Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • 1  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: LCHF muskelvekst og vektoppgang på: 12. november 2015, 19:33
    Hvordan er fordelingen din utover karb under 20gr? Jeg begynte med LCHF for 5mnd siden og har gått ned fra 106 til 86kg. De første ukene orket jeg ikke å trene pga "keto-influensa", men etter kroppen ble bedre tilpasset har det gått helt fint. Trener nå 4 ganger styrke i uken.

    Jeg mistenker at du kanskje får i deg mer karb enn du tror og at vektoppgangen er vannvekt. Du drikker kanskje mer vann nå som du trener og spiser du mer karb enn du tror, så binder du også mer vann i kroppen. Har erfart dette selv da jeg har hatt noen "cheat days" hvor jeg har spist rundt 40gr karb og da hopper jeg ut av ketose i 3-5 dager og legger på meg vannvekt.
    Noen personer må også være enda strengere i starten for å komme skikkelige inn i ketose. Jeg spiste under 15gr karb pr dag de første 2mnd. Du kan også gå ut av ketose hvis du får i deg for mye protein. Det viktigste er å passe på at ca 70% eller mer av kaloriene dine kommer fra fett.  

    Jeg ligger på ca 1800-1900 kcal pr dag (startet med ca 2300 kcal) og har fortsatt stabil vektnedgang med disse makroene:

    -150gr fett
    -95gr protein
    -20gr karb (stort sett fra grønnsaker)

    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvor mange kcal er det i eggehvite? på: 23. mai 2015, 09:48
    Nei, det er ca 17 kalorier i en stor eggehvite og det er mer eller mindre rent protein. Vet ikke hvordan du pleier å tilberede egg, men jeg pleier å lage eggerøre med 50/50 hele egg og eggehviter, dvs 6 egg tilsammen men bare 3 av dem med plommer. Da får man fortsatt en god smak, men fettinnhold/kalorier går ned. Da får du total ca 250 kalorier som består av ca 30gr protein, 1gr karbohydrat og 15gr fett.

    Spiser du egg ofte kan du like godt lage store porsjoner med eggerøre. Det holder seg helt fint noen dager i kjøleskapet. Jeg spiser gjerne eggerøre til frokost, så for å slippe styr med matlaging om morgenen så lager jeg som regel en 18pk med egg om gangen.

    Spis egg med god samvittighet Smiley
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Faktiske kalorier i sprøstekt bacon? på: 23. mai 2015, 09:34
    Har søkt litt rundt i et forsøk på å finne ut av korrekt næringsinnhold i bacon etter at det er stekt.

    De pakkene med bacon man får kjøpt i Sverige (3x125gr) er stort sett det jeg bruker, men de krymper jo ganske mye i panna og mye av det er jo fett som renner ut. Fant en side som heter myfitnesspal, der man kan få kalori-innhold i det meste av matvarer og de anslår at en skive sprøstekt bacon har ca 3gr protein og 4gr fett. Det er 8-9 skiver i pakken som da blir maks 27gr protein og 36gr fett (432kcal), men næringsinnhold i 125gr rått bacon oppgis til 46gr protein og 52gr fett som da blir 652kcal.

    Er det noen kan bekrefte om disse tallene er omtrent korrekte?
    4  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Karbonadedeig? 5% fett, dårlig protein? på: 23. mai 2015, 09:19
    Karbonadedeig har ikke "dårlig" protein. Ellers er det litt vanskelig å komme med noen innspill her for meg, eller de som kan mer om mat, når du ikke skriver noe mer om hva du pleier å spise. Jo mer du forteller om deg selv, jo lettere er det for ekspertene her å hjelpe deg.

    -Alder, kjønn, høyde, vekt
    -Hva du pleier å spise i løpet av en dag
    -Hva slags trening du driver med og hvor ofte
    -Hva er målet ditt med treningen
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Mat , matvaner diet og masse problemer! en nybegynners diett på: 22. mai 2015, 10:08
    Nå er jeg fortsatt litt i nybegynnerstadiet selv, men det ser ut som du spiser alt for lite mat.

    Basert på hva jeg selv ble anbefalt av eksperter her, så bør du ved 2000 kalorier få ca 700-800 kalorier fra protein, 700-800 fra karbohydrater og 400-500 fra fett.

    Dvs ca 200gr protein, 200gr karb og 55gr fett pr dag.

    Litt vanskelig å vite eksakt hvor tykke skiver med pålegg og brød du bruker, men om jeg regner sammen maten du listet opp over her, så ender jeg opp med ca 140gr protein, 140gr karbohydrater og 60gr fett som total blir ca 1600 kalorier. Når du i tillegg trener styrke så ser det for meg ut som om du spiser alt for lite mat.

