Visning av honnrposter for SilverFox
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 72
 • 1  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvordan ser en eldre ex-kroppsbygger ut? 09. februar 2015, 22:32
  På et høyt nivå ja, på et lavere nivå nei. Har en onkel på 76 som har trent litt hos meg de siste 4 årene og doblet styrken sin fra utgangspunktet utrent. Muskelmassen har helt klart økt og det er snakk om noen vekter som en del utrente 20-åringer kan få problemer med. Han har ikke sluttet å perse heller, for å si det sånn.

  Smiley hehe joa det er klart at en utrent person i nær sagt hvilken som helst alder vil ha effekt av trening - så også vi på over 40. Du kan uansett være bra sikkert på onkelen din ville vært noe sterkere som 35-40 åring etter 4 års trening. :-)
  Jeg er i en alder av snart 47 ganske sikkert "uhorvelig" mye sterkere enn de fleste 20-åringer, men det sier i grunn mer om de fleste 20-åringene enn om meg. Vel, det sier vel litt om både meg og dem da, men det er nå så Smiley
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 13. februar 2015, 16:55
  2  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Hvordan ser en eldre ex-kroppsbygger ut? 09. februar 2015, 22:02
  Noen eks-kroppsbyggere blir feite fordi de faller ut av en aktiv livsstil...men fortsetter å spise for store mengder mat. De fleste blir rett og slett mindre muskuløse/tynnere -  fordi de trener lang mer moderat, og sikkert også fordi de ofte har brukt tiår på å vite hva en må gjøre for å kontrollere vekta.
  Jeg er selv en slik eks. Formen er nok det de fleste vil kalle helt grei, men fettprosenten svinger og jeg er ikke veldig opptatt av det kroppslige lenger. Jeg vet uansett eksakt hvordan og hva som skal til for å redusere fettprosenten, så når magerutene fader ut, så gjør jeg et skippertak. Siden jeg har slanket meg til det ekstreme gang etter gang i konkurransesammenheng er jeg mentalt forberedt på hvilken viljestyrke som kreves også....selv om den viljestyrken er minimal sammenlignet med å gå gjennom en real deff. Å ta av seg noen kilo kontrollert, er rett og slett bare noe som gjøres på en slags ryggmargsrefleks - swisj swosj!  Smiley

  ...videre skal en huske at evnen til å bygge muskler faller drastisk etter røft 35-40 års alder. En mann på 50 skal derfor selv med god trening og optimalt kosthold være langt mindre/slappere enn en mann med tilsvarende forutsetninger og trening/kosthold på 35 - slik er naturen! ...dette forutsetter seff at også han på 35 har 15-20-års trening bak seg.... Byggere på type 50 med stram hud og byggerfysikk er svært langt fra naturlig, og bør følgelig heller ikke være sammenligningsgrunnlaget. Smiley
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 13. februar 2015, 16:55
  3  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver 13. januar 2014, 08:25
  Kan de ikke bare begynne med visuell test for tyre- og/eller oksenakke? Det burde ikke koste så mye heller.


  Det "verste" er at en ganske sikkert hadde greid å sile ut de fleste ved visuell vurdering også. Off season er det i hvertfall oftest ganske enkelt å se om noen har fyra opp motor'n! Smiley
  Honnr gitt av : Pråfessoren, 13. januar 2014, 10:46
  4  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver 12. januar 2014, 15:22
  Du var der ja!:)
  Kan jeg spørre hvordan testingne foregikk? Var det helt random, eller 1 plass + random etc?
  Du har jo vært i gamet noen år Øyvind, er dette umulig å få til på NM? Blir det for dyrt?

  Veldig enkel prosedyre.
  De hadde ikke råd til mer enn en test pr klasse (synd for den ene dama i BB....), men det skulle i utgangspunktet vært dobbelt så mange. De hadde slik jeg forsto det ikke fått dekket kostnadene til alle de testene de ønsket å gjenomføre.
  Testen ble utført blandt topp tre i hver klasse ved at disse måtte trekke "strå" om hvem som skulle testes.

  Det er selvfølgelig mulig å få til testing i Norge også. Å bare teste på konkurransene er jo bedre enn ingenting, og hadde nok hjulpet litt, men det gir i grunn ikke så alt for mye totalt sett. Noen blir jo tatt da også, men det er egentlig ikke så vanskelig å gå klar av en test dersom du veit når den kommer.
  Det som virkelig vil bli kostbart er å innføre et system med omfattende tilfeldig testing off-season, og dit tror jeg vel egentlig ikke en kommer i Norge....det er vel heller mindre trolig at denne idretten blir en del av NIF. De er vel rellt sett ikke voldsomt gode på testregimene sine i pengemaskinen NIF en gang, så da skal en ikke forvente at et knøtteforbund med noen få hundre aktive og svært små inntekter skal greie å bære det økonomisk.

