Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 1  Generelt / Kjøp og salg / . på: 07. desember 2010, 10:21
    .
    2  Trening / Styrkeløft / Resultater benkpress uten utstyr på: 12. august 2010, 21:42
    Noen som vet hvor man finner resultatoversikter/rekorder over benkpress uten utstyr (norske)? Listes dette noen plasser?
    3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: FST-7 og diettips for 2010 på: 27. mai 2010, 18:15
    Jeg kan faktisk bevise at du er hjerneskadet!

    Bergan kalte deg hjerneskadet, og forklarte HVORFOR du er hjerneskadet.

    Da du siterte ham, unnlot du å sitere den delen av innlegget der han forklarer årsaken til din hjerneskade. Det er hjerneskadet.

    Du er altså hjerneskadetx2!

    Cheesy
    Hahaha, for en VAKKER avslutning på tråden, nå lo jeg så høyt at katta på plenen skvatt. Cheesy Beste jeg har lest på lenge, takk!
    4  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: FST-7 og diettips for 2010 på: 11. februar 2010, 23:18
    1simen1 får honnør for flere bra innlegg gjennom denne tråden, spesielt fordi han tar opp et svært viktig tema; forventninger til unge utøvere, doping og folk som kommer med ”ville” påstander.

    At Tommi får herje på TF på den måten han gjør, med de stadig lite gjennomtenkte "profesjonelle synsingene" sine, og selvfølgelig udokumenterte påstander i hytt og pine, klarer jeg ikke å forstå. Dere må gjerne slippe han til som artikkelforfatter, ukritiske og bedrevitende innlegg finner man på alle treningsforumer. Det som er spesielt ille, er at han fremhever sine "kunnskaper" blant annet med å henvise til den (stakkars) jenta som gikk opp 10 kg i muskler på 3 mnd, samtidig som hun gikk ned 4% i fettprosent. Stakkars, for nå vet jo alle hvem hun er, og hvordan hun oppnådde (de gode?) resultatene sine.

    Til tvilerne, så trenger faktisk ikke Tomme å bevise noe som helst, og han trenger ikke bære bevisbyrden i denne debatten. Det er ikke nødvendig, for det er ikke mulig å gjennomføre noe slikt uten bruk av anabole steroider. Det hjelper ikke hvor motivert man er, motivasjon bidrar dessverre ikke til fysisk muskelbygging.

    Så hva er da mulig? Olympiatoppen har heldigvis skrevet en artikkel om nettopp dette, det var flaks!

    Hensikten med denne artikkelen er å gi innsikt i optimal styrketrening og ernæring for idrettsutøvere som ønsker å øke muskelmasse. Rådene tar utgangspunkt i forskningsbasert kunnskap og praktisk erfaring med oppfølging av toppidrettsutøvere ved Olympiatoppen.
    Ifølge artikkelen er 0,25-0,5 kg pr uke en realistisk vektøkning, og dette avhenger selvfølgelig av hvor mye man har trent og av hvor velsignet man har vært med genene. Dersom vektøkningen skjer raskere vil fettvev utgjøre en større andel av økningen. Utøvere som har trent systematisk styrketrening over flere år kan ikke forvente en vektøkning på 0,5 kg pr. uke, da store deler av potensialet for muskelvekst allerede er oppbrukt.

    Styrketrening er selvfølgelig avgjørende for hvor stor del av vektøkningen som faktisk er muskler, og her ligger det på 75-100%. En samtidig økning i muskelmasse og reduksjon i fettmasse lar seg vanskelig gjøre da en reduksjon i fettmasse innebærer en negativ energibalanse (energiforbruket er høyere enn energiinntaket) og muskelvekst stimuleres av en positiv energibalanse (energiforbruket er lavere ennenergiinntaket). En slik endring kan muligens skje dersom utøveren har en høy fettprosent i utgangspunktet og ikke har erfaring med styrketrening. Artikkelen i sin helhet finner dere her: http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/trening/styrke/fagstoff/page4051.html

    Videre, fra Olympiatoppens fagdag i idrettsernæring oktober 2008: Forutsetter vi at vi kan klare å bygge 15-20 kg /år (ekstremt mye). Musklene består av 20 % protein dvs at 20 kg muskelmasse på et år tilsvarer 4 kg protein dvs 11 gr pr dag og det tilsvarer proteinet i 1,5 glass melk. De fleste øker i beste fall med 5 kg pr år og da er vi nede i ca 3 gr protein pr dag.

