Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 80
 • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2, 3, 10 og 11 på: 21. februar 2013, 23:08
  Halla!
  Joda, det går bra med Dietmar.. Eller rettere sagt, det gikk bra!  biggrin

  Har desverre hatt opphold i et par uker nå grunnet store mengder med arbeid på hjemmebane. Har startet opp med innvendig arbeid på råbygget som er ferdig oppsatt med alt som det medfører av arbeid. Har for lite tid og energi til å trene samtidig som jeg er i den meste hektiske fasen av dette. Driver å bærer lekter, gipsplater og isolasjon og setter opp panel.
  Jeg har tenkt flere ganger å bare bryte igang igjen men det blir lange dager med lite søvn samtidig som jeg fortsatt har en familie og jobb å ta vare på!  what
  2  Trening / Styrkeløft / Sv: Alternativ til styrkeloft.no's treningsprogrammer på: 25. januar 2013, 06:38
  Jeg er også interessert i å få tak i oppdaterte programmer fra Dietmar.
  Kjører Dietmar Nybegynner for øyeblikket og var egentlig fornøyd med det, helt til en fyr sa at nakkepress er kuttet ut fra disse programmene nå og mente det var et utdatert program jeg hadde fått tak i..

  Har jo hørt det fra flere hold at nakkepress kan være en særdeles ugunstig øvelse av flere grunner, men valgte å kjøre på med det likevel av blind tiltro til Dietmar..

  Er enig med trådstarter ang. det med å melde meg inn i en klubb. Jeg liker å trene mot nye maksløft i de tre store, men ikke på et nivå hvor jeg vil melde meg inn i en klubb. Har desverre ikke tid eller ambisjoner til dette..
  3  Trening / Treningsprogrammer / Sv: mitt trenings program på: 25. januar 2013, 06:32
  Min første tanke er at det må finnes andre programmer som passer deg bedre enn dette!

  Som Number1 skriver ovenfor, utrolig mye fokus på biceps og triceps..

  En egen dag for skuldre/nakke og biceps høres mer eller mindre ut som bortkastet tid. Det finnes flere emner inne på forumet som omhandler hvilke treningsprogrammer som passer for nybegynnere. Ta en titt rundt og forsøk heller å les deg litt opp på hva som anbefales av andre, egne erfaringer rundt ulike programmer, og berik deg selv med litt informasjon om trening generelt.

  Forslag til programmer kan være så mangt, til felles har alle at det er bedre enn det du allerede har vist frem.

  F.eks. RYP og 5X5 er gode alternativer..
  4  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2, 3, 10 og 11 på: 20. januar 2013, 20:06
  Det har blitt lite logging i det siste men 6 økter med Dietmar nybegynner er nå unnagjort. Jeg logger øktene fra dag 1 frem t.o.m. nå bare for å vise fremgang samt ha en "reserve" oversikt over hva som faktisk er blitt trent.

  Det har blitt litt mere pauser enn hva som strengt tatt er å anbefale, blant annet pga militærøvelse men formen føles god til tross for dette.
  5  Trening / Styrkeløft / Sv: Målsetninger for Dietmar nybegynnerprogram på: 01. januar 2013, 20:14
  Jeg er ikke Dietmar, men jeg er aktiv utdøver!

  Jeg vet (av erfaring!) at de aller fleste (aktive utdøvere jeg kjenner) kun bruker belte på de tyngste settene! En ting er at du skal trene som du sloss, men hvis du trener så bra at du slår en infanterist med bare hendene, tenk hvor lett det da blir å slå infanteristen når du i tillegg får en pistol i hånd! (eksempel!)!

  Nakkepress! I så godt som alle program jeg har sett av Dietmar (mange!) er det brukt frontpress og ikke nakkepress! Jeg vil tro at programmet du kjører er ganske gammelt! Derfor hadde jeg nok gjort som det er gjort i de fleste programmer! Skiftet til frontpress (og justert opp prosenten litt da man (generalisering!) er sterkere i frontpress enn nakkepress!

