Visning av honnrposter for Saktemensikkert
Sider:
 • 1
 • ...
 • 16
 • 17
 • 241  Generelt / Antidoping / SV: Mener doping må kriminaliseres 09. mai 2005, 08:49
  Svaret må være saklig opplysning og få frem budskapet om at effektiv trening/kosthold vil gi gode resultater og gjøre doping unødvendig.
  Dette er noe jeg savner, både i skoleverk, i organsiert idrett og på treningssentre. Min erfaring fra skoleverket er at det har vært ganske stor uvitenhet blant lærerne knyttet til vekttrening. Dette er nok i ferd med å endre seg, da den nye generasjon lærere sannsynligvis har et S.A.T.S. medlemsskap e.l. fra studietiden.

  Her på forumet florerer historiene fra de større treningskjedene om dårlig oppfølging fra instruktørene, og også mangelfull kunnskap om kroppsbygging (i forstand av å i det hele tatt bygge muskler for å endre utseendet) blant disse. De fleste unge i dag blir vel fremdeles i stor grad overlatt til Joe Weider og Arnold Schwartzenegger for å se seg om etter treningstips, og dette mener jeg ikke er tilstrekkelig.

  Uvitenhet rundt vekttrening er nok utbredt, samtidig som "kravet" til en "bedre kropp" sannsynligvis øker. Eller; kravet er nok det samme, men det er mer og mer vanskelig for unge å etterkomme disse (mer stillesittende liv).

  Holdningsskapende arbeid mot doping er - slik jeg ser det - et av de viktigste virkemidlene man har. For min del er det de moralske spørsmålene som gjør at jeg tar avstand, mer enn frykten for eventuelle bieffekter, selv om selvsagt dette er minst like viktig. Det blir vel litt som å ikke tro at en bilulykke vil kunne ramme en selv.

  Jeg mener også at - som Trener er inne på - folk må læres bedre opp til hvordan vekttrening og kardio kan brukes til å oppnå de resultatene de ønsker. Man kan gjerne moralisere rundt det at så mange trener "kun" for å se bedre ut, men dette tror jeg hverken er nytt, historisk sett, eller spesielt skadelig i seg selv.

  Saken er at mange vil se bedre ut - om man liker det eller ei - og da burde man heller se på dette som en mulighet for å få folk i form enn å betrakte det som et sykdomstegn som må "helbredes".

  Mer kunnskaper om trening = mindre behov for raske løsninger?
  Honnr gitt av : Vidis, 10. mai 2005, 20:34
  242  Generelt / Loggbok Online / SV: Saktemensikkert: Mengdetrening 10. mai 2005, 14:01
  Har også hørt at det skal være lurt å dynke sengeklærne i olje og heller la det hele ligge og trekke i løpet av en natt eller to.
  Honnr gitt av : MartinW, 10. mai 2005, 14:02
  243  Generelt / Loggbok Online / SV: Saktemensikkert: Mengdetrening 09. mai 2005, 23:58
  Det er nok jeg som har vært sammen med for mye nordlendinger. Disse folkene tvang i meg brennevin mens vi hørte på 80-talls puddelrock i en stue med dempet belysning, speil i taket og blondetapet på veggene. DET får man miljøskade av! Skjønner nesten ikke at jeg klarte å få graden min slutt. 
  Jeg vil bare understreke at den stuen var vi ikke med å innredet, den var slik da vi flyttet inn. Speilene i taket var litt skumle om man av en eller annen merkelig grunn skulle våkne opp på rygg ute i gangen... Men det gjorde vi jo aldri *host*

  Jeg på min side kom styrket ut av å ha hengt sammen med en så flott, sofistikert og fager ung mann som deg; nå eter jeg enkelte måltider med kniv og gaffel, og jeg har sluttet å pisse med do-døra åpen. For ikke å snakke om at jeg endelig fikk lagt bort skinnvesten, de hvite tennissokkene og mokasinene.
  Honnr gitt av : MartinW, 10. mai 2005, 11:21
  244  Generelt / Antidoping / SV: Norske jenter doper seg for å få finere kropp 03. mai 2005, 22:20
  Om jeg skulle begynne å bruke f.eks. narkotika, for så å ende opp i en situasjon hvor jeg begynner å ta alvorlig skade av det (typisk uten å se dette selv, eller i så fall være i stand til å snu), håper jeg virkelig at folk rundt meg ikke sitter på ræva og "beskytter mine voksne, åndsfriske, bevisste valg"!

