Vis innlegg
Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 16  Trening / 5x5 / Sv: Gjør 5x5. Hvordan er knebøyformen? på: 09. januar 2009, 22:11
  Er det en ting jeg har lært er det å ikke å se opp eller frem. Man skal tenke som man har en tennisball man skal holde under haken. Når det gjelder brystkassen er du nok innpå noe der. Var så fokusert på å få ordentlig hoftebegelse i dag at det gikk litt i glemmekassen.
  17  Trening / 5x5 / Gjør 5x5. Hvordan er knebøyformen? på: 09. januar 2009, 22:05
  Hei. Prøver å få teknikken skikkelig til på knebøy. Hva er meningene? Og ja, det ser ut som jeg har ståpikk :\
  http://www.youtube.com/watch?v=-Ld71qzqbO4
  18  Trening / Forum for nybegynnere / Gjør jeg det riktig? på: 07. januar 2009, 19:47
  Hei, her har du meg som gjør knebøy filmet av et dårlig mobilkamera. Hvordan er formen?

  http://www.youtube.com/watch?v=k2J2WhzXAZI

  Jeg trenger kommentarer !
  19  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Jeg vil bli stor og sterk :] på: 05. januar 2009, 23:59
  Her har du noe å kose deg med
  http://stronglifts.com/files/stronglifts-5x5.pdf
  20  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Jeg vil bli stor og sterk :] på: 05. januar 2009, 19:29
  Tja,  jeg er ikke noe ekspert, men du må litt opp i vekt i alle fall.

  Sats på et 5x5, gjerne stronglifts

  http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/

  Mange fine artikler der.
  21  Trening / Forum for ungdom / Sv: Nedtrekk med et omvendt grep på: 05. januar 2009, 19:22
  Man kan jo alternativt kjøre chins, som er en dødsbra øvelse

  http://www.youtube.com/watch?v=1giR91Cd3oY
  22  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hei! Skal legge slagplan for trening frem til sommeren. på: 05. januar 2009, 04:41
  Hei hei igjen

  Ser mange har svart siden sist jeg var og sjekket. Var så uheldig å miste nettet i julen, og fikk det først tilbake nå.

  Det kan være førsteposten min er blitt feiltolket, men det jeg mener er at UTENOM at jeg skal kjøre de opplagte basisøvelsene (de skal altså brukes), skal jeg i tillegg kjøre på med litt definisjon.

  Øvelser jeg vil beholde er :

  Knebøy
  Benkpress
  Chins (bredt grep)
  Markløft

  ---------
  Så må selvfølgelig legge til øvelser. Tenker jeg kjører 3 eller 4 dagers splitt.
  23  Trening / Treningsprogrammer / Sv: Nytt år, nytt Program (hjelp til program) på: 05. januar 2009, 04:19
  http://stronglifts.com/stronglifts-5x5-beginner-strength-training-program/
  24  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Alternativ øvelse for knebøy? på: 16. desember 2008, 11:36
  Knebøy smith ER det beste alternativet når du ikke har bøy stativ. Spesielt når du skal ha mulighet til skikkelig progresjon på 5x5 programmet ditt.

  Hvorfor er smith det beste? Hva med Steinbornløft?
  25  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Alternativ øvelse for knebøy? på: 15. desember 2008, 21:10
  http://stronglifts.com/ways-to-squat-when-you-dont-have-a-squat-rack/
  26  Trening / Forum for ungdom / Sv: 14 år og skal begynne i det små på: 15. desember 2008, 09:40
  En venn av meg begynte å trene i 14- eller 15- årsalderen, altså i en periode han vokste mye i høyden. Det resulterte i at han fikk masse strekkmerker på ryggen som følge av seriøs vektløftning. 

  Bare for å hive det ut der.
  27  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Laktoseintoleranse? på: 14. desember 2008, 21:54
  Jeg hadde tatt en tur til legen for å få det undersøkt, men uansett prøvd å droppe all shake i en uke for å se om det forbedrer seg.

  Selv fant jeg ut at jeg var allergisk mot myse og kasein, så nå tar jeg proteinshake m/ vann, havregryn og pulver fremstilt av erter etter trening. Prøv uansett å kutte ned på alle shakene, det er bedre å spise skikkelig mat! Jeg holder meg bare til 3 shaker i uken Smiley
  28  Trening / Forum for nybegynnere / Hei! Skal legge slagplan for trening frem til sommeren. på: 14. desember 2008, 20:57
  Heisann godtfolk.

  Gjennom de kalde vintermånedene har jeg bedrevet meg Stronglifts. Planen min er fortsatt å holde meg til det programmet helt til jeg ikke klarer å øke i knebøy lengre, og når jeg har fått en fornøyd vekt i OP og benkpress.

  Men ETTER det er jeg i nød etter litt hjelp. Som du sikkert har skjønt utifra hva jeg trener, så bulker jeg. Målet mitt er å veie oppimot 80 kg før sommerferien (nåværende: 69 kg).

