Visning av honnrposter for arehb
Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 4
 • 1  Generelt / Loggbok Online / Sv: Vegard trener 25. mars 2013, 22:34
  De jeg har sett av vektløftere som er en god del sterkere enn deg, relativt sett, som løfter tungt er at de går betydelig mye lenger ned i sitten enn du gjør. På rykkinga på videoen gikk du lenger ned da du hadde sko. På støtet går du også mye mindre ned enn de dedikerte vektløfterne.

  Du ville sikkert blitt tatt godt imot i Bergenshallen.
  Honnr gitt av : VP, 26. mars 2013, 10:33
  2  Treningsforum Crew / Recycle Bin / Sv: Fenrikflink- Antidemokratisk Misantropi 02. mars 2013, 12:41
  Det der var ganske bedritent.

  Gitt referanseverdenen til den type mennesker videoen henvender seg til må jeg si meg uenig, noen av øvelsene er jo faktisk ikke ubrukelige.
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 02. mars 2013, 13:30
  3  Generelt / Loggbok Online / Sv: Exit datakropp 02. desember 2012, 19:08
  Rastløs etter putti pluttipott i Grieghallen med tenåringsjenter i overseksualiserte kostymer, skreik kroppen etter å presse mot metall. Tom mage ingen hindring, til vektertorget bar det.

  Vektløfterbøy:
  5x40,50,60,70,80,90,100,110
  3x120
  1x140

  Veldig, veldig lenge siden jeg har tatt i noe så tungt. Alt føltes bra hele veien. Dette var gøy!
  Honnr gitt av : Hellbouncer, 02. desember 2012, 22:49
  4  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: 4 dagers treningsprogram! 14. november 2012, 22:36
  Den gymmen høres så totalt ubrukelig ut at du seriøst vil kunne få bedre trening hjemme ved å kjøpe deg en kettlebell eller to og kroppshevstang.

  Her må du prøve å unngå å bli lurt, av alt jeg har lest om trening noen gang, på gode og mindre gode sider, har jeg aldri sett smith-maskiner omtalt positivt noen gang. Det er mulig de har bruksområder på en fysikalsk klinikk, for friske mennesker er det definitvt bare å holde seg unna. Det du heller bør gjøre for å trene bein, tror jeg, er å ettbeinsøvelser. De krever lite metall. Pistolbøy, ettbeinsstrakmark, bulgarsk splittbøy - for eksempel.

  Flyes kan være en ok øvelse å supplere med iblandt for pectoralis major sin del. Benkpress ordentlig utført er en helt annen kategori - det er en øvelse der hele kroppen blir brukt, rygg og bein også. Armhev-varianter (som det finnes mange av, mange tunge også) er en mye bedre hovedøvelse for bryst enn flyers.
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 15. november 2012, 01:20
  5  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: 4 dagers treningsprogram! 11. november 2012, 23:00
  Anbefaler deg å laste ned RYP-heftet (https://www.tn.no/ryp) og lese gjennom det, det vil gi deg svar på mye av det du lurer på . Behersker du engelsk bra er stronglifts.com også bra.

  Det er ingen motsetning mellom proteinpulver og høy fettprosent. Det er mange andre forhold rundt kostholdet som er viktigere enn hvorvidt man bør spise slikt pulver eller ikke, og det kan være lurt å få de tinga på plass først.

  K.

  Honnør for trananbefaling!
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 12. november 2012, 13:08
  6  Generelt / Loggbok Online / Sv: Exit datakropp 09. september 2009, 20:21
  Hei Leifbjørn!

  Tror jeg brukte mest øvelser fra magnificent mobility-dvden. Subpine bridges, birddog og fire hydrants, rundt 10 reps med hver av de som oppvarming til knebøy. Det ligger eksempler på disse på youtube (tror jeg)

  Kettlebellsvinging kan også være noe å prøve, hvis man fokuserer på å presse hofta fram og lar den bevegelsen styre det man gjør.

  Ellers - korsrygggreine jeg skreiv om sist skyldes at jeg har stressa mye i det siste med ei innleveringsoppgave på studiet, og sittet mye anspent i stolen her - spesifikt med ryggen spent opp fra stolen. Det har skjedd før engang i en stressende periode - da var det værre, fikk nesten ryggsmerter. På treningene nå merker jeg ikke noe til dette.

