Visning av honnrposter for Kpt. Plumbonite
Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 18
 • 16  Generelt / Loggbok Online / Sv: Casa de Plumbo: Skulder & lyskerehab. 03. november 2010, 20:25
  Nye anskaffelsen: indoboard! Moro for unga!  Cheesy
  Honnr gitt av : henrikhardcoar, 07. november 2010, 10:44
  17  Generelt / Loggbok Online / Sv: Plumbos logg, kreatin og IF FTW 09. juni 2010, 00:18
  Morsom lesning, "The Effect of Back Squat Depth on the EMG Activity of 4 Superficial Hip and Thigh Muscles"

  http://www.edulife.com.br/dados%5CArtigos%5CEducacao%20Fisica%5CMuscula%C3%A7%C3%A3o%20e%20Condicionamento%20Fisico%5CThe%20Effect%20of%20Back%20Squat%20Depth%20on%20the%20EMG.pdf
  Honnr gitt av : Evis, 09. juni 2010, 02:26
  18  Kosthold / Oppskrifter / Sv: Skyr 26. mai 2010, 10:35
  Tja, her kan man jo snu på fjøla og si at det ikke har blitt påvist noen negative langtidseffekter ergo trenger man ikke bekymre seg noe særlig. Uansett hvor naturlig sukker er vet man jo de negative effektene sukker har. Det at et stoff er naturlig betyr ikke at det er sunnere/bedre å spise.
  Egentlig kan man ikke det, når man ser på det som en risikovurdering. Ved å unngå aspartam så er risikoen at man ikke får kost seg med f.eks skyr og må spise mager kesam istedenfor. Hvis man derimot spiser aspartam, så kan risikoen være kreft og tidlig død. Uansett hvor liten sannsynlighet det er at aspartam er farlig, så er for de fleste konsekvensen uakseptabel såfremt det er en viss sannsynlighet.

  Samme logikk feiler hos klimaskeptikerene. Risikoen ved å ta klimaproblematikken på alvor er at vi reduserer forbruk etc. uten at det har noen konsekvens. Risikosen ved å drite i klimapolitikken er at vi kjører verden i dass til tross og utsletter menneskeheten til tross for at vi kunne gjøre noe med det. Den mulige kostnaden ved å drite i dette blir så gigantisk at den er helt uakseptabel såfremt risikoen kan settes lik null; altså det er absolutt avkreftet at det er en sammenheng mellom klima og menneskeskapt forurensning. En slik avkreftning har betydelig sterkere krav enn at sammenhengene ikke er 100% påvist og forstått.
  Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 26. mai 2010, 11:17
  19  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Boller? drepen for proteinopptak? 14. mars 2010, 13:24
  Tja, Beef og Soldier gulper i allefall opp påstander med referanser. Hvis jeg skal kjøpe et argument, så har jeg mye lettere for å kjøpe det hvis det har vært publisert i et anerkjent vitenskapelig tidsskrift med fagfellevurdering. Ikke at dette garanterer noe, men det luker vekk en god del. Ryddig forsøksprotokoll gjør også sitt for å styrke troverdigheten til et resultat.

  Hverken Beef eller Soldier i mine øyne påstår at den fulle og hele sannhet. De bare referer til hva man har funnet ut av sammenhenger i ryddig måte og man kan anta at stemmer med en rimelig god sikkerhet.

  Vi har selfølgelig hatt flere vitenskapelige revolusjoner, men de blir gjerne forårsaket med at det er problematikk som gjeldende teorier ikke greier å svare på, og en eller annen smarting har funnet en mer generell teori som også svarer på disse spørsmålene. Revolusjoner hvor all etablert viten har blitt kastet ut er det lengre inne imellom. Newtons fysikk funker helt fint inntil man begynner å reise oppunder lysets hastighet, det er da man trenger Relativitetsteorien. Og hvis man står stille, så blir Newtons fysikk et særtilfelle av relativitetsteorien.

  Så poenget mitt er: Fint med folk som har alternative vinklinger, men hvis man driver med vitenskap, så er en eller annen form for vitenskapelig metode påkrevd for at noe skal gå fra å være en løs påstand til en form for teori. Og som en del av dette gjør man forsøk og studier. Uten å referere til noe slikt er det bare en løs påstand og man kan undres over hva som får vedkommende til å servere denne påstanden.

