Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • 1  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Kunn havregrøt og egg hver dag. på: 09. mai 2009, 23:16
    Men når den får det den trenger, hvorfor skal det være variasjon?

    Mennesket har jo tross alt levd på svært enkel og basisk kost før.
    2  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Kunn havregrøt og egg hver dag. på: 09. mai 2009, 23:02
    Har eksamen snart og må ha toppkarakter på begge. Dvs. 10 dager til første og 20 til andre.

    Har i lengre tid fundert på hvordan jeg skal forenkle hverdagen og tidseffektivisere hverdagen.
    Lurte egentlig bare på om man greier seg fint med havregrøt(havregryn,melk og vann i mikroen) og evt. bare koke endel egg og ha disse to sammensetningene som måltider hver dag. Hver av partene inneholder jo så og si alle former for næring du trenger. Så hvis man ser bort ifra alle former for nye trender(alskens antioksidanter, blåbær ol.) Kan jeg klare meg bra med dette? evt. kan jeg inkludere litt omega3.

    Trenger forsåvidt gå ned litt i vekt, og kutte sukkerforbruket og så kanskje dette kunne vært en plan? (Rimelig kjedelig kosthold, men liker tanken på å avenne meg det at jeg "må ha god mat" og heller gå back to the basics og heller gjøre kosten om til en mindre viktigere del av livet, vi moderne mennesker har jo tross alt svært mange irrasjonelle vaner) Billig er det og!

    Er dette farlig eller egentlig en ganske god ide?
    3  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Back to the basics: Så enkelt som mulig. på: 08. mars 2009, 22:18
    Hei, jeg har en veldig stresset hverdag der kosthold og trening ikke har blitt særlig prioritert de siste månedene. Nå er jeg ute av form, og har gått endel kilo opp i vekt(musklene har nesten svinnet hen!)
    Det har gått mye i pizza/pasta bolognese og div ting som du kan varme opp i mikro, og en hel del sjokolademelk og annet suboptimalt føde. Jeg tenker på å ofre en time eller to til trening hver dag for å komme i form igjen, både fysisk og mentalt. Fordi nå er jeg luta lei av den usunne og veldig stressende livsstilen jeg har.

    Jeg ble inspirert av en dokumentar som het Surfwise, som handler om en jødisk doktor som bryter ut av sin normale tilværelse for å føre et liv på veien i en campingvogn med 10 unger, der dagene går ut på å surfe og reise rundt, med ekstremt lite penger og materielle goder. Det som var utrolig interessant var kostholdet til disse menneskene, da det hovedsakelig dreide seg om  enkle 7-korns måltider og veldig liten variasjon ellers. Doktoren hadde en filosofi som var ingen sukker, og ikke fett(sannsynligvis av den usunne sorten) Alle påberopte seg at dette var en periode i deres liv da de følte seg på øverste nivå av sunnhet/klarhet(De sa det i ettertid, da alle hadde skilt veien og fått egne familier) De hadde også fin fysikk, selv om de ofte ikke spiste så mye.

    Mitt spørsmål handler om dette med å forenkle kostholdet til å bli så overhodet enkelt som mulig, og så sunt som mulig. Jeg kunne tenke meg å holde matvanene så enkle som mulig, så hvis det i teorien hadde gått ann å spise samme måltid hver dag, ut og inn. Så ville jeg gjerne prøvd det! Er i en fase der jeg må sjonglere mellom veldig mange ting og prestere optimalt, så hadde satt uvurderlig stor pris på om noen har innsikt, enten det nå er i tips eller linker.
    4  Trening / Strongman / Sv: Team Xtreme Vikings på: 08. januar 2009, 11:43
     "og jeg tror på hannes teori sammen med bibelen" Da har du sannsynligvis verken lest eller forstått bibelen og ikke satt deg grundig inn i temaet om evolusjon.
    5  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Veldig fattig student, veldig basic mat. på: 04. august 2008, 19:07
    Det har seg slik at jeg ikke har allverdens penger å leve for dette året. Er ikke så veldig kresen mtp lekre gourmet middager ol. Kan f.eks spise en brødskalk til frokost og lunsj, og ta meg en 4-5eggsomelett med ingenting til middag. Tiltross blir det jo endel middag lagd av begge opphavene så jeg får vell sannsynligvis i meg alle essensielle næringsstoffer. Men nå er jeg snart klar til en ny hverdag der jeg egentlig ikke aner hva jeg bør få i meg. Jeg kunne tenkt meg et kosthold med ikke så store avvik. Dvs. Samme type mat hver dag, helst lagd enkelt.  Hadde vært til umåtelig stor hjelp hvis noen f.eks kunne sagt hvilke matvarer jeg kunne klart meg med, ikke til nytelse, men til generellt livsopphold uten de helt store vitamin og mineralmangler.

