Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 298
  • 16  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: proteiner på: 27. oktober 2010, 21:42
    http://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=92843.0
    i denne sies det altså 2-3g pr kroppsvekt, men du taper ikke noe på å innta 3,5g pr kg KV, så jeg mener du kan ha kostholdet som du hadde det før, har ikke sett over antall carb osv, men hvis det stemmer fra unknown soldier at du inntar 230-250g så kan du fint ligge på dette.

    EDIT: ser unknown soldier har lagt ut denne, aner ikke om han selv har skrevet den??? men isåfall ser det ut til at du (unknown) har skiftet mening eller fått mer kunnskap...

    Ja, jeg som har skrevet det. Har lest sykt mye om proteinbehov, og som den meta-analysen mine antakelser er basert primært på, er en studie som har tatt for seg de fleste seriøse studier som er gjort på tungt styrketrenende. Som jeg skrev både i det innlegget du refererer til, og som jeg sier nå er 2,5 omtrent det stedet effektene av protein avtar såpass mye at det ikke er nødvendig med mer. Jeg skrev tidligere 2-3gram, og ja, om man er Arild Haugen eller Bergan eller andre med meget stor muskelmasse og treningsmengde, klart at helt opp til 3 gram kan være nødvendig. Det vet faktisk ikke forskningen så mye om. Forskningsrapportene som tar for seg proteinbehovet for styrketrenende sier at disse er atleter. Men om de virkelig er store sterke atleter vet jo ikke jeg. Får bare anta at de er rimlig godt trente.

    Du må også huske på at effekten av proten på muskelbygging avtar jo større inntaket er. Du kan si at hos at individ A, som trener så og så mye, vil 1 gram pr kg kroppsvekt gi 70% av mulig muskeloppbygging 2gram pr kg kroppsvekt gi 95% av mulig muskeloppbygging. 2,5% vil kanskje gi 99%, 2,6- 99,5% 2,7 - 99,6% osv..Så selvsagt vil det være litt bedre og få i seg litt for mye enn litt for lite, men i virkeligheten så vil du sannsynligvis ikke merke noen forskjell, hverken i styrke eller volum om du spiser 2,5 eller 3.

    Og som jeg så vidt var inne på; Behovet for proteiner øker med økende muskelmasse. Dvs, at selv om tommy thorvildsen og Arild Haugen sier at man MÅ spise 3-4 gram proteiner, så kan du være ganske sikker på at det ikke gjelder deg, eller meg på 70-90kg med 30-50kg muskelmasse. Dette er muskelberg med 50-60% (mer?) muskelmasse enn oss vanlig dødelige. Klart de trenger mye mer proteiner. Dette står imidlertid ikke i veien for dem, da de pusher proteinpulver, og peker på seg selv og sier, ja, men jeg spiser 40 gram proteiner pr kg kroppsvekt hver dag, og se hvor stor jeg er!
    17  Trening / Skader og Smerter / Sv: Brennpunkt "Steroider" verdt å se. på: 27. oktober 2010, 21:31
    Hvorfor i huleste kaller du motorsyklister for kriminelle!!! 'Kriminelle motorsyklister' bør ikke nevnes i samme ordelag! 99% av alle som kjører mc er ikke-kriminelle Angry



    You serious? Det var en mytebasert generalisering..
    18  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: proteiner på: 27. oktober 2010, 16:22
    hei! gutt 16 her Smiley veier idag 72 kg og 173cm høy btw.

    får i meg en del proteiner via mat, her er min matplan:

    Frukost:   08:20:  90g havregryn, 2dl melk, 30g protein i 2dl vatn. C-vitamin, vit-multi og vitaminbjørn
    Skule:   12:10:  3 rugbrød + fårepølse
    Før trening:   14:15: 100g havregryn i 3dl mjølk, 20g protein i shake, 2 litago og bcaa
    Rett etter trening:   17:00:  Shake med 40g protein og 75g karbohydrat, en banan
    Middag:   17:30: kylling, fisk eller karbonadedeig, + bcaa
    Mellommåltid:  21:30: risensgrynsgraut, omelett eller gryte
    Kvelds: 22:30: 3 varmbehandlet egg
    Før senga:  2 kapsler zma

    det jeg lurer på er hvor mye proteiner er nødvendig og går mye av proteinet isåfall ut urinene? jeg trener 1,5 t 4-5 ganger i uka.. er slik jeg spiser. i tillegg inntar jeg 90g pulver ? 70-75g protein

