for anjapanja
  Visning av honnørposter for anjapanja
Sider:
  • 1
  • 1  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Aspartam ansees Ã¥ være fullstendig trygt 23. september 2007, 14:30
    Om du har lest det første innlegget jeg skrev, sÃ¥ ga jeg beskjed om at jeg ikke er noen ernærings ekspert. Jeg har ingen utdanning innenfor ernæring, og utgir meg ikke for Ã¥ ha det heller..  I første innlegg la jeg ogsÃ¥ ut en lenke til en artikkel fra mat og helse, som var basert pÃ¥ forskning, om det var det du ville ha. Hardrock har ogsÃ¥ kommet med noen lenker, og det er ikke vanskelig Ã¥ finne flere.. Smiley
     
    Ja, jeg lurer på hvilken faglig bakgrunn Børge Fagerli har, siden han kommer med en sånn påstand og avfeier alt og alle som sier imot. Om du mener at det ikke skal ha noe med denne diskusjonen å gjøre, hva har min rettskriving med denne diskusjonen å gjøre da? Jeg har ikke tatt meg bryet å passe på store bokstaver osv. Men for all del, viss det er det største problemet her i verden, så skal jeg rette på det jeg Wink



    Honnør gitt av : P@L, 27. september 2008, 01:54
    2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Aspartam ansees Ã¥ være fullstendig trygt 19. september 2007, 20:05

    Ja, vi bruker aspartam, nettopp fordi jeg enda har til gode å finne noe som helst som indikerer at aspartam er skadelig - i motsetning til andre populære søtningsmidler som enten har mange motstridende studier (på mennesker) eller som ikke har lang nok fartstid til å kunne konkludere at det ikke finnes noen langsiktige bivirkninger.

     Huh

    du er klar over at aspartam (desverre) er det mest populære søtningsmiddelet vi har? og om du ikke har funnet mange motstridende studier, på mennesker, om aspartam, så kan du umulig ha sett godt nok etter..
    aspartam har vert på markedet lenge, og det er langt fra mangel på langsiktige bivirkninger der..

    Forskning har vist at aspartam og flere av nedbrytningsproduktene er giftige for nervesystemet. Dette gjelder bÃ¥de metanol og nedbrytningsproduktene formaldehyd og diketopireazin (DKP), som kan dannes av aspartam ved lagring eller oppvarming. Mengden metanol fra naturlige kilder er normalt under 10 mg/dag, mens aspartamholdige drikker i gjennomsnitt inneholder hele 55 mg/l og noen nesten det dobbelte. En som drikker fem liter brus med aspartam per dag, vil utvilsomt fÃ¥ i seg skadelige mengder metanol (ca. 400 mg). Metanol brytes nemlig langsomt ned i kroppen og danner formaldehyd  som for øvrig brukes for Ã¥ bevare lik - som igjen brytes ned til forminsyre, som er giftig for nervesystemet og immunsystemet. Som kjent er den beste motgiften mot metanolforgiftning vanlig alkohol.
    Det er imidlertid aminosyrene og DKP det er reist størst innvendinger mot, selv om omfattende forskning som er foretatt med aspartam, ikke gir entydige svar. Slike vurderinger har ført til at myndigheter og ekspertkomiteer har godkjent stoffet, mens uavhengige forskere i USA, Norge og Storbritannia er sterkt kritiske.
    I en oversikt over 166 studier om aspartam og helsekonsekvenser var 74 finansiert av industrien, mens 92 var finansiert av uavhengige kilder. Av de industrifinansierte studiene kom samtlige fram til at aspartam var trygt Ã¥ bruke, mens bare Ã¥tte prosent av de uavhengig finansierte studiene gjorde tilsvarende funn.   ( http://www.matoghelse.no/index.php?id=309698 )

    Ja, nå er jo ikke alltid Wikipedia den mest pålitelige kilden til objektiv informasjon da... Wink Linkene på den siden går også til rotte-studier.

    Ang rotte-studier - de mangler den såkalte blood-brain barrier som vi mennesker har, og mange forskjellige stoffer krysser derfor lettere over i hjernen deres. De metaboliserer også mange andre stoffer ulikt fra mennesker.


