Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • 1  Trening / Treningsprogrammer / Sv: OK teknikk i markløft? på: 25. juli 2011, 21:58
    Tror jeg får filme et løft senere, så får dere komme med kommentar på det heller. Kanskje litt greiere enn at jeg finner videoer av folk jeg "mener" løfter likt som meg.  Wink
    2  Trening / Treningsprogrammer / Sv: OK teknikk i markløft? på: 25. juli 2011, 21:48
    Slik du løfter så løfter du kun med beina, ikke ryggen. Jeg ville heller hatt ryggen "flat", altså den må jo ikke krummes, men gjerne ha rumpa høyere.

    Trur du oppfattet meg feil. Strongmanfyren ville ha meg til å løfte med bare beina og la ryggen stå så vertikalt som mulig gjennom hele løftet. Jeg løfter både med beina og ryggen.
    3  Trening / Treningsprogrammer / OK teknikk i markløft? på: 25. juli 2011, 21:32
    Ble nettopp fortalt på trening at jeg løfter FEIL i markløft, etter så lang tid.. Han jeg snakket med var en jeg ikke kjenner noe til, men har hørt han har drevet litt med strongman. Han fortalte meg at jeg måtte løfte mer som olympiske vektløftere som har rumpa i bakken i starten av løftet og kun beveger beina, samtidig som ryggen ikke endrer posisjon gjennom hele løftet.

    Under er en liten (og dårlig) forklaring på hva fyren sa var rett teknikk.


    Jeg har fått teknikken min undersøkt av en fysioterapeut for omtrent 1,5-2 år siden og den var da ganske ok, men det kan jo hende jeg har endret den med tiden til det værre. Likevel sjekket jeg litt etter på nettet når jeg kom hjem. Da fant jeg flere videoer, bla denne: http://www.youtube.com/watch?v=8-O_MT72rck#noexternalembed. I de fleste teknikkvideoene med markløft som jeg har sett over nå, så er det ikke noen som kjører rumpa 5-10 cm fra gulvet og lar låra ligge helt inn i leggene i begynnelsen av løftet. I tillegg står ryggene i teknikkvideoen mer horisontalt i begynnelsen av løftet i forhold til i slutten hvor den skal ende opp med å stå nokså vertikalt. Eksempel: http://www.youtube.com/watch?v=h0PwBezUj9A#noexternalembed. Løfter nokså likt som han i denne videoen.

    Innspill? Er dette feil teknikk?
    4  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: 5/3/1 og leangains samtidig. Dum ide? på: 14. juli 2011, 17:04
    Satser på å ligge i kcal-underskudd, og spiser stort sett veldig proteinholdig mat i de 8 timene. Har heldigvis ingen problem å gå uten mat i 16 timer. Når de 16 timene er over er jeg ikke en gang sulten. Likevel kan jeg spise lage meg 3 store middager på 3 timer og uten å bli særlig mett heller. Det fungerer veldig fint for meg sålangt. Det blir bare spennende å se om jeg vil få problemer når jeg kommer skikkelig i gang med 5/3/1.
    5  Kosthold / Vektnedgang og Diett / 5/3/1 og leangains samtidig. Dum ide? på: 12. juli 2011, 18:48
    Jeg har lest gjennom 5/3/1-e-booken til Jim Wendler for andre gang nå og har tenkt å følge det frem over. Samtidig har jeg kommet over hjemmesiden til Martin Berkham og hans leangains, og ønsker å gi dette et forsøk også. 5/3/1-programmet kommer nok til å kreve mye energi, og i leangains skal man ha en 16/8 hour faste/spisetid. Er det noe som tilsier at det er en dum ide å kombinere de to, eller er det bare å kjøre på?
    6  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Hypertrofi og X antall sett pr. muskelgruppe? på: 27. juni 2011, 18:05
    Sitat
    En bør trene med flere sett, opp mot 4-6, mer enn det gir trolig ikke økt fremgang. Nybegynnere bør trene med flere sett på underekstremiteten og 2-3 på overekstremiteten, dette bør økes gradvis etter hvor lenge en har trent. Hormonutskillelsen øker mer med flere sett mot 1 sett. Høyt volum (hypertrofitrening) gir høy hormonutskillelse.
    Kilde: http://fitnessbloggen.no/trening-for-maksimal-muskelvekst/