    F.eks
    Frokost: Havregryn, melk
    Lunsj: Brød og tunfisk
    Middag: 3-5 egg og grønnsaksblanding
    Kvelds: Havregryn, melk.

    (Noe ala dette, dog med de viktigste mineraler/vitaminer, fett ol.)

    Hadde vært utrolig praktisk hvis jeg f.eks kunne fått til alt gjennom bare to måltider: Frokost og etter trening.


    Jaja, umåtelig stor takk til de som har noen tanker, tips/triks til dette Smiley
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvilken kroppstype er du? på: 02. august 2008, 01:52
    Syns ingen det er litt påtatt at alle her er mesomorfer?
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Fullkropp hver dag? på: 24. juli 2008, 23:20
    Har en kamerat som en stund har jobbet på et stort treningssenter, en kollega av han hadde vært i USA, der hun angivelig hadde vært hoss en professor som hadde sagt at man kan trene kroppen hver dag, på et relativt normalt volum, bare du varierer ting repmessig etc. Som gjør at det går på de forskjellige muskelfibrene. Av forskjellige årsaker har jeg valgt å ikke diskutere så mye trening med min venn siden jeg som oftest er veldig uenig i det han sier på bakgrunn av at jeg har lest på diverse treningssider gjennom flere år. Men nok om det, etter vår korte samtale gikk jeg i en liten tankeboks, og tenkte over om jeg har oversett noe fullstendig mtp. Nervesystemet, og muskelens restitusjons-evne?
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Fant en veldig fin bodybuilding side med masse artikler på: 05. juni 2008, 17:43
    Mye artig lesestoff her:

    http://bodybuilding.ericsgym.com/trainingarticles/

    Er vell relativt gammelt dette her, men utrolig mye fin visdom skrevet. Likte spesielt artikkelene om
    Casey Viator, syk fyr=)
    9  Kosthold / Kosttilskudd / Mye penger til kosttilskudd, men hva skal jeg kjøpe? på: 03. juni 2008, 18:14
    Har kjøpt endel proteintilskudd før fra EJ-shop, og det var jeg rimelig fornøyd med. Har også tatt ZMA, no jeg egentlig ikke kunne merke noe til + noe multivitaminer fra olympiabutikken her i Stavanger.

    Får lønning nå snart, og siden jeg verken skal på ferie, ikke skal drikke og har generelt sett masser av tid utenom jobben tenkte jeg å gå til storinnkjøp på denne fronten. Men jeg lurer på, hva er det som er essensielt å få i seg? Man hører jo om diverse kosttilskudd med ulike rare navn
    Men hvis dere skulle ha kjøpt det mest essensielle, hva ville dere gått til innkjøp av? Og er det eventuelt noen "pakker" som evnt. er billig og har med seg alt hva man kan trenge? Jeg tenkte også på et annet alternativ, og det er å istedenfor bruke pengene på kosttilskudd, kunne jeg da heller gått til innkjøp på f.eks si 100 bokser tunfisk, masser av egg og melk + tran og div andre vitaminer fra vanlig butikk?
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Proteinopptak på: 25. mai 2008, 15:04
    Du hører jo mye om ulike teorier om at du ikke skal spise så-så mye proteiner i et måltid fordi det vil ikke bli tatt opp mer enn x antall gram osv.osv. Andre mener at vi praktisk talt kunne klart oss med 1-2 måltider hver dag, fordi en hyppig frekvens av måltider ikke har så stor betydning.

