Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 67
  • 1  Trening / Forum for ungdom / Sv: 16-åring som har trent siden midten av august, 2014. Trenger råd! :) på: 14. januar 2015, 22:32
    Hei
    Jeg skjønner at du kan bli forvirret. Noen ganger er det vanskelig å forklare hva man mener skriftlig.
    Det er viktig at gjør dette enkelt og trener etter enkle prinsipper. Først av alt er det viktigst å komme i gang og øke i styrke.
    Mer avanserte programmer, endret kosthold og bruk av kosttilskudd kan du se på mer etterhvert.
    Jeg kjenner Drottningborg godt og har vært der mange ganger. De har et rimelig simpelt treningsrom nedi kjelleren der, ja. Men det skulle holde til å dekke de store muskelgruppene. Dessuten er du heldig som har jevnaldrende kompiser som vil trene sammen med deg.
    La oss ta utgangspunkt i et enkelt, men veldig bra program slik at du kommer i gang.
    Her har jeg lagt opp til trening 4 ganger i uka hvor alle de store muskelgruppene er med.

    MANDAG: Knebøy, benkpress, militærpress, tricepsøvelse/dips
    TIRSDAG: Markløft, hang ups/roøvelse, biceps, mage
    ONSDAG: FRI
    TORSDAG: Knebøy, benkpress, militærpress, tricepsøvelse/dips
    FREDAG: Markløft, hang ups/roøvelse, biceps, mage
    LØRDAG: FRI
    SØNDAG: FRI

    Det viktigste til å begynne med er ikke hvordan du trener, men at du trener.

    UKE 1: Tren 4 sett på hver øvelse. Begynn med 15 repetisjoner. Finn en belastning som gjør at du ikke tar deg helt ut på settene, men at du har en del å gå på. Konsentrer deg om teknikk og rett utførelse.
    UKE 2: Tren 4 sett også her. Men øk litt i vekt. Samtidig som du øker i vekt, går du ned til 12 repetisjoner på hvert sett.
    Også her skal du kjenne at du har minst 3-4 repetisjoner å gå på. Ikke ta deg helt ut.
    UKE 3: Tren 5 sett på hver øvelse, men nå går du ned til 8 repetisjoner på settene. Vekta må økes noe, men sørg også for her at du har flere repetisjoner å gå på.
    UKE 4: Tren 5 sett på hver øvelse, men nå skal du gå helt ned til 5 repetisjoner per øvelse. Det betyr at du må øke tilsvarende i vekt. Løft såpass tungt at du kun har 2-3 repetisjoner å gå på. Dersom du ønsker å prøve maksløft, er denne uka tida for det.

    Uke 5 starter du forfra igjen som i uke 1. Men nå, etter fire uker med trening, trenger kroppen litt mer hvile. Dropp derfor mandag og tirsdagsøkta og begynn som normalt på torsdagen. Da har du nesten gitt kroppen en hel uke med hvile hvor den skal hente seg inn, restituere seg og ikke minst vokse!

    Husk at dette kun er en grovskisse å gå etter. Du må ikke følge den slavisk. Føler du deg pigg i en av ukene, kan du trene hardere. Føler du deg sliten, kan du når som helst droppe 1-2 sett eller gå ned på antall repetisjoner eller belastning.

    Å gjøre samme øvelse på rommet hver kveld, er ingen god idé. Alle muskler trenger hvile for å vokse, så forsøk å hold deg noenlunde til dette eller andre program.

    Hvis du vil ha litt ekstra mat på rommet utenom måltidene på Borgen, anbefaler jeg å koke et par egg å ha på noen brødskiver med godt meierismør til. Eventuelt kjøttpålegg. Sunt og godt fett er viktig. Dessuten er nøtter og mandler ypperlig mat. Mye sunt fett og billig.


