Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 96
  • 16  Trening / Doggcrap / Sv: Hvis du sliter med progresjon på bryst på: 21. november 2009, 01:56
    Da har jeg kommet jeg fra jobb og lett opp svaret.

    Kommer litt ann på hvordan maskinen er konstruert. Prøv deg frem og se hva som gir deg best strekk i bunn posisjon når du presses brystet opp og fram så mye som mulig.
    17  Trening / Doggcrap / Sv: DC program? Volum? på: 21. november 2009, 01:53
    Hvis du ikke klarer å sette i sammen et eget "program" som du kaller det ut av egen kunnskap, så har de ikke nok kunnskap til å kunne håndtere DC i det hele tatt Smiley
    Slett meldingSlett
    18  Trening / Doggcrap / Sv: knebøy/markløft i dc på: 21. november 2009, 01:50
    Grunnen til at det er mange forskjellige rep ranges på øvelser er rett og slett fordi det er mer praktisk.

    Det er ikke noe magisk fasit svar på dette. Prøv deg frem selv. Du kan godt kjøre en rep range i Mark på 2-4 reps eller 12-15 reps.

    Hva syns du får mest igjen for?
    19  Trening / Doggcrap / Sv: doggcrap trening på: 21. november 2009, 01:45
    Hvis du ikke finner alle trådene som forklarer ALT om DC trening så og si. Så finner du heller ikke veien til gymmet ditt Smiley Så enkelt er det Smiley
    20  Trening / Doggcrap / Sv: Forklaring på en del ting..? på: 21. november 2009, 01:44
    Ble lært "powerstretch" i 2003 da jeg begynte å trene på et lokalt studio. Bruker det enda og føler at det tar noe innmari, på denne måten får man en lengre muskulatur som man kan på en måte bygge på Smiley

    Var faktisk artig å lese at denne type stretch er også brukt under DC, så er det noe jeg er kjent med der, så er det stretchingen.


    Mvh
    Bravo

    Stretchingen har ikke så mye med å få lengre muskler bokstavelig talt. Rundt musklene sitter det ei hinne på en måte. Når man stretcher HARDT og BRUTALT så er teorien at man strekker litt på denne hinne slik at man forhindrer at de hindrer musklene å vokse maksimalt. Dette er iallfall teorien. Uansett så er det ekstremt mange DCere som sier at Extreme Stretching erfaringsmessig har noe for seg, selvom ingenting er vitenskapelig bevist.

    Mitt tips: Hold treninga de enkel. DC går for det meste ut på å holde ting så basisk som mulig. Hver gang du bekymrer deg over noe så bør det ringe ei bjelle som sier "Oi faen, kanskje det var heller den loggboka jeg skulle bekymre meg over"

    Mat: Aldri ta en dag av gangen. La oss si at du spiser DRITBRA i 3 dager, også spiser du dårlig de 4 neste. De proffe byggerne tenker aldri " KULT jeg spiste bra i går eller i dag" De tenker i faser av måneder.
    21  Generelt / Loggbok Online / Sv: Soane's Doggcrapp LOGG! DC til helvette og tilbake på: 16. mars 2009, 19:31
    Hehehe...

    Skal strats ned på 24 og DC nå straks jeg...

    Jeg har slitti med mye sykdom de siste 2 ukene... mye feber og sengeligging, og pågrunn av fungerende områdeleder i Lillestrøm fordi sjefen har hatt ferie så har jeg fortsatt vært på jobb alle dager og bulka meg opp på ibux og paracet, så lite trening. Fikk til et par treninger for 2 uker sia. Har talla i loggaboka men har vært så deppa over ikke å få trent og spist noe særlig så jeg har ikke hatt mental energi å skrive noe her engang. Tongue

    Så jeg har hatt en ukes cruise (forrige uke) og starter ny blast i dag.

    Skal få lagt talla fra de 2 siste øktene inn her etterhvert plus økta i dag.
    22  Generelt / Åpent forum / Sv: Hijab i forsvaret. på: 10. mars 2009, 14:23
    Jeg vil heller si at de andre religionene utenom Islam er nokso akseptable. Andre religioner gjør ikke så mye ut av seg som islam.