  Så hvis godeste Ingreen kan servere noe belegg for påstandene utover å hive inn masse fagterminologi, så kunne dette vært en interessant diskusjon.

  Edit: Så mitt faglige bidrag til denne diskusjonen er da at boller er godt. Det er i det minste underbygget med min smak.
  Honnr gitt av : Bluebearworkout, 18. mai 2010, 20:54
  20  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Boller? drepen for proteinopptak? 14. mars 2010, 13:00
  Boller er godt. Spesielt med rosiner.
  Honnr gitt av : Bluebearworkout, 18. mai 2010, 20:51
  21  Trening / Skader og Smerter / Sv: Merkelig og Vond skulder 13. mai 2010, 01:39
  Har du neoen eksempler på gode øvelser?

  Tusen takk for langt og utfyldene svar!(Honnør gitt) Smile

  Skulderekstensjon i slynge, samme beveglse som "Flyes" på siden under men jeg står på knærnem har slynge omtrent i høyde med hofteleddet.

  http://www.redcord.se/Video.aspx?m=370

  Start med bare å holde hendene rett ut forover og len deg forover. Pass på at skulderbladet er trukket godt inn mot ryggraden og ned, samt at du er fast i mellomgulvet. Jo lengre frem du går, jo tyngre. Men ikke gå så langt frem at du ikke holder skulderen i posisjon eller du begynnner å bøye armen. En litt mer utfordrene versjon er å ta mer svømmetak. Samme utgangsposisjon, len deg forover, sving armene ut til siden og tilbake til forover og gå tilbake til utgangsposisjon. Også her, pass på skulderposisjon, at du ikke begynner å bøye armer etc.

  Push-ups i slynge er en god øvelse, jeg kjører de helt som vanlig push-ups bortsett fra at jeg har hendene i slyngene istedenfor på gulvet. Slyngene har jeg et 5cm over bakken eller noe slikt slik at hendene akkurat ikke rører bakken under øvelsen. Her skal skulderbladene være sammen i bunn av øvelsen, press deg opp og på toppen presser du skuldrene frem for å låse av før du går ned igjen. Hvis fulle push-ups blir litt for køddent med balansen (ting blir mer køddent i slynge), så start på knærne. Stabiliteten kommer fort, så da kan du gå over til fulle push-ups.

  Skulderprotraksjon i slynge. Stå på knærne, hendene i slyngene og len deg forover. Løft den ene hånden litt så det ikke går noe kraft igjennom den armen og vekten bæres helt på den andre armen. Hold 5 sek, så bytter du. Pass på skulderposisjonen som vanlig, skulderbladene sammen mot ryggraden og ned mot midten av ryggen. Her er cluet at ingenting annet enn armen som løfter seg skal bevege seg, hvis man ser deg bak ifra så skal man ikke kunne se hvilken arm du hviler på. Jo lengre frem, jo tyngre.

  Pull-ups i slynge. Sjekk siden som jeg linket til. Som med push-ups, er bruk av skulderen viktig. Skulderen skal være trukket helt frem når du henger i bunn og når du trekker deg opp så avslutter du opptrekket med å trekke skuldrene godt tilbake og mot sentrum av ryggen.

  1-arms roing. (bedre enn vanlig roing for å få trukket skulderen godt tilbake) Finn en ro-maskin (sånn med vekt, ikke den kondisgreia), sett på et enkelt håndtak. Ta tak med ene armen utstrakt, skulderen frem, trekk hånden bakover til den er godt på siden av kroppen rett ovenfor hoftekammen ca., og trekk skulderen godt tilbake.

  pull-downs. Finn en nedtrekksmaskin. Sett deg på den, brystet frem, haka passelig ned mot brystet, svai i ryggen. Ta et bredt overhåndsgrep om stanga, trekk den ned til brystet. I det du har trukket den helt ned, pass på at du også drar skuldrene godt tilbake, du skal kjenne at det tar midt på ryggen omtrent.

  Maveliggende flyes. Finn en benk og et par lette vekter. Legg deg på maven på benken slik at haka er over kanten. Trekk skuldrene godt sammen og bakover mot sentrum av ryggen. Ikke bøy hodet opp, du skal se rett ned. Ta en vekt i hver hånd under benken, og løft dem ut til siden i en bue. Bevegelsesbanen skal gå i et plan igjennom omtrent nedsiden av brystkassen (altså hantlene skal være et stykke på beinsiden av skuldrene. Hvis du ikke greier å holde skulderen helt i posisjon, bruk mindre vekt.