    Link til hele presentasjonen (utdraget over er hentet fra Kosthold for styrke og spenst - protein av
    Alexander Wisnes, Førsteamenuenis HIB og fysiolog Olympiatoppen: http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/ernaring/Fagstoff/fagseminar/page2780.html

    Faktaark om muskelvekst: http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/ernaring/faktaark/muskelvekst/page465.html
    5  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Forskning på trening, kosthold og tilskudd. på: 04. februar 2010, 23:20
    Jeg spiser som regel mye karbo dagen (kvelden) før treningsdager, og tror mine glykogenlager er mer enn nok fulle for vanlig vekttrening dagen etter. Har i hvert aldri merket noen større forskjell om jeg har spist noe 4-5 timer før trening (men det kanskje er fordi jeg ikke trener hardt nok Wink ).
    Haha, det har jeg vanskelig for å tro! Wink Takk for svar, og for at du poster så mye interessant forskning. Smiley
    6  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Skippe frokost ved vektnedgang? på: 03. februar 2010, 21:20
    Litt rart og gå i forsvarsposisjon hver gang noen betviler dine påstander da. Ingen som tviler på at du kan dette med trening og diett bedre enn NOEN annen i Norge i praksis. Poenget er vel heller at mange velger å tro på forskning, hvor forskere tester ut personer, måler hormoner etc, og gir håndfaste konkrete bevis på ting, fremfor hjemmesenkra teorier av personlige trenere, i toppklasse eller ei.

    Sannsynligvis ville klientene dine i dette eksempelet vedrørende frokost, hatt like god fremgang uten frokost. Men det vet du jo ikke, fordi du ikke har prøvd ut dette på like mange klienter, om noen. Noe forskere imidlertid HAR gjort. Det jeg heller tror er grunnen til at frokost fungerer bare for mange er rett og slett at frokost for mange inngår i gode rutiner. Jeg er ikke for, eller i mot frokost, personlig spiser jeg alltid frokost hvis jeg er sulten, fordi jeg føler meg mer opplagt etterpå. Og at det er en del av min rutine.

    For øvrig er det flere her som ikke vil tolerere at du skal slippe unna enhver kritikk, og "vinne" alle diskusjoner ved å påpeke at du er verdensmester. All respekt for det, absolutt, og ingenting er mer verdifullt for en diskusjon enn en som kan dette bedre enn noen annen i praksis. Men du må også ha i bakhodet at det er flere av oss her (kan bare snakke for meg selv for øvrig), som studerer ting relatert til trening, f.eks kosthold(personlig er jeg snart utdannet ernæringsfysiolog) og som kan sitte på teori som ikke nødvendigvis passer med din personlige erfaring. Da må du gjerne være uenig, men også respektere at vi er uenige med deg, slik at det kan bli en konstruktiv debatt, fremfor at du trekker frem "esset-jeg er verdensmester" hver gang noen motsier deg Smiley

    Det var mitt hjertesukk, så håper du, hvis du leser dette, kan reflektere litt rundt det slik at vi kan holde en hyggelig og respektfull tone i fremtiden.
    Tusen takk for at du sier nøyaktig hva bl.a jeg tenker, på en så velformulert måte. Det du sier om å holde debatten på et høflig og konstruktivt nivå er noe Tommi forhåpentligvis tar til seg, for det er sjelden jeg har kommet over en mer uspiselig holdning på et forum. Honnør!
    7  Generelt / Studier og Forskninger / Sv: Forskning på trening, kosthold og tilskudd. på: 03. februar 2010, 21:02
    Veldig, veldig bra Beefcake! Håper at mange tar seg tid til å lese ordentlig gjennom denne, slik at man også får tatt livet av en del av mytene ift proteininntak og bruk av tilskudd som ikke har dokumentert virkning.