  I Estland har de forøvrig testing gjennom hele året, og det er en populær idrett der lell - så det går tydligvis ann.
  Ott Kiivikas er den beste byggeren i Estland, blei testet, og vant BB på nordisk..igjen... Han testes flere ganger årlig, så det ser da ut til at det også er mulig å få frem gode byggere for publikum også i et land der det testes mer reellt.
  Honnr gitt av : Küngen, 12. januar 2014, 15:37
  5  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: MIDTBY, VM-SØLV i benkpress! Formbilder s.86,109,111,116 & s.119 31. oktober 2013, 07:45
  Hvor har du det fra ?  Slutt å tulle! Alle veit at fattige bønder og feite handelsmenn med en snitthøyde på 1,65 meter er råe i benk!
  Honnr gitt av : MIDTBY, 31. oktober 2013, 11:45
  6  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: MIDTBY, VM-SØLV i benkpress! Formbilder s.86,109,111,116 & s.119 31. oktober 2013, 07:45
  Hvor har du det fra ?  Slutt å tulle! Alle veit at fattige bønder og feite handelsmenn med en snitthøyde på 1,65 meter er råe i benk!
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 31. oktober 2013, 10:57
  7  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: FØR/ETTER: Største kroppstransformasjon bildetråd 15. juli 2013, 10:22
  I hele min tenårings tid var jeg rusmissbruker i en periode på ca 7 år.
  Å da er det snakk om mer enn bare mariuhana missbruk.
  Jeg veide 62 kg når jeg ble lagt inn, nå veier jeg 75 kg med 9% fett prosent.
  Dette bilde la jeg ut på en transformasjons side på facebook i februar, hvor jeg fikk mye respons og tilbake meldinger.

  Planene framover, er å delta i NM i kropsbygging høsten 2014, i Junior Classic.
  Å sette meg mål langt fram i tid, gir meg god motivasjon å riktig fokus på å holde meg unna rusmissbruket og de dårlige vanene jeg hadde før.

  Flotte resultater, og god innstilling.
  Jeg vil uansett anbefale å heller satse på f.eks. AF, og innrette målene etter å gjøre det best mulig i den typen aktivitet dersom du ønsker å bruke konkurransemål som motivasjonsmiddel. Med den bakgrunnen du har så er det ekstra viktig å vurdere denne typen ting veldig nøye.... Bygging er artig det (jeg har vært med litt selv tidligere), men fristelsene er mange, og selv om en er sikker på å stå i mot så er nok realiteten at de færreste gjør det.
  Nå er ikke de fristelsene en kanskje faller for de verste (sett opp mot narkotika), men det verste er nok at de er med på å bygge ned terskler mht å gjøre ting som absolutt kan føre en på ville veier igjen.
  Personlig ville jeg hatt som hovedmål å forbli rusfri, og holdt meg unna konkurranseaktiviteter der fristelsene fort kan bli for store.

  Ta dette for hva det er, men det er nå et velmenende råd å ta med seg på veien mot eventuelle mål! Smiley
  Honnr gitt av : Iceberg, 01. oktober 2013, 17:21
  8  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim 08. februar 2013, 13:33
  Jeg tipper bolærne har tatt Boleforum-bilder (ala facebook-bilder) og film i HD hver gang de har tatt en tablett eller satt ei sprøyte, og sendt disse til måderatorene. Da blir det jo raskt en del data. Hvis det er tilfelle så kan i påletiet kjøre kryssklipping på disse mot facebook, og så finner de raskt "brukerne".

   

  Hallo - er du gærning eller!
  Trur du virkelig på det du sjøl skriver, eller prøver du bare å drive sånn skremselsposting her! Nå må du også huske at de fleste som har vært der inne antagelig ikke bruker sånnt sjøl! De kjøper det bare til en kamerat eller ei venninne - de gjør jo alle det!

  Synes du da det er rettferdig at de skal bures inne bare fordi de for å late som om det var de som brukte det sjøl har tatt bilder av seg selv mens de satt litt saltvann eller poppa en dispril??? Trodde ikke det nei!  dry
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 01. oktober 2013, 15:13
  9  Trening / Styrkeløft / Sv: Til alle Crossfittere 23. august 2013, 20:36
  Alle er ikke like fan! Smiley

  The Problem(s) With Crossfit

  First of all let me just say that Crossfit is great. It's great! Crossfit will get your ass in shape. There's no question about it. I certainly am not going to say anything that would make thousands of people in "WODKILLA" t-shirts unduly angry. So it must be said, right up front: Crossfit is a very, very good workout thing.

  That said, fuck Crossfit.