    Grovt regner spiser du ca 230-250gram proteiner i døgnet. Du nermer deg 4 gram proteiner pr kg kroppsvekt, og ja, det blir en dyr urin, og såpass store mengder som 4 gram kan i lengden/over tid til og med være skadelig for nyrene. Proteinet går ikke direkte ut i urinen. Alt protein taes opp i tarmen. Men dersom for stor andel av energien din er protein, vil mye gå med til energiomsetningen fremfor å brukes i musklaturen. En viss mengde energi, deriblandt protein, MÅ brukes i energiomsetningen. Bare en liten del trengs for muskeloppbygging, omlag 1gram protein pr kg kroppsvekt hos normale, og opp til 2,5g pr kg hos meget seriøst trenende kroppsbyggere og styrkeløftere. Dvs, at om du trener svært hardt, vil cirka 1,5g pr kg, for deg, ca 100 gram protein omdannes til energi, eller fett, alt ettersom hvordan energiforbruket/inntaket er.
    19  Generelt / Åpent forum / Sv: Klimabløffen på: 27. oktober 2010, 16:16
    Så lenge verden ikke går under så lenge vi lever, kan vi gi faen.

    Godt sagt. Ironisk nok er det holdningen til de fleste mennesker.
    20  Trening / Skader og Smerter / Sv: Brennpunkt "Steroider" verdt å se. på: 27. oktober 2010, 16:12
    Problemet er ikke AAS, men heller mangel på apperat rundt brukere. Dårlig lovgivning er det også, og på den måten undermineres problemet. Ulovlig å selge, lov å bruke, er jo en helt absurd lov. Og som alle andre narkotikum, alkohol, tobakk etc, bidrar ikke forbud til redusert forbruk. Så den eneste riktige tingen man kan gjøre er å selge det lovlig(statsregulert) og opprette et apperat som kan gjøre det sikrere for folk å dope seg. At man kanskje vil se en liten økning i folk som vil bole seg? Meget mulig, men hva så? Kan man holde det under kontroll ved at det ikke er noen skam og spørre helsepersonell om direkte spørsmål som injesering, dosering osv, vil man sannsynligvis oppnå mindre samfunnsmessige utgifter.
    Problemet er at som vanlig nekter det etablerte å innse at det er et stort problem, og antar at det er en liten gruppe kriminelle motorsyklister, fremfor å innse at det er en haug med normale, usikre tenåringer og eldre på feil retning i livet. Og istedet for å prøve forebyggende arbeid, ta tak i problemet feier man det under teppet og holder i live myter om mindre pikk, aggresjon og digre muskler uten noe arbeid.
    Sannsynligvis er det helt ufarlig med kontrollert bruk. Problemet er jo bare at når ting er ulovlig og hysj hysj så må folk få råd fra andre idioter. Og det er da det kan bli farlig.

    Men det er i stor grad hele den etablerte politikken som er feil. Alle rusmidler burde være lovlige, slik at det offentlige kan tjene penger på det, og bruke mye av pengene på forebygging, kunnskapsformidling og holdningskampanjer. Bare se hvor bra tobakkskampanjene fungerte, helt utrolig egentlig. Folk skal av prinsipp få lov til å gjøre hva de vil, men som med tobakksrøyking, skal det også kunne bli stemplet som totalt "harry" og idiotisk. Det samme kunne man lett gjort med anabole steroider. For det ER jo jævlig harry med en såpass kroppsfiksering som enkelte har. De fleste finner ut det når de nermer seg tredve Smiley
    21  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Hvilken melk er best? på: 25. oktober 2010, 14:33
    Har tenkt på noe..

