Visning av honnrposter for Mr T76
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • 16  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 15. november 2009, 10:32
    Den siste saken der er meget interessant. Det var noe av dette journalisten Jane Bürgermeister tok utgangspunkt i da hun gikk til søksmål mot WHO og FN.
    Hennes H1N1-nettside: http://www.theflucase.com/

    Et annet argument som blir brukt for å vaksinere seg, er at på en måte skal sikre seg at man ikke smitter andre, selv om man selv ikke blir syk. Så f.eks. helsearbeidere blir fortalt at de bør vaksinere seg for ikke å utsette andre for smitte. Men hvordan er egentlig dette biologisk sett mulig? For det første: Dersom du får influensasymptomer, hvordan vet du at det er svineinfluensa? Dersom man skulle påvise H1N1-viruset i kroppen din, hvordan vet de at akkurat dette viruset forårsaker symptomene, da det er friske mennesker som også bærer dette viruset? Det finnes millioner, for ikke å si milliarder av mikroorganismer, viruser, bakterier osv. i kroppen din, samt giftstoffer. Hvordan kan det ha seg at man er skråsikker på at det ene viruset er årsaken, og ikke en av de andre milliardene? Og videre: Dersom man vaksinerer seg mot svineinfluensa, hvordan kan man på den måten garantere at man ikke har H1N1 et eller annet sted i busa i nesa? Hvordan kan man ved å vaksinere seg, forhindre at man er bærer av viruset? Hva slags forskning tilsier at dette er mulig? Hva slags forskning viser at det er umulig å påvise H1N1 i kroppen til vaksinerte individer, eller at vaksinering i betydelig grad forhindrer overføring av viruset, et virus som man i det hele tatt ikke vet er årsaken til symptomene?

    Så hvorfor ta denne vaksinen når:
    1. Man ikke med sikkerhet kan si at man ved influensasymptomer har svineinfluensa?
    2. Man ikke med sikkerhet kan si at vaksinen virker, da den ikke er testet skikkelig?
    3. Man ikke med sikkerhet kan si at vaksinerte individer ikke kan overføre H1N1?
    4. Man ikke kan garantere mot alvorlige bivirkninger på kort eller lang sikt?
    5. Selve symptomene fortoner seg milde for de aller fleste?
    6. Enkle midler som vitaminer, rent vann, nok søvn osv. også styrker kroppen og immunforsvaret?
    Honnr gitt av : Teletubbi104, 15. november 2009, 11:03
    17  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 14. november 2009, 23:41
    Vi vet ikke nok om hva som skjer når vi sprøyter DNA-rester, viruser, tilsetningsstoffer osv inn i blodbanen/muskelen. Det er ikke isolerte viruser vi sprøyter inn. Smittet materiale blir kulturert på animalsk vev, f.eks. apenyrer, eller aborterte menneskefostre. Dermed får du DNA-rester av fremmede dyr eller mennesker inn i blodbanen. Etter hva jeg har hørt, kan viruser og celler splittes og rekombineres, og hvilken rolle fremmede DNA-er spiller i dette vites ikke. Å spise noe, og å få innsprøytet noe er to forskjellige ting. Vårt fordøyelsessystem vet hvordan det bryter ned proteiner, men dersom dette sprøytes direkte inn, unngås de vanlige nedbrytnings- og utsortingsmekanismene. Å si at "vi spiser mer aluminium enn vi får i sprøyter" er misvisende, da disse da antar at kroppen behandler og sorterer ut aluminium, eller kvikksølv, på samme måte enten vi får det inn via sprøyte eller via mat.
    Honnr gitt av : Coincidence theorist, 14. november 2009, 23:49
    18  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 14. november 2009, 23:11
    Selfølgelig har antibiotika noe med saken å gjøre når det kommer til tuberkolose. Jeg er ikke veldig inne på temaet, men hjelper kanskje ikke å se på statistikk over dødsfall når det kommer til vaksiner. Det man må se på er statistikk over utbrudd av tuberkolose i befolkninger som er vaksinert vs. de som ikke er vaksinert. Det er forskjell på behandling av en sykdom og forhindring av utbrudd.
    Vi ser også at sykdomsutbrudd kommer etter vaksinering. Denne linken er postet før, men få/ingen har tydeligvis giddet og sett på den:
    http://www.fritthelsevalg.org/htmlsite/aktuelt.asp?parent=1&flag=1&ban=1&id=377

    Føler jeg mater med teskje nå, men tar noen utdrag fra artikkelen:
    I Tyskland, med tvungne vaksinasjoner mot difteri i årene 1940 til 1945, gikk tallene på difteri opp fra 40.000 til 250.000, etter vaksinene. (E. McBean P.N.).