    Islam er vel den eneste religionen så vidt jeg vet hvor man så aktivt hisser til krigføring etc. og hvor religionen er så hard på at den skal overta verden etc.

    Andre religioner pusler mer eller mindre med sitt syns nå jeg.

    Det er da også mange buddister og jøder i Norge regner jeg med, ikke hørt et pip fra den kanten om noe som helst form for krav om rettigheter til noe som helst.
    23  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Det går så tregt fremover!!! Skal jeg gi opp!? på: 06. mars 2009, 16:53
    90% sikker på at det skyldes kostholdet ditt.
    24  Generelt / Åpent forum / Sv: Storeberget innlagt på sykehus på: 26. februar 2009, 20:01
    Vil først bare få sagt at jeg hverken støtter eller noen gang har støttet storberget.
    Jeg tror de færreste av oss har en realistisk formening om hvordan det er å være toppolitiker i Norge. Presset han har vært utsatt for den siste tiden er ekstrem, og tviler ikke ett sekund på at det er vanvittig hardt med kritikk fra alle kanter uansett hvor man beveger seg.

    De færreste av oss ville nok taklet dette på en mye bedre måte. Selv trente politikere som har vært i hardt vær før, går dukken.


    Kanskje en lærepenge til andre politikere om at man ikke bør fremme forslag om å la det bli staffbart og si noe negativt om en relgion, altså la rasisme også gjelde livssyn. Selv mener jeg livssyn og relgion ikke har noe som helst med rase å gjøre (Snakker nå om blasfemiparagrafen)

    OG I TILLEGG

    Fremme en lov som tillater mennesker å bære symboler og plagg som symboliserer trosrettning eller livssyn til en uniform som SKAL være helt nøytral.

    Trenge ikke å være rakettforsker for å skjønne at man havner i skuddlinjen når man kommer med slike ting. Den vanlige mann i gata, iallfall mange av de skjønner dette, da burde også Storberget gjøre det samme.

    Gleder meg forresten til politikerne engang ser seg nødt til å la være og sponse relgioner som nesten oppfordrer folk til å leve i middelalderen med støtte og penger til ting som skaper skille mellom grupperinger i Norge, og så komme i ettertid å hevde at det var for å skape dialog.
    25  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Større biceps på: 26. februar 2009, 19:54
    Sagt dette før og sorry for å dra dette inn i denne tråden.

    Men å bulke den ene dagen og deffe den andre. Virker for meg sånn muskelmassemessig at man tar et steg frem, så ett tilbake, så ett frem osv.

    Og man bruker mye lengre tid fra A til B enn om man bare bulker hele veien og legger til kardio og spiser mye men holder seg unna drittmat. På sikt så er dette mye mer fornuftig i mine ører enn å spise sånn annenhver dag.
    26  Generelt / Åpent forum / Sv: Storeberget innlagt på sykehus på: 26. februar 2009, 19:42
    Jeg har sett mye rart fra Storberget kanten helt fra han ble statsråd, så aldri hatt sansen for mannen. Syns han tenker helt motsatt av hva som er logisk.

    Jeg syns helt ærlig at mannen er en fjott. Vil ikke si han er inkompetent. Han har sikkert masse kunnskaper, men han har bare latterlige meninger og bruker kunnskapene sine på piss i stedet for fornuftige ting etter mitt hodet og mange andre jeg har snakket med gir meg medhold i dette.
    27  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Større biceps på: 26. februar 2009, 19:32
    Nå begynner det å bli veldig mye generelt om turn her. Ikke at det er en dum ting selvsagt. Selv har jeg alltid syns at turn er ekstremt morro å se på. Iallfall på elite nivå.

    Det som fascinerte meg er at i den treningsmetoden jeg følger. Som har utviklet seg over 18 år så ble "extreme stretching" tidlig innført. Grunnen til dette var fordi det skulle hentes inn elementer fra turn, styrkeløft og kroppsbygging. Samle sammen alt som tydeligvis var viktig for bygging av muskelmasse og fjerne alt fluffet som mange benytter seg av i dag.

