Visning av honnrposter for Glucifer
Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 25
 • 16  Trening / Skader og Smerter / Sv: Overtråkket ankel, hevelsen vil ikke bort 27. desember 2012, 21:53
  Jeg har vel ikke så mye å fare med her siden kompetansenivået ditt helt klart går legevitenskapen en høy gang Wink Men siden vi først er i gang så kan jeg jo avslutte med å blomstre litt med kunnskapen jeg ikke jobber med hver dag:

  a) hevelse er uønsket, uansett hvordan du vrir og vender på det. Dette er en fysiologisk reaksjon på vevsskade som innebærer en inflammasjon, noe som bl.a fører til at kapillærene (små blodårer) lekker ut plasmavæske i vevet og skaper en hevelse. I tillegg vil det ofte være en indre blødning på skadestedet.  Dette vil i sum føre til at det er et stort trykk som omkranser det skadene området, trykket øker ytterligere etter hvert som mengde blod/væske øker og huden strekkes over skadestedet. Dette hindrer blodtilførsel i de blodårene (pga kompresjon) som direkte supplerer det skadene vevet, noe som i sin tur hemmer tilheling (som er avhengig av frisk blod som tilfører oksygen, næringstoffer og andre nødvendige tilhelingsfaktorer). I tillegg vil en inflammasjon gjennom frigjøring av cytokiner føre til økt smerte og stivhet ved skadestedet som følge av en hevelse, når den vedvarer kan det også dannes arrvev, noe som kan komplisere tilhelingen av det skadede vevet ved at det mister litt av sitt tidligere funksjonsnivå og f.eks gir et stivere ledd, kroniske smerter etc.

  b) det er helt riktig som du skriver at en hevelse innskrenker bevegelsen til den skadene ankelen, men det er helt feil at man vil opprettholde en hevelse som "beskyttelse" for å forhindre en forverring. Hevelsen skal vekk så fort som mulig, det er derfor det er viktig å benytte seg av RICE prinsippet de første 48 timene. Dette senker hevelsen, og som du ser under punkt a) så er dette i seg selv smertelindrende, samt at kroppen kan starte tilheling raskere. Når hevelsen er avtatt vil man ha en adekvat smerteterskel som man kan bruke som indikator for hvor stort bevegelsesutslag man skal gjøre under opptrening. Hvis man i tillegg starter mobilisering av leddet så tidlig som mulig (optimalt 48 timer...altså etter at hevelsen er avtatt), så øker dette tilheling ytterligere ved at man øker blodsirkulasjon til det skadene vevet, samt forhindrer at leddet blir stivt. Raskt RICE etter en skade gir betydelig mindre hevelse enn hvis man unlater dette, men det er fortsatt viktig å fortsettelse av elevasjon og evt bruk av kompresjonsbandasje utover de første 48 ukene. Noe hevelse vil man alltid ha men disse tiltakene hindrer en forverring.

  c) hvis du leser innleggene mine en gang til så ser du at jeg skriver "flere uker", jeg referer da til en tidsperiode med hevelse som har vedvart utover de 4 uker som trådskriver skriver innledningsvis. En hevelse på et skadested som har vedvart i 4-8 uker uten endring er innebærer i de aller fleste tilfeller en underliggende årsak som man må gjøre noe med. Her kan en enkel fraktur være en årsak. Et enkelt brudd som ikke er dislosert og som sitter på plass krever ikke nødvendigvis noen spesiell behandling i seg selv, men litt målrettet teiping eller immobilisering gir bruddet nok ro til å gro. At ankelen "fungerer bra" innebærer flere momenter en at man kan bevege den, og det er på ingen måte en indikator på om ankelen er frisk eller ikke, men det kan si noe om hvor alvorlig skaden er. Vedvarende hevelse eller smerter er argumentet mitt for å anbefale en undersøkelse og evt kontroll røntgen når tilhelingen åpenbart ikke er normal.

  d) når det gjelder utgiftene til helsevesenet så er det nok en generell forståelse blandt fagfolk at en legeundersøkelse og evt røntgen for å finne korrekt diagnose på sikt koster mindre, enn å måtte operere bort og/eller skrive ut smertestillende over flere år pga kroniske smerter, som følge av at pasienten fikk diagnosen sin på google. Pasienter synes også å sette pris på å slippe dette.