  Tok 140 i knebøy i dag! Teknikken er god nok. Det begynner å bli tungt. Tok lett knebøyøkt forrige fredag, så nå er planen å legge på 1,25 på fredag, mandag og neste onsdag. Da kan jeg være på 143,75 og det burde gå - tror jeg. Blir tungt, og kansje litt good morning og knær fram, jeg føler meg rimelig trygg på at det skal gå innenfor det som kan tolereres.

  Gjorde støt i dag også. NullFokus spurte om jeg tok i alt jeg hadde fra bunnen eller begynte støtet først lenger oppe. Jeg har pleid å rykke til først når stanga er over knea. Så prøvde jeg å dra fra gulvet av - og vektene fløy opp! Men det ligna ganske lite på det olympiske løftet. Jeg drar bare stanga fra gulvet og opp i posisjon i en bevegelse. Rølpestøt vil jeg kalle det. Hvorfor det blei enklere slik lurer jeg virkelig på, kansje fordi støtteknikken min ellers suger Shocked Skal prøve meg litt fram på neste støt-økt om to uker.

  Ellers begynner jeg å bli litt lei. Men bare litt. Lurer på å gå for det neandertal-programet til Eric Cressey jeg linka til i en av de første postene når jeg nå etterhvert stagnerer på knebøy. Kun tre ganger i uka og sannsynligvis ikke spesielt tungt, da vil jeg kunne trene kondis også!
  Honnr gitt av : Leifbjørn, 10. november 2012, 20:19
  7  Generelt / Loggbok Online / Sv: Exit datakropp 07. november 2012, 21:24
  De fleste pilene peker oppover. Kneproblemet har hatt framgang, men ikke over hele linja - vanlig bøy går nå fint, etter å ha prøvd meg fram til passende beinstilling, men ettbeinsbøy og hopping er fremdeles vanskelig. Derav lav deltagelsesrate på wodsa.

  Er iferd med å få på plass rutiner for å operere mer målstyrt og planmessig i hverdagen. Står ikke lenger opp når jeg har lyst og lar dagen bli slik den blir. Økt tidseffektivitet betyr flere timer trening, og nå merker jeg at jeg nærmer meg det punktet der spesielt søvn, men også kosthold, blir viktig.

  Kjører nubi-5x5 med bøy og benk alle dager, krocs på mandag, strakmark onsdag og inversroing fredag. Begynte lavt, kom til 72,5 i bøy og 52,5 i benk i dag og det begynner å bli slitsomt allerede, volumet altså. 5x5 er _mye_. Tipper jeg må gå ned på antall toppsett om noen uker.

  På tirsdagene og torsdagene har jeg ei lang liste med småøvelser å gjøre. Samla tyngde disse dagene må sikkert justeres ned når 5x5-vektene blir tyngre.

  Jeg kjenner ikke kroppen min godt nok til å vite hvor mye jeg kan trene. Det jeg tenker er at jeg må finne meg i å trene selv om jeg er sliten og har lyst til å bare slappe av. Selv om jeg bruker veldig mye tid på trening nå er lite av det jeg gjør faktisk ordentlig tungt. Jeg tror ikke oppskrifta på stor framgang er å utelukkende trene på overskudd. Dette må jeg se an etterhvert.

  Har brukt til dels mye tid i høst på statisk utstrekking hjemme, gjerne på kveldstid mens jeg ser/hører noe på youtube. Rundt to timer trenger jeg for å komme gjennom alle posisjonene. Dette har så smått begynt å gi resultat.