  Let's talk about the good parts first! Honey before... flies, or whatever they say. As far as workout fads go, Crossfit is absolutely outstanding. Because it features actual hard workouts with real exercises that will in fact get you in great shape, as opposed to, you know, fake kickboxing moves, or a glorified dance party, or an expensive contraption that does poorly what could be achieved better and cheaper elsewhere, or something that requires you to look at John Basedow's face for an extended period of time. In terms of its actual fitness activities, Crossfit is not a hustle at all. It teaches a good, productive variety of real exercises that produce real power. Its workouts are hardcore. Can't complain, about that! Great stuff! High five, or whatever the similar term is in the Crossfit™ lingo!
  It must be said, though: there are a few things wrong with Crossfit.

  1. It is group exercise. I'm biased, because I despise group exercise in a rather venomous and irrational way, but fuck "group exercise." Workouts should be done alone. The Crossfit workouts themselves are fine as long as the gym is empty and locked and located far away from any Crossfit members.

  2. It is generalist. If you've ever joined some crappy chain gym for the first time then you've probably been approached by some peppy personal trainer who says, "What are your fitness goals?" The vast majority of people just quizzically wrinkle their brows, then gesture to nearest copy of People with Jake Gyllenhaal on the cover. "Look like that guy, I guess," you grunt. "Get in shape." If your own fitness goals possess this near-absolute level of vagueness, Crossfit is perfect for you. You do a little of everything. You do some Olympic lifting, and some powerlifting, and some bodyweight stuff, and some cardio stuff, and some running, and some sprinting, and some intervals, and some circuit training, and some whoop do doop. And you will, yes, "get in shape." You may even get abs to show off at the office pool party.
  See, Crossfit does not train you for anything specific—their one brilliant stroke of marketing genius was to declare themselves "The Sport of Fitness," making it an end in itself. You're not doing those 1600-meter bear crawls and timed rope climbs to get in shape for anything; you're doing them to get better at doing them so one day you can go to the Crossfit games and do them alongside a dozen other people in front of a small crowd. The simple counterpoint to Crossfit is that if you are training for something specific, you'll want to train for that thing, rather than training for "what if you're caught in a burning building and you have to climb out while carrying someone on your shoulders and then run away at top speed and then throw a kettlebell at an angry dog that chased you," as Crossfit does.
  Do you want to be a powerlifter? Don't do Crossfit. (As your MAIN WORKOUT, assholes.) Do you want to be a distance runner? Don't do Crossfit. Do you want to simply add muscle bulk at all costs? Don't do Crossfit. Are you training for a specific sport which requires you to sharpen very specific physical skills? Don't do Crossfit. Instead, train for what it is you actually want to achieve. This may seem self-evident. But have you ever tried telling a Crossfit person that Crossfit is not that panacea of all physical training activities? I wouldn't recommend it, unless you are the type of person who enjoys getting into heated religious discussion with Jehovah's Witnesses.

  3. It is too expensive. A Crossfit gym is like a regular gym but purposely dirtier and with all the expensive exercise machines replaced by ropes and iron balls. (Which is great!) It is far cheaper to outfit a Crossfit gym than a stupid commercial gym. Those savings are... whatever the exact opposite of "passed on to the customer" is. The normal gym closest to my house costs $40 a month. The Crossfit gym closest to my house costs $250 just to do the "on ramp" classes to be allowed to pay an additional $250 per month to take all the Crossfit classes you want. This is one reason that Crossfit tends to attract an outsized proportion of INTENSE POWER YUPPIES. (Which is fine!) Crossfit is too expensive, the end.

  4. Their pullups suck. A pullup goes up, and then down. Crossfit likes to teach people to do these god damn "kipping pullups" which involve propelling yourself up and down using hip generated momentum, like some undulating fish flopping from an iron bar. THIS IS NOT A PULLUP. DON'T EVEN GET ME STARTED. Here's a guy who did 100 "pullups." Yeah real impressive but those ARE NOT REAL PULLUPS. Yes, they are something. But not pullups.
  One of Crossfit's trademark workouts is "Fran," which involves doing sets of 21, 15, and 9 pullups. Now: a very, very small percentage of the population is able to do a single set of 21 proper pullups, without stopping. I guarantee you that the majority of NFL football players cannot do this. But since it's so god damn important to make the numbers in the workout, Crossfit people do 21 kipping pullups instead, and then they're all, "Yeah, I just did 21 pullups right there." Yeah, and I can dunk a basketball as long as I'm jumping off a trampoline. Those are not pullups. This reveals a deeper problem: this whole "sport of fitness" mentality means that Crossfit tends to make people more concerned with the number they put up in the workout—the fastest time, the heaviest snatch, or just finishing the more grueling workouts—than with the benefit derived from the workout. In the same way that lifting a lighter weight with perfect form will give you more benefit than lifting a heavier weight with bad form, so it is that focusing on making the numbers can often derail you from receiving the greatest benefit of a workout. Which brings me to:

  5. You will get injured. All these timed workouts and competitive spirit and shit where they write your scores on a board and there is constant peer pressure to push yourself harder? You will get injured. You won't get an Olympic medal or a Super Bowl trophy for this. Just an injury. Enjoy that.
  6. The whole "cult" thing. The standard knock on Crossfit is that it's a cult, of fitness. It's not really a cult. (Although everything on this blog is horrifyingly true.) It's more like church: plenty of nice folks there. But the ones who are too into it are fucking creepy.

