Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 88
  • 1  Trening / Styrkeløft / Sv: Craze PWO på: 25. juni 2012, 15:15

    På denne siden står også følgende om innhold: Vitamin C: 250mg per skopa
    Proprietary Blend*: 4580mg
    Övrigt: 470mg

    *Kreatin monohydrat, trimetylglycin (Betain), L-Citrullin, Dendrobex (Dendrobium-extrakt från stjälk koncentrerat för alkaloidinnehåll såsom dendrobin, dendroxin, dendramin, B-Fenyletylamin, N,N-Dimetyl-B-Fenyletylamin, och N,N-Dietyl-B-Fenyletylamin), B-Fenyletylmin HCl, Citramine (Extrakt från frukten Citrus Reticulata koncentrerat för N-metyltyramininnehåll), koffein.

    Extraktet Citramine innehåller antagligen även synefrin och extraktet Dendrobex innehåller antagligen MAO-inhibitors.

    Personlig ville jeg aldri tatt sjansen på noe som oppga å inneholde 470 mg med "Øvrigt", og ordlyden "inneholder antagligen...." gir heller ingen stor trygghetsfølelse. Men så ville jeg heller aldri vurdert kosttilskudd som inneholdt noen form for stimulerende midler, det tror jeg gir en slags "avhengighetsfølelse" fordi man etterhvert sikkert vil føle seg uopplagt hver gang man må klare seg uten disse midlene. Craze inneholder forøvrig også koffein, et stoff som pr i dag ikke er forbudt, men som overvåkes og kan komme tilbake på forbudslisten igjen. (Ble tatt ut av listen ca 1998)
    2  Trening / Styrkeløft / Sv: Craze PWO på: 25. juni 2012, 11:37
    Inneholder ingen ulovlige stoffer såvidt jeg vet, men det inneholder et stoff som slår ut som Amfetamin på en dopingsprøve. Er ett av topp produktene på Narko Nord sine lister

    Amfetamin og tilsvarende stimulerende midler (gruppe S6) er forbudt i konkurranse. Det innebærer vel sannsynligvis underforstått at det ikke er forbudt utenfor konkurranse vil jeg tro. Men hvordan vet du hvor lang tid akkurat din kropp bruker på å kvitte seg med alle spor av stoffet? Inneholder Craze stoffer som kan gi utslag som amfetamin på test bør ingen ta sjansen etter mitt syn. Spis mat og fokuser på treningen  Wink
    3  Trening / Styrkeløft / Sv: Craze PWO på: 25. juni 2012, 11:12
    Takk for godt svar Smiley

    Spørsmålet mitt var egentlig følgende: Er "Craze" lov under trening, så lenge det IKKE er i kroppen under konkurranse? Det er nemlig DETTE jeg har fått inntrykk av.

    Jeg kjenner ikke Craze og aner ikke hvilke stoffer det inneholder. For å finne ut det må du sjekke alle ingrediensene de oppgir at dette inneholder (og som tidligere sagt kanskje ikke sier hele sannheten....) opp mot dopinglisten på andidoping.no. Under hver medikamentgruppe finnes det utfyllende informasjon. Mange av stoffene på listen er forbudt både i og utenfor konkurranse, men noen grupper/undergrupper er forbudt kun i konkurranse.

    JA. Så lenge du ikke er under rutinemessig kontroll via et forbund utenom konkurranse.