  Kondistreninga har blitt litt forsømt. På de få woddene jeg har vært med på har jeg vært så opptatt av teknikk og vonde kne at jeg ikke har klart å gi gass. Spinning har det blitt bare et par ganger. Rodde 2000m i dag på slutten av økta, på 7:43. Låg på golvet i fem minutt etterpå. Såpass burde jeg kunne ta meg tid til hver dag.
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 07. november 2012, 23:44
  8  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Crossfit ATHLETIC FITNESS etc? 05. november 2012, 21:31
  Ååå okai:p Da skjønnte jeg litt mer, men  sikter litt til hva slags øvelser som blir kjørt:p

  http://www.crossfit.com/cf-info/excercise.html - under headingen "CROSSFIT EXERCISES". Et lite utvalg. Du kan eventuelt bla deg nedover crossfit.com. Egentlig alt mulig, mye fra vektløfting, gymnastikk, styrkeløft, friidrett og enkelte utholdenhetsidretter, men det avhenger av hvordan boksen programmerer. Typisk vil veldig krevende øvelser holdes vekke fra økter retta mot det generelle publikum. Det er ikke alle som kan gå på henda, for eksempel.
  Honnr gitt av : Motcha, 06. november 2012, 05:40
  9  Trening / Forum for ungdom / Sv: Kunne du tatt en kikk på dette programmet? 28. oktober 2012, 01:33
  Av alle hjemmesnekra program av unge gutter jeg har sett her inne er dette noe av det mer fornuftige, her har du mye bra.

  Jeg tror du bør ta de store tunge løfta først i økta, og de letteste sist.

  Like viktig som valg av øvelser er vektbelastning og progresjon. Du bør begynne lavt, og legge på litt og litt, fra økt til økt. Når du ikke klarer framgang og feiler to-tre økter på rad, tar du et steg tilbake og går ned 20% på vekta. For eksempel
  Honnr gitt av : hallvard lønmo, 28. oktober 2012, 17:54
  10  Generelt / Loggbok Online / Sv: Exit datakropp 13. august 2012, 21:44
  Jess! Dette kommer til å bli helt jævlig tenkte jeg, og så gikk det helt fint. 100x100 mark, altså. Gøtsinga var ikke 100%, og muskler nederst i ryggen var flaskehals, ikke kondis. Lite folk på VT og jeg kunne okkupere den midterste plattformen hele økta. Gjorde helt riktige ting som oppvarming, tøyde godt ut de øverste lårbøyerne, og mobiliserte alt som er av gluteus-muskler.

  Jeg blei sur helt nederst i ryggen, så langt nede at det nesten er øverst på rumpa, samt i midtre øvre halvdel av rumpa. Det er lenge siden jeg har løfta nevneverdig mark, og løftet nå kontra hvordan det var før jeg begynte med gluteus-arbeid er ganske forskjellig. Rumpa er med hele veien, og svaien bakover på toppen, som jeg har hatt med så lenge jeg kan huske, er borte. Jeg er overbevist om at bakoversvai betyr dårlig gluteusrekruttering.

  Når rumpa er kobla inn blir løftet mye sikrere og teknisk riktig, men det blir også vesentlig lettere. Kunne vært artig å løfte mark litt halvseriøst framover, og se om pers kan være innen rekkevidde innen 1-2 år. Ville vært kult å for eksempel kunne løfte 1x200 kg når det måtte være. Men egentlig - jeg er relativt god i mark, trenger å prioritere ting jeg suger i.

  Også overraskende at grepet var 0 problem. Vurderte tilogmed å begynne med blanda grep, men dobbel overhånd holdt fint hele veien. Sikkert fordi jeg stort sett kjørte sett på fem.

  Det jeg tror kan være lurt hvis man skal gjøre dette litt halvseriøst er å ta så lange sett man kan, det vil si ikke helt ut, men nesten, og så ta pause på 45-60 sekund. Mest ideelt å ha en sekundant som kan telle høyt, og rope STOPP hvis ryggen krummer for mye. Og jeg tror generelt dette er noe man skal holde seg unna før markteknikken, med gluteusbruk, sitter 100%. Så, litt skeptisk til at Lillemann setter opp wods med 100x kroppsvekt i mark - og da i tillegg til andre øvelser også.

  Ellers ser det ut som om Tom ikke skal ha timer på vektertorget i høst. Det er dumt.
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 13. august 2012, 22:29
  11  Generelt / Loggbok Online / Sv: Exit datakropp 06. august 2012, 21:33
  Kom meg på prøvetime hos Bryggen Crossfit i dag. Tre runder med løping, hopping og kettlebellmarkløft. Jeg har tenkt jeg er i skroteform og forventa å hangle inn langt bak, men jammen blei jeg og makkeren mn ferdig nesten helt først.