  7. You can't trademark working out, you fuckers. Doing burpees or overhead squats or 400 meter runs followed by handstand pushups does not mean you're "doing Crossfit." You're just working out. You don't own that shit. You bastards.
  And wear some fucking regular socks why don't you.

  Other than that Crossfit is A-OK.

  Honnr gitt av : Quadriceps, 17. september 2013, 02:55
  10  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: På vei tilbake til et liv med trening 21. august 2013, 09:41
  Ok, takk til dere begge Smiley Joda, dere gav svar på spørsmålet. Det er synd at alle, meg inklusive, har dårlige erfaringer med tanke på å kjøre til failure. Det er nemlig, som vi alle vet, den mest tanketomme og morsomste måten å trene på Smiley

  Det er alltid vanskelig å uttale seg basert på personlige erfaringer - særlig siden en ikke kan gjøre annet enn å se sine egne resultater av et gitt treningsopplegg opp mot eventuelle andres resultater.  En må selvfølgelig se det opp mot de ulike tilnærmingene en selv prøver ut, men om en kun har prøvd en tilnærming så er jo det litt vanskelig....

  Det er mange år siden jeg fikk vite at failuretrening var "uproduktivt". De første omlag 15 årene av min trening så var det imidlertid mer en regel enn et unntak at jeg kjørte til failure. Da inkludert cheating, forced-reps og drop-sets over en lav sko. Metoder som jo er litt fy-fy i dag.
  Andre var mer moderate i så måte, selv om de trente javnt og trutt de også.
  Allikevel var dette den perioden jeg definitivt la på meg mest muskelmasse totalt sett, og forsåvidt relativt sett sammenlignet med de fleste andre.
  Det kunne derfor være en lettvint slutning at min treningsform var mer optimal enn mange av de andre som hadde dårligere resultater med sine tilnærminger, men slik er det jo ikke nødvendigvis. Det er for mange andre faktorer inne i bildet.
  Det kan være slikt som ulikheter i; muskelfibersammensetning, livsstil og seriøsitet mht kosthold, hvile, restitusjonsevne....you name it! Folk er forskjellige. Smiley

  Dessuten kan en selvfølgelig ikke ut fra gode resultater hos seg selv slutte at resultatene ikke kunne vært enda bedre med en annen tilnærming.
  For min del er det uansett sånn at trening først og fremst må være litt lystbetont for at jeg skal holde motivasjonen oppe. Derfor gir jeg egentlig blankt faan i om det jeg gjør er optimalt eller ikke, såfremt målet kun er å holde meg i OK form og å ha en hyggelig fritidssyssel. Dersom målet mitt hadde vært å bli norgesmester eller noe slik i en aktivitet, så veit jeg av erfaring at det i seg selv kan være en mer enn sterkt nok motivator for å velge å trene og spise på en måte som jeg i utgangspunktet finner noe mindre motiverende i seg selv. Jeg er imidlertid ikke rare konkurransemennesket, så suget etter å være "best" er liksom ikke så sterkt i meg at det i seg selv er motiverende nok over lengre tid.

  Mitt liv er i hvert fall for kort til å drive med noe jeg eeegentlig synes er kjedelig i for stor del av det. Smiley
  Honnr gitt av : Z, 02. september 2013, 18:57
  11  Trening / Styrkeløft / Sv: Til alle Crossfittere 23. august 2013, 20:36
  Alle er ikke like fan! Smiley

  The Problem(s) With Crossfit

  First of all let me just say that Crossfit is great. It's great! Crossfit will get your ass in shape. There's no question about it. I certainly am not going to say anything that would make thousands of people in "WODKILLA" t-shirts unduly angry. So it must be said, right up front: Crossfit is a very, very good workout thing.

  That said, fuck Crossfit.

  Let's talk about the good parts first! Honey before... flies, or whatever they say. As far as workout fads go, Crossfit is absolutely outstanding. Because it features actual hard workouts with real exercises that will in fact get you in great shape, as opposed to, you know, fake kickboxing moves, or a glorified dance party, or an expensive contraption that does poorly what could be achieved better and cheaper elsewhere, or something that requires you to look at John Basedow's face for an extended period of time. In terms of its actual fitness activities, Crossfit is not a hustle at all. It teaches a good, productive variety of real exercises that produce real power. Its workouts are hardcore. Can't complain, about that! Great stuff! High five, or whatever the similar term is in the Crossfit™ lingo!
  It must be said, though: there are a few things wrong with Crossfit.