    En annen grunn til et extreme stretching ble innført var teorien om hypoplasia. Altså dannelse av FLERE muskelfibre istedet for større. Dette har jo blitt bevist på fugler ved stretching av vinger så vidt jeg har lest. Men når jeg ser disse turner gutta så er vel kaaaaanskje dette det nærmeste man kommer at det kan fungere på mennesker om man utfører det riktig. Og kanskje turn er nøkkelen her. Dette syns jeg er interessangt, selvom det er usikkert om det er hypoplasia eller hypotrofi som er årsaken til muskelmassen til turnere, selvom det sist nevnte er mest sannsynlig.

    Poenget mitt her er å diskutere hvordan dette kan relatere seg til kroppsbygging. Fordi det finnes ingen er lite forskning på akkurat dette som med trening generelt. Så dette syns jeg er interessangt å snakke om.

    Når jeg snakker om extreme stretching så snakker jeg ikke om vanlig tøying. Extreme stretching er strekking under tung belastning. Så kaskje det er intensitet som er nøkkelen, og dette vil jeg si at turnere absolutt har siden de "tøyer" med egen kroppsvekt. Mengde kan jo også ha mye og si.

    Dynisk trening vil alltid være viktigere så klart. Ellers hadde ikke byggere vært så mye større en turnere. Men at statisk trening kan være et element som man kan dra MYE nytte av, syns jeg er interessangt.
    28  Generelt / Åpent forum / FRP's liste over snikislamisering på: 26. februar 2009, 16:51
    Ett av mange eksempler på islamisering av Norge var da Erna Solberg ville innføre shariaråd. Les flere eksempler her.

    I 2003 ville daværende kommunalminister Erna Solberg innføre shariaråd i Norge. Flere medier meldte om den samme nyheten.

    Listen over særkrav som er fremmet av minoritetsgrupper er lang. Her kan du lese flere av særkravene fra minoriteter. Flere av dem er allerede innført. Det er dette og mangelen på kontant avvisning av kravene, som Siv Jensen kaller snikislamisering.

    Krever mindre ytringsfrihet
    Som en følge av de såkalte Muhammed-karikaturene tok advokat og Venstre-politiker Abid Raja til orde for at Norge måtte få en ny blasfemiparagraf som beskyttet mot det som kan oppfattes som religiøst krenkende. Regjeringens forslag om å gjenopplive paragrafen var et knefall for dette kravet.

    Krever egen eldreomsorg for muslimer
    Høyres Afshan Rafiq og Aps stortingsrepresentant Saera kahn foreslo i 2005 at innvandrere måtte få egen eldreomsorg som var tilpasset deres kultur. De to ville ha egne muslimske avdelinger på sykehjemmene.

    Krever Halal-mat i fengsler
    I 2002 krevde lederen i innvandrerrådet i Drammen og daværende Ap-politiker, Yousef Gilani, at muslimske fanger måtte få kjøtt slaktet og tilberedt på muslimsk vis. I etterkant har flere muslimer, deriblant har Venstres stortingskandidat i Akershus Abid Raja, krevd det samme.

    Krever alkoholfrie dager på byens utesteder
    Leder i Internasjonal Helse og Sosialgruppe, Fahim Naeem krever at norske myndigheter må innføre alkoholforbud på puber, diskotek og restauranter noen dager i uken, fordi det er forbudt for muslimer å drikke.

    Krever offentlige muslimske høytider
    ApsYousef Gilani, SVs Akhtar Shaundry og Høyres Afsan Rafiq gikk for tre år siden sammen om å kreve at muslimer må få fri for å feire sine høytidsdager.

    Krever kjønnsdelte svømmebasseng og badeplasser
    I et møte med daværende kommunalminister Erna Solberg i 2004 krevde Norsk Muslimske Ungdom at det ble innført kjønnsdelt svømmeundervisning ved norske skoler, og at det etableres egne dusjer.