    Det ser ut til at hjernen er spesielt utsatt for aspartam, som i forsøk har vist å skade hjernecellene hos dyr. Dette gjelder særlig unge dyr, som i likhet med barn er dårligere beskyttet mot opptak til hjernen fra blodet (blod-hjerne-barriere) enn voksne dyr og mennesker. Også enkelte voksne kan ha en svekket barriere, og en del studier har satt aspartam i forbindelse med økningen i antall hjernesvulster.

    jeg er ingen ekspert pÃ¥ temaet, men med tanke pÃ¥ hvor korrupt denne sukkerindustrien er, sÃ¥ velger jeg Ã¥ tro pÃ¥ de uavhengige studiene.. dessuten er jo kroppen vÃ¥r fra naturens side tilpasset naturlige søtningsstoffer.. og det finnes en rekke naturlige søtningsstoffer som er uproblematiske Ã¥ bruke i moderate mengder..  (men kanskje de koster mer?)
    Honnør gitt av : Mr T76, 27. oktober 2007, 17:29
    3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Aspartam ansees Ã¥ være fullstendig trygt 19. september 2007, 20:05

    Ja, vi bruker aspartam, nettopp fordi jeg enda har til gode å finne noe som helst som indikerer at aspartam er skadelig - i motsetning til andre populære søtningsmidler som enten har mange motstridende studier (på mennesker) eller som ikke har lang nok fartstid til å kunne konkludere at det ikke finnes noen langsiktige bivirkninger.

     Huh

    du er klar over at aspartam (desverre) er det mest populære søtningsmiddelet vi har? og om du ikke har funnet mange motstridende studier, på mennesker, om aspartam, så kan du umulig ha sett godt nok etter..
    aspartam har vert på markedet lenge, og det er langt fra mangel på langsiktige bivirkninger der..

    Forskning har vist at aspartam og flere av nedbrytningsproduktene er giftige for nervesystemet. Dette gjelder bÃ¥de metanol og nedbrytningsproduktene formaldehyd og diketopireazin (DKP), som kan dannes av aspartam ved lagring eller oppvarming. Mengden metanol fra naturlige kilder er normalt under 10 mg/dag, mens aspartamholdige drikker i gjennomsnitt inneholder hele 55 mg/l og noen nesten det dobbelte. En som drikker fem liter brus med aspartam per dag, vil utvilsomt fÃ¥ i seg skadelige mengder metanol (ca. 400 mg). Metanol brytes nemlig langsomt ned i kroppen og danner formaldehyd  som for øvrig brukes for Ã¥ bevare lik - som igjen brytes ned til forminsyre, som er giftig for nervesystemet og immunsystemet. Som kjent er den beste motgiften mot metanolforgiftning vanlig alkohol.
    Det er imidlertid aminosyrene og DKP det er reist størst innvendinger mot, selv om omfattende forskning som er foretatt med aspartam, ikke gir entydige svar. Slike vurderinger har ført til at myndigheter og ekspertkomiteer har godkjent stoffet, mens uavhengige forskere i USA, Norge og Storbritannia er sterkt kritiske.
    I en oversikt over 166 studier om aspartam og helsekonsekvenser var 74 finansiert av industrien, mens 92 var finansiert av uavhengige kilder. Av de industrifinansierte studiene kom samtlige fram til at aspartam var trygt Ã¥ bruke, mens bare Ã¥tte prosent av de uavhengig finansierte studiene gjorde tilsvarende funn.   ( http://www.matoghelse.no/index.php?id=309698 )

    Ja, nå er jo ikke alltid Wikipedia den mest pålitelige kilden til objektiv informasjon da... Wink Linkene på den siden går også til rotte-studier.

    Ang rotte-studier - de mangler den såkalte blood-brain barrier som vi mennesker har, og mange forskjellige stoffer krysser derfor lettere over i hjernen deres. De metaboliserer også mange andre stoffer ulikt fra mennesker.