    Er noe ulovlig, så er det ulovlig uansett om du blir testet eller ikke. Alle som er medlem av idrettsforbundet gjennom et særforbund (i dette tilfellet styrkeløftforbundet) kan innkalles til dopingkontroll også utenfor konkurranse. Sjekk hva som er lov, å vurdere dette ut fra risikoen for å bli testet er galskap, og å bruke noe som er ulovlig for idrettsutøvere når du driver idrett er galt uansett hvordan du snur og vender på det.
    4  Trening / Styrkeløft / Sv: Craze PWO på: 22. juni 2012, 10:11
    Det største problemet med kosttilskudd av ulike slag er at det kan inneholde noe mer enn det som står på boksen. (I de fleste tilfellene fordi det kan forekomme forurensning fra annen produksjon i de samme maskinene, men bevisst tilsetning for å oppnå rykte om god effekt har visstnok også forekommet). Det er du som utøver som er ansvarlig for å ikke ha ulovlige stoffer i kroppen, så du har liten mulighet for å komme noen vei i ettertid mot en produsent av tilskudd hvis prøven avslører ulovlige stoffer, i alle fall for en vanlig stakkar som de fleste av oss med begrenset tilgang på ressurser og stjerneadvokater. En dopingdom er særdeles uønsket på rullebladet for en idrettsutøver, og den vil hefte ved ryktet ditt videre uansett hvor uskyldig du selv vet at du er.

    Det betyr at hvis du er det aller minste i tvil, bør du stå over tilskuddet!

    Selv om tilskuddet kanskje er produsert i Norge og/eller av tilsynelatende pålitelig produsent, er det ofte sammensatt av ingredienser de har fått fra ulike leverandører. Det er vanskelig å ha full oversikt over alle underleverandører og hvem som eventuelt produserer legemidler eller annet som inneholder stoffer som er ulovlige for idrettsutøvere. Noen ytterst få produsenter/leverandører er visstnok villige til å utstede forpliktende garanti for innholdet. Prøv å finne en av disse hvis du mener du har behov for kosttilskudd.
    5  Trening / Styrkeløft / Sv: Ryggvondt ved knebøy/markløft på: 19. april 2011, 09:48
    Mitt klare råd er at du de første årene med "de tre store" alltid gir deg hvis du kjenner du begynner å jukse med teknikken. Gå ned på reps og/eller kilo til du greier å holde teknikken gjennom hele settet. Føler du at du da har fått presset musklene for lite, så finn heller en trygg støtteøvelse du kan tyne ut det siste i etter hovedøvelsen. Teknikk-uvaner man legger seg til tidlig er vanskelige å bli kvitt, hvis du lar dem slippe til før teknikken sitter skikkelig automatisert har de en tendens til å dukke opp hver eneste gang det blir tungt senere også. Da kan du på sikt pådra deg helt unødvendige skader.

    Prøv å finne noen som kan kikke litt på deg på trening. Og som kan "hakke" på deg med en gang du begynner å slurve  Wink
    6  Trening / Styrkeløft / Sv: Vanlig mark Vs Sumo mark på: 13. mars 2011, 13:59
    Rising bar er etter mitt syn gørrkjedelig å se på hvis ikke løfterne er veldig jevne. Da ser du smme løfter komme inn 3 ganger på rad, med ekstra tidstillegg av den grunn. Dermed tar stevnene uendelig lang tid. Bare se på vektløfting. Løftene er artige å se på, men de 3 minutters pausene der du ikke har annet enn en stang på gulvet å se på.... Hvor spennende er det?  what Og hvor spennende er det å se de første løfterne som kommer når du vet at de beste løfterne bare såvidt har begynt å varme opp? En annen ting er at hvis tunge, sterke løftere skal løfte sine 3 tunge knebøy rett etter hverandre er det grunn til å anta at bare det første blir et skikkelig godt løft.
    7  Trening / Styrkeløft / Sv: Hvilken IPF stang vil du eller din klubb kjøpe neste gang? på: 17. januar 2011, 10:23
    Eleiko hvis jeg har noen påvirkningskraft. Uovertruffen holdbarhet. Jeg har dårlig erfaring med noen av de andre stengene, både når det gjelder feilplassert rilling som eter biter av leggen i klassisk markløft, og når det gjelder for mye svikt som dreper stabiliteten i walkout'en i knebøy. Og teflonhjernen husker ikke hvilke stenger som hadde hvilket problem......
    8  Trening / Styrkeløft / Sv: Idrettsprisen 2010 - Stem på Carl Yngvar Christensen på: 28. desember 2010, 15:23
    Velfortjent stemme avgitt. Jeg fikk også bare feilmelding på sms-funksjonen, men avstemmingen på linken ser ut til å virke.
    9  Trening / Styrkeløft / Sv: Grepsbredde benkpress på: 25. desember 2010, 23:35
    På en styrkeløftstang er det 81 cm mellom ringene. På en vektløfterstang er det mer. Regelen i styrkeløft er at du skal "dekke begge ringene", dvs ikke bredere grep enn pekefingrene på ringen.

