Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 1  Trening / RYP / Sv: Når bør en ta ny 10RM etter endt program? på: 30. mars 2011, 09:21
    I følge de som laget programmet kan man ofte forvente seg en forbedret styrke etter at man er ferdig med hvileuka, så er du på hvileuke ville jeg ventet til denne er ferdig.

    Ja høres ikke så dumt ut.

    Ser ut til at vi tar en 10RM uka etter slutt. Skal da få en treningsveileder til å bli med å ta 10RM bytte ut noen øvelser og få en bra start Smiley
    2  Trening / RYP / Når bør en ta ny 10RM etter endt program? på: 27. mars 2011, 20:43
    Er snart ferdig med mine 6 uker med grunnprogrammet. Er ganske fornøyd sånn sett. Men som det sikkert er med flere så har jeg progressert mye på enkelte områder og andre områder har det ikke gått så bra med, hvor jeg har måtte holde meg på lavere vekter enn det som står oppgitt i program.

    Så derfor tenkte jeg å kjøre ny 10RM istede for å bare øke hele greia med 10%.

    Men når bør denne tas? Si siste dag i programmet er fredag er det da best å ta den 2 dager etterpå f.eks søndag? Eller bør en vente en uke og ta det på fredagen før en så begynner på nytt program mandagen etter dette?
    3  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: inntak av kcal daglig opp mot trening på: 11. mars 2011, 11:57
    Det er veldig vanskelig å få en eksakt utregning, og det er veldig lett å bli forvirret av alle råd rundt om på nettet. Det kan være en god idé å prøve seg litt frem, legg deg på et underskudd du føler deg komfortabel med, se an vektutviklingen for så å eventuelt justere deretter.

    Det viktigste er hva du fyller kaloriene dine med. Sørg for å få en god fordeling av næringstoffene, ofte anbefales en fordeling på 40% proteiner, 40% karbohydrater og 20% fett.



    Takk for det. Ja jeg prøver meg litt frem rundt 2000-2200kcal per dag nå. føler det hjelper. For jeg har holdt min vekt i snart 2 år og jeg har uten tvil inntatt mye mer enn jeg inntar nå. Tipper jeg før lå på en 2700-3100kcal per dag, men da uten aktivitet.

    Tror kanskje det viktigste er å spise sunt som du sier. smått og ofte, og bare unngå å være for sulten eller for mett.
    4  Kosthold / Vektnedgang og Diett / inntak av kcal daglig opp mot trening på: 10. mars 2011, 16:25
    Har prøvd å lese både her og der og jeg kommer ikke helt fram til noe fasit svar.

    Jeg er 24år, 184 høy og ca 73kg. Relativt tynn men litt valpefett rundt magen som jeg ønsker vekk.

    Flere steder har sine anbefalinger av hvor mye inntak av kcal til dagen en bør innta både ved å holde vekten, gå ned og gå opp. Men alle sidene har sitt "fasit" svar.

    For og holde vekta sier de forskjellige siden alt fra 2300kcal til 3300kcal på min vekt og høyde osv.

    Den sida som ga meg "best" svar var denne:
    http://www.side2.no/helse/article2730937.ece

    Disse sier at jeg bør innta rundt 2800-3100kcal daglig for og holde vekta mi om jeg trener 5-6 ganger i uka, med andre ord om jeg inntar mindre enn dette så vil jeg sakte ta av?

    TN.no sier at jeg bør innta 2000kcal daglig for og gå ned i vekt ut ifra min vekt. Dette virker jo utroligt lite? samtidig sier de at jeg bør innta 2400kcal for og holde vekta mi?

    Slik jeg trener i dag så kjører jeg RYP programmet man,ons,fre og så jogger jeg og forbrenner rundt 500kcal daglig de 3 andre dagene, siste dagen i uka er helt fri fra alt. med andre ord rundt 6 dager med trening.

    Men 2000kcal daglig synes jeg er lite og føler meg ikke helt bekvemt med. men 2200-2300kcal daglig føler jeg for min del er behagelig, ikke for sulten ikke for mett.

    Men hva sier dere? Har dere noe bedre forklaring på hvordan jeg skal regne meg frem til mitt inntak utifra treningsmengde?

    Et siste spørsmål er det dumt eller smart å ta en morgentur, gå fort i 30min for så å trene ryp programmet på kvelden? eller blir det alt for mye?