  Ståle kjørte opplegget, og ga meg et godt inntrykk. Prat om teknikkfokus - jeg fikk ingen dårlige teknikk-vibber denne gangen. Neste obligatoriske introkurs har de neste helg, tenker å gå på introtimene og kjøpe meg inn for et år da.

  Blei ikke plagsomt sliten. Det å få til å få intensiteten på øvelsene til å bli høy tror jeg er noe som må læres. Jeg tenker for eksempel at man må gå ut mye hardere enn det som føles komfortabelt med tanke på hvor lenge økta skal vare.

  Siden det er veldig mange forskjellige wods de setter opp, og skaleringa må taes litt etterhvert, blir det vanskelig å måle framgang utifra tid, eller antall reps. Ellers blir det fort en måned eller to til man får neste målepunkt, og da skalerer man kansje anderledes, slik at tida ikke blir sammenlignbar uansett. Jeg lurer på om det kan være en idé å istedet måle intensitet. Bruke pulsklokke og ha som målsetning å få pulsen høyest mulig opp over lengst mulig tid. Men da må man ha på seg den klemmende reima, og pulsklokka mi krever datamaskin for å få ut pulshistorikk. Styr.

  Nå framover skal jeg ikke operere med andre målsetninger enn å møte opp. Grå VT-time eller Crossfit, og VT-rundkuking med reprehab og mobilitet eller en eller annen tur, annenhver dag. Konsistent oppmøte, over lang tid - det er det jeg trenger.

  Det har vært veldig mye fram og tilbake når det gjelder meg og crossfit. Akkurat nå er jeg innstilt på å kjøpe meg inn på Bontelabo-boksen, for et år. I høst er det mulig jeg får anledning til å trene så lite at det kommer til å koste mer enn 100 kr per økt, på grunn av mulig ny jobb med hard turnus. Og mye kan gjøres på vektertorget. Men: Jeg iferd med å innse at jeg må se litt stort på det og tenke langsiktig. Det som er bøygen for meg treningsmessig er (1) å møte opp og (2) få opp intensiteten. På sikt vil sosial tilhørighet til et treningsmiljø av typen som forhåpentligvis finnes på Bontelabo kunne ha svært mye å si for hvor konsistent jeg blir treningsmessig, og konsistent hard og fornuftig trening (samt miljøtilhørighet) vil kunne gjøre underverker for min humørmessige helsetilstand. Og når gevinsten potensielt sett er så stor, er det greit å måtte legge mye penger på bordet.

  Og PS: Crossfit radio hadde på en av episodene en som snakka om skalering, og jeg mener nå at man bør skalere ned wodsa slik at de blir den type trening de er ment å være - framfor at man tilstreber RX-vekter tidligst mulig. Det handler om å skille mellom styrketrening og trening med fokus på kondis og eksplosivitet.
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 07. august 2012, 08:40
  12  Generelt / Loggbok Online / Sv: Energi=motorsykkelXmotorsykkel 05. juli 2012, 18:33
  Om ikke du skulle kunne ha nytte av å trene mer isolert, for eksempel statiske hold med tunge vekter over hodet?
  Honnr gitt av : Hellbouncer, 10. juli 2012, 00:50
  13  Generelt / Loggbok Online / Sv: Exit datakropp 07. juli 2012, 17:20
  Medlemskapet på vektertorget er gått ut, og jeg er nå veldig i tvil om hva jeg skal gjøre. Jeg har vært oppom den nye store boksen i fabrikkgaten. Mye av utstyret er ennå ikke på plass, og det kommer til å bli veldig bra, men ikke så bra som vektetorget. Men det som holder meg mest igjen er i hvilken grad jeg kommer til å synes at det er trivelig å trene der oppe, og i hvilken grad jeg kommer til å skli inn sosialt, og nivåmessig. Mest OK å trene et sted der man ikke føler man burde betale sidemannen for å gi råd, og når jeg står ved siden av Thomas Askeland og løfter, spør jeg ikke fritt. Nivået i den boksen er høyt, men jeg er usikker på om kunnskapsnivået rundt det stedet jeg befinner meg er høyere der enn for eksempel på Bontelabo.