    Inneholder brystmelk mye protein?  biggrin

    På tide å flytte hjemmeifra? Smiley
    22  Generelt / Åpent forum / Sv: Klimabløffen på: 22. oktober 2010, 13:45
    Ingen anelse. Som sagt, er ikke spesielt interessert i klimaspørsmålet. Det eneste jeg vet er at uansett om man kommer frem til oppvarming eller nedkjøling, vil det bli brukt i politikken for å presse enda mer skatter og avgifter ut av oss, til et korrupt og manipulerende system.

    Appropo konspirasjoner; kom over en "forsker" som påsto at oljeutslippet i mexicogulfen hadde interagert med gulfstrømmen slik at gulfstrømmen nå hadde stoppet opp. Dette vil, i følge denne fyren føre til en ny istid innen 1-3 år. Kanskje derfor det er så kaldt på sørlandet nå!?? Cheesy
    23  Generelt / Åpent forum / Sv: Klimabløffen på: 22. oktober 2010, 11:35
    LOL. en som påstår han er totalt uinterresert i klimaendringer ville ikke svart på et innlegg, og iverfall ikke slik som du har med god innlevelse. HAHHAHA..

    Ellers da går det bra med treningen ?`er økonomien på plass ?



    http://www.dagbladet.no/2010/10/22/nyheter/miljo/klimaendringer/arktis/13954036/

    Paradoksalt nok har forskerne funnet tegn til at varmere vær i Arktis forrige vinter kan ha ført til mer snø og strengere kulde i USA og Nord-Europa.

    Fenomenet har sammenheng med vindsystemer som endrer seg når temperaturen stiger på toppen av kloden. Vanligvis ligger kald luft stabilt i Arktis i vintermånedene, men i fjor høst begynte det i stedet å blåse fra nord til sør.

    Ikke varmere overalt
    - Global oppvarming betyr ikke bare at det blir varmere over alt. Oppvarmingen skaper slike komplekse situasjoner, sier havforsker Jim Overland.



    Sånn. Nå kan du legge deg litt tidligere om kvelden, og slutte å være så redd for alle mulige konspirasjoner.
    24  Generelt / Åpent forum / Sv: Klimabløffen på: 21. oktober 2010, 22:30
    Tidligste snøfall på 37 år i Bergen.

    De siste 60 årene har det bare snødd i Bergen i oktober fire ganger, i 1955, 1973, 1997 og nå i dag.

    Snø på bakken før den 21. oktober har det ikke vært på 37 år, da snøen kom allerede 17.

    http://www.bt.no/vaer/Tidligste-snoefall-paa-37-aar-i-Bergen-1178696.html


    HAHAHHA, global oppvarming for life


    Enig i at det er overdrevent hysteri, som selvsagt utnyttes politisk. Men lokale variasjoner forekommer uansett oppvarming/nedkjøling eller ei. Hva med at nordområdene gradvis har smeltet de siste 100 årene? Nå kan man kjøre fraktskip igjennom/rundt, og man kan snart drille olje der. Isen har definitivt smeltet som følge av oppvarming. Om det er havstrømmer, lokale forandringer, CO2, forandringer i magnetfelter, eller hva som helst, så skjer det jo.

    For øvrig er jeg totalt uinteressert i klimaendringer, og det burde du være også. Det skjer så mye annet på politisk/økonomisk/ressursmessig nivå om dagen at det blir helt banalt, og totalt avsporende å kjempe for nebb og klør for eller i mot global oppvarming slik som du gjør. Personlig tror jeg at hele opplegget kan være en avledningsmanøver for main stream at økonomien går dårlig og at oljepumping snart blir så utilgjengelig og dyrt at vi går inn i en dypere økonomisk krise enn vi har sett noen gang. Så ta heller og kom i form, skaff deg hagle-lappen, survival skills, småbruk what ever, og GJØR noe, fremfor å sitte her og tulle om global oppvarming
    25  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Glemte å ta med meg kreatin på: 19. oktober 2010, 12:17
    Han sa jo ingenting om hva han trente, kanskje han allerede går på balett :O

    Btw, honnør

    Er jo slik ironi ungdomman nå til dags lika, er det ikke? Smiley
    26  Generelt / Åpent forum / Sv: hvordan kan jeg bli mere utadvent ? :/ på: 19. oktober 2010, 12:15
    Du veit vi lever jo i Norge, der for man ikke hjelp før man har brukt lang tid med kjemping med nebb og klør...Tongue Synes også det er høl i hodet at foreldrene ikke har satt seg mere inni syndromet og de ikke har søkt om hjelp til opptrening. Han skal ha krav på det!

