Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 375
  • 16  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Ole Martin.. Norges sterkeste mann 2012 og 2013 på: 21. januar 2014, 08:13
    Såpass, du har vært der med andre ord? Smiley

    Bare vært der to ganger, og bare noen få dager hver gang, men landet er jo veldig facinerende.
    Det er jo bare Torshavn som minner om en by der, men det er en veldig koselig liten plass og et veldig flott øyrike. Om du/dere har tid så ville jeg leid en bil og kjørt litt rundt...eller fått noen til å ta dere med ut på sjøen en dag. Smiley
    I mai er det jo såpass at en kan bevege seg litt til fjells også - alltid bratt i begynnelsen, men deretter er det flatt og fint å bevege seg Smiley
    Hmm, ja, på søndag er det vel fortsatt forbudt å fiske vil jeg tro, men pyttsann Smiley
    17  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Ole Martin.. Norges sterkeste mann 2012 og 2013 på: 20. januar 2014, 15:29
    2 mai, Torshavn på Færøyene.

    Da må du få unna festinga på lørdagen, for på søndag er det salmesang i annethvert vindu fra Tinganeset og opp gjennom hele byen! Smiley
    18  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: erstatte franskpress,men med hva? på: 20. januar 2014, 10:29
    hei lurer på hvilke øvelser som kan erstatte franskpress som er milde mot underarm å albue ledd. Smiley

    Enhver tricepsøvelse kan vel erstatte franskpress, selv om de ulike øvelsene belaster noe forskjellig. Dersom albuen streiker så er uansett det beste rådet hvile (eventuelt behandling) - alternativt veldig lett belastning til under smertenivå.
     
    For min del har stort sett nedpress med stang fungert greit når albueleddet har vært litt overbelastet av franskpress o.l., men det som fungerer for meg fungerer ikke nødvendigvis for en annen. Smiley
    19  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 19. januar 2014, 19:27
    Kjedelig for de med glutenallergi.

    Kan vistnok lages glutenfritt? :-/
    20  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 13. januar 2014, 16:10
    Såvidt jeg har forstått er det en del i natural og, men ikke like mye. Det er vel naturlig. I andre idretter er det også mye bruk, selv om det er tester og inn under wada etc. Så helt kvitt blir du nok aldri.
    At testing av noen grener hadde sett rart ut vet jeg ikke om andre enn de som driver med dette hadde tenkt på engang. Det er jo ikke akkurat 1. side i vg når nå en norsk uttøver ble tatt i nordisk. Mens når en 4 divisjons fotballspiller blir tatt for litt ekstra knasking tar det helt av.
    Tror NKF egentlig kan gjøre akkurat som de vil, på samme måte som de nå ikke testet bikini i nordisk:P

    For meg kunne de testet kun AF, Bikini og BF og droppet de andre klassene, men det ville jo vitterlig sett litt rart ut. Tror uansett det hadde vært like virkningsfullt å f.eks. hatt 8-10 random tester på et stevne uavhengig av klasse og plassering om en først skulle hatt begrenset testing. Det hadde skapt frykt nok i seg selv for de som er redde for å bli tatt! Smiley

    Fotballspillere skal jo lissom ikke drive med sånt så da blir det jo oppslag av det når de tas, og ADN er nok "litt" flinkere til å informere bredt når noen blir tatt.
    Nå er rimelig nok testfaren i fotball forsvinnende liten men det finnes sikkert flere fotballspillere som bevisst eller ubevisst doper seg enn det finnes styrkeløftere totalt i dette landet (siden de er så satans mange registrerte spillere). Smiley

    Hmm, testet de ikke i bikini? Det trodde jeg faktisk at de gjorde, men det er mulig jeg husker feil. Pytt pytt! Smiley
    21  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Bol på resept etter lårbensbrudd? på: 13. januar 2014, 16:01
    Overskriften sier det meste, brakk benet for ett år siden, og hver gang jeg står på ski halter jeg og bruker over en uke på å restituere meg. Har trent ganske bra siden fallet, og trenger noe som gjør at muskulaturen henter seg rasker inn igjen, for å oppnå høyere livskvalitet. Noen som vet hva som skal til for å få slikt av legen? Har satt opp time, men slikt tar jo over 2 uker i dette landet.