    2  Trening / Forum for ungdom / Sv: 16-åring som har trent siden midten av august, 2014. Trenger råd! :) på: 12. januar 2015, 18:28
    Proteinpulver kan brukes så klart. Men det er oppskrytt. Jeg kjenner mange folk som trener og oppnår kjemperesultater uten bruk av proteinpulver. Dessuten kan kvaliteten på leverandørene være veldig ymse. Det skulle ikke være noe behov for tilskudd dersom man spiser godt ellers. Får man i seg kjøtt, fisk og egg, er det nok. Og dersom han bor på internat, kan han ha litt egg, kjøttpålegg eller annen lettvin mat på lur i kjøleskapet-
    Proteinhysteriet i muskelbygging er overvurdert. Spise man proteiner av kvalitetsmatvarer, er det mer enn nok.
    Dessuten er det fetende, så jeg ville holdt meg helt unna.
    3  Trening / Forum for ungdom / Sv: 16-åring som har trent siden midten av august, 2014. Trenger råd! :) på: 12. januar 2015, 18:06
    Hei
    Du virker seriøs og ivrig på trening.
    Her inne på forumet er det mange treningsfilosofier og ulike måter å tenke på i forhold til mengde, kosthold osv, så du får nok litt ulike svar i forhold til hvem du spør. Likevel er det noen råd som alle nybegynnere bør følge.
    For det første er det viktig at du har det gøy på trening. Det må være lystbetont og artig. Noe av det viktigste for deg er at du har en eller flere treningskamerater å trene sammen med. Det beste er om dere er på noenlunde samme nivå og kan motivere hverandre.
    Trener du på treningssenter eller mer privat?

    1. Du bør ikke ta deg ut på hvert sett, i hver øvelse, på hver trening, nei. Da vil du ganske enkelt oppleve stagnasjon før eller siden. Grunnen til at du merker framgang nå de første månedene, er fordi nervesystemet tilpasser seg belastningen og fordi alle utrente naturligvis vil respondere på trening den første tiden. I tillegg vil jeg tro at du også får bedret teknikk fra gang til gang.
    Tren i hovedsak lett dersom du vil bli sterk. Når du har ekstra gode dager bør du trene tungt og eventuelt prøve på maksing.
    Det viktigste er å fokusere på teknikk og trene nokså mange reps, altså mengde. Det er veldig lett å bli for ivrig å bare trene tungt. Det kan være moro, men det er ikke klokt.
    La oss si at du tar 60kg i f.eks. benkpress, og at du klarer maks 10 reps på 40kg. Gå ned til 30kg og tren lette, men eksplosive repper. Andre ganger bør du utføre øvelsen meget sakte for å få mer kontakt med muskelen og belaste muskelen i den negative fasen.
    Ta f.eks. 15 reps på 30 kg og avslutt øvelsen mens du kjenner at du har flere repper til å gå på.
    Økta etter kan du f.eks. ta 10 reps på 35 kg og gangen etter der 5 reps på 40 kg.
    De gangene du trener tung (4. hver uke), bør du ha et eller flere sett hvor du tar deg ut.
    Det viktigste er at du varierer treningen og sjokker kroppen både i forhold til mengde og til reps. Ikke heng deg for mye opp i sett og reps, men tren ut ifra dagsformen. Hvis du f.eks. hadde tenkt å trene tungt, men har en middels dag, så tren lett eller sløyf de siste settene.

    2. Sats på alle former for trening (kroppsøvelser, vekter og manualer). Det du bør unngå er maskiner og apparater der du sitter mer låst. Bruk mest mulig frivekter slik at du øker balanse, indre muskulatur og teknikk. 

    3. Blås i kreatin og proteinpulver. Dette har minimal effekt. Konsentrer deg om treninga og spis godt til alle måltider. Sørg for at du får i deg kjøtt, fisk, egg og andre ting som er viktig. Unngå sukker i størst mulig grad.

    4. Det er fire øvelser du bør fokusere på. Markløft, knebøy, benkpress og militærpress. Da dekker du de største og viktigste muskelgruppene i kroppen. Alle andre øvelser blir derfor å støtte opp om disse fire baseøvelsene.