    Et spørsmål ang: Consequently, pre-exercise meals should be consumed about 4 to 6 h before exercise [6].  This means that if an athlete trains in the afternoon, breakfast is the most important meal to top off muscle and liver glycogen levels. Jeg går på IF, spiser mitt første måltid kl 13 og trener i syv-tiden, så for meg passer dette bra. Hvordan passer dette med ditt opplegg?
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Baseøvelseprogram for jente på: 01. november 2009, 22:19
    mariusfa, takk for interessante linker, skal se mer på disse også i morgen. Visste ikke at vektskiver under beina kan være ugunstig, spesielt ikke siden han som anbefalte meg det har lang erfaring innen styrketrening. Skal sjekke det nøyere ut! Og du skal ikke se bort fra at jeg bytter over til frontbøy. Wink
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Baseøvelseprogram for jente på: 01. november 2009, 21:29
    Det eneste jeg vet er at ved restitusjonstrening bør pulsen være på 55-65% av makspuls.
    Takk for innspillet! Det som er et lite problem med programmet er å få inn en økt med tung kardio i uken. Vil gjerne kjøre en times tid på feks. tredemøllen, med tunge intervaller de siste 30 min. Men når jeg kjører bein på alle styrkeøktene så får jeg ikke nok restitusjon til å kjøre en slik kardoøkt. Muligens kan jeg ta tung kardio på en onsdag, også kutte bein påfølgende styrkeøkt. *tenke*

    Du trener lats mer enn forside lår?

    EDIT: Nei, like mange sett jo.
    Hei wannabe-arnold. Ja prøver å trene med ganske lik fordeling! Smiley

    Hvis du har problemer med skuldre og rygg så kan det absolutt være vært å ta en tipp på Magnificent mobility.. Dette er mobiliseringsøvelser for alle ledd som har gjort underverker for mange mennesker med all verdens plager.. du kan bruke øvelsene som oppvarming i stedet for å bare få opp tempraturen som ved sykling, elipse ol.

    www.ericcressey.com er en flott side.. dette er også en av de som har laget magnificent mobility.. Eric er en høyt respektert trener som har veldig peiling på spesielt skuldre..  check it out..
    Hei og takk for link. Har bare kikket gjennom forsiden foreløpig, og testet øvelsen på punkt 3 (som gikk helt fint for øvrig!), men skal lese nøyere gjennom dette ved anledning. Smiley Det er nok helt sikkert fornuftig for meg å sette i gang med denne type øvelser!

    Sitat
    Har du fått noen med peiling til å se på teknikken din i knebøy? Veldig mange har for korte eller for stramme hamstrings(bakside lår) som fører til at de drar bekkenet mot knærne, noe som legger stort press på korsrygg.. dette kan gjøre vondt værre for deg.. Har enda ikke sett ÈN eneste på senteret mitt som har rett rygg under hele bøyen.. Har selv byttet til frontbøy av samme grunn..

    Det er helt riktig at korrekt teknikk i bøy kan være vanskelig, og jeg har terpet nøye på dette. Siden jeg går ass-to-grass er det også vanskeligere ikke å “knekke” i ryggen, derfor står jeg på to 2,5 kilosskiver under øvelsen, som hjelper meg å holde ryggen rett. Har også vurdert frontbøy, men der må jeg nok studere/terpe litt teknikk, evt. få PV/PT på senteret til å kjøre gjennom øvelsen noen ganger med meg. Frontbøy skal i tillegg være snillere på både knær og rygg (gjelder nok mest når det er snakk om tunge vekter, men likevel…).  Takk for bra innspill!

    10  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Baseøvelseprogram for jente på: 01. november 2009, 19:00
    Tja, skal jeg anta at programmet mitt er så bra at ingen har noe som helst å utsette på det? Vil gjerne ha positive tilbakemeldinger også. Wink Og gjerne høre hva dere mener er den beste sittende roing-øvelsen ift. dette programmet. For variasjon tenker jeg å kjøre enhånds hantelroing.
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Mitt treningsprogram. Kritikk? på: 01. november 2009, 18:50
    Ser at du har en del innlegg her, og det er vel det eneste som taler mot at dette bare er tull. Du kan ikke veie deg i dag og så etter en stund, og konkludere med hvor mange gram muskler du har lagt på deg. Det er umulig. For å finne ut hvor mye muskelmasse du har må du bruke en kaliper og/eller avansert vekt (som Tanita, som heller ikke er helt nøyaktig).

