Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 178
  • 16  Generelt / Åpent forum / Sv: Hvilken utdannelse har du (/holder du på med), og hva evnt. jobber du som nå? på: 21. mars 2010, 12:22
    Er for tiden selvstendig næringsdrivende. Har ikke vært det mer enn et halvt år, så tjener ikke akkurat fett. Driver bilstereosjappe ++. Har mange planer i hodet. Frister å starte med valutahandel etterhvert. Har ingen utdannelse av betydning, men sikter for å bli bilsakkyndig en gang der framme Smiley
    17  Generelt / Åpent forum / Sv: Truet til seg politibil! på: 02. mars 2010, 18:51
    http://www.stavangeravisen.no/art.asp?id=54256
    18  Generelt / Åpent forum / Sv: hjelp med signatur :) på: 17. februar 2010, 23:33
    Lett!

    Kun link, uten tekst: [ url=http://link]link[/url]

    Link med tekst: [ url=http://link]Tekst[/url]

    Bare dropp vekk mellomrommet i [url]
    19  Generelt / Åpent forum / Sv: 11.september på norske jord på: 17. februar 2010, 23:13
    Dette blir jo ord mot ord, mellom oss to. Den debatten jeg så ble ingen John Lennox pulverisert. Skal kikke på linken din.
    20  Generelt / Åpent forum / Sv: 11.september på norske jord på: 17. februar 2010, 22:42
    Anbefaler at du leser boka "The God Delusion" av Richard Dawkins.

    http://www.youtube.com/watch?v=6mmskXXetcg

    Vil anbefale deg å se "The God Delusion debate" med Richard Dawkins og John Lennox.
    21  Generelt / Åpent forum / Sv: 11.september på norske jord på: 15. februar 2010, 00:08
    Det står ikke noe sted i Koranen at man ikke skal tegne Muhammed, punktum. Det eneste som kanskje kommer i nærheten er Hadith, så vidt jeg har fått med meg, uten at jeg kan være alt for bastant på akkurat den.

    Greia er uansett ikke at man ikke skal tegne Muhammed, men at det tydeligvis er en frykt for at bildet kan bli en avgud.. Er i allefall det som står rundt på nettet, BÅDE på muslimske nettsider og uavhengige.

    Var noe lignende jeg og fant ut nå. Står heller ingenting om at de skal hevne seg på dem som driver blasfemi med Muhammed eller Allah. Men, uansett. Dette er et ekstremt sårt punkt for muslimer, ihvertfall når den særdeles hellige profeten deres Muhammed blir latterliggjort på denne måten. For, å tegne Muhammed som en gris, eller med bombe i hatten kan jo ikke tolkes på noen annen måte enn blasfemi, ihvertfall ikke for dødelige mennesker. Men, dette rettferdiggjør jo ikke akkurat jihad, men på samme måte mener jeg det er galt å provokasere på denne måten. Det er mitt standpunkt.

    På en annen måte så virker hele dette dramagreiene som et forsøk på å vise muslimene at; "Hah, vi tegner en karikaturtegning av profeten deres. Dere kan ikke gjøre noe. Vi bøyer oss ikke. Deal with it!"
    22  Generelt / Åpent forum / Sv: 11.september på norske jord på: 14. februar 2010, 23:05
    Kluet, kjære kompis, er at nettopp dette ikke er tilfelle.

    Kanskje ikke direkte, men indirekte Smiley Har nok oversett noe, hmm
    23  Generelt / Åpent forum / Sv: 11.september på norske jord på: 14. februar 2010, 22:00
    For det første antar du at religiøse menneskers tankekonstruksjoner stikker dypt ned i sjelen mens sekulære menneskers tanker er overfladiske.  Det er antagelse som sekulære mennesker ikke skal finne seg i.  For det andre er det av avgjørende betydning hvorvidt religiøse så vel som sekulære tankekonstruksjoner er sanne eller ikke.  Det er overveiende sannsynlig at evig pine som straff for en avbildning av Allah eller Muhammed ikke er sant.  Det er dessuten ikke noe moralsk oppbyggelig i et sånt forbud.  Det er det hele tatt ingen grunn til at religion skal stå i noen som helst særstilling eller ha noen som helst form for ekstra beskyttelse.

    For det første så vet jeg at det du velger å kalle religiøse menneskers tankekonstruksjon stikker dypt i sjelen, dette er ikke noe jeg antar. Gjerne forklar meg hva innen sekulær tenkekonstruksjon som virkelig stikker dypt i sjelen. Hva slags tanker stikker dypest? Jeg mener ikke at religiøst overbeviste mennesker skal ha mer respekt enn andre mennesker, men mener at samfunnet har godt av mer medmenneskelig respekt generelt. Greit, jeg vil nødig henge ut ateister, som du velger å kalle sekulære mennesker, så jeg beklager dette.