    I 1977 slo skaperen av poliovaksinen, dr. Jonas Salk, sammen med andre forskere fast at massevaksinasjoner av polio, var årsaken til de fleste tilfeller av paralytisk polio over hele USA, siden 1961. Dr. Salk sa: ”Levende virusvaksiner mot influensa og paralytisk polio, kan i allefall forårsake den sykdommen som den var ment å beskytte mot.” (Science 4/4/77 Abstracts).

    Mellom 1970 og 1990 var der i Storbritannia 200.000 utbrudd av pertussis (kikhoste) blant fullt ut vaksinerte barn. (Community Disease Surveillance Centre, UK).

    I Sverige ble vaksinering mot kikhoste avskaffet i 1979, pga. sin ineffektivitet.  Av 5.140 tilfeller i 1978, var hele 84 prosent vaksinert tre ganger. Svenskene opplevde at der var mer kikhoste blant de vaksinerte, enn ikke-vaksinerte. (BMJ 283:696-697, 1981).


    Resten av artikkelen kan dere lese selv.

    Jo, også må jo Rønning-Mann levere en teori som forklarer hvordan immunitet funger, på en bedre måte enn den biologiske som vi i den virkelige verden forholder oss til.
    Immunitet er et komplekst tema som jeg ikke kan nok om, men jeg tror det er mer komplekst enn at kroppen lager antistoffer mot et eller annet for å sette det på spissen. Jeg er skeptisk til at "mengden antistoffer i kroppen er en indikator for immunitet". Dersom dette er tilfelle, bør det vises til at vaksiner virker i praksis. Jeg ønsker å se flere uavhengige studier som viser våre vanlige barnevaksiners effektivitet. Hvordan vet vi at antistoffer som vaksinen skaper, vil få kroppen til å bekjempe sykdommen på samme måte som når man får mikrobene inn på naturlig måte, f.eks. gjennom luftveiene? Dette er den vanlige veien å bli smittet, og her har kroppen sine forsvarsmekanismer, men dersom det skal direkte sprøytes inn kan man unngå de vanlige veiblokadene til kroppen, og det er dette jeg er skeptisk til, og stiller spørsmål om hvorvidt dette gir den samme immunitet.

    Poenget mitt består, hvorfor bruker vi vaksiner hvis de ikke virker?
    Bevisbyrden ligger hos de som påstår at man helt meningsløst vaksinerer halve verdens befolkning.

    De av oss som tror på empiri er veldig glade for at vaksinen finnes.
    Først må man anerkjenne at vaksiner ikke virker. Deretter kan man spørre seg hvorfor vi fremdeles bruker dem.

    Det har allerede blitt postet en del bevis. Se forrige link, samt andre poster. Her er litt flere studier angående skadevirkninger:
    Her har vi en studie som rapporterer mer astma og allergier hos vaksinerte barn enn hos uvaksinerte. Legg merke til at studien er rask til å føye til at dette er verd prisen med tanke på andre virkninger:
    Parents who refuse vaccinations reported less asthma and allergies in their unvaccinated children. Although this relationship was independent of measured confounders, it could be due to differences in other unmeasured lifestyle factors or systematic bias. Further research is needed to verify these results and investigate which exposures are driving the associations between vaccination refusal and allergic disease. The known benefits of vaccination currently outweigh the unproved risk of allergic disease.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15805992

    En uavhengig studie undersøkte 9000 gutter i California og Oregon, og fant ut at vaksinerte gutter hadde 155% større sjanse for å ha nevrologiske lidelser som ADHD og autisme enn uvaksinerte gutter. Eldre vaksinerte gutter hadde 317% større sjanse for å ha ADHD i forhold til uvaksinerte:
    http://www.generationrescue.org/survey.html

    Hepatitis B-vaksine viser bivirkninger hos primater:
    A team led by researchers at the University of Pittsburgh found that infant macaque monkeys receiving a single Hepatitis B vaccine containing the mercury-based preservative thimerosal underwent significant delays in developing critical reflexes controlled by the brainstem. The infant macaques that did not receive vaccines developed normally.
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/166102.php

    Link mellom thimerosal og autisme:
    As a result of the present findings, in combination with the brain pathology observed in patients diagnosed with autism, the present study helps to support the possible biological plausibility for how low-dose exposure to mercury from thimerosal-containing vaccines may be associated with autism.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19357975?ordinalpos=10&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum

    Hepatitis B-vaksine og autisme:
    “Findings suggest that U.S. male neonates vaccinated with hepatitis B vaccine had a 3-fold greater risk of ASD; risk was greatest for non-white boys.”
    http://www.ageofautism.com/2009/09/david-kirby-new-study-hepatitis-b-vaccine-triples-the-risk-of-autism-in-infant-boys.html

    Vaksiner linket til diabetes:
    Data by Dr. J. Bart Classen published this week in Diabetes & Metabolic Syndrome: Clinical Research & Reviews provides further evidence that epidemics of type 2 diabetes/obesity/metabolic syndrome, like type 1 diabetes, are linked to immunization. Classen previously published proof vaccines are causing an epidemic of type 1 diabetes in children.
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/132570.php

    Og jeg kunne ha fortsatt. Men jeg oppfordrer enhver til selv å studere temaet. Det er masse info om begge sider av saken på nettet. Det er snakk om å gidde å sette seg inn i det.

    Proof That Vaccines Didn't Save Us

    Her er noen grafer som illustrerer at vaksiner ikke reddet oss, og at vaksiner ikke var the big cure mot disse sykdommene som du har nevnt rønning man.

    Her kan du sjekke ut de forskjellige grafene , trykk på fullscreen mode for å få grafene opp klart:
    Fin den der, ja. Smiley
    Honnr gitt av : Coincidence theorist, 14. november 2009, 23:16
    19  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 12. november 2009, 16:06
    Jeg kunne ikke sagt meg mer enig. Denne brukeren spammer forumet med sine konspirasjonsteorier. Det er underholdende en liten stund men nå synes jeg det er på tide med en utestenging av denne personen.
    Dersom det han sier er så dumt, ville det være en smal sak for deg og dine meningsfeller å tilbakevise det han sier med fakta og dokumentasjon. Det er vel ikke så alt for mange av videoene hans dere har "analysert" på andre måter enn å leke navneleken. Skjønner at det er enklere å komme med fiffige navn som "gutteromskonspirasjoner", men skal jeg da gå ut ifra at dere er godt beleste på dette med konspirasjonsteorier (som er et meget stort tema), slik at dere hurtig kan avfeie dette? Det er en stor verden, og jeg vil heller si det er "gutteromsperspektiv" å tro at onkel WHO er bare snill og tante Big Pharma har bare hederlige hensikter.

    Men jeg ser igjen og igjen at det nytter ikke å diskutere sånne ting her. Da kommer den alltid så morsomme navneleken.

    Det jeg heller ikke skjønner er, som andre har nevnt her, at vaksineadvokatene skal gå konsekvent i forsvarsposisjon på det minste anti-vaksineprat. Det må da være nok av ingredienser i denne saken som gjør den kontroversiell, men alt som har med denne saken å gjøre, innholdet i vaksinen, testingen av den, mediedekningen, den økonomiske siden osv, osv, alt er greit for dere?

    Jeg er alltid skeptisk til folk som mener å ha den hele og fulle sannhet, da det ikke finnes noen hel og full sannhet om noe.
    Beklager bløt vits, men er dette helt sant?
    Honnr gitt av : Coincidence theorist, 13. november 2009, 19:42
    20  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 09. november 2009, 18:20
    Vet du hva mortalitet er? Den sier ingenting om hvor mange som dør, den sier noe om hvor mange som dør av antall smittede. Og når antall smittede blir høyt, så dør også mange, selv om mortaliteten er lav. Derfor er det IKKE villedende å snakke om at influensaen smitter lettere, fordi det betyr at flere blir smittet, og flere dør.
    Du baserer argumentasjonen på at svineinfluensa smitter lettere, men igjen, for meg blir dette enda en påstand og enda en usikkerhetsfaktor. Vet du hvordan svineinfluensa blir diagnosert? Hvordan skiller man symptomene for sesonginfluensa med svineinfluensa? Dersom du føler deg snufsen og kontakter legen, sender han ikke væsken din til lab-test for å påvise viruset.  Legen sjekker hals og ører, og har du influensasymptomer, har du svineinfluensa. I f.eks. England blir diagnoser stilt per telefon. Så at den er "mer smittsom" tar jeg med en klype salt.
    Honnr gitt av : Coincidence theorist, 09. november 2009, 22:42
    21  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 09. november 2009, 07:41
    1) Ingenting som tydet på at svineinfluensaen skulle bli noe utover den vanlige influensaens omfang? Vesentlig forskjell på epidemi og pandemi. Svineinfluensaen smitter 2-3 ganger så lett som vanlig influensa, i tillegg til at få eller ingen er immune. Samt herjer den i hele verden noe som øker sjansen for at viruset skal bli farligere.
    Uansett hvordan du vrir og vender på det, kommer du ikke utenom det uomtvistelige faktum at denne influensaen har mindre mortalitet enn vanlig sesonginfluensa. Da blir det direkte villedende å snakke om at influensaen smitter fortere, da den likevel for de aller fleste fortoner seg mild. Dessuten vil smitte gi immunitet, noe som gjør vaksina unødig likevel.
    Sitat
    2) Vaksinen vil kunne ha effekt selv om den muterer, pga den fortsatt vil ligne på originalviruset og hjelpe kroppen til å gjenkjenne viruset.
    Du erklærer herved at en ikke-testet vaksine vil gi immunitet mot et framtidig mutert virus. På hvilket grunnlag hevder du dette?