  Takker for bra svar, bortsettfra pistolsammenligningen.!

  Programmet er kanskje gammelt men noe nyere er ikke å oppdrive fra styrkeløfts hjemmesider. Jeg skal uansett ta med dette videre og vurdere fremover om jeg skal kun kjøre frontpress, istedet for å veksle mellom foran og bak.
  Sammenligningen med pistol funker forøvrig dårlig. Skal du bruke pistol i kamp må du trene med pistol til vanlig.. Uansett, jeg skjønner poenget ditt!
  6  Trening / Styrkeløft / Sv: Målsetninger for Dietmar nybegynnerprogram på: 31. desember 2012, 02:56
  Dietmarprogrammer er fint sånn sett, man slipper å tenke - bare å "stick to the script" så blir en i form ved programmets slutt.

  Til Slux eller eventuelle andre med mere erfaring enn meg;
  -Hvordan stiller du deg til beltebruk mtp støtteøvelser? Brukes belte på alle øvelser og sett eller spares det til de aller tyngste settene? "Train as you fight" er et noe innprentet uttrykk jeg sitter inne med (ja, yrkesmilitær..). Sånn sett så skulle beltebruk være "good to go" på de aller fleste settene.
  -Nakkepress? Dette er en øvelse som jeg har hørt flere anbefaler at unngås. Dette er foreløpig med så lette vekter at det er tvilsomt at det er snakk om noe skadevirkninger, men hvordan gjennomføres det av de "aktive" utøverne?

  Jeg husker ikke på hvordan jeg gjorde det sist jeg trente Dietmar, så grønn som jeg er så spør jeg her!

  På forhånd takk for svar!
  7  Generelt / Loggbok Online / Sv: Halvmetern Dietmar oppkjøring -74 på: 31. desember 2012, 01:05
  Du får prøve å tenke på at sikkert 75% av beboerne på jordkloden hadde byttet med deg hvis de hadde sjansen. Mange steder har de hverken muligeten til å spise eller trene.

  Et godt poeng men sikkert ikke det han hadde lyst til å høre!
  Hadde forøvrig vært greit om flere hadde tenkt på denne måten. Ville sikkert blitt betraktelig mindre syting over bagateller for de aller fleste..
  8  Generelt / Loggbok Online / Sv: Veien til et bedre menneske på: 31. desember 2012, 01:02
  Treenigheten kan også være de tre store: markløft, knebøy og benkpress
  9  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Treningsopplegg for en nybegynner på: 30. desember 2012, 19:57
  Du har vel det generelle målet om å bli mere muskler og mindre fett, som så mange flere også har!
  Det er et greit utgangspunkt å begynne med også får du heller sette deg noen mere spesifikke mål senere.

  Du sier at du vil ha et treningsprogram hvor man forbrenner fett?
  Dette kan sies på en veldig enkel måte: Så godt som all styrketrening forbrenner fett. Det er kostholdet ditt som sier noe om hvordan dette påvirker fettprosenten. Energi ut vs energi inn. Skal du ned i vekt legger du deg på et underskudd, skal du opp i vekt legger du deg på et overskudd.

  Ift til styrketrening hvor du sikkert ønsker å bli sterkere så kan dette være en noe vanskelig balanse mtp hvordan du skal legge opp kostholdet ditt på en mest gunstig måte. Det enkleste kan være å begynne å trene med det kostholdet du har i dag (legg gjerne ut mere info om dette) og heller regulere dette underveis når du kjenner mere på kroppen hvordan dette fungerer.

  10  Trening / Styrkeløft / Sv: Målsetninger for Dietmar nybegynnerprogram på: 30. desember 2012, 00:25
  Som sagt, mange blir overrasket av den store mengden. Vektene betyr lite når det er mange flere sett enn man vanligvis er vant til - men nå har kanskje du en del bedre treningsbakgrunn og dermed er "berget"! Smiley Lykke til med programmet!

