Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 20
  • 1  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Jeg skal bli profesjonell MMA-utøver! på: 20. mai 2012, 21:45
    Ut i fra det jeg leste på olympiatoppen sine sider burde jeg kjøre intensive, korte treningsøkter.. Mulig jeg misforstår hele greia (er ikke akkurat noen treningsguru!), men i mitt hode er det slik:

    Utholdenhetsutøvere som trener til konkurranser med lang utøvingstid, burde trene lange økter på lav intensitet.

    Utøvere som utøver kortere konkurranser (som f.eks MMA, som er 2x5min) burde trene kortere treningsøkter med høyere intensitet!

    Shoot me if I'm wrong! Har noen en bra forklaring?

    skal prøve å ikke gjøre det for innviklet men kort sagt kan jeg forklare det slik: den største begrensningen for oksygenopptaket for de aller aller fleste er et forskyningsproblem,

    dette betyr at hjertet ikke klarer å levere nok blod til muskulaturen pga en lite trent hjertemuskel, med andre ord hjertet er det som må trenes, da musklene i dette tilfelle er som fabrikker uten nok materialer å jobbe med.

    Deretter er de andre begrensende faktorene Blod, muskulatur og lungekapasitet. Dessverre kan vi ikke påvirke lungekapasiteten vår, kun bedre vårt pustemønster og utnyttelse av lungene vi har fått utlevert.

     Ved harde intervaller / høy belastning går hjertefrekvensen rett i været, dette er for å dekke et økt behov for leveranse av blod, det er kun to måter hjertet kan bedre sin leveranse, enten å levere hyppigere eller større leveranser, eller begge deler(flere slag / mer blod pr slag) når man trener med relativt høy belastning stimulerer man til økt leveranse pr slag. Ved lavere belastninger over lang tid stimulerer man til en bedring i blodnettverket(øker antall kapilærer + økt blodmengde(dette er veldig veldig forenklet for jeg gidder ikke skrive en bok her).

    Muskulaturen hos mennesker består av hovedsaklig 3 typer fibre, type1, type2x og type 2a. Disse er trege og gode til å omsette oksygen(type1),  Hurtige og dårlige til å omsette oksygen(Type 2x) og til slutt "Gaffatape" fiberen Type2a, som vil adaptere seg til de egenskapene det er størst stimuli for. fordelingen av disse fiberene er en av de store genetiske forskjellene hos utøvere.

    Blodet frakter oksygen gjennom hemoglobin, konsentrasjonen av hemoglobin kan påvirkes, og den eneste lovlige metoden å gjøre dette på (i Norge) er ved å benytte høydetrening (høydehus er og lovlig i flere land), noe som stimulerer til økt andel hemoglobin i blodet og gir effekt i noen uker etter endt høydeopphold.

     Kort sagt. Tren VARIERT, varier både i intensitet og treningsmetode. Du spør kanskje deg selv: vell da trener jeg kun intervaller for å få dritbra oksygenopptak, vell dette blir og feil da det du er ute etter er å kunne holde en relativt høy belastning over tid, derfor vil en høy utnyttelsesgrad av ditt oksygenopptak være det du bør sikte på. Belastningsskader er en av de største fryktene ved høy intensitet, og man bør forsiktig justere opp treningsmengden.

    en god hovedregel for en høyintensiv økt er at total arbeidstid(i sonen økten skal omhandle) overgår 15minutter. 4x4 er såvidt innenfor dette, og er et godt utgangspunkt for start med intervaller. Det skal nevnes at for økt adaptasjon over tid så må mengden økes, et eksempel på dette kan være 6x4, 5x5 10x3 osv. utrolig mange muligheter, og er veldig logisk at man behøver mer etterhvert som man blir bedre, akkurat som at selvom forskning viser at et sett gir fremgang i styrke for overkroppsøvelser for nybegynnere, trenger godt trente ofte mer enn 5sett for å oppleve fremgang.

