Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 49
  • 1  Trening / Styrkeløft / Sv: 102,5 kg x 49 i benkpress av fotballspiller på: 03. mai 2011, 16:42
    Imponerende det her, ja - men blir kanskje litt feil å sammenligne Erik Huseklepp og fotballspillere med NFL-utøvere, hehe.
    2  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Treningsprogram for MAX styrke (2 dager i uka) på: 07. april 2011, 16:43
    OK.
    Dere ser jo maksløfta i signaturen min. Ellers vil jeg bli sterkere i hele kroppen, men biceps, triceps bryst og skuldre er de viktigste. Har som mål og løfte 100 i benken innen årslutt, uten kostilskudd, bare vanlig sunn norsk mat, og på et program som gjøres 2 dager i uka.

    Sant nok. Var vel for sent til å få det med seg.

    Disse målene kan så absolutt nås, men det kreves ikke spesielt avanserte tilnærminger for dette. Jeg vil anbefale at du alternerer mellom økt 1 og 2 i Starting Strength/5x5, eller kjører et Westside Barbell opplegg med en maksdag og en repetition dag per uke.

    Sistnevnte kan da f.eks. se slik ut:

    Dag 1 - Overkropp
    Benkpress
    Chins
    Enarmsroing
    Pushups med tau

    Dag 2 - Bein
    Markløft eller knebøy (roter annenhver økt)
    Glute ham raise/nordic hamstrings
    Bulgarske utfall

    Neste uke kjører du maks/tungt på bein og et høyere volum på overkropp.

    Du kan velge å jobbe deg opp til et maksløft på hovedøvelsene, eller kjøre noen tunge singler over 90% av antatt maksløft.

    På støtteøvelser kan det være en fordel å ligge mellom 6-12 reps. Start med 3-4 sett per støtteøvelse.

    Veldig enkelt eksempel, men det er en mulighet for noen uker fremover.
    3  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Treningsprogram for MAX styrke (2 dager i uka) på: 07. april 2011, 00:59
    Det hjelper kanskje om du er mer spesifikk rundt målsetninger og bakgrunn (hva du løfter nå). Smiley
    4  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Treningsprogram på: 07. april 2011, 00:56
    Tror du er en god kandidat til å kjøre en fase med 5x5/Starting Strength og spise som en bjørn. That should do the trick.
    5  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Forskjell på fullkroppprogram og splitt på: 07. april 2011, 00:54
    Ingen av delene er "best", men de kan begge være det til en gitt tid. Smiley Med andre ord, det er positive sider ved begge valg og treningsmål per fase bør være det avgjørende kriteriet for valget.

    Når det er sagt kan man med stor fordel variere mellom treningstypene fra fase til fase for å overkomme stagnasjon og "booste" motivasjonen.
    6  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Trene mage: Bli smalere på: 07. april 2011, 00:50
    Då får du gjøre kassa større og komme ned i en lavere fettprosent. 12-13 er ikke å anse som veldig lavt. Wink
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Kroppsvekt Program. på: 07. april 2011, 00:48
    Mye som kan gjøres her og sirkeltrening er absolutt en fin mulighet, selv om du også burde legge inn mer direkte tung trening av f.eks. chins og pushupsvarianter.

    Du har gode alternativer i burpees, split jumps, jumping jacks, ettbeinsøvelser og variantene 3sp3n nevner + mye mye mer, når det kommer til sirkeltrening. Alt avhenger av treningsmål. Wink
    8  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Trene mage: Bli smalere på: 07. april 2011, 00:38
    Det er først og fremst fettprosenten som avgjør dette, men mer muskler over hele ramma (bredere skuldre og større bein) vil jo også gjøre midjen smalere, relativt sett.

    Tren hardt og spis bra, så går det rette veien! Smiley
    9  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Kan man forvente seg å trene uten å pådra seg skader/smerter? på: 01. november 2010, 12:18
    Er det ikke det vi gjør nesten hver trening da? Pushe på for å bli ENDA bedre. Selvfølgelig er det en risiko involvert, du kunne jo tryne i noen hantler mellom et sett, eller du kunne rive brystkassa i benkpress.
    Jeg vil tørre å påstå det er mulig i meget stor grad å ha fremgang over lengre tid uten å gå på noen smell. Det er som de eksemplene dine med bilkjøring. Du har vært ute for mye, mens jeg ikke har rørt så mye som en fortauskant Wink

    Hehe, sant det og jeg er ikke uenig med deg i at man kan trene uten å gå på en smell.

