Visning av honnrposter for Kjartan Nilsen
Sider:
 • 1
 • 1  Trening / HST / SV: Teorigrunnlaget til HST 09. juni 2005, 03:55
  Sitat
  *HST påstår at det som stopper framgang er bindevevet. Bindevevet blir alstå så sterkt at muskelen ikke belastes i like stor grad lenger. Den adaptive responsen fra kroppen på vekttreningen påstas altså i første rekke å bestå av en bindevevshypertrofi. HST mener at det er derfor at man må øke belastningen hele tiden: man må være i forkant av denne ugunstige bindevevshypertrofien.

  Dette er delvis feilaktige påstander. En muskel adapterer belastningen ved å øke i tverrsnitt, den blir altså sterkere og tåler vekta bedre. Når muskelen blir sterkere, så må man altså øke vekta for å stimulere den i like stor grad. Bindevev er ikke-kontraktilt, og kan ikke bevege vekta. Bindevev er en passiv struktur, og vil ikke kunne løfte vekta for muskelen eller hypertrofiere i den grad at den hindrer en muskel fra å bli sterkere og større.

  Her har du misforstått litt. Grunnen til at HST har den såkalte Strategiske Nedtreningen på 9-12 dager er at det optimale tidspunktet for trening er når den dekondisjonerte muskelen har bygd opp muskelcellene fra sist trening, men samtidig har mistet nok av det beskyttende bindevevet til å tillate vekstpromoterende mikrotrauma.

  Sitat
  Om man synes det er veldig gøy å atrofiere hver 6.-8-uke, så må man jo gjerne benytte seg av HST.

  Tror nok ingen av de som trener HST gjør det fordi muskelatrofi er gøy. En pause på 9-12 dager hver 2. måned fører ikke til noe særlig stor atrofi. Dessuten bør man ha som en tommelregel for alle treningsprogram at man legger inn en pause på flere dager med jevne mellomrom for å unngå overtrening, så denne SN-perioden slår på en måte to fluer i en smekk.


  Sitat
  Når det gjelder treningsfrekvens, så påstår HST å ha oppfunnet kruttet med at musklene trenger ca 24-48 timers hvile før tilstanden i musklene er tilbake til normalen. HST mener derfor at man bør trene samme musklene flerfoldige ganger per uke fordi man da bare vil øke og øke hele tiden.

  HST har da glemt at veldig mange øvelser tar på de samme muskelgruppene. F.eks så tar benkpress på skuldre og triceps. Dette betyr at det er veldig få som trener en muskelgruppe bare en gang i uken. Den får kjørt seg mye mer enn det, opptil flere ganger i uken, selv uten HST.

  De påstår nok ikke akkurat at de har funnet opp kruttet. HST er i seg selv ikke revolusjonært. Det er ikke "glemt" at mange øvelser involverer flere muskler, dette er skrevet av folk med særdeles gode kunnskaper innen treningsfysiologi. 

  Sitat
  HST mener at man ellers vil risikere å øke bare 1 gang per uke, ettersom mange i følge han "feilaktig" har trodd at man bare må trene en muskelgruppe en gang i uken.

  Det er jo ingen hemmelighet at det i en årrekke har vært trodd at det mest optimale har vært å trene en muskelgruppe 1 gang i uka. Det er jo flere kroppsbyggere idag som fremdeles trener etter den utdaterte teorien. Og vokser. Ikke på grunn av, men på tross av (man vokser vel gjerne uansett på veksthormon og høydoser med testosteron, gjør man ikke?). Fryktelig mange program idag er inspirert fra treningen til profesjonelle kroppsbyggere. Ola Nordmann har ikke supergener og skyhøye nivåer av testosteron i blodet, derfor fungerer ikke disse oppleggene i lengden.

  Sitat
  Det har vært kjent i veldig lang tid at en muskel trenger ca 24-48 timers hvile etter trening. Imidlertid kan den trenge både mer eller mindre alt avhengig av belastningen den har vært utsatt for.

  Hvis muskelen blir utsatt for tung belastning er det sentralnervesystemet som trenger mer hvile, ikke muskelen.

  Sitat
  *HST begrunner synet på treningsfrekvens bl.a. med noen laboratorieforsøk med rotter.

  Dette studiet har jeg satt meg inn i, og bare ved å se på hensikten og metoden som er brukt, så skjønner man at dette studiet ikke er relevant for mennesker og vekttrening.