    Sitat
    Her gjør du det samme igjen.  Du tar det for gitt at den religiøse tenkemåten skal gi mer respekt enn ikkereligiøse tenkemåter.  Det er ingen grunn til det.  Om det virkelig er sånn at en historisk person betyr like mye for et nålevende menneske som et nært familiemedlem, så er det uttrykk for en samfunnsholdning som umulig kan være sunn.  Husk på at vi ikke kan vite hva Jesus og Muhammed faktisk sa og mente.  Uttalelsene deres er fortolket via utvalgte skrifter, og dette er det som man innen media kaller enkildejournalistikk.  I enda mindre grad kan vi vite noe om hva de hadde ment om forskjellige samfunnsforhold om de hadde levd i dag.

    Jeg har aldri sagt at mennesker med religiøs tankekonstruksjon skal respekteres mer enn det mennesker med ikke-religiøs tankekontrusjon skal.

    Jesus og Muhammed er mer enn historiske personer for troende, så jeg må nok skuffe deg med å si at du ikke vet helt hva du prater om ang. dette.

    Har du lest Bibelen eller Koranen? Før du uttaler deg videre ang. samfunnsforhold som ikke eksisterte før, så vil jeg anbefale deg å lese en av disse, helst Bibelen, hehe.

    Før du uttaler deg videre om hva Jesus eller Muhammed sa, og ikke sa, så vil jeg anbefale deg å lese igjennom allment godkjent kirkelitteratur som omhandler kirkehistorie ifra Kristi fødsel til dags dato.

    Sitat
    Her knytter du denne diskusjonen opp mot innvandring.  Det er det heller ingen grunn til.  Vi må se prinsippielt på saka.  Islam er skadelig ikke bare i Norge.  Islam er først og fremst skadelig i de muslimske landene.  På samme vis er jødedommen skadelig i Israel, kristendommen skadelig i USA og hinduismen skadelig i India.  Dette er tankekonstruksjoner som kort fortalt ikke er sanne og ikke er sunne.

    Hensikten med innlegget mitt var å rette dette mot innvandringen.

    Sitat
    Du prøver å argumentere deg fram til en innskrenking av ytringsfriheten som ikke er politisk.  Det henger ikke på greip.  Ingenting av det som vi diskuterer ligger utenfor politikken.  Enhver endring av ytringsfrihetens rammer er politisk.

    Politikk er et ganske vidt begrep.
    24  Generelt / Åpent forum / Sv: 11.september på norske jord på: 14. februar 2010, 20:40
    Et lite innspill fra meg.

    Ytringsfrihet er sikkert en bra ting det, men når det kommer til håning og latterliggjøring av religion må jeg si at dette faller dårlig i smak. Man kan ikke sammenligne f.eks. Karl I. Hagen som en bæsj, med Muhammed. Hagen er ikke annet enn en politisk leder. Han er ingen grunnlegger for en kulturell og religiøs bevegelse slik som Muhammed er. Det den gjenge nordmann ikke forstår er hva "hellig" betyr. For den gjenge nordmann kan hellig sidestilles med f.eks. kjekk, morsom etc. Muhammed er for muslimene hellig, altså en særskilt person, som ikke kan sammenlignes med noe annet på denne jord. Islam henger ene og alene på Muhammed og Allah, og de hellige skriftene. Skriftene er like hellige som Muhammed himself, og for en muslim er de hellige skriftene sannheten. Når det da står skrevet i disse hellige skriftene at avbilding av enten Muhammed eller Allah blir belønnet med evig pine, kan jeg godt forstå at det er noe som rører seg i hjertene til de fleste muslimer som blir utsatt for ytringsfriheten til de siviliserte, når Muhammed blir latterliggjort på denne måten gang på gang. De "siviliserte" vet veldig godt at dette skaper strid og avstand, istede for fred og forenelighet, og de gjør dette på pur fan. Dette er en feig måte å vise sine meninger og ytringer på. Jeg tror en saklig artikkel i form av ord ville falt mye bedre i jord enn disse karikaturtegningene.

    Når det er sagt så støtter jeg på ingen måte handlingene til muslimene og truslene de kommer med. Men, når alt kommer til alt så handler egentlig alt om respekt for hverandre og hverandres livssyn. Jeg mener respekt for hverandre og hverandres livvsyn bør komme først. Man kan ikke sidestille Carl Max, Chales Darwin og de med f.eks Muhammed og Jesus. En religiøs overbevisning, tilhørighet, kulturarv osv stikker mye dypere i menneskets indre følelser enn det vitenskapelig overbevisning noensinne vil gjøre. Forestill deg at en person du virkelig ser opp til, og du virkelig kjenner veldig godt, og som du ja, elsker på en helt spesiell måte, som ikke kan sammenlignes med annen nestekjærlighet eller kjærligheten til din elskede. Følelsene dine for denne personen er så sterke at ingenting i verden kan få deg til å svikte denne personen. Plutselig en dag så forsvinner denne personen og kommer aldri tilbake. Hvordan ville du reagert hvis alle rundt deg begynte å gjøre narr av denne personen, håne din tillit, og dine følelser til denne personen. Til og med påstått at denne personen aldri har levd. Laget tegninger som latterliggjorde denne personen?