    Sitat
    3) Jeg er klar over at de over 65 dør lettere, men igjen, nettoen er at det går hardest utover de yngre. Ergo poenget står.
    Å snakke om at sykdommen "går hardest utover" blir villedene når mortaliteten er så ekstremt lavt. Av de 16 som har dødd i Norge (per 8. nov). har 2 personer vært "utenfor risikogruppa". Og hva vet vi egentlig om disse to? Folk flest spiser søppelmat, som igjen kan redusere immunforsvaret. At enkelte "unge, friske" med potensielt redusert immunforsvar dør er svært uvanlig, så uvanlig at deres helsestatus bør sjekkes nøyere. Du snakker om at viruset kan mutere og bli verre, men hvordan kan vi regne sannsynligheten for dette, og hvordan kan vi avgjøre sannsynligheten for at vaksinen vil fungere mot dette ny-muterte viruset? Du sier jo at influensaen er veldig smittsom, men da er det vel bare greit at vi tar en runde nå, slik at vi alle blir immune senere?


    Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 09. november 2009, 17:39
    22  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 08. november 2009, 13:44
    Konklusjon: Norge står bak svineinfluensa for å tjene penger på legemiddelaksjene sine!
    Det må være lov å stille spørsmålstegn med investeringene, prioriterigene, vaksinesikkerheten og krisemaksimeringene av denne saken. Det er "interessant" at Norge tjener milliarder på svineinfluensaen. Ikke bare har oljefondet aksjer i vaksineprodusentene, men også i selskapet som produserer Tamiflu, og disse aksjene har gjort det godt siden nyttår. At Norge betaler forsikringssummer til vaksinegiganten GlaxoSmithKline, (samt innehar aksjer der), for å få ikke-testede vaksiner "i tilfelle en ny influensapandemi" er jo en smule påfallende spør du meg, men bevares, det er sikkert ingenting å lure på. Vaksinegigantene består jo av bekymrede omsorgspersoner som setter din helse først.
    Honnr gitt av : Coincidence theorist, 08. november 2009, 17:26
    23  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 04. november 2009, 22:25
    Tiomersal fra vaksinen omdannes til etylkvikksølv i kroppen og skilles raskerer ut en metylkvikksølv som vi f.eks får i oss gjennom mat. En boks tunfisk inneholder ca 4 ganger så mye kvikksølv som vaksinen f.eks.

    At etylkvikksølv skilles raskere ut av blodet, betyr ikke nødvendigvis at det skilles raskere ut av kroppen. Det kan lagre seg i organer som i hjernen. Ifølge Thomas Burbacher, som forsker på effekten av thimerosal (etylkvikksølv),  finner man mer etylkvikksølv enn metylkvikksølv i hjernen til primater, som kan tyde på at etylkvikksølv lettere kommer forbi blod-hjerne-barrieren.

    Burbacher determined that injected ethylmercury cleared from the bloodstream much more rapidly than ingested methylmercury. However, his study also found that a larger fraction of the ethylmercury remained in the brains of the macaques, where it was converted to potentially more harmful inorganic compounds.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Burbacher

