Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 178
 • 1  Trening / Styrkeløft / Sv: Øvelser for å styrke startfasen av markløft på: 18. desember 2012, 14:42
  Mark på kloss med 5sek eksentrisk fase.
  2  Trening / Styrkeløft / Sv: valg av knebøysko, adidas power perfect 2? på: 18. september 2012, 15:02
  Er du ikke beveglighetshemmet anbefaler jeg å bøye i flate sko, type metal squat shoes eller lignende. Da har du ett skopar til alle øvelser. Må man begynne å bygge opp hælen for å få dybde i bøy er det på tide å ta ett par grep på bevegelighets-siden. Da har man allerede ett problem man bør fikse stormasap istedet for å omgå det.
  3  Trening / Styrkeløft / Sv: Forbud mot sumomark? på: 08. september 2012, 14:50
  Jeg ønsker ikke dine meninger på denne tråden, Hernes. Vær så snill og ikke kommenter mer. Ønsker en høflig og respektfull tone på den tråden.

  Beklager å høre at du ikke tåler spydigheter når du nekrobumper tidenes mest ihjeldebatterte sak på tf foruten benkpress-skjorter og løftevei i benkpress. Lykke til videre med å debattere med folk som er helt enige med deg, blir sikkert særs givende.
  4  Trening / Styrkeløft / Sv: Forbud mot sumomark? på: 08. september 2012, 14:34
  Takk for tilbakemld., stort sett saklig og relevant. Skjønner at du ikke likte min mening, men jeg ønsker at du holder opp med spydighetene. Jeg skjønner ikke hvor du får ideen fra om at jeg er ektremt opptatt av sumomark, har aldri tenkt på det før i dag. Hadde jeg vært ekstremt opptatt av det hadde jeg nok tatt det opp på tinget. TF er vel et sted for meningsutveksling og debatt.

  Spydigheter kommer når man drar opp slike debatter, dette er tidenes mest piskede hest og argumentene for det er så ekstremt ute på vidda at de sitter og drikker kaffe med en same. Det finnes garantert en million tråder om dette, å søke før man oppretter en ny tråd er gull.
  Tåler du ikke spydigheter anbefaler jeg å logge av internett.
  5  Trening / Styrkeløft / Sv: Forbud mot sumomark? på: 08. september 2012, 14:29
  latterlig! Løftebanen blir vel så vidt 10 cm! Jeg blir ikke imponert av tungeløft som gjøres slik

  Og her kommer Emiiil med verdens mest saklige argumenter igjen. Styrkeløft-verdenen gråter nok over å miste din anerkjennelse.

  Ditt forslag vil da altså være å innføre et centimeterkrav i løftebanen, som dommerne måler med målebånd før hver løfter utfører løftet? Tidenes plan altså  woot
  6  Trening / Styrkeløft / Sv: Forbud mot sumomark? på: 08. september 2012, 14:16
  Jeg vet hvorfor sumo forkorter løftebanen, det er derimot ikke gitt at du løfter mer i sumo enn konvensjonell. Da hadde ALLE løftet sumo, gjerne lest det jeg skriver.

  Jeg ser heller ikke problemet med bildet ovenfor, det er en som har tilpasset seg reglene og gjør det som må til for å løfte mest mulig. Det har blitt prøvd å regulere dette med oppsenn i reglene, og etter min mening er de reglene totalt retarderte og vanskelig å følge opp. Det er ikke bare å lage regler, det må være regler som det er lette for dommere å følge opp uten å bruke målebånd og få et stevne til å vare i en uke.
  7  Trening / Styrkeløft / Sv: Forbud mot sumomark? på: 08. september 2012, 14:05
  Hva med å få slutt på sumomarken? Det er vel ikke markløft som det er tenkt i utgangspunktet. Noen (mer el. mindre gode) argumenter for å få slutt på sumomark:
  - Markløft er vel tenkt som en øvelse der du løfter noe fra bakken til oppreist strak stilling.

  Strengt tatt er du fortsatt i en nogenlunde strak oppreist stilling, eneste forskjellen er at bena er mer spredt. Meningen med markløft var vel strengt tatt å løfte en tung vekt fra bakken til bena er strake og ryggen strak. Det skjer like fullt i sumo som i konvensjonell.

  - Med sumomark får du en veldig kort løftevei, spes for lave løftere de jo løfter nesten ikke.

  Ser ikke at dette er et relevant argument, i alle løfter tilstreber man å få så kort løftevei som mulig. It's the name of the game. Skal man forby folk som har ekstremt korte armer fra å løfte benkpress også, fordi de heller nesten ikke løfter?

  - Er generelt i mot for mye regler, men litt må det være og her synes jeg det er på plass med litt regulering. De andre øvelsene er fulle av regler (plassering av stang på skuldrene, stopp i benk, grepsbredde i benk, ikke nedoverbevegelse, osv), så da kan vel mark reguleres også.


  Her motsier du deg selv. Du er imot for mye regler, men du advokerer å detaljstyre sporten enda mer fordi du personling ikke liker sumomark. Tåpelig. Nedoverbevegelse er også en tåpelig regel som lett kan fjernes spør du meg, videre er bredden i markløft regulert av selve stangen, du får ikke til å stå bredere enn skivenes plassering på stangen. Videre stilles det økende krav til styrke i hofte jo bredere man står, så det er ikke automatisk at kortere løftevei tilsvarer mer kg løftet, da hadde jo strengt tatt konvensjonell markløft vært ikke-eksisterende.