  Facepulls. Søk på forumet her. Smiley

  Generelt for alle øvelsene: Målet her er å trene skuldrene, ikke armene. Så start med liten vekt og fokusér på perfekt form før du går opp i vekt. Det er lett å ta for mye vekt og bare la armene jobbe, men da er det ikke skuldertrening lengre.
  Honnr gitt av : ZyZigy, 18. mai 2010, 08:59
  22  Trening / Skader og Smerter / Sv: Merkelig og Vond skulder 12. mai 2010, 09:31
  (advarsel, ta det jeg sier med en klype salt - jeg er ingen fysioterapeut)

  Det hørtes litt pessimistisk ut. Min strategi ville vært å redusert vektene en periode og fokusert på å styrke skuldrene, samt få en god bevistgjøring av skapulaposisjon (skapula=skulderbladet).

  Selve skulderleddet er festet mellom humerus (overarmsbeinet) og skapula (skulderbladet). Skulderbladet kan gli over i en del forskjellige posisjoner i forhold til overkroppen, og posisjonen av skapula setter betingelsene på hvordan krefter fra armene blir overført: med feil posisjon er skulderleddet i en ugunstig posisjon i tillegg til at man kan få trykk på sener i området.

  Først og fremst, fokusér på øvelser hvor stabilisering er en stor komponent: Primært kutt ut maskiner og gå for frivekter, og med frivektene, være nøye med hvilke øvelser du tar og fokuser på skapulaposisjon.

  Benkpress er ikke en spesielt god øvelse med tanke på skuldrene, siden øvelsen ikke danner en lukket kjede i kraftoverføringen. I hovedsak går vekten over i armene, ned til skuldrene, over i skulderbladet og i benken.

  Derimot push-ups er en lukket kjede siden det er kraftoverføring mellom skulderbladet og overkroppen. Så musklene som posisjoner skulderbladet får litt å gjøre. Så for å trene opp skuldrene er det en god idé å bytte ut benk med push-ups. Er det for lett, sleng en strikk over ryggen eller bruk kjettinger.

  For å involvere musklene som posisjonerer skapula enda mer, introdusér slynger. Disse skaper et ustabilt underlag så skulderen jobber mye mer. Push-ups i slynge er veldig enkelt: still inn slyngene litt over gulvet slik at neven akkurat ikke rører bakken når man tar øvelsen. Ta vanlige push-ups, men isteden for å ha hendene på gulvet, ha dem i slyngene.

  Når det gjelder f.eks press, vær nøye med skulderposisjon. Kjør brystet opp og trekk sammen skuldrene bakover og ned mot midten av ryggen. Du kjenner nærmest at du knyter en knyttneve med skuldrene bak midt på ryggen. Pass også på at nedre del av overkroppen (mave og nedre del av rygg) er i riktig posisjon. Så press ivei. F.eks, jeg har en tendens til å begynne presset med å løfte høyre skulder littegrann. Dette presser skulderbladet opp mot kravebeinet og i tillegg til å gi en dårlig posisjon for skulderleddet, trykker på senene som går under kravebeinet (som er litt betente hos meg nettopp av denne grunn).

  Også på bicpeskørl: Brystet opp og fram, skulderene bakover og ned mot sentrum av kroppen, stabilisér kjernen, etc.

  På nedtrekk: Brystet opp og fram, haken ned og trekk stanga mot øvre del av brystet. Når armene er utstrekt, så la skuldrene gli opp og fram mot stanga, og trekk skuldrene ned og bakover som en del av øvelsen, slik at når stanga er på brystet er skuldrene helt trukket tilbake og ned - du skal kjenne det midt på ryggen. Dette trener musklene som, ja, trekker skulderbladene sammen og nedover.

  Gjør som fysio sier: mindre vekt. Og være nøye med utførelsen av øvelsen. Kjenn etter hvor skulderbladene ligger, kikk i speil på at skulderleddet er nøyaktig der det skal være (ikke glir f.eks opp når det ikke skal det). Når dette sitter, øk vekt forsiktig mens du passer på at formen er god og at det ikke gjør vondt noe sted.

