Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • ...
 • 19
 • 20
 • 286  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Spørsmål om sultfølelse og forbrenning på: 10. juni 2008, 18:36
  Hei du!

  Riktig så enkelt er det nok ikke... Smiley Tenk deg, etter å ha spist en stooor sjokolade.. Sultfølelesen kommer rimelig raskt etterpå, men ckal. er neppe brukt opp av den grunn.. Desverre.. Selv om jeg ikke hadde hatt noe i mot det...

  Men å gå så lenge uten mat høres jo heller ikke særlig fordelaktig ut... Spis heller litt oftere, du!

  Ja, glemte at karbohydrater kommer i forskjellige former xD

  Men det er vel noen sammenheng, gitt at man har spist et måltid som ikke består av noen raske karbs?
  287  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Spørsmål om sultfølelse og forbrenning på: 10. juni 2008, 18:24
  Hei, jeg har et spørsmål som jeg har lurt på en stund.

  Når man føler seg sulten, har du da forbrent all energien fra ditt forrige måltid? Feks. Hvis du spiser et måltid kl 13.00 på 600kcal, og så føler at du blir sulten kl. 18.30, har du da forbrent 600kcal i timene imellom?

  Etter det jeg har hørt så er sultfølelse en indikator på at blodsukkeret ditt synker (kan noen bekrefte dette?), så virker jo ikke helt ulogisk.
  288  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: er dette nok og rett mat? på: 10. juni 2008, 15:21
  175cm og 95kg? Enten er du allerede et muskelberg, eller så er du rimelig lubben... Jeg ville satsa på slanker'n først om du er sistnevnte Tongue

  Men tren styrke alikevel, ettersom folk som nettopp har begynt å trene bygger litt muskler og styrke på nesten hva som helst... Du vil også minke muskeltap med regelmessig styrketrening og et relativt høyt proteininntak.
  289  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Kan jeg ha "spisedag" på: 07. juni 2008, 17:23
  Trodde en fettprosent på 18-19% tilsvarte veldig tynn for jenter?
  Correct me if I'm wrong
  290  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Stagnert vekt på: 05. juni 2008, 15:38
  Jeg begynte å trene, dog stort sett styrke med kondisjon innimellom uregelmessig, for cirka 3 måneder siden. Veide da 75kg, var litt smålubben, og hadde stort sett et ganske dass kosthold med mye junkfood og brus. La kostholdet helt om, både i proporsjon og type. På disse tre månedene har jeg da gått ned 5kg, men sannsynligvis noe mer verdt i fett, ettersom jeg har også fått litt muskelmasse og gått opp en del i styrke. Jeg er en 16 år gammel gutt som er 1,79m høy.

  Men nå har jeg altså stagnert på 69-70kg i en del uker. Det som er det pussige, er at jeg egentlig spiser veldig lite, type 1500-1800kcal per dag. Har stort sett spist ganske sunt da, havregryn m/banan til frokost, gråbrød m/røkelaks eller leverpostei til lunch, og kylling/fisk/magert kjøtt til middag.

  Har kroppen min simpelthen tilpasset seg å klare seg på så lite energi? Føler meg ikke noe utmattet i hverdagen, og har hatt relativt sett ganske bra fremgang på styrke, så er jo tydeligvis ikke underernært.

  Og jeg er klar over at vekten min nå er ganske ideal for høyden og alderen min. Er ikke lubben, men vil bli kvitt det fettet på magen jeg har igjen for å få litt mer definisjon på magemusklene (kan se de 3-4 første platene når jeg strammer nå). Ideen var deretter å heller begynne å bygge litt mer seriøst når jeg har nådd dette målet. Men hva gjør jeg nå, for å komme videre? Trene kondisjon for å øke forbrenning, eller hva?
  291  Trening / Forum for ungdom / Sv: Nybegynner - 3kg ned på rundt en måned på: 22. mai 2008, 22:46
  Hei, tenkte jeg skulle skrive litt nå som det har gått en stund.

