Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: 25åts symposium på: 09. august 2007, 03:32
    Må si det er moro å se i de gamle loggene dine 25! Ser deg på Haralds til uka!
    2  Generelt / Diskutèr intervjuer / Sv: Intervju med Marius Schjelderup Graatrud på: 09. august 2007, 03:09
    Stå på Marius! Men jeg slår deg til neste år, hehehe
    Kul type på alle måter
    3  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvor trener folk? på: 09. august 2007, 02:52
    Haralds gym. Ingen over, ingen ved siden Grin
    4  Treningsforum / Informasjon om Treningsforum / Treningsforum blir dårligere på: 02. november 2006, 01:45
    Hva i all verden er kriteriet for å få tråder inn i best of? Musikk? Jeg trodde dette var et treningsforum? Angry Synes det er rart at treningsforum er blitt en arena for så mange andre ting enn trening. Savner "gamle dager" Tongue
    5  Generelt / Diskutèr artikler / SV: Bevegelighetstrening på: 02. november 2006, 01:32
    Ja, bindevevet blir forsåvidt tøyd. Men det er mange andre mekanismer som sannsynligvis er MYE viktigere i forhold til leddutslag og effekt av tøyning. Man har heller ikke helt klarlagt hva som egentlig skjer ved tøyning, bortsett fra at de fleste opplever bedre bevegelighet på kort eller lengre sikt. Artikkelen blir derfor delvis helt feil fra begynnelsen av.



    Helt riktig. Det eneste jeg kan tilføye er at "artikkelen blir derfor delvis helt feil fra begynnelsen av", delvis kan sløyfes.
    Stiller meg undrende til at forumet legger ut så dårlige artikler som man har gjort i det siste.
    6  Generelt / Antidoping / SV: har du noengang vurdert aas? på: 14. oktober 2006, 01:18
    Hehehe -her har man kompetanse på området skjønner jeg.
    7  Generelt / Åpent forum / SV: La noen andre bestemme nicket ditt i en uke. Del II på: 14. oktober 2006, 01:16
    Det måtte bli 25årstrening, uslåelig nick Grin Grin
    8  Konkurranser / Bilder fra Konkurranser og Stevner / SV: Mr Olympia live på nettet? på: 01. oktober 2006, 00:01
    Det er et nettsted som tar ca 220 dollar for det,... men kvaliteten på overføringen er visst elendig. Flex Wheeler har reklamert for det, så han er særdeles upopulær på diverse amerikanske boards nå.
    9  Generelt / Antidoping / SV: Anabole steroider og agressivitet/sucidale tendenser på: 29. september 2006, 23:17
    Nei, nei og nei.  Angry Merket at jeg ble irritert da jeg leste den artikkelen, og jeg bruker ikke AAS engang. Jeg ønsker å bidra til forebygging på dette feltet, men ikke gjennom bruk og oppblåsing av åpenbare logiske brister, samt åpenbar forutinntatthet.
    For dette er uten tvil en forutinntatt artikkel hvis eneste formål er å øke folks forutinntatthet ytterligere.

    Vi burde få en lov som stiller krav til logisk resonnement i såkalte informative artikler i media, eller aller helst en lov som regulerer utøvelsen av journalistyrket generelt (på samme måte som vi f. eks. har en lov som regulerer utøvelsen av helsehjelp - helsepersonelloven).

    Dette var lavmålspropaganda på sitt verste, og slikt bidrar i verste fall til å undergrave antidopingarbeidet.

    Dagbladet tar utgangspunkt i en studie på rotter, hvor man finner at mikromolare nivåer av testosteron kan føre til generelt tap av hjerneceller. Studien fremhever at nanomolare nivåer ikke har denne negative effekten. 1 mikromol = 1000 nanomol. Sist jeg målte mitt serumtesto-nivå, var verdien rundt 20 nanomol/liter. Jeg måtte tilføre flere gram testo i uken for å komme opp i mikromolare nivåer, dvs. nesten hundredoble mine nåværende nivåer. For å dra nytte av dette, måtte jeg være bortimot IFBB-pro. (De fleste som velger å begynne med AAS, starter opp med rundt 500mg test/uke.)