  Og det tar 20 minutt å gå dit, et kvarter ut på Bontelabo, og i praksis vil det være dager der enten ork eller tid gir begrensninger som muliggjør ei kjapp økt hjemme eller på vektertorget, uten at det er plass til 30-40 minutt med gange i tillegg. Vektertorget er et fantastisk bra treningssenter, spørsmålet er om jeg kan la være å kjøpe meg inn der, når jeg bor så nærme.

  Så er jeg også blitt i tvil om jeg har plass i livet mitt nå til å bytte gym og bare tenke crossfit, fokus- og stressmessig, mye fordi jeg ligger an til å begynne i jobb med 84-timersuker.

  Kjøper jeg meg inn på VT nå utsetter jeg crossfittinga til etter at jeg har begynt med den jobben og sett hvordan det går. Da blir det mest sannsynlig Bontelabo-boksen, den ligger litt nærmere og har trolig et sosialt miljø og et nivå der jeg kan skli lettere inn.

  Konklusjonen blir klar når jeg nå har skrevet dette ned. Jeg får gjøre det beste ut av VT, gå på de gråe saltimene og strukturere egentreninga så godt jeg klarer.
  Honnr gitt av : Fenrikflink, 07. juli 2012, 18:40
  14  Generelt / Loggbok Online / Sv: Energi=motorsykkelXmotorsykkel 18. februar 2012, 00:16
  Bodyanalyse-maskinene er veldig sensitive for væskebalanse. Et triks kan være at du får maksa ut kreatintakinga, hvis du vil at den skal vise stor muskelmasse. Det er ihvertfall slik jeg har forstått at den virker.

  Viking-hallen tok sånn test mye billigere enn alle andre steder sist jeg tok, btw.
  Honnr gitt av : Hellbouncer, 18. februar 2012, 08:42
  15  Generelt / Loggbok Online / Sv: Exit datakropp 05. februar 2012, 15:59
  Prøvetime på This is Crossfit. Veldig forventingsfull og positiv innstilt, klar for å skrive 12-månederskontrakt.

  Og: Nei.

  På vei hjem modna tankene i meg. Det å gjøre teknisk krevende øvelser på tid er noe jeg er så lite interessert i å gjøre at jeg ikke vil være komfortabel å trene et sted der dette blir gjordt hele tiden, også med folk som har fravær av teknikk. Det blir bare - helt feil. Teknikk må alltid komme først. Skal man gjøre tekniske øvelser på tid, må teknikken være drilla inn, og man må hele tiden ha i hodet at teknikken har førsteprioritet, og så gjøre ting raskest mulig innenfor de rammene det setter.

  I dag var det en wod med turkish getups der ingen brukte teknikk utenom meg, såvidt jeg fikk med meg. Etterpå kom det mange på egentrening og øvde på hoppetau. Ingen gjorde det riktig, få hadde riktig lengde på hoppetauet, nesten alle hadde tynne vaier-hoppetau som er lagd for å gjøre 300 rpm lettest mulig, og ingen såg ut til å være klar over fåkunna. Sukk.

  Så tenker jeg at mange av wodsa vil ikke jeg kunne gjøre riktig uansett, siden jeg ikke kan gjøre rykkbøy, frontbøy eller olympiske løft særlig bra. Da er det bedre at jeg trener kondis for seg og så mobilitet og teknikk for seg. På vektertorget. Som jo er fantastisk bra, så bra med de nye styrketimene de har fått de siste åra at man vil kunne oppnå omtrent det samme der som med crossfit, bare med tryggere og enklere bevegelser.

  Og: Vektertorget er vesentlig billigere, på en helt annen planet utstyrsmessig, og vil spare meg en time i gåtid hver økt. Eneste ulempe er overrepresentasjonen av sure 22-åringer med ipod i øret. Det får jeg heller fortsette å leve med.

  Jeg er jammen glad for at det tilfeldigvis mangla noen papirer i skranken slik at jeg ikke fikk skrevet kontrakt i dag, slik at jeg fikk tenkt meg om. Så klar var jeg.
  Honnr gitt av : Down and coming, 14. februar 2012, 11:31
  Sider:
 • 1
 • 2
 • ...
 • 4
 • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

  5 digge middager med cottage cheese

  Kosthold09.08.2021270

  Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
  Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
  Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

  5 fordeler med stående leggpress

  Trening28.06.202153

  Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!