  Og sist men ikke minst: hiv inn noen øvelser som trener skuldrene, og da mener jeg ikke deltamusklene, men de som sitter på selve overkroppen og som posisjonerer scapula, samt rotatorcuff-musklene.
  Honnr gitt av : loft, 13. mai 2010, 01:41
  23  Trening / Skader og Smerter / Sv: Merkelig og Vond skulder 13. mai 2010, 01:39
  Har du neoen eksempler på gode øvelser?

  Tusen takk for langt og utfyldene svar!(Honnør gitt) Smile

  Skulderekstensjon i slynge, samme beveglse som "Flyes" på siden under men jeg står på knærnem har slynge omtrent i høyde med hofteleddet.

  http://www.redcord.se/Video.aspx?m=370

  Start med bare å holde hendene rett ut forover og len deg forover. Pass på at skulderbladet er trukket godt inn mot ryggraden og ned, samt at du er fast i mellomgulvet. Jo lengre frem du går, jo tyngre. Men ikke gå så langt frem at du ikke holder skulderen i posisjon eller du begynnner å bøye armen. En litt mer utfordrene versjon er å ta mer svømmetak. Samme utgangsposisjon, len deg forover, sving armene ut til siden og tilbake til forover og gå tilbake til utgangsposisjon. Også her, pass på skulderposisjon, at du ikke begynner å bøye armer etc.

  Push-ups i slynge er en god øvelse, jeg kjører de helt som vanlig push-ups bortsett fra at jeg har hendene i slyngene istedenfor på gulvet. Slyngene har jeg et 5cm over bakken eller noe slikt slik at hendene akkurat ikke rører bakken under øvelsen. Her skal skulderbladene være sammen i bunn av øvelsen, press deg opp og på toppen presser du skuldrene frem for å låse av før du går ned igjen. Hvis fulle push-ups blir litt for køddent med balansen (ting blir mer køddent i slynge), så start på knærne. Stabiliteten kommer fort, så da kan du gå over til fulle push-ups.

  Skulderprotraksjon i slynge. Stå på knærne, hendene i slyngene og len deg forover. Løft den ene hånden litt så det ikke går noe kraft igjennom den armen og vekten bæres helt på den andre armen. Hold 5 sek, så bytter du. Pass på skulderposisjonen som vanlig, skulderbladene sammen mot ryggraden og ned mot midten av ryggen. Her er cluet at ingenting annet enn armen som løfter seg skal bevege seg, hvis man ser deg bak ifra så skal man ikke kunne se hvilken arm du hviler på. Jo lengre frem, jo tyngre.

  Pull-ups i slynge. Sjekk siden som jeg linket til. Som med push-ups, er bruk av skulderen viktig. Skulderen skal være trukket helt frem når du henger i bunn og når du trekker deg opp så avslutter du opptrekket med å trekke skuldrene godt tilbake og mot sentrum av ryggen.

  1-arms roing. (bedre enn vanlig roing for å få trukket skulderen godt tilbake) Finn en ro-maskin (sånn med vekt, ikke den kondisgreia), sett på et enkelt håndtak. Ta tak med ene armen utstrakt, skulderen frem, trekk hånden bakover til den er godt på siden av kroppen rett ovenfor hoftekammen ca., og trekk skulderen godt tilbake.

  pull-downs. Finn en nedtrekksmaskin. Sett deg på den, brystet frem, haka passelig ned mot brystet, svai i ryggen. Ta et bredt overhåndsgrep om stanga, trekk den ned til brystet. I det du har trukket den helt ned, pass på at du også drar skuldrene godt tilbake, du skal kjenne at det tar midt på ryggen omtrent.

  Maveliggende flyes. Finn en benk og et par lette vekter. Legg deg på maven på benken slik at haka er over kanten. Trekk skuldrene godt sammen og bakover mot sentrum av ryggen. Ikke bøy hodet opp, du skal se rett ned. Ta en vekt i hver hånd under benken, og løft dem ut til siden i en bue. Bevegelsesbanen skal gå i et plan igjennom omtrent nedsiden av brystkassen (altså hantlene skal være et stykke på beinsiden av skuldrene. Hvis du ikke greier å holde skulderen helt i posisjon, bruk mindre vekt.