    Ellers er 6 dager i uka med trening altfor mye. Med mindre du ikke trener veldig lett og teknisk. Husk at kroppen trenger hvile for å bli sterkere. Det er når du hviler at kroppen bygger seg opp igjen. Dette er undervurdert hos mange.
    Tren 2-4 ganger i uka, alt ettersom hvor lett du trener.

    Lykke til.
    4  Trening / Strongman / Sv: Norges sterkeste mann 2014 på: 10. september 2014, 00:49
    Vi har ikke sett det siste av BØS innen strongman.. Det har jeg sagt hele tiden.

    5  Trening / Strongman / Sv: Norges sterkeste mann 2014 på: 14. august 2014, 18:28
    Går du for seieren i år også, Ole?
    6  Trening / Strongman / Sv: Tidenes råeste grepsøvelse - tar du utfordringen? på: 09. august 2014, 17:56
    Vi finner også på mye annet rart i Tuddal.
    Her løfter Stig André Bringa en naturstein på 202(!) kg som visstnok skal ha vært løftet av en 18 åring tidlig på 1800-tallet.

    https://www.youtube.com/watch?v=kYLlfC5CA_Q&feature=youtu.be
    7  Trening / Strongman / Sv: Tidenes råeste grepsøvelse - tar du utfordringen? på: 09. august 2014, 17:47
    Anbolt lik denne:
    8  Trening / Strongman / Tidenes råeste grepsøvelse - tar du utfordringen? på: 09. august 2014, 17:43
    På bygdedagen i Tuddal 20. juli, var det duket for styrketevling mellom de sterke karene i bygda.
    En rusten og gammel anbolt på 51 kg skulle løftes opp fra bakken og holdes i grepet så lenge som overhodet mulig.
    Nederst kan du se video av vinnerløftet på hele 32 sek av en råsterk rørlegger fra bygda!

    Anbolten er krevende å løfte fordi den er vanskelig å få godt tak på. Flere voksne mannfolk sliter med å få den opp fra bakken.
    Det fine er at øvelsen krever ingen spesifikk trening. Det er bare å ta tak og holde til du ikke klarer mer. Likt for alle!
    Det er to enkle regler: Anbolten skal løftes opp med én hånd, og den skal holdes mellom beina slik at hverken arm eller anbolt har kroppskontakt.

    Hvis du har lyst til å prøve eller låne anbolten til en konkurranse eller styrketevling, kan du ta kontakt på tlf: 92445911. Den står for øyeblikket på Notodden.
    Bestetiden på anbolten er så langt 46 sek!

    https://www.youtube.com/watch?v=_zACgGW8neQ
    9  Trening / Strongman / Sv: Andreas Valand's uttalelser i media på: 02. desember 2013, 16:34
    Det er veldig bra at Valand setter fokus på dette. All honnør til han!
    Nilsen har riktig nok et poeng i at det er lite eller ingen dopingbruk akkurat i Kristiansand strongman-team. De har vært veldig tydelige på å ta avstand fra doping, og det har óg vært kontroller i Kristiansand. Men det betyr ikke at dopingproblemet i strongman generelt er lite.
    Doping er en del av strongman for å kunne hevde seg, i alle fall i åpen klasse. Også er det veldig flott at en mann fra Norge kan hevde seg i -90 kg internasjonalt.
    Strongman har dessverre gjort seg avhengig av doping for underholdningen sin del. Ellers ville vi aldri sett bort imot fettfrie utøvere på 150-200 kg, markløftere som tar 400kg+ og stokkpress på langt over 200 kg.
    10  Trening / Strongman / Sv: WSM 2013, Sanya Kina 17-24 august på: 21. august 2013, 19:52
    tja.. tror Z og Brian kjemper om det.. med Lalas og Hafthor rett bak

    Lalas vinner yoke
    Hafthor vinner steiner
    Brian vinner eller uavgjort med Z på stein
    Hafthor vinner kanskje truck pull
    Frame carry Z?
    Medley Z?