  e) du mener at jeg som lege mener burde vite at riktig opptrening kan halvere sjansen for en ny skade, det kommer vel klart frem i punktene over at jeg fikk med meg dette under studiet, men hvis du fortsatt er i tvil så kan jeg jo understreke at dette gjøres for å redusere tilhelingstiden, motivirke utvikling av et stiv ledd og styrke stabiliteten som følge av strukne sener og tiden med immobilisering/redusert aktivitet. Hvis man skulle være så uheldig å ha ett underliggende brudd, så vil derimot behandlingen være annerledes, da er primærmålet å behandle bruddet ved immobilisering før man starter opptrening.

  Avslutningsvis så må jeg presisere at jeg ikke har noe grunnlag for å diagnostisere noen over nettet, jeg uttaler meg på generelt grunnlag basert mine erfaringer. Hvis man opplever noe unormalt som skaper bekymring, selv noe så triviellt som et overtråkk, så er en legeundersøkelse en god løsning.

  PS.Det heter "utøver", ikke "utdøver"  Wink
  Honnr gitt av : awf, 27. desember 2012, 22:06
  17  Trening / Skader og Smerter / Sv: håndleddsmerter 22. september 2011, 20:31
  Håndleddsbeskyttere eller strikk er ingen løsning på smerter i håndleddet, først må du behandle årsaken til smertene dine, som nesten utelukkende skyldes inflammasjon/betennelse hvis man ser bort ifra sykdomsprosesser, og deretter må du endre på treningsopplegget ditt som forårsaket betennelsen.

  Hos veldig mange vil årsaken til inflammasjon (betennelse) skyldes feiltrening/dårlig teknikk, for høy belastning, intensitet over tid med for lite hvile etc. Fravær av trening som stimulerer grep- og underarmsstyrke kan også være aktuelt. Mikrotraumer vil forårsake en betennelsesreaksjon håndleddet ditt, og den eneste måten å få bukt med dette er hvile (og evt. litt medikamentell behandling).

  La håndleddet hvile, og fra første smertefrie dag venter du 7 dager slik at kroppen rekker å ta seg av den akutte fasen av betennelsen, uten at du drar den opp i tide og utide. Så begynner du trening med gradvis treningsbelastning med de endringene du har kommet frem til.

  For min egen del ble løsningen å slutte med wraps, samt reimer ved ryggtrening for å styrke grep go underarmer, samt at jeg måtte endre grep i benkpress. Vips så var 2 år med kroniske underarmsplager borte. Ikke sikkert det er løsningen for deg, men ett eksempel.

  Lykke til!

  Honnr gitt av : StorePål, 21. september 2012, 23:00
  18  Trening / Skader og Smerter / Sv: Jumpers knee - erfaring ved bruk av kortison?? gir snart opp! 15. april 2012, 11:43
  Jeg kan komme med noen betraktninger fra ett medisinsk perspektiv, og for å ta medisinene først:
  -anbefaler ikke kortison injeksjon da man åpenbart ikke har kommet frem til en løsning i ditt tilfelle som kan løse selve problemet, da hjelper det lite å lindre symptomer med ett medikament som i samme vending gir relativt mange bivirkninger.
  -det samme gjelder Voltaren, anbefaler ikke langtids bruk av dette, prøv Ibux gel el liknende
  -sklerosering anbefaler jeg heller ikke, her skal den som utfører det ha veldig mye erfaring, faren for å skape mer skade er relativt stor.

  Uten å gå spesifikt inn på selve opptrening, hvor det finnes uttallige meninger blandt fysioterapeuter og andre fagpersoner, så er det ofte at behandling som ikke gir resultater generelt skyldes for bratt opptrapping av belastning, for liten eller for stor belastning slik at styrketreningen ikke blir optimal.

  Hvis man har prøvd konservative behandling over tid, egentrening, trykkbølgebehandling med påfølgende opptreningspgrgrammer etc, uten at dette har ført frem, så går det ann å få en henvisning til en ortoped som kan vurdere skaden i forhold til en kirurgisk løsning. I ditt tilfelle så synes jeg du har hatt plagene så lenge, og forsåvidt forsøkt såpass at dette ville vært aktuelt.