  Facepulls. Søk på forumet her. Smiley

  Generelt for alle øvelsene: Målet her er å trene skuldrene, ikke armene. Så start med liten vekt og fokusér på perfekt form før du går opp i vekt. Det er lett å ta for mye vekt og bare la armene jobbe, men da er det ikke skuldertrening lengre.
  Honnr gitt av : loft, 13. mai 2010, 01:41
  24  Trening / Skader og Smerter / Sv: Merkelig og Vond skulder 12. mai 2010, 09:31
  (advarsel, ta det jeg sier med en klype salt - jeg er ingen fysioterapeut)

  Det hørtes litt pessimistisk ut. Min strategi ville vært å redusert vektene en periode og fokusert på å styrke skuldrene, samt få en god bevistgjøring av skapulaposisjon (skapula=skulderbladet).

  Selve skulderleddet er festet mellom humerus (overarmsbeinet) og skapula (skulderbladet). Skulderbladet kan gli over i en del forskjellige posisjoner i forhold til overkroppen, og posisjonen av skapula setter betingelsene på hvordan krefter fra armene blir overført: med feil posisjon er skulderleddet i en ugunstig posisjon i tillegg til at man kan få trykk på sener i området.

  Først og fremst, fokusér på øvelser hvor stabilisering er en stor komponent: Primært kutt ut maskiner og gå for frivekter, og med frivektene, være nøye med hvilke øvelser du tar og fokuser på skapulaposisjon.

  Benkpress er ikke en spesielt god øvelse med tanke på skuldrene, siden øvelsen ikke danner en lukket kjede i kraftoverføringen. I hovedsak går vekten over i armene, ned til skuldrene, over i skulderbladet og i benken.

  Derimot push-ups er en lukket kjede siden det er kraftoverføring mellom skulderbladet og overkroppen. Så musklene som posisjoner skulderbladet får litt å gjøre. Så for å trene opp skuldrene er det en god idé å bytte ut benk med push-ups. Er det for lett, sleng en strikk over ryggen eller bruk kjettinger.

  For å involvere musklene som posisjonerer skapula enda mer, introdusér slynger. Disse skaper et ustabilt underlag så skulderen jobber mye mer. Push-ups i slynge er veldig enkelt: still inn slyngene litt over gulvet slik at neven akkurat ikke rører bakken når man tar øvelsen. Ta vanlige push-ups, men isteden for å ha hendene på gulvet, ha dem i slyngene.

  Når det gjelder f.eks press, vær nøye med skulderposisjon. Kjør brystet opp og trekk sammen skuldrene bakover og ned mot midten av ryggen. Du kjenner nærmest at du knyter en knyttneve med skuldrene bak midt på ryggen. Pass også på at nedre del av overkroppen (mave og nedre del av rygg) er i riktig posisjon. Så press ivei. F.eks, jeg har en tendens til å begynne presset med å løfte høyre skulder littegrann. Dette presser skulderbladet opp mot kravebeinet og i tillegg til å gi en dårlig posisjon for skulderleddet, trykker på senene som går under kravebeinet (som er litt betente hos meg nettopp av denne grunn).

  Også på bicpeskørl: Brystet opp og fram, skulderene bakover og ned mot sentrum av kroppen, stabilisér kjernen, etc.

  På nedtrekk: Brystet opp og fram, haken ned og trekk stanga mot øvre del av brystet. Når armene er utstrekt, så la skuldrene gli opp og fram mot stanga, og trekk skuldrene ned og bakover som en del av øvelsen, slik at når stanga er på brystet er skuldrene helt trukket tilbake og ned - du skal kjenne det midt på ryggen. Dette trener musklene som, ja, trekker skulderbladene sammen og nedover.

  Gjør som fysio sier: mindre vekt. Og være nøye med utførelsen av øvelsen. Kjenn etter hvor skulderbladene ligger, kikk i speil på at skulderleddet er nøyaktig der det skal være (ikke glir f.eks opp når det ikke skal det). Når dette sitter, øk vekt forsiktig mens du passer på at formen er god og at det ikke gjør vondt noe sted.

