Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 20
  • 1  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Krykker i 6 uker, hva er positivt? på: 08. februar 2013, 22:40
    Hei der!

    Jeg skal gå på krykker i 6 uker da jeg har fått lagd et nytt korsbånd etter at fremre korsbånd var avrevet, dette gjorde de ved å hente hamstringsena og bruke den. I tillegg måtte menisken fikses, av det jeg skjønner på operasjonsbeskrivelsen ble den sydd, vet ikke om noe av den ble fjernet.

    Jeg er en aktiv gutt, som har holdt på med breakdancing, klatring, squash mm. Trener mye styrke, noe som blir litt vanskeligere nå. Jeg forstår at  det å gå på krykker tar på triceps, skuldre, bryst og sikkert litt lats. Beste øvelsen å sammenligne med er vel dips, noe jeg er veldig sterk i, har generelt god styrke i forhold til kroppsvekt. Kan nevne:
     130kg raw i benk
     30 kg + bodyweight x 12 reps i chins,
    trener med ca 30 kg i dips osv på en kroppvekt på ca 76 kg.

     Poenget her er ikke å få frem hva jeg løfter, men at dersom en utrent kar hadde hoppet på krykker antar jeg at han hadde fått bedre treningseffekt enn hva jeg gjør. Så det jeg lurer på er om jeg, med mitt utgangspunkt, får noen positiv effekt når det kommer til muskelmasse når jeg skal hoppe rundt på krykker hit og dit, opp trapper osv?

    Håper på noen tanker/erfaringer rundt dette.
    Mvh Moof:)
    2  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor sunt må man spise for å oppnå muskelvekst? på: 03. mars 2012, 18:02
    2g vil holde, at noen store kroppsbyggere som også bruker forskjellige hjelpemidler får bedre resultater av så mye som 3-4g protein er noe du slipper å tenke på, dette gjelder ikke din kropp.

    Kjeks er en god måte å få i seg nok kalorier på, da det er lett å spise mange av de og de inneholder mange kalorier per kjeks. I de fleste kjeks er det lite proteiner, så du trenger selvfølgelig andre gode proteinkilder.

    Å trene alle musklene 2 ganger i uken er kjempefint, og ikke for mye for kroppen din. Spis nok, få i deg nok søvn og tren alle muskelgrupper 2 ganger i uken med progresjon enten i set/reps eller vekt for hver øvelse og det vil gi resultater. Teorien er simpel, praksis er noe annet. Lykke til!
    3  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor sunt må man spise for å oppnå muskelvekst? på: 03. mars 2012, 17:10
    Dersom du ligger i kalorioverskudd, samma hvor du får kaloriene fra (så lenge du får i deg nok proteiner) og trener så vil det være nok for å bygge muskler.
    Så kan man videre diskutere ang mettet fett kontra flerumettet fett, hva som inneholder mye mineraler og vitaminer osv for å kunne kalle det "sunt".
    4  Generelt / Åpent forum / Sv: Vil nekte selv voldtatte kvinner abort på: 08. januar 2012, 17:42
    Angående tidspunkt for abort, er jo flere som mener at spedbarns drap er ok også, da det ikke er et menneske enda mtp på at det ikke har utviklet fornuft som er hva som skiller et menneske fra et dyr.
    Ikke mange forskjeller på f. eks et spedbarn på 2 dager og en gris, utenom at et spedbarn, akkurat som et foster er en potensiell person med fornuft og tankeevne.
    De fleste abort-tilhengere som argumenterer filosofisk knytter personbegrepet til tenkeevne og fornuft. Da blir problemet at spedbarn faller utenfor. Men det bryter med at de fleste oppfatter spedbarn som personer med en rett til liv, man blir jo såklart dømt for spedbarnsdrap. Problemet med å trekke en grense mellom abort og spedbarnsdrap er største problemet til de av abort-tilhengerne som er for sen abort.

    Personlig synes jeg den 12 ukers grensen som vi har her I Norge er fin fin!
    Og selvfølgelig skal det være mulig å ta abort dersom fosteret var unnfanget ved voldtekt!
    5  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Kai "ripper" seg, bilder 48. 1 uke til tyrkia! på: 02. juni 2011, 13:37
    neinei du må jo også trene hardt den nederste "packen" jeg trener mage hver dag, ikke samme øvelsene såklart hver dag. Men fett% har synsykt my å si!

    Trener du magen, så trener du magen. Det er en muskel, du kan ikke trene øvre eller nedre del av den rette magemuskelen (rectus abdominis).
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Bulking - Ekstra muskler eller ekstra fett? For mange ulemper kontra fordeler? på: 01. mars 2011, 11:27
    Man trenger jo ikke overskudd på proteiner (føler du vinkler den litt feil). Man trenger tilstrekkelig med proteiner og et overskudd av kcalorier. Men så klart så kan man jo få et overskudd på kcalorier ved å ha et overskudd på proteiner, så ikke  feil det du sier. Men høres bare ut for meg som om du har missforstått litt.

