Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • ...
  • 45
  • 46
  • 676  Generelt / Åpent forum / Sv: allmektig Gud på: 07. januar 2009, 12:51
    Fri vilje er en utopi dersom du tror på en allmektig gud. Har du hørt om butterfly effekten? Små hendelse = store konsekvenser. Den minste ting Gud tok for seg under skapelsen førte frem til at akkurat du sitter der, og han visste på forhånd alt som ville skje. HGadde han forandret litt på skaperverket sitt kunne det resultert i noe helt annet. Han visste på forhånd hvem som handler i helvete og himmelen. Hvem som kommer til å tro på han og hvem som ikke vil det. Han vet ALT.

    Hvor blir det da av den frie viljen når alt allerede er forutsett?


    Gud vet hva vi gjør med vår frie vilje allerede før vi har gjort det...det er ikke han som har bestemt det, det er vi, men han vet allerede før oss hva vi velger og gjøre:)
    677  Generelt / Åpent forum / Sv: allmektig Gud på: 07. januar 2009, 12:48
    Takk for det Wink
    Et lite tankekors til deg: hva slags allmektig skikkelse er det som skaper en verden med tilsynelatende uendelig lidelse bare for under trussel av evig pinsel tvinge mennesker til å tilbe han??Altså "tro på meg"ellers skal du brenne i helvete for evig tid, ser ikke du at dette bare er en måte for en i alle tiders regjerende elite(presteskapet i tidligere tider fex) til å kontrolere og utnytte den uvitende lettlurte massen???Tror du jesus ser på deg med imponerende øyne når du  tilber han med allsang og tårer samtidig som han ser stygt på 1,3 milliarder indere fex som han bare gleder seg til å sende til helvete???
    Jeg sier lykke med litt opplysning til deg også.....

    An sier jo ikke at du skal tilbe ham. Du har fått fri vilje av ham så du kunne velge å tilbe ham eller ikke.
    Du har sikkert hørt lignelsen om eva og adam de to første menneskene, der eva og adam lever i en hage med bare gode ting. Menneskene har det bare godt og skal ikke bli sendt til helvete. Så kommer slangen(satan) og gir dem fristelser(fristelser i vår hverdag: sex før ekteskap, tyveri, mord, stjeling av det nyeste tingene som kommer på markedet osv.)
    Med andre ord så ville ikke menneskene leve med Gud, Menneskene ville være sin egen herre og bestemme selv,,,dette førte til alt det som er imot loven og krig, mord, porno og alt det som er idag som ikke er lovlig/syndig. Så menneskene førte seg selv i avgrunnen for og si det sånn.
    Satan var faktiskt en av Guds engler, men han ville bli mektigere enn Gud(Det er ikke vits for Gud er mektigst og vil bare godt å gjør bare rettferdige ting)
    Så Gud sendte satan til ildsjøen(helvete) menneskene som ville gjøre det onde og være sin egen herre blir også sendt dit(egentlig skulle alle blitt sendt ditt for alle menensker synder) Men Gud sendte sin sønn ned til jorda for å bli pint så mye at han ikke så ut som et menneske lengre, pluss han ble også sendt ned til helvete i 3 dager. Mye mer enn vi kan fatte, uansett døde Jesus for all verdens synd, vist du tror på ham skal du bli frelst. Gud sier ikke at du eller jeg skal tro på han, IKKE I DET hele TATT! men du velger selv om du vil. Gud sendte sin sønn å tilbyr oss på ny å være med ham som er god fordi han elsker oss uansett å han vil ikke at noen skal til helvete som er fortapelsen.
    678  Kosthold / Kosthold og Ernæring / Sv: bulkekosthold på: 07. januar 2009, 09:36
    jeg vil tro d går an og legge på seg mer enn 1 kg ren muskelmasse i året, det er vel ikke sånn at alle mennesker klarer max og legge på seg 1kg ren masse i året.. Iallefall når du er nybegynner og ikke har trent før kan du legge på deg mer enn 1kg ren masse.
    679  Generelt / Åpent forum / Sv: allmektig Gud på: 05. januar 2009, 20:45
    Og jeg bare lurer på en ting. Hvordan tror dere menneskene ble til egentlig? fra apene? hvor ble apene til da? kan stille sånn spørsmål hele tiden helt fram til..Hvor kom Gud ifra?
    Siden vi alle ser at ting og levende skapninger må komme fra noe. enten det er en ape som blir født eller den første planeten som ble til.
    Det må nesten si seg selv at det finns en høyere makt som alltid har fins. Og det er Gud.
    Og de menneskene som skrev bibelen har jo fortalt 1000-2000år siden om ting som har skjedd bare for noen år tilbake i tid. Å det som står i bibelen som ikke har skjedd heller jo på og skje nå, feks jødene som nå reiser tilbake til israel, krigen å kriger som har pågått å går.