  Og sist men ikke minst: hiv inn noen øvelser som trener skuldrene, og da mener jeg ikke deltamusklene, men de som sitter på selve overkroppen og som posisjonerer scapula, samt rotatorcuff-musklene.
  Honnr gitt av : ZyZigy, 12. mai 2010, 10:40
  25  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: B.B og Unknown Soldiers sommerfight 2010 11. mai 2010, 08:33
  hva er det som er galt med å la profesjonelle ta seg av sex-biten what Grin
  sex er sex og da spesielt fra horer Wink

  Det blir litt som å blande inn hva du finner i fiskedisken når man snakker fiskehistorier.
  Honnr gitt av : 095378, 11. mai 2010, 22:43
  26  Bilder / Bilder av Medlemmene / Sv: B.B og Unknown Soldiers sommerfight 2010 11. mai 2010, 08:33
  hva er det som er galt med å la profesjonelle ta seg av sex-biten what Grin
  sex er sex og da spesielt fra horer Wink

  Det blir litt som å blande inn hva du finner i fiskedisken når man snakker fiskehistorier.
  Honnr gitt av : B.B, 11. mai 2010, 16:27
  27  Trening / Skader og Smerter / Sv: Merkelig og Vond skulder 29. april 2010, 11:20
  Skulderleddet er veldig komplekst og hvordan scapula står når man gjør øvelser har veldig mye å si, så en øvelse som i utgangspunktet er fin kan irritere skulderen hvis viktige detaljer som scapulaposisjonen er feil.

  Som eksempel kan jeg nevne mitt skulderproblem. Så vidt jeg husker, så var det at scapula lå litt høyt opp mot skulderen, og derfor ble åpningen mellom kravebenet og skapula litt trang, som igjen irriterte senene som går igjennom der. Løsningen var triggerpunktbehandling av stressede muskler, å gjøre en del øvelser for å styrke de musklene som trekker scapula i riktig posisjon samt bevistgjøring av posisjonen til scapula. Foreløpig har det funket bra.

  Jeg anbefaler en tur til en fysioterapeut, helst en med idrettsspesialisering. En fysioterapeut kan stille diagnose og koke opp et behandlingsopplegg.
  Honnr gitt av : ZyZigy, 10. mai 2010, 13:33
  28  Generelt / Åpent forum / Sv: Gjør poker lovlig i Norge - Underskriftskampanje 09. mai 2010, 16:33
  Men om du mener at alle penge-spill burde forbys, så respekterer jeg det svaret bedre (men uenig) enn de som mener dagens pengespill fortsatt bør være lovlig men ikke pokeren. Og det er slik jeg har forstått deg, ett konservativt nei til pengespill. Mulig du ikke er konservativ ellers, eller du bare ville egge opp en diskusjon?
  Pengespill, fordeler: De som får kick av hasardspill får utløp for det.
  Pengespill, ulemper: Folk taper penger, en del taper mye mer enn de har råd til fordi en spillsituasjon oppfordrer til spill selv når man har brukt det man har råd til.

  Jeg ser lite samfunnsgevinst av å øke tilgjengeligheten av hasardspill. Risikoen for ulemper er stor når 1/3 (slik jeg forstod tallene tidligere her) av de som oppsøker hjelp for spilleavhengighet har problemer med poker, selv når pokerspill med penger er ulovlig. Dette tallet vil neppe gå ned ved en eventuell legalisering.

  For min del koker det ned til å veie fordeler mot ulemper. F.eks jeg ser lite poeng med å opprettholde et forbud mot hasj (selv om jeg ikke rører det selv): ulempene er marginale, og mange har glede av det.

  Derimot, hasardspill har store ulemper assosiert, i likhet med f.eks alkohol. Derimot, så er det utopi å tro at man kan fjerne alkohol fra samfunnet, og da kan man ha en målsetning om å minimere forbruket etc. Som med alkohol, er det utopi å tro at man kan totalt fjerne hasardspill (selv om jeg tipper at folk har mer hang til alkohol enn til hasardspill). Som et kompromiss, bør man prøve å minimere utbredelsen, mens man på en annen side prøver å ha et tilbud til de som på død og liv vil skrape på et skrapelodd.
  Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 09. mai 2010, 16:39
  29  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Fullstendig forvirret. 09. april 2010, 10:40
  Alder: 37
  Høyde: 1.77
  Vekt: 74.
  Mifflins formel gir et estimat for hvilemetabolismen din (RMR),

  RMR = 9.99*74 + 6.25*177 - 4.92*37 + 5 (jeg gjettet på mann) = 1668 kcal.