    Les denne artikkelen om muskelvekst, som Olympiatoppen har publisert: http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/ernaring/faktaark/muskelvekst/page465.html

    Vil også anbefale deg å lese gjennom de andre faktaarkene de har lagt ut på siden, både under trening og ernæring. Hvis du feks. skal bruke over to timer på gymmen, er det viktig at du spiser et lite måltid mellom øktene (feks. en banan og litt skinke) + drikke energidrikk.

    edit: Du bør også varme opp før du kjører i gang med selve styrketreningen. 10-12 min. på tredemølle/ellipse eller roing hvis du kjører mye overkropp, og i tillegg kjøre 1-3 oppvarmingssett før hver hovedmuskelgruppe.
    12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Mitt treningsprogram. Kritikk? på: 01. november 2009, 18:44
    Det første som slår meg er at det er en vanvittig treningsmengde på programmet ditt per dag. Over femti sett på hver økt? Hvor mange timer skulle du bruke der? Wink Ser ut til at du har forsøkt å sette opp et helkroppsprogram tre ganger i uken, men har du vurdert en 3-splitt isteden? Ville også sterkt vurdert å ha inn flere spesifikke ryggøvelser som feks. chins, nedtrekk og/eller sittende roing.

    Du sier at du ikke vil være for ambisiøs og trener derfor tre ganger i uken, men jeg kan nesten love deg at du ikke kommer til å klare å kjøre dette programmet i lengden. Og selv om du vil bli sterk i benkpress må du ikke glemme å trene rygg, for da ender du opp lutrygget og med brei kasse...
    13  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Baseøvelseprogram for jente på: 31. oktober 2009, 20:15
    Hei, har vært en del frem og tilbake med treningsprogrammene mine pga langvarige skuldersmerter (10 år+, ikke avdekket noe på MR, enda uvisst hva årsaken er) og også en litt trøblete korsrygg (skjevt bekken). Jeg trener derfor på 15-20 reps (10 reps på strikkchins, 20 skritt på gående utfall), og å gå lavere enn dette blir for tiden ikke aktuelt. Jeg vil gjerne ha konstruktive innspill på programmet nedenfor, spesielt ift. restitusjon og kardio. Jeg utelater bevisst biceps, triceps og legger da disse øvelsene ikke er nødvendig for meg på dette tidspunktet. Oppvarming er 15-30 min. mølle eller ellipse med stigning. Benytter også anledningen til å spørre hvilken variant av sittende roing jeg bør kjøre på dette programmet; med statisk eller dynamisk (som også aktiverer Erector Spinae som på markløft) rygg?

    Mandag
    Virya Yoga 75 min.

    Tirsdag
    6x Knebøy atg
    3x Gående utfall m/stang
    3x Strikkchins
    4x Sittende roing
    3x Motsatt flyes (rygg)

    Onsdag
    Kardio 60 min. / restitusjonstrening – hvor intensiv bør denne økten være (puls)?

    Torsdag
    6x Markløft
    3x Lårcurl
    4x Liggende hantelpress
    2x Skrå flyes
    3x Sidehev
    3x Omvendt curl

    Søndag
    6x V-squat eller knebøy atg
    6x Markløft
    6x Benkpress
    2x Pushups
    3x Strikkchins

    Takknemlig for all hjelp!  Smiley
    14  Kosthold / Kosttilskudd / Easy Body proteinbarer, bestilling fra utlandet, evt. andre tips på: 09. juli 2009, 11:46
    Hei, har prøvd å søke i forumet men finner stort sett bare gamle tråder. Jeg er ute etter disse: http://www.naturebesteurope.com/EN/easy-body/products/slimming/protein-bar.php Det er dessverre dårlig med alternativer mht. bestilling. Noen tips? Proteinfabrikken har tatt de ut av sortimentet. Fant de på en nettside, men det var kun med banansmak. Jeg er ute etter sjokolade- eller jordbærsmak. Hvis jeg ikke får tak i disse vurderer jeg PVL 2good-barene, er det noen som vil dele synspunkter på beste smak? Evt. anbefale andre som har en god sammensetning mtp. næringsinnhold, og som er veldig gode på smak.

    Er det ellers noen som har gode og billige utenlandske nettbutikker å anbefale? Stickytråden på det er ikke oppdatert på ganske lenge, så nyere anbefalinger ønskes.  Smile

    15  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Ikke bra med for mye protein. på: 09. desember 2006, 19:42
    Hei. Interessant å lese om, absolutt, men må lese de siste artiklene etter eksamen. Wink Vil gjerne se erfarne brukere respondere på dette. Smiley
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!