    For min del kommer jeg til å tvangs innlegge mora mi på gammle hjem den dagen hun ikke fungerer til å klare seg selv, hun er så sta og egen så hun orker ikke jeg å streve med dag inn og dag ut da:P hehe



    Jeg kommer nok ikke til å ha svigers i eventuell fremtidelig kjellerleilighet jeg heller nei Smiley Men man får i det minste ha baller nok til å innrømme at man er en kynisk jævel, for det er vi alle mennesker! Så tar man det månedlige besøket med et smil om munnen.
    27  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Glemte å ta med meg kreatin på: 19. oktober 2010, 11:25
    NEEEI!

    Nå må du starte helt på nytt!!! Alt du har trent opp til nå er bortkastet. Kan like gjerne starte med balett.
    28  Generelt / Åpent forum / Sv: hvordan kan jeg bli mere utadvent ? :/ på: 19. oktober 2010, 11:23
    Hehe nei. Jeg har faktisk sinnsykt god selvtillit. Jeg er ikke sjenert ellerno. er bare at jeg sliter med å være utadvent liksom. være omgjengelig med andre. kan nevnes at jeg har asperger syndrom. Det som er synd er at vi vet alt for lite om dette. Jeg aner faktisk så vidt hva dette er. Foreldrene mine vet helelr ikke det.

    Problemet med å ha asperges er vel, som jeg har skjønt, manglende evner til å forstå sosiale koder/interaksjoner. Om man mangler empati, som Aslak nevner, høres forferdelig ut, men det er vel en viss sannhet i det også? Det jeg har lest om aspergere som klarer seg bra, er at de må lære seg hvordan de skal reagere på ting for å "virke normale". Man spiller et lite skuespill, om du forstår? Du sier og gjør visse ting, som andre gjør, selv om du ikke helt skjønner hvorfor, for å opptre normalt. Ikke dermed sagt at man ikke skal være seg selv, men ALLE har vi mindre gode egenskaper vi godt kan døyve.

    At foreldrene dine ikke har satt seg inn i diagnosen din høres jo helt surrealistisk ut. Mon tro om det ikke er DE som mangler empati! Jeg foreslår uansett at du derfor tar ansvar selv, og leser så mye du kan om diagnosen. Trodde dessuten man fikk oppfølging? psykolog? veiledning osv? Men ikke ta det så tungt. Vi lever uansett i et samfunn der empati og medfølelse bare er oppkonstruert. Vi er alle egoistiske jævler. Bare se på alle som sender foreldrene sine til å leve sine siste år på forferdelige sykehjem, bare for å slippe å ha noe med de gamle beinrangla å gjøre. Tvi tvi Smiley
    29  Generelt / Loggbok Online / Sv: Damn it feels good to be True! på: 12. oktober 2010, 17:49
    Nå legger du litt mye i hobbyen din igjen True? Livsstil, hardcore, lets get it, etc etc etc? " Relax your mind, and let your body be free" 

    Epmd
    30  Generelt / Saker fra media / Sv: Jan Thomas innrømmer steroidebruk på: 11. oktober 2010, 23:30
    Hvor gammel er du Unknown_Soldier? ... Må si jeg mistet litt respekt når jeg ser hvordan du ter deg i diskusjoner. Men det kan jo hende dette var et engangstilfelle?

    Kvikksanda er allerede tråkket i... Vil tro at disse diskusjonene, slik som de har blitt utbredt, heller hører hjemme i "Åpent Forum" eller Off Topic seksjonen. Det er jo helt tilsynelatende klart og åpenbart at folk prøver å skaffe seg et ekstra sett med eazy honnører.

    Er tiss år gammel. Du da Drillo?
    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 298
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!