    Skaff deg en kjøkkenvekt og skriv ned maten du spiser. Jeg bruker selv et regneark i excel hvor jeg skriver opp alt jeg spiser. Det var litt jobb i starten med å regne ut næringsinnhold i de matrettene jeg pleier å spise, men nå er det veldig enkelt for meg å gå tilbake og bare kopiere tallene fra måltider jeg har spist før. Dette er spesielt praktisk med middagsretter, da jeg har oppskriften klar med eksakt næringsinnhold.
    6  Kosthold / Oppskrifter / Enkel og proteinrik Lasagne (inkl næringsinnhold) på: 11. mai 2015, 21:23
    Har laget denne en del ganger og begynner å bli ganske fornøyd. Jeg lager Lasagne uten bechamel (ostesaus) for å gjøre det litt enklere og sunnere. Smaken minner kanskje mer om pasta bolognese, enn tradisjonell lasagne. Oppskriften dekker 4 store porsjoner på rett under 800 kcal.

    Ingredienser:

    -800gr karbonadedeig
    -2 løk
    -4-5 hvitløksfedd
    -4 bokser grovhakket tomat
    -9 pastaplater (barilla 20pk fås kjøpt i de fleste matbutikker).
    -ca 350-400gr ost (jeg bruker 375gr som tilsvarer 1 1/2 pakke med Arla Mozarella).
    -50gr parmesan
    -1/2 lime
    -oregano
    -basilikum
    -pepper
    -4ss rapsolje til steking og smøring av ildfast form

    Det tar ca 1 time totalt fra du begynner til maten er klar, men mesteparten av det er ventetid på steking og hviletid etter at du tar maten ut av ovnen. Faktisk arbeid med forberedelser og steking er ikke mer enn 15-20min.

    Jeg pleier å ta 3-4 pressede hvitløksfedd, pepper og oregano og kna det inn i karbonadedeigen, da jeg synes det gir litt mer smak i kjøttet. Dersom du ikke er så glad i hvitløk, kan du redusere mengden til omtrent halvparten. Du trenger ikke å kna krydder og hvitølk inn i deigen, men jeg synes det blir bedre smak. Alternativt tar du bare alt sammen i tomatsausen mot slutten.
    Mens deigen godgjør seg, hakker du opp løken og steker den på litt over middels varme sammen med 1-2 pressede hvitløksfedd til alt begynner å få en lett brunfarge.

    Litt avhengig av hvor stor stekepanne du har, må du muligens steke kjøttet i 2 omganger. Jeg bruker selv 32cm stekepanne, så jeg får plass til alt på en gang. Når kjøttdeigen er ferdig stekt blander du inn løken igjen og heller over alle 4 boksene med tomat. Ha i litt basilikum og klem in saften fra 1/2 lime. Rør alt sammen og gi det et kjapt oppkok på full varme i 2-3 minutter så alle smaker får blandet seg skikkelig.

    Smør inn en ildfast form med ca 1ss rapsolje slik at maten ikke brenner seg fast. Begynn med et tynt lag kjøttsaus som såvidt dekker bunnen. Ta deretter litt raspet parmesan over og så legger du på 3 pastaplater. Neste lag kan ha litt mer kjøttsaus, men pass på at du får nok til alle lagene. Ta også litt raspet parmesan på og deretter 3 nye plater med pasta. Gjør det samme en gang til. Du bør nå ha nok kjøttsaus til overs for å ha et tynt lag over de siste pastaplatene. Hvis du bare legger pasta på toppen med ost, blir pastaen ikke kokt, men istedet sprøstekt og hard...
    Avslutt med et godt lag med mozarellaost og litt raspet parmesan.

    Kort versjon:
    Kjøttsaus>parmesan>3 plater pasta
    Kjøttsaus>parmesan>3 plater pasta
    Kjøttsaus>parmesan>3 plater pasta
    Kjøttsaus>Mozarella+Parmesan


    Stekes i ca 15min på 225gr midt i ovnen. Når osten er gyldenbrun er pastaen også kokt, men er du usikker kan du stikke en gaffel igjennom. Er det lite eller ingen motstand, er pastaen kokt. Ta ut av ovnen og dekk til med aluminiumsfolie. La den stå i ca 20 minutter, ellers får du en veldig tynn/rennende konsistens på sausen. I mellomtiden kan du jo alltids lage litt salat?  biggrin

    Næringsinnhold pr lasagne:
    Protein: 307gr. Karbohydrat: 240gr. Fett: 100gr. 3088kcal  / Pr porsjon: 77P/60K/25F (772 kcal)


    Dette holder til 4 gode porsjoner, så om du er alene så har du 4 lettvinte middager.