    Det skal verre ting enn et beinbrudd til i hvertfall - og godt er vel det! Smiley
    22  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 13. januar 2014, 15:28
    Som konkurrerende uttøver AF synes jeg det er litt kjiipt at sikkert et sted mellom 50-90% av konkurrentene bruker. Det fine med AF er at man kan vinne uten å bruke, det tar bare litt lenger tid. Det som er dumt er at trenden nå virker at dette skal bli vanskeligere og vanskeligere da AF-gjengen blir større og større. Det er flere der nå som kunne gårr rett inn i classic, det blir feil. Eller hva tenker dere?

    I tillegg synes jeg også det er gøy å se "freaksa", og de vil selvfølgelig forsvinne. Samtidig vil det jo da kanskje være flere som stiller i bodybuilding da man slipper å konkurrere mot nettopp disse:)

    Jeg vet ikk ehva som er riktig, men jeg synes det er synd at inngangsporten til sporten, som AF til en stor grad er, er gjennomsyret med dop. Er det noe i veien for å bare teste fitnessklassene f.eks?

    Det er vel i og for seg ikke noe i veien for å kun teste AF, men det ville jo sett "noe" snodig ut fra utsiden da.
    Litt som å kun teste fotballspillere og ikke styrkeløftere lissom. Smiley
    23  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 13. januar 2014, 13:36
    Eventuelt kan man bare se på treningsopplegget deres. Trener de et splittprogram med masse isolasjonsøvelser og samtidig har muskler er saken biff. At den gjengen der ikke forstår at å følge treningsmengden og intensitetsstyringa til de gjennombola "trenerne" dems ikke vil føre noen vei uten dop for de også er helt utrolig. Det er fullt mulig å bli svær uten dop, men ikke ved å trene sånn som byggerne gjør (med mindre du har en genetikk av en annen verden). Knebøy 5-6 dager i uka, mark 3 dager i uka, benk 5 dager i uka, nedtrekk 4 dager i uka...da begynner vi å snakke...men da snakker vi også om treningsmengder den holdningsløse gjengen der ikke hadde makta i mer enn 4-5 uker før det hadde blitt "kjedelig".

    For ikke å glemme folk som faktisk vokser på treningsopplegg som kalles Doggcrap, HST og lignende.....og slike som kjører helkroppsprogram med fjollevekter 4-5 ganger i uka.. Hehehe, det er bare vittige når de står der og bedyrer sin uskyld!  Grin
    24  Generelt / Antidoping / Sv: Razzia i Trondheim på: 13. januar 2014, 10:55

    Det er jo et ordtak som sier....en manns død er en annen manns brød....og det stemmer jo dessverre her som ellers!
    25  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 13. januar 2014, 08:25
    Kan de ikke bare begynne med visuell test for tyre- og/eller oksenakke? Det burde ikke koste så mye heller.


    Det "verste" er at en ganske sikkert hadde greid å sile ut de fleste ved visuell vurdering også. Off season er det i hvertfall oftest ganske enkelt å se om noen har fyra opp motor'n! Smiley
    26  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 12. januar 2014, 19:43
    Litt komiskt at et østblokkland er på et helt annet nivå enn "moral-norge" på dette punktet.
    Det er som du sier en utopi at NKF skal bli tatt opp i NIF eller få et lignende regime. Og du har nok helt rett i at testing på annonsert stevne er veldig lett å unngå. Signalet forbundet sender vil allikevel være bra, og det vil ikke minst være en start. Å teste 1 av 3 i hver klasse er noe som ikke vil resultere i en enorm utgift, så det bør være gjennomførbart.

    Fort regnet ble jo 5 av 7 tester på nordisk positive. Selv om jeg mistenker at det var en del folk som ikke var klar over testingen, viser jo dette at det skaper et usikkerhetsmoment for brukerne?

    Alle visste veldig godt at det garantert kom til å bli testet.

    De som dro, og visste at de ikke ville gå klar av en test om de blei plukka ut, gjorde det enten fordi de gamblet på å ikke bli testet eller fordi de ga blaffen om de blei tatt eller ikke.
    At en kroppsbygger blir tatt i en test får meg ikke til å heve et øyenbryn en gang, men jeg må innrømme at jeg synes det er hakket tristere å se en AF-utøver bli testet positiv. Jeg vet jo at enkelte utøver tusker litt der også, men det skal virkelig ikke være nødvendig!