    Ved Møllergata skole i Oslo har rektor, etter press fra foreldre og etter velsignelse fra utdanningsdepartementet, innført kjønnsdelt svømmeundervisning.

    Krever bønnerom på arbeidsplassen
    I fjor gikk Somalisk Drosjeforening til Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag fordi muslimske taxisjåfører ikke fikk gjennomslag for kravet om et eget bønnerom i taxidepotet på Gardermoen.

    Krever shariadomstoler i Norge
    SV-politiker Reza Rezaee krevde for to år siden et prøveprosjekt med shariadomstoler i familesaker.

    Krever at grisebilde fjernes
    Etter flere henvendelser fra muslimer måtte ledelsen ved sykehuset i Kristiansand fjerne bildet av en gris på barneklinikken ved sykehuset.

    Krever egen Islam-bank
    Ifølge islamsk tro er det forbudt å ta økonomisk risiko og det er heller ikke tillatt å kreve rente på lån. Derfor krever stadig flere muslimer at Norge får egne banker for muslimer der det ikke tas renter på lånte penger.

    Krever egen imamutdanning i Norge
    Ap-politiker Abdelmajid Jerad (Ap) tok tidligere denne måneden til orde for at Norge bør ha en egen imamutdanning. Også forstanderen i Det Islamske Forbundet Basim Ghozlan har tidligere krevd dette.


    Om dette er sykt så har jeg igjen blitt ekstremt overrasket over hva som var mulig, selvom jeg lenge har trudd at det var lite lenger som kunne overraske meg på dette området  Shocked
    29  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Større biceps på: 25. februar 2009, 19:27
    Det er interessant hvordan en person i denne tråden nevnte turnere som et eksempel på at det går an å bygge ekstremt bra biceps uten noen form for curl. I samme innlegg henviste vedkommende til en artikkel på t-nation, hvor man kunne lese et intervju med den anerkjente turncoachen Christopher Sommer. Hr. Sommer sier nemlig at turnere, de aller fleste iallfall, trener utelukkende turnøvelser for armstyrke, hvor curls da selvsagt ikke er inkludert. Den ekstreme bicepsveksten deres kommer primært fra mange av øvelsene som man utfører i ringene, hvor kroppen holdes i ulike posisjoner mens armene er fullstendig utstrekt. Dette påfører armene et enormt stress, og resultatet vises igjen på størrelsen og styrken som disse toppatletene demonstrerer i ringene.

    Og nå kommer jeg til det sentrale i dette innlegget, som jeg ønsker andre synspunkt på. Viss det har seg slik at den usedvanlige bicepsmassen til turnerne er fremmet gjennom ring-øvelser, hvilke øelser er det da snakk om? Jo, jeg har søkt en del og "forsket" litt på dette. Og den øvelsen jeg tror er mest utslagsgivende i denne sammenhengen, er øvelsen som heter "maltease". Denne ser sånn ut:



    Denne øvelsen må nødvendigvis være en av de mest ekstreme øvelsene et menneske kan gjennomføre i to turnringer mtp. bicepsstyrke, da øvelsen i praksis går ut på å stille kroppen inn i en slik posisjon at armene strekkes til sitt ytterste samtidig som hele kroppsvekten brukes som belastning. Jeg kan ikke tenke meg noen øvelse som kan belaste bicepsene mer enn denne faktisk.

    Så kommer spørsmålet; hva ligner denne øvelsen mest på? Curls eller roing? Vel, det er jo opplagt ingen roøvelse, siden man må jobbe for å presse motstanden "bort" fra kroppen. Men hva er det egentlig som skjer når man curler? Altså, dette ser jo ikke ut som stangcurls, for å si det sånn...

    Men er det egentlig så forskjellig?