    Dersom du foretrekker kjøttdeig fremfor karbonadedeig, blir det ca 20gr ekstra fett og 8gr mindre protein pr porsjon.

    Håper det faller i smak  Smiley
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Sofagris trenger litt hjelp til å se over treningsprogram og kosthold på: 23. april 2015, 12:50
    Ok. Takk for svar Smiley Du har åpenbart peiling på dette.

    Da var det ikke alt for ille det jeg har satt opp. Jeg antar at jeg har ligget på alt fra 2000-3000 kalorier under vektøkningen, men det har vært omtrent null fysisk aktivitet. Tror hovedproblemet er at jeg har vært veldig ustabil med måltider og gått for lenge uten å spise for så og overspise i store måltider. I første omgang så tenkte jeg å prøve meg på 4 måltider om dagen.

    Bør jeg ha samme næringsinntak hver dag, eller bør jeg spise mindre de dagene jeg ikke trener styrke? Jeg trener styrke omtrent midt på dagen, og blir som regel mer sulten utover ettermiddagen enn når jeg ikke har trent.

    8  Trening / Forum for nybegynnere / Sofagris trenger litt hjelp til å se over treningsprogram og kosthold på: 23. april 2015, 10:45
    Hei alle sammen. Etter snart 10 år med my stillesitting og dårlig kosthold har jeg bestemt meg for å gjøre noe med min 33 år gamle kropp som dessverre føles mye eldre.

    Jeg har tidligere erfaring med styrketrening (som man ser på mine gamle poster har fra 2006-2007), så jeg kjenner godt til forskjellige øvelser rent teknisk, men jeg har glemt mye siden jeg holdt på i min ungdom når det kommer til kosthold i forhold til trening. Jeg er 180cm høy og akkurat nå så veier jeg 105kg. Jeg har alltid vært kraftig bygd, men jeg husker at jeg trivdes best da jeg veide rundt 85-90kg i perioden hvor jeg trente mye, så mitt langsiktige mål er å komme meg tilbake dit.

    Det har vært litt av og på med treningen de siste mnd, men jeg kan fint ta en intensiv styrkeøkt med tung belastning uten å bli plaget med smerter eller betydelig treningsverk. Jeg kjører et fullkropps-program man,ons,fre som tar ca 1 time + oppvarming. Alle øvelser består av 1 sett oppvarming og 3 sett med 6-8 reps

    -Knebøy
    -Nedtrekk forside
    -Roing på maskin
    -Bicepscurl med stang
    -Brystpress på maskin
    -Skulderpress på maskin
    -Triceps ext. med tau
    -Mageøvelse (bytter litt på hva jeg gjør her)

    I tilegg kommer jeg også til å gå tur om morgenen 5 dager i uken. Turen er ca 5km og tar omtrent en time. Det er ca 50/50 med flatmark og moderate bakker.

    Jeg er åpen for innspill til treningsprogrammet mitt, men jeg føler det fungerer bra så langt. Det jeg lurer mest på er:

    -Hvor mye bør jeg spise? Hadde peilet meg inn på rundt 1800kcal på hviledager og 300-400 ekstra kalorier på dagene med styrketrening, men her er jeg veldig usikker. I første omgang er det viktigst for meg å bli kvitt en del overflødig fett.
    -Jeg bør vel få i meg 150-200gr protein hver dag, men hvordan bør fordelingen av fett og karbohydrater være?
    -Hva er det realistisk å kunne forvente mtp vekttap pr mnd?

    På forhånd takk for råd og tips Smiley
    9  Generelt / Diskutèr intervjuer / Sv: Intervju med Marius Bjerke på: 27. juli 2007, 20:41
    He, he. Artig å se gamle skolekamerater igjen. Jeg vokste opp sammen med Marius og gikk på samme skole (1 klasse under). Husker at han tok imponerende mye i benk allerede i 8.klasse (tror det var ca 120kg +/-). Sånn sett er jeg ikke overrasket å se at han er med i Strongman Wink Lykke til videre Marius!