    Burbacher sier at han er overrasket over hvor lite data som er tilgjengelig om thimerosal, så her er det naturlig nok en del usikkerhet ute og går. Fant en ny studie angående thimerosal og autisme. Har bare fått lest "abstract", men tar den med likevel:
    http://www.informaworld.com/smpp/content~content=a910652305~db=all~jumptype=rss
    Honnr gitt av : Teletubbi104, 04. november 2009, 22:27
    24  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 03. november 2009, 17:51
    Visste du at vi får i oss mer kvikksølv gjennom maten i løpet av TO dager, en det som finnes i vaksinen?
    Det er vel en viss forskjell å få kvikksølv gjennom fordøyelsessystemet, og å få det direkte innsprøytet i blodet. Hvor har du forresten lest at vi får i oss såpass med kvikksølv gjennom maten? Det er forresten ikke et hvilket som helst kvikksølv heller, men thimerosal, som er et organisk kvikksølv, som er betydelig mer giftig enn uorganisk kvikksølv, som vi f.eks. kan få fra fisk. Problemet er at det er mye vanskeligere for kroppen å kvitte seg med organisk kvikksølv. Det er også visse andre ingredienser enn kvikksølv i vaksinen som ikke er all verden.
    Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 04. november 2009, 14:27
    25  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 03. november 2009, 17:51
    Visste du at vi får i oss mer kvikksølv gjennom maten i løpet av TO dager, en det som finnes i vaksinen?
    Det er vel en viss forskjell å få kvikksølv gjennom fordøyelsessystemet, og å få det direkte innsprøytet i blodet. Hvor har du forresten lest at vi får i oss såpass med kvikksølv gjennom maten? Det er forresten ikke et hvilket som helst kvikksølv heller, men thimerosal, som er et organisk kvikksølv, som er betydelig mer giftig enn uorganisk kvikksølv, som vi f.eks. kan få fra fisk. Problemet er at det er mye vanskeligere for kroppen å kvitte seg med organisk kvikksølv. Det er også visse andre ingredienser enn kvikksølv i vaksinen som ikke er all verden.
    Honnr gitt av : Coincidence theorist, 04. november 2009, 03:30
    26  Generelt / Åpent forum / Sv: Svineinfluensaen gir store inntekter 03. november 2009, 17:51
    Visste du at vi får i oss mer kvikksølv gjennom maten i løpet av TO dager, en det som finnes i vaksinen?
    Det er vel en viss forskjell å få kvikksølv gjennom fordøyelsessystemet, og å få det direkte innsprøytet i blodet. Hvor har du forresten lest at vi får i oss såpass med kvikksølv gjennom maten? Det er forresten ikke et hvilket som helst kvikksølv heller, men thimerosal, som er et organisk kvikksølv, som er betydelig mer giftig enn uorganisk kvikksølv, som vi f.eks. kan få fra fisk. Problemet er at det er mye vanskeligere for kroppen å kvitte seg med organisk kvikksølv. Det er også visse andre ingredienser enn kvikksølv i vaksinen som ikke er all verden.
    Honnr gitt av : Teletubbi104, 03. november 2009, 18:01
    27  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hva gjør glutaminpulver? bør jeg kjøpe det? 11. oktober 2009, 21:17
    L-glutamiun styrker tarmen...blant annet.
    Honnr gitt av : NK, 11. oktober 2009, 21:27
    28  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 01. juli 2009, 23:00
    Det er ikke så mye ubesvart, svaret er JA, ja ja ja! Hvor mange ganger skal en være nødt til å reptere seg selv, for at folk får med seg det en skriver her? Gå tilbake og les noen av mine innlegg (på dem to siste sidene), så ser du masse som forteller og som viser til studier/forskning at kjøttspising relateres til mange sykdommer, og forødyelsesproblemer.
    Men Hege, som jeg har påpekt: Alt kjøtt er ikke likt. Vi må definere hva slags kjøtt vi snakker om. F.eks. en av studiene du refererte til snakket om "preserved meat", altså pølser, hamburgere osv. Hormonkyllinger fra USA ville heller ikke jeg gaflet i meg i mengder av. Kjøtt er et definisjonsspørsmål. Og hva med at kjøttspisere steker sitt kjøtt i diverse frityroljer og margarin som er framstilt med kjemikalier, og dynker det med dressing med ymse innhold. Her kan det være flere faktorer. Angående tarmkreft og rødt kjøtt så er argentinere kjent for å spise mye rødt kjøtt, men har likevel lavere forekomster av tarmkreft:
    RESULTS: Median intake of all meats, predominantly bovine, was high, reaching almost 300 g/d in men. Meats provided approximately 50% of total energy intake and 64% to 67% of total protein. Patients obtained significantly more cholesterol and total lipids from meats than did controls. Consumption of total meat, red meat, and other types of meat were not related to increased risk of CRC. However, an increased risk of CRC was found for those consuming relatively large amounts of cold cuts and sausages (OR, 1.47; CI, 1.02-2.15) and bovine viscera (OR, 1.73; CI, 1.18-2.54). Lean beef was associated with a decreased risk of CRC at the second (OR, 0.64; CI, 0.43-0.94) and third (OR, 0.67; CI, 0.40-0.97) tertiles. CONCLUSIONS: Red meat produced a different pattern of risk according to its fat content. Further studies should assess the possible role of cooking meat and other non-nutritional components.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12507631