    Jeg trener Submission wrestling og jeg gjør det slik: 2-3økter med SW pr uke, sparringen her har jeg sjekket med pulsklokke at for meg holder ca I-sone 1-2-3, noen ganger mer. for å få inn noen høyintense økter kjører jeg en 4x4økt tidlig i uken, samt en 5x5økt på lørdag. itillegg kommer 3økter med baseløft og noen økter med annen kampsport/annen aktivitet. (sorry for bok men følte jeg kunne skrive litt haha)
    2  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Jeg skal bli profesjonell MMA-utøver! på: 17. mai 2012, 20:32
    Var akkurat på trening, og fikk beskjed av trenerne mine om at jeg måtte lære meg å kontrollere pulsen min bedre.. Jeg jobber med saken, men har dere noen tips til gode måter å få det til på?

    Sliter litt med at jeg gasser, og bruker alt for lang tid på å senke pulsen min..

    Jepp begynn å løpe, du må øke din aerobe kapasitet. legg mye av treningen i intensitetsone 1-3, men og noen intervaller som beveger seg opp imot intensitetsone 4 og 5.
    om du trenger info om soner sjekk olympiatoppens sider.
    3  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Jeg skal bli profesjonell MMA-utøver! på: 16. mai 2012, 16:16
    Nice! Tusen takk for tipsene Wink

    bare hyggelig det Smiley Husk den viktigste muskelen i kroppen er hjertet, tren den muskelen godt, og den vil ta vare på deg i buret Wink du ser jo hvor mye god kondisjon hjelper diaz'brødrene, selvom de ikke er noen vilde utholdenhetsutøvere har de en ekstrem god kondisjon til mmautøvere å være. I tillegg vil det gi deg betydelige helsegevinster Smiley
    4  Trening / Kampsport og Selvforsvar / Sv: Jeg skal bli profesjonell MMA-utøver! på: 16. mai 2012, 15:36
    yo kult at du vil satse på MMA, det du bør gjøre er å starte NÅ med å utvikle god kjerne- og hofte styrke, dette er esensielt innen både takedown defence og spesielt ved escapes på bakken.
    et eksempel på godt GRATIS lesestoff er:
    http://articles.elitefts.com/training-articles/sports-training/explosive-hip-development-for-mma/

    skrevet av erik sandvik som forøvrig assisterer emil.

    om du vil gå til innkjøp av fagbøker(om du er interessert) så er det kommet en relativt ny fagbok som heter "treningslære for idrettene" er en seksjon der om kampsport, det er fokus på de olympiske idrettene som judo og bryting samt amatørboksing. men det er god lesning. eventuelt kanskje de har det på et bibliotek nær deg.

    http://www.nih.no/om-nih/aktuelt/nyhetsarkiv/2011/februar/treningslare-for-idrettene/
    5  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Erstatning for benk og hang-ups? på: 16. mai 2012, 15:27
    alt det du vil få som svar her blir jo bare oppgulp, du bør få hjelp av fagpersonell (feks. Fysioterapeut) med god kunnskap om muskel-skjelett skader, men å bruke smerte som rettesnor er et godt tips.
    etter mine siste brudd (fall på Bigjump, begge benene i armen radius og ulna tvert av, kragebenet ved sternum feste, samt 3 ribbein på samme side) trente jeg mye i slynger når bena var ferdig grodd, burde absolutt gjort mer av dette følte jeg.
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: hvis du kunne velge 4 øvelser på: 16. mai 2012, 15:21
    det sjokkerer meg at ingen har nevnt støt enda. om man måtte velge EN øvelse, hadde jeg uten tvil valgt støt.
     om Jeg måtte velge 4 kanskje det hadde blitt:
    Støt/frivending
    Benkpress
    Turkish get up
    chins
    7  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: ønsker å gå fra 10-8% fett på 4 uker, men hvilken diett?? på: 16. mai 2012, 13:18
    Kroppsanalyser på treningssenter er nok også ganske unøyaktige. Last opp bilder av deg selv så kan folk vurdere her.
    1,75kg ned i vekt på 4 uker er helt klart oppnåelig, men skal du ned i vekt MÅ du ligge i kaloriunderskudd. Du vil ikke gå ned i vekt (utenom vann) om du kjører ketose og ligger i kalorioverskudd. Det handler alltid i bunn og grunn om kalorier inn mot kalorier ut. Sett deg inn i hvordan dette fungerer, det virker ikke som du har så veldig god peiling.