    Kan holde utenfor ringen, men grepsbredden skal ikke overstige 81 cm, så det gir litt skjevt grep.. Wink
    Denne regelen er brote fra og med 1.januar 2011, den ble tatt bort på kongressen i november. Selv om du holder skjevt grep kan du nå ikke lenger holde utenfor den ene ringen.
    10  Trening / Styrkeløft / Sv: Nye vektklasser. Kvalifiseringskrav? på: 08. desember 2010, 11:31
    Det er ikke satt opp nye krav enda, såvidt jeg vet. Men kvalifiserer du deg før nyttår gjelder de gamle vektklassene og de gamle kvalifiseringskravene. Har du klart kravet i en klasse i år, er du også kvalifisert for NM 2011 selv om klassene blir endret og du må stille i en annen klasse enn du kvalifiserte deg i.
    11  Trening / Styrkeløft / Sv: De nye reglene på: 23. november 2010, 09:00
    Det betyr at man står igjen med regelen slik den var før; man skal stå rett og med strake knær. I praksis blir det sannsynligvis liten endring i dømmingen, men det er opp til dommerne å vurdere om de mener man står rett. De 15 gradene ble lagt til for noen år siden for å hjelpe dommerne å vurdere hva som er rett/strak, men ettersom de færreste er utstyrt med vinkelmåler i øyet bidro det bare til større forvirring.
    12  Trening / Styrkeløft / Sv: VM Junior på: 03. september 2010, 09:31
    At lille Norge (selv om vi ikke liker å se på oss som små så bor det jo faktisk ikke så mange mennesker på denne lille, langstrakte, opprevne fjellknausen vår) har så mange unge løftere som er så gode at de tar medaljer i VM på en dårlig dag er faktisk HELT FANTASTISK! Det er all grunn til å bøye seg i støvet av beundring for de fantastiske talentene som finnes, og ikke minst det enorme treningsarbeidet som er lagt ned  Bow Bow Bow

    Gratulerer til alle som har vært i ilden hittil, mange flotte løft og store prestasjoner! Gleder meg til fortsettelsen!  Cheesy
    13  Trening / Styrkeløft / Sv: VM Junior på: 31. august 2010, 14:43
    Det er ikke det som står i det reviderte tidsskjemaet, men det er tydeligvis sånn de gjør det likevel. For nå starter de benk. Mine muligheter til å få se Tuttas løfting krympet dermed betraktelig  furious
    14  Trening / Styrkeløft / Sv: Sterk 60 åring på: 30. august 2010, 13:46
    Sikker på det ikke var hennes svigerdatter, Elena? Konen til hennes sønn som vi også så på filmen som hennes trener? Hun testet positivt omtrent på den tiden, og på nytt i 2006 så hun er nå livstidsutestengt...
    15  Trening / Styrkeløft / Sv: Markløft sokker på: 01. juni 2010, 15:44
    I følge regelboka skal sokkene som brukes i markløft "dekke og beskytte skinnleggene." Det betyr at hvis sokkene stopper et godt stykke ned på skinnleggen er de for korte til å bli godkjent. 15 cm nedenfor kneet høres helt klart ut til å havne i den kategorien  Wink
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 88
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!