    Når du sier at man må ha et overskudd på 20g proteiner (altså 80 kcal pr dag) så får jeg ikke det her til å stemme.
    Hvor mange kcalorier en muskel inneholder er det ingen som vet (eventuelt oppdater meg, om det ikke skulle stemme)
    Men man kan med stor sikkerhet si at 1kg muskelmasse inneholder                5000-8000 kcalorier.

    Så kan jo regne litt på det:
    1 gram protein inneholder 4,4 kcalorier ( kroppen bruker mye energi på å bryte ned protein, så nytteverdien for oss ligger vell nermere 3,4 kcal, men se bortifra det nå)
    20 gram protein x 4,4 = 88 kcalorier.
    88 kcalorier x 365 (dager) = 32120 kcalorier

    Konklusjon:
    Med et overskudd på 88 kcalorier så kan man teoretisk sett ikke bygge mere enn
    4-6 kg muskelmasse i året.



    Da en muskel inneholder ca 200g samlet protein, altså ca 800 kalorier, så blir vel konklusjonen at et overskudd på 88 kcalorier så kan man teoretisk bygge 88*365/800 = 40 kg muskler i året?
    7  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Økning av muskelmasse for tynne karer på: 01. juni 2010, 09:25
    For å øke i muskelmasse og styrke er det helt vitalt at du har progresjon, altså mer kilo, eller flere reps. F. eks om du greier 5 rep greit i biceps, ta 8 neste gang, går dette greit øk med f. eks 1-2kilo og ta 5 rep. Repeat.
    8  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Lørdags kos på: 24. mai 2010, 14:40
    Blir litt banalt å dele opp "sunt" vs "usunt" på denne måten. I bunn og grunn, mtp vekt, så kan du spise taco, pizza osv så ofte du vil, og fortsatt gå ned i vekt, bare å beregne kalorier det. Alt med måte. At man er så redd for å unne seg "litt god mat" pga vekten synes jeg bare viser lite forståelse og kunnskap om kosthold og kaloriforbruk. Om du må ligge på f. eks 2000 kalorier for å gå ned i vekt, så er det noen gram med taco og pizza.
    9  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvorfor spiser mange så usunt på bulk? på: 21. mai 2010, 10:35
    Så det folk mener er at så lenge proteinbehovet er dekket, så er det samme hva resten av overskuddet kommer fra med tanke på muskelbygging?

    For muskelbygging, ja. Selvklart er det lurt å være bevisst hva man har i seg uansett, mtp blodverdier, sykdommer, immunforsvar og generell helse.
    10  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvorfor spiser mange så usunt på bulk? på: 20. mai 2010, 12:27
    Nå er det vel strengt tatt karbohydratene som gjør hovedjobben i en bulk.

    Les hva jeg skriver. Om proteinbehovet er dekket, så har det lite betydning hvor de ekstra kcal kommer fra, mtp både fett/karbs og matkilde.

    Selvfølgelig er ikke det et must, men det er en fin regel å forholde seg til. Når du er våken er det viktig å ikke gå sulten over lengre tid, derfor kan mange måltider være en fin huskeregel. Og hvorfor frokost, det sier seg selv.. OKEI, du la deg kl. 2300 og våknet kl.0700, ser du hvor mange timer du da ikke har hatt tid til å stappe i deg mat? Derfor burde en god frokost være med som et måltid for å unngå ytterligere timer uten mat..

    Vel, bra at du modererer deg til at mange måltider kan være en fin huskeregel, da det på ingen måte kreves, heller ikke frokost. Kan gå mange timer uten mat (fasting), og spise hele kcal behovet innenfor et par timer. Har selv prøvd dette og fungerer utmerket. Pirket bare på måten du formulerte hva som skal til for å gå opp i vekt.
    11  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvorfor spiser mange så usunt på bulk? på: 20. mai 2010, 12:07
    Både opp og ned i vekt over kort tid har sine ulemper. Store vektnedganger kan du være uheldig med overfladisk hud som henger (gjelder særlig for de som har vært ganske store som har gått ned, evt en operasjon).

    Går man opp på for kort tid er det helt riktig det du sier, at man vil legge på seg en del mer fett i tileggg, derfor om man skal gå opp i vekt så gjør det langsomt over tid.

    De fleste skjønner vel om man må ha i seg 3 cheeseburgere hver dag for å gå i et kcal overskudd så må noe være feil.. Skal du opp i vekt, sørg for mange måltider og ikke minst en god frokost og et kveldsmåltid med trege karbohydrater.