    Denne nyere studien fant heller ingen sammenheng:
    The Fukuoka Colorectal Cancer Study - using a newly developed personal-computer software for registering semi quantitative food frequencies - found that intake of beef/pork, processed meat, total fat, saturated fat or n-6 PUFA showed no clear association with the overall or subsite-specific risk of colorectal cancer.
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/73040.php
    Faktisk indikerte studien at inntak av bl.a. fisk kunne redusere risikoen for tarmkreft.

    Sitat
    Hvorfor får kjøtt-etere mer kreft? En grunn kan være at kjøtt, som ligger lenge før det blir konsumert, får en grå-grønn farve. Køttindustrien prøver å rette på dette ved å tilføre nitrat, og andre presseringsstoffer. Dette gjør at kjøttet ser mer rødt ut, men i de senere år har man funnet ut at dette har vist seg å være kreftproduserende.
    Som dr. William Lijinsky, en kreft-spesialt ved Oak Ridge National Laboratory sier: ”Jeg gir ikke nitratfarget mat til min katt en gang.”
    Nettopp, og her snakker vi om tilsetningsstoffer og ikke selve kjøttet. Vi må se på "hele pakka", og ikke bare selve kjøttet. Hva får kjøttspiserne i seg i tillegg til kjøttet? Du snakker om giftstoffer i kjøttet som kommer av forurensning, f.eks. innhold av tungmetaller. Dette er selvsagt bekymringsfullt. Dette er faktisk en av de få grunnene jeg ser til å begrense kjøttinntaket, men igjen, dette har jo ikke noe med kjøttet i seg selv å gjøre, men noe som er blitt "tilsatt".

    Sitat
    * Dyre-sykdommer
    Et annet farlig problem med kjøtt-etere er at dyr er ofte skadet med farlige uoppdagede sykdommer eller rett og slett unngått av kjøttprodusentene og inspektørene. Ofte, når et dyr har en ondartet svulst eller kreft, så vil ofte den skadde delen bli skjært bort og resten solgt som kjøtt. Eller enda verre, det skadde kjøttet kan bli malt opp sammen med annet kjøtt, og gjort om til pølser eller karbonadekjøtt. Et sted i USA, hvor det er rutinemessige kontroller av kjøtt, ble det oppdaget at 25.000 kuer med øyekreft hadde blitt solgt som vanlig kjøtt. Vitenskapen har også funnet ut at dersom lever er infisert med en sykdom, og det blir gitt som for til fisk, vil fisken få kreft.
    En kjent vegetarisk doktor, dr. J. H. Kellogg uttalte engang da han spiste sin vegetarmat: ”Det er godt og kunne spise din man uten å bekymre seg om hvordan maten har avgått med døden.
    Dette beskriver amerikanske forhold, og det er ikke nødvendigvis så ille i Norge. Men igjen og igjen. Kjøtt må defineres. Jeg er også skeptisk til industrikjøttet.

    Sitat
    The Journal of the American Medical Assosiation, rapporterte i 1961 at ”en vegetariansk diett kan forhindre 90 – 97% av hjerte-sykdomer (Thromboembolic disease and coronary occlusions).
    Hva er det som er så skadelig for hjerte-systemet? Det dyriske fettet, sånn som kolesterål, kan ikke s bra nedbrytes i menneskekroppen. Dette fettet begynner å legge seg inne i blodåreveggene.
    Dette er en gammel myte. F.eks. kokosolje består av over 90% mettet fett, men har mange gunstige virkninger, bl.a. å senke det totale kolesterolnivået:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15329324
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14608053
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15957538
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16010969
    Animalsk fett består for øvrig av en betydelig andel umettet fett. Fettet på oksekjøttet består av mindre enn 50% mettet. Påstanden er at mettet fett fører til forhøyet kolesterol som igjen fører til hjerte- og karlidelser. På nettet florerer det av artikler om hvorfor dette er en myte, bl.a. her: http://www.ravnskov.nu/myth4.htm Et kjent eksempel er det såkalte franske paradoks. Franskmenn spiser generelt mer animalsk fett enn eks. amerikanere, men har færre hjertesykdommer.