    Vil anbefale deg veldig sterkt å lese: http://fitnessbloggen.no/fleskedynamikkens-laeresetninger/
    Den artikkelen forklarer veldig bra alt det som er viktig. Det tar kanskje 20min å lese gjennom, og om du ikke gidder å sette av 20min kommer du aldri til å klare å gå ned i vekt. Du må gi litt innsats. Smiley


    ehh Inbody 720 er faktisk meget nøyaktig, den har en presisjon på rundt 98% av DEXA, som igjen har kun har 3% feilkilde. Dessuten er inbody/dexa den eneste måten man kan få tall på viceralt fett, selvom man har lav fettmasse subkutant trenger man ikke ha lav fettprosent.
    i de tilfeller inbody har en svakhet er ene og alene når pasienten/utøveren ikke har fulgt korrekte forberedelsesprosedyrer da forskjellig inntak av vann/mat vil påvirke målingene.

    fort fortalt finn et senter med Inbody 720, gjerne med en Fysisk aktivitet og helserådgiver annsatt.

    eventuelt påkost deg en dexa(dette hadde ikke jeg giddi siden det ofte koster oppimot tusenlappen). Uansett ikke stol på "vurderinger av bilder" over internett.
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Bryst og bi / rygg og tri program på: 16. mai 2012, 13:07
    Litt enig her altså. Dessuten, de som er pro og store klarer å presse seg såpass mye på en økt at det går greit for dem å trene en gang pr uke. Noe de fleste ikke klarer helt. Ellers vil jeg anbefale feks noen sett med mark eller knebøy før armer, har funket fett.

    Må man huske at de som er profesjonelle bodybuildere er de som i stor grad holder liv i trenden "trene en muskel en gang pr uke". Disse personene spiser så mye "kosttilskudd(du skjønner hva)" at hvordan de trener har mindre innvirkning enn hva de inntar, og mye av grunnen til at de trener som de gjør er nok "fordi de andre gjør det sånn".

    For oss normale dødlige som ikke er interessert i å ødelegge kroppen vår på langsikt er det smartere å manipulere treningsopplegg, samt ha god variasjon over tid, enn å bli helt opphengt i denne "mandag = Biceps" tankegangen når forskning viser at det ikke er noe som tilsier at man må vente en hel uke før neste økt.
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Bryst og bi / rygg og tri program på: 16. mai 2012, 12:33
    hey man, siden du hovedsaklig får tid til å trene 3 ganger pr uke anbefaller jeg følgende.

    tren hovedsaklig baseøvelser for hele kroppen og tren Ben HVER økt.
    hvorfor? forskning viser at dersom man trener underekstremiteten(beina) tidlig i programmet får man økte nivåer av bla. GH(veksthormon) samt at testosteron utskillelsen øker noe.

    grunn 2: baseøvelser stimulerer til økt muskelvekst ved mekanisk stimuli, og er de beste øvelsene vi kjenner til dette.(annen måte er metabolsk stimuli, som går ut på å trette muskelen helt ut typisk supersett for å få "pump")

    grunn3: ved å kjøre igjennom kroppen 2-3 ganger pr uke ender du opp med en større total stimuli på hver enkelt muskelgruppe enn ved å kun trene denne 1 gang. dette grunnet at restitusjonsforløpet varierer individuelt men er hovedsaklig mellom 24-48timer, i ekstreme tilfeller opp mot 3 døgn. siden det er 7 dager i en uke ville iallefall JEG utnyttet dette.

    grunn4: en ikke-regulær lineær progresjon har vist seg å gi større fremgang i styrke enn lineær progresjon alene, dette vil si at man mikser rekkefølgen på dagene, feks TLM, derav tung-lett-middels prinsippet, som vell ca alle pt'ene jeg kjenner til benytter seg av pga god effekt men få antall økter, det er jo vanskelig å få til 6 økter selv når man kanskje har 15+ kunder som skal trene alt fra 1-3 ganger pr uke med deg.