  En kirurgisk behandling utføres som regel på pasienten med Patellar tendinopati grad 4 (avrivning) eller i tilfeller som ikke responderer på konservativ/egen-behandling, man bør da helst ha forsøkt minst 6 mnd. Ved inngrepet så fjerner man det delen av vevet på patellar-senen som er betent. Dette er effektiv behandling hos 60-80%. Som du ser så er det ikke sikkert at det vil gi deg ett optimalt resultat, det avhenger mye av hva utganspunktet (tilstanden på skaden din).
  Honnr gitt av : Rulatoren, 15. april 2012, 11:53
  19  Trening / Skader og Smerter / Sv: Operasjon beinhinnebetennelse 18. februar 2012, 15:38
  Svar til innlegg 1: Du bør jo avlaste leggene dine inntil du er smertefri, og du bør uansett bruke kompresjonsbandasjen i 2 uker. Hos unge og eller friske pasienter tar tilstrekkelig tilheling 4-6 uker.
  Uke 1: Hvile avlastning med krykker
  Uke 2: Avlastning
  Uke 3-4: Hvis smertefri, bruke beina normal, men ingen løping eller styrketrening av bein
  Uke 4-5: Hvis smertefri og ingen komplikasjoner, gradvis opptrapping av treningsbelastning, enten det er snakk om løpstrening eller styrke.

  Så fra uke 2-5 bør du trene andre muskelgrupper, så kan du evt. ha noen svømmeøkter ved siden av som er bra for restitusjon.

  Svar til innlegg 2: Vanligvis så kreves det at man har hatt ett adekvat behandlingsforsøk av betennelsen i form av egne tiltak (avlastning, hvile, bytte på sko/såler, bytte treningsopplegg / løpsunderlag etc.) og evt. fysioterapi, samt medikamentell behandling i form av betennelsesdempende over en tidsperiode 3-6 mnd uten effekt, for at en kirurgisk behandling i det hele tatt vil bli vurdert. Legen din skal da følge deg opp i denne perioden, og evt. henvise deg videre. I tillegg må man påberegne en del ventetid de fleste steder når man skal gjennom ett slikt elektivt inngrep. Resultatet hos de som gjennomgår en kirurgisk behandling er veldig god.
  Honnr gitt av : Styrketrenern, 18. februar 2012, 15:53
  20  Trening / Skader og Smerter / Sv: Hardcore Wrist Wraps 14. januar 2012, 21:28
  Tenk deg om nå....vil virkelig håndledds-støtte gi deg muligheten til å øke enda mer med vekter og reps, samtidig som den infammasjonen/betennelsen du har fått, får mulighettil å lege seg? Håndleddsstøtte er hverken prevantivt eller behandling for håndleddssmerter utløst av kronisk overbelastning, men kan være god støtte under enkelte løft hvor håndledd utsettes for stor belastning.

  Først må du behandle årsaken til smertene dine, det er mest sannsynlig en betennelse som følge av overbelastning over tid, deretter bør du se over treningsopplegget ditt. Blir det litt mye benk og biceps? Får håndleddene tid til å restituere seg? Trener du underarmer? Bytter du ut øvelser innimellom?

  For betennelsen sin del så er min erfaring at følge behandling fungerer for de fleste:
  -la håndleddene hvile, fra første smertefrie dag teller du 7 dager, hvor håndledd ikke skal utsettes for belastning.
  -du kan bruke Ibux gel for å hjelpe på prosessen
  -hvis du fortsatt er smertefri etter 7 dager, starter du opp treningen gradvis igjen, og hvis du i tillegg klarer å følge noen av rådene i avsnitt to, så går det en stund til neste gang.

  Lykke til!  Smiley
  Honnr gitt av : Toreto, 14. januar 2012, 23:15
  21  Generelt / Antidoping / Sv: hva ligger deres testo nivå på? 05. desember 2010, 11:03
  Referanseverdiene som brukes på forskjellige laboratorier i norge varierer noe, men nedre grense ligger stort sett på mellom 8 og 10 nmol/L. Det å ligge i nedre området av referansevinduet i din alder er helt normalt. Når man analyserer tesosteronnivåer så ser man ikke kun på total-testosteron, men også på det proteinet som binder tesosteron i plasma (sexualhormonbindene globulin -SHBG). Dette gir forsåvidt ett bilde av hvor mye testosteron du har i kroppen, men det er fritt testosteron (ikke bundet til proteinet) som har den potente effekten. Hvis du har høye nivåer av SHBG, så vil det sannsynligvis være mindre fritt testosteron tilgjengelig for androgene reseptorer, og motsatt hvis SHBG-nivåene er lave. Så den totale-testosteron verdien trenger ikke nødvendigvis å gjenspeile den faktiske mengden virksomt testosteron i blodet ditt.