    Takker for alle svar Smiley
    5  Trening / RYP / Spørsmål rundt RYP og mine målsettinger på: 09. mars 2011, 21:42
    Har kjørt ryp før (en del år siden nå). Hadde så gode minner fra dette programmet at jeg nå har begynt å kjøre dette programmet igjen. Er nå inne i slutten av 3 uke. Og alt er forsåvidt vell.

    Men denne gang er målet mitt å få bort det lille valpefettet rundt magen å bli mer markert kontra bygge mest mulig. Vil ikke si det er mye men nok til at det ikke ser markert ut rundt livet. jeg er nå 72-73kg og er 184 høy.

    Jeg kjører ryp på kveldstid man,ons,fre. I tillegg jogger jeg en 30-60min om morgenen hver tirsdag og torsdag. er dette greit? Eller burde jeg jogge en kjapp tur hver morgen eller blir det for mye (20-30min)? f.eks jogging samme dag som jeg skal trene ryp?

    Jeg ser at jeg bør innta rundt 2000kcal per dag om jeg vil deffe. Men hvordan er dette med tanke på mye aktivitet? jeg føler dette er i minste laget med mat å innta. når jeg ser etter så føler jeg meg mer bekvemt med ca 2200kcal per dag. så mer jogging vil det hjelpe?
    Men slik flere sider skriver så skal jeg ligge mellom alt fra 2400-3000kcal for og holde vekta mi er dette med eller uten trening?
    er den sida her grei å følge?
    http://www.side2.no/helse/article2730937.ece

    her ser jeg at ved trening 6-7 ganger i uka så skal jeg innta 3100kcal per dag for og holde vekta mi. så ved å innta rundt 2200-2300kcal per dag som jeg føler meg bekvemt med så vil jeg ta av?

    Jeg sliter litt med progresjonen på bryst, ser at jeg burde øke fra 22kg til 24kg manualer på fredag men det tror jeg rett og slett ikke at jeg klarer. er såvidt jeg klarer 3x8 med 22  Undecided vil det hjelpe å kjøre noen push ups hjemme de dagene jeg ikke kjører programmet?

    og hvordan er det egentligt når vekta ikke stemmer med vektene en kan ta. f.eks manualer som oftest øker med 2kg? ta samme vekt mer reps? mer vekt mindre reps?

    Ja ble litt mye her, men håper det går greit og at jeg har oppgitt god nok informasjon. Viss ikke er det bare å spørre Smiley

    Takker for all hjelp jeg kan få Smiley

    6  Trening / Forum for nybegynnere / 2 dagers program for "trekanten" på: 01. november 2010, 18:27
    Har trent en god del før. Men har vert en del av og på det siste året. Men nå har jeg begynt å trene igjen. Men denne gangen er jeg ikke ute etter noe 5 dagers muskel program men mer fittnes program.

    Jeg driver å jogger 3-6km 3 dager i uka (man,ons,fredag). Dette for å holde forbrenninga oppe og holde kondisjonen god. Å har gjort dette i 1 mnd nå ca, så kroppen begynner å bli "varm" og klar for neste steg.

    Så det jeg ønsker er et muskel program til tirsdager og torsdager, og da for den øvre kroppsdelen som jeg ikke er fornøyd med. armer, bryst spesielt. Skuldrene har fått gjennomgå en del via jobbing med steinlegging så disse trenger stort sett bare å vedlikeholdes for øyeblikket.

    Mer eller mindre et 2 dagers program for "trekanten". Med mindre noen andre har en bedre ide?

    Takker så meget for svar på forhånd Smiley

    Edit:

    Kan jeg kjøre RYP muskelvekst programmet på 2 dager kontra 3 dager?
    7  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Horse Power på: 18. juli 2007, 15:13
    Har nettopp starta på horsepower og har litt og si fra min side.
    Det er mye snakk om kløing, jeg begynner og klø sånn etter kort tid (tegn på at nå funker det? :p) men kløa går over etter en liten time. Så var det svetting da, jeg svetter ikke noe serligt fra før av, av en merkelig grunn men når jeg nå trener og har tatt horsepower rett før trening så svetter jeg litt mere under selve treninga, ellers er jeg sånn som altid hehe....
    Men det jeg liker best er det at jeg nå kan pushe meg det lille ekstra noe jeg liker bra. Men som jeg får svi for senere på dagen i form av at jeg kjenner jeg har kjørt meg litt mer enn normalt Cheesy litt lengre pump er også deiligt.