    Videre forutsettes at tap av hjerneceller nærmest automatisk fører til endret psyke og atferd, og ikke minst fører til økt aggresjonsnivå. Dette er heller ikke uten videre riktig. Ferdig utvokste mennesker taper daglig hjerneceller, samtidig som vi (vanligvis) blir mer modne, robuste og reflekterte hva angår psyke og atferd.
    Viktigere enn antall hjerneceller, er hvordan forbindelsene (synapsene) mellom hjernecellene fungerer. Hjernen består av ulike sentre og forbindelser som regulerer ulike hjernefunksjoner (emosjoner, språk, hukommelse, persepsjon etc.) og kroppsfunksjoner generelt (muskeltonus, balanse, indre organers funksjon m.m.). Særlig sentre som amygdala, thalamus og frontallappskorteks er viktig for regulering av fright-flight-fight-responser og atferdsregulering, og økt aggresjonsnivå vil oftest være knyttet til hjernecelletap i akkurat disse sentrene og forbindelsene mellom dem. Studien diskuterer ikke disse aspektene.

    Dagbladet sidestiller altså påstanden:

    "Derfor blir bolere aggressive"

    med

    "Dagbladet mener/synes at bolere blir aggressive fordi en av våre journalister tilfeldigvis kom over en studie som viser at rotter som får 100-doblet sitt testosteronnivå mister hjerneceller, og vi lærte vel alle i naturfagen en gang at det er en sammenheng mellom hjerne og aggresjon"

     Huh


    At Dagbladet på denne måten sidestiller rotter og bolere, må vel mildt sagt kunne kalles ekstrem forutinntatthet, men dette bør ikke komme som noen overraskelse fra den kanten.  Cool

    H


    Ja, helt enig.

    Man bør være klar over hvor ufattelig forenklende og uetterrettelig media dessverre er. Jeg har vel brukbar kunnskap om ett par-tre emner i mitt eget fagområde, og må bare le av hvordan journalistene fremstiller i og for seg omstridte spørsmål innen disse områdene.
    Men dette bryr ikke journalistene seg om - den "4. statsmakt" bryr seg nemlig bare om å selge, hvilket fører til at jo mer man kan bygge opp under fordommer og synsing, jo bedre.
    10  Kosthold / Kosttilskudd / SV: knockout kreatin på: 29. september 2006, 23:06
    Nutrition value   1 Portion               (14,15g)     pro 100 g
    Creatine knockout® matrix          4,5g                 31,8g
    Creatine Ethyl Ester Malate            1,5g                   10,6g
    Creatine AKG                                   1,0g                    7,1g
    Di Creatine Orolate                         1,0g                  7,1g
    Tricreatine malate                          1,0g                    7,1g
    Glutamine Ethyl Ester HCL             0,5g                     3,5g
    Taurine Ethyl Ester HCL                       1,0g               7,1g
    Patented NITRO- VOLL® matrix®
    Di Arginine l-malate,

    Arginine Ethyl Ester HCL,
    AAKG
    Citrulline Ethyl Ester HCL,
    Citrulline malate,
    L-Norvaline                                       4,6g             32,5g
    Patented Endo PH® matrix®

    Beta-alanine ethyl ester HCl
    Guanidynopropionic acid
    Glycocyamine
    Betaine anhydrous

    Ja det produktet der er ikke dårlig om det inneholder hva det lover. Hva var prisen og volumet du kjøpte det på Svinesund?
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Dorian Yates treningsfilosofi. på: 13. september 2006, 22:49
    Interessant diskusjon rundt et spørsmål det ikke finnes universelle svar på. Jeg kom til å tenke på Dantes svar nylig på hvor mange oppvarmingssett han anbefalte, og svaret hans var "however many sets it takes you to be ready for that one all-out set".
    Når man tar i betraktning at mange av øvelsene i Arnolds glansdager ble utført med flere veldig lette sett også gradvis progresjon til 1 eller 2 sett ble kjørt tungt, er plutselig ikke forskjellen så dramatisk, på papiret.