    Hafthor var dårlig på yoke i fjor, tror ikke han har hentet inn de andre der enda.. mangler litt på mark og frame carry også.. han ender et sted 2-4..

    Z er sterk, men blir kanskje litt treig i noen øvelser som feks atlas steiner

    Brian virker mye bedre i år en i fjor..

    Skulle jeg satt penger på noen så tror jeg det hadde blitt Brian..

    Synd at Radz ikke kom videre synes jeg. Han er helt oppe på nivå med BigZ og Lalas.
    I år tror jeg det blir utrolig jevnt mellom Lalas, BigZ og Shaw. Jeg tror Lalas trekker det lengste strået i år. Han vant Arnolds og er jevnt god i alle øvelser.
    Hvis Mike Jenkins blir frisk, er han rå i gå- og bæreøvelser. Han kan snike til seg hele driten.
    Ellers må jeg si det er mye kjedelige finaleøvelser. Ingen pressøvelser, og det er tragisk når vi har så mange gode pressere. Yoke og framecarry er ikke så gøy å se på. Gøy å se Misha tilbake i en WSM-finale. Han har en 3. plass å forsvare fra 2010.
    Stolt av det BAS har fått til. Han ser rå ut på bildene og har åpenbart gjort seg bemerket.
    11  Trening / Strongman / Sv: WSM 2013, Sanya Kina 17-24 august på: 16. august 2013, 22:30
    Blir spennende å se hva Solvang klarer. Han har vært ganske heldig med øvelsene. Tipper han vil kunne gi Radzikowski og Savickas god match i vikingpress for reps. Han kan også finne på å gjøre det skarpt i både loading og steiner. I markløft blir det nok tyngre. Vi må heller ikke glemme at han er 50-60 kg lettere en f.eks. Zundrunas. Rock Lift og Fingal Fingers tror jeg er middels gode øvelser for BAS. Han klarer nok ikke finaleplass, men kan kjempe om en 3. plass i gruppa. Men man skal aldri si aldri i strongman. Det handler om marginer, dagsform osv. For øvrig hører både Radz og BigZ med i en finale. De er begge topp 3 i verden og vil bli savnet i en WSM-finale.
    Håper BAS setter Norge på kartet og gjør en god figur!
    12  Generelt / Loggbok Online / Sv: Jørgen Aukland mot NSM! på: 30. mai 2013, 12:41
    Virker som årets øvelser passer deg ganske godt. Med god fart, presisjon og 100% fokus, kan du nok klatre litt opp på listene i enkelte øvelser.

    Har du hørt noe fra Hildeskor?
    Han virket jo lovende i fjor.
    13  Trening / Strongman / Sv: Norges Sterkeste Mann 2013 på: 30. mai 2013, 12:30
    Ho må da ha veid en 80-90 kg ho der  Smiley
    14  Trening / Strongman / Sv: Norges Sterkeste Mann 2013 på: 28. mai 2013, 13:01
    For min del var det nok av respekt jeg ikke løp bort for å ta bilde av Karlsen og Z. Ikke fordi jeg ikke visste hvem det var. Starstruck er kanskje ordet?
    Tror det nok hadde med at de fleste drammensere ikke kjenner til Big Z. Jeg synes nesten litt synd på han, så jeg gikk bort og slo av en prat. Han var en meget jordnær og hyggelig fyr.
    15  Trening / Strongman / Sv: Norges Sterkeste Mann 2013 på: 23. mai 2013, 18:42
    Travis Ortmayer vant, Skog på andre og Misha på tredje Wink

    Stemmer det. Sånn var det. Jeg surret litt her.
    Jeg husker godt at han vant stokkløftingen og avsluttet med å stå på ett bein og klø seg med det andre med 185 kg over hodet.
    For meg er Misha alltid en vinner med sitt gode humør og underholdningsverdi Smiley
    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 67
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!