Vis innlegg
Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 208
  • 1  Generelt / Antidoping / Sv: Steroider farlige? på: 10. februar 2007, 03:12
    Jeg synes hvertfall ikke det står noe mer respekt av en som bruker aas for å nå sine mål, enn en som trener reint og klarer sine realistiske mål, selvom tallene ikke er like "imponerende"

    Det er en fair vurdering.
    Uansett hva man måtte mene om doping er det en kjensgjerning at blant de som konkurrerer i kroppsbygging, så er 95% av deltakerne "juiced to the gills". Å tro at man kan stille i konkurranse med minimal fettprosent og virkelig stor muskelmasse uten disse hjelpemidlene er naivt.
    2  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Jern og oksygenopptak på: 10. februar 2007, 03:04
    Jeg er fullstendig uenig i sentrale punkt i artikkelen. Anbefalinger vedr. jernopptak bør kun foretas av lege.
    3  Generelt / Diskutèr artikler / Sv: Grunnleggende treningsprogrammering - Viderekomne på: 26. januar 2007, 19:00
    Dette er en artikkel som mange vil ha nytte av å lese.  Smiley Jeg vil spesielt fremheve det du sier om at

    "En annen periodiseringsmodell som har vært brukt med stor suksess gjennom et titalls år er å endre treningsmengde og intensitet/belastning fra treningsøkt til treningsøkt i løpet av uka. Lette og tunge økter, eller lett/middels/tung er kjente varianter. De tunge og middels-øktene gir stimulansen som er nødvendig, mens de lettere øktene er viktige for restitusjon og teknikk"


    Det ser for meg ut til at de fleste som trener for hypertrofi vil ha nytte av å prøve seg fram med slik veksling mellom tunge og lette dager. Personlig synes jeg de lette dagene er veldig viktige for langsiktig framgang, og mye nyere forskning tyder jo på at slik "undulating periodization" har mye for seg.

    Bra artikkel Børge
    4  Generelt / Antidoping / Sv: Seneffekter av AAS på muskeleffekt og -størrelse. på: 24. januar 2007, 20:55
    Fra Øyebyns AK:
        
    "Dopade muskelfibrer var 50 till 60 procent större och effekten fanns kvar i flera år efter avslutat dopinganvändande. Resultaten läggs fram i en avhandling i anatomi vid Umeå universitet om några veckor."

    Jeg kunne tenkt meg å lest hele artikkelen, men her er linken til nyheten om artikkelen.


    ]]]http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&nyheter=1&artikel=936895[url=http://]]]http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&nyheter=1&artikel=936895[/url]

    Om alle variablene som påvirker størrelsen på muskelfibre er kontrollert for subpopulasjonene i studiet (vanskelig), så er dette det mest oppsiktsvekkende jeg noengang har lest om temaet.
    5  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Få reps for muskelvekst på: 30. desember 2006, 15:12
    Dette med korte hvilepauser mellom settene. Gjelder dette bare når man har kortehvilepauser mellom sett av de samme muskelgruppene, eller også under supersett, da man kjører henholdsvis annenhvert sett ulike muskelgrupper?

    Det vi har av forskning på dette har først og fremst sett på lengde av hvilepauser mellom sett på samme muskelgruppe. Men det er også gunstige aspekt ved å kjøre med korte hvilepauser mellom supersett.

    Flere kilder har anbefalt kroppsbyggere å veksle mellom trening med høy belastning og litt lengre pauser, og trening med lavere belastning og svært korte pauser. Rest-pause i DC er jo feks en teknikk med meget kort pause mellom to sett.
    6  Trening / Forum for nybegynnere / Sv: Hvor kjøper dere proteiner?? på: 28. desember 2006, 23:09
    Jeg har handlet hos mange forskjellige. Syntes Norkost og Nordic Power var bra, men nå handler jeg hos Internutrition, som jeg synes har svært bra produkt og hyggelig kundeservice. Myseproteinisolatene deres er kanskje ikke de billigste på markedet, men de er meget bra syns jeg (smak, fordelig fett/karbs/protein).
    7  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Få reps for muskelvekst på: 28. desember 2006, 23:07
    Å kjøre med få reps i perioder, eller på enkelte økter, kan ha mye for seg, også for hypertrofi. Som alle andre variable må belastning varieres systematisk for optimal framgang over tid. En annen sentral komponent ser nemlig ut til å være å kjøre endel trening med korte hvilepauser mellom settene (om det er effekten av økt naturlig veksthormon eller gjentatt tapping av ATP i musklene eller begge deler som gir denne anabole effekten kan man diskutere, men det er egentlig av akademisk interesse).
    8  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: Statisk..Best for volum? på: 28. desember 2006, 23:01
    Hei..Jeg har HØRT at statisk trening er best for volum, er det? eller er det fortsatt dynamisk som regjerer?