  Har nå en morgenvekt på 68-69KG, og har ganske synlig mindre fett på magen og resten av kroppen. Er vel strengt tatt bare litt igjen på magen nå. Har stort sett spist godt under 2000kcal hver dag, som egentlig er alt for lite xD Har dog stort sett spist veldig sunt da, mye fisk/magert kjøtt osv. Forventer heller ikke å få noe særlig muskler på dette, selv om jeg har hatt grei økning så langt med tanke på styrke, og fått litt mer definerte bryst og armmuskler, på så lite mat. Har ikke trent noe særlig mye kondisjon heller, mest styrketrening 2-3 ganger i uka, så har vel ikke egentlig gjort det strategisk lureste xD.

  Planen er å bli kvitt det siste som er igjen av fett, for å så spise tilstrekkelig og ha en fin og jevn økning i muskelmasse (ikke noe bulk med andre ord, blir bare masse fett som er stress å kvitte seg med.) Omtrent hvor mye muskelmasse i måneden kan jeg regne med dersom jeg spiser optimalt og trener bra? Og hvis jeg merker at jeg legger på meg litt fett samtidig som muskler, burde jeg prøve å bli kvitt det umiddelbart og justere matinntaket?
  292  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: ned mye i vekt på: 02. mai 2008, 19:05
  Bare sånn at du vet det, så er vekt en veldig ustabil ting. Jeg veide feks. 72-73kg denne morningen, litt ut på dagen nå veide jeg 70-71kg.
  293  Trening / Skader og Smerter / Vondt i høyrearmen under knebøy på: 28. april 2008, 19:33
  De to siste gangene jeg har trent har jeg opplevd en støt-lignende følelse i baksiden på høyre overarm etter at jeg har gjennomført et set med knebøy. Idag kjente jeg deg også under flere andre øvelser, som dips, biceps curl osv. Det gjør vondt litt på samme måte som når man får enkestøt i albuen(minus sjokket selvsagt. smerten som kommer etterpå), så mistenker at det kan være en nerve som det har skjedd noe med. Det gjør også vondt når jeg presser inn øverst oppe på insiden av overarmen, nesten oppimot skulderen. Noen som har opplevd noe lignende og kan fortelle meg hva dette er?
  294  Trening / Forum for ungdom / Sv: Hvor mye tar DU i benken? på: 27. april 2008, 17:08
  Skjer med at folk er sterke her a (eller så er det bare jeg som er svak Tongue). Kan dere oppgi hvor lenge dere har trent og?

  Tar 60 kilo maks, er 16 år. Har bare trent i rundt en måned dog.
  295  Trening / Forum for ungdom / Sv: For mye trening? på: 27. april 2008, 17:03
  Minimum en dag imellom hver gang du trener samme muskel er anbefalt (iallefall for nybegynnere, sånn som meg selv. Kan ikke snakke for folk som har holdt på lenge). Dette er selvfølgelig avhengig av hvor hardt du trener den da. Hvis du overtrener så bryter du faktisk muskelen din ned, det vil si at du trener deg selv svakere.
  296  Trening / Forum for ungdom / Sv: Nybegynner - 3kg ned på rundt en måned på: 25. april 2008, 20:40
  For en kort periode og gitt at du ikke her trent på lenge, eller er totalt nybegynner ja. Over tid - nei.

  Jeg har holdt på litt over en måned, så er nok "totalt nybegynner" Tongue Hvor lenge kan jeg forsett sånn?
  297  Trening / Forum for ungdom / Sv: Nybegynner - 3kg ned på rundt en måned på: 24. april 2008, 20:15
  Ifølge måling med InBody 720 gikk jeg ned 3 kg fett og opp 1 kg muskler på 14 dager. Holder på å se om jeg får det til enda mer. Varierte kcal-inntaket gjennom uka, fra 1500 kcal til 5000 kcal, snitt på 2150 kcal. Styrketrening 3-4 ganger i uka, gåing i snitt 75 minutt per dag. Jeg veier ca. 80 kg. Spiste 115 gram protein per dag i snitt, ca. 50 gram karbs i snitt og resten fra fett. Mye fett.