  1. It is group exercise. I'm biased, because I despise group exercise in a rather venomous and irrational way, but fuck "group exercise." Workouts should be done alone. The Crossfit workouts themselves are fine as long as the gym is empty and locked and located far away from any Crossfit members.

  2. It is generalist. If you've ever joined some crappy chain gym for the first time then you've probably been approached by some peppy personal trainer who says, "What are your fitness goals?" The vast majority of people just quizzically wrinkle their brows, then gesture to nearest copy of People with Jake Gyllenhaal on the cover. "Look like that guy, I guess," you grunt. "Get in shape." If your own fitness goals possess this near-absolute level of vagueness, Crossfit is perfect for you. You do a little of everything. You do some Olympic lifting, and some powerlifting, and some bodyweight stuff, and some cardio stuff, and some running, and some sprinting, and some intervals, and some circuit training, and some whoop do doop. And you will, yes, "get in shape." You may even get abs to show off at the office pool party.
  See, Crossfit does not train you for anything specific—their one brilliant stroke of marketing genius was to declare themselves "The Sport of Fitness," making it an end in itself. You're not doing those 1600-meter bear crawls and timed rope climbs to get in shape for anything; you're doing them to get better at doing them so one day you can go to the Crossfit games and do them alongside a dozen other people in front of a small crowd. The simple counterpoint to Crossfit is that if you are training for something specific, you'll want to train for that thing, rather than training for "what if you're caught in a burning building and you have to climb out while carrying someone on your shoulders and then run away at top speed and then throw a kettlebell at an angry dog that chased you," as Crossfit does.
  Do you want to be a powerlifter? Don't do Crossfit. (As your MAIN WORKOUT, assholes.) Do you want to be a distance runner? Don't do Crossfit. Do you want to simply add muscle bulk at all costs? Don't do Crossfit. Are you training for a specific sport which requires you to sharpen very specific physical skills? Don't do Crossfit. Instead, train for what it is you actually want to achieve. This may seem self-evident. But have you ever tried telling a Crossfit person that Crossfit is not that panacea of all physical training activities? I wouldn't recommend it, unless you are the type of person who enjoys getting into heated religious discussion with Jehovah's Witnesses.

  3. It is too expensive. A Crossfit gym is like a regular gym but purposely dirtier and with all the expensive exercise machines replaced by ropes and iron balls. (Which is great!) It is far cheaper to outfit a Crossfit gym than a stupid commercial gym. Those savings are... whatever the exact opposite of "passed on to the customer" is. The normal gym closest to my house costs $40 a month. The Crossfit gym closest to my house costs $250 just to do the "on ramp" classes to be allowed to pay an additional $250 per month to take all the Crossfit classes you want. This is one reason that Crossfit tends to attract an outsized proportion of INTENSE POWER YUPPIES. (Which is fine!) Crossfit is too expensive, the end.

  4. Their pullups suck. A pullup goes up, and then down. Crossfit likes to teach people to do these god damn "kipping pullups" which involve propelling yourself up and down using hip generated momentum, like some undulating fish flopping from an iron bar. THIS IS NOT A PULLUP. DON'T EVEN GET ME STARTED. Here's a guy who did 100 "pullups." Yeah real impressive but those ARE NOT REAL PULLUPS. Yes, they are something. But not pullups.
  One of Crossfit's trademark workouts is "Fran," which involves doing sets of 21, 15, and 9 pullups. Now: a very, very small percentage of the population is able to do a single set of 21 proper pullups, without stopping. I guarantee you that the majority of NFL football players cannot do this. But since it's so god damn important to make the numbers in the workout, Crossfit people do 21 kipping pullups instead, and then they're all, "Yeah, I just did 21 pullups right there." Yeah, and I can dunk a basketball as long as I'm jumping off a trampoline. Those are not pullups. This reveals a deeper problem: this whole "sport of fitness" mentality means that Crossfit tends to make people more concerned with the number they put up in the workout—the fastest time, the heaviest snatch, or just finishing the more grueling workouts—than with the benefit derived from the workout. In the same way that lifting a lighter weight with perfect form will give you more benefit than lifting a heavier weight with bad form, so it is that focusing on making the numbers can often derail you from receiving the greatest benefit of a workout. Which brings me to:

  5. You will get injured. All these timed workouts and competitive spirit and shit where they write your scores on a board and there is constant peer pressure to push yourself harder? You will get injured. You won't get an Olympic medal or a Super Bowl trophy for this. Just an injury. Enjoy that.
  6. The whole "cult" thing. The standard knock on Crossfit is that it's a cult, of fitness. It's not really a cult. (Although everything on this blog is horrifyingly true.) It's more like church: plenty of nice folks there. But the ones who are too into it are fucking creepy.