  Fedme er f.eks noe som vil senke nivåene av SHBG. Så i ett tenkt tilfelle, hvor to identiske menn har samme mengden total-testosteron (f.eks 12 nmol/L), men ulik mengde SHBG, så vil også mengden fritt testosteron som er virksomt, være ulik. De vil da si at selv om du har lave totalverdier, så kan effekten fortsatt være den samme som hos enn person som har høyere total-verdi av testosteron enn deg, men høyere mengde SHBG.

  Dette er en av mange faktorer som spiller inn når man skal analysere en slik test, du må sette det inn i ett helhetlig bilde. I din alder så vil selvfølgelig mengden total- og fritt testosteron være lavere uansett, hvis du sammenligner med utgangspunktet hvor du var høyest (puberteten). Samtidig finnes det andre metabolske faktorer som påvirker mengden av både SHBG, total- og fritt testosteron, både i positiv og negativ retning. Sykdom, stress, døgnrytme, kosthold, trening etc. vil påvirke begge verdier. Vektreduksjon over tid hos overvektige mennesker (som ofte har lavere testosteron-verdier), kan ofte "normalisere" verdiene.

  Som du ser så er det en del ting som gjør vurderingen av nivåene dine litt mer innviklet, og ikke alltid like forståelig. For de som ligger i nedre området av referanseområdet, så kan derfor seksuallyst/funksjon gi supplerende informasjon. Hvis nivåene dine er "lave" i forhold til referansevinduet, men du har en relativt normal sexuallyst/funksjon, så har du ett normalt forhold mellom total- og fritt testosteron nivå.

  Alle menn vil selvfølgelig ha høye testosteron-verdier, og man blir kanskje spesielt opptatt av det i treningssammenheng da det er assosiert med muskler. Men du må ta utgangspunkt i de forutsetningene du har, vi er alle ulike. Det er selvfølgelig noen individuelle forskjeller, men i praksis så vil ikke forskjellene mellom menn i din alder være voldsomt store i f.eks treningssammenheng. Kroppen vil i stor grad regulere mengden fritt testosteron (som gjerne bare utgjør en liten prosentandel i blodet) gjennom "negativ feedback" til de organene som er involvert i syntese og sekresjon av testosteron, slik at det ikke er for mye fritt testosteron i omløp. Mengden SHBG påvirkes av blandt annet av metabolisme/endokrine systemer i kroppen din (thyroidfunksjon, leverfunksjon, gonadfunksjon), som i sin tur kan påvirkes av livstil (stresshormoner, kroppsfett), kosthold (sammensetning av næringsmidler), og fysisk/psykisk status (sykdom etc.). I den grad man prater om "for høye" eller "for lave" verdier, så mener man her ytterpunkter som gir åpenbare fysiske/psykiske virkninger. Grunnet individuelle variasjoner og faktorer som nevnt ovenfor så har man derfor ett referansevindu som er relativt bredt, noe som også gjør at verdier innenfor dette blir ansett som normalt i den totale sammenheng.

  Det finnes det selvfølgelig ting du kan gjøre for å bedre testosteron profilen din, ved. f.eks kosttilskudd, men disse vil som regel bare gi en liten effekt, men kan øke lave nivåer opp til normalen (eller hva kroppen din "har satt som normalverdi"). Kosthold og trening er også noe som kan påvirke verdiene dine positivt. Og skulle testosteronverdiene dine bli så lave at du merker fysiske/psykiske endringer, så kan du selvfølgelig prate med legen din om mulig behandling av dette.