  Rotter er ekstremt nyttige i moderne forskning, uten dem hadde vi f.eks ikke hatt Poliovaksine, og vi kunne bare ha glemt å finne et fremtidig vaksine mot AIDS. At Haycock (grunnleggeren av HST) har referert til noen studier som involverer rotter bør ikke føre til at du sår tvil om opplegget. Hva slags studie referer du til? At det ikke er relevant for mennesker og vekttrening kan jeg ikke helt skjønne, så det skulle jeg gjerne lest.

  Sitat
  Til opplysning kan jeg nevne at ved et enkelt søk på søkeordet "Muscular hypertrophy" så gir det mer enn 2000 treff på søkedatabasen PubMed, og "training and hypertrophy" gir 990 treff. Det er derfor lite sannsynlig at de elendige studiene som HST bygger sine påstander og antagelser på er de mest riktige.

  Hvor sannsynlig det er, og hvor elendig studiene er tror jeg det blir vanskelig å besvare. Faktum er at HST er et av de få (om ikke eneste) oppleggene der ute som ikke bygger på gjetning, men på fysiologiske prinsipper på cellenivå. Ta HIT for eksempel, der har Mentzer kommet med sine egne definisjoner på intensitet, når intensitet ikke er noe annet enn prosent av 1RM. Dette i seg selv er nok til å så sterk tvil om hele opplegget synes jeg.

  Sitat
  *HST mener at produksjonen av laktat(melkesyre) har en helende effekt på sener, ledd og bindevev.

  Det er feil. Laktat har en nedbrytende effekt pga surhetsgraden. Det er blant annet derfor at man fortest mulig vil kvitte seg med laktat etter trening. F.eks så vil fotballspillere og løpere ikke sette seg ned rett etter hard konkurranse eller kamp, men vil komme igang med helt lett restitusjonstrening for kjapt å minske laktat i muskulaturen.

  Anbefaler deg at du leser disse studiene, de strider mot det du her påstår:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=7519714&query_hl=7

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=1870035&query_hl=2

  Laktat stimulerer angiogenese (åreforsyning i voksende vev og ved inflammasjon, svulstvekst m v, blir styrt av VEGF og en del andre faktorer (TGF, IL-8, G-CSF om du har noen kjennskap til molekulær cellebiologi) og stimulerer senevekst.

  HST er ganske utdiskutert på dette forumet, men grunnen til at jeg velger å svare deg på dette innlegget er at du tok opp dette med laktat og sener, dette tror jeg ikke har blitt diskutert her før.

  Sitat
  Hensikten med dette innlegget er ikke å starte en krangel om "hva som er best", men seriøst å se på det som ligger ligger til grunn for HST, nemlig teorigrunnlaget og forståelsen av kroppen og kroppens reaksjoner på trening .

  Mener ikke å krangle heller, selv om det kanskje kan se slik ut Smiley
  Honnr gitt av : Vidis, 27. juli 2005, 01:44
  2  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Klaustrofobi 11. juni 2005, 02:24
  Jeg fyller 15. Vet ikke helt om jeg vil oppsøke profesjonell hjelp i denne alderen (litt flaut angående kamerater.. :p) men alså:
  Vil si at klaustrofobien påvirker meg i stor grad til vanlig ettersom jeg ikke kan gå på de bestemte toaletta på skolen osv. Har hatt dette hele livet, men i det siste har det blusset litt opp igjen, fordi jeg har blitt stengt inne 2 ganger i det siste. Kan kanskje være noe i barndommen som forårsaker det, det vet jeg ikke helt noe om.

  Det kan jo godt være kroppen din har gjennomgått så mye hypertrofi at du rett og slett føler deg for stor for rommet du oppholder deg i Smiley


  (men fra spøk til alvor: finn deg en newsgruppe eller et forum for klaustrofobikere, der tror jeg det er mye hjelp å få)
  Honnr gitt av : CYC, 12. juni 2005, 10:50
  3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: menneske anatomi 11. juni 2005, 20:08
  Denne sida synes jeg er ganske kjekk:

  http://www.rad.washington.edu/atlas/

  Honnr gitt av : Vidis, 11. juni 2005, 20:26
  4  Trening / Skader og Smerter / SV: Lyskestrekk 07. juni 2005, 20:52
  Det kan gjøre vondt verre ja, men dette kan bare legen svare på. Ring imorgen og avtal time du, det er fort gjort og billig, og definitivt verdt penga! Sannsynligvis har du ingenting å bekymre deg for, men det er dumt å ikke undersøke skaden ordentlig.