  Les sitatet jeg refererte til og det jeg skrev en gang til...
  Honnr gitt av : SilverFox, 04. mai 2005, 08:57
  245  Generelt / Antidoping / SV: Dopingkontroll på treningskjeder 30. april 2005, 18:13
  Tror ikke man bør teste på sentre uten at medlemmene har tilknytning til organisert idrett så lenge det er lov å dope seg. Om dette er bra er en annen ting. Det holdningsskapende arbeidet må fortsette.

  Unge mennesker + knallhardt kroppsideal + muligheten til å kødde med kroppen = ikke bra kombinasjon.
  Honnr gitt av : Egil Skallagrimsson, 30. april 2005, 18:15
  246  Treningsforum Crew / Recycle Bin / SV: The listefyll experience... 27. april 2005, 07:27
  Listefyll, stakkar, har vel ikke skjønt hva som har feilte Electra når hun pratet til rumpa hans og sa "Du er sexy med skjegg, kjære"...

  Egentlig ser det jo ut som om Electra sparker til Listefyll i hans edlere deler, særlig utfra ansiktsuttrykket hans å dømme Grin
  Honnr gitt av : listefyll, 27. april 2005, 23:00
  247  Generelt / Åpent forum / SV: Irrasjonelle jenter 27. april 2005, 10:53
  Det største problemet i dette tilfellet er vel mannens irrasjonalitet ...
  ...og selvbilde, og innlærte reaksjonsmønster, og personlige erfaringer, og... Sad
  Honnr gitt av : Zoria, 27. april 2005, 10:54
  248  Bilder / Bilder av Kroppsbyggere / SV: Tommi "Glutezilla" Thorvildsen Videoklipp 25. april 2005, 12:28
  Har man striper i rumpa har man vel satt seg på grillen what
  Honnr gitt av : Ingar87, 25. april 2005, 22:34
  249  Trening / Styrkeløft / SV: U/JR Nordisk i Styrkeløft 22. april 2005, 11:29
  Generelt: Jeg er enig med f.eks. Kikki i at ting ikke bør ties ihjel og at man må kunne ta selvkritikk. Jeg er også enig i ironien i Expedites siste innlegg (din tulling Wink ).

  Likevel: Det er vel ikke tilfeldig at mange diskusjoner "ryr ut" på denne måten. Et nettforum er en svært sårbar kommunikasjonsform, og man skal ikke formulere seg for utydelig før man har såret noen uten å egentlig ville det.

  Noen ganger virker det til og med som om man diskuterer forskellige saker, og at man argumenterer inn i en blindgate. Da må det da gå an å stoppe opp, i stedet for å gripe fatt i punktsetting og små kremt, og krangle videre om disse?!

  Stress ned, kort og greit Kiss

   Grin
  Honnr gitt av : mamma, 22. april 2005, 12:18
  250  Trening / Styrkeløft / SV: Tilpasning av mengdetreningsprogram 20. april 2005, 14:10
  Du kan jo prøve så godt du kan å få tre dager i uken. Blir det man-ons-søn én uke, og tir-ons-lør den neste tror jeg ikke er så farlig. Programmet er i utganspunktet satt opp med tanke på at en skal hvile mellom treningsdagene, og jeg har selv prøvd hverken det programmet eller hatt "spreng-uker" kombinert med "hvile-uker", og kan følgelig ikke uttale meg om hvorvidt dette vil være bra eller ikke.

  Man må jo selvsagt ta stilling til om man mener "ikke optimalt" er det samme som å like gjerne gi faen... Jeg mener f.eks. ikke det, det viktigste for meg er å få trent i det hele tatt.
  Honnr gitt av : mamma, 22. april 2005, 10:24
  251  Trening / Styrkeløft / SV: Markløft Program 19. april 2005, 10:15
  5x5(3)-systemet er først og fremst satt opp for markløft én dag i uken; en dag (eller to) ut over dette ville jeg vært svært forsiktig med å innføre. Nå hører jo to bøy-dager til det programmet, og med kún en sitter du jo igjen med mer overskudd enn om du skulle kjørt hele originalen.

  Norgesrekorden i markløft ble satt av en som stort sett trente mark én dag i uken. Den ble nesten tatt på NM i år av en som - så vidt jeg vet - trener to dager i uken (?). De fleste i dag har jeg inntrykk av trener en variant av markløft to-tre dager i uken, men da er det som regel snakk om én tung og to lettere økter.
  Honnr gitt av : Banned4Life, 19. april 2005, 10:20
  252  Generelt / Antidoping / SV: Noen tiltak mot doping... 18. april 2005, 10:13
  For meg er det nettopp dette med umoral som helt klart er utslagsgivende for at jeg ikke ønsker å befatte meg med doping. Dette er en holdning jeg har fra gammelt av (jeg begynte med styrkeløft først i fjor), og for meg er denne biten minst like viktig som fysiske og psykiske bivirkninger av dopbruk.