    Uansett vil jeg bare si lykke til med å finne veien, sannheten og livet som er Jesus for meg. Vil bare si Gud velsigne dere og stå på med treninga til alle sammen! vil ikke krangle eller noe om kristendom, tro vist du vil eller ikke tro, jeg har iallefall fått oppleve at livet er mye bedre ved å tro. Jeg hører jo på hard rock, rock, rap musikk å ser action filmer for det, jeg gjør jo alt mulig en vanlig person gjør bare jeg tror og prøver så godt jeg kan å ikke lyve, å osv....uansett så er livet mitt bedre nå enn før.
    680  Generelt / Åpent forum / Sv: allmektig Gud på: 05. januar 2009, 20:21
    Vist noen har problemer med å forstå alt det med Gud å Jesus kan jeg forklare det på en forenklet måte:

    Dommeren er rettferdig å uansett om du er sønnen hans eller en god venn som han elsker kan han ikke si: du er fri fra forbrytelsen din, for da hadde dommeren vært en dårlig dommer eller korrupt, sant?
    Sitat

    Problemet med denne sammenligningen er at det her er snakk om en allmektig gud, som har laget reglene og kan endre de uten å måtte ta standpunkt eller hensyn til noe eller noen. Han er Gud og vil alltid være Gud, så hvorfor skal han tenke: hmm om jeg sparer denne mannen vil  folk bli sinte på meg, ja ja jeg kan heller stanseen epedemi i Afrika og gaine noen points der. Boooooring, jeg dømmer heller denne mannen til døden så er jobben min gjort.  Huh

    Mulig jeg legger litt meer i allmektig enn enkelte andre, men av de religiøse jeg har snakket med så har i hvertfall disse tilegnet Gud uendelig makt over alt , tid, rom osv.
    Har dessuten merket at til vanlig oppegående mennesker, går fra å virke normale til looney med engang en kommer innpå deres tro.  what


    men jeg sier jo at Gud er allmektig å kan gjøre hva han absolutt vil,,,,men han gjør ikke noe imot det menneskene gjør når de har fri vilje som Gud har lovt dem. Skulle han ha grepet inn vist jeg feks ville stjålet en tyggis å puttet meg i fengsel eller hjernevasket meg så jeg aldri stjal igjenn  hadde jeg ikke hatt fri vilje. dette var et eksempel, stjeler ikke, men jeg har glemt og betalt noen ganger før i tiden:)
    681  Generelt / Åpent forum / Sv: allmektig Gud på: 05. januar 2009, 20:14
    den som skrev dette på side 15:Hvorfor skulle synderen ellers måtte betale 50000 kroner?  Hvorfor skulle dommen ellers være noe så barbarisk som dødsstraff?

    så vil jeg si: synderen måtte jo ikke betale, Gud lot sin sønn dø for deg på korset
    682  Generelt / Åpent forum / Sv: allmektig Gud på: 05. januar 2009, 11:34
    forskjell på gamle og nye testamente... i gamle testamentet ble dyr ofret for synd,,,,i det nye testamente Jesus for all synd som var, å kommer.
    Gud er ikke menneskelig, men føler jo. det står jo i bibelen han er en nidkjær Gud(altså: han blir sjalu, kan bli sint, lei seg, osv)
    Det med lommemannen som "koste med 4 åringer har ingenting med Gud å gjøre siden han griper ikke inn i menneskers handlinger, for da bryter han løftet sitt om at mennesker an få gjøre hva de vil, som de kan. Det er forskjellige mennesker sin feil det som skjer. Mange velger og ikke tro på Gud fordi en person liker heller å feks stjele, voldta eller hva som helst som ikke er bra.
    Men ingen tvinger noen som helst til og bli kristelige, de som gjorde det gjorde noe veldig galt igrunn. Så alle mennesker velger selv om de vil tro eller ikke, jeg for min del vil tro. De som ikke tror når de dør ser jo hva som er sant uansett, selv om det er grusomt. God bless!
    683  Generelt / Åpent forum / Sv: allmektig Gud på: 04. januar 2009, 19:54
    vet ikke om noen har svart dette, men det første spørsmålet som står her om Gud fins eller virkelig er god siden det skjer så mye ondt her i verden, så har jeg et svar på det.

    Gud er god og rettferdig. Menneskene har fått fri vilje og vi kan gjøre hva vi vil uten at Gud griper inn, hadde han grepet inn hadde vi ikke hatt fri vilje. Så alt de onde som skjer i verden er menneskenes feil, de som ikke gjør det rette. Alle regler som står i bibelen bør følges for å få et godt liv(du må ikke følge dem, men det er absolutt til å anbefales)
    Kan ikke bevise at Gud fins eller ikke fins, men kan si at mye av det som har skjedd å som vi ser på nyhetene står i bibelen at det ska skje.
    Vist noen har problemer med å forstå alt det med Gud å Jesus kan jeg forklare det på en forenklet måte:

    Tenk dere at du er tatt i en forbrytelse og du er i retten. Forbrytelsen du har gjort fører til dødsstraff eller du kan betale 500000kr som du ikke har.
    Dommeren er rettferdig å uansett om du er sønnen hans eller en god venn som han elsker kan han ikke si: du er fri fra forbrytelsen din, for da hadde dommeren vært en dårlig dommer eller korrupt, sant?
    Så han må dømme deg til dødsstraff siden du ikke kan betale 500000kr.
    Men så kommer det en fyr inn i rettsalen og sier: han skal ikke få dødsstraff, jeg har betalt alt han skylder!.

    i Denne historien er Gud, dommeren. og Jesus er fyren som kommer inn og sier at han har betalt alt du skylder.
    Siden du er så høyt elsket av Gud lot han sin sønn(Jesus) bli pint og døde på korset for alle dine synder (alt d gale du har gjort)
    For Gud er god å vil ikke ha noen som er onde eller gjør galt, Gud tåler med andre ord ikke synd.
    Det eneste du trenger og gjøre er å tro på Jesus at han er Guds sønn å hva han har gjort for deg så vil du bli frelst. Vist du sier ved din munn at Jesus er herre, og tror i ditt hjerte hva han gjorde for deg så er du reddet fra fortapelsen.
    Sider:
  • 1
  • ...
  • 45
  • 46
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!