    I programmet mitt trener jeg biceps og rygg på samme dag. Da har jeg bicepscurl som en øvelse, samtidig som biceps blir involvert i nesten alle ryggøvelsene (roing, upright row, pullups etc.). Hvordan er det da mulig å ikke overskride 4-6 sett pr. muskelgruppe, når så mange muskelgrupper blir involvert når man trener andre? Biceps og triceps er gode eksempel på muskelgrupper som nesten alltid er involvert i de fleste øvelser.
    7  Trening / Treningsprogrammer / Hvordan varmer DU opp? på: 23. mai 2011, 21:53
    Hei! Lurer på hvordan du varmer opp til en økt med kroppsbygging eller styrketrening? Skriv ærlig og gjerne om du syns det er optimalt.
    8  Helse & Velvære / Helse og Livsstil / Alkohol og trening. Fortsette å trene? på: 15. mai 2011, 14:49
    Hei! Det er mai og russetid. Derfor har det blitt en del drikking i det siste. Jeg vet at det ikke er bra for resultatene og formen, men man er bare russ en gang i livet. Likevel er det avslutning for russetiden på mandag og jeg kom til å tenke på dette:
    Sitat
    Kroppen er i en katabol fase. Når man trener blir man enda mer katabol. Så er det cluet med å få kroppen over i en anabol fase. Men når vi vet at levra kan jobbe med alkoholen i over 48timer, så blir det vanskeligheter å få kroppen over i en anabol fase. Når man i tillegg vet levras oppgaver for muskelvekst og at man i en lengre stund har spist lite så er det lite muligheter for en positiv effekt av økten.
    Dette har jeg ikke bare tenkt på nå, men hele rundt hele russefeiringen. Mitt spørsmål er da følgende; er det meningsløst av meg å trene styrke i dag dersom jeg skal drikke på mandag?

    Jeg har kuttet bort noen trening fordi jeg har tenkt "Jeg skal uansett drikke om 24 timer, så det er ikke vits" og "Jeg drakk jo i går, så det er lite vits å trene i dag". Men stemmer dette, eller burde jeg ha trent?
    9  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Er dette nok næring etter 1 time med vekter? på: 09. mai 2011, 22:27
    Takk for svar og takk for tips Wink Riskake med honning hørtes litt søtt ut, men spennende.  Smile
    10  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Sv: Er dette nok næring etter 1 time med vekter? på: 09. mai 2011, 22:11
    Er klar over det Wink Men tenkte jeg kunne kutte ned litt over alt. Men er det kanskje lurere å kutte ned mer ved andre måltider, og fortsette og spise likt etter trening? Altså vil det ha noe å si for treningen min å spise mindre akkurat etter trening, eller bør jeg holde oppe næringstilførselen her og kutte ned ellers?
    11  Kosthold / Vektnedgang og Diett / Er dette nok næring etter 1 time med vekter? på: 09. mai 2011, 22:05
    Hei! Jeg trene for å bygge mer masse og holder ca på 1-2 timer med vektene. Nå har jeg kommet frem til at jeg skal gjøre meg enda litt mer markert til sommeren. Vanligvis spiser jeg ca. 4 skiver toast med ost og skinke i tillegg til proteinshake rett etter trening, i tillegg til 1-2 epler/bananer. Så nå lurer jeg på om det er veldig dumt på dieten å kutte ned til bare proteinshaken og frukten etter treningen? I proteinshaken har jeg ca 1 og 1/4 dl med pulver (ca 45-50 gr). Eller er dette en dum idé?
    12  Generelt / Åpent forum / Send pakker uten pakkesporing? på: 11. august 2010, 02:29
    En kompis av meg sier at han får tilsendt pakker fra nettbutikker som ikke har noen form for sporing. Er dette vanlig, eller i det hele tatt mulig lenger?
    13  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: FOZ - Funker det virkelig så bra som de skal ha det til? på: 17. juli 2010, 15:19
    Noen som har prøvd det nå (eller har bestilt?), og kan si noe mer om hvordan det virker for dere?  eat
    14  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Billig og bra proteinpulver på: 06. juli 2010, 22:57
    det som smaker best og er rimlig er x-life.no i drammen uten tvil..smaker godt som sjokomellk i motsettning til mye

    Snakker du nå om x-lifes egne proteinpulver? Som f.eks. Whey Essential.
    15  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Hvilken bør man kjøpe av Dalblads "Three in one" og "Whey Class+"? på: 02. juli 2010, 22:05
    Takk for hjelpen! Da kjøper jeg Whey Class+ med sjokoladesmak Smiley
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 4
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!