  Lykke til på opptaket i sommer!


  Edit: Når det gjelder å forbedre kondisjon på kort tid, har nyere forskning vist at den absolutt beste metoden for relativt utrente personer er 4-minuttsintervaller med 1 min pause, ca 90-95% av makspuls. Kjør så mange drag du greier. Vanligvis greier du 2-3 i begynnelsen, etter noen uker trening har du lett doblet antall drag. Funker kjempebra! Selv for godt trente personer øker man oksygenopptaket med 0.5% per trening. Kjør minst 2-3 treninger i uka.
  Honnr gitt av : Grandiosa, 07. juni 2005, 22:28
  5  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / SV: Hva skal jeg gjøre? 06. juni 2005, 23:13
  Jo, men jeg har hørt at å trene samme muskel to ganger i uka er dumt.


  Dette er helt feil. En muskel kan godt trenes annenhver dag om du bare fordeler volumet litt, det er fullt av program der ute som er bygd opp slik. Musklene er mest mottagelig for ny belastning 48 timer etter sist belastning. Noen ganger trener man såpass hardt at sentralnervesystemet blir satt litt ut av spill noen dager, man føler seg veldig stiv og støl, da er det bare å vente til man føler seg i form igjen.

  Nybegynnere kan trene ganske hyppig, ofte litt hyppigere enn personer som har trent lenge. Men ikke med like tung belastning da bindevevet i leddene kan være litt svakt.
  Honnr gitt av : CYC, 06. juni 2005, 23:43
  6  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Verste reklamen noensinne ? 01. juni 2005, 23:01
  Samma det. Alle skjønner hva jeg mener. Haha

  "Nå tapte du debatten så det suste Jølsrud."
  Honnr gitt av : Caepp, 05. juni 2005, 03:27
  7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Uten kosttilskudd 04. juni 2005, 10:42


  Har de sagt det? Men forklar meg, viste ikke at dysleksi var en grunn for å ikke skrive riktig...

  Men nå vet du det Slux. For slik er det altså... Du som er så heldig å ikke lide av dysleksi burde forsåvidt lære deg å skrive "visste" korrekt.
  Honnr gitt av : Baahh, 04. juni 2005, 13:04
  8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / SV: gå opp i vekt! 31. mai 2005, 17:46
  Et godt tips er å innta en spiseskje olivenolje til hvert måltid du spiser. Da får du fort i deg 500 ekstra kcal iløpet av en dag.

  Etter trening spiser du feil mat. Kroppen trenger raske karbohydrater, f.eks druesukker eller noen bananer. Myseproteiner anbefales også, du burde kjøpe deg en boks proteinpulver. Ta en shake til frokost også.

  Lykke til med treninga!

  Kjartan
  Honnr gitt av : Grandiosa, 31. mai 2005, 18:53
  9  Bilder / Bilder av Medlemmene / SV: Elwood`s Bilder. Rygg side2. 31. mai 2005, 17:00
  Meget bra fremgang. Hvordan har du lagt opp treninga frem mot sommeren?

  Jeg blir så imponert av slik viljestyrke som du har, ikke så mange som er i stand til en såpass drastisk endring av livsstil.
  Honnr gitt av : Woody, 31. mai 2005, 17:14
  10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Oppfinnsom lattisimus-øvelse 31. mai 2005, 16:45
  Tre funker jævlig bra Smiley Husker for noen år tilbake da jeg trente meg opp til befalsskolen:

  Hang utfor kanten på verandaen og trente chins - 4 meter ned, så det var ikke snakk om å kjøre til failure nei!
  Honnr gitt av : Woody, 31. mai 2005, 16:53
  11  Generelt / Åpent forum / Mystiske saker 30. mai 2005, 19:06
  Kom over en litt merkelig sak her. Her har vi altså to innlegg, et fra ifjor, og et fra i år. Tilsynelatende skrevet av samme person. Den logiske bristen i disse to er at "Peeter" har krympet 4 cm i høyde siden ifjor høst..!

  Før:

  Hei jeg er en gutt på 15 år som er 183 cm høy, og veier 63 kg.....
  jeg synes selv jeg er for tynn, og vil gjærne legge på meg.
  Jeg har et veldig høyt forbrennings nivå så alt blir borte:/
  Er det noen som har noen tips på det å legge på seg, uten om bare godterier osv.
  Tusen takk hilsen Peeter:D Help

  Etter:

  Hey og hoi....
  Jeg er en gutt på 16 år, og er veldig ny i "treningsforum miljøet"
  Har bedrevet MYE trening de siste 4 månedene, og ønsker å få noen tips og trix.