    Sitat
    Nylig har også nå forskere og vitenskapsmenn på Harvard funnet ut at blodtrykket hos vegetarianere, er betydelig lavere enn hos en sammenlignbar gruppe av kjøtt-spisere. Under Korea-krigen, ble 200 amerikanske soldater med en gjennomsnittsalder på 22 år undersøkt etter deres død. Omtrent 80% hadde hardere blodårer tettet med rester fra kjøtt-spising. Koreanske soldater i samme alder, ble også undersøkt, og der fant de ikke slike problemer med blodårene. Koreanerne var i det vesentlige vegetarianere.
    Denne fant jeg. Det som ikke kom med var at de også studerte japanerne, og disse hadde også tettere blodårer, bare i liten grad lavere enn amerikanerne, 65% mot 75%, enda japanerne spiste mindre kjøtt. Men igjen og igjen. Hva spiste amerikanerne i tillegg? Masse pommes frites, raffinert mat osv? Hvordan kan de være så sikker på at dette stammet fra kjøttet?

    Sitat
    * Nyre-sykdom, gikt, leddsmerter og revmatisme;
    Noe av det verste en kropp blir infisert med via kjøtt-spising er urin og urinsyre (deler av nitrogen). En biffsteak inneholder f. eks. omtrent 14 gram urinsyre pr. pund. En amerikansk doktor undersøkte kjøtt-etere, for å finne ut forholdet med urinsyre, og fant at kjøtt-etere måtte bruke 3 ganger så lang tid på å bli kvitt giften i binyrene enn en vegetarianer. Så lenge menneskene er unge, har de ikke så store problemer med dette, og binyrene klarer å motstå skader og sykdommer, men jo eldre binyrene blir jo vanskeligere blir det å rydde opp, og sykdommer forekommer ofte. Når binyrene ikke lenger klarer å takle de ekstraordinære problemene med syren, blir den deponert rundt omkring i kroppen. Så blir det absorbert av muskler, som en svamp og urinen vil bli hardere og til slutt krystallisere seg. Når dette skjer i leddene, vil smerter oppstå og det utvikles gikt, arthrites (leddsmerter) og revmatisme. Når dette samler seg opp i nervebaner vil andre problemer dukke opp, som neuritis og sciatica.. Nå når flere og flere doktorer opplever dette vil de be pasienten om å slutte med å spise kjøtt. Helt eller i alle fall å redusere det så mye som mulig.
    Må bare spekulere her, men igjen etterlyser jeg sammenhengen. Hva er definisjonen på "kjøtt"? Hva spiste de samtidig? Ser man samme symptomene blant folkegrupper som tradisjonelt har spist mye animalsk mat, rett fra naturen?

    Jeg vil anta at vegetarianere er generelt sunnere fordi de generelt er mer opptatt av kosten. Den vanlige kjøttetende Hvermannsen spiser en del junk, sukker og diverse i tillegg til kjøttet sitt, men spiser vegetarianere det samme? Spiser de hamburger med pommes frites, bare at de tar bort hamburgeren, eller unngår de hele dette måltidet? Som du skjønner så tror jeg man må ta hensyn til flere faktorer.
    Honnr gitt av : Carnivore, 03. juli 2009, 18:48
    29  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 01. juli 2009, 19:33
    Hvis vi mennesker var ment til å spise kjøtt, hvordan utifra det vi er født med, skulle vi brukt til å drepe disse dyrene vi får kjøttet fra? Bjørnene har jo skarpe klør som de kan rive i stykker kjøttet med og skjære gjennom det. I tillegg så har de mye sterkere og skarpere tenner enn oss.
    Det hevdes at vi mennesker har tenner som kan sammenlignes med altetende dyr.
    bunodont tooth
    ...Omnivorous mammals, such as bears, pigs, and humans, tend to have molars with low, rounded cusps, termed bunodont.
    http://www.britannica.com/EBchecked/topic/84738/bunodont-tooth

    Du antar at vi er uegnet til å spise kjøtt fordi vi ikke kan overfalle og drepe dyr med bare hendene, men det behøver ikke å være en sammenheng. Hvorfor må det være en sammenheng? Vi har en hjerne som gjør at vi finner ut hvordan vi skal få tak i disse dyrene, for ikke å snakke om egg, melk og annen animalsk mat som er lett å få tak i. Dyr bruker for øvrig også verktøy noen ganger, f.eks. enkelte fugler som bruker pinner for å få tak i mat nede i tresprekker. Man kan ikke uten videre si at "hva enn man må bruke verktøy til er unaturlig".
    Sitat
    De har bedre og flere naturlige forutsetninger til å være delvis kjøttetere enn oss mennesker.
    Vi har ikke skarpe klør eller tenner til å rive i stykker et dyr på. Og i tillegg spiser de kjøttet rå. Hvis vi mennesker var ment til å spise kjøtt, så må det ha vært rå også.