    I tilleg til det jeg hørde, har jeg lest en bok om nettop dette, boka hette "Train Smart!" av Pete sisco. Og den handlet hovedsaklig om "Static contraction".

    Det som skjedde når erfarne bodybuildere testet statisk programmet fra boka i 10 uker var:

    * 9 Pounds of muscle gain
    * 4.9 Pounds of fat loss
    * 0.5 Inches on biceps
    * 1.1 Inches on chest
    * 1.2 Inches on shoulders
    * 50% Increased static strength
    * 34% Increased 10 rep max (full range)
    * 27% Increased 1 max rep (full range)

    Alt dette skjedde under en time trening i uka, i 10 uker.

    Kan hende jeg har missforstått dette veeldig mye..men for meg ser dette fantastisk ut Cheesy Om dere har noe og komentere, så hversågod. Og ikke glem hovedspørsmålet nå da: Er statisk bedre for volum en dynamisk?

    Link til boka (Torrent) : http://btmon.com/Other/E-books/Train_Smart_-_Pete_Sisco_-_Bodybuilding_-_Static_Contraction_-.torrent.html

    Peace out! Cheesy

    Det finnes ingen mirakelmåte å løfte på som er overlegen alle andre. Statisk trening kan være ett element som man legger inn fra tid til annen, men å legge stor vekt på det har ingen vitenskaplige eller praktiske rasjonale.
    Imidlertid kan man argumentere for at vektlegging av den eksentriske fasen av løftet ("den negative") er anabolt. Men her er det fullt mulig å kaste studier i hodet på hverandre: studiene spiriker endel. Å kjøre noe trening med 2-4 sekunder på eksentrisk fase vil jeg imidlertid satse noen kr på.
    9  Trening / Kroppsbygging og Fitness / Sv: hvor lenge lever dem på: 21. desember 2006, 23:11
    Umulig spørsmål, seff. For å prøve å svare litt seriøst-
     
    Hovedskillet går mellom dem som

    a) vet hva de gjør og som er genetisk heldig stilt
    og
    b) negasjonen av a)

    Jeg vil tro at det finnes konkurrerende byggere som har brukt store mengder som har tatt mye bedre vare på helsa si enn en del vel, "mosjonistbolere" (effektiv regulering av blodtrykk, brukbar lipidprofil og kontroll med hemoglobin). Det er en kjensgjerning at det finnes medisiner som kan hjelpe mot mye, og det er en kjensgjerning at mange som bruker AAS ikke er opptatt av å bruke slike medikament.

    Tragedien i "opplysningsarbeidet" mot doping for folk som trener for store muskler er at farene ved enkelte medikament som ganske feilaktig blir sett på som "milde" ikke kommer fram, samtidig som medikament som ikke har bivirkninger i samme målestokk slås under ett med alt som er av AAS.

    Under (forståelige) argumentet om at man (dopingtelefonen feks) ikke vil gi opplysninger om hvordan man kan bruke AAS, går disse bokstavlig talt  livsviktige nyansene fullstendig tapt.

    Resultatet er at stadig nye ungdommer gjør helt håpløse ting som definitivt fremskynder alvorlig sykdom!

