatt? Poenget er det at om en spiser blandede måltid så stiger insulinnivåene og de holder seg eleverte over lang tid. Faktisk, etter 7 timer ville nok de fleste sikkert ha spist 2 ganger til! Og da ville insulinnivåene bli pushet opp enda høyere og lengre. Husk, dersom insulin er tilgjengelig, er fettforbrenningen negativ! Den magiske sisste linje. Fire timer etter måltidet begynte muskelglykogenet å synke, noe som peker i rettning av en variasjon i overskuddskarbon ut av muskelen og inn til lagring som triglyserid. (fett).

    Det er dette som er hele poenget med dietten, hvorfor du bare spiser karbs etter trening. Hvorfor? Fordi du karbet opp etter trening når det som viktigst og videre økning av karbs vill lekke ut av en allerede oppkarbet muskel og bli lagret som fett.

    Igjen, jeg skal gi deg grunnprinsippene, resten vill de fleste tenke seg til selv;
    Basekaloriene skal beregnes utifra 22-28kcal pr kg kroppsvekt. Allt kalori-inntak er regnet ut ved å gå tilbake fra "etter treningsmåltidet". Det måltidet tar du inn ca 1g karbs pr kg kroppsvekt. Du tar også 1g myse eller soyaprotein for hvert 2.5g karbs som du regnet ut. Gjør dette umiddelbart og igjen 1-2 timer senere. Trekk fra de tallene fra din totale kalorimengde og finn ut hva som gjenstår for resten av døgnet.

    Eksempel:

    90kg mann x 26/27 kcal = ca 2400 kcal.
    90kg = 90g Karbs etter trening.
    90/2.5 = 36g protein.

    90g karbs = 360kcal
    36g protein = 145 kcal
    Totalt inntak: 505 kcal.

    Gjør du dette igjen 1-2 timer senere har du fått i deg 1010 kcal.

    2400 - treningsmåltid = 1390 kcal igjn som du skal spise de neste 24 timene. (Nesten 3 big macs) kan du ikke klare deg gjennom dagen på de kaloriene tror jeg det ligger mer på disiplin siden enn noe annet. Med den mengden proteiner er det faktisk vannseklig å spise mer etter de 2 måltidene.

    Alle de tidligere måltidene dine skal være ikke glykemiske! Unntaket er 2-3 doseringer av 200kcal i form av frukt for tilsammen 400-500 kca i karbs for å holde leveren din i gang med konvertering av t4-t3. 200 om morgenen og 100 kcal eller rundt der til lunsj og 1-200 2 timer før treningsøkta. 1390 - 500 kcal etterlater deg med ca 890 kcal. Tar du 2.2g protein pr kg kroppsvekt, noe jeg finner vanskelig å opprettholde, er det ca 200g protein og 800 kcal. Du har allerede inntatt 72g protein (2 x 36) som tilsvarer 288 kcal. Fra formiddag til din neste trening trenger du å få i deg 128g protein eller 512kcal gjennom protein. Det etterlater deg med bare 378kcal i form av fett, som tilsvarer 42g. Sørg bare for at du spiser myseprotein og egg om morgenen, så kan du spise kylling eller tunfisk til lunsj.


    Dette er en diett som ikke er meningen at du skal bruke for å bygge deg opp, dette er en diett for å ivareta din muskelmasse mens du fjerner fett. Det ligger mange myter i forhold til diett, dette er ett forsøk på å fjerne dem fra eksistensen, ved å spise i ett mønster som nevnt over.

    Dersom du finner dette ulogisk eller lite troverdig må du faktisk finne forskningsresultater som viser dette. Logikk og fysiologiske prosesser er vidt forskjellige og går ikke hånd i hånd.
    24  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: R-ALA, Glucorell R etc på: 05. november 2010, 01:17
    Jeg bestilte R-ALA forrige uke fra proteinkungen.se og det er i tollen nå faktisk.

    hva?? Ble det stoppet i tollen? Bestillte du veldig mye da?
    25  Kosthold / Kosttilskudd / R-ALA, Glucorell R etc på: 04. november 2010, 04:53
    Har søkt på nettet over alt, men kan ikke finne R-ALA eller Glucorell R hos noen webshops, utenom i usa da selvsagt. Noen som har handlet dette i nyere tid og kan sende meg en PM med link?

    26  Trening / Skader og Smerter / Sv: Brennpunkt "Steroider" verdt å se. på: 31. oktober 2010, 13:55
    Tror du kan ta den mensa.dk testen du også... Mulig du vil få deg en åpenbaring i forhold til hvorfor du ikke burde yttre dine meninger på forum. Kan være bedre å la folk tro du er dum, enn å åpne kjeften og bevise det.