  Takk for det!
  Joda, jeg har mange år med trening bak meg, men herregud så mye tull det har vært..
  Så lenge jeg klarer å opprettholde kontinuitet og spiser nok så skal det gå bra. Blir jo selvsagt noen avbrekk som kan medføre komplikasjoner men det får jeg heller ta fortløpende
  11  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2, 3, 10 og 11 på: 29. desember 2012, 22:34
  To økter med Dietmar nybegynner er unnagjort!

  Satte inn nye perser som følgende:

  Benkpress: 110
  Knebøy: 125
  Markløft: 160

  Tok kanskje i litt ekstra, spesielt benkpress, men håper og tror på at dette er gjennomførbart. De første øktene var faktisk litt tyngre enn hva jeg hadde forventet så tidlig i programmet men håper det er meningen at det skal være sånn. I natt har jeg treningsfri men satser på en runde iløpet av natta som kommer.
  12  Trening / Styrkeløft / Sv: Målsetninger for Dietmar nybegynnerprogram på: 29. desember 2012, 21:06
  Det er veldig vanskelig å svare på uten å kjenne deg som utøver - mange går på en smell av den høye mengden, og burde deretter ha stilt det lavere. Hadde jeg vært i din situasjon hadde jeg stilt målene noen kilo (5-10) høyere og heller justert etterhvert.

  Jeg gikk i utgangspunktet for en 10% økning, men endte opp med å runde det godt av oppover på både knebøy og markløft. Dette kan selvsagt då dårlig men da får jeg heller justere ned etterhvert. Eneste unntak måtte være dersom jeg skulle gå på en smell umiddelbart. Det er vel lite trolig.. Det er tross alt "LIGHT WEIGHT BABY" !
  13  Trening / Styrkeløft / Sv: Målsetninger for Dietmar nybegynnerprogram på: 29. desember 2012, 21:02
  Etter det noen sa driter styrke løftene for det meste i teori og trener mer istedenfor. Regions trenerne tar seg av resten. Så derfor tipper jeg det er lite feedback. Men nå vet jeg ikke navnene på regions trenerne så jeg vet ikke hvem som svarer.

  Godt mulig!
  14  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2, 3, 10 og 11 på: 24. desember 2012, 22:44
  Da er det julaften og jeg er på plass på jobb igjen..

  Trivelige greier, men sånn er nå en gang livet i helsevesenet med turnusarbeid.

  Har satt opp programmet til Dietmar nybegynner med mine målsetninger ift. til gamle perser. Fulgte regelen om 5-10% økning fra gamle perser med en litt vel positiv tilnærmingsmåte. Tror det er innen rekkevidde å klare det så lenge jeg har kontinuitet i treningen og passer på kostholdet. Tidligere programmer har som oftes gått i dass nettopp på grunn av dette. Sykdom, militærøvelser, ferier osv er vanligvis det som fører til knekken på så godt som alle mine treningsprogrammer.

  Kanskje så er viljen til å gjennomføre også tidvis litt svak!  Tongue

  Uansett, programmet er klart. Første runde blir kanskje i natt.
  15  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2, 3, 10 og 11 på: 21. desember 2012, 21:15
  Takker for den Terje!  Smiley

  Så nettopp på underforumet for styrkeløft hvor jeg også postet samme spørsmålet, bare at der er det ingen som har svart.
  Syntes det så litt merkelig ut mtp enkelte vekter som sto oppgitt i programmet men skjønte at det måtte være noe med belastningsprosenten.
  Skal sette det opp skikkelig i løpet av neste uke og starte opp!
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 80
 • Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

  Et varmt bad forbrenner fett

  Trening03.03.2021397

  Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.
  Se video.

  Kakene som bygger muskler

  Kosthold26.01.20211427

  Kaker er ikke lengre ensbetydende med masse sukker.

  5 øvelser med strikk

  Trening25.01.2021434

  Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.