Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 28
  • 1  Trening / Skader og Smerter / Melkesyre rygg på: 04. mars 2018, 18:00
    Hei.

    Usikker på om melkesyre er riktig begrep her men det er det første som slår meg.
    Jeg opplever det av og til i korsryggen, I det siste har det vært mye av det og jeg har trent svært lite over en lengre periode. Er ellers godt vant med denne type trening, har trent i 12 år.

    Det kan komme ganske fort, under oppvarming. Får en sinnsyk pump i korsryggen, den blir verre og verre. Ryggstrekkerne i korsryggen blir knallharde og korsryggen blir ekstremt sliten. Er fortsatt snakk om oppvarmingsstadiet. Kan også forverres særlig om jeg driver å henter/flytter på vektskiver mellom settene. Kjenner jeg ikke orker stå eller holde meg oppreist, men leter bare etter et sted å sitte for å hvile korsryggen. Har funnet ut at det å sitte på en benk med skrå ryggstøtte eller evt legge meg ned på en flat benk hjelper. Da forsvinner pumpen, smertene og slitenheten i løpet av sekunder.

    Når jeg reiser meg opp igjen og begynner gå rundt før settet, så kommer dette tilbake igjen...
    Må ofte skynde meg å løfte før det kommer tilbake for fullt..

    Hva kan dette være?
    2  Trening / Skader og Smerter / Sv: Markløft, smerter, sårhet på: 11. august 2017, 23:50
    Takk for svar.
    Jeg har løftet i 12 år men disse smertene har oppstått nå i sommer. Tror ikke jeg har feil på stillingen, men jeg har kjørt saktevarianter av markløft og dette gjorde jeg på relativt tunge vekter i 3-4 uker. Jeg mistenker at dette utløste disse problemene.
    Nå har jeg sluttet med dette, men smertene er der..
    3  Trening / Skader og Smerter / Markløft, smerter, sårhet på: 04. august 2017, 17:22
    Hei.

    Har i senere tid slitt med strålende/ilende smerter i øvre del av korsrygg etter markløft. Smertene kjennes kun når jeg bøyer meg fremover eller simulerer et løft/oppspenn, og prøver dra. Da river det skikkelig i "ryggsøyla og ut på hver side" i det området.
    Hvis jeg sitter i en bil og prøver å presse seteryggen bakover med øvre del av ryggen min, så river det i korsrygg og samme type smerte/sårhet kjennes. På det verste er det nesten som om en bøyd, nedover-bevegelse (strakmark) foregår hakkvis når overkroppen er rundt 45 grader og senkes videre ned. Vet ikke om det er jeg som trekker meg eller er redd for stillingen, eller om det er musklene som er utslitte. Smertene oppleves som en "tannpine" når du tygger på feil tann.

    Hvis jeg bøyer meg frem, litt som i strakmark og senker overkroppen gradvis, så kommer smertene. Men hvis jeg kutter spennet og krummer ryggen bare littegrann i den posisjonen, så forsvinner mye av smertene. Det samme gjelder på tur opp.

    Har prøvd meg på noen treningsøkter selv om jeg har kjent slike smerter om dagene. Det har resultert i at jeg har avsluttet økta under oppvarming da jeg ikke har fått opp 60% av RM. Smertene har økt med vekten på stanga og jeg føler meg veldig, veldig svak.

    Prøvde også å kjøre knebøy, men der kommer smertene på samme måte i det jeg senker meg og overkroppen går litt frem/spennes opp på tur ned.

    Gjorde også et lite forsøk med beinpress, men der rev smertene fryktelig i det jeg var på det dypeste (lår mot mage, 90 grader ca). Selv bare med småvekter.

    Jeg har testet litt forskjellige øvelser f.eks ligge på rygg og løfte et bein rakt rett opp i lufta og slike ting. Kjenner ingen ting da. Har generelt god bevegelighet og kan stå med rette bein og ta i gulvet med håndflatene uten noe problem eller smerter.

    Er det noen i dette forumet som har innspill på hva smertene kan dreie seg om?
    4  Trening / Styrkeløft / Bunnposisjon mark på: 24. februar 2016, 17:17
    På hvilke ulike måter kan man bygge en sterkere bunnposisjon i markløft, da mtp styrke i underkropp?