    Forventer også beviser på at PCT er nødvendig ved lave doser steroider...
    Tror bevisbyrden ligger hos deg. Er du som forsøker å overbevise om at PCT er unødvendig. idiot!!!!!
    27  Trening / Skader og Smerter / Sv: Brennpunkt "Steroider" verdt å se. på: 31. oktober 2010, 11:44
    Nei, jeg annser alkohol som et skadestoff som burde vært forbudt i Norge. (Ikke tid til den debatten nå) Jeg anser ikke steroider som et skadestoff. Man skal ikke drikke hvis man har leversykdommer, hjerte-karsykdommer, osv... eller hvis man er i psykisk ubalanse. Man fungerer meget godt i hverdagen på steroider, man fungerer ikke fullt så godt full. Er en grunn for at det er lov å opperere bil og tungt maskinellt utstyr på steroider og ikke i fylla;)
    Ta deg selv en test: www.mensa.dk. Edru, i fylla 2+promille og på en shitload me gear. Jeg kan vedde livet mitt på at du vil score lavest i fylla. Du kan godt ta den i fylla sist, slik at du har sett oppgaven før.


    Det er absolutt ikke nødvendig å gå til legen før man bruker steroider, men på lik linje med andre ting er det grei å vite før du gambler. Tipper du ikke sjekker inntolleransen din for alt du spiser før du spiser det? Kan vel kalle et slikt legebesøk litt ekstra forsiktighet.

    Og når det gjelder PCT og alkohol. Hvor mange bruker ikke zyrtec i dag for å hemme ADH-enzymet sitt? Og der igjen, kjører du en fornuftig kur skal du være rimelig uheldig hvis det egentlig skal være nødvendig med PCT. Her er det faktisk gjort studier som viste at ila en 3 ukers periode var alt tilbake til normalen igjen. Har den ikke for hånden så bruk google. (vil tippe noen andre her kan bekrefte å ha lest denne studien?)

    Så nei, legebesøk og PCT er ikke nødvendig, men fornuftig. Igjen, lave doser! Her snakker vi ikke Cutler kurer... Da er det nok nødvendig med et helt helseteam. Men det vet hverken jeg eller du...





    Tror ikke du har det minste peiling. Det er uvitenhet og ignoranse som dette som fører til de tragiske utfallene man ser i dokumentaren. Gjør litt research før du begynner med latterlige påstander.

    PCT er selvsagt ikke nødvendig dersom du synes det er ok at alle gainsene dine forsvinner. lol, idiot!
    28  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Noen som har testet 16/8? Kanskje det er noe for deg? på: 30. oktober 2010, 17:19
    jeg er 105kg nå, skal ned til 95kg. Ligger på ca 13% kroppsfett. Jeg spiser fra 1400-2200 også pleier jeg å trene sånn i 1700-tiden. Jeg trener ett HST-program, delsplitt. Så gjør hele kroppen 3 ganger i uka, baseøvelser 2 dager i uka. Så trener 5 dager i uka. Forsøker å få i meg ca 250g protein i døgnet, eller på 8 timer da for å si det sånn. Er faktisk ganske mett hele tiden. Fasteperioden gir meg utrolig energi og en følelse av kontrol. I tillegg føler jeg at det er veldig lett å holde seg innenfor kcal mengden pr døgn, ettersom jeg skal spise ganske store mengder på de 8 timene, da er jeg veldig forsynt og det blir ikke særlig plass til så mye annet.

    I forhold til det å spise hver 3 time, så er det mye lettere for meg å holde ett forholdsvis lavt kcal inntak. Planen er å øke kcal inntaket til rundt 3200 når jeg har kommet til 95kg. Da ligger jeg omtrent på null-overskudd.

    Har for tiden 44cm rundt overarmene. Da jeg var 115kg var jeg også 44cm rundt armene, så føler selv at jeg har gått opp i muskelvolum, selv om jeg har blitt slankere.

    29  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Noen som har testet 16/8? Kanskje det er noe for deg? på: 30. oktober 2010, 14:48
    Bra du har sett lyset nå Wink
    Bra at du ikke har bedre å gjøre enn å komme med sleivspark. Idiot.
    30  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Noen som har testet 16/8? Kanskje det er noe for deg? på: 30. oktober 2010, 14:16
    Etter at jeg leste en sticky om "myten om måltidsfrekvens" tenkte jeg at jeg skulle teste ut noe som da virkelig kan ha betydning for meg i treningsammenheng. Jeg fant derfor denne siden: www.leangains.com.

    Ett fastesystem hvor man spiser døgnets kalorier i en 8 timers periode, da fordelt på 3 måltid. Hvorpå man faster i 16 timer. Denne spisemodellen er basert rundt trening og ønske om "lean gains".

    Har selv benyttet denne spiseplanen i 4 uker nå, og merker at jeg virkelig raser ned i fettprosen, mens jeg føler jeg blir sterkere og større for hver trening som går.

    Jeg ligger på ca 2600 kcal i døgnet.

    Sjekk ut linken og les litt om hva dette omhandler, spennende.

    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 78
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!