    Alt i alt er dette ganske greit produkt sålang for og gi det lille ekstra helt på topp og i slutten. Men noen mirakel kur er det nok ikke. Det beste tjener en nok av og spise ofte og mye hele dagene.

    Noen som har en bra forklaring på hvorfor dette greiene her begynner og klø? osv?
    8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Spørsmål om øvelser - brede dips og markløft på: 28. juni 2007, 18:13
    Det er bra. Hvis du kjenner at du får vont i ryggen, i og med at du har vært plaget med den før (tror jeg. husker ikke helt..), så bør du være på vakt.

    Altid på vakt! Cheesy Sir!
    9  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: Et nytt liv. For meg vertfall på: 26. juni 2007, 19:27
    Ok kan komme med en liten oppdatering nå Smiley

    Har prøvd ut litt nye ting osv og har de siste ukene trent lett for og få inn rett fremgangsmåte på hver øvelse.

    I tillegg klarte jeg og glemme meg ut i mark og ødela ryggen så det kosta meg 1 uke Sad . Det som er der er at jeg fint kan klare løfte en del men ryggen klarer ikke og den gir ikke beskjed før det ender galt. Så denne øvelsen har jeg nå klart og komme til ei vekt som jeg kan trene på uten og skade meg men enn så lenge få bra utnyttelse av Smiley Har skifta fra 5x5 til 5x10 på denne øvelsen.

    Men nå tenkte jeg snart og starte skikkeligt på programmet og teste max RM på diverse øvelser neste uke for så og ta ei uke av før jeg begynner på an igjen. Men det frister lite og ta en hel uke fri  Cry Men skal ja ha bra utnyttelse av et program så må jeg nesten bare få starta, nytter ikke og bare ta ei vekt som er passe tung og peise på...

    Programmet mitt ser slikt ut til nå:

    Mandag:
    Markløft 5x10 ca 80kg
    Nedtrekk 2x10 ca 50-60kg
    Foroverbøyd roing med stang 3x10 ca 30kg
    stangcurls 5x10 ca 20kg

    Tirsdager:
    Benkpress 5x5 ca 50kg
    Prøve rog finne alternativ til dips så har prøvd litt av hvert. prøvd skrå nedoverbenk uten hell, prøvd cabel cross i dag uten stort hell, følte den tok litt feil men føltes som en god øvelse, kanskje hantlepress kan funke?
    Skrå flyes 2x10 ca 9-10kg
    Smal benkpress ca 40kg

    Torsdager:
    Knebøy 5x5 ca 70kg
    beinpress 2x10 ca 70kg
    utfall i smith 2x10 ca 40kg
    strake mark 5x10 ca 70-80kg
    lårcurls 2x10 ca 35-40kg

    Fredager:
    Militærpress 5x5 ca 40-45kg
    side hevninger 3x10 ca 7kg
    stående tåhev 3x10-10 ca 120kg
    sittende tåhev 3x10-15 ca 40-45kg

    I tillegg har jeg en 10 min med gåing/jogging på slutten av hver dag for og prøve og holde fettprosenten litt under kontroll

    her er noen bilder av hvordan jeg er nå. Begynner og få et greit grunnlag nå. Prøver og spise så mye som muligt og så sunt som muligt. Jeg er klar over at jeg må bli litt "feitere" og komme meg mer opp i vekt før jeg kan begynne og konsentrere meg på lav fettprosent.
    Når jeg starta i februar veide jeg 69kg, nå varierer det fælt alt fra 78-83kg! da har jeg veide meg alle gangen om morgenen før frokost og alle gangen med kvelds på samme tid osv.

    Personligt syns jeg at jeg har fått en litt breiere overkropp og at rygg og skuldre er blitt bedre, bryst er blitt bedre osv. Men det er MYE og ta i her  Grin Men er sånn greit fornøyd med dette på litt under et halvt år... Hvordan blir det om 3-5 år fra nå?  :Smiley









    posering er no drit  Tongue  Kan ikke noe lage en manual om hvordan? hehe....

    Vell en ting til er det at heg føler meg litt "ubalansert" tenker da spesielt på benkpress, selv om jeg aldri har gjort denne øvelsen før så synes jeg det at tricepsene ikke klarer og følge med og at bryst musklene ikke "sliter seg ut" Regner med at om jeg fortsetter så vil tricepsene komme seg opp slikt at bryst og triceps får trent seg likt...