  Er:
  179cm lang
  veier 69 kg

  Jeg startet å trene som sagt for 4 måneder siden
  hvor jeg gikk ifra 63 kg til nåværende 69 kg med kreatin og whey protein og whey carbs.
  Under denne 4 måneders økten har jeg så å si spist det jeg har ville, og ikke tenkt så veldig mye på hva jeg spiste.

  Men nå vil jeg VELDIG gjerne opp i vekt, MYE.
  Noen som har noen gode forslag til noen lettvinte mat rette, som man kan ha med seg på skolen etc. Tar imot kritikk med godt mot viss det er noe jeg har oversett, eller dere lurer på.
  Tusen takk:)


  Honnr gitt av : Baahh, 30. mai 2005, 21:09
  12  Generelt / Åpent forum / Mystiske saker 30. mai 2005, 19:06
  Kom over en litt merkelig sak her. Her har vi altså to innlegg, et fra ifjor, og et fra i år. Tilsynelatende skrevet av samme person. Den logiske bristen i disse to er at "Peeter" har krympet 4 cm i høyde siden ifjor høst..!

  Før:

  Hei jeg er en gutt på 15 år som er 183 cm høy, og veier 63 kg.....
  jeg synes selv jeg er for tynn, og vil gjærne legge på meg.
  Jeg har et veldig høyt forbrennings nivå så alt blir borte:/
  Er det noen som har noen tips på det å legge på seg, uten om bare godterier osv.
  Tusen takk hilsen Peeter:D Help

  Etter:

  Hey og hoi....
  Jeg er en gutt på 16 år, og er veldig ny i "treningsforum miljøet"
  Har bedrevet MYE trening de siste 4 månedene, og ønsker å få noen tips og trix.

  Er:
  179cm lang
  veier 69 kg

  Jeg startet å trene som sagt for 4 måneder siden
  hvor jeg gikk ifra 63 kg til nåværende 69 kg med kreatin og whey protein og whey carbs.
  Under denne 4 måneders økten har jeg så å si spist det jeg har ville, og ikke tenkt så veldig mye på hva jeg spiste.

  Men nå vil jeg VELDIG gjerne opp i vekt, MYE.
  Noen som har noen gode forslag til noen lettvinte mat rette, som man kan ha med seg på skolen etc. Tar imot kritikk med godt mot viss det er noe jeg har oversett, eller dere lurer på.
  Tusen takk:)


  Honnr gitt av : Sjulven, 30. mai 2005, 19:13
  13  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: Fotoelektrisk effekt 23. mai 2005, 10:44
  Sitter og studerer akkurat det nå, jeg skrev faktisk notatene ferdig for 1 time siden, men det er på engelsk og jeg har ikke tid til å sette meg inn i alle de norske uttrykkene. Men kan jo gi deg link til et av foredragene vi har hatt om dette temaet:

  http://biofizika.aok.pte.hu/en/education/medicine/lecture2001/photoel/doc/photoelGL.pdf

  Kjartan

   
  Honnr gitt av : Caepp, 23. mai 2005, 11:57
  14  Kosthold / Vektnedgang og Diett / SV: Viagra paa deff 23. mai 2005, 06:44
  Det er faktisk motsatt - blodtrykket går ned  (1-2 timer etter dosering), og er tilbake på normalt nivå etter ca 8 timer. Grunnen til at dette skjer er sannsynligvis økte nivåer av cGMP (syklisk Guanosin Monofosfat) i de glatte muskelcellene. Viagra har en avslappende effekt på de glatte musklene til penis som fører til økt blodsirkulasjon og dermed ereksjon.

  Hvilken effekt Viagra har på forbrenning er jeg ikke sikker på.

  Kjartan
  Honnr gitt av : Baahh, 23. mai 2005, 11:35
  15  Generelt / Åpent forum / SV: Gasp Klær! 23. januar 2005, 19:45
  Hausmannsgt. 6?

  Hvor ligger det ca?

  Har ikke peiling. Jeg er nordlending jeg Smiley

  Du kan søke på gulesider.no, er en kartfunksjon der.


  Kjartan
  Honnr gitt av : Jupac, 23. januar 2005, 19:48
  Sider:
 • 1
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!