    Naturlig skapt så har vi ikke egenskapene til å drepe et dyr og rive i gjennom dem med hendene eller tennene våre. Vi må lage redskaper for å gjøre dette, som ikke er en del av vår anatomi men som er ytre hjelpemidler.
    Men vi har lært oss kunsten å fermentere (gjære) kjøtt, fisk og melk, slik at det blir lettere fordøyelig. Det finnes også dyr som gjerne spiser fordervet kjøtt, f.eks. jerven. Men igjen, det kommer an på hvordan man ser ting. Kjøttetende dyr har skarpere tenner og klør, javel, men de har ikke den hjernen vi har som også er et redskap å skaffe mat på. Hvordan kan du påstå at det ene er mer naturlig enn det andre? Poenget er vel at mennesket klarer, og har alltid klart å fange dyr, og om den gjør det på den ene eller andre måten er vel ikke noe argument?

    Sitat
    Uansett hvem som har rett, så er det fakta at det oppstår masse sykdommer, fordøyelsesproblemer, ødeleggelse av vår " intestinal villi " (som blant annet er ansvarlig for å ta opp næringen fra maten vår) pga det enorme inntaket av kjøtt disse dager.
    Vi er nærmest blitt totale kjøtteter. Og folk tror at det er bare kjøtt som inneholder protein, som er totalt feil.
    Her er det mye ubesvart. Hvordan kan du med sikkerhet relatere sykdom og fordøyelsesproblemer til kjøttspising? Spiser vi mer kjøtt nå enn tidligere (f.eks. 2000 år siden)? Hvis ja, er pølser, hamburgere osv inkludert i denne statistikken? Dagens oppdrettskjøtt kan vel heller ikke helt sammenlignes med datidens "villmarkskjøtt". Bl.a. så er det større innhold av omega 3 og CLA i kjøtt fra gressende dyr. Nåtidens fabrikkproduksjon av animalsk mat er også jeg skeptisk til. Vi kan ikke bare si at kjøtt er kjøtt. I motsetning til tidligere spiser vi nå lite innvoller, som er noe av det mest næringsrike som finnes. Magert kjøtt er ikke det sunneste. Man trenger bl.a. fett og gjerne ekstra næring fra innvoller, marg osv.

    Se for øvring:
    http://www.westonaprice.org/mythstruths/mtvegetarianism.html

    *Edit: Jeg er for øvrig ikke anti-grønnsaker, anti-karbo eller anti en annen matgruppe. Det virker som om folk har behov for å demonisere enkelte matvarer eller komponenter i matvarer, enten det heter mettet fett, karbohydrater, kolesterol, animalsk mat eller hva det nå er. Så lenge maten er naturlig, tilberedt naturlig, uten kunstige (kjemiske, syntetiske) metoder, tror jeg man kan spise både det ene og det andre. Jeg tror vi har mye å lære av ulike innfødtes kosthold.
    Honnr gitt av : henrikhardcoar, 01. juli 2009, 20:53
    30  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Protein-myten 28. juni 2009, 12:10
    Vel, jeg har jo skrevet at 30 gram pr. dag er nok, så over det pr.dag ville jo da ikke være gunstig. Jeg kan jo poste hvor jeg har lest det.

    http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=561607
    Sitat:
    "Forskerne fra The US National Cancer Institute fant at de som spiste mest rødt kjøtt eller bearbeidet kjøtt hadde en høyere risiko generelt for å dø i en tiårs-periode, skriver BBC News."

    Bearbeidet kjøtt tolker jeg som pølser av ulike slag, hamburgere, kjøttkaker... Her vet vi at det er litt av hvert inni, så det er ikke noe overraskelse at dette ikke er sunt i lengden. Rødt kjøtt fra USA ville også jeg ha vært forsiktig med å spise, da de bruker veksthormoner etc. Nei, NATURLIG kjøtt fra gressende dyr, innvoller som har høy konsentrasjon av vitaminer, spist av folk gjennom årtusner, vil jeg tro er noe ganske annet enn "kjøttet" fra denne undersøkelsen.
    Honnr gitt av : burny_, 28. juni 2009, 12:23
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 12
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!