  Når AntiDoping Norge "kjører på" med dette tror jeg de har en bred appell i befolkningen, og jeg tror nesten dette er noe de ikke kan overse i sitt arbeid. At de ikke rekker ut til alle med dette er jo selvsagt en utfordring, men så kan man jo også tenke seg at de som først går så langt som å skaffe seg veie midler er vanskelig å nå - uansett taktikk og metode.

  Det er ikke alle 18-åringer som på død og liv kjøre i 120 km/t hele tiden, men de som er litt tung på gassen tror jeg har en tendens til å blåse i alt man sier til dem ift. hvorfor de bør bremse ned:

  "Det skjer ikke meg uansett, for se; jeg tar jo de og de forbeholdene"
  Honnr gitt av : HITman, 18. april 2005, 23:16
  253  Generelt / Antidoping / SV: Noen tiltak mot doping... 13. april 2005, 13:16
  Jeg vil tro holdningsskapende arbeid må være noe av det viktigste her. Det blir nevnt at "16-åringer" ser mer opp til en ung person som er like sterk som en eldre, selv når de vet at den yngre har mye av resultatet sitt fra dopingen (jada, jada, relativt, jeg vet).

  Der er nok ungdom svært forskjellig, og jeg husker selv hvordan jeg raskt mistet respekten for sterke "forbilder" når jeg fikk nyss i at de hadde dopet seg. For meg har det alltid vært "kulere" med rene utøvere/mosjonister = en generell, grunnleggende holdning hos meg.
  Honnr gitt av : HITman, 18. april 2005, 00:33
  254  Generelt / Åpent forum / SV: Filmer om 2. Verdenskrig 16. april 2005, 09:45
  Hehe, det kommer kanskje an på hvordan man ser på det, men jeg er enig i at min formulering gav rom for den! Det jeg mente var bare at noen grupper går igjen når man snakker om dem som faktisk ble myrdet, mens andre havner fullstendig i skyggen, f.eks. mennesker med utviklingshemming. Jeg mener dette ikke bør tilskrives annet enn at dette er grupper som ikke er like sterk til å "tale sin sak" blant historieskriverne.

  På den annen side har man selvsagt angivere og frivillige blant fangene som meldte seg til tysk tjeneste. Disse kunne ofte være verre enn nazistene, da de forbrilsk forsøkte å bevise sin lojalitet overfor dem ved å oppføre seg svært hardhendt overfor sine medfanger.
  Honnr gitt av : Germ, 16. april 2005, 17:14
  255  Generelt / Åpent forum / SV: Filmer om 2. Verdenskrig 15. april 2005, 10:59
  Om den i hovedsak skal ta for seg KZ-leirene ville jeg sterkt begrenset informasjonen om krigen for øvrig, for det er ganske komliserte saker. Få med litt om oppbyggingen:

  Tyskland er den store taperen etter 1. verdenskrig (1914-1918)
  - inflasjon
  - arbeidsledighet
  - gjeld

  Nasjonalismen vinner etter hvert innpass, og Hitler kommer til makten
  - bygger opp landet, både økonomisk og infrastruktursmessig
  - skaper arbeidsplasser
  - bygger opp militæret

  Tyskland ser seg om etter "Lebensraum", og begynner gradvis å utvide grensene. Dette kuliminerer i invasjonen av Polen 1939, og det hele er i gang.

  Europa faller relativt raskt (1940), og nazistene plasserer politisk ukorrekte, krigsfanger, funksjonshemmede og enkelte folkegrupper (jøder, slavere, sigøynere) i KZ-leirer for tvangsarbeid og utryddelse.

  I 1941 går Tyskland inn i Sovjetunionen, noe som de fleste rekner for å være begynnelsen på slutten for nazistene. Innledningsvis går det strykende, men etter hvert kommer vinteren, og Sovjets så godt som utømmelige tilgang på soldater og materiell blir etter hvert utslagsgivende for at Tyskland f.o.m. 1943 er på defensiven.

  Med tanke på KZ-leirene fører selvsagt dette til en intensivering av henrettelsene (rydde unna "undermenneskene"), samt at spor slettes (de skjønner at de vil tape, og vil skjule forbrytelsene).
  Honnr gitt av : Down and coming, 15. april 2005, 11:59
  Sider:
 • 1
 • ...
 • 16
 • 17
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!