    10  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvorfor skjer det ikke noe snart???? på: 26. juni 2007, 11:31
    jeg vil si at du trener for mye, man tir ons tor blir for tett mener jeg. mandag tirdag, fri onsdag og så trene igjen torsdag og fredag. Restitusjon er også veldigt viktigt. Jeg ville prøvd RYP som noen her anbefaler, det er et bra programm Smiley
    11  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Treningsprogram, 2 eller 3-splitt?! på: 26. juni 2007, 11:22
    Bein er veldigt viktigt! Mange som "driter" i denne øvelsen. Selv har jeg en helt egen dag til Bein. Trener en bein trener en automatisk overkropp på en måte, for en øker blodomløpet og hjelper all testoen som ligger der nede til og komme opp...
    12  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Spørsmål om øvelser - brede dips og markløft på: 26. juni 2007, 00:05
    jeg tar stående roing med stang fra før... Ja jeg vett.. Men med 5x10 og lettere vekter så funker det supert... kjenner musklene bak i ryggen jobber fint osv... Og jeg har ingen verk i ryggen Smiley
    13  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Spørsmål om øvelser - brede dips og markløft på: 25. juni 2007, 23:48
    probleme er at det funker ikke slikt. Jeg kan fint klare løfte over 100 men ryggen gir etter pga skivene i ryggen... Sad Så jeg tror jeg skal kjøre som jeg gjør nå, det fungerte bra. Men angående brede dips, hva med hantlepress eller sånn wire cross?
    14  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Spørsmål om øvelser - brede dips og markløft på: 25. juni 2007, 21:33
    Prøvde med 5x10 og 80Kg på mark i dag. Følte jeg fikk bedre utnyttelse av denne øvelsen da... Tror jeg skal kjøre slikt...
    15  Trening / Forum for nybegynnere / Spørsmål om øvelser - brede dips og markløft på: 21. juni 2007, 00:29
    Holder på med nytt programm som jeg har holdt på med en stund nå, tar det veldigt litt og øver helst for teknikken sin del for og få alt rett, da det er mange nye øvelser i dette programmet.

    Og i programmet står det ikke skift ut noen øvelser eller øk med flere øvelser eller rep.

    Så på brede dips så er hovedproblemet nå at de ikke har slikt der jeg trener. Så Hvilken øvelse kan jeg bruke som en erstatning til denne? Prøvde meg på skrå nedoverbenk uten noe stort hell det ble mye kaving og streving og jeg fikk ikke konsentrert meg om muskelgruppen jeg skulle trene. Så hva kan jeg ta som en god erstattning? Kanskje 2 andre øvelser? eller blir det veldigt feil?

    Så har vi markløften da. Her skal jeg ta 5x5 og dette er liksom hovedøvelsen den dagen. Og problemet mitt er at jeg fint kan klare løfte mye men ryggen min sier noe annet. Tar jeg og pusher meg skikkeligt her med mye vekter så ryker ryggen og jeg er frakked i et par dager (ikke kjekt) Så nå trener jeg med 70-80kg som i grunn ikke er mye i det hele tatt, men da får jeg ikke vondt i ryggen, men kjenner at jeg får trent litt her. Men hva med at jeg tar 5x10? med slike lette vekter? Kan det være bedre? Kanskje ta 5x10 og ta 60-70kg for ryggen sin del?


    Så til slutt så lurer jeg på noe helt annet. Jeg har 1-2 skiver (husker ikke helt i farten) som den ene er for kort og den andre er slitt. Og etter en trafikkulykke har jeg slete mye med rygge, trening har gjort at jeg nå kan fungere normalt minus et par dager som kommer og går men som blir sjeldnere og sjeldnere. Men jeg må hele tiden prøve passe på at jeg gjør ting rett og ikke er så "impulsiv" som jeg egentligt er og tar ting på sparket. For slikt kan koste meg 2-3 totalt liggende dager...
    Så vil jeg noen gang kunne bli så god i ryggen av trening at jeg kan slippe og begymre meg for og ta litt for hardt i, i dagliglivet? Eller vil jeg altid måtte passe på?  Cry 
    Synes det er rimeligt kjipt og altid passe på og ikke kunne gjøre det jeg liker. F.eks måtte droppe snø i år. Elsker og stå på slalom og herje nedover bratte offpist løyper, det kan jeg bare glemme... Samme med Motorcross og lignende hvor en får harde smell ved landinger osv. Og alt annet som jeg herjer med også... Kommer ikke på alt i farten...
    Sider:
  • 1
  • 2
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!