    Det ser ut til at hjernen er spesielt utsatt for aspartam, som i forsøk har vist å skade hjernecellene hos dyr. Dette gjelder særlig unge dyr, som i likhet med barn er dårligere beskyttet mot opptak til hjernen fra blodet (blod-hjerne-barriere) enn voksne dyr og mennesker. Også enkelte voksne kan ha en svekket barriere, og en del studier har satt aspartam i forbindelse med økningen i antall hjernesvulster.

    jeg er ingen ekspert pÃ¥ temaet, men med tanke pÃ¥ hvor korrupt denne sukkerindustrien er, sÃ¥ velger jeg Ã¥ tro pÃ¥ de uavhengige studiene.. dessuten er jo kroppen vÃ¥r fra naturens side tilpasset naturlige søtningsstoffer.. og det finnes en rekke naturlige søtningsstoffer som er uproblematiske Ã¥ bruke i moderate mengder..  (men kanskje de koster mer?)
    Honnør gitt av : Kaizermeister, 04. oktober 2007, 16:03
    4  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Aspartam ansees Ã¥ være fullstendig trygt 19. september 2007, 20:05

    Ja, vi bruker aspartam, nettopp fordi jeg enda har til gode å finne noe som helst som indikerer at aspartam er skadelig - i motsetning til andre populære søtningsmidler som enten har mange motstridende studier (på mennesker) eller som ikke har lang nok fartstid til å kunne konkludere at det ikke finnes noen langsiktige bivirkninger.

     Huh

    du er klar over at aspartam (desverre) er det mest populære søtningsmiddelet vi har? og om du ikke har funnet mange motstridende studier, på mennesker, om aspartam, så kan du umulig ha sett godt nok etter..
    aspartam har vert på markedet lenge, og det er langt fra mangel på langsiktige bivirkninger der..

    Forskning har vist at aspartam og flere av nedbrytningsproduktene er giftige for nervesystemet. Dette gjelder bÃ¥de metanol og nedbrytningsproduktene formaldehyd og diketopireazin (DKP), som kan dannes av aspartam ved lagring eller oppvarming. Mengden metanol fra naturlige kilder er normalt under 10 mg/dag, mens aspartamholdige drikker i gjennomsnitt inneholder hele 55 mg/l og noen nesten det dobbelte. En som drikker fem liter brus med aspartam per dag, vil utvilsomt fÃ¥ i seg skadelige mengder metanol (ca. 400 mg). Metanol brytes nemlig langsomt ned i kroppen og danner formaldehyd  som for øvrig brukes for Ã¥ bevare lik - som igjen brytes ned til forminsyre, som er giftig for nervesystemet og immunsystemet. Som kjent er den beste motgiften mot metanolforgiftning vanlig alkohol.
    Det er imidlertid aminosyrene og DKP det er reist størst innvendinger mot, selv om omfattende forskning som er foretatt med aspartam, ikke gir entydige svar. Slike vurderinger har ført til at myndigheter og ekspertkomiteer har godkjent stoffet, mens uavhengige forskere i USA, Norge og Storbritannia er sterkt kritiske.
    I en oversikt over 166 studier om aspartam og helsekonsekvenser var 74 finansiert av industrien, mens 92 var finansiert av uavhengige kilder. Av de industrifinansierte studiene kom samtlige fram til at aspartam var trygt Ã¥ bruke, mens bare Ã¥tte prosent av de uavhengig finansierte studiene gjorde tilsvarende funn.   ( http://www.matoghelse.no/index.php?id=309698 )

    Ja, nå er jo ikke alltid Wikipedia den mest pålitelige kilden til objektiv informasjon da... Wink Linkene på den siden går også til rotte-studier.

    Ang rotte-studier - de mangler den såkalte blood-brain barrier som vi mennesker har, og mange forskjellige stoffer krysser derfor lettere over i hjernen deres. De metaboliserer også mange andre stoffer ulikt fra mennesker.


    Det ser ut til at hjernen er spesielt utsatt for aspartam, som i forsøk har vist å skade hjernecellene hos dyr. Dette gjelder særlig unge dyr, som i likhet med barn er dårligere beskyttet mot opptak til hjernen fra blodet (blod-hjerne-barriere) enn voksne dyr og mennesker. Også enkelte voksne kan ha en svekket barriere, og en del studier har satt aspartam i forbindelse med økningen i antall hjernesvulster.

    jeg er ingen ekspert pÃ¥ temaet, men med tanke pÃ¥ hvor korrupt denne sukkerindustrien er, sÃ¥ velger jeg Ã¥ tro pÃ¥ de uavhengige studiene.. dessuten er jo kroppen vÃ¥r fra naturens side tilpasset naturlige søtningsstoffer.. og det finnes en rekke naturlige søtningsstoffer som er uproblematiske Ã¥ bruke i moderate mengder..  (men kanskje de koster mer?)
    Honnør gitt av : Hardrock_ram, 19. september 2007, 22:48
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!