    Stevnetesting ville helt klart hatt en viss effekt her hjemme også. De som bruker noe på dopinglistne hadde i hvertfall fått et ekstra stressmoment å forholde seg til, og jeg tror nok det er et par klasser som ville slitt med å få såpass med deltagere at det kunne kalles en konkurranse....
    27  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 12. januar 2014, 15:22
    Du var der ja!:)
    Kan jeg spørre hvordan testingne foregikk? Var det helt random, eller 1 plass + random etc?
    Du har jo vært i gamet noen år Øyvind, er dette umulig å få til på NM? Blir det for dyrt?

    Veldig enkel prosedyre.
    De hadde ikke råd til mer enn en test pr klasse (synd for den ene dama i BB....), men det skulle i utgangspunktet vært dobbelt så mange. De hadde slik jeg forsto det ikke fått dekket kostnadene til alle de testene de ønsket å gjenomføre.
    Testen ble utført blandt topp tre i hver klasse ved at disse måtte trekke "strå" om hvem som skulle testes.

    Det er selvfølgelig mulig å få til testing i Norge også. Å bare teste på konkurransene er jo bedre enn ingenting, og hadde nok hjulpet litt, men det gir i grunn ikke så alt for mye totalt sett. Noen blir jo tatt da også, men det er egentlig ikke så vanskelig å gå klar av en test dersom du veit når den kommer.
    Det som virkelig vil bli kostbart er å innføre et system med omfattende tilfeldig testing off-season, og dit tror jeg vel egentlig ikke en kommer i Norge....det er vel heller mindre trolig at denne idretten blir en del av NIF. De er vel rellt sett ikke voldsomt gode på testregimene sine i pengemaskinen NIF en gang, så da skal en ikke forvente at et knøtteforbund med noen få hundre aktive og svært små inntekter skal greie å bære det økonomisk.

    I Estland har de forøvrig testing gjennom hele året, og det er en populær idrett der lell - så det går tydligvis ann.
    Ott Kiivikas er den beste byggeren i Estland, blei testet, og vant BB på nordisk..igjen... Han testes flere ganger årlig, så det ser da ut til at det også er mulig å få frem gode byggere for publikum også i et land der det testes mer reellt.
    28  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 11. januar 2014, 18:07
    Ligger på facebook-siden til AF-Ifbb.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=650580098318958&set=a.611863542190614.1073741836.118095504900756&type=1&theater

    Jeg prøver ikke å henge ut noen, men synes det er merkelig at dette ikke kommer frem på noen måte, også fra AF -ledelsen i norge. Jeg er klar over at reglene rundt doping i NKF er "stumme", men når da noen blir tatt, og det faktisk rent teknisk er regler, så finner jeg dette merkelig.

    Fint jeg kan holde deg oppdatert SilverFox;)

    Se der ja!
    Jeg var faktisk og dømte på stevnet, så jeg har i grunn lurt litt på hvordan det gikk med testene. Et par av dem var jeg rimelig sikker på, men det var drøyt mange positive resultater i forhold til antallet tester lell....
    29  Generelt / Antidoping / Sv: Dopingtatt fitnessuttøver på: 11. januar 2014, 13:50
    Muligens fordi forumet er så godt som dødt? Smiley

    Selv fikk jeg det med meg idet jeg så det her.....så da er det i det minste skrevet om det her.... Wink
    30  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Billig diett? på: 09. januar 2014, 12:22
    hmm.. litt uenig til deg Silverfox Huh På diet er det jo slik at du skal gå i kaloriunderskudd, og da er det viktig å fore kroppen med den næringen den kan tilføyes. Etter min erfaring på deff iallefall, og råd fra kompiser som deltar AF så er glutamin og BCAA noe av det aller viktigste for å kunne holde på muskelmassen under en diett. Men skjønner hva du mener at man kan spise til seg det meste av kosttilskuddene, men da må man også huske på at i lengden blir maten dyrere om man skal ha i seg alt i riktig mengde, i forhold til å bruke 2-300kr på bcaa og glutamin Smiley

    Joda, men utgangspunktet her er en person som sier at han «ikke har en diett», men det han derimot gjør er å ta en haug med kosttilskudd:

    noen som har råd til hvordan kosthold jeg kan ha som ikke koster alt for mye?
    Fra treningens side, så Jogger/går fort 30-50min hver dag, og så 1t45min styrke etter dette. Men vil fortere ned i fett%.