    Mvh Frode (fra holmsens vei) Cheesy
    10  Generelt / Åpent forum / SV: Gym observasjoner kjenner du deg igjen? på: 09. mars 2006, 02:01
    *Ansatte ved treningsstudioet som åpenlyst småflørter eller skravler og som tydelig blir irritert når du avbryter flørtingen/skravling for å spørre om hjelp

    *Folk som okkuperer apparater mens de snakker (gjerne lange samtaler) i mobil eller med venner. Når du spør om å kjøre imellom blir de minnet på at de burde trent og svarer: "nei, jeg skal kjøre et sett straks"

    *Instruktører som har med seg noen helt ferske medlemmer for å sette opp program og spør om det kan låne apparatet imellom settet ditt. Siden det er en nybegynner som aldri har trent før klarer de ikke øvelsen og bruker laaaang tid på å få det til. Mens du venter blir musklene kalde og humøret dårlig
    11  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Excel regneark for mat på: 09. mars 2006, 01:24
    Da har jeg endelig fått ut fingeren og sendt ny versjon til Roolfe
    12  Trening / Forum for nybegynnere / SV: Excel regneark for mat på: 26. november 2005, 15:19
    Nå er ikke jeg ekspert på hvordan man gjør alt dette, men det som hadde vært helt rått, hadde vært forskjellige grafer, som hadde målt f.eks framgangen i øvelser, vekt, kroppsmål etc. Vet ikke om dette er noe som er mulig? Honnør for arbeidet ditt !

    Jeg har prøvd meg litt fram med grafer, men det som skjer er at det ender opp med at man må holde styr på veldig mange ark. Som kompensasjon vil jeg legge inn formler som regner ut fremgang i %. Dette vil jeg legge inn i treningsprogrammet, slik at du etter en 4 ukers periode legger inn din sluttvekt, både vekten du bruker på hvert sett og 1rm i de forskjellige øvelsene.
    Eks: Du har begynt med 65kg i benkpress pr.sett
    Etter 4 uker er du oppe i 80kg. Du taster da inn disse tallene på start og sluttvekt og du får da opp hvor mange prosent du har økt i denne øvelsen. Det samme gjelder for 1rm.
    Skal lage en liknende kalkulator for å måle fremgang i cm på armer,bein etc. Når det er gjort vil den nye versjonen bli lagt ut (forhåpentligvis med hjelp fra roolfe)

    Har omsider fått inn alle formler på samtlige matvarer i tabellen på forumet. I tilegg er det kolonner for å legge inn nye matretter. Alle ark kommer med hjelpetekster slik at du kan holde musepekeren over de forskjellige kolonnene så popper det opp en liten tekst som forklarer hvordan du skal gjøre ting.
    13  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: McDonalds næringstabell på: 26. november 2005, 14:15
    pr. 100g?

    Det står ikke på verken den norske eller amerikanske siden, men jeg vil si 99% sikkert at det er pr.burger,pommes frites eller brus. Det er logisk ettersom man f.eks kan velge både liten medium og stor pommes frittes fra menyen på siden. En liten og stor p.frittes har jo samme næringsinnhold pr 100gr

    Edit:Det er noen variasjoner på den norske og amerikanske tabellen. Det er ikke mer enn et par gram fra eller til, men jeg forelsår å bruke linken som Hr.Thyve la ut.
    Dæven steike! Big tasty har nesten 900kcal Shocked
    14  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: McDonalds næringstabell på: 26. november 2005, 14:11
    http://www.mcdonalds.no/prod_naeringsinfo.htm

    her er det samme for norske produkter.. Smiley

    H****** også! Jeg prøvde å søke etter McDonalds næringstabell med google men fant ingenting. Bra at du fant den. Honnør til deg Smiley
    Jobber med et excel ark med treningsprogram og matvaretabell m/kalkulator. Har lagt inn noen av burgerne men da legger jeg inn en hyperkobling i tilegg.
    15  Kosthold / Kosthold og Ernæring / McDonalds næringstabell på: 25. november 2005, 22:49
    For de som tar seg en burger innimellom og vil holde orden på kaloriene, så kan du besøke følgende link: http://app.mcdonalds.com/bagamcmeal?process=menuitems
    Det er en amerikansk side, så de har ikke all burgerne vi har i norge...

    For ordens skyld kan jeg ta med et par ting:
                                 
                                    Protein         fett         karbohydrat          kcal
    Cheeseburger:           15              12               35                    310
    Dobbel Cheese:          25              23              37                    460
    Quarter pounder:        29              25               43                    510
    Big Mac:                     25              30               47                    560
    McChicken:                 15               16               41                    370
    Filet o fish:                 14               18               42                    400

    Liten pommes fr:         2                11               30                    230
    Medium pommes fr:     4                16               47                    350
    Stor pommes fr:          6                 25               70                   520

    Liten brus:                   0                  0                 40                   150
    Medium brus:               0                  0                 58                   210
    Stor brus:                    0                  0                 86                   310


    Hmmm... ikke lett å plassere ting på rekke gitt Huh
    Det er ihvertfall godt nok til å få en oversikt. Bon appetit Food
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!