    Hvorfor mange måltider? Hvorfor frokost? Ikke noe must dette for å øke kontrollert i vekt.
    12  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvorfor spiser mange så usunt på bulk? på: 20. mai 2010, 12:05
    500 kcal overskudd, er 500kcal overskudd. Så lenge proteinbehovet er dekket er det vel ganske så likegyldig hvor energien for å ligge i et kcal overskudd kommer fra.  Men så klart, om man ser det i forhold til vitaminer og lignende kan det være lurt å tenke over hvor man tar overskudds-kaloriene fra.
    13  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Jente 15 Sixpack på: 07. mai 2010, 14:31
    Jaja du trener jo beina også men også magen Smiley

    Iliopsoas
    Tensor Fasciae Latae
    Pectineus (bein)
    Sartorius (bein)
    Adductor Longus (bein)
    Adductor Brevis (bein)
    Obliques

    for ikke å glemme hovedretten Rectus Abdominis og stabilisatoren Rectus Femoris (bein). Den vil i hovedsak ta på magen, men beina vil også komme i spill. De fleste beinmusklene som blir "tatt" er jo muskler som hjelper andre muskler å utføre en oppgave. Altså synergister, som koordinerer en bevegelse  Tongue

    Velger å være lat å sitere innlegg av Lars K på iform:

    "Godt gammelt favoritt emne dette!

    Den godeste Senortia har helt rett. Ingen av av magemusklene (rectus abdominis,obliqus abdominus externus og internus eller transversus abdominus) fester over hofteleddet. Benhev og alle mulige og umulige varianter av denne övelsen har derfor ingenting med trening av mage musklene å gjöre. Selvsagt blir mage musklene nödt til å jobbe statisk når du hever beina, men hofteleddsböyerne er de eneste som jobber konsentrisk og eksentrisk.

    Videre er det umulig å trene en spesifik del av en muskel. Dvs det er umulig å trene övre eller nedre del av en muskel (yttre og inndre går til en viss grad)
    Om en muskel kontraherer, så kontraherer den like mye i hele sin lengde uansett hvordan den belastes. Uansett hvordan du belaster en muskel så vil du aldrig kunne aktivere en del av en muskel för en annen del. Dvs att å trene övre eller nedre delen av magen er like umulig som å trene övre eller nedre delen av biceps. (nå kommer det sikkert en haug med forståsegpåere som skal fortelle meg att de kan trene övre eller nedre delen av biceps.Til dere vil j si:glem det!)

    Selv om du kan referere til ett utall hjemme sider som du mener bekrefter din påstand, og selv mener deg föle att en övning tar mer på en viss del av en muskel, så er ikke det det samme som å si att du har ett bevis for din påstand!
    Det er som det gode gamle rådet om att du kan få krampe om du bader rett etter att du har spist. Jeg kan på stående fot komme på 5-6 pers som mener bestemmt att dette er sannt, men det beviser da ingen ting!

    Trenings verden er propp full av myter som man stadig hörer bli gjenntatt av alle de selvlärte ekspertene som finnes der ute. Felles for de fleste av de er att de har hört det fra en som har hört det fra en som vistnokk har hört det fra naboen til en han kjennte som var veeeeldig stor, og som dermed gjör det til en sannhet. Og er det noen vi alle vet, så er det att den som er stor, alltid vet hva han snakker om. Eh.....?
    Husk også att om en såkallt ekspert har skrevet en artikkel om ett emne han tror seg beherske, så har den en lei tendens til å bli referert til av ett utall andre mer eller mindre useriöse hjemme sider. Dvs att selv om du kan finne den samme informasjonen på 10 forskjellige sider, så kan det godt hende att alle siden har sin informasjon fra det samme stedet!
    En god huske regel: Störelse er ikke det samme som kunnskap om allt mellom himmel og jord som har noe med trening å gjöre!

    Om du virkelig vil läre, så kreves det en viss base kunnskap for å kunne filtrere ut den informasjonen som er relevant (ett godt gammeldags "SHIT FILTER"!), og en stor klype kritisk tankegang og mange stooooore klyper salt.

    MVH en frustrert kiropraktor student."

    Når det er sagt, OM du hever bena over 90 grader, vil du få en liten bøy i ryggen noe som gjør at magemusklene trekker seg sammen, altså at du får med de rette magemusklene.
    14  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Jente 15 Sixpack på: 07. mai 2010, 14:02
    Rart det der når jeg får det til, kan ikke svare bare "nei" begrunn svarene dine her.

    Søk litt rundt på forumet så finner du nok utallige topicer om dette. Den rette bukmuskelen består ikke av 4,6 eller 8 muskler. Det er på grunn av senestriper på tvers som gjør at det visuelt ser ut som mer enn 1 muskel. Når man belaster den rette bukmuskelen så kan man ikke belaste deler av denne mer enn andre som du hevder. Du kan tenke den rette bukmuskelen som en strikk, hjelper det å prøve å strekke en del av strikken mer, gjennom å prøve å trekke i den i begge ender?

    kjør på med hanging leg raises Smiley

    Dette om du vil trene hofteleddsbøyerene.
    15  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Trening til felles opptak og seleksjon! på: 13. juli 2009, 13:02
    fikk 11.38 på  3000, og 5.3 i snitt på styrketestene=) Kom inn, gjorde det bra på intervjuet, i feltuka osv. Så er fornøyd nå Wink
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 20
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!