    Vet f.eks at markløft med bredt grep styrker bunnen, men dette tar jo hovedsakelig ryggstrekk.

    Strakmark tar jo riktig muskulatur, men igjen så simulerer det en teknikk som ryggdominante løftere ofte har, som igjen blir litt det motsatte av hva jeg ønsker.
    5  Trening / Styrkeløft / Grep i mark på: 04. desember 2015, 22:11
    Har alltid løftet med mix grep men har i de senere år prøvd litt med reimer men opplever at løftet blir tyngre.
    Antar jeg må en cm eller to lavere med hofta med mix grep, men selv om jeg bevisst går lavt med reimer så blir det uansett tyngre....
    Er ikke flink til å trekke skuldre bak hverken med mix grep eller reimer, så hva kan årsaken være?

    Dette gjelder egentlig for vanlig mark og mark på kloss.

    Mark fra kloss, der føles reimer mer naturlig og sterkere enn bruk av mix grep.... Hva er sammenhengen?

    (Ser bort i fra grepsstyrke her - er resten av kroppen som mister styrken)
    6  Trening / Andre Treningsaktiviteter / 135 kg og trener innsiden på: 17. november 2015, 22:25
    Jeg løfter stort sett tungt, har lagt på meg mye vekt i løpet av de siste årene og styrken har økt. Men samtidig vokser magen og jeg merker at pusten ofte tar meg raskere enn noen gang før.

    Jeg jogga en del tidligere, spilte noe håndball for et par år siden og jeg raste ned i vekt.... Nå ønsker jeg å i tillegg til styrke trene alternativt for å styrke hjertet samt bedre utholdenheten. Har forsøkt smått med motbakke gange... Skal ikke mer til.. Men nå vet jeg ikke om jeg kommer til å rase ned i vekt igjen, ønsker ikke det. Hvordan bør jeg trene for å unngå i miste vekt og styrke men samtidig forbedre "innsiden"?
    7  Trening / Skader og Smerter / Sv: Strekk/betennelse i hofte på: 11. april 2015, 22:28
    Okok - takk for linken. Ja jeg tror det kan være snakk om nerve.. Altså, jeg har veldig "god" erfaring med betennelser og de har alle kommet fra trening. Både skuldre, overarmer, legger, kne og nå hofte. Felles for alle har vært en ilende fæl smerte som var umulig å lokalisere.
    Akkurat som i hofta, så kan jeg vel egentlig ikke peke på et punkt og si at "der gjør det vondt". Jeg har en følelse av at det sitter på fremsiden ca hvor jeg forklarte. Av og til kjennes det ut som at det sitter midt i sentrum, men om jeg prøver å trykke hardt mot fremsiden, så kjenner jeg at jeg treffer noe ømt som har forbindelse med denne smerten.

    Prøvde å trene litt frontbøy nå sist etter mye oppvarming. Det gikk litt bedre og jeg kjente ikke noe særlig før jeg begynte å legge på kg på stanga. Da kom smerten fort og hele hofta var skjelvende og ustabil. Har aldri hendt før..!

    Jeg prøvde å sette meg i knebøy posisjon ganske dypt, slik at jeg som vanlig presser magen mot øvre del av lår og da kom smerten...

    Har fått høre av kyndige at jeg er forside-dominant når jeg løfter noe. Det kan nok stemme. Jeg har nok stramme hoftebøyere vil jeg tro.
    8  Trening / Skader og Smerter / Sv: Strekk/betennelse i hofte på: 10. april 2015, 00:54
    Har nylig erfart en annen måte å spesielt fremprovosere tydelig smerte på:

    Se for deg at du skal ta av deg skoene dine, men gidder ikke å bøye deg ned så du bruker heller kun beina til å tråkke av deg skoene. Du vil ta av skoen på den "vonde foten" først, og setter da hælen mot skotuppen på den friske foten som da holder skoen igjen mens du trekker ut foten...Skoen sitter litt stramt så du må ta i litt.... Akkurat denne handlingen førte til at smertene ilte til som en type intens "tannpine" i dette vonde området..
    9  Trening / Skader og Smerter / Sv: Strekk/betennelse i hofte på: 10. april 2015, 00:43
    Ja faktisk er ikke dette så riv ruskende galt nei...  Ut i fra nederste link vil jeg flytte smerteområdet bittelitt ned.