  7. You can't trademark working out, you fuckers. Doing burpees or overhead squats or 400 meter runs followed by handstand pushups does not mean you're "doing Crossfit." You're just working out. You don't own that shit. You bastards.
  And wear some fucking regular socks why don't you.

  Other than that Crossfit is A-OK.

  Honnr gitt av : Fleksnes, 26. august 2013, 11:32
  12  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: MIDTBY, VM-SØLV i benkpress! Formbilder s.86,109,111,116 & s.119 22. august 2013, 15:19
  Flotte bilder!
  Fabelaktig form og fysikk!

  Dette blir enkelt og greit et veldig fint og kraftfullt forsidemotiv som jeg gjerne ser at blir realisert i kombinasjon med en god artikkel inne i bladet! Mange trenger denne typen forbilder!


  Lykke til!  2thumbsup


  PS! Beklager alle utropstegnene, men jeg følte det var på sin plass akkurat her!!
  Honnr gitt av : Einar B. Gilberg, 24. august 2013, 02:28
  13  Trening / Styrkeløft / Sv: Til alle Crossfittere 23. august 2013, 20:36
  Alle er ikke like fan! Smiley

  The Problem(s) With Crossfit

  First of all let me just say that Crossfit is great. It's great! Crossfit will get your ass in shape. There's no question about it. I certainly am not going to say anything that would make thousands of people in "WODKILLA" t-shirts unduly angry. So it must be said, right up front: Crossfit is a very, very good workout thing.

  That said, fuck Crossfit.

  Let's talk about the good parts first! Honey before... flies, or whatever they say. As far as workout fads go, Crossfit is absolutely outstanding. Because it features actual hard workouts with real exercises that will in fact get you in great shape, as opposed to, you know, fake kickboxing moves, or a glorified dance party, or an expensive contraption that does poorly what could be achieved better and cheaper elsewhere, or something that requires you to look at John Basedow's face for an extended period of time. In terms of its actual fitness activities, Crossfit is not a hustle at all. It teaches a good, productive variety of real exercises that produce real power. Its workouts are hardcore. Can't complain, about that! Great stuff! High five, or whatever the similar term is in the Crossfit™ lingo!
  It must be said, though: there are a few things wrong with Crossfit.

  1. It is group exercise. I'm biased, because I despise group exercise in a rather venomous and irrational way, but fuck "group exercise." Workouts should be done alone. The Crossfit workouts themselves are fine as long as the gym is empty and locked and located far away from any Crossfit members.

  2. It is generalist. If you've ever joined some crappy chain gym for the first time then you've probably been approached by some peppy personal trainer who says, "What are your fitness goals?" The vast majority of people just quizzically wrinkle their brows, then gesture to nearest copy of People with Jake Gyllenhaal on the cover. "Look like that guy, I guess," you grunt. "Get in shape." If your own fitness goals possess this near-absolute level of vagueness, Crossfit is perfect for you. You do a little of everything. You do some Olympic lifting, and some powerlifting, and some bodyweight stuff, and some cardio stuff, and some running, and some sprinting, and some intervals, and some circuit training, and some whoop do doop. And you will, yes, "get in shape." You may even get abs to show off at the office pool party.
  See, Crossfit does not train you for anything specific—their one brilliant stroke of marketing genius was to declare themselves "The Sport of Fitness," making it an end in itself. You're not doing those 1600-meter bear crawls and timed rope climbs to get in shape for anything; you're doing them to get better at doing them so one day you can go to the Crossfit games and do them alongside a dozen other people in front of a small crowd. The simple counterpoint to Crossfit is that if you are training for something specific, you'll want to train for that thing, rather than training for "what if you're caught in a burning building and you have to climb out while carrying someone on your shoulders and then run away at top speed and then throw a kettlebell at an angry dog that chased you," as Crossfit does.
  Do you want to be a powerlifter? Don't do Crossfit. (As your MAIN WORKOUT, assholes.) Do you want to be a distance runner? Don't do Crossfit. Do you want to simply add muscle bulk at all costs? Don't do Crossfit. Are you training for a specific sport which requires you to sharpen very specific physical skills? Don't do Crossfit. Instead, train for what it is you actually want to achieve. This may seem self-evident. But have you ever tried telling a Crossfit person that Crossfit is not that panacea of all physical training activities? I wouldn't recommend it, unless you are the type of person who enjoys getting into heated religious discussion with Jehovah's Witnesses.