    Vel, nok religionsforsvar. Kristendom og Islam kan ikke forenes. Islam og ateisme kan tydeligvis heller ikke forenes, hehe. Norge har for lengesiden driti seg på draget som åpnet alle slusene slik at det var fri tilgang til Fedrelandet Norge for alle, fra alle land, uansett kultur og overbevisning. Naive Norge så for seg at denne kulturelle blandingen som nå snart skulle tre i kraft kun ville tale til det positive for Norge, og dets rykte utad. Norge skulle ikke være et land som stengte dørene for uskyldige fattige krigsrammede flyktninger, som søkte tilflukt under Norges trygge vinger. Neida, her er alle velkommne. De menneskene som var imot denne frie menneskestrømmen med både svart og gult og stort og smått, ble hysjet ned i flere tiår. Nå når denne menneskemengden slår seg sammen og begynner å true vår identitet, frihet og nasjon, og det er så alt for alt for sent har det så smått begynt å gå opp for disse hysjerne at, oi.. "er ikke det farlig a?", "hva gjør vi?", "steng slusene!!!"

    Poenget mitt. Man skaper ikke fred og sikkerhet ved å provokasere. Man har ingen kontroll på hvor farlige disse menneskene er, og hvor store konsekvenser det kan få. Jeg vil tørre å påstå at dette er og leke med menneskers liv. Å fnyse at slike trusler er ikke noe jeg ville gjort. Det jeg dog ville gjort, hvis jeg hadde hatt en tilstrekkelig lederstilling er å sende disse farlige menneskene hjem til der de kommer fra, slik at man ihvertfall får litt armavstand, og litt plass til å bevege seg/gjemme seg, dersom det verste scenario skulle oppstå.

    Igjen. Ytringsfriheten hører politikken til, ikke menneskers indre følelser og liv, kun fordi du er overbevist om noe helt annet. Kanskje man burde revurdert ytringsfrihetens rammer?
    25  Generelt / Åpent forum / Sv: Rock Band :D på: 21. desember 2009, 22:03
    Fått deg 360?
    26  Generelt / Åpent forum / Sv: hvilke filmer har DU sett i det siste? på: 04. desember 2009, 21:07
    Gran Torino: 10/10 enda en bra film av, og med Clint Eastwood. MÅ sees av alle filminterisserte, og folk som irriterer seg over dagens samfunn, med tanke på folks oppførsel/væremåte.

    Signerer den. Iom at denne ikke var en av de to siste filmene jeg hadde sett, så kom den ikke med på lista mi. 10/10 fra min side også. Legendariske Eastwood.
    27  Generelt / Åpent forum / Sv: hvilke filmer har DU sett i det siste? på: 04. desember 2009, 20:12
    Hurt Locker: 9/10 - Veldig realistisk mordern warfare. Viser hvor ødelagte soldater blir av å være i f.eks. Irak. Bra historie, interessant å se på.

    In Bruges: 10/10 - Lenge siden jeg har sett en så humoristisk og voldelig film på en gang. Er dialogene som er hysterisk morsomme til tider. Ellers en ganske blodig film.
    28  Generelt / Åpent forum / Sv: Noen eletrikere her? på: 04. desember 2009, 17:16
    Er isåfall sikringa i trafoen som kommer til å ryke først. Er jo en grunn til at det er sikring, hehe.

    Hvis jeg forstår riktig. Lightkittet er på 750W totalt, og trafoen tåler maks 750W. Er ikke denne grisedyr? Du skal ha dimmer på lightkittet, slik at den ikke står og kjører på 750W konstant?

    Ville kjørt på jeg, hvis jeg var deg.

    Det skal sies at jeg ikke er elektrikker, men har relevant grunnutdanning. Smiley
    29  Generelt / Åpent forum / Sv: Testing av anlegg på: 29. november 2009, 16:34
    Det er et verst anlegg du hadde der Vermin. Snakker om. Er temmelig interessert i lyd og bilde selv, men har de siste åra lagt det litt på hylla, ifm. innkjøp og utbytting. Vurderer å ta det opp igjen, men den siste tiden er det bilen som har fått mesteparten av oppmerksomheten.  :Smiley
    30  Generelt / Åpent forum / Sv: Koble ut tips på: 27. november 2009, 16:28
    Dyr hifi og god musikk  Cool

    OG en god sofa.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 178
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!