for Runar123
  Visning av honnørposter for Runar123
Sider:
  • 1
  • 1  Kosthold / Kosttilskudd / Trenger man proteinpulver? 30. desember 2008, 02:55
    Jeg føler at ALLE her på dette forumet bruker kosttilskudd. Og det er sikkert mange av dere som trenger det, men også en del som ikke trenger det. Veier man 80kg og trener 3-4 ganger i uken så trenger man ikke proteintilskudd i kosten hvis man spiser det kostohldet som er anbefalt av statens næringsmiddelstilsyn. Mange har selvsagt problemer medå få i seg nok proteiner i kosten, mens andre har ikke. Spiser man for mye proteiner vil dette bare være bortkastete penger. Og ved EKSTREMT inntak kan det være skadelig. Det er ikke vits å diskutere om det kan være skadelig en gang, for det er et faktum at ALLE næringsstoffer er skadelig ved ekstremt inntak. Dette gjelder Vitaminer og mineraler også.

    Jeg begynte å trene styrke for litt under to år siden da jeg nettop var fyllt 16. Jeg maxet under 50 kg i benk og nå klarer jeg 100 kg. Jeg veide under 70kg da jeg begynte å trene og nå veier jeg nesten 90kg. Jeg har aldri brukt noe annet kosttilskudd en C-Vitaminer og Tran.

    Man må gjerne bruke proteinpulver hvis man enten har et dårlig kosthold, trener ekstremt mye eller er veldig stor. Man må gjøre et regnestykke over hvor mye protein man trenger pr. dag og så skrive ned hva man spiser i f.eks en uke og dermed se hvor mye proteiner man spiser hver dag. Er det for lite kan begynne med kosttilskudd eller aller helst legge om kostholdet. Og er det for mye bør man endre på kostholdet eller slutte med proteinpulver hvis man bruker det.

    Noen som har hørt uttrykket "nordmenn har verdens dyreste urin?". Her refereres det til nordmenns overdrevne bruk av alle mulige kosttilskudd.

    Men for all del, det er ikke farlig å bruke proteinpulver. Det er bevist hundrevis av ganger. Proteiner er proteiner. Jeg snakker om proteininntaket uansett hva som er næringsskilden. Husk også på at proteiner gir energi akkurat som fett. Fett gir mer energi til kroppen enn proteiner men proteiner gir også energi. Og klarer ikke kroppen bruke denne energien i forbrenningsprossessen vil det omdannes til fettvev.
    Honnør gitt av : FrankFrankFrank, 18. januar 2009, 01:27
    Sider:
  • 1
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.
    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!