    Ja, man kan tryne med vekter og slik, men tenker her mer på hva folk flest sliter med. Skuldersmerter, ryggsmerter, osv.. ikke akkurat uvanlige problemer å observere. Smiley
    10  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Kan man forvente seg å trene uten å pådra seg skader/smerter? på: 01. november 2010, 11:00
    Naturligvis kan man trene et helt liv uten å regne med alvorlige skader. Trening er jo tvert imot skadeforebyggende dersom man trener riktig.
    Alle muskelavrivninger vi er vitne til i strongman, skyldes doping. Det virker til å ha oppstått en oppfatning om at det er helt normalt å skade seg med jevne mellomrom.

    Ja, selvsagt kan man det og vil også være målet med all fornuftig trening, men om man skal pushe fremgangen videre for å prestere ENDA bedre, så vil det som regel være en risiko involvert.

    Det er ikke akkurat få utøvere som har vært skadet eller som sliter med kroniske problemer, spesielt i individuelle idretter. Dette blant annet fordi de hyppig streber etter å tilpasse seg på et høyere nivå og hele tiden ligger på "tolleransegrensa". Det som var poenget. Virker som du ikke leste artikkelen, men svarte direkte på overskriften? Smiley

    Verken muskelavrivninger eller strongman var diskutert i artikkelen, så skjønner ikke hva det hadde med poenget å gjøre, men.
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: rygg trening på: 26. september 2010, 12:45
    Stående roing fører til mest symmetrisk aktivering av hele ryggen, mens en øvelse som omvendt roing faktisk fører til høyere aktivering av lats og øvre del av rygg (hvertfall i følge en av studiene til McGill). Smiley

    Hva som er best av draøvelser er i de fleste tilfeller situasjonsbestemt. Skrev litt om dette her: http://www.atletiskutvikling.no/ro%C3%B8velse-forebygge-smerter-korsrygg/
    12  Trening / 5x5 / Sv: Hvor lang pause mellom øvelsene? på: 26. september 2010, 12:23
    Pauser avhenger av hva du trener for og i korte trekk vil du trenge lengre pauser om du trener for styrke kontra muskelvekst (selvsagt ikke satt i stein). Trener du for styrke er det greit med 2 min + pause mellom sett eller så lenge du trenger for å føle deg klar til neste sett.

    En ok oppvarming:

    5 reps med 50% av arbeidsvekt
    3 reps med 70-80% av arbeidsvekt
    1 rep med 90% av arbeidsvekt
    13  Trening / Skader og Smerter / Sv: Hamstringproblem på: 25. september 2010, 13:58
    Takker for respons:)
    Er selvfølgelig klar over at nevnte øvelser belaster hams, men all min erfaring med ikke-akutte skader tilsier at det lønner seg å trene bort skaden i stedet for å hvile den bort:)

    Helt klart. Man bør ikke sette seg på ræva og håpe på at det blir bedre. Smiley

    Vanskelig å finne ut nøyaktig ut av hva det er over nettet og om det ikke har blitt bedre på 6 mnd så er det kanskej en ide å få det sjekket "live"? Selv om du mener mobiliteten er bra kan det jo være det finnes områder med mangel på stabilitet, osv.

    Siden det kun er det ene beinet du sliter med er det trolig ubalanser tilstede... so check it! Wink

    14  Trening / Skader og Smerter / Sv: Markløft rehab på: 25. september 2010, 13:53
    Jo det er ikke noe i veien med det hvis man trener lett. Dvs. ikke noe sliteløft på de siste reps.
    Jeg kjører en periode med 40-60 kg. 20-30 lette reps. Siste rep. er ikke tyngre enn første. Smiley

    Man kan selvsagt gjøre det, men med ryggsmerter tilstede mener jeg det finnes bedre alternativer med mindre teknikken er "dead on". Smiley Snakker vi 40-60 kg som du nevner her er det trolig ikke noe problem uansett, nei.
    15  Trening / Skader og Smerter / Sv: Markløft rehab på: 24. september 2010, 10:42
    15-20 reps på en relativt teknisk øvelse med ryggsmerter tilstede er som regel ikke å anbefale. Du kan fint kjøre markløft selv med ryggplager tilstede, men jo flere reps desto større er sjansen for at teknikken blir mindre optimal = større sjanse for å f.eks. krumme korsryggen og dermed gå på en smell.

    Bedre å finne ut av hva som førte til problemet og jobbe med det. Kan være så mangt det, men arbeid med hoftemobilitet og styrke i setemuskulaturen har sjeldent skadet i slike tilfeller.  Cool
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 49
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!