  - Likner mye på knebøy. Det er vel ikke noe poeng i å ha to øvelser som ligner hverandre.

  Nei, det ligner ikke på knebøy. Synes man det bør man stikke en tur på synsam.

  - Ser "stygt" ut. Kan kanskje le av det, men det estetiske er en stor del av idretten og derfor det er populært å se på. Sumomark er ikke spesielt estetisk etter min mening Smile

  Etter min mening er det estetisk pent å se på, ser ikke at estetikk skal ha så mye med en styrkeidrett å gjøre. En styrkeidrett skal ha et minimum av regler og være lett for å tilskueren å sette seg inn i. Mindre og mer enklere regler må til.

  Et enkelt reguleringsgrep må vel være å sett en maks bredde mellom beina.

  Et enkelt reguleringsgrep i dine øyne, en stor urettferdighet som favoriserer de som er sterke i quads og erector spinae, kontra hofter osv. Sporten trenger mindre regler, ikke mer. Er du så ekstremt opptatt av sumomark, dra på tinget og kjør debatt der.

  8  Generelt / Loggbok Online / Sv: Bergan01, satser nytt på: 28. juni 2012, 21:58
  Meget spennende!  Grin
  9  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2 og side side 3 på: 01. april 2012, 09:19
  Militærbakgrunn på deg?

  Jeg er inne og avtjener verneplikten nå, men har ikke tenkt å la det bli med kun det!
  Er i 2.BN og trives der!
  10  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2 og side side 3 på: 31. mars 2012, 14:03
  Haha, det kan du godt si!
  Hadde kanskje en fordel mtp at vi vi hadde forsvar som utgangspunkt. Uansett så er det kanskje litt flaut at HV med en relativt beskjeden styrke holdt ut så lenge?  biggrin
  Vi ble iallefall litt overrasket på slutten av øvelsen at det ikke ble noe "stort" angrep der vi alle slulle bli kanonføde!

  Indeed, vi bare ventet på at vi skulle få gå i kembokontakt og ha det gøy. Men det skjedde aldri Tongue Skuffende sak
  11  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2 og side side 3 på: 29. mars 2012, 19:50
  Takker for det!

  Jeg var fjernoppklaringsjeger i førstegangstjenesten og dro rett til Kosovo en kontingent etter dette. Etter mye frem og tilbake om jeg skulle bli sivilist eller ikke endte jeg opp med en sivil utdanning som psykiatrisk sykepleier og er jeger i Innsatsstyrken i HV.

  Fint kompromiss når man har litt lyst til å være militær men samtidig ikke vil gi slipp på det sivile livet!  Smiley
  Kom forøvrig nettopp tilbake fra CR2012. Du var vel ikke FI? Det var kanskje jeg som var FI??

  Ikke dum sak det! Dere som var FI, dårlig gjort å bare minelegge veikryss, skyte litt og så stikke av Sad
  12  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Jeg vil bli fallskjermjeger! Tips/veiledning ang. kosthold/styrke trening? på: 29. mars 2012, 19:03


  Forøvrig bør en klare kravene de har med veldig god margin.. Da en ofte ikke utfører testene når en er i topp form rett fra køya med mors kjøttkaker innabords Tongue


  Sannhet i dette. Lå på over 40situps før jeg dro inn i forcen nå, på testdagen fikk jeg 10godkjente pga vi ble grisekjørt i dagene og ukene før testen. Så det å ligge godt over er en lur ting Smiley Er noe annet å bli testet når man er fucked up kontra det å være uthvilt
  13  Generelt / Loggbok Online / Sv: En nattevakts memoarer, bilde side 2 og side side 3 på: 27. mars 2012, 21:52
  Bra treninger dette! Tør jeg spørre hvilken militærbakgrunn du har?
  14  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Jeg vil bli fallskjermjeger! Tips/veiledning ang. kosthold/styrke trening? på: 27. mars 2012, 21:11
  Lær deg å elske det å hate livet ditt. Den viktigste forberedelsen foregår inne i hodet ditt, det er der mann blir luket ut. Klar du minimumskravene er det ikke det fysiske som skal hindre deg fra å fullføre løpet.  Når det er sagt, gå mye med tung sekk i et kjapt og jevnt tempo uansett stigning i terrenget, lær deg kart og kompass(artot er fine saker), lær deg de små triksene som gjør det å være i felt så utrolig mye mer digg, om du finner noe på det så kjør combat conditioning, det er gull.
  15  Trening / Styrkeløft / Sv: Carl Yngvar løftet 377,5 kg i markløft på: 05. mars 2012, 15:19
  Det å skrive at han er første nordmann som løfter nøyaktid 377kg kan vell være rett men Arild Haugen løftet 400kg. Så er ganske meningsløst å missledende å skrive artikkelen på den måten.
  Å han er heller ikke norges sterkeste gjennom tidende

  Gratulerer med dagen, du er herved ukas løk.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 178
 • 5 mettende mellommåltider

  Kosthold28.04.2021192

  Sunn og kjapp mat på farten.

  Kardio eller styrketrening først?

  Trening27.04.2021353

  Hva bør du trene først for optimal effekt?
  Se hvilke matvarer som du får bedre resultat av.
  Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

  Et varmt bad forbrenner fett

  Trening03.03.2021397

  Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.