    For å komme til poenget mitt, laget jeg dette bildet i paint. A og B er akkurat det samme bildet, som dere sikkert ser, bare at bilde B er rotert til venstre. Hvorfor har jeg gjort dette? For å lettere forklare hva jeg mener er likheten mellom en maltease og en bicepscurl. Se for deg at mannen på bilde B står rett opp og ned - hvordan tror du dette føles? Husk også på at en person må lene seg frem i en maltease. Man lar armene falle bakover til de er prallallet med kroppen ca. Svaret her er nok til tross for at jeg ikke har prøvd det, men har ressonert meg frem via enkel logikk, at man oppnår mye av den samme effekten som man får under den eksentriske delen av en bicepscurl. Forskjellen ligger i at man ved bicepscurls her har valgt å gjøre øvelsen på en måte som gjør at det kun er biceps som jobber. Man kunne også tatt en øvelse som lignet mer på en maltease selv om man bruke vekter, viss man f. eks tok fronthev med kabler og underhåndsgrep. Det vil blir ganske likt. Ikke helt, men relativt likt iallfall. Men det vil nok ikke være noen særlig effektiv øvelse for biceps, siden man ikke vil være i stand til å bruke særlig mye vekt i en slik øvelse. Øvelsen vil definitivt ha en treningseffekt på bicepsene, men den vil være liten. Grunnen til at man oppnår så stor belastning i en maltease, har jo å gjøre med at man her får brukt hele kroppsvekten som motstand, men for å klare det forutsettes det også at man har styrken til å stille kroppen inn i den posisjonen i utgangspunktet. Da trengs det ekstrem styrke i både skuldre (fremside), biceps, kjernemuskualtur m.m.

    Uansett, hva lærer vi av dette? Vel, det er i grunnen dette jeg ønsker andre synspunkt på. Men for meg virker det iallfall som om at det å stresse bicepsene under strekk med ekstremt stor belastning kan resultere i bra muskelvekst. Men husk på at mange turnere skader seg, noe som slett ikke er rart når de belaster kroppen i alle mulige vinkler med full kroppsvekt som motstand. Jeg har sett turnere som har kjørt mange flyes etter hverandre med ekstrem god teknikk - og med full kroppsvekt som motstand. Ekstremt imponerende, men også farlig mtp. skader, spesielt i skuldre. Men så skal det også sies, at turnere er jo mye bdre rustet mtp. på å tåle skader enn hva de fleste på gymet er. Mer gjennomtrente atleter finner du ikke på denne kloden. Poenget er iallflall at man ikke bør bare peise på med vekter fordi man tror at det skal fremme bra muskelvekst, da det å trene under forsvarlige forhold er minst like viktig.

    Jeg blir også usikker på hvor mye av bicepsstørrelsen deres jeg kan kreditere til denne øvelsen, da jeg ikke er noen turnekspert, og jeg vet jo at de gjør mange andre øvelser også. Bl.a. iron cross...



    Men også denne øvelsen vil belaste bicepsen i stord grad på samme måte som en maltease, og dermed også en stangcurl.

    Alt dette jeg nå har sagt, var faktisk en av hovedgrunnene til at jeg begynte å bruke den teknikken som jeg forklarte på første side ang. bicepstrening + at jeg i tillegg så på gamle bilder av meg selv at det var biceps som helt klart vokse mest under det første halvåret mitt med vekttrening - noe som tilfeldigvis var i akkurat samme periode som da jeg alltid pleide å jukse ekstremt mye i stangcurls. Den gangen jukset jeg alt for mye, siden jeg husker at jeg ved flere anledninger kunne kjenne det i korsryggen etter et sett med bicepstrening, og samtidig vet man jo at de raskeste økningene alltid kommer når man først starter å trene. Men det er oppsiktsvekkende hvor mye mer bicepsene vokste i forhold til alt annet. Selv om jeg definitivt brukte for mye vekt mtp. skader, oppnådde jeg jo mye høyere belastning på selve bicepsene enn det jeg gjorde når jeg begynte å trene mer strict, for å si det sånn...