  Når vi er inne i juni er planen å bli litt mer definert, altså fjerne litt fett og vise frem litt av hvert til jentene i Magaluf, hvor jeg skal i sommer Wink (1. august)

  Så for å få alt dette til trenger jeg hjelp til å finne ut hvilket program jeg bør hive meg på etter jeg er ferdig med Stronglifts. Ideen er å få trent volum, og utenom å kjøre de opplagte basisøvelsene, kjøre på med litt mer isolasjon. Jeg vet enda ikke om jeg skal gå for fullkropps eller splitt.

  Alle svar blir mottatt med takk Smiley
  29  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Er allergisk mot kumelk på: 06. desember 2008, 17:15
  Jeg er ingen ekspert, men har lest igjennom tråden nå. Melk og melkeprodukter er noe jeg synes er spesielt interessant, og det kommer en større artikkel om dette her på TF i neste uke eller uka etter.
  At du reagerer på kumelk er ingen sjeldenhet - det er det mange som gjør. Ofte også uten å vite det. Symptomene kan ofte være diffuse, slik at man ikke nødvendigvis merker det åpenbart ved diaré eller magesmerter.
  Når det gjelder reaksjoner på melk, så er både laktose og melkeproteinet kasein vanlig å reagere på. I Norge er det imidlertid ikke veldig vanlig å reagere på melkesukker (laktose), men ganske mange sliter med å fordøye kasein. Listen over plager kasein kan forårsake i kroppen er meget lang, og ofte ser man at det påvirker psyken også.
  Jeg vil råde deg til å kutte ut melk helt en periode, og se om dette hjelper. Kutt også ut ost og andre produkter basert på melkeproteiner. På denne måten kan du kjenne etter om du merker bedring.
  Ikke vær redd for at et kosthold uten melk gir deg mangel på proteiner, kalsium eller andre næringsstoffer. Dette finnes det rikelig av i animalsk mat ellers. Hvis det er tilfelle at melk er noe du reagerer på, vil dette sannsynligvis ødelegge mer enn det bygger totalt sett - så du kan gjøre lurt i å slutte med melk uansett!

  Når det gjelder råmelk, så tør jeg ikke si sikkert om du vil tåle denne bedre enn vanlig melk. Men la meg spørre; hvordan skal du få tak i denne råmelken? Dette er jo en ganske sjelden vare i våre dager.
  Råmelk inneholder mye mer proteiner enn vanlig melk, så på grunnlag av dette ville jeg vært minst like skeptisk til råmelk dersom du er allergisk. Likevel har råmelk fordeler ved at den inneholder aktive stoffer som styrker immunforsvaret, og sannsynligvis en del mer enzymer enn vanlig melk. Men man skal ikke glemme at kumelk er for kalver, og ikke mennesker. Slik er det bare!
  Likevel har melkeprodukter svært lange tradisjoner, og er høyt skattet for sitt næringsinnhold.
  Søt melk har imidlertid ikke lange tradisjoner, ettersom mennesker alltid har slitt med å fordøye denne. Enda værre er det å fordøye pasteurisert melk fordi denne er varmebehandlet - og har på den måten mistet mye av sitt naturlige innhold av enzymer og bakterier viktige for å bryte ned næringsstoffene.
  Tradisjonelt har man bare benyttet sure melkeprodukter, ost (den er lettere fordøyelig pga syrning/gjæring) og smør. Det er noe vi bør fortsette med.
  Melkefettet er som regel lettfordøyelig og kan som oftest brukes uproblematisk, selv blant de som sliter enten med melkesukkeret eller melkeproteiner. Det samme gjelder fløte og rømme, ettersom andelen proteiner og laktose er lavere her enn i ordinær melk.

  Vet du åssen blodtype du har? Dersom du har blodtype 0 eller A, så er sannsynligheten stor for at melk er noe du vil tjene på å luke ut av kostholdet.
  Dessuten er det ofte slik at de som er mest "avhengige" av melk, er de som tåler det dårligst Smiley

  Mvh PT Andreas


  Takk for et utfyllende innlegg.

  Når det gjelder råmelken, så tenkte jeg at jeg skulle spørre før jeg la meg ut på en eventuell søken etter hvor det er mulig å få tak i. Jeg skal ta og ringe fastlegen min for å finne ut hvilken blodtype jeg har.
  30  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: Er allergisk mot kumelk på: 04. desember 2008, 23:37
  Hva skal du med selolje når du spiser makrell i tomat?

  Og, hvorfor skal du ha i deg så mye kalsium? Hvis du spiser litt brisling så får du i deg litt mineraler og sporstoffer også,

  Er ikke alltid jeg tar makrell i tomat til frokost, men jeg tar selolje fordi jeg har alltid tatt selolje/tran til frokost.

  Mye kalsium? Hva snakker du om, det er ikke mye kalsium i min diett. Jeg er langt under daglig anbefalt inntak etter jeg måtte kutte ut melken.
  Sider:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Bygg mer muskler og bli sterkere i vanlig benkpress med gulvpress.

  Et varmt bad forbrenner fett

  Trening03.03.2021397

  Se her hvor mye du kan forbrenne ved å ligge å kose deg i badekaret eller jacuzzien.
  Se video.

  Kakene som bygger muskler

  Kosthold26.01.20211427

  Kaker er ikke lengre ensbetydende med masse sukker.

  5 øvelser med strikk

  Trening25.01.2021434

  Disse øvelsene kan du gjøre når som helst, hvor som helst.