  Edit: som en kuriositet så ligger mine verdier bitte litt over dine (15) sist jeg målte, og jeg merker ingen nedsatt evne til å bygge muskler eller prestere sexuelt (litt kleint å lime det inn her, men det er til ett godt formål!!) i forhold til andre "normale" mennesker i  min alder (30+). I tillegg så har disse verdiene variert fra alt fra 15 til 23 gjennom de siste 3-4 årene.
  Honnr gitt av : mike93, 09. januar 2012, 12:15
  22  Trening / Skader og Smerter / Sv: Betennelse i underarmene 08. desember 2011, 12:37
  Generelt så er jeg enig i at fastlegen din kan undersøke deg, men dette høres ut som en vanlig betennelse, hos en ivrig treningsentusiast, som ikke evner å lytte til kroppen. Dette behandles ikke med dyre MR bilder eller sykehusopphold.

  1. Kroppen trenger HVILE! Ta deg pause fra all trening som involverer underarmsmuskulatur. Fra første smertefrie dag så teller du 7 gode dager med helt treningsfri. Det hjelper IKKE med betennelsesdempende medisiner så lenge du ikke gir kroppen rom for å restituere seg skikkelig. Du kan bruke f.eks Ibux gel den uka du har pause.

  2. Se over treningsopplegget ditt! Trener du for mye armer? Overtrent? Dropp dra-reimer!! Riktig teknikk?Bytt om litt på øvelser, prioriter trening og tøying av underarmer hvis dette er ett problemområde.

  3. Start opp med gradvis belastning, og sørg for at underarmene er skikkelig oppvarmet før du beveger deg oppover i belastning. Kjenner du antydning til tilbakefall, så starter du forfra på punkt nr 1.

  Pasienter med belastningsskader er noe jeg ser hver uke, og for 90% av pasientene som klarer å følge disse enkle rådene uten frykt for å droppe 10 kg i benken eller bicepscurl, så er plagene forbigående. Du vil nok helt sikkert oppleve nye episoder i fremtiden med treningsrelatert betennelse og smerter, noe som er helt normalt, kunsten er å lære seg å lytte til kroppen. Det stemmer som regel at "less is more" på sikt.

  Lykke til!  Smiley
  Honnr gitt av : xequte, 09. desember 2011, 12:37
  23  Generelt / Åpent forum / Sv: Mista et øye i 1 min 04. desember 2011, 16:30
  det er meg en sann glede å gi deg de 3 poengene, så kan du få velge om du vil legge det til høyden eller vekta di Wink
  Honnr gitt av : The Child, 04. desember 2011, 16:35
  24  Generelt / Åpent forum / Sv: Mista et øye i 1 min 04. desember 2011, 16:30
  det er meg en sann glede å gi deg de 3 poengene, så kan du få velge om du vil legge det til høyden eller vekta di Wink
  Honnr gitt av : Maevar, 04. desember 2011, 16:34
  25  Generelt / Åpent forum / Sv: Mista et øye i 1 min 04. desember 2011, 16:30
  det er meg en sann glede å gi deg de 3 poengene, så kan du få velge om du vil legge det til høyden eller vekta di Wink
  Honnr gitt av : S.Åseli, 04. desember 2011, 16:31
  26  Generelt / Åpent forum / Sv: Mista et øye i 1 min 04. desember 2011, 12:42
  dere er paranoide schizofren hele gjengen, med bisarre kroppslige og sexuelle vrangforestillinger, samt en forvrengt virkelighetsoppfatning. Sykdomsinnsikt er også utelukket. Brøset neste!

  Vennlig hilsen

  Torgeir Husby og Synne Sørheim
  Honnr gitt av : Suppemann, 04. desember 2011, 12:43
  27  Trening / Skader og Smerter / Sv: mista synet på et øye i 1 min 03. desember 2011, 17:15
  Å miste synet på ett øye kan være ett alvorlig symptom og bør tas på alvor. Hva andre på forumet eller andre nettsider har erfart ved liknende tilfeller har ingenting med din situasjon å gjøre. Å miste synet er ikke sidestilt betennelse i skinnleggen, ingen subjektive meninger her inne vil hjelpe deg hvis du skulle ha f.eks en blødning. Det første du bør tenke er at det er unormalt, for det er det, så bør du få det undersøkt, for å utelukke mer alvorlige årsaksforhold. Da slipper du å bli bekymret hvis du skulle oppleve det igjen.

  I tillegg til å lete etter årsaksforhold, så er det også viktig å undersøke øyet. Hvis du skulle ha fått en synsdefekt så vil det "friske" øye kompensere så mye at du ikke merker dette selv...enda. En kjapp undersøkelse kan raskt avklare dette.