  3. It is too expensive. A Crossfit gym is like a regular gym but purposely dirtier and with all the expensive exercise machines replaced by ropes and iron balls. (Which is great!) It is far cheaper to outfit a Crossfit gym than a stupid commercial gym. Those savings are... whatever the exact opposite of "passed on to the customer" is. The normal gym closest to my house costs $40 a month. The Crossfit gym closest to my house costs $250 just to do the "on ramp" classes to be allowed to pay an additional $250 per month to take all the Crossfit classes you want. This is one reason that Crossfit tends to attract an outsized proportion of INTENSE POWER YUPPIES. (Which is fine!) Crossfit is too expensive, the end.

  4. Their pullups suck. A pullup goes up, and then down. Crossfit likes to teach people to do these god damn "kipping pullups" which involve propelling yourself up and down using hip generated momentum, like some undulating fish flopping from an iron bar. THIS IS NOT A PULLUP. DON'T EVEN GET ME STARTED. Here's a guy who did 100 "pullups." Yeah real impressive but those ARE NOT REAL PULLUPS. Yes, they are something. But not pullups.
  One of Crossfit's trademark workouts is "Fran," which involves doing sets of 21, 15, and 9 pullups. Now: a very, very small percentage of the population is able to do a single set of 21 proper pullups, without stopping. I guarantee you that the majority of NFL football players cannot do this. But since it's so god damn important to make the numbers in the workout, Crossfit people do 21 kipping pullups instead, and then they're all, "Yeah, I just did 21 pullups right there." Yeah, and I can dunk a basketball as long as I'm jumping off a trampoline. Those are not pullups. This reveals a deeper problem: this whole "sport of fitness" mentality means that Crossfit tends to make people more concerned with the number they put up in the workout—the fastest time, the heaviest snatch, or just finishing the more grueling workouts—than with the benefit derived from the workout. In the same way that lifting a lighter weight with perfect form will give you more benefit than lifting a heavier weight with bad form, so it is that focusing on making the numbers can often derail you from receiving the greatest benefit of a workout. Which brings me to:

  5. You will get injured. All these timed workouts and competitive spirit and shit where they write your scores on a board and there is constant peer pressure to push yourself harder? You will get injured. You won't get an Olympic medal or a Super Bowl trophy for this. Just an injury. Enjoy that.
  6. The whole "cult" thing. The standard knock on Crossfit is that it's a cult, of fitness. It's not really a cult. (Although everything on this blog is horrifyingly true.) It's more like church: plenty of nice folks there. But the ones who are too into it are fucking creepy.

  7. You can't trademark working out, you fuckers. Doing burpees or overhead squats or 400 meter runs followed by handstand pushups does not mean you're "doing Crossfit." You're just working out. You don't own that shit. You bastards.
  And wear some fucking regular socks why don't you.

  Other than that Crossfit is A-OK.

  Honnr gitt av : AlexanderDGL, 23. august 2013, 22:01
  14  Trening / Styrkeløft / Sv: Til alle Crossfittere 23. august 2013, 20:36
  Alle er ikke like fan! Smiley

  The Problem(s) With Crossfit

  First of all let me just say that Crossfit is great. It's great! Crossfit will get your ass in shape. There's no question about it. I certainly am not going to say anything that would make thousands of people in "WODKILLA" t-shirts unduly angry. So it must be said, right up front: Crossfit is a very, very good workout thing.

  That said, fuck Crossfit.

  Let's talk about the good parts first! Honey before... flies, or whatever they say. As far as workout fads go, Crossfit is absolutely outstanding. Because it features actual hard workouts with real exercises that will in fact get you in great shape, as opposed to, you know, fake kickboxing moves, or a glorified dance party, or an expensive contraption that does poorly what could be achieved better and cheaper elsewhere, or something that requires you to look at John Basedow's face for an extended period of time. In terms of its actual fitness activities, Crossfit is not a hustle at all. It teaches a good, productive variety of real exercises that produce real power. Its workouts are hardcore. Can't complain, about that! Great stuff! High five, or whatever the similar term is in the Crossfit™ lingo!
  It must be said, though: there are a few things wrong with Crossfit.

  1. It is group exercise. I'm biased, because I despise group exercise in a rather venomous and irrational way, but fuck "group exercise." Workouts should be done alone. The Crossfit workouts themselves are fine as long as the gym is empty and locked and located far away from any Crossfit members.