    good luck chuck!
    10  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Sv: G23, stor brystforskjell og episoder med hjertesmerter på: 01. november 2011, 00:54
    tren øvelser der din venstre side jobber uavhengig av den høyre, mer hanteløvelser.

    tren på den vekten som begge sider kan håndtere, da vil (etterhvert) den svake siden "ta igjen" den sterke pga større stimuli.

    for all del sikre at du ikke løfter forskjellig på hver side, dersom du løfter feil/forskjellig er det den enkleste bakgrunnen for forskjellen, bruk en PT / annen fagperson når du vurderer bevegelsesmønsteret ditt. genetiske forskjeller som muskelutspring vil man ikke kunne påvirke .

    dette fungerte for meg, hadde ikke like stor forskjell som deg men det var godt synlig. jeg byttet fokuset på min brysttrening fra vanlig benkpress til flatbenk med hantler en periode og det fungerte meget godt, nå er det kun meg som ser forskjell, fordi jeg vet det er en liten forskjell fortsatt. det var rådene jeg fikk på et foredrag av en fagperson(skal slippe å bli sitert med navn) fra olympiatoppen da jeg spørte han om hva jeg kunne gjøre for å bedre dette.
    11  Generelt / Åpent forum / Sv: PUA wingman på: 15. oktober 2011, 01:36
    Tingen er at de har jo ikke snøring på disse greiene selv, jenter altså.

    Det kan være du har rett, men har gang på gang sett venner (og meg selv forøvrig) "gi opp" interessen for en dame, kun for å få høre av en venninne etterpå "hun var jo interessert da, forsto du ikke det?" så tror de har en god evne til å bedømme om en jente er interessert eller ikke(om ikke har jeg vært irritert på meg selv unødvendig en rekke ganger).
    12  Generelt / Åpent forum / Hvilken MP3 spiller mener du er det beste kjøpet? på: 15. oktober 2011, 01:29
    vet det har hvert tidligere tråder ute om dette temaet, men fant dog ingen som ga noen relevante svar for meg, da mange var flere år gamle så derfor:

    Hvilken type MP3 spiller bruker du under treningsøkter og hvorfor? vil du anbefalle den/advare mot den?
    -hvilke headphones/plugger bruker du?
    -er du fornøyd med spilleren/pluggene?
    -ville du kjøpt den samme igjen, evt hva ville du ellers kjøpt og hvorfor?

    Bakgrunnen for interessen er at jeg ikke har brukt MP3-spiller mye i treningen og er derfor lite erfaren med irritasjonsmomenter som oppstår med den gitte modellen, samt jeg tror erfaringsbasert anbefalling vil være nyttige for flere enn meg selv

    takk for alle svar.
    13  Generelt / Åpent forum / Sv: PUA wingman på: 15. oktober 2011, 00:57
    Jeg tror  den beste løsningen kan være er en wingwoman som kan hjelpe deg å lære alle "girl-code" signaler som vi gutter alltid overser. Spør en venninne!
    14  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Trygge kosttilskudd i forbindelse med doping på: 29. mai 2011, 18:23
    du kan fint bruke alt av maxim sine produkter og, produkter fra disse brukes av idrettsutdøvere fra hele verden, da en dopingsak ville skadet deres omdømme ( alle utdøvere ville umiddelbart avsluttet bruk av deres produkter) og salg. og som tidligere nevnt, sjekk hvor varene kommer fra, er det fra norge er det ok da mattilsynet står parat med pisken!
    15  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Skal starte et nytt program, trenger litt veill. på: 10. august 2010, 20:27
    Har egentlig lite å si om trener 5 eller 12 reps. Det viktigste er at du fokuserer på baseøvelser, har progresjon og spiser bra. En sterkere muskel, er en større muskel Smiley
    i know.. men er stor forskjell på 2reps trening og 12reps... 5reps er jo i grenseland mellom hypertrofitrening og 1RM.
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 20
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!