  Så med andre ord er det fult mulig å bygge muskler samtidig som jeg går ned i fettprosen så lenge jeg har et høyt protein inntak og middels-lavt kalori inntak?
  298  Trening / Forum for ungdom / Sv: Nybegynner - 3kg ned på rundt en måned på: 24. april 2008, 17:55
  for å bygge muskler kreves det kalori overskudd. for å bli kvitt fett kreves det kaloriunderskudd.
  derimot når du er nybegynner så har du den "alt kan skje"-faktoren.
  å vedlikeholde er null problem. legg deg i underskudd og få i deg masse proteiner så er den saken biff.

  Ok, så jeg forsetter omtrent som jeg gjør nå? Jeg forsøker å spise mest mulig mager mat som inneholder mye protein (fisk, kylling, egg, magert kjøtt osv). Når sant skal sies spiser jeg likevel pasta med karonadedeig rundt 1 gang i uka, som er en del kalorier. Havregrøt inneholder også en del kalorier? Kan jeg forvente noe særlig framgang i styrke og muskelmasse på denne måten?
  299  Trening / Forum for ungdom / Nybegynner - 3kg ned på rundt en måned på: 24. april 2008, 17:48
  Hei, jeg begynte å trene styrke og kondisjon for omtrent en måned siden. Er 16 år.

  Før jeg begynte å trene levde jeg stort sett veldig usunt. Jeg var sjelden i fysisk aktivitet og spiste junkfood og annet dritt på daglig basis. Likevel holdt jeg meg hele tiden rundt 75-76KG, med en litt smålubben fysikk (jeg er noe rundt 1.80m høy).

  Helgen før påskeferien i år la jeg om kosthold og treningsvaner praktisk talt over natta. Jeg trenger styrke 3 ganger i uka, og kondisjon 2 ganger i uka. Jeg spiser stort sett ganske sunt, men er usikker på om det er nok for å bygge muskler (som er en del av hele poenget med denne posten). Havegryn til frokost, brødskive med egg og kokt skinke til lunsj, og som regel fisk/annet magert kjøtt til middag. Spiser som regel middels store porsjoner.

  Mine motiver for treningen er selvfølgelig å bygge muskelmasse, men også i stor grad å gå betraktelig ned i fettprosent (jeg har litt fett rundt magen som jeg vil bli kvitt fortest mulig.)
  Hovedspørsmålet mitt er vel egentlig om det er mulig å gå ned i fettprosent samtidig som jeg bygger/iallefall vedlikeholder muskelmassen min.
  Det virker litt logisk umulig(men jeg kan jo selvfølgelig ta veldig feil), med tanke på at ned i fett tilsvarer mindre kalorier inntatt enn det du forbruker, imens bygging av muskelmasse tilsvarer mer kalorier en det du bruker.

  Så er styrketreningen forgjeves hvis jeg likevel skal en del ned i fettprosent?

  Som sagt så har jeg gått ned omtrent 3 kilo siden jeg startet. Har blitt noe sterkere også (etter hva jeg har hørt er dette stort sett nevrologiske forandringer i starten, isteden for mer muskelmasse).

  Takk for svar Smiley
  Sider:
 • 1
 • ...
 • 19
 • 20
 • 5 mettende mellommåltider

  Kosthold28.04.2021192

  Sunn og kjapp mat på farten.

  Kardio eller styrketrening først?

  Trening27.04.2021353

  Hva bør du trene først for optimal effekt?
  Se hvilke matvarer som du får bedre resultat av.
  Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

  Et varmt bad forbrenner fett

  Trening03.03.2021397

  Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.