  RMR er hva du trenger for å være i hvile hele tiden. Såfremt du ikke har en fysisk jobb vil nok en aktivitetsfaktor på 1.5 være et greit utgangspunkt, som gir et estimert energiforbruk på 2503 kcal pr. dag.

  Jeg er begynner å bli fornøyd med formen, men skal lett innrømme at jeg også vil se bra ut selv om jeg begynner å bli gammel Cool Kroppen ser grei ut, men jeg ønsker å bli kvitt fettvalker. Og det er her jeg blir forvirret. Jo mer jeg snakker og leser med såkalte eksperter, jo mer forvirret blir jeg når det gjelder kosthold.
  Du vil bli kvitt fettvalker, og da må du simpelthen bruke mer energi enn du inntar. En kilo kroppsfett tilsvarer omtrent 7000 kcal, og et greit mål er å gå ned en halv kilo i uka, altså et underskudd på 500kcal per dag. Så da får du et energibudsjett på 2000 kcal per dag.

  For å bevare muskelmassen så må du få i deg nok protein og stimulere kroppen (=styrketrening). Et greit utgangspunkt for proteinbehov under energiunderskudd er 2g pr. kilo kroppsvekt, altså 148g pr. dag. Litt fett trenger du også, et utgangspunkt der er 20-25% av energien fra fett. Med et energibudsjett på 2000 kcal tislvarer dette 400-500 kcal fra fett, som tilsvarer 44-55g fett. Resten av energien tar du fra karbohydrater. 148g proteiner tar 592 kcal fra budsjettet og fettet tar 450, som gir 2000-1042=958 kcal fra karbohydrater, rundt 240g.

  Så for å oppsummere:
  - ~150g protein pr. dag
  - ~235g karbohydrater pr. dag
  - ~45g fett pr. dag. (og da tilsett primært flerumettet, mettet får du i deg uansett)
  - totalt ~2000 kcal pr. dag.

  Så veier du deg samme dag og samme tidspunkt et par uker. Går du ned rundt en halvkilo i uka, så har jeg truffet riktig. Går du ned mer eller mindre enn dette, så justerer du karbohydratene litt.

  Noen mener jeg ikke kan bli kvitt fettvalkene fordi styrketreningen krever store inntak av karbohydrater. Andre folk mener jeg skal holde meg til kylling og ris i tillegg til litt frukt og grønt. Sukker skal jeg  holde meg unna bort sett fra lørdager da jeg kan unne meg litt kos.
  Hva skal jeg egentlig gjøre?
  Styrketrening krever ikke allverden av karbohydrater, det er overraskende hvor lite arbeid man faktisk utfører i en styrketreningsøkt sammenlignet med en kondisøkt. Men for å bygge muskler må man generelt ligge i et energioverskudd, og det er her et større inntak av karbohydrater kommer inn. Men som Fleksnes påpeker, man må prøve å gjøre én ting om gangen, enten bygge muskler eller fjerne fett. Så lenge man holder seg unna ekstremene trenger ikke en fettfjerningsfase å ødelegge nevneverdig for muskelbygging etc.

  Det er greit med en liten insulinboost etter en styrketreningsøkt, men en vanlig proteinshake gir nok respons i dette tilfellet. Etter kondisøkter kan det være greit å fokusere litt mer på karbohydrater slik at glykogenlagrene blir fyllt til en viss grad innen neste økt.
  Honnr gitt av : Unknown_Soldier, 17. april 2010, 10:38
  30  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Vil dette føre meg i mål? 14. april 2010, 14:57
  Protein:
  Min 2g pr kilo kroppsvekt, altså 2*91=182g. Kan godt gå for 2.5, altså 2.5*91=228 som tilsvarer 910 kcal.

  Fett:
  25% av energien fra fett. Med et budsjett på 2410 kcal blir det 2410*0.25=602 kcal fra fett, som tilsvarer 602/9=67g.

  Karbohydrater:
  Resten av energien fra karbo. 2410 - 602 - 910 = 898 kcal, som tilsvarer 898/4=225g.

  Så for å oppsummere, det skal summere til følgende for hver dag:

  228g protein
  225g karbohydrat
  67g fett.

  Honnr gitt av : bjørn`, 14. april 2010, 14:59
  Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • ...
 • 18
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!