  2. It is generalist. If you've ever joined some crappy chain gym for the first time then you've probably been approached by some peppy personal trainer who says, "What are your fitness goals?" The vast majority of people just quizzically wrinkle their brows, then gesture to nearest copy of People with Jake Gyllenhaal on the cover. "Look like that guy, I guess," you grunt. "Get in shape." If your own fitness goals possess this near-absolute level of vagueness, Crossfit is perfect for you. You do a little of everything. You do some Olympic lifting, and some powerlifting, and some bodyweight stuff, and some cardio stuff, and some running, and some sprinting, and some intervals, and some circuit training, and some whoop do doop. And you will, yes, "get in shape." You may even get abs to show off at the office pool party.
  See, Crossfit does not train you for anything specific—their one brilliant stroke of marketing genius was to declare themselves "The Sport of Fitness," making it an end in itself. You're not doing those 1600-meter bear crawls and timed rope climbs to get in shape for anything; you're doing them to get better at doing them so one day you can go to the Crossfit games and do them alongside a dozen other people in front of a small crowd. The simple counterpoint to Crossfit is that if you are training for something specific, you'll want to train for that thing, rather than training for "what if you're caught in a burning building and you have to climb out while carrying someone on your shoulders and then run away at top speed and then throw a kettlebell at an angry dog that chased you," as Crossfit does.
  Do you want to be a powerlifter? Don't do Crossfit. (As your MAIN WORKOUT, assholes.) Do you want to be a distance runner? Don't do Crossfit. Do you want to simply add muscle bulk at all costs? Don't do Crossfit. Are you training for a specific sport which requires you to sharpen very specific physical skills? Don't do Crossfit. Instead, train for what it is you actually want to achieve. This may seem self-evident. But have you ever tried telling a Crossfit person that Crossfit is not that panacea of all physical training activities? I wouldn't recommend it, unless you are the type of person who enjoys getting into heated religious discussion with Jehovah's Witnesses.

  3. It is too expensive. A Crossfit gym is like a regular gym but purposely dirtier and with all the expensive exercise machines replaced by ropes and iron balls. (Which is great!) It is far cheaper to outfit a Crossfit gym than a stupid commercial gym. Those savings are... whatever the exact opposite of "passed on to the customer" is. The normal gym closest to my house costs $40 a month. The Crossfit gym closest to my house costs $250 just to do the "on ramp" classes to be allowed to pay an additional $250 per month to take all the Crossfit classes you want. This is one reason that Crossfit tends to attract an outsized proportion of INTENSE POWER YUPPIES. (Which is fine!) Crossfit is too expensive, the end.

  4. Their pullups suck. A pullup goes up, and then down. Crossfit likes to teach people to do these god damn "kipping pullups" which involve propelling yourself up and down using hip generated momentum, like some undulating fish flopping from an iron bar. THIS IS NOT A PULLUP. DON'T EVEN GET ME STARTED. Here's a guy who did 100 "pullups." Yeah real impressive but those ARE NOT REAL PULLUPS. Yes, they are something. But not pullups.
  One of Crossfit's trademark workouts is "Fran," which involves doing sets of 21, 15, and 9 pullups. Now: a very, very small percentage of the population is able to do a single set of 21 proper pullups, without stopping. I guarantee you that the majority of NFL football players cannot do this. But since it's so god damn important to make the numbers in the workout, Crossfit people do 21 kipping pullups instead, and then they're all, "Yeah, I just did 21 pullups right there." Yeah, and I can dunk a basketball as long as I'm jumping off a trampoline. Those are not pullups. This reveals a deeper problem: this whole "sport of fitness" mentality means that Crossfit tends to make people more concerned with the number they put up in the workout—the fastest time, the heaviest snatch, or just finishing the more grueling workouts—than with the benefit derived from the workout. In the same way that lifting a lighter weight with perfect form will give you more benefit than lifting a heavier weight with bad form, so it is that focusing on making the numbers can often derail you from receiving the greatest benefit of a workout. Which brings me to:

  5. You will get injured. All these timed workouts and competitive spirit and shit where they write your scores on a board and there is constant peer pressure to push yourself harder? You will get injured. You won't get an Olympic medal or a Super Bowl trophy for this. Just an injury. Enjoy that.
  6. The whole "cult" thing. The standard knock on Crossfit is that it's a cult, of fitness. It's not really a cult. (Although everything on this blog is horrifyingly true.) It's more like church: plenty of nice folks there. But the ones who are too into it are fucking creepy.

  7. You can't trademark working out, you fuckers. Doing burpees or overhead squats or 400 meter runs followed by handstand pushups does not mean you're "doing Crossfit." You're just working out. You don't own that shit. You bastards.
  And wear some fucking regular socks why don't you.

  Other than that Crossfit is A-OK.

  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 23. august 2013, 21:24
  15  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: MIDTBY, VM-SØLV i benkpress! Formbilder s.86,109,111,116 & s.119 22. august 2013, 15:19
  Flotte bilder!
  Fabelaktig form og fysikk!

  Dette blir enkelt og greit et veldig fint og kraftfullt forsidemotiv som jeg gjerne ser at blir realisert i kombinasjon med en god artikkel inne i bladet! Mange trenger denne typen forbilder!


  Lykke til!  2thumbsup


  PS! Beklager alle utropstegnene, men jeg følte det var på sin plass akkurat her!!
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 23. august 2013, 16:32
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 72
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!