    Har forøverig ingen diett akkurat nå, tar protein, koffein, glutamin, bcaa, amino syrer, kreatin monohydrat og grønn te ekstrakt. Grin

    I tillegg skriver han at han daglig trener 2-2,5 timer pr dag. Å jogge sakte eller gå fort 30-50 min pr dag tror jeg de fleste hadde hatt godt av; bra! Å i tillegg legge inn «totimersøkter» med styrketrening hver bidige dag når målet er å gå ned i vekt på en fornuftig måte….vel da veit jeg hvor jeg ville begynt med endringene. Smiley

    Det han spør etter er et kosthold som ikke koster alt for mye. Jeg svarte ham riktignok ikke på det, men det handler jo i all enkelhet om å spise kjøtt/fisk/fugl/fisk/sunne karbkilder/sunne fettkilder i passelige mengder slik at en går enten ned eller opp i vekt – alt etter hva en ønsker av effekt.

    Siden ting er såpass ustrukturert, og kunnskapsnivået antagelig lavt, så må en jo anta at dette er en person som ikke har trent alt for mye. Det han trenger er et sunt og velbalansert kosthold. Det i seg selv vil være nok i bøtter og spann mht å få ham i bedre form. Det øvrige er i bunn og grunn å kaste pengene ut av vinduet.

    Jeg har selv en drøss pokaler fra diverse konkurranser der jeg har slanket meg halvt til døde for å hevde meg, så jeg har da sett litt nærmere på både glutamin, bcca og det meste. Jeg har også tygd og drukket mine aminosyreremedier og tømt mine spann med glutamin i yngre dager, så det er flere enn dine AF-venner som er gått i fella til kostholdsprodusenten.  Wink

    Noen tror på reklamen, andre ikke! Det besynderlige er at de som har tro på det ikke blir i et snev bedre form enn de som absolutt ikke har noen tro på det. Ikke så rart egentlig, men det er besynderlig at ikke flere legger merke til det.
    Når en vet at kroppene til normalt sunne individer er utrolig dyktig på å bryte ned de proteinene vi får i oss, og bygge opp de ikke-essensielle  aminosyrene den trenger......og vet at glutamin er den ikke-essensiell aminosyren det finnes mest av både i våre egne kropper og stort sett alt vi spiser av proteinrik mat, så burde det ringe en logisk bjelle også for AF-utøvere….. Wink

    Det jeg egentlig vil frem til er at en absolutt ikke trenger tilskudd av bcca, glutamin, grønn te, koffein, kreatin mm for å få optimal utbytte av en diett (eller trening for den saks skyld). Kreatin kan en alltids si at har en midlertidig effekt, og koffein gjør en jo litt mer våken i begynnelsen, men det er jo  virkelig egentlig helt meningsløst å bruke penger på det om en har dårlig råd. Dersom en ønsker å spare penger, så er det i det minste et bra sted å begynne.  Smiley

    Når det gjelder proteinpulver så kan en selvfølgelig argumentere for at det er billigere proteiner enn i en biff, men ikke noe som kan erstatte et kosthold med varierte proteinkilder. Det er og blir et tilskudd for de som mener at de ikke får i seg nok protein gjennom vanlig mat, og om en spiser rimelig fornuftig så får jo de aller fleste i seg mer enn nok proteiner på naturlig vis.

    Jeg har selv testet ut relativt harde dietter (ned til ca 8% bf) der jeg i snitt har inntatt alt fra 2g-3.5g protein/kg mager kroppsvekt pr dag. Det gjorde jeg fordi jeg opprinnelig var veldig overbevist om at en holdt langt bedre på muskelmassen om en lå langt over reelt proteinbehov...og det måtte jo vises. Den skuffende realiteten er at jeg ikke merket noen forskjell i kroppens evne til å holde på muskelmasse. Det er jo ingen revolusjonerende oppdagelse all den tid en vet at 2g/kg mager kroppsvekt i seg selv er mer enn det en normalt trenger, men for så vidt en «oppdagelse» som kunne spart mange hundrevis av kroner i måneden. Proteinpulver koster jo ikke all verden, og om en liker å ta en shake i ny og ne, så skader det definitivt ikke. For folk med et godt kosthold ellers, så er det uansett mest for kos å regne. Smiley
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 375
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!