    Det jeg lurte på er om at jeg f.eks Istedenfor å ofte gå å smådrikke/spise på diverse måltider, for å dekke dette store proteinbehovet vi angivelig skal ha, går det ann da å f.eks Si at når du spiser frokost, bare lager 5-10 egg, spiser en tunfiskboks eller 2 + en shake fyllt til randen med prot pulver, dvs. Alt proteinet i ett måltid istedenfor 3-6 Så kan du slappa av resten av dagen uten å bruke verdifull tid på å hele tiden lage måltider? Eller vil en jevn strøm av proteiner fordelt på flere måltider vært bedre?

    Er det noe jeg ikke har skjønt 8-p?
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Clean and press på: 24. mai 2008, 00:36
    Har forøvrig vurdert å inkomponere denne øvelsen totalt som den mest dominerende øvelsen av alle, siden jeg leste om at en bodybuilder på 60tallet hadde fått enorme resultat med bygginga si, utelukkende bare på grunn av denne øvelsen. Han hadde gått for 6 x 15 og etterhvert gått for progressivt tyngre vekter og mindre repetisjoner, så hadde han begynt på ny igjen med 6 x 15. Er jo en relativt unormal approach til den standardiserte "bygge rutinen" Men hva hvis dette funker bra? Har veldig lysst til å prøve noe originalt iallefall!
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Clean and press på: 24. mai 2008, 00:31
    Blir nok Clean and press, men har prøvd meg på powercleans og, men denne blir da litt vanskeligere siden jeg ikke kan(eller muligens jeg kan) dvs. Jeg har gjort det jeg tror er rett selv om jeg ikke vet om jeg gjør øvelsen korrekt. Cleans og press må vell være en god massbuilder hvis du kommer opp i mange repetisjoner når du bruker hele kroppen. Skjønner bare rett og slett ikke hvorfor denne øvelsen er så nedvurdert som den er.
    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Clean and press på: 24. mai 2008, 00:14
    Har drevet endel med denne øvelsen, og lest veldig mye positivt om den. Er jo en compound øvelse som gir deg både styrke og masse i flere muskler, men det er en ting som undrer meg: Hvorfor er det ingen andre enn meg på de gymmene jeg har vært som gjør denne øvelsen? Inkomponerer ofte denne med den vanlige helkroppsøkten med mark,bøy, benk så hvorfor er det så uvanlig med denne øvelsen som tar for seg så mange muskelgrupper?
    14  Generelt / Loggbok Online / Sv: Porters Loggbok, fra pause til HARDCORE på: 20. mai 2008, 18:56
    20.05.08 Tirsdag:

    Jevla dårlig økt, siden den nye jobben min krever at jeg står opp 5 hver dag, og det er et helvete med tanken på døgnrytmen jeg har hatt i det siste, jeg sykler også 1 mil hver vei så da blir det 2 mil på sykkelen hver dag.

    Knebøy:

    75 x 15
    75 x 10
    75 x 10

    4 pullups
    3 pullups
    3 pullups

    Mye drit på biceps.

    Dårlig faens dag, helvete heller!
    15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Porters Loggbok, fra pause til HARDCORE på: 20. mai 2008, 18:53
    19.05.08 Mandag:

    Tenkte jeg sku begynne med en ny type form på treningen etter at jeg leste om en oldschool bodybuilder på iron addicts som hadde blitt stor på følgende: 6 set clean and press x 15.
    Jeg prøvde det denne mandagen, dog ikke så mange reps, men faen hvor tungt det var:

    Clean and press:

    40 x 12
    40 x 8
    40 x 10
    40 x 8
    40 x 10
    40 x 10

    Benkpress:

    10 x 60 hele tiden under tut 5 sek lange rep
    10 x 60
    5 x 60

    smalpress:
    8 x 50
    6 x 50

    Tricep pushdown:
    11 x 30
    8 x 30

    Jaja, jeg er svak men det beveger vell seg en eller anna gang oppover.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 5
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!