    Men når det gjelder Yates sin trening mener jeg det er ganske klart at det er stor forskjell på oppvarmingssett og "arbeidssett". I følge ham selv begynte bryst-økta med (det var stort sett første øvelse for den gitte muskelgruppa som ble kjørt med flere oppv.sett):


    incline Barbell Press     

    1 sett 12 reps 135 pund
    1 sett 1 rep 220 pund
    1 sett 8 rep 310 pund
    1 sett 8 rep 425 pund.
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Dorian Yates treningsfilosofi. på: 11. september 2006, 22:28
    Dette stemmer ikke, da AAS har liten - eller ingen - innvirkning på hvor raskt CNS vil restituere seg.

    Jo, testosteron har nok den egenskapen.
    Se bare hvordan test påvirker neuromuskulære knutepunkt. Det er riktignok begrenset med studier på temaet. I praksis vil mange som har suprafysiologiske verdier av testosteron ofte presse seg mer på trening, slik at det virker i motsatt retning på restitusjonstid. Dette er en av grunnene til at jeg skrev dette om at treningsprinsippene ligger like fast.
    Men nå er vi vel på vei over til et annet tema enn trådstarter innledet til.
    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Dorian Yates treningsfilosofi. på: 10. september 2006, 16:16
    Vil ikke bruken av steroider og en rekke andre farmasøytiske preparater forandre forutsetningene for hvordan en muskel reagerer på trening? :Smiley

    Det vet jeg ikke nok om, men det er ikke unaturlig å anta at man kan trene med større volum og noe større frekvens. Samtidig har jo feks testosteron innvirkning på en rekke faktorer som teoretisk bør gjøre det mulig å utsette CNS for større belastninger feks ved failure.

    Men dette er nok omdiskutert-jeg tror endel som har eksperimentert med dette har funnet ut at hovedprinsippene ved treningsform ikke er så annerledes med eller uten bruk av AAS. Men: de svære treningsmengdene som endel av proffene har vil være kontraproduktivt for de som ikke bruker hormonmanipulering. Tilfelle som Yates, Viator, Baker stiller likevel spørsmålet ved om det a priori er bedre å trene med større volum ved bruk av disse midlene.

    Endelig kan man hevde at det for denne gruppen trenende ikke er treningsprogrammet som avgjør fremgangen.
    14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / SV: Dorian Yates treningsfilosofi. på: 10. september 2006, 15:59
    Det er mange som i likhet med meg har hatt gode resultat med trening som likner på Yates sin trening. DC er jo heller ikke sååå forskjellig fra Yates sin trening som man kanskje tror.

    Hvor vidt det er bedre å trene med flere sett er egentlig et spørsmål om hvordan man balanserer volum, frekvens og intensitet. Personlig har jeg de siste åra hatt best resultat ved å trene de viktigste muskelgruppene to ganger i uka med forskjellig belastning og mengde fra økt til økt og fra uke til uke (periodisering). Dette er mer tidkrevende, brenner mer energi men ser ut til å fremme både styrke og hypertrofi.

    Når det gjelder forskningen er det masse studier som peker i forskjellige retninger. I den amerikanske styrketrener-foreningen har det vært heftg debatt om dette de siste åra - hvor metodiske vanskeligheter med forskningen også er påpekt på en avslørende måte. Generelt ser det ut til at jo tyngre man trener, jo mer forsiktig bør man være med å gå til failure, mens større mengde med mye melkesyre og moderat belastning godt kan kjøres all-out på hvert sett uten at man blir raskt overtrent.


    15  Trening / Doggcrap / SV: Nok MAT ihh til DC? (UaC og Expedite??) på: 04. september 2006, 20:47
    Forøvrig en ganske stor artikkeli i siste FLEX om DC (intervju med Mr. Trudell).

    Artikkelen forøvrig tar mest for seg selve treningen

    Syns det var en ålreit artikkel også - Dante fikk presentert hypotesene sine på en bra måte. Når det gjelder dette med ernæring tror jeg det er betydelige individuelle forskjeller, men det er jo en del som tyder på at det kan være gunstig å legge inn perioder uten noe særlig karbs - ser ut til å fungere for mange.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!