    Men når det er sagt- at folk som Yates og Coleman er vandrende medisinske eksperimenter er neppe en overdrivelse Wink

    10  Arkiv / The Best Of Treningsforum / Sv: Sets, reps, treningsfrekvens - synspunkter fra Skip La Cour på: 12. desember 2006, 22:19
    Det at laktat bedrer muskelens yteevne ved grensen til utmattelse. Laktat ser altså ut til å hjelpe på muskelen til å yte helt på slutten. Uten laktat ville man sannsynligvis stoppet litt tidligere pga acidose. Så laktat ser altså ut til å ha en positiv virkning på akutte arbeidsforhold/prestasjoner. Vi får se hva slags betydning dette vil ha, men i praksis tror jeg ikke det vil ha særlig betydning for treningsopplegg/treningsprinsipper etc. Kanskje blir det produsert leskedrikk med laktat??!! Tongue

    Her er et studie (med noen sitater) som sier noe om dette:
    Biochemistry of exercise-induced metabolic acidosis av Robergs, Ghiasvand and Parker (2004):

    "Lactate production retards, not causes, acidosis."
    "If muscle did not produce lactate, acidosis and muscle fatigue would occur more quickly and exercise performance would be severely impaired. "

    Ja, når det gjelder direkte effekt på hypertrofi er effekten av laktat antakelig spuriøs. Jeg burde presisert at det kan være prosesser ved høye laktatverdier som er interessante, og at disse prosessene ikke er tilstrekkelig belyst i studier enda. Som du sier, tida får vise.
    11  Arkiv / The Best Of Treningsforum / Sv: Sets, reps, treningsfrekvens - synspunkter fra Skip La Cour på: 09. desember 2006, 16:17
    Oh my, hvordan klarte jeg å mobilisere energi til slike diskusjoner? Grin

    Vi har i dag mye kunnskap om hva som skjer på cellenivå, og hvilke korrelasjoner det er mellom sentrale treningsvariable, hormonelle verdier og hypertrofi. Men det neste store spørsmålet kan bli hvordan "metabolske" prosesser påvirker hypertrofi. Som jeg har sagt før kommer antakelig laktatverdier til å være sentralt, uten at det aleine gir svaret.
    12  Generelt / Loggbok Online / Sv: 25åts symposium på: 30. november 2006, 18:35
    Aha, Christopher Hansard kjenner jeg litt til ja.

    Når det gjelder det med "den som taler..." etc så har jeg begynt å tenke over at når mennesker møtes så føler man ofte av en eller annen grunn at man må si noe hele tiden. Det blir aldri stille. Hvis samtalen stopper opp og det blir stille så kan det føles pinlig. Hvis man f.eks møter noen på t-banen som man bare såvidt kjenner, så blir det ofte en helt merkelig situasjon, fordi begge føler at man må si noe, og så blir det egentlig bare helt meningsløst snakk som er helt unødvendig. Dette er vel vanlig i vestlige kulturer, men det virker som det er annerledes i andre kulturer. F.eks hvis man leser litteratur om/fra østen så kan ofte lese f.eks at noen snakker sammen en stund, og så "satt vi to timer i stillhet", eller "så kontemplerte vi i en time over det vi hadde snakket om".



    Ja, det er en interessant observasjon.
    Tillært høflighet som på mange måter er dysfunksjonell. Generelt skal vi på død og liv fylle livene våre med et eller annet hele tida, kanskje er man en smule engstelig for det som tilsynelatende er stillstand. Folk på bussen som hele tida må preike i mobil eller sende sms-er ustanselig, hvorfor? Om man har behov for en intim samtale med en venninne kan det da umulig være nødvendig å dele dette med 15 andre, ukjente personer. Det er fullstendig krise for oss om vi mister internett i 5 minutter. Vi er svært opptatt av å ikke gå glipp av "noe" eller å stå utenfor, og av og til sykelig opptatt av anerkjennelse fra andre.
    *som et øye som ser, men som ikke kan se seg selv*

    Du har nok rett i at man i østlig filosofi finner seg vel til rette i det tilsynelatende tomme.



    13  Kosthold / Kosttilskudd / Sv: Grønn Te ekstrakt på: 29. november 2006, 22:55
    Ringer en bjelle det der! Skal vurderer det opp i mot rein grønn te.


    TN har vel og noe som inneholder Grønn Te-ekstrakt, samt mye annet som skal være bra på deff.