    En god måte å beskrive det på er om du står på den friske foten og gjør et kneløft med den vonde foten slik at lårbeinet står vinkelrett ut fra kroppen. Deretter presser du fingrene inn i "knekken" i overgangen der låret starter. Der og et stykke innover i dybden sitter smerten...

    Sikkert tullete forklart...?
    10  Trening / Skader og Smerter / Strekk/betennelse i hofte på: 07. april 2015, 21:02
    Jeg fyrer av et spørsmål om en nylig skade her:

    Har i lengre tid kjent på en type "ilende" smerte i hofta, da mest på fremside i overgangen mellom lår og overkropp. Følelsen satt ikke på utsiden men et stykke inni. Som regel forsvant dette da jeg ble varmere og mykere underveis.
    Nå har jeg løfta tung knebøy igjen og i det jeg satt stanga på plass kom smerten!! Jeg begynte å gå men foten sviktet for hvert skritt i takt med smerten som oppstod i denne overgangen lår-overkropp. Jeg måtte legge meg nedpå og hente meg inn igjen, og har kjent på denne smerten, noe svakere siden da. Jeg har forsøkt å løfte litt lett bøy nå etter en uke, men i det jeg begynner varme opp kommer smerten. Når smerten fremprovoseres slik så merker jeg den for hvert skritt i det foten strekkes lengst bak. Andre måter å fremprovosere smerten på er å ligge på rygg og heve benet strakt, evt ligge/stå og heve benet ut til siden.

    Har forsøkt å varme opp skikkelig med uttøying og gode rotasjoner i lårfestet, men i det jeg skal sette meg ned i bøyestilling, fremprovoseres smertene og jeg begynner å skjelve i hele hofta...

    Er dette typisk betennelse eller strekk? Hva bør gjøres? Sad
    11  Trening / Skader og Smerter / Markløft og teknikker på: 04. april 2015, 01:11
    Hei, poster her da jeg ikke fant et annet passende sted.
    I mange år dro jeg markløft med mix grep og belte, men begynte etter hvert å kjenne på skjevheter i ryggen, spesielt da på muskelpump og sårhet på bare en side. Derfor begynte jeg med drareimer slik at kroppen kunne dra symmetrisk og alt ble mye bedre. Men i tillegg klarte jeg å avvenne meg beltebruk og med tiden har jeg blitt vant med å løfte uten denne støtten for mage og rygg.
    Nå i ettertid har jeg vekslet mellom mix grep og o.h. grep med reimer. Ved mix grep får jeg god utnyttelse av beltet, men så fort jeg bruker drareimer og o.h grep så vil belte ødelegge alt. I det jeg strammer opp og skal dra så blir beltet slakt og flytter seg oppover overkroppen. Dette for hver repetisjon også. Derfor lurer jeg da på hvor "vanlig" dette er?
    Jeg tror at ved mix grep vil jeg krøke sammen overkroppen mer og basere løftet på magevolum, men med o.h. grep og reimer løfter jeg visstnok på en annen måte. Jeg mister dette buktrykket men føler mye riktigere å dra slik for hele kroppen. Er dette noe flere sliter med?
    12  Trening / Skader og Smerter / Sv: Sårhet på: 19. januar 2015, 21:52
    ...
    13  Trening / Skader og Smerter / Sv: Sårhet på: 19. januar 2015, 20:55
    Hehe, nei har ekstremt lange lår. Er 197 cm høy, med lange lårben.
    14  Trening / Skader og Smerter / Sv: Sårhet på: 19. januar 2015, 17:13
    Er ganske fleksibel ja, har aldri hatt problemer med det. Sårheten sitter i fremside lår....hele fremsiden... (og sidene)... Hele veien fra hofte til knær.
    15  Trening / Skader og Smerter / Sv: Sårhet på: 18. januar 2015, 23:00
    Nei jeg synes selv treningen er både enkel og kortvarig, men det går jo kun i base da, og jeg går ganske dypt ja. Men skal forsøke med større sprik mellom vektene.
    Har allerede hatt en måned med varierende og lett trening, og merker at vektene er tyngre nå enn i perioden da jeg jaget 90% hver økt..
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 28
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!