  Dette er ikke ett forsøk på å skremme deg, men en oppfordring på å bruke sunn fornuft. Kjempe fint at det gikk over av seg selv, og at du ikke har noen plager. Som regel så skyldes dette midlertidig nedsatt blodsirkulasjon (iskemi) i arteriene som supplerer øyet, som følge av f.eks økt intrakranielt trykk, okklusjon eller sammentrekning av blodåre etc. Mest sannsynlig så er ikke dette noe farlig, og det er ikke sikkert man finner noe, men "better safe than sorry" Wink

  Honnr gitt av : Evis, 03. desember 2011, 18:58
  28  Trening / Skader og Smerter / Sv: mista synet på et øye i 1 min 03. desember 2011, 17:15
  Å miste synet på ett øye kan være ett alvorlig symptom og bør tas på alvor. Hva andre på forumet eller andre nettsider har erfart ved liknende tilfeller har ingenting med din situasjon å gjøre. Å miste synet er ikke sidestilt betennelse i skinnleggen, ingen subjektive meninger her inne vil hjelpe deg hvis du skulle ha f.eks en blødning. Det første du bør tenke er at det er unormalt, for det er det, så bør du få det undersøkt, for å utelukke mer alvorlige årsaksforhold. Da slipper du å bli bekymret hvis du skulle oppleve det igjen.

  I tillegg til å lete etter årsaksforhold, så er det også viktig å undersøke øyet. Hvis du skulle ha fått en synsdefekt så vil det "friske" øye kompensere så mye at du ikke merker dette selv...enda. En kjapp undersøkelse kan raskt avklare dette.

  Dette er ikke ett forsøk på å skremme deg, men en oppfordring på å bruke sunn fornuft. Kjempe fint at det gikk over av seg selv, og at du ikke har noen plager. Som regel så skyldes dette midlertidig nedsatt blodsirkulasjon (iskemi) i arteriene som supplerer øyet, som følge av f.eks økt intrakranielt trykk, okklusjon eller sammentrekning av blodåre etc. Mest sannsynlig så er ikke dette noe farlig, og det er ikke sikkert man finner noe, men "better safe than sorry" Wink

  Honnr gitt av : Zwifty, 03. desember 2011, 18:22
  29  Trening / Skader og Smerter / Sv: Legg vridning! 01. desember 2011, 18:56
  Ja, enig i at det høres rart ut, men det finnes ikke noen andre fysiologiske mekanismer enn muskelkontraksjon som kan flytte/bevege leggmusklene dine. Kramper er ikke uvanlig under harde treningsøkter, og det øyeblikket hvor beina dine er i lufta og tensjonen i leggmusklene dine avtar (når du legger deg ned på gulvet), er ett perfekt øyeblikk for ei skikkelig krampe.

  Det vil nok sitte i en dag eller to til..
  Honnr gitt av : Langrennsløpern, 01. desember 2011, 19:28
  30  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: Hvilepuls ! 24. november 2011, 23:44
  Hjerteklapp i seg selv kan være normalt å kjenne når hjertet hopper over ett slag, det trenger ikke å være noe farlig, og i din alder så er det veldig sjelden det skjer noe plutselig galt med hjertet. Bevissthet rundt hjertebank gjør at pulsen kan bli høy fordi du blir redd og engstelig. Men, en hvilepuls på 101, samt uttalt uregelmessig puls over tid er ikke normalt og bør sjekkes opp. Det er ingen her inne som har kompetanse eller mulighet til å vurdere din medisinske situasjon, derfor ringer man legevakten å spør i stedet for å bruke ett treningsforum hvis man er bekymret for hjertet.
  Honnr gitt av : The Child, 25. november 2011, 01:06
  Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 25
 • Ønsker du å bli litt sunnere? Da bør disse matvarene stå på handlelisten.

  Effektiv beintrening

  Trening30.07.202069

  Ikke skipp unna beintreningen. Dette er øvelsene du bør gjøre.
  Disse kraftplantene og grønnsakene har mest proteiner i seg.
  Det er viktig med riktig påfyll av protein og energi. Se hva du bør spise til lunsj!
  Kan du spise sent på kvelden og hvor mye?