    Det har de sikkert, mange produkter der ute. Grønn te - ekstrakt i seg selv er uansett uhyre gunstig, de positive helseeffektene er enorme. Jeg bruker det nå hver dag året rundt, i moderate doser.
    Men om du får tak i Therm-X er det noe som i hvertfall fungerte veldig bra for undertegnede. Jeg gikk ned 10 kg på 5 måneder i år, hovedsakelig pga diett, men Therm-X var en utrolig god hjelp, antakelig først og fremst pga den appetittdempende effekten.
    14  Generelt / Loggbok Online / Sv: 25årstrenings logg på: 29. november 2006, 22:49
    Bön? Som dette her? "Bön has typically been described as the shamanistic religion in Tibet before the arrival of Buddhism in the 7th century C.E"

    Høres bra ut med jobb og bolig. Siden du nå er i Oslo så er det ikke umulig at vi en gang treffes helt tilfeldig. Bortsett fra at ingenting er tilfeldig.



    Ja, Bön er eldgammel, men det er også en livsinnstilling samtidig som den inneholder veldig praktiske og enkle teknikker til bruk for ulike formål, mer enn den er ritualistisk. Bön er popularisert for et vestlig publikum av Christopher Hansard. Mange av Bönekspertene flyktet til India pga. kommunistene, og Bön-teknikker har visstnok påvirket yoga og meditasjon i India. Jeg har en indisk kollega som er professor i økonomi og som også er yoga-instruktør, og han kan masse om dette. Jeg prøvde endel av de fysiske øvelsene i Bön som ble brukt i trening av asiatiske kampeksperter, og det var knallhardt.

    Det har de siste åra vært en sterk vekst i studier av sammenhengen mellom yoga/meditasjon og levealder og livsstilssykdommer, og resultatene er oppsiktsvekkende- dette veit du sikkert mer om enn jeg.
    Vi møtes, og det gleder jeg meg til;

    *den som taler vet ikke, og den som vet taler ikke*

    Peace out!
    15  Generelt / Loggbok Online / Sv: 25årstrenings logg på: 29. november 2006, 13:26
    Men når det gjelder meg selv så har jeg nesten tippet over og er snart hippie. Yoga 6 dager i uka og vegetarkost de siste 4 mnd. Seriøst! Har kort hår enda, men nå har jeg ikke barbert meg på over ei uke. Det klør som faen! Men skal holde ut noen dager til og se hvordan det går.

    Hvordan er det med deg? Kan du oppdatere oss på hva du holder på med for tiden med jobb, trening etc?

    Kult. Jeg husker ikke om jeg fortalte om det for ett år siden, men jeg har lest endel om Bön, og det er ganske interessant.

    Jeg jobber nå i Oslo, fikk en jobb jeg ikke klarte å si nei til. Ulempen er en del reising+til tider mye overtid. Fordelen er at det er interessant, variert og bra økonomisk.
    Bor 40 min utenfor Oslo. Fikk et eldre hus her som vi pusser opp, jeg måtte bare ha det pga beliggenheten (landlig og stille og rolig ved fjorden)+gode lokaler til kjellergymmet vårt da, hehe.
    Familien er happy også.

    I sum har det betydd at jeg ikke har hatt tid til å tenke eller lese om trening eller være på nettet. Har vært mindre "seriøs" treningsmessig, men har satt av tid til kardio og endel vekttrening.
    Nå har jeg fått litt mer fritid og håndverkerne skal gjøre det meste som står igjen på huset, så jeg trener mer systematisk med vekter. Kjørte DC en periode, siden det passer bra når man har begrenset tid, men har gått tilbake til det periodiserte opplegget som jeg skreiv en del (...) om i fjor. For meg ser dette ut til å fungere veldig bra nå.

    Sider:
  • 1
  • 2
  • ...
  • 208
  • Disse kosttilskuddene er glemt for mange, men som alle bør ta.

    5 digge middager med cottage cheese

    Kosthold09.08.2021270

    Cottage cheese er blitt en svært populær matvare!
    Det er en risiko forbundet med treningen og løftene man utfører
    Det finnes så mange gode varianter av middagskaker enn bare karbonadekaker.

    5 fordeler med stående leggpress

    Trening28.06.202153

    Det er mange fordeler med å trene leggene dine. Se her!