    Jeg tror nok at man, dersom man ser bort i fra skadeperspektivt, ville hatt mye mer igjen for å jukse i mange flere øvelser enn det mange tror, fordi dette er den enkleste måten å alltid presse seg noen hakk videre på. Å presse seg videre ved å bruke mer vekt, samtidig som man skal opprettholde en perfekt teknikk, er ekstremt vanskelig etter min erfaring. Dette skinner også gjennom i øvelser som f. eks benkpress og markløft, hvor det å trene med redusert løftebane også fører til raskere fremgang enn om man alltid trener øvelsene slik man må for å få løftet godkjent i konkurransesammenheng (iallfall er det sånn for meg). Hvorfor? Jo, fordi man kan benytte tyngre vekter, noe som gjør at du tilfører kroppen et signal om at den må tilpasse seg de tunge vektene. Faktisk har jeg lurt litt på hvordan det hadde vært å trene med ekstremt liten løftebane, eller kanskje til og med bare statiske øvelser. Det er faktisk noen forskere som hevder at hele treningsverdenen er helt ut og kjører med all denne bevegelsen i øvelsene. Og når man tenker over det, er jo nettopp statiske øvelser noe som turnere er mestre på...

    Husk også på at alle kroppsbyggere trener bicepscurls. Både de som trener naturlig og de som tilfører kroppen medikamenter ved siden av treningen (sier dette for å understreke at det ikke er noe som kun egner seg for de helt ekstreme, som trenger ytterligere stimulans etter flere sett med vertikale og horisontale draøvelser). Bicepscurls har blitt værende i så og si ethvert program fordi øvelsen fungerer. Det som ikke fungerer, forsvinner, eller oppnår aldri noen stor status. En gang i tiden pleide folk å trene knebøy med tåhev på toppen. Selv om dette kan være en fin kombinasjon, er det mer effektivt, både for leggene og lårene, at de trenes enda tyngre gjennom knebøy og tåhev. Knebøy med tåhev er en fin øvelse når man har lite tid, akkurat som olympiske øvelser, samt alle baseøvelsene (militærpress, benkpress, dips, roing, chins, markløft og knebøy). Men viss målet kun er masse i armene, tror jeg ikke du vil få så mye bedre økninger i armene av å trene de med roing fremfor tunge curls, faktisk. Akkurat det skal jeg ikke si for sikkert, men jeg synes det virker logisk. Et typisk motargument her er at man kan løfte mye mer belastning i roing fremfor curls, men husk på at det ikke bare er bicepsen som tar all jobben i et rodrag. Belastningen spres utover mange muskelgrupper. De fleste trener ikke roing med underhåndsgrep heller, noe som gjør at bicepsene får mindre stimulans enn hva de potensielt kunne ha fått. Et annet typisk motargument er at baseøvelsene trigger testosteronproduksjonen i kroppen, og noen påstår derfor at til og med knebøy bygger bedre armer enn stangcurls. Men for alle som trekker dette kortet, husk på at dette er totalt uinteressant med mindre dere kan bevise hvor mye knebøy trigger testosteronproduksjonen, og at det er i så stor grad at det faktisk vil være synlig i praksis - min teori er at dette er så lite at du ikke vil merke det. Jeg kan bare ikke se for meg at det å trene 20 år med knebøy vil føre til en imponerende biceps viss det er det eneste man gjør. Men jeg kan godt se for meg at en person som har trent 20 år med curls som enste øvelse, kan ha noen kraftige biceps. Det vil selvsagt ikke være et vakkert syn mtp. totalt underutviklet kropp ellers, men det får bli en annen sak.

    Men for all del, motbevis meg gjerne. Ingenting hadde vært bedre enn om jeg ikke hadde trengt å trene biceps pga. knebøying.

    Og til han som sa at turnere ikke er så store pga. høyden deres... Dette er Yuri van Gelder, nederlandsk turner og en av verdens beste ringutøvere:



    Syns dette var et forferdelig interresangt innlegg. Jeg tror ABSOLUTT det er noe her. Og bildene eller realiteten taler jo for seg selv.

    Dante (Doggcrapp) hentet jo elementer fra turn da han snekra sammen DC trening for 15 år siden. Og det øverste bildet der ser veldig likt ut som exstreme stretchinga for biceps.
    30  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Ser dette riktig ut?? på: 25. februar 2009, 19:12
    2 Kilo Kylling-fille for 169 kr. First Price.

    Sider:
  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 96
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!